Gal galite pasidalinti patirtimi apie si darzeli?Kaip vaikai jame jauciasi?Kokios aukletojos?Girdejau, kad kalba su didziuliais akcentais.Ir vakarais viso darzelio vaikus priziuri tik viena aukletoja.Kaip suspejat vaika paimti iki 17h, kol dirba jusu aukletoja?
Mielosios, ar tikrai niekas savo vaikų Į Pavilnio darželį nevedate? Vis pravažiuojant pažiūriu - graži vieta... Bet atsiliepimų va jau visi metai nėra...
Va neseniai buvau į Pavilnio darželį nuvažiavusi. Na gal pats darželis gal ir nieko, na bet direktorė.... kai aš lankiausi, ji buvo gerai įkaušusi
sveikos, neseniai darzelio tema diskutavom su Pavilnio mamytem. ketinau ir as savo kukuliuka uzrasyt, bet sake grupe maza- tik 15 vaiku, o norinciu - penkis kart daugiau. taigi palaidojau savo viltis leisti vaika i darzeli salia namu. turbut uzsirasyt pries tris metus reikejo, kai dar net neplanavom vaikelio
gaila is tikruju, nesuprantu tokios sistemos. taigi priimtu dar keleta aukletoju ir problema isspresta- ir darzelis pinigeliu daugiau gautu ir Pavilnio teveliams ramiau butu.
O mums tiesiai šviesiai daržely pasakė -"mums reikalingi turtingi tėveliai"
Tokiems turbut ir vietos atsiras...
Nezinau mamytes kaip ten dabar yra, bet pries metus kai pradejau leisti savo zmoguti i drazeli irgi sake kad ir eiles kosmines ir t.t bet jokiu bedu nebuvo prieme pagal gyvenama vieta, nes privalo. Ir va jau beveik metus zmogutis vaiksto ir jokiu bedu ir aukletojos geros ir vaikas patenkintas ir mums ramu palikt.
Apsilankiau vakar šitame darželyje ir aš
Labai norėčiau kad dar pasisakytų kas iš lankančių šį darželį.
Užrašiau savo mažuosius į šį darželį.
Nors ir didelės eilės, bet kaip supratau pagal gyvenamą vietą beveik visus priima. Labai gražios šio darželio grupės, visur atskiri miegamieji. Smagu, kad darželis gamtos apsuptyje. Auklėtojos sakė, kad šalia esančiuose sodybose žmonės leidžia vaikams pažiūrėti į jų gyvuliukus - ožiukus, vištytes ir pan. O vyresni vaikai nuvedami ir į gamtininkų stotį.
Kur konkreciai Pavilnyje yra tas darzelis? Taip ir neteko juo pasidometi...
QUOTE(Prime @ 2006 09 07, 10:32) Kur konkreciai Pavilnyje yra tas darzelis? Taip ir neteko juo pasidometi... Nelabai toli nuo Kalnėnų (gal kokie 2km-3km), Kolaso gatvėje, nuo Pavilnio degalinės reikia važiuoti tiesiai į Naujosios Vilnios pusę ir privažiavus trišalę sankryžą ir toliau važiuoti tiesiai į šalutinį kelią, ten ir yra darželis. Žodžiu, darželis pačiame Pavilnio centre, netoli yra bažnytėlė, Delikatos parduotuvė. Prime, o tu gal iš Kalnėnų? Gal busim kaimynės? QUOTE(rimante2 @ 2006 09 07, 20:13) Nelabai toli nuo Kalnėnų (gal kokie 2km-3km), Kolaso gatvėje, nuo Pavilnio degalinės reikia važiuoti tiesiai į Naujosios Vilnios pusę ir privažiavus trišalę sankryžą ir toliau važiuoti tiesiai į šalutinį kelią, ten ir yra darželis. Žodžiu, darželis pačiame Pavilnio centre, netoli yra bažnytėlė, Delikatos parduotuvė. Prime, o tu gal iš Kalnėnų? Gal busim kaimynės? delikata tai zinau, o va baznytele Taip, as is Kalnenu. O tu jau cia gyveni ar dar tik kelsites gyvent?
Rugsėjo pradžioj užrašiau mažių (jam 1 m.) kitiems metams. Sakė, rudenį formuoja grupes, o kadangi mes jiems priklausom (Kalnėnai) - vieta bus. Bendravau su pavaduotoja, labai maloni moteris. Aplinka ne turtinga, bet tvarkinga, nuotraukos iš renginių ir pan., info apie 2 proc. įnašų panaudojimą. Man paliko gan gerą įspūdį.
