Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Eivilytės gimimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Flirta
2007 ruduo. Sėdžiu su savo tėčiu prie bendro stalo, tik dviese, tyla... Jis sako: " Kai užaugs Erikutė, pasakyk jai, kad aš ją labai mylėjau"
Akyse pasirodo ašaros, man taip pat, suprantu apie ką tėtis kalba...

Tai ir padeda mums pagaliau galutinai apsispręsti... Nes noriu, kad mano vaikams senelis spėtų pasekti savo kurtą pasaką apie mūsų šeimos lapiūkščius.

Taigi bandom ir pavyksta, vyras nepatiki, kol neparodau teigiamo testo ir lapelio, kiek ten tų brūkšniukų turi būti. smile.gif
Laukiam, džiaugiamės. nestuke.gif
Nėštumas lengvas, svoris iš pradžių krenta, paskui auga, tad priaugau viso labo 5 kg.
2008 08 08 pasirodymas gydytojai, pamatuoja toniukus, nors man ir neskauda nieko, bet gydytoja sunerimsta, kad veikla jau vyksta, atsidarymas 2 cm, išrašo siuntimą į ligoninę. Aš į ašaras, nenoriu, dar savaitė iki termino, o ir bijau kažko, juk žinau kaip bus, ne tokia jau ir žalia.

Namie pasitinka mama, kuri tik prieš porą dienų atvažiavo laukti tos dienos ir pasaugoti reikšmingu momentu anūkėlę, nuramina, išsikviečiu vyrą, nuvažiuojam į ligoninę, ten 1,5 val pralaukiam, kol mane kas nors apžiūrės, nes kaip tyčia pilna gimdyvių, gydytojos nespėja, tai apžiūrėt tai gimdymus priiminėt. Seselė klausia ar gimdyt atvažiavau, sakau:" ne, nenusiteikus aš šiandien, man tonus pamatuokit ir namo noriu". Nusišypso, laukiam toliau. Atlekia gydytoja, mane nusiveda pamatuot toniukus, stebi, guliu išsišiepus, niekur neskauda, o gyd sako, o veikla vyksta, ar tikrai neskauda... Nu neskauda. patikrina vėl kaklelį, tie patys 2 cm ir paleidžia namo, sakydama, kad jei skaudės atvažiuot, ar jei nubėgtų vandenys, o šiaip jei viskas gerai, pasirodyt ryte, tonams pamatuot. Viskas, vyras veža mane namo, ten žinoma išeina kamštis, niekur neskauda, su dukryte numiegam pokaituką ir štai prasideda, imu skaičiuoti, sąrėmiai kas 5 - 6 min, grįžta vyras už krepšių ir vėl atgal į ligoninę.
Eilinis patikrinimas, kaklelis kaip užmūrytas, nejuda iš vietos, man skauda, suleidžia nošpos ir paguldo į patologinį, užimu paskutinę laisvą lovą. Skaičiuoju judesius. Nieks nepranašauja, jog tą vakarą pagimdysiu, gaunu stiklainiuką su savo pavarde ir labanakt, laukit ryto, ryte nepamiršt priduot sisi su visu stiklainiuku. Mane ima juokas, aš jau pasiruošus, jokios baimės, vaikštau atsipūtus. Dar pataiko paguldyt į vieną palatą su pažystama iš šio forumo, tad šnekučiuojamės. Po visų vakarinių procedūrų, akušerė įėjus palatos kaimynei suleist vaistus, paklausia, ar tebeskauda, nes neturėtų. O kaipgis, net dar labiau, kas 3 min. Liepia gult ir toliau skaičiuot sąrėmius, jei kas kviest. Guluosi, įsitaisau, dar gaunu žinutę iš klasioko, klausia ar mačiau jį per TV, atsakau: " ne, gimdau". Telefonas nutyla...
Tik užsirašau vieną judesiuką ir kažkas pilvelyje pukšt(22,30), kaip stirnaitė išsiritu iš lovos, o per kojas nubėga vandenys. Pirmas man toks kartas, tad nelabai suvokiu iš pradžių kas nutiko, na lygtais apsisisiot negalėjau, kai suvokiu, kaimynė nulekia pakviest gydytoją. Akurat - gimdom. Persirengiu, paskambinu vyrui, nuveda į gimdyklą. Ta pati akušerė pajuokauja, kad nereikėjo manęs guldyt vistik į patologinį, o reikėjo iškart į gimdyklą. Aš dar priduriu, kad va va, O Jūs netikėjot, kad šiandien gimdysiu, stiklainiuką įkišot.

