Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 1,3 m. vaikučių pasiekimai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
dre
Mums 1,3 metai ugis 86cm,svoris 11.6kg,sako mama,tete,baba ir daug zodziu sava kalba biggrin.gif !Ant puoduko dar nenori sedeti schmoll.gif .
laur
Sveikos mamytes
Mano berniukui jau 1 metai 11 men. Vakar is akies nupirkau kombinezona ant 96 ugio ir neitilpom sad.gif
Beje, atsiveciau senus uzrasus, kai maniskiui buvo 1 m. 6 men. jis svere 15 kg ir buvo 93 ugio. Panasu, kad mes prie didesniu vaikuciuku smile.gif
mamuse
Sveikos 4u.gif
nu pas mus tai keistenybės dedasi g.gif šiaip vaikšto tik už rankutės įsitvėrusi, o savarankiškai tik tada kai niekas nemato rolleyes.gif nežinau nė ką daryt blink.gif
vitalkute
Na o mum 1metai 3men ugis 78cm, sveriam 9.700kg Esam labai smalsios, kaprizingos, gudrios. Daug ka supranta ka jai sakau, pvz. Paimk popieriuka ir ismesk i siuksliu deze, ta ir padaro, buna jog sakau susirinkim zaislus padeda rinkti. Sako "mama" "tete" "ate" Aciu - "ats" smile.gif na ir kiti zodziai sava kalba kuriu as nesuprantu. Ant puoduko niekaip nepripratinu schmoll.gif Na su mobiliu ir zino ka daryti, pasiima prie ausies ir kalba, buna pasiima plauku sepeti ir pradeda sukuotis, kai paklausi parodo kur akytes, nosyte, ausytes, plaukuciai ax.gif
Jacinte
Mums irgi 1 metai ir 3 men. Ugis 78cm, svoris 10,8kg. Turim 12 dantuku. Gudrejam kiekviena diena, net baisu... thumbup.gif Sakom nemazai zodziu, o ypac megstam kartoti is paskos. Jei viso zodzio neiseina pasakyti, dazniausiai istaria tik gala, kaip pvz. "tyte"-mamyte, "ciute"-mociute, "nene"-senelis, sniego senis ar Kaledu senis, "nana"-bananas, "mamo"-namo, "ko ko"- jogurtas ir t.t. Aiskiausiai tai pasako tokius zodzius kaip tete, sesti, gerti, ate, dar, suris, Tedi. Auga angliskoj aplinkoj, nors namuose kalbam tik lietuviskai, tad zino ir kelis angliskus, kaip "ball", "hat", "cheese". Nors siaip pastebejau, kad jei pasakai ta pati zodi angliskai ir lietuviskai, ji mieliau pasirenka angliska, kaip bebutu gaila. verysad.gif Ko gero jie lengvesni, bent jau as taip manau. Zinom taip pat visus garsus, kuriuos daro ivairus gyvuneliai, tad juos taip ir vadinam miau, kriu kriu, mu mu ir t.t Taip pat parodom pagrindines kuno dalis. Paskutiniu metu labai megstam sokti bei dainuoti daineles su judesiais: "Raina katyte", "Du gaideliai", "Turiu laiveli maza", "Ten medely voveraite", "Gidu gidu katutes", "Vire vire kose". Taip pat labai megstam piesti bei skaityti knygutes. Po truputeli pradeda dometis lelytemis, nes iki siol tai nelabai... ax.gif Bandom neintensyviai pratintis ant puoduko (pagrinde pasodinu tik vakare ir ryte), deja rezultatu nulis. doh.gif
Saulyte DD
Dukrytei 1,6 m. svoris 12 kg., ūgis 84 cm., sako mama, tete, ate, sese, boka (broliukas),niam niam atėjo, senene, bana (bananas), buka (bulka), endaine (saldainis) ir dar labai daug neaiškių žodžių. Parodo kur nosytė, ausytė, rankytė, irštukai, kojytė, pilvukas ir papai lotuliukas.gif (nežinau iš kur išmoko doh.gif ), gyvunėlius pažysta (mee, au au, kate - miau, mumu, bebe, koko, sypsyp), lele, dėde, tapu tapu, opa, alio, opte deite (opsė Deizė), peka (meka peka), ubukai (tomlibukai), . Verda valgyti, pavaišina mane kava biggrin.gif . jei paprašau atnešti jos gerimo puoduką, nežinau kaip , bet visada suranda ir atneša. Šoka ir dainuoja (savaip aišku). Žino kada prisisiojo į sauskelnes, atbėga ir pasako sisssss. Paklausus ar nori miego, aga sako ir eina į lovytę. Dar moka pasiųsti oro bučinuką wub.gif . Paprašius knygutės žino dvi su upse deize ir katytė tabytė, tai atneša tą , kurios prašau.
