Sveikos,
Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai?
Kuo jums padėjo jūsų vyras ir kokios pagalbos labiausiai trūko?
Ačiū.
Sveikos,
Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai? Kuo jums padėjo jūsų vyras ir kokios pagalbos labiausiai trūko? Ačiū. QUOTE(svecias2005 @ 2005 05 15, 00:43) Sveikos, Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai? Kuo jums padėjo jūsų vyras ir kokios pagalbos labiausiai trūko? Ačiū. Pirmiausia noriu pasakyti, kad labai stiprios mamos yra auginančios leliukus vienos. Man vyras labai padėdavo naktimis. Jau tiek pavargdavau, kad akių nenulaikydavau, tada dukrą migdydavo vyras. Čia buvo reikalingiausia pagalba. Tada visokeriopa pagalba dieną: pabūna su vaiku gryžęs iš darbo, tada gali pati pailsėti, padeda maudyti, išeina su lelium į lauką, čia vėl lieka laiko sau (šito man trūko
Mano vyras pirmaja savaite po sunelio gimimo buvo pasiemes atostogu, tai padejo daryti viska (keite sauskelnes, kirpo nagucius, nesiojo, migde, leido naktimis man issimiegoti, nes pirmaja savaite mazylis po puse nakties praklykdavo), isskyrus maitinima, aisku
Na savo vyrui taip pat esu labai dėkinga už pagalbą, be kurios matyt iš proto būčiau išsikrausčiusi, nes mano mažė truputį yra rėksnė ir kapriziukas nuo pirmosios jos gyvenimo akimirkos. Gimus dukrai, vyras taip pat savaitei pasiėmė atostogų ir padėjo man ją maudyti, keisti sauskelnes, migdyti. Na, o vėliau, periimdavo vakarais, grįžęs iš darbo, tad galėdavau pailsėti valandėlę.
Dabar mano zuikiui pusė metų ir pagrindinė problema - anklodės nusispardymas ir dėl to dažnas pabudimas. Na tai naktimis tenka dažnai keltis ir užklodinėti, na ir tai daro dažniau vyras Bet vat į lauką su vežimu vienas (be manęs) tai niekada neidavo QUOTE(Erina @ 2005 05 15, 00:07) Šiaip man trūko pagalbos, nes kai tik tėvelis pamatė, kad išmokau tvarkytis viena, tai ir "nesikišdavo". Sakydavo, tai kad tu viską puikiai pati sugebi, aš kaip jau ir nereikalingas tad tikrai neverta tevelio nusalinti nuo visu drabeliu, nes po to ir kartoja- tu geriau moki, tau geriau iseina. tad dalinkis viskuo, na maitinti krutimi jis negales, bet va visa kita tikrai gali
Man patiko, kad maniskis pasisiule vaiko lovyte statyti prie jo puses. Taip kad nakti galedavau parpti ramiau, nuklotas antklodes kontroliavo jis.
