anksciau buvo mada po baliaus deti i krepselius namo sveciams saldumynu ir ne tik. A r dabar taip darote.Arteja mano jubiliejus, nezinau ar tai dera, ar nesanamadiska.Kaip darote Jus, mamytes.
Pas mus baliai labai retai būna.Aš nedėčiau baliaus pirago tikrai, o jei man pačiai iš baliaus išeinant siūlytų - neimčiau. Čia man panašu į tai, kai pas draugę eidama kavos gerti pasiimu šokolado plytelę, būtų keista, jei eidama namo pasiimčiau likutį, kurio nesuvalgėm.
Tokia lietuviu mada. Neidek bus blogai, idesi irgi sakys per mazai. Geriausia manau nieko nedet. Bus geriausia. As nededavau niekam ir niekada.
Na nežinau
Savo vaikams įdėti, tai visai kas kita. Bet ir tai mano duktė tik iš mandagumo paima, net negarantuoju, kad patys valgo, o ne savo ar benamiams šunims atiduoda
O aš tai žiūrėčiau pagal situacija, jai visi mažai valgytu ir daug liktu (ką reikėtu išmest, nors geras maistas) sudėčiau atiduočiau. O iš anksto tikrai nieko nepirkčiau tam.
jei yra didelis balius. ir tarkim uzsakomas maistas kavineje (restorane ir pan) jei matai kad ant stalu labai daug lieka. aisku gali pasiulyt tevams . broliams seserims ir pan...tiesiog artimiausiams giminems kazka idet pusryciams ir pan.. nes paprasciausia kai maisto daug lieka juk jis genda ir lb ilgai neislaikysi ir t..t o seip tikrai neprivalai kazkam laukneseliu det
Reik pagal situacija ziureti.
Kai buvo mano vestuves, as visiems pasiuliau po laukneseli. Kas norejo paeme kas nenorejo neeme Dabar tokiu baliu kad labai daug liktu maisto tikrai nedarom, bet jei matau kad kazko tikrai net ir noredami nesuvalgysim pasiulau lauktuviu (pasakau kad tarkim jos skirtos draugu vaikams ar drauges mamai)
pritariu, kad specialiai uzsipirkt laukneseliam nereikia
aš irgi pagal situaciją. jei maisto lieka daug, negi paksui mesi lauk, jei nesuvalgysi. Dažniausiai po gimtadienio torto gabalą įdedu žmogui, kuris engalėjo dalyvauti, nors norėjo
na, jei kokios tradicinės vestuvės, tai gal dar kas ir deda, bet jau per jubiliejus, manyčiau kad ne
Man labai patinka tokia tradicija
Papildyta: QUOTE(gabe60 @ 2008 06 15, 18:50) Na nežinau Savo vaikams įdėti, tai visai kas kita. Bet ir tai mano duktė tik iš mandagumo paima, net negarantuoju, kad patys valgo, o ne savo ar benamiams šunims atiduoda O kodėl išmeta, negi taip neskanu
Na as irgi manau, kad tai priklauso nuo likusio maisto kiekio.
O siaip pasistengciau idet laukneseli tik is toli atvykusiems, kuriu ilga kelione laukia, kad turetu ka pakramsnot kelyje...
Na pas mus tai gimines baliuose iprasta ideti lauktuviu vaikams, laukiantiems namuose..kokio pyrago, sausainuku, saldainiu..As pati, tai jei lieka daug torto ar siaip ko saldaus idedu "pusryciams prie kavos", bet tik artimiausiems zmonems..draugams laukneseliu nedalinu
QUOTE(dontstop @ 2008 06 16, 13:31) Man labai patinka tokia tradicija specialiai niekada neperku, bet kokiu saldainiu pyrago įdedu
nu čia priklauso nuo svečių,jai giminės,tai visada idedu,nors ir baliaus jai nebūna atvažiuoja į svečius idedu kiaušiniu naminiu ir iš daržo ką nors,uogieniu.
Aš įdedu,jei turiu ko įdėt.Juk likučių nesukrausi
Aš lauktuves dedu dažniausiai kai yra kas namuose laukia (man žinomi žmonės: kieno nors vaikai, tėvai, antros pusės ir pan.), kurie nedalyvavo.
o kitą sykį lauktuvių dedu ne iš gerų norų, o iš savanaudiškų paskatų paprasčiausiai būna priruošta daug maisto ir saldumynų, o svečiai ne tai kad nė pusės nesuvalgo, o dar ir savo atsiveža (ypač saldumynų), tai tada, kad namai nevirstų maisto sandėliu, padalinu kiek galima lauktuvėms.