Nustebau čia perskaičius, kad reikia tik "turtingų" tėvelių. Gal turėjo omeny, kad reikia paramos (o jos iš tikrųjų reikia) - bet ne reikalavo?
Mūsų planai pasikeitė, į darželį ėmėm leisti jau nuo Naujų. Priėmė be jokių problemų. Auklėtojos lietuvės, tik šeimininkė kalba su akcentu.
QUOTE(Shanti @ 2007 01 12, 15:13) Mūsų planai pasikeitė, į darželį ėmėm leisti jau nuo Naujų. Priėmė be jokių problemų. Auklėtojos lietuvės, tik šeimininkė kalba su akcentu. Oi kaip smagu, kad parašei. Jei turi laiko, papasakok vis kaip jums sekasi priprasti, kokie įspūdžiai
Sąraše 11 su mūsiškiu, realiai būna 4 - 7. Visi 2004 m. gimimo, vienai tuoj bus 2 m., o manasis jauniausias - 1,5 m. Girdėjau, dar viena lopšelinė grupė yra, bet darželyje nepasitikslinau.
Ėjom savaitę, buvom iki pietų, bet kartą palikusi 2 val. radau apsiverkusį, tai daugiau nepalikau, kartu būdavo kas nors iš šeimos. Dabar manęs įsitvėręs, kaip niekad anksčiau, net likęs su tėčiu, prie durų rauda. - Sakau, blogas darželio pavyzdys. Ten yra mergaitė, verkianti mamos pusę metų... Gal dar ir mažokas. Buvo po ligos, tai vėl atkrito, šią sav. serga namuose. Manau, jam ir pertraukos reikėjo, vis tik stresas. Šiaip darželis daro gerą įspūdį: erdvios patalpos, miegui atskiros, daug žaislų. Maitinimas neblogas, vaikui skanu. Auklėtojos irgi OK, viena man patinka labiau, bet čia prasideda asmeniškumai. Vaikai jaučiasi gerai, jie užimami - tai knygutė, tai žaidimas, tai konstravimas, piešimas, dainelės etc. Kartais pasiilgsta tėvų, bet greit praeina, išskyrus tą probleminį atvejį. Mūsų vaikui pasijuto teigiamų postūmių: sumažėjo priešgyniavimas "nenio" ir tuščias bastymasis po namus, atranda daugiau veiklos, daugiau mėgdžioja vaikus darželyje, šneka, niūniuoja, kaip buvo dainuojama grupėje ir pan. Kadangi auga vienas, jam labai trūksta vaikų, o čia dar vyresni - sektini pavyzdžiai Pakaitom buvom su vyru ir mano tėvu, visiems įspūdis teigiamas. Jei turit klausimų - klauskit.
Ačiū tau, kad parašai. Tu bene vienintelė kuri iš lankančių daugiau papasakoja kaip ir kas. Būsim dėkingi jei retkarčiais ir toliau parašinėsi kaip sekasi.
O gal jau žinai iki kelių tas darželis vakare dirba? Ir labai įdomu kada vaikučiai pusryčiauja, kada pietauja, kada poguliuko eina. Kaip mažulius į lauką ar veda tokiu oru? Ar jau būna patiems mažiausiems kokie užsiėmimai salėje?
Darželis dirba 6-17.30 ar iki 18, mažųjų grupės auklėtoja nuo 7 iki 17, po to dar galima vaiką atsiimti iš bendros grupės.
Pusryčiai 9 val., pietūs 11.30, miegas nuo 12. Per savaitę, kol buvom, iki pietų nevedė į lauką. Oras būdavo prastas, lynojo. Dėl po pietų - nežinau. Salėje kartą buvo "cirkas" - atvykę klounai - bendra programa visiems vaikams, taip pat ir mažiukai buvo nuvesti.
Oho kaip anksti pietų miegelio guldo. Bet mažuliukams gal ir gerai, juk daržely greit ir pavargsta.
O kaip jūsų puoduko reikalai? Ar priima pampersuotus vaikučius? Ar jau reikėjo ką nors atsinešti savo (seilinuką, puoduką, patalėlius ar pan.), ar reikėjo pirkti kokių lavinamųjų priemonių? Kiek žinau paprastai rinkliavos praeina rudeny, bet galbūt iš naujokų ir vėliau paiima.