Dar ka galetu vyras? Pasiulyti zmonai valandele atsipusti ir diena. Kaip? Pasiulyti vaikuti paziureti mociutei, tetai, pagaliau pasiulyti susirasti aukle. Kartais moteris nepagalvoja apie tai ar nedrista pati pasiulyti pirmoji.. Ir dar pirmosiomis dienomis, kai zmona labiau pavargusi ir nespeja pagaminti pietu ir vakarienes is triju patiekalu, vyras galetu parodyti iniciatyva ir grizti namo su Cili pica ar kitu patiekalu. Smagus demesys ir palengvinimas buities. Ir dar: tris kartus per diena sakyti, kokia ji nuostabi, miela ir kaip jis ja myli QUOTE(svecias2005 @ 2005 05 14, 23:43) Sveikos, Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai? Kuo jums padėjo jūsų vyras ir kokios pagalbos labiausiai trūko? Ačiū. Reikia paklausti pačios mamytės. Nes kiekvienas vaikutis vis kitoks, o ir mamyčių norai skirtingi. Kai gimė pirmoji, tai man pagalbos jokios ir nereikėjo - parpdavo ji neprabusdama, naktim net ir 10 val Bet kai gimė sūnelis, tai ojojoi Ir manau, kad ABU tėvai turi mokėt rūpintis vaikeliu. Nes mamytei vien žinojimas, kad vyras puikiai susitvarkys su vaikeliu, jau yra didelė pagalba. Jei vaikutis naktimis miega blogai, tai siūlyčiau kažkaip dalintis - tegul būna nutraukto pienuko šaldytuve, ir bent jau kas antrą naktį tegul maitina tėvelis ir mamytės visai nežadina. (čia, aišku, jei įsitikinimai leidžia nutraukinėti pienuką ir maitinti iš buteliuko). Po gero poilsio ir nuotaika bus gera ir pienuko daugiau Ir pasikartosiu: QUOTE Ir dar: tris kartus per diena sakyti, kokia ji nuostabi, miela ir kaip jis ja myli
Tevelio pagalba tikrai praverčia. Mūsų tėvelis tai mums tikrai labai padėjo tuo labiau, kad aš buvau po komplikuoto gimdymo tai nežinau kaip būčiau be jo išsivertus. Jis darė praktiškai viską, aišku išskyrus maitinimą, ir sauskelnes keitė ir kai verkė nešiojo ir maudyti padėjo ir naktimis kartais arčiau lovelės miegojo, man tik maitinti paduodavo. O kai reikėjo man pienuką sterilizuoti ir maitinti, tai net ir is buteliuko pats maitindavo. Ir padėjo ne tik po gimdymo, bet žiauriai daug padeda ir dabar - net man masažuoti neduoda, visada daro masažą vaikui pats, būna vaiko ir tėčio valandėlės
Ačiū už patarimus. Daug kas buvo žinoma ir išbandyta, o kai kurie dalykai nauji - pabandysiu
Sėkmės visoms!
Ko gero, tema pradejo tetis. jei taip, nuostabu, tetis tikras saunuolis.
O mamai, manau, svarbiausia tecio palaikymas. Jei vaikelis pirmas, mama daznai pasimetus, pilna abejoniu, del visokiu "patarimu" gali jaustis bloga motina. Man svarbiausia, kad tetis palaiko tuo metu, kai esu ant ribos, ypac maitinimo klausimais. Del to tetis turetu pasidomet vaiko auginimo klausimais. pvz paskaityti forume apie kudikiu zindyma. siukstu nepulti palaikyti mociuciu&co, jei ju nuomone, mama daro ka nors blogai. Man tokiais atvejais atrodydavo, kad su vaiku esu viena, nors siaip musu tetis puikus. reikejo pastangu, kad nesusigadintu tarpusavio santykiai. be bendru darbu del vaiko, butina nepamirsti saves, t.y. - jusu dvieju. mama, ypac, jei iki gimdymo gyveno aktyviai, gali jaustis atsikrta nuo pasaulio. todel jokiu uzuominu, atseit, kaip gerai, kad tu nedirbi ir gali tik vaika ziuret. ir jokiu pastabu apie pablogejusia isvaizda, mama ir taip del to pergyvena. ypac dziugina tecio demesys: geles, kokiasmulkmena, pvz, kad ir jogurtas is ryto i lova savaitgaliais. sekmes. QUOTE(Erina @ 2005 05 15, 00:07) Šiaip man trūko pagalbos, nes kai tik tėvelis pamatė, kad išmokau tvarkytis viena, tai ir "nesikišdavo". Sakydavo, tai kad tu viską puikiai pati sugebi, aš kaip jau ir nereikalingas O aš iškart kažkaip viena susitvarkydavau, net miegojom atskirai. Tik išmaudydavom kartu, na panešiodavo kažkiek, pampersą pakeisdavo kartais... ir taip įprato prie šito, kad dabar pagalbos nesulauksi
O mūsų tėtis laaaabai užsiėmęs, todėl per daug pagalbos iš jo ir nesulaukia...
