Gimdziau pries 4 dienas ir vis dar saves neatpazistu - isblyskusi, neturiu jegu ilgiau stoveti, silpna, kartais net pykina. Nors issrasant konstatuota, kad nenukraujavau ir po nestumo nebuvo jokiu komplikaciju.
Ar cia normalu ?
Gimdziau pries 4 dienas ir vis dar saves neatpazistu - isblyskusi, neturiu jegu ilgiau stoveti, silpna, kartais net pykina. Nors issrasant konstatuota, kad nenukraujavau ir po nestumo nebuvo jokiu komplikaciju.
Ar cia normalu ?
Na po gimdymo tai as labai baisiai jauciausi
po pirmo gimdymo savaite gulejau ligoninej. gimdzhiau 11 val., ish ju 3 val su epidurine nejautra. sunus gime 12 val. dienos, ish lovos bandzheu keltis apie 18 - nespejus atsistot nukritau shalia lovos. pati atsikeliau tik kita ryta. ligoninej pirmom dienom kudikiu praktishkai rupinosi sesutes arba mano mama (nors jis visa laika buvo su manimi). ash daugiausiai gulejau, atsikeldavau tik pavalgyti ir i tualeta. namuose gulejau dar apie savaite, nors savijauta gryzhus namo sparchiai gerejo. sedeti normaliai negalejau beveik menesi, tarpviete buvo stipriai sutinusi, tinimas neslugo beveik tris savaites. pirma karta normaliai pasivaikshchioti ishejau po 2 sav. (ejau pasirodyti i gimd. namus).
antras sunus gime 6.30 (gimdzhiau 6 val, ish ju 1.5 val su epiduru). atsikeliau apie 12 val. dienos, rameusei nuejau i dusha nusiprausti. po paros gryzhau namo. tarpviete, nors kirpta, nebuvo sutinusi, pjuvis labai greitai sugijo. pristabdydavo tik tai, kad jeigu persistengdavau kuopdama namus, pradedavau smarkeu kraujuoti. jeigu po pirmo gimdymo silpnokai jauchiausi apie dvi sav. (buvau ishbalus ir pajuodusiais paakiais kaip giltine), tai po antro - jauchiausi nepalyginamai gereu. kai sunui buvo 5 d. sedejom lauko kavinej vokiechiu g, po 8 d. - shventem vyro kolegos gimtadieni prie ezhero. tik pilvas lechiau traukesi, apie 1 men neshiojau neshtuminius drabuzhius.
niu jauciaus tai as klaikiai... skaudejo man ana gala baisiausiai, negalejau nei normaliai pajudeti.Ligonineje ne tik kad pakakokti negalejau, ale ir pasisioti neiseidavo
nu as po gimdymo tai keltis net nebandziau ir gydytojai neleido,o silpna tai buvo tikrai ir skaudejo viskas.....bet kai kita ryta islipau is lovos ir pasiziurejau i veidrodi
na savijauta tai ne is geruju
na sekmes tau tik nepersitemk ir kuo daugiau ilsekis ir vel atsigausi, tegul vyrelis tave ir vaikeli palepina sveikinu susilaukus dukrytes
Visas gimdymas truko nepilnai 6 valandas, is ju 2 su puse su epiduru. is lovos atsikeliau jau po valandos, nors akusere nenorejo leisti. ana gala skaudejo tiktai pirma diena, na o silpna truputuka buvo. ir dabar dar kartais truputi silpna buna.mums ryt savaitele
Sveikutės,
nu ir aš pasipasakosiu, aš, kai pagimdžiau ir parvežė į palatą, nenustygau praktiškai vietoj, buvo tiek energijos, nieko neskaudėjo labiausiai pajaučiau kokia esu nusilpusi, kai išrašė namo 5 dieną, lipau laiptais žemyn vyras nešė dukrytę, o man iš silpnumo pynėsi kojos ir svaigo galva. savijauta nekokia buvo apie 1 mėn. kol sugijo viskas, o silpnumą nustojau jausti, kai dukrytei buvo turbūt kokie 3 mėn.
