mano vaikiui jau metukai ir kelios dienos...
labai būtų įdomu sužinot, ką jūsų vienerių metukų vaikučiai moka ar jau mokėjo daryt kai buvo tokio amžiaus?
mano vaikiui jau metukai ir kelios dienos...
labai būtų įdomu sužinot, ką jūsų vienerių metukų vaikučiai moka ar jau mokėjo daryt kai buvo tokio amžiaus?
na dabar jau net sunku prisiminti viska
na metuku jau visiskai laisvai vaiksciojo , galejo passakyti kelis zodelius, atsisveikindama sakydavo ate ir bucki siusdavo QUOTE(Linuke. @ 2008 06 12, 14:41) nieko ismoks, su saukstuku taj tik pusantru metu valgo jau normaliai, jogurta ar kose, o sriuba taj vis dar matinu, na tiesiog via slapia liktu ir tiek . sakau, vaikuciai toki indvidualus, mano puskes mergyte is stiklines nuo 7 men.kaip didele geria
Metukų dar nevaikščiojo, bet sparčiai ropinėjo, valgyt pati iki šiol nelabai, daugiausia pasiekimų kalboje, bendravime.
Na, mamukai, pasidalinkim, ką metukų vaikas jau moka daryt:
Maniškis Žino kur: Akytės, ausytės, plaukai, dantukai, pirštukai, piršto nagas, delnas, liežuvis, kaklas, kojytė, batukas, kojinytė, bamba, pilvukas, mikseris, mobilus telefonas, tušinukas, seiliukas, kibirėlis, būgnas, laikraštis, žurnalas, spintelė, lempa, durys, vonia, šaldytuvas, mikrobangų krosnelė, duoniukas, kamuoliukas, bliudelis, mašina, boružytė, šuniukas, katė, paukščiukai, kurmis, beždžionė, karvė, dramblys, voverė, medis, užuolaidos, balkonas, pamperis, paveikslai, akmenukai, kankorėžis, vežimėlis, stulpas, žolė, vitaminas D, žiedas, laikrodis, laikrodžio dirželis, akiniai, šaldytuvas, meškiukas-koala, medinis sūris, sofa, dulkių siurblys, kompiuteris, balkonas, televizorius, saga (bijau, kad visko neišvardinau) Žino ką reiškia: einam maudytis, einam į vonią, susišukuok plaukus, einam keist pamperius (ooo...po šitos frazės vaikas pasuka visai į kitą pusę... ), užgesink šviesą, einam maudytis, einam valgyt, ar nori ant rankų, ar nori, kad paneščiau ant sprando, einam į lauką, einam pasiimt laikraščių, einam pagroti ir t.t. Moka pasislėpt su rankytėm, moka visas pasislėpt - nulekia už lovos ir atsitupia, moka paploti, moka virt košę, moka spardyt kamuoliuką, labai džiugiai laipioja laiptais (tiesa, reik už rankytės palaikyt), bando su šaukštuku pats valgyt, žino, ką reiškia negalima, tik labai dažnai apsimeta, kad nesupranta
Maniskei metai ir menuo su savaite, tai kai buvo lygiai metai jau pavaiksciodavo ir pati ramstinedamasi visur, nors ir pagriuvinedavo nemazai, bet labai norejosi stotis paciai ir laikantis uz sienu eiti.
