Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lauktuvės po baliaus
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Šventės
Pages: 1, 2, 3
mamuke68
anksciau buvo mada po baliaus deti i krepselius namo sveciams saldumynu ir ne tik. A r dabar taip darote.Arteja mano jubiliejus, nezinau ar tai dera, ar nesanamadiska.Kaip darote Jus, mamytes.
jolka1224
Pas mus baliai labai retai būna.Aš nedėčiau baliaus pirago tikrai, o jei man pačiai iš baliaus išeinant siūlytų - neimčiau. Čia man panašu į tai, kai pas draugę eidama kavos gerti pasiimu šokolado plytelę, būtų keista, jei eidama namo pasiimčiau likutį, kurio nesuvalgėm.
laureta
Tokia lietuviu mada. Neidek bus blogai, idesi irgi sakys per mazai. Geriausia manau nieko nedet. Bus geriausia. As nededavau niekam ir niekada.
Merii
Na nežinau g.gif , man kažkaip ir į galvą neateitų net tokia mintis, kad kažką ten reiktų įdėti, na nebent kokiam labai neturtingam, bet ir tai žmogus juk gali įsižeisti, manau pavojinga schmoll.gif ir aš nerizikuočiau sugadinti tarpusavio santykius.
Savo vaikams įdėti, tai visai kas kita. Bet ir tai mano duktė tik iš mandagumo paima, net negarantuoju, kad patys valgo, o ne savo ar benamiams šunims atiduoda
mutantė
O aš tai žiūrėčiau pagal situacija, jai visi mažai valgytu ir daug liktu (ką reikėtu išmest, nors geras maistas) sudėčiau atiduočiau. O iš anksto tikrai nieko nepirkčiau tam.
Karjeriste
jei yra didelis balius. ir tarkim uzsakomas maistas kavineje (restorane ir pan) jei matai kad ant stalu labai daug lieka. aisku gali pasiulyt tevams . broliams seserims ir pan...tiesiog artimiausiams giminems kazka idet pusryciams ir pan.. nes paprasciausia kai maisto daug lieka juk jis genda ir lb ilgai neislaikysi ir t..t o seip tikrai neprivalai kazkam laukneseliu det 4u.gif
juraciux
Reik pagal situacija ziureti.
Kai buvo mano vestuves, as visiems pasiuliau po laukneseli. Kas norejo paeme kas nenorejo neeme biggrin.gif
Dabar tokiu baliu kad labai daug liktu maisto tikrai nedarom, bet jei matau kad kazko tikrai net ir noredami nesuvalgysim pasiulau lauktuviu (pasakau kad tarkim jos skirtos draugu vaikams ar drauges mamai)
nanainis
pritariu, kad specialiai uzsipirkt laukneseliam nereikia drinks_cheers.gif ir aisku jei nesinori mest likusio maisto lauk tai siulyt namiskiam (tevai, sese ir pan.) pasiimt, o jei lieka daug pyragu, sausainiu, tai galima pasiulyt ir tiem kieno vaikuciai laukia namuose mirksiukas.gif
Isila
aš irgi pagal situaciją. jei maisto lieka daug, negi paksui mesi lauk, jei nesuvalgysi. Dažniausiai po gimtadienio torto gabalą įdedu žmogui, kuris engalėjo dalyvauti, nors norėjo biggrin.gif
saimona
na, jei kokios tradicinės vestuvės, tai gal dar kas ir deda, bet jau per jubiliejus, manyčiau kad ne schmoll.gif mano pačios jubiliejus artėja, tiesa dar nedidelis tongue.gif bet planuodama net nepagalvojau, kad turėčiau svečiams ką nors įdėt doh.gif doh.gif doh.gif ir tikrai nieko nedėsiu blush2.gif
dontstop
Man labai patinka tokia tradicija smile.gif Pati dedu, mielai imu, jei man įdeda, be to, ir į svečius tuščiom rankom irgi niekada neinu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(gabe60 @ 2008 06 15, 18:50)
Na nežinau  g.gif , man kažkaip ir į galvą neateitų net tokia mintis, kad kažką ten reiktų įdėti, na nebent kokiam labai neturtingam, bet ir tai žmogus juk gali įsižeisti, manau pavojinga  schmoll.gif ir aš nerizikuočiau sugadinti tarpusavio santykius.
Savo vaikams įdėti, tai visai kas kita. Bet ir tai mano duktė tik iš mandagumo paima, net negarantuoju, kad patys valgo, o ne savo ar benamiams šunims atiduoda
*