Kuku žaidžiame su užuolaidom, spintos durimis ir šiaip kas papuola. Moka kepurę užsimauti ant galvos. Labiausiai patinka knygos, flamasteriai ir vanduo. dar valgo su šakute pati, o šaukšteliu mane maitina lotuliukas.gif ir jau beveik pati atsigeria iš uodelio paprasto.

Šiaip nėra labai sumani mergina, broliukas tokio amžiau buvo nuovokesnis doh.gif biggrin.gif
Taika75
mano jaunelis dabar sveria 14,200 ,ugis 82cm.dantuku turi 12.vaiksciot pradejo 10men.viresnysis tokio amziaus svere 14,ugis 88cm,o dantuku turejo 16,pradejo begioti lotuliukas.gif ,o ne vaikscioti9men. biggrin.gif biggrin.gif
o labiausiai erzina,tos mamos,kurios pradeda rasyt,,mano 11men,o sveria 12kg,ugis85cm,dantys isdygo 8 iki 6men. ir t.t,, g.gif
na ir kas,mamyte,mano ir svere daugiau ir dantu turejo daugiau,negu jusu vaikelis tokio amziaus-nustokit lyginti vaikus g.gif kiekvienas vaikas auga individuoliai,ir nereikia cia SUSTRINT mirksiukas.gif SVARBIAUSIA,kad tie vaikeliai augtu sveiki mirksiukas.gif o vieni yra smulkesni,kiti stambesni mirksiukas.gif
sriukis
mano pupulis dabar yra metuku laiko.sveria 9kg,ugis 74cm...smulkutis,bet apetitu nesiskundzia.ka paduodi ta valgo,o ypac megsta mesyte 4u.gif kartais pagalvoju,gal per mazai sveria,ypac paskaitinejus apie kitus vaikucius,bet geriau pamascius,tai kaip as ta svori priauginsiu... mirksiukas.gif matyt medziagu apykaita greita,nes per diena 2 ir 3kart kakucio daro tongue.gif ...o dantuku turim 6
Papildyta:
o paklausus kur lempa,iskart parodo,nosyte(pirma papucia po to parodo) biggrin.gif,saule vire moka padaryt,sako mam,ate,tete...labai jau nori visokius laidus kisti i rozete,matyt numate kazkada mirksiukas.gif siaip tai lb megdzioja viska,poliklynikoj apatinius dantukus atkises snekina zmones,gali numirt is juoko biggrin.gif
lo-lo
Mano princesė metukų ir 5 mėn sveria 11 kg, ūgis 82cm, smulkutė, nors apetitu nesiskundžia, valgo tiek pat kiek brolis 4 metų thumbup.gif dantukų 16 4u.gif
~MILENA~
sunelis 1,4 svoris 11,7kg ir 83 cm mirksiukas.gif
saule21
Mano sunelis 1m5men sveria 12.5kg,ugis 89cm smile.gif iki metuku labai i svori augo,o dabar i ugi kad pradejo tysti.Vaikscioti pradejo metuku,ismoko vaikscioti ir ropoti pradejo tik tada biggrin.gif siaip labai snekutis,daug sneka savo kalba,ir keleta zodeliu pasako:mama,tete,ate,kaka,gaga smile.gif
dianadi79
Mano zuikuciui 1m. svoris 8,9kg. ugis 76cm.
