QUOTE(pykstu @ 2009 10 26, 14:29)
Keista tema - "pagalba".Tetis vaika turi auginti, o ne padeti ji auginti...Tai ne tik mamos pareiga.
Del zmonos gimdymo komplikaciju gavosi taip, kad vienas auginau kudikeli iki puses metu. Likimas leme taip, kad likau vienui vienas su dviem vaikais. Ir nieko, nenumiriau. Ir zmonos gydymu rupinausi, ir didesniji vaika i darzeli vesdavau, ir su leliuku i darba nuvaziuodavau. Mobilizuojiesi zmogus ir varai. Pakakdavo keturiu valandu miego. O sunkiausia buvo maudyti vienam maziu, nes gimdymo metu "gydytojai" rankyte sulauze ir ji itvare buvo.
Man pavyzdžiui tečio pagalbos nė nereikia... jis kartkartėm pasisiūlo padeti, bet vienintelis darbas kurį jam patikiu tai yra pampersėlių keitimas.
QUOTE(Matomas @ 2010 04 18, 11:42) Del zmonos gimdymo komplikaciju gavosi taip, kad vienas auginau kudikeli iki puses metu. Likimas leme taip, kad likau vienui vienas su dviem vaikais. Ir nieko, nenumiriau. Ir zmonos gydymu rupinausi, ir didesniji vaika i darzeli vesdavau, ir su leliuku i darba nuvaziuodavau. Mobilizuojiesi zmogus ir varai. Pakakdavo keturiu valandu miego. O sunkiausia buvo maudyti vienam maziu, nes gimdymo metu "gydytojai" rankyte sulauze ir ji itvare buvo. oho QUOTE(introdusa @ 2005 05 15, 10:16) Na savo vyrui taip pat esu labai dėkinga už pagalbą, be kurios matyt iš proto būčiau išsikrausčiusi, nes mano mažė truputį yra rėksnė ir kapriziukas nuo pirmosios jos gyvenimo akimirkos. Gimus dukrai, vyras taip pat savaitei pasiėmė atostogų ir padėjo man ją maudyti, keisti sauskelnes, migdyti. Na, o vėliau, periimdavo vakarais, grįžęs iš darbo, tad galėdavau pailsėti valandėlę. Dabar mano zuikiui pusė metų ir pagrindinė problema - anklodės nusispardymas ir dėl to dažnas pabudimas. Na tai naktimis tenka dažnai keltis ir užklodinėti, na ir tai daro dažniau vyras Bet vat į lauką su vežimu vienas (be manęs) tai niekada neidavo Pas mus tokia pati situacija..vyras lb padeda..kartoja,kad mus myli..nuperka visko,pamaitina is buteliuko,maudome dviese,tada taip namu ruosos darbus padeda atlikti. Aisku buvo tokiu akimirku,kada is jo nesulaukdavau pagalbos,bet tada greit pasnekam ta tema.. QUOTE(Matomas @ 2010 04 18, 12:42) Del zmonos gimdymo komplikaciju gavosi taip, kad vienas auginau kudikeli iki puses metu. Likimas leme taip, kad likau vienui vienas su dviem vaikais. Ir nieko, nenumiriau. Ir zmonos gydymu rupinausi, ir didesniji vaika i darzeli vesdavau, ir su leliuku i darba nuvaziuodavau. Mobilizuojiesi zmogus ir varai. Pakakdavo keturiu valandu miego. O sunkiausia buvo maudyti vienam maziu, nes gimdymo metu "gydytojai" rankyte sulauze ir ji itvare buvo. Kai gyvenimas privercia - viskas imanoma...Saunuolis tetis
Be galo patenkinta saviskio pagalba
Nematau problemos ir as pasirupinti savo leliumi. Po darbo kartais norisi pailseti, ta supranta ir zmona, buna kad ir pasinaudoju tuo. Bet visada ir jai padedu.