Mano mergyte taip pat zino kas kur sudeta, o ypac kas kur paslepta
Moka pasakyti kokie gyvunai ka sako: mu, miau ir pan. Labai patinka kalbeti telefonu paciiai su savimi: alio, laba Zino paliepimus: ateik, paimk, mesk, duok ir pan. Ne seniai ismoko mandagumo zodeliu: aciu ir pasau O daba mokomes, kad puodukas ne zaislas o rimtas daiktas, kur galima ir reikia atiduoti savo sisi ir kaki
oho kiek jus mokat
mes tai vaikstom patys jau gal koks menuo, kai buna basas tai net bega o su basutem tai taip sunkiau apsvarsto kiekviena zingsi, moka netvarka daryti stalciuose, kad mamyte turetu ka veikti kai miega, dabar stengiames isokti i kazkoki ritma, miegoti viena karta dienoj ir vakare uzmigti 22h., tai jau antra savaite ir neblogai sekasi valgo viska ka paduodi tik karves pienuko negeria, tai dar ant misinuko sedim, labai patinka tas nuo metu aptamil kai buna piktas ar nori valgyt tai sako ma-ma-ma.... kartoja bepaliovos, o kai linksmas tai te-te-te..... siaip kartais pasako ate, moka katutes padaryti, sokti i ritma, visaip maivytis jei ateina seniai matytas zmogus, zaisti gaudyniu, sneka pyksta savo kalba zino pro kur reikia eiti i kiema, tai vos tik atsikeles mauna prie laukiniu duru pakelia rankutes kai rengiames ar kai nusirengiam,atkisa koja kai maunam batukus, siekia duru rankena kai nori atsidaryti duris bet dar nepasiekia zino ka reiskia "ateik pas mane" "einam valgyti" "einam i lauka" nenaudojam soskiu jau 2men., geriam tik is puodelio ar vaikiskos gertuveles jau taip pat senokai, pats valgyt nevalgo na nebent su pirsciukais bando ka pagriebt lipam laipteliais jei yra i ka isikibt. o daugiau ka jus isvardijot tik mokomes, bet kazkaip jis tik pasijuokia is mamos ir eina savo keliais bet ateis laikas ir mes tiek daug mokesim
Na zinai Giedrule kiekvienas vaikas savaip zavus
Tavo vaikeliuks moka jau is puodelio gerti, o manoji vis su pirstu i spintele rodo ir saukia TUTI (soske). Nenori ji to puodelio nors tu ka
Tikra tiesa kad berniukai leciau visko mokosi negu mergaites.
Musu sunelis palyginus su jusu vaikais mazai moka, bet kiekvienam savas laikas. Supranta nu nu nu, negalima, bet dazniausiai neklauso
jau puikiai vaiksto, na jau nuo 10 me gerai vaiksciojo
mokam nulipti ir uzlipti laiptais,dar kai pasakai milu milu, prieina apsikabina ir suspaudzia,nes vis as ja apkabinus sakydavau "milu milu spust, prie sirdeles glust" tai kai dabar taip sakau tai ir ji vis spusteli mane ties zodziais spust ir glust
Snd ismokom ir mes parodyti kur nosyte
labutis
mokam daug ka kaip ir visi lialiai
dėl ožiukų - tai skaitau knygą "mažylio tramdymas" - su tokiu geru jumoru parašyta ir taip teisingai
o aš vaikį išmokiau, kad gėlytę reik pauostyt, na o jis tai suprato tiesiog, kad prie gėlytės reik prikišt noriuką..tai dabar ir mudu pasisveikinam suglausdami nosiukus, ir prie šuniuko lenkiasi, ir su žaislais taip bendrauja (nosim baksnoja) QUOTE(Linuke. @ 2008 08 06, 11:05) dėl ožiukų - tai skaitau knygą "mažylio tramdymas" - su tokiu geru jumoru parašyta ir taip teisingai o aš vaikį išmokiau, kad gėlytę reik pauostyt, na o jis tai suprato tiesiog, kad prie gėlytės reik prikišt noriuką..tai dabar ir mudu pasisveikinam suglausdami nosiukus, ir prie šuniuko lenkiasi, ir su žaislais taip bendrauja (nosim baksnoja)
Musu pupai 1 m. ir 2 sav. ji savarankiskai vaiksto, uzlipa ir nulipa nuo pakylos keturiomis, daro struti (remiasi kojomis rankomis ir galva)
Supranta paliepimus : paimk, atidaryk, uzdaryk, pakelk, ateik, paduok. Supranta, ka reiskia: vaziuosime masina, eisime i lauka, eisime maudytis, einame valgyti ir pan. Paprasyta parodo akyte, ausyte, nosyte, plaukucius ir ivairius daiktus. Daro ,,caca" Supranta zodzio ,,negalima" reiksme. Daug kalba sava kalba, niuniuoja, soka girdedama muzika. Sako : mama, tete, didi, baba, ate, niam, no ir t.t. Geria is puodelio, bando valgyti tirsta maista sauksteliu