Aišku čia aš ir pati kalta, kad neprašiau tos pagalbos, bet kažkaip aš nemoku paprašyti, man atrodo, kad ir taip turi būti aišku, kokios pagalbos kada reikia... Nu bet kas buvo (ir yra) gerai, kad mažė visiškai ne rėksnė. Apie kėlimąsi naktį ir supimą ant rankų iki kokių 4,5 mėn iš viso nė kalbos nebuvo. Dabar kartais paverkia, tai kokias 5 minutes turiu panešioti (gal, sakau, dantys Vat už ką tėčiui esu dėkinga, kad jis mane palepina... Tai kažką padovanoja, tai nuperka čekį į Sugiharą ir po to mane išleidžia, pats dukrytę prižiūri, kiekvieną savaitgalį privalomai iš namų mus abi ištempia į miestą (kokią kavinę) ar šiaip į svečius, pats svečių paorganizuoja... Žodžiu, jis užsiima mano nuotaikos gerinimu labiau nei pačio vaiko tiesiogine priežiūra. Gal tai ir nėra blogai
padėti galima nuo A iki Z
vykdyti žmonos nurodymus ir visks bus narmaliai na ką pradėjau pats gamintis valgyt, lygintis marškinius, plaut indus...su indaplove ir viską paduot QUOTE(xedotetis @ 2006 02 02, 10:33) padėti galima nuo A iki Z vykdyti žmonos nurodymus ir visks bus narmaliai na ką pradėjau pats gamintis valgyt, lygintis marškinius, plaut indus...su indaplove ir viską paduot As kazkaip vienais vakarais prie kompo prasedziu, tada zmonele pyksta, kitais vakarais labai padedu, tada patenkinta. Siaip ka padeti visada yra. Nuo vaiko prausimo iki namudiniu reikalu. Siaip bandau bent karta ar du i savaite mamyte paleist pasiganyt. Daznai jos basiganymas baigiais parduotuveje, taciau visai smagiai pasivaiksto ir siaip. Cia yra svarbiausia tecio pagalba - galimybe mamytei pailseti nuo vaikiuko. QUOTE(Tetis2005 @ 2006 02 11, 10:20) As kazkaip vienais vakarais prie kompo prasedziu, tada zmonele pyksta, kitais vakarais labai padedu, tada patenkinta. Siaip ka padeti visada yra. Nuo vaiko prausimo iki namudiniu reikalu. Siaip bandau bent karta ar du i savaite mamyte paleist pasiganyt. Daznai jos basiganymas baigiais parduotuveje, taciau visai smagiai pasivaiksto ir siaip. Cia yra svarbiausia tecio pagalba - galimybe mamytei pailseti nuo vaikiuko. Toks itarimas ar po suo Tetis2005 niku nesislepia moteris????...siaip tik pagalvojau...Gal tada alaus nueisime ikalt? QUOTE(Viesulas @ 2006 02 11, 21:11) Toks itarimas ar po suo Tetis2005 niku nesislepia moteris????...siaip tik pagalvojau...Gal tada alaus nueisime ikalt? Ne moteris ne moteris, alaus as jau vakar ikaliau televizijos bokste draugo gimtadieni svesdamas, todel dabar galiu max pasirasyti ant sulciu su margarita pica. Siaip visai galim padaryti meeta. Ir bus labai smagu pamatyti kitu teciu. Nes toks visuomenes ivaizdis kad tevas tai saltas rustus ir grieztas vyras kuris atidziai viska stebi is sono, ir kai jau vaikas prasizengia tik bac teviska ranka per uzpakali... As pvz linksmas tetis QUOTE(Erina @ 2005 05 15, 01:07) Pirmiausia noriu pasakyti, kad labai stiprios mamos yra auginančios leliukus vienos. Man vyras labai padėdavo naktimis. Jau tiek