Aš gimdžiau labai lengvai ir greitai, bet po to ilgai buvau silpna, net keletą kartų prarasdavau sąmonę... Bet prisimenu labai pavydėtinos sveikatos moterį. Jai tuomet buvo 38 metai, ji pagimdė jau 4 vaiką, sūnelį. Kai ji atėjo į palatą - iškart prdėjo stumdyti baldus - jai, mat nepatiko, kad lova taip arti lango. Naktį pabudau nuo jos stenėjimo - išsigandau, kad jai pasidarė bloga. Bet ne - ji paaiškino, kad nori pasimylėti su savo vyru ir dėl to dejoja...
Po 2 menesiu: vis dar ner sveikatos
na as silpnokai jauciausi koki pora savaiciu po gimdymo, bet ir tai ne taip jau baisiai. tiesiog miego truko, tai su mazyle lovoj ir guledavom. o iskart po gimdymo, kai i palata parveze, atsikeliau, nuejau apspraust, i tualeta, net nezinau is kur tu jegu tiek buvo. ir dar sugebejau visa nakti nemiegot, nes buvo labai grazu i savo mieganti angeliuka ziureti
dabar, kai mazylei jau 2 menesiai jauciuos visiskai gerai
Po gana sunkaus gimdymo is gimdyklos,praejus valandai,i palata ejau pati,prilaikoma sesers ir vyro. Buvo sunku eiti,nes buvau susiuta, vidiniai ir isoriniai plysimai
iš karto po gimdymo straksėjau kaip nauja
Pati paskaitau ka rasiau ir juokas ima. Mums jau 4 menesiai ir jauciu, kad tik dabar jegos grizta. O drebulys man irgi iki kokio 1,5 menesio pasikartodavo. Dabar supratau, kad reikia labai daug ilsetis, gerai valgyti ir vartoti vitaminus. O is tikruju tai viskas visiskai i savo vezes atsistato tik po 2 metu
Antrą dieną, po Cezario, kai išėmė kateterį, pamėginau keltis, tai net akyse tamsu pasidarė - kojos dreba, pjūvį žemyn traukia, skauda. Taip ir atsiguliau atgal. Po poros valandų, pamėginau eiti į tualetą, nors sesutė sakė, kad gali atnešti basoną, bet, atsisakiau, gėda pasidarė. Tai vyro padedama, šiaip taip nuėjau, nors labai viską skaudėjo
Kol gimdžiau tai sakiau kai pagimdysiu parą mažiausiai miegosiu, bet kai pamačiau Faustutį apėmė tokia euforija, kad net nesupratau kam man tas ,,nasilkas" atstūmė, galėjau pati palaton nueit. O kai nuvežė tai iš karto atsistojau ir nuėjau į tualetą. Tik va čia jau klausimas iškilo kaip stačiom pasisiot
Na as tai gimdziau viso labo 2 val.Kazkaip pati tik ant kitos dienos patikejau,kad jau mama esu
Po gimdymo jaučiausi labai gerai, nors buvo kirpta tarpvietė, nenaudoti nuskausminantieji. Trečią parą buvo užėjęs silpnumas. Atrodė, kad nualpsiu. Grįžusi namo jaučiausi gerai, siūlės nevargino. Viskas būtų buvę gerai, jei ne nuolatinis vaiko klykimas. Nuo nemigos ir įtampos taip pavargdavau, kad einant mėtydavo į šalis. Taip išsekau, kad nesugebėdavau dienomis net pamiegoti. Palyginus su tuo, gimdymo ir pogimdyviniai skausmai- niekis.
Po 14 valandu užtruksi gimdyma jauciaus gerai...As tik baisiai norejau miego...