man tai labai juokingai nuskambejo vienos mamos isvardinta kruva daiktu
maniskei 1m 2men, bet ji pati retai kada eina, tik nuo zmogaus iki smogaus, o vat uz pirsto laikydamasi jau seniai zingsniuoja. kazkokia moraline baime. o siaip labai megsta myliu myliu daryti, ir aciu sakyti ir paduoti daiktus. moka gerti ir is puodelio, bet jai viskas pagal nuotaika. labai pralinksmina, kai kas gryzta ir ji meta visus ziaslus ir keturiom bega rekdama pasitikti ir tada jau myliu myliu daro QUOTE(Tulla @ 2008 08 11, 10:07) man tai labai juokingai nuskambejo vienos mamos isvardinta kruva daiktu o tu imk išvardink tam ir užvedžiau skyrelį, kad mamukai nebijotų surašyt viską viską, ką jų metinukas jau moka daryt nuoširdus juokas- tai laabai gerai bet jei juokas su pašaipa - tai to mums čia visai nereik
as tikrai nesisaipau
o tas vaikiukas irgi saunuolis QUOTE(Tulla @ 2008 08 11, 11:56) as tikrai nesisaipau žinai- ogi panorėk na, aš suabejočiau, ar tikrai visi vaikučiai vienodai moka pvz. maniškis tikrai nedaro visko, ką surašė mamukai kitų jau į šuniuką rodo ir sako "au au", o maniškis dar ne ir t.t. QUOTE(lyra82 @ 2008 08 10, 10:07) Musu pupai 1 m. ir 2 sav. ji savarankiskai vaiksto, uzlipa ir nulipa nuo pakylos keturiomis, daro struti (remiasi kojomis rankomis ir galva) Supranta paliepimus : paimk, atidaryk, uzdaryk, pakelk, ateik, paduok. Supranta, ka reiskia: vaziuosime masina, eisime i lauka, eisime maudytis, einame valgyti ir pan. Paprasyta parodo akyte, ausyte, nosyte, plaukucius ir ivairius daiktus. Daro ,,caca" Supranta zodzio ,,negalima" reiksme. Daug kalba sava kalba, niuniuoja, soka girdedama muzika. Sako : mama, tete, didi, baba, ate, niam, no ir t.t. Geria is puodelio, bando valgyti tirsta maista sauksteliu
ta irgi pastebejau-uztenka kelis kartus parodyti, jau maniske tyliai sau kartoja. ypac su muzika-uzleidau vaikisku daineliu ir pati sedziu dainuoju, mazoji ziuri, nuejo pas zaislus ir girdziu lialia lia ir taip aiskiai, garsiai
mes palyginus su kitais tada daug nemokam.Dabar jau beveik 1.2m:
jau pradeda eiti savarankiskai supranta kai sakom pliusku pliusku,i lauka,pamperso keistis,valgyti. labai megsta viru viru kose daryti-lenkia pirstukus ir bando sakyti "tam dave" megsta pats pavalgyti su saukstu,labai graziai geria su siaudeliu duoda bucki,rodo atia,kartais milu milu padaro,duoda labas ir ismoko is reklamos vaidinti "ledini pingvina" aisku zino ko negalima,bet dazniausiai pasiziuri ir toliau savo daro. pramoko jau sumesti kaladeles pagal ju forma,metalafonu pagroja na ir dar visokiu smulkmenu QUOTE(mikki @ 2008 08 14, 16:34) mes palyginus su kitais tada daug nemokam.Dabar jau beveik 1.2m: jau pradeda eiti savarankiskai supranta kai sakom pliusku pliusku,i lauka,pamperso keistis,valgyti. labai megsta viru viru kose daryti-lenkia pirstukus ir bando sakyti "tam dave" megsta pats pavalgyti su saukstu,labai graziai geria su siaudeliu duoda bucki,rodo atia,kartais milu milu padaro,duoda labas ir ismoko is reklamos vaidinti "ledini pingvina" aisku zino ko negalima,bet dazniausiai pasiziuri ir toliau savo daro. pramoko jau sumesti kaladeles pagal ju forma,metalafonu pagroja na ir dar visokiu smulkmenu oi, gerulis o aš dar savo neišmokinu sumest kaladėlių pagal formą
Mums iki metuku dar pora savaiteliu, bet paskaicius ka jus mokat-tai mes dar tikrai mazokai, na tik gerai vaikstom. Mokam parodyt ko norim(zaislo ar pan), duodam bucki, sakom aciu(mama ir tete per sunkus zodziai
Stengsimes tobuleti, kad pasivytume dauguma Sekmes!