perskaičiau pavadinimą ir pagalvojau kuo čia tas senelis gali padėt gimus anūkėliui
QUOTE(zygax @ 2010 04 25, 21:01) Man pavyzdžiui tečio pagalbos nė nereikia... jis kartkartėm pasisiūlo padeti, bet vienintelis darbas kurį jam patikiu tai yra pampersėlių keitimas. nieko gero tame nera. as uz tai, kad tevas bendrautu ir uzsiimtu vaiku nuo gimimo, kad turetu artimesni rysi. daug jau psichologu aprasyta, kad to neledzia vyrui, ano irgi, tu nemokesi,tu ne taip padarei ir t.t. ir atmusa visa nora kazka daryti. vyras ipranta, kad viska daro zmona, o kai vaikai paauga, zmona nori pagalbos, vyras jau ir nelabai nori padeti, juk visad zmona viska dare, o dabar is jo kazko nori. aisku ne visi vyrai tokie, bet taip daznai buna, todel as uz abieju tevu vaiko prieziura. beto man vyro pagalba budavo reikalinga, nes su kudikiu i kirpykla nenueisi, su draugem irgi noredavosi ramiai pasedeti. nusitraukdavau pieno ir palikdavau, ir pamaitindavo, ir pazaisdavo ir perrengdavo. aisku, jei uzsikonservuoja mama namie ir niekur neina, tai gali tada ir ant saves viska uzsikrauti.
gimus mano vaikuciui, tevas isvaziavo namo ilsetis, kadangi kol as gimdziau jis labai pavargo sededamas issidrebes odiniam kresle, o as kankinausi skausmuose. Ta pati vakara issimiegojes isvaziavo pas draugus gerti. Teisinosi kad svencia vaiko gimima... Nesvarbu kad as vos pavaiksciojau, ir man labai labai reikejo, kad VT butu kartu. Bet.........
Man vyras padeda ,bet kad vaikiukas nelabai nori kad tetis ji migdytu kai palieku vienus gryzus randu verkianti nors tikrai uzsiima vos tik as pajimu nurimsta
mano vyras visa menesi buvo su mumis kartu, padejo ir maudyt ir pampius keist ir valgyt vire, zodziu dare viska ka tik reikejo.lelius buvo laaabai neramus tai ir naktim nemiegojo ir man leisdavo pamiegot, pailset. geras dalykas tos tevystes atostogos
sveikos
is savojo nesitikejau sitokios pagalbos buvau is aplinkiniu prisiklausiusi kad teveliai visiskai abejingi vaiko auginimui.maniskis naktimis kelesi ,ramindavo netgi kai kada neleisdavo keltis pats migdydavo namu rosuos darbai taip pat buvo padaryti iskaitant ir valgio darymas kai tik turedavo laisvesne dienele kad tuo metu as galeciau numigti
sveikos
As taip pat didziuojuosi savo vyru
Na as ir negaliu skustis, kad man vyras nepadejo.Ir sauskelnes pakeisdavo ir pamigdydavo, ir misinuka nakti jeigu reikdavo padarydavo.Tik jau dabar kai vyresne tai jam vis reik mint ant kojos kad su vaiku daugiau uzsiimtu ir maziau prie kompo sedetu.Bet skustis nelabai galiu
Tikrai negaliu skustis, man padejo ir vis dar padeda kiek tik gali
Kažkaip keista skaityt kai moterys sako kad VYRAS padėjo, lyg moteris su vaiku yra viena stovykla o vyras kita, juk tai šeima,koks čia dar gali būt padėjo, abu darom, abu ir auginam, nei viena nesako, ar aš PADĖJAU vyrui augint mūsų kūdikį, bet akcentuoja vyro vaidmenį jos ir vaiko santykiu erdvėje
QUOTE(Kolekcionierė @ 2011 01 16, 08:29) Kažkaip keista skaityt kai moterys sako kad VYRAS padėjo, lyg moteris su vaiku yra viena stovykla o vyras kita, juk tai šeima,koks čia dar gali būt padėjo, abu darom, abu ir auginam, nei viena nesako, ar aš PADĖJAU vyrui augint mūsų kūdikį, bet akcentuoja vyro vaidmenį jos ir vaiko santykiu erdvėje Manau, labai geras komentaras! Bet siaip, matyt, tas "padejo" del to sakomas, kad vyrai diena prabuna darbe ir naturaliai dazniausiai daugiausia mama su vaiku buna, ji labiau pazista, poreikius supranta. Dziugu skaityti, kad nemazai padedanciu, bendradarbiaujanciu ar kaip bepavadinsi vyru yra. As sunelio teveli (ir savo vyra:) taip pat tik giriu. Mes kaip is to komentaro - vienis, seima. Pagalba nuo nestumo iki sios dienos (sunui metukai) - simtaprocentine. Abu esam poilgiais plaukais, o maitinti krutimi neisejo, tad juokauju, kad nebeaisku pas mus kuris mama, kuris tete, nes rupinames vienodai
taip ir turi buti mielosios,kaip gali nepadeti?jei nepadeda reiskias jis dar nesubrendes tevystei...