pavargdavau, kad akių nenulaikydavau, tada dukrą migdydavo vyras. Čia buvo reikalingiausia pagalba. Tada visokeriopa pagalba dieną: pabūna su vaiku gryžęs iš darbo, tada gali pati pailsėti, padeda maudyti, išeina su lelium į lauką, čia vėl lieka laiko sau (šito man trūko nežinau ar tai normalu arne bet maniškis jau pirma nakti išėjo kitam kambarin miegoti sako jis duona uždirba ir turi ilsėtis. mus kamuoja didelė paskola butui tai gimus mažiui pinigu stygius iškart pasijuto. kita vertus, jis padeda tik tada kai paprašau pats nesisiūlo atseit vaikui geriausiai mama. pradėjome pyktis dėl smulkmenu.maudome vaika kartu i parduotuves irgi išleidžia, tik kodėl man atrodo kad tai daro be didelio noro?paguoskit - ar man vienai taip ? QUOTE(japoska @ 2006 02 18, 16:52) nežinau ar tai normalu arne bet maniškis jau pirma nakti išėjo kitam kambarin miegoti sako jis duona uždirba ir turi ilsėtis. mus kamuoja didelė paskola butui tai gimus mažiui pinigu stygius iškart pasijuto. kita vertus, jis padeda tik tada kai paprašau pats nesisiūlo atseit vaikui geriausiai mama. pradėjome pyktis dėl smulkmenu.maudome vaika kartu i parduotuves irgi išleidžia, tik kodėl man atrodo kad tai daro be didelio noro?paguoskit - ar man vienai taip ? Deja nepaguosiu, paskola yra paskola, tetis greiciausia susinervino. Cia as matau kad jauciasi kaltas del nepakankamai aprupinamos seios. As susiradau papildoma nuo grafio nepriklausanti darba, ir tik taip nusirainau. Nors dirbu daugiau, bet jauciuosi daug geriau. Tokie jau mes tie vyrai. Nerimaujam del nesamoniu.
o as manau, jei butu galima vyrams gimdyti, mano vyras butu uz mane pagimdes, jis bet ka padarytu uz mane, kad tik mums butu viskas puiku, niekada netikejau kad vyras gali taip moketi elgtis su mazu kudikeliu..jis man desnioji ranka, js moka viska nuo maitinimo iki drabuziuku suderinimo...vienu zodziu, musu tetis kazkas brangaus mums...
Mazulikee^ Paskelbta Šiandien, 01:10
o as manau, jei butu galima vyrams gimdyti, mano vyras butu uz mane pagimdes, jis bet ka padarytu uz mane, kad tik mums butu viskas puiku, niekada netikejau kad vyras gali taip moketi elgtis su mazu kudikeliu..jis man desnioji ranka, js moka viska nuo maitinimo iki drabuziuku suderinimo...vienu zodziu, musu tetis kazkas brangaus mums... Na susidaro įspūdis , kad tave mazulikee vyras jau per daug myli ir lepina Suprask teisingai nei vyras nei žmona neturėtų bet ką daryti už kitą. Palepinti , pasikeisti kartais darbais taip , bet tai neturėtų tapti norma. japoska: nežinau ar tai normalu arne bet maniškis jau pirma nakti išėjo kitam kambarin miegoti sako jis duona uždirba ir turi ilsėtis. mus kamuoja didelė paskola butui tai gimus mažiui pinigu stygius iškart pasijuto Pamenu tuos laikus , kai gryžes iš darbo krisdavau į lovą , pabučiuodavau sieną pasakes , kad myliu tave mažule
pirmas dvi savaites, kai parsivežėm naujagimę, tėtis buvo pasiėmęs atostogų, kad galėtų padėti visur ir visada.