Sveiki:)
Mums dabar metukai ir 2 men:) Kai sukako metukai-tai dar nevaiksciojom,sakem mama,pats iki siol nevalgo ir noro nerodo,is puodelio geria jau seniai,jam labai neissipilantis puodelis patinka.Megsta sudeti,o ypac isardyti piramide,groti ivairiais muzikiniais instrumentais -pasideda salia keturis ir abiem rankom maigo migtukus-privalo visi instrumentai vienu metu groti,kai nori miego numeta nuo sofos dideli meskina ,apkabina ir voliojasi su juo ant grindu,parodo rankele ko nori,paklaustas parodo kur lempa,televizorius,pultas,mama,tete,knygute ,ciulptukas,kaika gali atnest is kito kambario jei paprasysi,Eit pradejo kai suejo metukai ir kelios savaites, megsta zaisti-,,pagausiu -pagausiu,,-pakaitom begam vienas nuo kito,arba iskoti manes pasislepusios,laiptais savarankiskai keturio,arba prilaikomas lipa tik i virsu,vakar pabande nulipt veidu zemyn-bet matyt neisdriso Vakar buvo karsta-tai is pripuciamo baseino neejo istraukt Daug ko nemokam-bet viskas dar pries akis
Mano padauza dar nedaug ka moka,bet viskam savas laikas..
Moka vaikscioti,ropoti,kraustyti stalcius ir pasislepti spintoje (aisku pries tai isvertus visus rubus),savo kalba sneka daug ka,kartais issifruoju,bet supranta ateik eisim (kur nors),kai nori eiti bando pasiekti rankena,kai ka pamato ir rodo sako "ce",aisku mane pametes ar kai ko nori sako mama,teti taip ir vadina tete,labai megsta sneketi telefonu,tik pagriebia ir deda prie ausies "lio lio" arba nesa pakrauti,bet laido nepasiekia tai ir telefona numeta.megsta zaisti su kamuoliukais,ir kitais daiktais "ne zaislais". Maitinu su sauksteliu ar sakute dar pati,nes baisiai pasiutes viska terlioja,labai megsta lydyta suri,kai tik pamato tuoj zyzia kad duociau ir tik gaves nurimsta,moka gerti is spec.gertuveles,sultis pro siaudeli,bet dazniausiai is buteliuko.Soskes nebereikia jau nuo gal 2 ar 3men nes nemokejo tiesiog ja naudotis Tik su miegu beda,anksciau 12 neuzmigdau nors tu ka,beda su migdymu nors bandziau viska.tai va lyg ir viska paminejau,daug prirasiau
Paskaičiau, kiek jūsų vaikučiai moka ir aš panorau pasidalinti.
Mokam katutes ploti, bučkį duoti, kai ko nors paprašai atneša, paduoda, užlipt ant lovos, kėdės ir nulipt moka. Vaikščiojam patys nuo 10 men. Juokingiausia tai kaip pabari kad kažko negalima, pamojuoji pirštuku, tai jis atgal mojuoja tuo pirštuku Žino ką reik daryt su šukom, tai šukuoja sau ar sesei, mamai
Na va... atsventem gimtadieni ir parkeliaujame pas jus
Mazuoji vaiksto tvirtai (pradejo pries du menesius), jau begioja Pasako aiskiai mama ir hej, o kitus zodzius pastoviai kaitelioja Tai tiek siam kartui
Sveikutes,as naujoke sonsyte.Auginu du vaikucius,dukryte jau didele 5metai,maziukui siandien suejo metukai.mes nezinau daug ar nedaug mokam:einm visur isitvere,nuo stalo prie sofos nueinam.valgit dar tik bando pats.Pasako zodzius:mama,tete,sese,ate,duoti,gerti,niam,aciu.Labai graziai sokam tai musu didysis talentas.