veziukas
Mes esam 1.3 mėn., savo kalba šnekam daug , bet tikslingai nevartojam jokio žodžio, kai prašau nunešt, atnešt ar paduot nedaro toks jausmas kad negirdi , nors klausa liuks. Jau darosi neramu gal kas negerai su vaikučiu, nes neparodo nei kur nosytė ,mamytė ar pan. verysad.gif mokam tik išdykauti
o94mama
Mano vaikinui 1m.3mėn. Mūsų ūgis 86cm., o svoris 16kg. ax.gif Šnekam labai daug ir sava, ir normalesne, kuri labiau primena žmonių kalbą, kalba. blush2.gif O jau esam mušeikos ir neklaužados doh.gif
timi
Mum 1,3metuku biggrin.gif Sveriam 10kg, o ugis 86cm. doh.gif Snekam nemazai, prasoma ka nors atnesti- atnesa, paduoda. Dantuku turime 12 bigsmile.gif
tastyte
Sveikos, labai susidomejau kiek sveria tokio amziaus jusu vaikuciai, ar atitinka svorio ir ugio normas pagal svorio ir ugio lenteles? Ar lyginat pagal sias lenteles?

Mums 1 metukai sverem 9kg ir 76cm ugio smile.gif
Shatura
Mes nesilyginam. Esam 7,7 kg ir 70cm. Pagal lentele mazokai. Ugio ir svorio proporcija puiki. Tiesiog smulki mergyte
dianele
Mums 15 men. sveriam 10.5, o ugis 85 cm.Svoris ne pats maziausias, bet galetu buti daugiai. Tik as nepergyvenu, nes valgo gerai, buna linksma tai manau, pakanka ir tiek smile.gif
mazuika
musu princesei 16 men. ugis - apie 80 cm, svoris - apie 10 kg (dabar tiksliai ir nebezinau visko - daug reciau matuojam ir sveriam ax.gif ).
o pasiekimai - panasiai kaip ir kitu... sako mama, tete, au au (reiskia šuniukas), ple ple (reiskia pliušku pliušku, t.y. maudytis), caca, lelia, aci (aciu) ir t.t. zino, kur yra bambyte, papukai, akyte, ausyte, nosis, burna, dantukai, vakar ir liezuvi atradom lotuliukas.gif pazysta savo leles, kai kuriuos minkstus zaislus-gyvunus (meskiukas, avyte, karvyte ir pan.).
bet kas labiausiai nustebino, kad ir spalvas atrenka. pries koki menesi gavom dovanu toki chicco namuka, kur susimeta ivairios figureles ir yra skirtingu spalvu dureles, kurias reikia atrakinti su atitinkamos spalvos raktu. tai dukryte pati atrenka, kurio rakto kurioms durims reikia, ikisa ji, tik atrakint mamos pagalbos reikia smile.gif aisku, spalvu pavadinimu dar nezino
Zuzi_šoka
Mums 1 metukai ir 3 menesiai. Ugis -82, svoris -13. Dantuku -18. Labai geras, linksmas vaikas. mirksiukas.gif
EIDA
Labukas visoms mamytėms 4u.gif Nu čia pasiskaičius mano mažiukas labaaai, labaaai mažas g.gif mums dabar 1 metai ir 3 mėn. Ūgis -75 cm, o svoris 9,5 blush2.gif mes mažiukai labai, nevalgūs, nors atrodo dantukų turime jau 12, bet tyngi mėsytę kramtyti. Labai judrus yra, tuštinasi 4-5 kartų, matyt labai jau geras virškinimas blush2.gif šneka gan nemažai pvz: mama , tete, boys-tai brolis biggrin.gif abatyte-arbata, au-tai šuniuks, kate, puoai-tai puodai blush2.gif matyt bus kulinaras, nes nuo puodų nenueina doh.gif , dega, sako kaip lemputės dega bigsmile.gif , sako ate,o kitus nelabai suprantu mirksiukas.gif bet labai daug stengiasi atkartoti žodžių ax.gif tai va tokie mūsų pasiekimai wub.gif