Iš tiesų to reikėjo - kelis kart per dieną sulakstyt į vaistinę ir parduotuvę (įvairios priežiūros priemonės, maistas ir t.t.) Nors ir ruošiesi - prieš gimdymą prisiperki įvairių reikalingų smulkmenų, bet kai ką sužinai tik iš neonatologų, kurie išleisdami su kūdikiu į namus paduoda krūvą receptėlių, duoda nurodymų. Čia tėtis turėjo sulakstyt ir nupirkt viską ko trūko. Toliau maudynės: kas vakarą padėdavo išmaudyt, o po maudynių, kai kūdikį nusineši į kambarį žindyti, tėčio pareiga būdavo sutvarkyti vonią (išplaut vonelę, sudžiaut rankšluosčius, sudėliot įvairius po kūdikio masažo paliktus aliejukus kremukus ir t.t. į vietas). Dar labai pagelbėdavo naktį - paduodavo verkiantį vaiką pamaitinti. Visada išplaudavo indus (o kad tie laikai sugrįžtų Dar gydytoja buvo prisakius kad drėkintume kambarį (žiema buvo, šildymo sezonas) - dažniau reikėjo plauti kambario grindis. Tėtis plaudavo 2 kart per dieną (dabar jau atrodo neįtikėtina...) Per dvi savaites jo atostogų namie aš pamažu apsipratau su nauja tvarka ir pasikeitusiu ritmu, su naujomis pareigomis ir t.t. Ramiau ir saugiau jaučiausi. O vat jei būtų parvežęs vieną į namus su pirmagime ir išlėkęs į darbą, turbūt būtų buvę daugiau streso ir nuovargio.
labas rytas,
turbut nieko naujo nepasakysiu,bet mano vyras irgi padejo man visais cia minetais budais,nu tik nemaitino uz mane,nes as maitinu MP
Svarbiausia, kad vyras suprastų (ypač jei tai pirmagimis), kad į namus žmona grįžo ne viena ir kad namie atsirado asmenybė, reikalaujanti vis daugiau ir daugiau dėmesio. Kadangi tai reikia suvokti ir mamai, tai abipusis supratimas gerokai palengvina gyvenimą. Žinoma, svarbūs ir tie buitiniai rūpestėliai, taip norisi vyrui padaryti valgyti ar sutvarkyti namus, o tiesiog ima ir pritrūksta jėgų... Beje, juokingiausia mūsų su vyru patirtis ta, kad jis niekaip negalėdavo išgirsti mūsų mažojo miauksenimo naktimis (nes garsiai žliumbti pradėjo tik gerokai paaūgėjęs), o man būdavo taip pikta, kad jis negirdi... Bet čia niuansai, galima ir pažadinti
Na nežinau, kosk pavargęs ar maitintojas, man vyras viską padėjo nuo pat pirmojo vaiko gimimo
Tik į parduotuvę nevažiuodavo vienas, nes visada ką nors pamiršdavo, o man tai ir geriau būdavo, vyras net juokiasi, sako važiuok pati gal dar sau ką rasi Ai geras jis pas mane QUOTE(svecias2005 @ 2005 05 15, 00:43) Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai? Tiesiog laikyk uz rankaos,kartok istisai kad myli,padek kuo gali ir buk salia