Gimdykloje lieku viena, nieks dar nepaklota, nesuruošta, gretimoj palatoj gimdo kita moteris, visos sesutės ir gyd su ja. Aš "kaifuoju" vienui viena, pagaliau sulaukiu vyro, tas be jokio chalato įsiveržia į gimdyklą, išvarau. Galų gale man beveik betupint įsirėmus į gimdymo stalą, įeina jauna sesutė. Kaip dabar pamenu atnešė paklodes dar ten kažką, kad suruošt gimdyklą ir klausia manęs: "Skauda? gal jau stumt nori?"

- Aišku noriu... ir toliau įsikniaubiu į stalą.

Čia viskas ir prasideda, nespėjau apsidairyt, kaip subėgo visas personalas, vyras iš paskos, mane atkėlė, viską paklojo ir iškart ant stalo, keli praleisti sąrėmiai, kad nestumt ir pajaučiu kaip gimsta mūsų siurpriziukas - mergytė uogytė.
Lengvai ir greitai mes susitikom, tepraėjo valanda... wub.gif
Tėtis laimingas, aš laiminga, visi mes laimingi, netgi jau dabar didžioji mūsų mažikė apsidžiaugė maža sesute.

Taigis, atvažiavom gimdyt 19val, nieks manim nepatikėjo, vandenys nubėgo 22,30, o 23,35 jau gimė mūsų princesė. (52cm ir 3500gr)
Tądien galėjau dar kad ir 4 pagimdyt, jaučiausi stipri, nenukankinta ir viskuom patenkinta 4u.gif

Tėtis mano džiaugiasi dar viena anūke wub.gif

P.S. tą dieną Mažeikių ligoninėj gimė 12 kūdikių, iš jų tik vienas berniukas smile.gif
Man palikus gimdyklą, ją užėmė jau kita, bet ji 13 netapo, nespėjo, o ir nebeliko vietos skyriuj, nes vėl užėmiau paskutinę lovą, ta 13 ryto laukė gimdykloj...
Monikule...
wub.gif cray.gif
oxikas_777
Labai grazu 4u.gif aukit dideles ir sveikos. 4u.gif

Tik man toks klausimelis kilo o kodel ji gime 2008 08 08 jei dar tik 2008 06 12 sorry uz izulu klausimuka blush2.gif
Betukas
wub.gif wub.gif wub.gif

Čia aš aš ta kaimynė clap.gif Ech, patapau istorijos dalimi wub.gif ax.gif
Papildyta:
Ten turėtų būti 2007-08-08 mirksiukas.gif
Gymantė
wub.gif Kaip gražu..... Aukit sveikos ir laimingos 4u.gif wub.gif .
Babaušiukas
Santi thumbup.gif Šilta ir graži istorija rolleyes.gif 4u.gif
Flirta
QUOTE(oxikas_777 @ 2008 06 12, 12:49)
Labai grazu 4u.gif  aukit dideles ir sveikos.  4u.gif

Tik man toks klausimelis kilo o kodel ji gime 2008 08 08 jei dar tik 2008 06 12 sorry uz izulu klausimuka blush2.gif
*

susimaišiau doh.gif o tiek tikrinau, kad klaidų nebūtų blush2.gif

2008 08 08 švęsim metukus smile.gif

Ačiū visoms 4u.gif
Cukraus pudra
o aš beveik pati pirma sužinojau apie nestuke.gif ir apie tai jog mūsų martikė gimė wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Betukas
QUOTE(Senoji Lakūdra @ 2008 06 12, 12:41)
o aš beveik pati pirma sužinojau apie  nestuke.gif  ir apie tai jog mūsų martikė gimė  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

