o as nesuprantu kaip galima mociutei (vyro mamai) neleist pamyluot vaiko
QUOTE(Krista J. @ 2009 06 02, 08:45) o as nesuprantu kaip galima mociutei (vyro mamai) neleist pamyluot vaiko tai sitoj vietoj apie vaikelio meile mociutei ir nediskutuojama. Zinoma, kad vaikas pats atsirinks Papildyta: QUOTE(mamuse @ 2009 06 01, 14:46) žinau tą be galo čiūčiavimą mylavimą bučiavimą - negaliu pakęsti mano anyta labai nepatenkinta, kad ja aplankome tik karta per menesi, bet man ir to uztenka QUOTE(Eva888 @ 2009 06 02, 23:12) tai sitoj vietoj apie vaikelio meile mociutei ir nediskutuojama. Zinoma, kad vaikas pats atsirinks Papildyta: mano anyta labai nepatenkinta, kad ja aplankome tik karta per menesi, bet man ir to uztenka jeigu taip, tai tada gal jus ir teisi. perdetas demesys ir mane erzina. ypac del to, kad ta demesi rodo butent mano anyta o kad moko ir komanduoja ka daryt ir kaip augint vaika tai man irgi nepatinka. maniske buvo pristojus, kad atseit man truksta pieno QUOTE(Krista J. @ 2009 06 03, 09:05) jeigu taip, tai tada gal jus ir teisi. perdetas demesys ir mane erzina. ypac del to, kad ta demesi rodo butent mano anyta o kad moko ir komanduoja ka daryt ir kaip augint vaika tai man irgi nepatinka. maniske buvo pristojus, kad atseit man truksta pieno gerai kad man nieks neaiskina kaip augint dukrytes, pries gimdyma buvau pasakius anytai kad niekam neleisiu kistis ,kaip as auginsiu vaika, kad jusu laikas jau praejo, savo uzauginot ir dbr nei zodzo neprateria o jei bando patart tai sakau man neidomu, ir tampyt neleidziu.
na mociutes kai myluoja, tai visai naturalu ir grazu man, bet jei jau kokia svetima teta pradeda list buciuotis, tai jau kreivai ziuriu
wa wa...as negaliu pakest to...
Musu dukrytes nei seneliai, nei kiti artimi zmones nebuciuoja, tik mes su teciu
Nu sopeju, kad pasakyciau garsiai jei kokia boba mieste imtu man vaika ciupinet, zandukus ar rankytes gnaiuzyti
nu, mielosios, skubu pasidalinti savo pykciu
Nors man ne visi žmonės patinka, kurie ima dukrytę, bet aš leidžiu, nes noriu, kad mažoji pažintų daugiau žmonių, ne tik mamą ir tėtį. Kartais atimu, jei matau, kad negerai laiko. Dėl bučinių, tai pastebėjau, kad supratingai elgiasi, nebučiuoja tie, kuriems ir nereiktų bučiuot
Na zinokit ir as pasidalinsiu bjauria patirtim
Artimiems zmonems leidziu pasidziaugti savo mazyliu,tiek savo mamai tiek anytai ir nematau cia nieko blogo(jos per daug ir nesiseileja
o man isvis nepatinka kai zmones pareja is kur nors ar taip kur nenusiplove savo ranku ciupineja sunelio rankytes tiesiog purto
nu iš kur tokių trenktų bobų randasi kad kūdikio soskę apčiulpt
QUOTE(ritulkaa @ 2009 06 07, 22:07) ... anyta apciulpe mazyles ciulptuka ir ikiso mazytei i burnyte ... mazyles pirstelius susikiso sau i burna Cia tai jau sakyciau kazkas nesveiko
Neleidziu ir neleisiu niekam buciuoti vaikiuko lupyciu.Pries kelis menesius perskaiciau straipsni, kaip mire katik gimes kudikelis,nes mama pabuciavo i lupytes nezinodama, kad prasidejo pusleline.As tiesiai sviesiai dabar visiems pasakau, kad jokiu buciniu ir seiliojimu aplink vaiko lupas.