Sest man neleido 2 savaites, nes mane kirpo, bet as jau po keliu dienu sededavau Aplinkiniai kartodavo, kad baisiai atrodau po gimdymo- paakiai pajuode, visa isbalus...bet jauciaus gerai QUOTE(gritte @ 2005 09 09, 12:10) Po 14 valandu užtruksi gimdyma jauciaus gerai...As tik baisiai norejau miego... Sest man neleido 2 savaites, nes mane kirpo, bet as jau po keliu dienu sededavau Aplinkiniai kartodavo, kad baisiai atrodau po gimdymo- paakiai pajuode, visa isbalus...bet jauciaus gerai na ir kas kad neskaudejo, sestis neleidziam tam, kad siules gerai uzgytu ir neprairtu. mano anyta iki siol ! turi problemu, nes po siuvimo atsisedo
ech, tai kad nori - nenori - gali - negali, o turėjau !!!! gerai jaustis, nes vyras savaitę padėjo, kai antrą vaikelį namo parsivežėm pamečiui gimusį, o po to - darbas laukia
O aš tai tikriausiai iki galo dar neatsigavau (gimdžiau prieš pusantros savaitės). Fiziškai tai lyg ir nieko, tik miego trūksta. Nieko nekirpo, niekas neplyšo, tai sėdėt iš karto galėjau. Tiesa, pradžioj kelias dienas skaudėjo, bet pakenčiamai
Ai, dar pradėjau labai nemėgti kai kurių draugų, kurie eina į svečius ir nesupranta, kad aš dar pati neatsigavusi ir neturiu jokio noro dar ir svečiais rūpintis, tuo labiau jei dar
Man darė cezario pjūvį, naudojant spinalinę nejautrą. Antrą dieną po operacijos man jau liepė lipti iš lovos ir pačiai rūpintis savo
Ieviau, pusantros savaitės tai dar tikrai labai nedaug ir tikrai dar kurį laiką nuotaikų kaitos ir jų priežasties nei pati negalėsi suprasti, nei kitiems paaiškinti... QUOTE(Ievius @ 2005 09 13, 16:22) Ai, dar pradėjau labai nemėgti kai kurių draugų, kurie eina į svečius ir nesupranta, kad aš dar pati neatsigavusi ir neturiu jokio noro dar ir svečiais rūpintis, tuo labiau jei dar o aš tai žinok buvau griežta šiuo požiūriu QUOTE(Raimele @ 2005 09 14, 10:03) .... iš karto visiems pasakiau, kad aš neturiu nei jėgų nei noro ką nors matyti ir prašom bent mėnesiuką lukterti... Ir man visai vienodai, kas ir ką apie mane galvojo Bet tie artimieji kartais daugiau vargina savo dažnu atėjimu, nei svetimieji, kurie tik užeina pasveikinti ir greit išeina
as po gimdymo jauciausi tragiskai.
jegas atgavau daugmaz po menesio. bet ir tai tik daugmaz... QUOTE(zave @ 2005 09 26, 11:57) as po gimdymo jauciausi tragiskai. jegas atgavau daugmaz po menesio. bet ir tai tik daugmaz... kaip iš siaubo filmo
MAn irgi po gimdymo gal kokia savaite buvo silpna, negalejau ilgai stovet. Nors gimdymas buvo be komplikaciju. MAnau, kad tai yra normalu
QUOTE(Tute @ 2005 11 26, 19:12) MAn irgi po gimdymo gal kokia savaite buvo silpna, negalejau ilgai stovet. Nors gimdymas buvo be komplikaciju. MAnau, kad tai yra normalu Man tas pats buvo, visą dieną alpau, niekaip iš lovos išlipt negalėjau, pasisakiau gydytojai, nes ir kitą dieną svaigo galva, nu ir padarė kraujo tyrimus, pasirodo, kad per gimdymą nukraujavau iki didelės mažakraujystės. Geriu geležį, maitinuosi geležies turinčiu maistu ir dabar jau žymiai geriau
Jaučiausi puikiai
Nuo gimdymo stalo pati atsistojau ir ant lovos perėjau Po to ir gi gerai jaučiaus. Siųti mane siuvo, bet ligoninėj man neskaudėjo (namie tik mėlynės išlipo). Ir į WC ėjau normaliai (neramstinėdama sienų). Tik kartais silpniau pasidarydavo, bet po paros ir tas praėjo.