O čia tai drįsčiau ginčytis g.gif Aš praktiškai visąlaik "buvau šalia" blush2.gif
Cukraus pudra
QUOTE(Betukas @ 2008 06 12, 11:44)
O čia tai drįsčiau ginčytis  g.gif  Aš praktiškai visąlaik "buvau šalia"  blush2.gif
*

ir rašau, kad beveik ax.gif
Flirta
Nususipeškit dėl mano nestuke.gif ir gimdymo, vietos abiem užteks biggrin.gif mirksiukas.gif
oxikas_777
Aaaa aisku, na tada linksmai atsveskit metukus 4u.gif
Betukas
QUOTE(Santi @ 2008 06 12, 13:11)
Nususipeškit dėl mano  nestuke.gif  ir gimdymo, vietos abiem užteks biggrin.gif  mirksiukas.gif
*

Oi ne, niekada ax.gif Visos bis.gif Eiviliukui ir mamytei 4u.gif
Flirta
QUOTE(Betukas @ 2008 06 12, 14:55)
Oi ne, niekada  ax.gif  Visos  bis.gif  Eiviliukui ir mamytei  4u.gif
*

dėkui 4u.gif
Josephin
niu labai grazi istorija 4u.gif
sveikateles jumi wub.gif
bet jau pavydas paeme nearealus, kad gimdymas tik valanda truko doh.gif lotuliukas.gif
ale esi sutverta gimdymui mirksiukas.gif
sekmes jums 4u.gif
Delfinna
koks smagus ir lengvas gimdymas wub.gif
Kana
Na gražu wub.gif wub.gif Bet ir greita tu thumbup.gif
Flirta
QUOTE(Josephin @ 2008 06 12, 16:45)
niu labai grazi istorija 4u.gif
sveikateles jumi wub.gif
bet jau pavydas paeme nearealus, kad gimdymas tik valanda truko doh.gif  lotuliukas.gif
ale esi sutverta gimdymui mirksiukas.gif
sekmes jums 4u.gif
*

Antro labai bijojau iš pradžių, o jau tos dienos vakare buvau pilnai pasiruošus ir baimė dingo, svarbiausia nieko sau neįsikalbėt.
Pirmą dukrytę gimdžiau 11 val, bet ir tai prisiminimai tik kuo geriausi, o skausmas pasimiršta 4u.gif
Ačiū 4u.gif
QUOTE(Delfiniuks @ 2008 06 12, 17:30)
koks smagus ir lengvas gimdymas  wub.gif
*

4u.gif
QUOTE(Kana @ 2008 06 12, 17:33)
Na gražu  wub.gif  wub.gif Bet ir greita tu  thumbup.gif
*

tongue.gif
Dėkui visom 4u.gif
starke
smagi, grazi, lengva ir greita gimdymo istorija wub.gif 4u.gif
tik kazkaip pradzia kazkur girdeta? turbut jau buvai apie tai rasiusi blush2.gif
** Svaja**
LABAI GRAZI ISTORIJA wub.gif wub.gif lINKIU SEKMES 4u.gif 4u.gif O SENELIUI SVEIKATYTES wub.gif wub.gif
Flirta
QUOTE(starke @ 2008 06 12, 20:03)
smagi, grazi, lengva ir greita gimdymo istorija  wub.gif  4u.gif
tik kazkaip pradzia kazkur girdeta? turbut jau buvai apie tai rasiusi  blush2.gif
*

Gal kaimynėse buvau minėjusi. Dėkui 4u.gif

QUOTE(=Svaja= @ 2008 06 12, 20:21)
LABAI GRAZI ISTORIJA wub.gif  wub.gif  lINKIU SEKMES  4u.gif  4u.gif  O SENELIUI SVEIKATYTES wub.gif  wub.gif
*