O kodėl išmeta, negi taip neskanu ax.gif Aš tik laiminga būnu, kai mama ko nors įdeda smile.gif
linamask
Na as irgi manau, kad tai priklauso nuo likusio maisto kiekio.
O siaip pasistengciau idet laukneseli tik is toli atvykusiems, kuriu ilga kelione laukia, kad turetu ka pakramsnot kelyje... cool.gif
Arti
Na pas mus tai gimines baliuose iprasta ideti lauktuviu vaikams, laukiantiems namuose..kokio pyrago, sausainuku, saldainiu..As pati, tai jei lieka daug torto ar siaip ko saldaus idedu "pusryciams prie kavos", bet tik artimiausiems zmonems..draugams laukneseliu nedalinu ax.gif
hera Bastet
QUOTE(dontstop @ 2008 06 16, 13:31)
Man labai patinka tokia tradicija  smile.gif  Pati dedu, mielai imu, jei man įdeda, be to, ir į svečius tuščiom rankom irgi niekada neinu  4u.gif

drinks_cheers.gif

specialiai niekada neperku, bet kokiu saldainiu pyrago įdedu
asarele54
nu čia priklauso nuo svečių,jai giminės,tai visada idedu,nors ir baliaus jai nebūna atvažiuoja į svečius idedu kiaušiniu naminiu ir iš daržo ką nors,uogieniu.
Gyvačiukas
Aš įdedu,jei turiu ko įdėt.Juk likučių nesukrausi smile.gif
green-eyed
Aš lauktuves dedu dažniausiai kai yra kas namuose laukia (man žinomi žmonės: kieno nors vaikai, tėvai, antros pusės ir pan.), kurie nedalyvavo.
o kitą sykį lauktuvių dedu ne iš gerų norų, o iš savanaudiškų paskatų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
paprasčiausiai būna priruošta daug maisto ir saldumynų, o svečiai ne tai kad nė pusės nesuvalgo, o dar ir savo atsiveža (ypač saldumynų), tai tada, kad namai nevirstų maisto sandėliu, padalinu kiek galima lauktuvėms.
Dajevu
Manyčiau tie laikai jau praėjo, na neent vaikams saldainių galima įdėti biggrin.gif
austra
As visuomet idedu artimiausiems zmonems, bet ne todel, kad taip reikia, o paprastai sveciam visko priruosiu daugiau nei reikia, tai po vakarelio pasidalinu.
Vijali
as tai per vestuves visiems lauktuviu dejau, nors daug kas sake, kad dabar nebededama... g.gif tevams ar sesei po saldaini idedu, simboliskai wink.gif
tyloszona
as tai stengiuosi visada ideti rolleyes.gif
Dalytė xxx
Taip, visada įdedu.
Averita
Visada įdedu,tai turbūt nuo senų laikų įprasta.Kažkaip visada saldumynų daug lieka
Filia
įdedu, nes kažkaip visada per daug priruošta būna 4u.gif O jeigu šiaip užsuka į svečius, tai irgi duodu ko nors iš daržo ar sodo, jeigu tas žmogus pats daržų neturi.
KibirVibir
Dideliu baliu namie nedarom, bet jei sveciuojasi draugai, kurie turi vaiku - daznai idedam "zuikio" pyrago ar keleta saldainuku, ar vaisiu koki bigsmile.gif kazkaip as gaudavau, maza budama, tai ir kita norisi pradziugint cool.gif
Dikaa
Stengiuosi visada įdėti, nes vaikų mažų giminėje dar yra ax.gif Ar torto, ar šakočio, saldainių. Kažkaip net nepatogu pakilt nuo stalo, "viso gero" ir duris uždaryti. Tas įprotis turbūt jau vaikystėje susiformavo, nes mama visada lauktuvių giminėm įdėdavo.
sobieska
Musu giminej nuo seno jau yprasta, visada ka nors skanaus idet, o vat vyro giminej to nera...kazkaip nesmagu buna, kai dalyvauji susiburimuose be vaiku ir gryzti tusciomis...maziu pirmas klausimas juk buna "ka skanaus parneset".As tai tik uz lauktuviu idejima thumbup.gif
Ruttaa
Mes namie tokiu didziuliu baliu nedarom, bet kartais idedam lauktuviu,kai maisto labai daug lieka,ar zinom kad koks maziukas laukia namuose is baliaus gryztanciu teveliu. Kai i savo kaimo sodyba suvaziuoja visi gimines, tai kas lieka pasidalinam ir parsivezam namo 4u.gif
leom
o pas mus nieko po baliu nelieka biggrin.gif
raganele
Man tai baisus paprotys brukti su sausainiais pamaišytus saldainius doh.gif būtent taip pamenu tas lauktuves iš vaikystės... Neimt negali, o paėmęs beveik niekad nevalgydavai tų apmaigytų pyragų...