Mūsiškis pampersuotas. Kitus laikas nuo laiko ragina į tualetą (pavalgius, po poros val.). Pastebėjom, kad gert mažai duoda - tada mažiau ir į tualetą reikia...
Reikia turėt rūbų komplektėlį ar du pakeitimui, seilinuką, tapkutes, galima atsinešt mėgstamą žaislą. Piešimo priemonėms kad reiks susimest, minėjo.
Galiu savo nuomone pasakyti apie si darzeli.Pradejau leisti savo princese 2.5m,taigi pratinomes po puse dienos pradzioj.Ji mergyte megstanti bendrauti ir myli vaikus,bet kai pradejo lankyti visa diena po menesio pas vaika prasidejo isterijos,kad nevaziuos,nenori ir t.t.
kai atvezdavau i darzeli ryte,budavo vaizdas,atydarytas langas grupeje ir lauko durys.skersvejus nerealus.po poros kartu mano prasymo aukletojos nedaryti skersvejaus(aisku suprantu,kad patalpos turi buti vedinamos ir t.t.) buvo man pasakyta ,kad vos ne as vienintele mama esu nepatenkinta tik Vaikas poto pasidare irzlus,neimanoma buvo po darzelio nei susishneketi,nei susitvarkyti.Tada pradejau vel po puse dienos leisti.tai va pries pietu miega ateidavo senelis pasiimti anukes,isivaizduokit kai jis man skambina ir sako: vaikus aukletoja isvede i lauka,su tom paciom tapkytem kur grupej jie vaikshto,po lietaus!!!vaiko kojos visos slapios,tai kur vel gi nesirgs vaikas. Buwo dar visokiu incidentu.Nors pati gyvenu Pavilny,daug draugu bande vaikus leisti i ta darzeli,bet pasibaige tuom ,kad perveda i kita arba samdo aukle(ka ir as padariau) Nenoriu nei peikti nei girti.Tiesiog parashiau musu patirti su shiuo darzeliu.
Jo, kiekvienam daržely pasitaiko nesusipratimų, o ypač su mažiukais kurie dar nemoka patys rengtis ir yra viskam labai jautrūs.
Na matai as pradejau leisti vasara,tai grupes buvo kaip tik mazos.na bet kaip yra taip.O del auklytes,turim tikrai nerealia auklyte
O mes is ten pabegom, nors buvo labai patogu, nes darzelis salia namu. Vedeja akivaizdziai turi problemu su alkoholiu, nieko nesidomi. Uzsiemimu mazai, per sventes vaikai buna nepasiruose, elementariai net eilerasciu nezino. Bureliu jokiu nera. Zodziu dabar lankom kita darzeli ir esame labai patenkinti.
Ihi...
O į kokį dabar vedat arba kaip radot gerą auklę? Papildyta: Tabonita, gal pameni auklytės vardą? (Speju, kad nuo konkretaus žmogaus daug priklauso).
Pazistu keleta zmoniu, kuriems "Ziogelis" patinka, bet ten galima tiketis tik prieziuros it maitinimo
Mano vaikas dabar "parsinesa" is darzelio per savaite maziausiai du eilerascius, dainuoja chore, mokosi anglu kalbos. Tik labai gailiuosi, kad "prasedejome" Pavilnyje beveik 2 metus, manau vaikas tikrai galejo daug daugiau ismokti. Juk ten praleisdavo po 8 val per diena. Chanti, rimante2, parasiau i az.
Bestini, o gal tavo vaikas neišmokdavo eilėraštukų "Žiogelyje", nes tiesiog dar buvo mažas, nes mano vaikai lopšelyje eilėraštukų net nesimokydavo, tiesiog rengdavo spektakliukus ir dainuodavo visi kartu kaip jau ten kam išeina, na o po trijų-keturių metų vaikai pradeda ir eilėraštukais domėtis.
Beje, dainavimo būrelis šiame darželyje sakė yra. O kitų būrelių manau irgi galima pasiorganizuoti, jei tik tėvai tarpusavy sutarsim
Nebuvo vaikas mazas. Kai perejom i kita darzeli mums jau buvo 4 metukai, be to maciau ko ismoksta kituose darzeliuose draugu vaikai. Skirtumas tikrai buvo.
rimante2, kada saviškius leisit?