Manyčiau tie laikai jau praėjo, na neent vaikams saldainių galima įdėti
As visuomet idedu artimiausiems zmonems, bet ne todel, kad taip reikia, o paprastai sveciam visko priruosiu daugiau nei reikia, tai po vakarelio pasidalinu.
as tai per vestuves visiems lauktuviu dejau, nors daug kas sake, kad dabar nebededama...
as tai stengiuosi visada ideti
Taip, visada įdedu.
Visada įdedu,tai turbūt nuo senų laikų įprasta.Kažkaip visada saldumynų daug lieka
įdedu, nes kažkaip visada per daug priruošta būna
Dideliu baliu namie nedarom, bet jei sveciuojasi draugai, kurie turi vaiku - daznai idedam "zuikio" pyrago ar keleta saldainuku, ar vaisiu koki
Stengiuosi visada įdėti, nes vaikų mažų giminėje dar yra
Musu giminej nuo seno jau yprasta, visada ka nors skanaus idet, o vat vyro giminej to nera...kazkaip nesmagu buna, kai dalyvauji susiburimuose be vaiku ir gryzti tusciomis...maziu pirmas klausimas juk buna "ka skanaus parneset".As tai tik uz lauktuviu idejima
Mes namie tokiu didziuliu baliu nedarom, bet kartais idedam lauktuviu,kai maisto labai daug lieka,ar zinom kad koks maziukas laukia namuose is baliaus gryztanciu teveliu. Kai i savo kaimo sodyba suvaziuoja visi gimines, tai kas lieka pasidalinam ir parsivezam namo
o pas mus nieko po baliu nelieka
Man tai baisus paprotys brukti su sausainiais pamaišytus saldainius
Nededu, o svečių vaikai paprastai namie nelaukia, nes važiuoja kartu ir siaubia namus kartu su maniškiais. pas mus yra tokiu, kurie neiseina jei ko nors neikrauni...
O mes idedam
Pas mus mamos, mociutes ir kai kurios tetos visada idedavo. Bet cia jau tokia atgyvenus mada man atrodo
As tai patiems artimiausiems idedu ar tai keliones metu paskanaus, ar sugrize. o juo labiau jei kas nors laukia namuose tai butiniausiai.
Įdedu, nebent daug lieka, kaip pvz per mano gimtadienį buvo 4 tortai ir tik 8 žmonės
As dazniausiai stengiuosi ideti - torto gabaliuka, saldainiu ar keleta vaisiu. Nu nzn, nuo vaikystes kazkaip iprasta pas mus seimoj buvo, tai ir as tradicijas tesiu
Priklauso nuo to, kokio dydžio balius ir kiek maisto lieka. Jei matau, kad patys per dieną nesuvalgysim, tai visada išdalinu dalyviams arba kitai dienai kviečiu ant "pabaigtuvių". Kam gi draugai dar, jei ne šaldytuvo tuštinimui
neberengiam tokiu dideliu baliu, kad dar ir lauktuviu prikraut reiktu
Nedažnai būna tokie baliukai, kad lauktuvių dėtumėm
Nemanau, kad svečiai jausis nuskriausti, jei jiems neįdedama pyragų QUOTE(KibirVibir @ 2008 08 19, 20:37) Dideliu baliu namie nedarom, bet jei sveciuojasi draugai, kurie turi vaiku - daznai idedam "zuikio" pyrago ar keleta saldainuku, ar vaisiu koki Mes esame labai jauna šeima ir dar neturėjome didelės puotos, išskyrus vestuvės, tai per jas be abejo dėjom lauktuves, o kiti pasisdėjimai pas mus būna tokie paprastučiai, tai negi dėsi dešimt likusių saldainių... Išskirtinis atvejis, jeigu namie būna vaikučiai, tada visada ką nors įdedu būtent jiems Bet kadangi mes turime dukrytę ir sūnelį, tai visi atvažiuoja su vaikais.
Priklauso nuo baliaus lygio ir kas jame dalyvauja. Patiems artimiausiems idedu, o draugams ir vyro giminems tai ne
Jei lieka torto- įdedu po gabaliuką jo. Arba sausainiukų, saldainių, vaisių kokį. Ypač jei svečiai vaikučių turi.
jei tik lieka,visada įdedu
Įdedu, jei daug ko lieka po baliuko, nors retai tokie baliukai pas mus būna
Tik po vaiku gimtadieniu maziesiems sveciams idedu saldainiu
Jei po sventes lieka daug maisto, tai stengiuosi ji isdalinti sveciams.
Jeigu jo lieka,tai visada idedu
Po didesnio baliaus, kurių šiuo metu jau retai pasitaiko, įdedam svečiams lauktuvių, ypač jei turi mažų vaikų.
dar nedareme grandioziniu baliu kad maisto liktu
|