Nededu, o svečių vaikai paprastai namie nelaukia, nes važiuoja kartu ir siaubia namus kartu su maniškiais.
igneta

pas mus yra tokiu, kurie neiseina jei ko nors neikrauni...
melynasuknele
O mes idedam smile.gif aisku, jei nenori, tai gi negrusim per prievarta biggrin.gif bet tikrai juk taip smagu vaikuciams lauktuviu gaut biggrin.gif
Guanyin
Pas mus mamos, mociutes ir kai kurios tetos visada idedavo. Bet cia jau tokia atgyvenus mada man atrodo smile.gif Mes tai nededam.
vileniuks
As tai patiems artimiausiems idedu ar tai keliones metu paskanaus, ar sugrize. o juo labiau jei kas nors laukia namuose tai butiniausiai. smile.gif
jolo
Įdedu, nebent daug lieka, kaip pvz per mano gimtadienį buvo 4 tortai ir tik 8 žmonės doh.gif Tai ir įdėjau ax.gif
Aysha
As dazniausiai stengiuosi ideti - torto gabaliuka, saldainiu ar keleta vaisiu. Nu nzn, nuo vaikystes kazkaip iprasta pas mus seimoj buvo, tai ir as tradicijas tesiu surrender.gif
ruda lape
Priklauso nuo to, kokio dydžio balius ir kiek maisto lieka. Jei matau, kad patys per dieną nesuvalgysim, tai visada išdalinu dalyviams arba kitai dienai kviečiu ant "pabaigtuvių". Kam gi draugai dar, jei ne šaldytuvo tuštinimui tongue.gif
organizatore
neberengiam tokiu dideliu baliu, kad dar ir lauktuviu prikraut reiktu 4u.gif
Gabred
Nedažnai būna tokie baliukai, kad lauktuvių dėtumėm rolleyes.gif , paskutinis linksmesnis susiėjimas buvo mūsų sūnelio krikštynos, nedidelis būrelis artimųjų dalyvavo, tai beveik viską ir sudorojom biggrin.gif
Nemanau, kad svečiai jausis nuskriausti, jei jiems neįdedama pyragų rolleyes.gif
Keiti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 08 19, 20:37)
Dideliu baliu namie nedarom, bet jei sveciuojasi draugai, kurie turi vaiku - daznai idedam "zuikio" pyrago ar keleta saldainuku, ar vaisiu koki  bigsmile.gif kazkaip as gaudavau, maza budama, tai ir kita norisi pradziugint  cool.gif
*

Mes esame labai jauna šeima ir dar neturėjome didelės puotos, išskyrus vestuvės, tai per jas be abejo dėjom lauktuves, o kiti pasisdėjimai pas mus būna tokie paprastučiai, tai negi dėsi dešimt likusių saldainių...
Išskirtinis atvejis, jeigu namie būna vaikučiai, tada visada ką nors įdedu būtent jiems smile.gif
Bet kadangi mes turime dukrytę ir sūnelį, tai visi atvažiuoja su vaikais.
Semile
QUOTE(Keiti @ 2008 09 08, 23:42)

Išskirtinis atvejis, jeigu namie būna vaikučiai, tada visada ką nors įdedu būtent jiems smile.gif
*

as ir jei vaikai palikti namie i dedu torto saldainiu 4u.gif
deltadu
Priklauso nuo baliaus lygio ir kas jame dalyvauja. Patiems artimiausiems idedu, o draugams ir vyro giminems tai ne lotuliukas.gif Nesupraskit, kad tam paciam baliuj jie dalyvauja... Skirtingoms saikoms atskirus baliuis rengiu..
prekestolen
Jei lieka torto- įdedu po gabaliuką jo. Arba sausainiukų, saldainių, vaisių kokį. Ypač jei svečiai vaikučių turi.
ERUGĖ
jei tik lieka,visada įdedu ax.gif
Pragundė
Įdedu, jei daug ko lieka po baliuko, nors retai tokie baliukai pas mus būna biggrin.gif
Dovistoma
Tik po vaiku gimtadieniu maziesiems sveciams idedu saldainiu 4u.gif
inrinke
Jei po sventes lieka daug maisto, tai stengiuosi ji isdalinti sveciams.
Rubyna
Jeigu jo lieka,tai visada idedu smile.gif
*Jalta*
Po didesnio baliaus, kurių šiuo metu jau retai pasitaiko, įdedam svečiams lauktuvių, ypač jei turi mažų vaikų. smile.gif 4u.gif
*mazyle*
dar nedareme grandioziniu baliu kad maisto liktu smile.gif gal ateityje ir ivyks 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.