aissttee
Mums dabar 1,3m, tai beveik pries menesi ugis buvo ~83cm, svoris 11.3kg, dantuku turime 12 jau senokai islinde, ir 4 iltiniai tokie pusiau islinde stovi biggrin.gif
Sako mama, tete, ate, au au, ne, da (dar), adia (atidaryk), dia (duok), pa (lempa), ba (reiskia daug zodziu - balionas, kamuolys, buteliukas, bamba), lia lia lia (radijas), pa pa (opapa), dainuoja a a a, dar keikias blia (blemba, meginu istrinti is zodyno doh.gif ), daugiau nepamenu ka skao, daug savo kalba sneka, ypac kai su mobilka vaiksto po kambarius ir verslo reikalus sprendiza biggrin.gif
Labiausiai megsta sluostyti su skudureliais dulkes nuo visur, siurbti (pats issitraukia siurbli is spintos), sluoti. Atrodo, kad supranta viska, ka sakau, atnesa daikta, kurio paprasai, ar padaro, ko paprasai, zinoma, jei pats to nori tuo momentu. Parodo, kur kojyte, rankyte, nosyte, akytes, dantukai, bamba. Megsta myluoti ir buciuoti, daryti caca. Prisistumia prie stalo kede, uzsilipa ant jos o tada ant stalo, ir dar atsistoja ant jo ir vaiksto doh.gif Isijungia radija, isjungia TV, zodziu nagingas vyrukas, daug visko moka, ir labaaai isdykes, neklauso mmaytes, rauna man plaukus, kramto, musasi, bet buna ir geras, mielas vaikutis smile.gif
olguse
Dukrytei 1,3 men, sveria 11kg, ugis 82 cm, man ji atrodo tokia auksta, o cia paskaicius kiti dar didesni smile.gif turim 10 dantuku, gruodi, kai islindo paskutiniai tai db tylu jau antras menuo smile.gif taip pat tvarkinga panele sluoja su sluota, valo dulkes, kai tik pamate, kaip mamyte daro, istraukia skalbinius is skalbimo masinos smile.gif ka prasau paduoda man, lb megsta sokti, isgirsta muzika iskart soka, dainuoja lia lia lia, kai girdi kas dainuoja smile.gif zaidzia su puodais ir sauktu, verda kosyte smile.gif juosto gelytes ir sako mhaaahh, sako kaka ir suspaudzia nosyte nuo kvapo smile.gif prideda pirsciuka prie lupu ir sako tshh (tylos), siuncia oro bucki, daro kuku slepia veiduka rankytemis smile.gif duoda labas ir penkis cia skirtingi dalykai, rodo kokia didele kelia rankas aukstyn, buciuoja kita lialia, ismeta siuksles i siuksliu kibira, o cia bajeris buvo paeme maisa su kiviais ir kriausem, nunese ten kur jai reikia, ateina i virtuve atidaro dureles, sakau vyrui: ziurek kas jai, nori ismesti kivi i siuksliu kibira... sad.gif o ji neismest atejo, o padet prie bulvyciu biggrin.gif lotuliukas.gif bigsmile.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Kyvis
1,3m 83cm, 11,5kg. Dantuku 11, kadangi pirmieji pasirode velokai, beveik 10men buvo, tai skaitau kad jau daug turim ax.gif Kaip pasipyle tai vis po kelis is karto.