Sveikos mamytes, skaitau jusu leliuku pasiekimus, ir zaviuosi. Man rodos, kad mano mazoji princese tiek daug nemoka, bet pabandysiu sudaryt sarasiuka, gal irgi neblogas gausis
Metukai suejo 08.25, taigi diena pries gimtadieni savarankiskai nuzingsniavom per kambari Na o sisip daug mokam ir netvarkos daryti, cia tai mylimiausias uzsiemimas.."padeda" mamytei nuo dziovyklos rubus nukabinti, is stalciaus indus, puodus istraukti.. zodziu busima namu seimininke gal ir pas mus cia nemazai gavosi
Sveiki visi!
As tai noriu pasiguosti, kad mums niekaip nesiseka ka nors suprantamo pasakyti, aisku, bandom kartoti ir mama, ir tete, bet sunkiai iseina... Gal dar laikas kalbeti neatejo QUOTE(linamask @ 2008 09 15, 12:11) Sveiki visi! As tai noriu pasiguosti, kad mums niekaip nesiseka ka nors suprantamo pasakyti, aisku, bandom kartoti ir mama, ir tete, bet sunkiai iseina... Gal dar laikas kalbeti neatejo Kaip jau minejo kitos mamytes, kiekvienas vaikas yra individualus ir tikrai skirtingai visko ismoksta. Mano pirmagimis visko ismoko anksciau, nei dukryte, bet uztai kai pradejo plepeti, tai daznai pagalvodavom.. oi kaip gerai buvo kai snekejo savo kalba, nes poto atsirado daug klausimu: kas, kodel, is kur, kam
sveikutes
mums jau metukai ir 11 dieneleiu ir toli grazu tiek nemokam kiek cia radau kad isvardint QUOTE(aganiux @ 2008 08 04, 22:48) Snd ismokom ir mes parodyti kur nosyte o jei apie pasiekimus, tai jau vaikstom, kai tik pradejom savo kojytem tiapu tiapu, tai labai greitai pradejom vaiksciot kur norim vieni, bet vistik isikibus i mamos pirsta yra saugiau
Mums dabar 1 metukai ir 2 savaites
Daug jau moka smagių ir mielų dalykėlių, bet man žaviausia kai pakeičiu sauskelnes ir liepiu senąsias nešt išmest. Lekia su tokiu džiaugsmu, net krykščia
Yra panasi temele: "Trylika menesiu", tai pamaniau, gal reiketu tenai "persikraustyti" butu gausesnis mamyciu(ir vaikuciu) burys...
QUOTE(JO/NE @ 2008 10 22, 23:20) Daug jau moka smagių ir mielų dalykėlių, bet man žaviausia kai pakeičiu sauskelnes ir liepiu senąsias nešt išmest. Lekia su tokiu džiaugsmu, net krykščia musu taip pat pampersus nunesa pats i siuksline,o patenkintas buna
Mes labai daug mokam visko. Nuo ko cia pradejus
Moka jau beveik pats pavalgyti, taciau buna puse maisto pilvukyje, puse visur kitur ismetyta. Mokam atsigeri is puoduko, bet ir kartais nepavyksta, prabega pro sonus. Padares reikala dideli i pampersa pasako ir atejes jau lupa nuo uzpakaliuko. Mokam ir kalbeti nemazai, sakom: mama, tete, sese LA (vardas Leila, tai tik iseina taip pasakyti ), aciu, dar, niam niam ir panasei. Mokam labai graziai su kaladelem zaisti, stato viena ant kitos. Labai geras padejejes tavrkyme, jeigu ka valau tai irgi pasima eina is paskos ir sluosto. Jei pamato kokia suksle ar taip nereikalinga daikta ismeta ir dar sako: kaka Labiausiai tai man patinka, kaip ateina prisiglaudzia ir sako myju myjy (mylu mylu), tai taip gera ir smagusirdelej pasidaro QUOTE(donatela @ 2008 10 22, 20:46) labai bijom siurblio, mikserio, na kas uzia o mes visiskai nebijom jokio siurblio ir panasaus garso, netgi mazajai norisi kuo garsiau tada sneket, kad jos balsas butu girdimas, tai tiek snekos duoda
Pasiskaiciau jusu pasiekimus,tai musu mergytei dar toli iki jusu....vaiksto tik jei jauciasi kad yra tarama,nu ji tokia tasargi labai-pirma issimatuoja tstuma.kalba:mama,tete,ate ir siaip savo kalba daug ciauska.geria su siadeliu,ismoko viska slepti,stalcius irgi visus krausto,patinka mozaika isardyti,televizoriu pareguliuoti,duris uzverti,sviesa ijungti\isjungti....