Pasiskaičiau čia apie pagalbą ir tikrai pavydžiu,kad taip supranta vyrai žmonas... Antras gimdymas prasidėjo naktį. Iškvietė greitąją ir išgrūdo.Savo mašina nevežė.Pagimdžius priprašiau kad atvažiuotų. Atvažiavo. Paskui jau tik parsivežt atvažiavo.Grįžus namo radau kalnus indų, skalbinių, purvinas grindis ir kalnus butelių...Puoliau tvarkytis, vyras nulūžęs parpė...Atsikėlęs jau žiūrėjo ką pagaminau valgyt...Super pagalba
QUOTE(Keberiokšt @ 2005 05 15, 15:21) Man patiko, kad maniskis pasisiule vaiko lovyte statyti prie jo puses. Taip kad nakti galedavau parpti ramiau, nuklotas antklodes kontroliavo jis. Dar ka galetu vyras? Pasiulyti zmonai valandele atsipusti ir diena. Kaip? Pasiulyti vaikuti paziureti mociutei, tetai, pagaliau pasiulyti susirasti aukle. Kartais moteris nepagalvoja apie tai ar nedrista pati pasiulyti pirmoji.. Ir dar pirmosiomis dienomis, kai zmona labiau pavargusi ir nespeja pagaminti pietu ir vakarienes is triju patiekalu, vyras galetu parodyti iniciatyva ir grizti namo su Cili pica ar kitu patiekalu. Smagus demesys ir palengvinimas buities. Ir dar: tris kartus per diena sakyti, kokia ji nuostabi, miela ir kaip jis ja myli Ir pasakyti aciu uz kudiki gali but laisva
Vo visdėlto lietuvoj dar ne visi "normalūs vyrai" išmirė
Na ką aš galiu pasakyti... Jei galėčiau tikriausiai už žmoną ir pagimdyčiau ir pamaitinčiau, pampersus ir visa kita tai jau ir taip aišku kad padaryčiau... Na gal ir pasilakstyti išleisčiau Labai laukiu ir aš tos dienos kada galėsiu pasakyti "ačiū už mudviejų mažulį, ačiū kad esi su mumis.." QUOTE(allegro @ 2006 03 04, 22:24) Pasiskaičiau čia apie pagalbą ir tikrai pavydžiu,kad taip supranta vyrai žmonas... Antras gimdymas prasidėjo naktį. Iškvietė greitąją ir išgrūdo.Savo mašina nevežė.Pagimdžius priprašiau kad atvažiuotų. Atvažiavo. Paskui jau tik parsivežt atvažiavo.Grįžus namo radau kalnus indų, skalbinių, purvinas grindis ir kalnus butelių...Puoliau tvarkytis, vyras nulūžęs parpė...Atsikėlęs jau žiūrėjo ką pagaminau valgyt...Super pagalba Cia vienas seniokas man pasakojo istorija tokia. As atejau antra diena po gimdymo pas ji baigti viena reikala, ir vel lekti pas zmona. Tai jis sako "tu dar blaivas?" ir papasakojo. Sako: - O kokie mes pasitikdavom ta zinia apie vaiko gimima.. Ech. Tevelis is ryto klausdavo sugerovu "tai skambino kas nors? kas gime? mergaite ar berniukas?". Neatsimindavo kas gime. O kokie mes pas zmonas vaziuodavom. Pasako "mojuok i trecia auksta", kur tau, nebepakeli ranku mojuot i trecia auksta, i antra mojuoji, gal kazkas tavajai pamojuos. Apsiverkia moterys budavo... O kokie mes pasiimt vaiko atvaziuodavom.. Ech laikai, tai ne vaika nesdavo, o teveli nesdavo.. Va taip, o dabar tai visi blaivininkai.. Stai tokia istorijele..