Anita5
1m ir 3 mėn ūgis 83 cm, svoris 11,2 kg, turim 12 dantukų ax.gif panelė labai plepi, tik viską sako savo kalba, kurią dar nelabai suprantam blush2.gif labai mėgsta šokti, piešti, pati bando rengtis, valgo irgi pati biggrin.gif jei aš paimu šluotą kambariui šluoti, ji iš karto man neša semtuvėlį thumbup.gif grindis irgi kartu plaunam. labai mėgsta sėdėti ant savo dviratuko, pati užsilipa, įjungia muzikytę ir linguoja smile.gif
L*A*K*Š*M*I
MAno mazule 1,4men.siek tiek viresne nei temos pavadinimas bet ko gero ji nelenkia kitu vaiku nes sveria vos 11kg. smile.gif bet valgo kaip geras 4metis ko gero,apetitu nesiskundzia ir norejimu taip pat lotuliukas.gif .KAlba irgi nemazai beveik ir sakinuka pasako nors retai nes sunku matyt g.gif DAntukas pirmasis isdygo tik 10men.po to keli is karto, po to ilga pertrauka ir 1,3men.sekantys dygo.DAbar jau 11-ta pries savaitele uzmatem thumbup.gif GAli kramsnoti ir maziau arba visai kai ko netrinu.PAsiekimu visu neaprasysi nes trumpai nemoku o ilgai laiko nebera nes tokiems kaip virs metinukui jau jo daugiau atiduodi zaidziant,bendraujant ir mokinant savo atzaleles smile.gif
Sekmes visoms mamytems pasiekimuose 4u.gif
Apsimetele
1 metukai ir 2 menesiai, ugis 78, svoris 9.5. Dantuku turim 9 4u.gif Moka daunuoti "aaa pupa...", viska kartoja kaip papugiukas biggrin.gif o siaip, niekuo nesiskiriam nuo bendraamziu biggrin.gif
Gerbera123
Gerai prisimenu - metų ir 3 mėn. amžiaus buvo 83 cm ir 12.5 kg. Dantukų tik 7 ax.gif Nešneka nieko po šiai dienai, nors supranta viską, ką sakai jam. Manau, tas nešnekėjimas susijęs su labai "vyrišku" charakteriu... baisiai savarankiškas ir baisiai užsispyręs. Viską daro pats, nepamaitinsi jo šaukštu, nosies nepavalysi. Gali lauke išeiti vienas į kitą kiemą, atsisukęs pažiūri į mane, bet jei neinu iš paskos, tai mano problemos lotuliukas.gif jis nusisuka ir nueina kur jam reikia. Žaisliukai patinka tik tie, kuriuos įmanoma išardyti, išnarstyti ir krapštinėtis su kokiom detalėm smile.gif Bendrauti su kitais vaikais norėtų, bet tai sekasi daug sunkiau...
sriukis
mes ir jusu kompanijoj 4u.gif siandien buvom pas gyd.tai sveriam 9,7,o ugis 78cm.smulkuciai mes,bet lb protingi mirksiukas.gif labai savarankiskas,duok is bambalio(nzn kaip lietuviskai)gert arba is puoduko,duok sluota kambari sluot,mesa padeda malt,o jei pamato kur koki pinigeli padeta,veiksmais liepia padet jam imest i taupykle biggrin.gif arba sakau,einam gert zuvu taukus,tai atnesa bonkutę.puoduko nepripazino is pat pradziu,tad pabandziau ant klozeto pasodint,tai patiko.sysiu padarom,kelis kart ir kaku pavyko padaryt thumbup.gif bet pats dar nesipraso...zaislu nelabai pripazysta,tai uztat virtuvej sukiojas.isplautus indus kartu sudeliojam i lentynas(nemazai jau sudauzem ju) blush2.gif,duodu maza keptuve,lopetele,tai atseit maiso kazka biggrin.gif galeciau dar daug pasakoti,manau,kad kaip ir kiekviena mama,bet svarbiausia noriu visom mamytem palinketi kantrybes.juk laikas taip greitai bega.kartais neisiklausom i vaika,daug ka draudziam,o juk jis taip pazindinasi su pasauliu,jam viskas idomu.tad sekmes visoms ir aukit sveiki 4u.gif
tastyte
mums 1,3m sveriam 9,5kg ugis 78cm. (gimem 47cm ir 2,6kg neisnesiotukai). Dabar tik zengiam pirmuosius zingsnelius, ropoja. Daug kalbos savo kalba ir keli aiskus: mama, tete, au, ate, mau (kate), mam (valgyti) ir dar keli.