musu sunelis irgi labai gerai vistosi , daug ka moka, nors jam tik 1.2men pradejo vaiksciuot nuo 11men, nuo metu jam patinka knygos, ryte nespeju is lovos atsikelti o jis jau su knyga stovi ismeta siuksles, geria is poduko, daro ir sako atia atia jau neprisimenu nuo kiek Vienu zodziu labai mylim savo Lialiuka nes jis nuostobiausias man
sveikos mamytes, dauguma mazyliu tikrai nemazai moka. Musu sunelis tikrai dar turi pasistengti, bet tikiuosi su laiku visko ismoks.
vaiksto nuo 9 menesiu, ate ate pasakyti ir parodyti (bet dazniausiai kai tai reikia padaryti tik juokiasi), supranta - niu niu niu, negalima, atnesk, padek, einam pliusku pliusku, pampersa pakeisti, einam i lauka, pasitinka kai kas pareina namo, parodo kur jo ir visu kitu nosytes, pauosto gelytes, kai nori valgyti saukia am am, supranta zaidima "pagausiu pagausiu", ploja kai girdi muzika ar per telika pamato plojant siaip daug kalba savo kalba o va valgyti tai turime maitinti sauksteliu, dar apie savarankiskuma cia kalbeti mums toli zodziu mums dar reikia mokytis ir augti
Na, mums su dukriuku reikia dar daug augti iki jūsų vaikučių, Dar nevaikštom, tik įsikibusi į abu pirštus žingsniuojam, neropoja, bet astisėdusi su rankytėm pasistumdama šliaužia labai juokingai, sako amam, padaro atia labai gražiai, jei ko nori, rodo pirštuku ir sako mm, daro gydu, gydu, sako ne, maitinu aš pati, geriam iš buteliuko, myluoja minkštus žaisliukus, labai gražiai šoka, aišku sėdėdama
Mano Mantui 1m. 6 mėn. Jis jau vaikšto, moka užlipt ant sofos, pašneka pvz: moka tėčio vardą, biški ir mano vardą moka
Papildyta: QUOTE(Saulės ašara @ 2008 11 19, 13:46) Na, mums su dukriuku reikia dar daug augti iki jūsų vaikučių, Dar nevaikštom, tik įsikibusi į abu pirštus žingsniuojam, neropoja, bet astisėdusi su rankytėm pasistumdama šliaužia labai juokingai, sako amam, padaro atia labai gražiai, jei ko nori, rodo pirštuku ir sako mm, daro gydu, gydu, sako ne, maitinu aš pati, geriam iš buteliuko, myluoja minkštus žaisliukus, labai gražiai šoka, aišku sėdėdama Nieko tokio, dar paaugsit
na o mes mokame..
duoti bucki..pasakyti ir parodyti atia..zino kur lempa, tiute beje ir pasako tiute..zino kur briedis, duoniukas, kukuruzas, masina, arkliukas, barskutis..moka pasakyt bum..ir zino ka reiskai...psako bum ir meta koki daikta taip kad girdetusi trenksmas.. vaiksto vienas, bet dar labiau ropoti patinka..taip kad ropojimas jo gyvenimo dalis kolkas.. zino kur akytes, burnyte, nosyte, ausytes..zino, kur reikia ausu krapstuka kisti..i ausyte.. juokinga viskas kas susije su kritimu, bum garsu.. zino ka reiskia ne ne ne..purto galva ir atsako pats ne ne
Sveikos mamytes,
Pasiskaitinejau cia apie vaikucius,tai dar karta isitikinau, kad visi vaikiukai skirtingi ir visi skirtingu metu pasiekia tam tikrus pasiekimus savo mazame gyvenime
Sveikos
Oi, taip idomu paskaitineti, ka kiti pipiriukai metinukai moka. Mes visai svieziai i metinuku gretas isiraseme,o mokame stai ka: ate rodyti, "pa" duoti issiziojus, kamuoliuka spardyti ir metyti, priejus prie spinteles "mam" prasyti, milu milu lelytem ir mamai padaryti, viru kosyte daryti (savo kalba, tik intonacija atitinka teksta)
|