kazkaip nesamoningai kai svetimi buciuoja, arba kai su dideliu garsu, i lupas.fuuu... isviso kaip galima, o dar kai sumasto apciulpt soske
QUOTE(baracuda1 @ 2009 06 11, 13:16) kazkaip nesamoningai kai svetimi buciuoja, arba kai su dideliu garsu, i lupas.fuuu... isviso kaip galima, o dar kai sumasto apciulpt soske tikrai ziauru ir kas keisciausia tokius dalykus daro pagrinde anytos. maniske irgi idomi, nors tukstanti kart esu pasakius plautis rankas pries paimant mano vaikeli, arba to nedaro, jei pati neziuriu, o jei stebiu, tai pakisa po kranu kokiai sekundei ir atseit gerai. o buciuoja be sustojimo, dziaugiuos nors, kad maniske soskes neima, tai nera ka apciulpti. tikiu, kad taip darytu tikrai... QUOTE(viktorija27 @ 2009 06 12, 13:46) maniske irgi idomi, nors tukstanti kart esu pasakius plautis rankas pries paimant mano vaikeli, arba to nedaro, jei pati neziuriu, o jei stebiu, tai pakisa po kranu kokiai sekundei ir atseit gerai. o buciuoja be sustojimo, dziaugiuos nors, kad maniske soskes neima, tai nera ka apciulpti. tikiu, kad taip darytu tikrai... Nezinau, is kur jus tokias anytas traukiat Aisku as nereikalauju nusiplauti ranku pries paimant vaika QUOTE(SuperMeska @ 2009 06 12, 14:20) Nezinau, is kur jus tokias anytas traukiat Aisku as nereikalauju nusiplauti ranku pries paimant vaika turim 2 suniukus, todel ypac laikomes higienos
Aš bent jau pirmą mėn. liepdavau nusiplaut rankas seneliui, o visi kiti ir taip suprasdavo, savaime ateidavo ir išplaudavo. O dėl bučiavimo, tai bučiuojam tik mama ir tėtis, močiutes tik prisiglaudžia, nu gal į skruostuką
Ir as plaut rankas liepdavau
As tai PRIES
As nezinau kaip graziai anytai pasakyti, kad i lupas vaiko nebuciuotu. Labai nepatinka man
QUOTE(diva3 @ 2009 06 19, 13:27) Dažniausiai gerai suveikia tokiais ir kitais atvejais sakyt, kad gydytoja sakė, gydytoja liepė taip ir anaip. Nes kai "nuo savęs" sakai, tai iš karto bloga reakcija, o kai "gydytojas", tai kitaip pasižiūri.
na jei savi zmones, artimi, tai dar nieko, bet jau kai prieina koks nelabai artimas ir puola buciuoti tai jau slykstu, arba labai nepatinka, kai gatvej koks nelabai malonus diedas, puola liesti ir glostyti
QUOTE(FeminaBona @ 2009 06 19, 16:52) Dažniausiai gerai suveikia tokiais ir kitais atvejais sakyt, kad gydytoja sakė, gydytoja liepė taip ir anaip. Nes kai "nuo savęs" sakai, tai iš karto bloga reakcija, o kai "gydytojas", tai kitaip pasižiūri. galiu pasakyti kad veikia ne visoms QUOTE(ritulkaa @ 2009 06 07, 21:07) anyta apciulpe mazyles ciulptuka ir ikiso mazytei i burnyte ir ka jus manot ji mazyles pirstelius susikiso sau i burna Kiek žinau, tai anksčiau visos taip darydavo. Čia nuo senų laikų gal O dėl pirštų, tai pati esu ne kartą mačius, kaip vyresnės moteriškės negalėdamos atsidžiaugti mielais mažais pirštukais, susikiša juos į burną Manau, net nenumano, kad kažką blogo daro QUOTE(sena niekšė @ 2009 06 08, 16:50) Tai kad čia ne tik vyresnės moterys taip daro, bet ir kai kurios šiuolaikinės mamos. Laukiau ligoninėj su vaiku, mamų daug. Viena aplaižo ir duoda leliui soslę, tas neima, ta vėl aplaižo ir duoda O šiaip ir daugiau jaunnų mamų žinau, kurias mačiau taip darančias.
nu siaubas kazkoks
Man nepatinka,kad kiti buciuoja mano vaika
Mano mama irgi megsta aplaizyti soske,pries duodama dukrytei,tai buvom susipykuios labai del to.Dabar laukiu atvaziuojant i svecius,ziuresim,ar pamirso savo bloga iproti QUOTE(sigita salkauske @ 2009 09 12, 23:31) Man nepatinka,kad kiti buciuoja mano vaika Mano mama irgi megsta aplaizyti soske,pries duodama dukrytei,tai buvom susipykuios labai del to.Dabar laukiu atvaziuojant i svecius,ziuresim,ar pamirso savo bloga iproti Gal būt reikėtų tą priminti iš karto, ir pasakyti kitas taisykles, be pykčių, ramiai išsakyti, bent jau pamėginti? nes juk viskas vardan vaikiuko O dėl pačių mamų soskės laižymo, na tai iš viso nesuprantu. Dar sakyčiau, kad kokios kaime gyvenančios, neturinčios galimybės pasiskaityti literatūros ir/ar gauti tinkamą informaciją iš gydytojų, bet kai stebiu tokius dalykus sostinėj, kur pvz. konkrečiu vien atveju, tikrai motina augina jau antrą vaiką, lankosi geroje poliklinikoje, turi galimybę ir žurnalus, ir internetą pasklaidyt, na... tikrai išvada tik viena gali būti - neprotauja. Argi jų visų dantys sveiki, kaip perlai, o burnos higiena nepriekaištinga? Viena svarbiausiu priežasčių, o kur dar kitos. Nei literatūros nereikia, kad tai logiškai suvoktum, jei galvoji apie savo vaiko sveikatą. Apskritai, apie higieną, kas ir yra sveikatos pagrindas. Atsiprašau, jau nebe į temą gavosi
Kol kas sia problema sprendia pati mano mazoji. Tiesiog nieko, iskyrus mama, teti ir broliuka, neprisileidzia. Jei kas svetimas paima ant ranku tuoj dudas paleidzia, o apie mylavimus ir buciavimus negali buti ne kalbos.