dziugu kaip abu rupinasi,stengiasi,santykiai islieka artimesni:* QUOTE(buriukas @ 2005 05 15, 08:31) Mano vyras pirmaja savaite po sunelio gimimo buvo pasiemes atostogu, tai padejo daryti viska (keite sauskelnes, kirpo nagucius, nesiojo, migde, leido naktimis man issimiegoti, nes pirmaja savaite mazylis po puse nakties praklykdavo), isskyrus maitinima, aisku Ar tik ne per dažnai tie "pasilakstymai"??? QUOTE(introdusa @ 2005 05 15, 09:16) Na savo vyrui taip pat esu labai dėkinga už pagalbą, be kurios matyt iš proto būčiau išsikrausčiusi, nes mano mažė truputį yra rėksnė ir kapriziukas nuo pirmosios jos gyvenimo akimirkos. Gimus dukrai, vyras taip pat savaitei pasiėmė atostogų ir padėjo man ją maudyti, keisti sauskelnes, migdyti. Na, o vėliau, periimdavo vakarais, grįžęs iš darbo, tad galėdavau pailsėti valandėlę. Dabar mano zuikiui pusė metų ir pagrindinė problema - anklodės nusispardymas ir dėl to dažnas pabudimas. Na tai naktimis tenka dažnai keltis ir užklodinėti, na ir tai daro dažniau vyras Bet vat į lauką su vežimu vienas (be manęs) tai niekada neidavo Esu girdėjęs, kad geriausi "migdomieji" mažiukui yra senas geras būdas - suvystymas vystyklais nakčiai. Aišku, šiais laikais tai gal tik mūsų mamos galėtų išmokyti šio "navaroto", bet tada kūdikis miega kaip užmuštas, nepasižadina pats savęs su rankytėm, nenusispardo antklodės QUOTE(Keberiokšt @ 2005 05 15, 14:21) Man patiko, kad maniskis pasisiule vaiko lovyte statyti prie jo puses. Taip kad nakti galedavau parpti ramiau, nuklotas antklodes kontroliavo jis. Dar ka galetu vyras? Pasiulyti zmonai valandele atsipusti ir diena. Kaip? Pasiulyti vaikuti paziureti mociutei, tetai, pagaliau pasiulyti susirasti aukle. Kartais moteris nepagalvoja apie tai ar nedrista pati pasiulyti pirmoji.. Ir dar pirmosiomis dienomis, kai zmona labiau pavargusi ir nespeja pagaminti pietu ir vakarienes is triju patiekalu, vyras galetu parodyti iniciatyva ir grizti namo su Cili pica ar kitu patiekalu. Smagus demesys ir palengvinimas buities. Ir dar: tris kartus per diena sakyti, kokia ji nuostabi, miela ir kaip jis ja myli Ar ne per daug čia tų reikalavimų?