Man irgi kilo įtarimas, kad ugdymo bus mažoka. Bet viena auklytė nauja, ji užsiima. Kol vaikui vos 1,5 m., manau, ugdymas dar nėra prioritetas. Be to, grupė mišri - dauguma rusiukai, lietuvių, jei gerai pamenu, 2 su maniškiu, dar yra lenkų. Kitataučiams vaikams sunku kalbėt kita kalba nei namuose, kalbinis visų ugdymas ir dėl to gali atsilikti. Kita vertus, žinot, kad kiti kalba kitaip, gal irgi neblogai? Netoliese gi "Saulės gojus", ten lavinimo, žinoma, nepalyginamai daugiau, bet kaina...
Aš mergaites planuoju leisti nuo gegužės mėnesio (kai persikelsime gyventi į Kalnėnus), o mažąjį tikriausiai nuo rugsėjo mėn.
Beje, manau, kad vaikučių auklėjimas darželyje labai daug kuo priklauso ir nuo tėvelių. Jeigu dauguma tėvelių būna abejingi, nedalyvauja vaikų auklėjimo procese, tai ir auklėtojos atsipalaiduoja. Reikia jas tik paspausti, jos gi aukštuosius baigusios tikrai daug ko moka. O kas dėl kitakalbių vaikučių, tai aišku yra ir pliusų, ir minusų. Ir dabar man jau aišku bestini, kodėl vaikučiai iki 4m. ten sunkiai eilėraštukus deklamuoja - tiesiog jie gal dar ir sunkiai šneka Man tai labai patiko vedėjos pavaduotoja, su kuria labai nuoširdžiai vasarą pabendravom. Tai ji sakė, kad šio darželio vaikai geriausi mokiniai A.Vienuolio mokykloje Aš tikiuosi, kad mes sėkmingai pritapsime šiame darželyje. Svarbiausia, kad auklėtojos vaikučius mylėtų, o pastarieji auklėtojas
Tabonita, džiaugiuos, kad radot tinkamą sprendimą
Mes dabar daug tikimės iš darželio, o kaip viskas klostysis, laikas parodys... Rimante, mačiau minint Prancūzų g. - kuris čia namas jūsų?
Gal kas galetu parasyti daugiau atsiliepimu (ir geru, ir blogu) apie si darzeli, aciu.
ir mane dom ina atsiliepimai apie si darzeli,uzrasem savo panele i si darzeli
Laukiam daugiau atsiliepimu
as uzsirasiau pries metus, siandien buvau nuejusi, tai mes 16ti, priima 15lika vaiku. tai ciut ne bartis gavau, kad 1,5 vaika noriu vest i darzeli tai, kai pasakiau, kad noreciau nuo balandzio, sake neimanoma i kokius kitus darzelius vedat vaikucius is Pavilnio
papasakokit apie meningito virusa siam darzeli
jau sitos ligos kaip bijau net praejo noras i darza leist QUOTE(Laurencija2 @ 2007 07 24, 21:49) papasakokit apie meningito virusa siam darzeli jau sitos ligos kaip bijau net praejo noras i darza leist Nežinau kas čia buvo šiam daržely, bet juk vaiko dėl to kad kažko bijai nelaikysi izoliuoto, o užsikrėsti galima ir ne tik daržely. Pasiūlymas tik vienas - nuo dažniausiai pasitaikančio bakterinio meningito sukėlėjo galima pasiskiepyti. Mes už poros savaitėlių keliausim į darželį. Prieš savaitę buvom apsilankę pasisvečiuoti šiam daržely, sakė, kad labai trūksta auklėtojų. Na, bet tikėkimės ateis naujos geros auklėtojos Papildyta: QUOTE(Laurencija2 @ 2007 07 24, 20:50) Laukiam daugiau atsiliepimu as uzsirasiau pries metus, siandien buvau nuejusi, tai mes 16ti, priima 15lika vaiku. tai ciut ne bartis gavau, kad 1,5 vaika noriu vest i darzeli tai, kai pasakiau, kad noreciau nuo balandzio, sake neimanoma i kokius kitus darzelius vedat vaikucius is Pavilnio Šitame darželyje žiūriu gana griežtai susikomplektuoja grupes rudenį ir vėliau labai nenoriai priima. Aš irgi mergaites norėjau leisti šią žiemą, tai nenorėjo priimti (tarėmės dar vasarą), rudenį jau keliausim be problemų. Laurencija, manau kad ir jūs priims - juk dažniausiai atsiranda apsigalvojusių dėl darželio, tai tada jau nebebūsit 16ti. Tik aš galvoju ar jie čia nebando taip kokio kišiuko prisiprašyti - atseit jūsų eilė visai šalia, pagalvokit gal ką atnešti
Rimante 2 tai gal musiškiai bus vienoje grupeje
mes va rugsėjo 5 keliaujam į daržą žiūresim kaip bus
Pradėjom jau ir mes lankyti
Vyresnioji eina į boružėlių grupę, vidurinioji lyg drugelių, mažasis į žirniukų grupę. Liseklio su Gabrielium nesutikom, gal į kitą grupę patekot, sakė, kad lopšelinukų 2 grupės. Pabandžiau ir mažąjį valandžikei vieną palikti, tai pirmąjį pusvalandį ramiai žaidė, o paskui pradėjo verkalioti. Labai patiko žirniukų grupės šeimininkutė Na, papasakosiu daugiau kai jau būsim daugiau palankę
Gal kas lankė šiame darželyje papildomai siūlomus būrelius - muzikos ir šokių, būtų įdomu ką išgirsti.