Maniski buciuoja tik savi, svetimi niekada nebuciavo ir net neketino
Gerai, kai pas mane anyta normali ir mama mano
Papildyta: QUOTE(saldi vyšnia @ 2009 09 13, 11:38) O fūūū kaip šlykštųųųų
Buciuoti i lupas ir akytes niekam neleidziu, net ir saviskiams. O siaip jeigu papaksnoja i zanduka ar kaktyte draugai nepriestarauju. Bet visiskai svetimiems zmonems na jau tikrai neleisciau vaiko buciuoti.
Mielos mamytės, pagalvokite apie kitus artimus ir brangius žmones - senelius turiu omeny. Na, kaip galima neleisti seneliams (anyta irgi viena iš jų) pamyluoti savo vaikaičio?? Čia jau buvo išsakytos brandžių mamyčių nuomonės apie tai, nesikartosiu. Savo laiku man nė į galva nebuvo atėjusi mintis neduoti vaiko anytai. Iš kur jumyse tiek neapykantos?
Higiena daugumoje pasisakymų yra tik antraeilis dalykas, maskuojantis nenorą leisti vaikui pažinti kitus artimus žmones... Aišku, į lūpas nevertėtų bučiuoti - man ir suaugusiai nemalonu, jei į lūpas mane bučiuot bando kas kitas, o ne mano vyras. Bet jei ir pakštels artimieji, nieko baisaus neatsitiks, patikėkit (apie sergančius nekalbu, suprantama). Trupučiuką daugiau meilės ir supratimo
aciu dievui nieks dar nebande to daryt
Na, kad mama ar anyta pabučiuos nematau tame didelės bėdos...
Nelabai man patinka tokie bučiavimai arba dar baisiau kai pradeda už rankyčių čiupinėti su savo neplautom rankom
QUOTE(Jagrus @ 2008 06 12, 20:45) O as tai nebijodavau pasakyt kol mazesnis buvo kad ir rankas nusiplautu ateje ir kad nebuciuotu bent jau i lupas. Nu ir klausydavo visi. Pats tas rankas gi plauni ir plauni, o ateina kasnors neaisku is kur ir ka ciupinejes ir tiesiai prie to vaikelio pasiskaiciau ir as nusprendziau anytai pasakyti, kad nusiplautu rankas, nes dulkiu siurblio maisa purte, o po to su visu maisu prie vaiko kalbint atejo, rankytes ir veiduka dulketom rankom liesti sugalvojo. tai kai pasakiau, isizeidus is kambario isejo. Vakare kepiau pyraga, pakvietem su vyru paragauti, tai paeme viena gabaliuka, peiliu ji atskirdama nuo kitu, taip kad neprisiliestu. Parode, kad vis dar isizeidus. ir vaiksto visa diena susiraukus. va ir pasakyk... pasirodo ne visiems "dasyla" Papildyta: QUOTE(KaipGrazuMiske @ 2009 06 16, 09:01) manau, kad gerai ir darydavai. as pati rankas plaunu pries imdama vaika. o kiti tuo labiau turetu jas plauti QUOTE(InguleK @ 2009 09 30, 22:08) ir vaiksto visa diena susiraukus. Labai teisingai padarei. Ir tik neimk į širdį to užsiraukimo. Ne ji, o tu turi teisę supykti, kad jai nei motais anūko, tavo vaiko sveikata, įsižeisti ir demonstratyviai elgtis va ir pasakyk... pasirodo ne visiems "dasyla"
o as manau kaip tik malonu kai tavo vaika myluoja jam rodo siltus jausmus...kiek zinau tiek anyta tiek musu mamos musu vaikus myles labiau nei mus pacius
mes nepries bucinius
juk buciuoja visvien artimos aplinkos zmones, o ne pirma kart sutikti.... |