Turbut naturalu, ka dpo gimdymo mamos jauciasi ne pacioj geriausioj formoj. Jukt oki darbeli nudirba
QUOTE(zave @ 2005 09 26, 12:57) as po gimdymo jauciausi tragiskai. jegas atgavau daugmaz po menesio. bet ir tai tik daugmaz... Man buvo taip pat, tik tuštinantis dar plyšdavo tarpvietės raumenis, tai kokį mėnesį naudojau žvakutes, kad būtų lengviau. Geriau pasijutau tik praėjus 2 mėnesiams po gimdymo. Man iš karto po gimdymo pasakė kelkis ir eik, kaip atsikėliau tai vos nenukritau, tai tada surado vežimą. Dar grįžus namo, kraujavimas sustiprėdavo, po pirmųjų bandymų sėstis, kai daugiau vaiką panešiodavau. O stovėti būdavo silpna, gal kokį mėnesį. kol hemoglobinas nuo 70 pakilo iki 120
Na,pagimdyti,tai jau tikrai sioks toks darbelis...
O po antro,atsigavau greiciau,bet va tas salutinis poveikis-atsiliepe ir 2 savaites kankino galvos skausmai...iki laseliniu dasivariau.Jau reik varyt namo,o as galvos nepakeliu...Tai irgi namie ilgai vaistus ryjau...
As siaip jau esu "slabakas", tai man galva svaigsta, tai silpna, bet po gimdymo jauciausi gerai
As 8 valandas gimdziau, dali su epiduriniu, nors jis nelabai suveike... Buvau kirpta, o po gimdymo prasidejo komplikacijos del placentos neatsidalinimo-teko ja gydytojai su ranka traukt. Labai nukraujavau, temperatura pakilo iki 38,4. Po visko pora valandu pamiegojau gimdykloj, o veliau atvaziavo su lova ir perveze mane i normalia palata. Taip silpnai jauciausi, kad vos vos perslinkau nuo vienos lovos i kita (jos buvo sustumtos). Su dvieju seseliu pagalba pagaliau atsiguliau savo palatoj. Pramiegojus kelias valandas atejo vyras, pabandziau atsikelt nes reikejo nueit i kudikiu skyriu pamaitint vaika, bet vos nenukritau, tad mane nuveze su vezimeliu. Pavakare dar ta pati pakartojau su mama, paskui pabandziau nueit nusislapint, bet nieko nepavyko-baisiai skaudejo. (po gimdymo praejus pirmoms valandoms slapima man nuleido kateteriu). Po visko dar dvi savaites vaiksciojau isbalus kaip lavone, o dabar tiesiog truksta miego. Beja, pries gimdyma sveriau 77kg, o dabar jau sveriu tik 61(po menesio). Kartais net nera kada pavalgyt... Ir miego trukumas daro savo.
Aš gimdžiau labai trumpai, nuo atvykimo į gimdyklą iki vaikučio paėmimo ant rankų nebuvo praėjusios nei 3valandos, bet jaučiausi kaip traukinio pervažiuota, vos sugebėjau i savo lovą perlipt
Pirmas tris dienas po gimdymo labai skaudėjo susiūtą tarpvietę. Daug miegojau. Pirmus du mėnesius tiesiog jaučiau kaip tirpsta priaugtas dvidešimt kg( per tuos du mėnesius jų netekau). Dabar aštuoni mėn po gimdymo jausčiausi taip kaip prieš nėštumą, jie nereikėtų jau visa savaitė prabudinėti dėl sūnelio dantukų po šešis kartu per naktį
QUOTE(medasta @ 2006 02 05, 18:47) Pirmas tris dienas po gimdymo labai skaudėjo susiūtą tarpvietę. Daug miegojau. Pirmus du mėnesius tiesiog jaučiau kaip tirpsta priaugtas dvidešimt kg( per tuos du mėnesius jų netekau). Dabar aštuoni mėn po gimdymo jausčiausi taip kaip prieš nėštumą, jie nereikėtų jau visa savaitė prabudinėti dėl sūnelio dantukų po šešis kartu per naktį O man kažkodėl visai neskaudėjo susiūtos tarpvietės
Aš po gimdymo kaip lavonas jaučiausi. Pirmą dieną net į dušą nueiti negalėjau. Blogai jaučiausi du mėnesius. Vis neturėjau jėgų. Po to paaiškėjo, kad gimdoje kažkas bo gimdymo užsiliko. Paguldė į ligoninę, padarė gimdos valymą, tai tada sveikata atsistatė.