ta tikraja prasme padejo tai dar gimdymo namuose-jis pamperius keite, atnesdavo man vaikiuka pamaitint, ramindavo, jei verkdavo - ir taip beveik pora savaiciu
QUOTE(cekute @ 2011 03 18, 16:05) h iki taip ir turi buti mielosios,kaip gali nepadeti?jei nepadeda reiskias jis dar nesubrendes tevystei... dziugu kaip abu rupinasi,stengiasi,santykiai islieka artimesni:* Tada mano vyras is tu NESUBRENDUSIU. QUOTE(Juodas_varnas @ 2011 04 12, 06:56) dar keleta dadeciau juk tikrai buna sunku visas 24val per para buti mama, zmona ir moterimi vienu metu. del maisto gaminimo, tai tikrai sutinku, kad pradzioje galima tiesiog uzsisakineti i namus. del leidimo atsipusti bent valandele i diena sutinku del lovytes, cia kaip kam, as nesutikciau
Kazkoks feminisciu forumas, kodel bent jau skliausteliuose nera (mamos) palaikymas kudikiui gimus???
Uzauginau vienas du vaikus, bet vos cia uzsiminus, gavau atsakyma "ciuosk is cia".
Durniai. Visai ne į temą.
QUOTE(svecias2005 @ 2005 05 14, 23:43) Sveikos, Norėčiau sužinoti, kuo labiausiai gali padėti tėvas naujagimį pagimdžiusiai mamai? Kuo jums padėjo jūsų vyras ir kokios pagalbos labiausiai trūko? Ačiū. Naktimis būti šalia ir padėti, o ne knarkti kitame kambaryje. Apiprekinti maisto, higienos prekių. Nuvežti pas gydytoją. Kartu maudyti. Kartu eiti pasivaikščioti, nunešti ir užnešti laiptais vežimėlį.
O aš džiaugiuosi, kad man niekas netrugdė būti su savo vaikeliukais visai mažiukais. MB nei kėlėsi (nes turėjo tik kelias valandas per parą miegui), nei maitino
QUOTE(svecias2005 @ 2005 05 15, 00:43) Pirmą mėnesį pasirūpinti savimi (pasidaryt valgyt, išsiskalpt savo kojines, nežadint prigulusios žmonos grįžus namo dėl visokių smuklmenų ir pan.), laiku vykdyt komandą- žaibiškai sulakstyt į vaistinę ir nesipainiot po kojomis kai nėra reikalo QUOTE(Snikers @ 2011 11 21, 12:06) Naktimis būti šalia ir padėti, o ne knarkti kitame kambaryje. Apiprekinti maisto, higienos prekių. Nuvežti pas gydytoją. Kartu maudyti. Kartu eiti pasivaikščioti, nunešti ir užnešti laiptais vežimėlį. Jei jau vyras knarkia, tai reiktų ne tik kūdikėliu rūpintis, bet ir atkreipti dėmesį į šį sveikatos sutrikimą QUOTE(TEETIS @ 2011 06 17, 18:51) Kazkoks feminisciu forumas, kodel bent jau skliausteliuose nera (mamos) palaikymas kudikiui gimus??? Uzauginau vienas du vaikus, bet vos cia uzsiminus, gavau atsakyma "ciuosk is cia". na tu saunuolis, o tas kas tave pavare ir nesuprato, nekreipk i tokias demesi QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 12 27, 23:18) Jei jau vyras knarkia, tai reiktų ne tik kūdikėliu rūpintis, bet ir atkreipti dėmesį į šį sveikatos sutrikimą
As manau didziausias mamu minusas tai,kad kai gimsta vaikelis jos pacios tevelius atstume.Su zodziais tu nemoki ,nelysk- as pati ,.... ir daug kitokiu.Niekas negimem mokedami,visi mokines.O mes su vyru ,abu planavom ,abu rupinames.Po cp vyras prabuvo su mani 4 paras ligonineje,viska dare pats