Dėkui 4u.gif
Linutia
nuosirdi, paprasta istorija 4u.gif dziugu kad viskas ivyko greit, kad visoms tokia laime 4u.gif augit dideles ir grazios 4u.gif wub.gif
Flirta
Ačiū 4u.gif
GudriLapė
labai grazi istorija smile.gif po tokiu pasakojimu ir as gimdyti uzsimaniau wub.gif
NaiLi
Super istorija. Dar labiau užsimaniau antro leliaus, kad ir man taip lengvai būtų wub.gif blush2.gif Sveikinimai didžiausi 4u.gif
Flirta
QUOTE(Dovilyte5 @ 2008 06 13, 16:50)
labai grazi istorija smile.gif po tokiu pasakojimu ir as gimdyti uzsimaniau  wub.gif
*

QUOTE(NaiLi @ 2008 06 13, 17:25)
Super istorija. Dar labiau užsimaniau antro leliaus, kad ir man taip lengvai būtų wub.gif  blush2.gif Sveikinimai didžiausi 4u.gif
*

Ačiū 4u.gif
kažkaip malonu labai ant širdies paliko, kad Jums patiko...
Nesu aš rašytoja blush2.gif , jau geriau kokį katilo galingumą paskaičiuot biggrin.gif

Visad mąstau, kad galima ir gražiau parašyt, bet kai reikia, minčių taip gražiai ir nesudėstau. ax.gif
daluzenik
labai faina, be itampos istorija drinks_cheers.gif
atrodo, kad tikrai gimdei"atsiputus" thumbup.gif
su tuo ir sveikinu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Santi @ 2008 06 13, 17:19)
Ačiū 4u.gif
kažkaip malonu labai ant širdies paliko, kad Jums patiko...
Nesu aš rašytoja blush2.gif , jau geriau kokį katilo galingumą paskaičiuot biggrin.gif

Visad mąstau, kad galima ir gražiau parašyt, bet kai reikia, minčių taip gražiai ir nesudėstau. ax.gif
*

ir man tas pats buvo, atrode jau kai resiu cool.gif
Bet kur tau, kai parasiau, tai pati baisiai nusivyliau, norejosi perrasyt kai perskaiciau ka parasiau. Ko gero ir "skaitomiausiomis " mano istoriju nepavadinsi(nebent is kito galo)
ne visi gimsta rasytojais, bet cia tas ir gerai, kad niekas neteisia, nepatinka , tai neskaito ir tiek
Fioneta
Labai grazi istorija wub.gif
Kad man taip greit praeitu tas gimdymas blush2.gif
Viotinola
thumbup.gif Labai lengvai susiskaitė istorija thumbup.gif
Flirta
Labai ačiū merginos 4u.gif
ingere
Labai tyra, nuoširdi, dvelkianti jautrumu ir paparastumu istorija...Gera ir smagu skaityti...Mamytė šaunuolė 4u.gif Dukrytėms sveikatytės wub.gif , o seneliui ir anūką reiktų padovanoti blush2.gif
Flirta
QUOTE(ingere @ 2008 06 15, 01:21)
Labai tyra, nuoširdi, dvelkianti jautrumu ir paparastumu istorija...Gera ir smagu skaityti...Mamytė šaunuolė  4u.gif Dukrytėms sveikatytės  wub.gif , o seneliui ir anūką reiktų padovanoti  blush2.gif
*

Dėkui 4u.gif

Paskaičiau ir apsižliumbiau, sukilo prisiminimai. verysad.gif 1,5 mėn po Eivilytės gimimo, praradom brangų žmogeliuką vos 10 metukų. ( būtent mano tėčio anuką)

Kaip sakoma: vienas gimsta, kitas miršta, bet širdis vistiek skauda. Labai tikiuos, kad į jo vietą ateis kitas...
ingere
QUOTE(Santi @ 2008 06 15, 09:42)
Dėkui 4u.gif

Paskaičiau ir apsižliumbiau, sukilo prisiminimai. verysad.gif 1,5 mėn po Eivilytės gimimo, praradom brangų žmogeliuką vos 10 metukų. ( būtent mano tėčio anuką)

Kaip sakoma: vienas gimsta, kitas miršta, bet širdis vistiek skauda. Labai tikiuos, kad į jo vietą ateis kitas...