As gimdiziau lengvai, be nuskausminamu jokiu, ir tiesa sakant labai net gerai jauciausi po gimdymo, gydytojai net sake, kaip tu niekuom nesiskundi, nei man nuskausminamu reikejo po gimdymo, kazkaip gerai jauciausi. Tik lipant is lovos atsargiai atsisesdavau ir viskas, o siaip normliai. Po gimdymo atsikeliau nuo stalo, truputi svaigo galva, bet viskas gerai, ir pati uzlipau iki antro auksto i palata, gydytojos stebejosi, tik paskui jau truputuka silpnoka pasidare. Ir antra diena dar ilgai stovet negalejau, bet jauciausi puikiai, ir miegojau puikiai.O tik gryzus is ligonines, norejosi paciai viska daryt, tvarkytis, tokia uzsivedusi gryzau, pilna jegu.(mane laiko po gimdymo 4 paras-nes buvo geltute mazylei)
Pagimdžius tikrai gerai jausdavausi,pati ir į palatą nueidavau ir apsitvarkyt norėdavosi(išsikraudinėt daiktus ) po gimdymo.
As kai pagimdziau vakare 18 val. tai kazkaip iki ryto jauciau silpnuma.Kai eidavau i tualeta tai atrode kad nugriusiu,svaigo galva,spenge ausyse.Bet is ryto viskas buvo gerai
Man po gimdymo siuvo, tai kai parvežė į palatą, tai pusę dienos bijojau ir pajudėti, nenorėjau net į toletą. Atėjusi akušerė pasakė, kad reikia dažnai eiti į dušą apsiprausti, tai šiaip ne taip nuėjau, o grįžusi griuvau į lovą, jaučiausi labai silpna. Kiek žinau kitose ligoninėse moteris apiprausia, ypač po siuvimų. Nu man kai reikėdavo eiti į toletą ar į dušą, tai kažkoks košmaras vos nupuškuodavau, ir taip kokias keturias dienas.
Pačiom pirmom valandom buvo silpna, ir į tualetą ir į dušą vyras lydėjo, laukė, nes man ir kojos linko, ir galva svaigo.. Fiziškai- išsekus, trūko oro, labai troškino, išsitiest negalėjau, vaikščiojau trilinka
žinoma, ta laimė ir dabar liko, tik jausmų audros aprimo
Man darė cezario pjūvio operaciją su narkoze. Po jos atsibudus, prieš akis viskas"plaukė", bet po kelių valandų praėjo. Pirmą parą pragulėjau, o antrą jau liepė keltis. Pirmomis dienomis vaikščiojau susilenkus, nes tempė pjūvį ir svaigo galva iš bado, nes pora dienų po operacijos leido tik gerti. Bet jau kokią 4 dieną pasijutau visai kaip sveika, taip jaučiuosi ir iki šiol
aš tai po gimdymo 3paras kaip lavonas išgulėjau : cezaris ir dar komlikacija-labai galvą skaudėjo
Aš gimdžiau su epidūriniu, tai vienintelis dalykas buvo nutirpę kojos.Ir labai valgyt norėjau.Bet kadangi į palatą parvežė 1-ą nakties, teko tyliai pragulėt, iš tos laimės ir euforijos net nesupratau, ar miegojau.Ryte atnešė sūnelį ir pati juo rūpinausi, nei jokio silpnumo, nieko, tik truputį kirptą tarpvietę skaudėjo.Trečią savaitę po gimdymo jau tilpau į visus rūbus ir niekas netikėjo, kad vos prieš keliolika dienų gimdžiau
|