GAL IR NE I TEMA
man arode, kad gimdant padeti galiu tik "sokant ir dainuojant" QUOTE(allegro @ 2006 03 04, 21:24) Pasiskaičiau čia apie pagalbą ir tikrai pavydžiu,kad taip supranta vyrai žmonas... Antras gimdymas prasidėjo naktį. Iškvietė greitąją ir išgrūdo.Savo mašina nevežė.Pagimdžius priprašiau kad atvažiuotų. Atvažiavo. Paskui jau tik parsivežt atvažiavo.Grįžus namo radau kalnus indų, skalbinių, purvinas grindis ir kalnus butelių...Puoliau tvarkytis, vyras nulūžęs parpė...Atsikėlęs jau žiūrėjo ką pagaminau valgyt...Super pagalba Allegro, Uzuojauta Teciams: 1. Gimdymo metu - sutikti su viskuo, ka zmona bepasakytu, tai nebutinai tiesa, bet jai - padesit 2. Po gimdymo kuo dazniau kartokit, kad ji patinka jums, kad grazi, kad mylit - tai pades susigrazinti pasitikejima savimi. 3. Karts nuo karto leisti 'pasilakstyti', nors po kelias val per savaite, galu gale, iseikit kur nors kartu, butinai nors truputi romantikos, kurios truksta, kai maziukas salia. 4. Neskirstyti namu ruosos darbu i vyriskus ir moteriskus. Tarkim, mano vyras daro vakariene kiekviena darbo diena, o savaitgaliais - maista ruosiam per puse. 5. Sugalvoti kokiu nors mielu smulkmenu, kad zmona jaustusi mylima ir geidziama, patikekit - ji atsilygins uz tai su kaupu... 6. Geriausia itikti mamai - parodyti kaip jus mylite jos (is savo) vaika. Neslepkite savo jausmu, teciai! Sekmes! QUOTE(Ezis @ 2006 03 05, 23:11) GAL IR NE I TEMA man arode, kad gimdant padeti galiu tik "sokant ir dainuojant" Mano vyras nėra iš tų šeimos vyrų, kurie čiučiuoja, myluoja ar dar kaip lepina nėsčia ar ką tik pagimdžiusią moterį. Jo požiūris - nėsčia - yra normali veikli ir aktyvi moteris, kurios tiesiog nereikia nervuot Kai gryžau namo po gimdymo... radau bardaką O jeigu į temą: ko man reikėtų kaip aš išsivaizduoju anuo metu: bent 2 valandas per dieną skirti tik sau, kad niekas nebegiotų ir neprašytų nieko, ir iš vis manęs neliestų. Viskas. QUOTE(Auges @ 2006 03 07, 10:54) O jeigu į temą: ko man reikėtų kaip aš išsivaizduoju anuo metu: bent 2 valandas per dieną skirti tik sau, kad niekas nebegiotų ir neprašytų nieko, ir iš vis manęs neliestų. Viskas. Tikrai taip, matau kaip mano zmonele nusvinta, nors valanda gavusi pasidziaugti vien savo problemomis. Svarbu zmonai leisti pasijusti ne tik mama bet ir moterimi, parodyti kad ji vis dar tavo moteris neziurint to kad dar ir mama. Uz tai gausiai atsilyginama...
Na čia daug kas aišku, bet yra dar vienas niaunsas ypač po vaiko metukų gimtadienio, jei žmona lieka toliau su vaiku namuose, jai labai svarbu turėti savo pinigų, nes moteris gaudama tuos 93 lt. jaučiasi šlykščiai, nors ir bendra piniginė, nesvarbu, moteriai, taip kaip ir vyrui reikia savų pinigų, aišku tai psichologinės problemos , bet taip yra, ir net jei vyras neskaičiuoja kiek ji išleidžia, vistiek reta moteris jaučiasi gerai.
Todėl svarbu padėti pasijusti nepriklausoma.
Manau dar tėtis galėtų imtis inciatyvos, kad namie atsirastų daugiau pagalbinės vaikiškos tecnikos namie. Pavyzdžiui supynės, šokliukas, vaiknešėlis ir daug kt., kas palengvintų mamos buvimą su vaiku.
Gailiuosi, kad daug ko nenusipirkau augindama pirmąjį vaikelį. Dabar vėl neperku, nes galvoju kiek čia tereikės tų supynių ar kitų dalykų. QUOTE(Yo-yo @ 2006 03 08, 16:30) Manau dar tėtis galėtų imtis inciatyvos, kad namie atsirastų daugiau pagalbinės vaikiškos tecnikos namie. Pavyzdžiui supynės, šokliukas, vaiknešėlis ir daug kt., kas palengvintų mamos buvimą su vaiku. Gailiuosi, kad daug ko nenusipirkau augindama pirmąjį vaikelį. Dabar vėl neperku, nes galvoju kiek čia tereikės tų supynių ar kitų dalykų. As tai viska padarau pats, netgi atlenkiama vystymo stala, kuris buna nulenktas, ant ratuku atitraukiamas nuo sienos, tada atlenkiama papildoma dalis kuri automatiskai uzsifiksuoja, ir vieno mygtuko paspaudimu nusileidzia.