Manau tokia seima ir turi buti. Labai dziugu uz tokius vyrus,kurie netik dirba darbe ,bet ir grize namo nepasako as pavarges,eik vaikas verkia. Zinoma reikia nepersistengti ,bet tureti supratimo ir duoti jiems atsipusti po darbo. NA ,tikiuosi supratot ka norejau pasakyti. Ir tikrai nesuprantu tokiu vyru kai zmona gimdo - o jie sau namie ar kokiam bare alu geria QUOTE(Beveik_Tobulas @ 2009 06 24, 13:49) cia ta tvarka tai nuo kiekvieno vaikystes priklauso kaip mate savo namuose tvarka. kodel vyrai negali taip viena po kito kambario sutvarkyt ?? nu ir kas kad dirba? moterys visa gyvenima dirba, tik nieks to nemato ir neguodzia kad jos pavarge ar joms reikia demesio.. as va neseniai persikrausciau i butuka vienas gyvent, ir kiekviena kampa valausi nes maciau kaip tai daroma pas mane namie, savaitgali iki 03:00-04:00 val ryto tvarkiausi sveiciausi virtuve kiekviena kampeli, ir tai dziugina kai zinai kad aplink tave svara o ta rutiniska seima kur vyras turi moteri kuri aplink zuja ir pjauna skalbia o pats vyras net nesuvokia ka reiskia zodis tvarka ar maisto gaminimas, tai jau galetu palaipsniui iseiti is musu gyvenimo taip kaip isejo moteru ar rasistine diskriminacija.. man tai tokie super svaruoliai nepatinka.. man vistiek noris kad moteris butu moteris vyras vyras..nebent moteriai kaip sitoj situacijoj reiktu pagalbos.. bet seip tai... jai uzeiciau pas vyra ir viskas blizgetu kaip baznycioj.. pagalvociau kad arba gejus arba turi moteri QUOTE(aura_edo @ 2012 02 21, 14:51) man tai tokie super svaruoliai nepatinka.. man vistiek noris kad moteris butu moteris vyras vyras..nebent moteriai kaip sitoj situacijoj reiktu pagalbos.. bet seip tai... jai uzeiciau pas vyra ir viskas blizgetu kaip baznycioj.. pagalvociau kad arba gejus arba turi moteri O as manau, kad kiekvienas save gerbiantis vyras PRIVALO padeti savo moteriai buityje. Kaip kazkas auksciau minejo, mes moterys taip pat dirbame, ir nei kiek ne maziau nei vyrai, todel ir buities darbus namie galima dalintis pusiau
tai moteriai reikia padet.. bet as kalbau kai vienas gyvenantis vyras per svarus tai man nelabai.. ir seip man apskritai zmones perdaug pedantai nepatinka. turejau seniau kambarioke tokia.. siaubas.. atrodo as ja priemiau i svao namu gyvent.. o jinai man kaip baznicia namus daro kasdien. negaliu is savo lovos islipt nes grindys isplautos ir tt ir pan. tai jau kaip ne namie... kai per daug viskas blizga.
Manau priklauso viskas nuo kiekvieno vyro. Vienas į tai žiūri vienaip, kitas kitaip. Aš džiaugiuosi, kad mano vyras yra iš tų kuris rūpinasi savo moterimi ir vaikais. Grįžus namo iš ligoninės ir valgyt darė, ir indus plovė, ir grindis plovė, ir vyresnėlę į darželį išruošdavo. Vaikus kūrėm abu
QUOTE(jurgitokas @ 2012 04 04, 18:27) Manau priklauso viskas nuo kiekvieno vyro. Vienas į tai žiūri vienaip, kitas kitaip. Aš džiaugiuosi, kad mano vyras yra iš tų kuris rūpinasi savo moterimi ir vaikais. Grįžus namo iš ligoninės ir valgyt darė, ir indus plovė, ir grindis plovė, ir vyresnėlę į darželį išruošdavo. Vaikus kūrėm abu Sutinku bet motina tai ne tėvas ir visiškai neatstos niekada.
To ir nereikia. Tik sakau, kad pagalba reikalinga, o kaip tą pagalbą pateikti, tai jau sprendžia kiekvienas vyras, kaip sugeba
Mes vaiku dar neturim bet man atrodo, čia daugkas priklauso nuo to, kaip gyveni iki vaiko gimimo. jei iki tol pora dalijasi buities darbais, kartu tvarkosi, gamina, padeda vienas kitam, tai ir gimus vaikui situacija islieka panasi...
O pasakymas vyras "padeda" prižiūrėt vaika tai niekaip nelimpa man QUOTE(narutike @ 2011 05 26, 19:20) Tada mano vyras is tu NESUBRENDUSIU. Taip būti neturi |