kristinita
mums 1m.5mėn.esam nedidukai apie 78cm., sveriam 12kg.vien pilvūzas tikriausiai kokius 5kg. lotuliukas.gif kartais valgom patys, kartais pati maitinu-įvairiai, žiūrint ką smile.gif valgo viską ir suvalgo po didelę lėkštę, po to dar duonos išprašo lotuliukas.gif kai butelį nurašėm-tai pieno iš 250ml, besuvalgo koki 50ml., bet matyt daugiau jam ir nereikia...šiaip vaikas linksmas, guvus...sako ka, ne, ati, ate, teti (ant manes, saves ir tėčio smile.gif...ant manęs dar sako fafa arba vava, bet mama nė per kur schmoll.gif ant močiutės, ciute ir daug sava kalba :)labai smalsus, viską neršia, spinteles atidarinėja, puodus išiminėja...tik va kas nepatinka,kad dalintis su kitais vaikais labai nenori, be viso to-didelis ar mažas vaikas-bando žaislus atiminėt... unsure.gif svarstau, nuo kada pradės suprasti aiškinimus, nes dabar atrodo, kad mano pasakymai, kad reikia dalintis ir negalima atimti-kaip į sieną...draugėms tai juokinga, sako, pribėga toks mažas prie didesnio ir atima...man tai visai nejuokinga...net nežinau, kaip elgtis...vaikas nesuprantu, o ir prieš mamas nepatogu, visgi jų vaiką nuskriaudžia..žodžiu, tikiuosi išaugs...aišku, ne be mano pagalbos 4u.gif
paulauske
Niu papasakosiu ir aš apie savo pupą - mums 1.3 m - Ūgis apie 80 kg, svoris apie 11 kg - dantukų turim 12, jau 3 mėnesiai naujų nesulaukiam. Esam pašėlusios, norim viską daryti ką ir brolis. Dabar pats įdomiausias dalykas, kur nors užlipti - ant kėdės, tada ant stalo ir pan. Kalbam nemažai - pvz. ku ku - kukuruzas, pa pū - papūga, na ir t.t. Žodžiu pliauškiam, pasakojam tik niekas nesupranta.... O esam mergytė kaip ir daugelis - kartais valgom neprivalgom, kartais išvis nevalgom.... biggrin.gif
sagute2
Mano vyriokas 1,4 m., ugis 80, svoris 11,5, dantuku 14. Pasiekimai: valgdina mus visus ir katina taip pat, sluoja, siurbia, plauna indus, skalbia, snekia mobiliuoju su visokiom biznio intonacijom. Sako nedaug: mama, amamam - valgyti, ajo - alio, baba, tete, emp - lempa, ka - katinas, de- dede, ta - teta, cia, te - ten, dliudliu (nez), adio (nez), va, da - dar, ka- kar(varna), chu - kriu. Taip ar ne - linksi su galva. Pazista raide A. Mokinames issipusti nosi savarankiskai. Ant sofos dar pats neuzlipa. ax.gif
jauna mamytė
Mano sūnui metai ir beveik 7 mėnesiukai, sveria 11 kg, ūgis - 85 cm. Turi tik 7 dantukus ir 8 kalasi jau 4u.gif
Šneka labai daug, bet daugiausiai savo kalba, bando valgyti pats smile.gif
Manau pasiekimai panašiai kaip ir visų, tik dantukų mažokai blush2.gif
benmama
Mums 1.3, svoris 10.6 kg, o ugis 80cm. Truputi pergyvenu, nes vyresne sese jau vienu metu svere 13kg, o dvieju apie 20kg. Jaunele tikra coliuke. Mes auksti teveliai-as 1.78cm, tetis dar aukstesnis.... Manau, mamos pridekit berasydamos ir savo ugi. Bus aiskiau, nes pas mazesnius tevelius zemesni ir vaikiukai.
Katren
Sunaiteliui 1,3 metukai, tai sveria beveik 10 kg, ugis apie 79 cm, turi jau 14 dantu smile.gif Visur bega, lipa, ima, nesa... tik spek paskui smile.gif Kalba minimaliai, savo kalba biggrin.gif Labiau sukauja, cypauja smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.