Tėti2005, mano būsimasis tėtis labai susidomėjo, kokį tu tą vystymo stalą sukonstravai
Jei ne paslaptis, būtų labai malonu, kad pasidalintum patirtim. Mes kol kas lialiaus neturim, bet jau planuojam, todėl viskas, kas su juo susiję, labai domina. QUOTE(brunete @ 2006 03 12, 17:35) Tėti2005, mano būsimasis tėtis labai susidomėjo, kokį tu tą vystymo stalą sukonstravai Jei ne paslaptis, būtų labai malonu, kad pasidalintum patirtim. Mes kol kas lialiaus neturim, bet jau planuojam, todėl viskas, kas su juo susiję, labai domina. Duokit meila atsiusiu komodos autocad brezini. Lovytes patobulinimas buvo galimybe reguliuoti dugno auksti. Tiesiog nuejau i senius ir suradau tam tinkamas priemones, mano konkreciai lovytei. Dar padariau lopsi, na tiksliau supimo mechanizma. Pirkau lentynos kampa, parduodami seniuose iki 10 lt, kuris laiko 40 kg, prisukau prie sienos. Permeciau du tvirtinimo dirzus per atsikisusia dali, ir prisegiau prie lopsio kuris eina kartu su vezimeliu. Idejau 2 butelius po 5 litrus vandens, siubuoja girgzda bet is principo laiko. Kas savaite tikrinu konstrukcija, ar neatluzo kas nors. Isisupam beveik iki lubu
Mūsų adresiukas nanete@walla.com
Labai labai ačiū QUOTE(Tetis2005 @ 2006 03 12, 21:43) Duokit meila atsiusiu komodos autocad brezini. Lovytes patobulinimas buvo galimybe reguliuoti dugno auksti. Tiesiog nuejau i senius ir suradau tam tinkamas priemones, mano konkreciai lovytei. Dar padariau lopsi, na tiksliau supimo mechanizma. Pirkau lentynos kampa, parduodami seniuose iki 10 lt, kuris laiko 40 kg, prisukau prie sienos. Permeciau du tvirtinimo dirzus per atsikisusia dali, ir prisegiau prie lopsio kuris eina kartu su vezimeliu. Idejau 2 butelius po 5 litrus vandens, siubuoja girgzda bet is principo laiko. Kas savaite tikrinu konstrukcija, ar neatluzo kas nors. Isisupam beveik iki lubu Sveikas, Jei gali atsiusk ir man mindaugasma@gmail.com Busiu labai dekingas.
Tetis2005 auksines rankas turi
saunuoliai jus teciai!!!
dabar galvoju-kaip savo mergaiciu teveli pagirt galeciau... bet mums gerai!
Jei dar leisit ,tai ir as noreciau MUSU teveli pagirti.Nuo pat gimimo pas mus buvo pasiskirstyta dienomis ir naktimis,t.y kas antra.Taigi net ir tada kai dar maitinau mazaja milute,tevelis keldavosi man ja paduoti is lovytes ir paklausdavo prie kurios puses dabar,nes mazoji pavalgydavo man beveik miegant.O tevelis paskui padedavo ja atgal i lovyte.Ir ta "kas antra naktis"labai geras dalykas ir labai palengvino buiti,juk miego vienodai norisi ir mamytei
Beja dabar musu tevelis daznai isvaziuoja i uzsieni,tai kai grizta,pati mergaite viskuo kreipiasi tik i teti |