*

Tikrai nenorėjau įskaudinti verysad.gif ...Toks turbūt gyvenimas su praradimais ir atradimais... wub.gif Stiprybės Jūsų šeimai wub.gif
Šypsenėlė24
Labai grazi istorija wub.gif Sekmes jums 4u.gif
Flirta
QUOTE(ingere @ 2008 06 15, 14:12)
Tikrai nenorėjau įskaudinti  verysad.gif ...Toks turbūt gyvenimas su praradimais ir atradimais... wub.gif Stiprybės Jūsų šeimai  wub.gif
*

Viskas gerai, jokiu būdu neįskaudinot, tikrai tikrai, čia tik aš jautri pasidarius ir kiekviena smulkmena viską primena ax.gif
Ačiū 4u.gif
QUOTE(Šypsenėlė24 @ 2008 06 15, 14:34)
Labai grazi istorija wub.gif Sekmes jums 4u.gif
*

Ačiū 4u.gif
VIENIŠA
Sveikateles dukrytems ir mamytei ! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dziaugiuosi uz Jus, kad lengvai gimdete wub.gif
erikutep
wub.gif thumbup.gif
egle-kristina
o kad visoms nestuke.gif tox lengvas ju stebukleliu atejimas butu wub.gif wub.gif wub.gif sveikateles jums 4u.gif
Flirta
Dėkui merginos 4u.gif
rasasol
QUOTE(Santi @ 2008 06 12, 11:33)
[Tėtis mano džiaugiasi dar viena anūke  wub.gif

*

faina, kad taip greitai ir laimingai thumbup.gif sėkmės jum 4u.gif
Sacra
saunuoles!!!
kad kas galetu pasakyti nuo ko to gimdymo sunkumas priklauso? gal sportavote intensyviai ar siaip aktyvi esate? smile.gif
kad vienoms taip lengvai, o kitos vos galo negauna gimdydamos....
Flirta
QUOTE(Sacra @ 2008 06 20, 20:43)
saunuoles!!!
kad kas galetu pasakyti nuo ko to gimdymo sunkumas priklauso? gal sportavote intensyviai ar siaip aktyvi esate? smile.gif
kad vienoms taip lengvai, o kitos vos galo negauna gimdydamos....
*

Ačiū 4u.gif

Tikrai nesportavau, kursų jokių nelankiau, prasta iš manęs sportininkė blush2.gif

Pati sau įkaliau į galvą, kad galiu, kad nebijot, viskas bus gerai.
Ką dariau g.gif , tai tik skaičiau, kaip teisingai stumti, nes pirmo gimdymo metu nesisekė, pati sau namie būdama kvėpavau pagal vadovėlį, stengiausi "stumti" ne į užpakaliuką, o kur reikia, na nemoku paaiškint doh.gif Tiesiog sutraukinėjau ten tuos raumenukus ir tiek, kad veiksmo metu nepasimest. O kai jau viskas vyko, tūpčiojau, man draugė buvo sakius, kad padeda. Kiek tame tiesos nežinau. O stumt sekėsi, jokių problemų, nei plyšau nei kirpo, pati norėjau nulipt ir eit į palatą, bet neleido.
Buvau kaip karalienė, gydytoja taip išsireiškė, čia kad sėdėt galiu smile.gif

Tiesa, tarpas tarp pirmo ir antro gimdymų 2 metai 3 mėn. Tai nėra daug, gal ir tas kažkiek lėmė.
funnygirl-
grazi istorija 4u.gif
*fujimi
grazu wub.gif
Lotyna
Flirta, labai faina istorija thumbup.gif O kad man taip lengvai ir greitai rolleyes.gif
Romeniukas
linkejimai mergytem,grazuolytem. Saunuole mama!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.