QUOTE(rimante2 @ 2007 09 05, 16:34) Pradėjom jau ir mes lankyti Vyresnioji eina į boružėlių grupę, vidurinioji lyg drugelių, mažasis į žirniukų grupę. Liseklio su Gabrielium nesutikom, gal į kitą grupę patekot, sakė, kad lopšelinukų 2 grupės. Pabandžiau ir mažąjį valandžikei vieną palikti, tai pirmąjį pusvalandį ramiai žaidė, o paskui pradėjo verkalioti. Labai patiko žirniukų grupės šeimininkutė Na, papasakosiu daugiau kai jau būsim daugiau palankę na va mes jau siandien antra diena darze lankom skruzdeliuku grupe jooo Gabrieliui lyg ir patinka bet... aulkytes visai nieko, ziuresim kaip bus toliau
Sveikutes
Sveikinam prisijungus Mes is skruzdeliuku (nuo Nauju m., tai kaip ir senbuviai :-)). Muzika kazkokia budavo, bet apie papildoma mokesti tik is jusu suzinojau. - As bet kuriuo atveju labai "uz", manau, kad ilgainiui nuobodu su tais paciais zaislais tuos pacius zaidimus zaist.
Muzikos užsiėmimai visiems būna, bet dar papildomai yra ir muzikos būrelis PIEVŲ MUZIKA, tik manau kad jis kiek vyresniems vaikučiams, lopšelinukams užtenka ir tų bendrų užsiėmimų.
Savo trimetę užrašiau į muzikos, o penkiametę ir į šokių būrelius. Galėsiu papasakoti kaip joms ten seksis, ar išmoks ko gero. Mano mažasis vis dar nepripažįsta darželio
Labas
mes va 3 dienas palankem darza ir susirgom seip sekesi tai ne kaip, tikiuosi po visu ligu jau normaliai bus. Verkia Gabrielius musu tol kol neateini pasimti Tai mano mama ten tas pora dienu sedejo Tai jau apziurejo kaip ten su tais vaikais elgesi, kaip maistelis ir pan.
mes nusprendem neiti, parasem prasyma nuo kito rudens
maniske izuoliuota nesedi, bendraujam su draugu vaikais. si sestadieni zaide su bernioku, kita diena paskambino mama, kad gripas, bet maniske issiciaudejo, truputi pasnargliavo ir viskas gal ir galejau leisti, bet ai o kodel as bijau baisiu ligu: pacius gulejom ligonineje nuo noro viruso (uzsikretem nuo to paciu bernioko), tai ne priesui nelinkeciau paprastu persalimo ligu nebijom, tai neisvengiama, bet noro roto, meningito o kada reikia skiepyti nuo meningito? QUOTE(Laurencija2 @ 2007 09 12, 07:58) mes nusprendem neiti, parasem prasyma nuo kito rudens maniske izuoliuota nesedi, bendraujam su draugu vaikais. si sestadieni zaide su bernioku, kita diena paskambino mama, kad gripas, bet maniske issiciaudejo, truputi pasnargliavo ir viskas gal ir galejau leisti, bet ai o kodel as bijau baisiu ligu: pacius gulejom ligonineje nuo noro viruso (uzsikretem nuo to paciu bernioko), tai ne priesui nelinkeciau paprastu persalimo ligu nebijom, tai neisvengiama, bet noro roto, meningito o kada reikia skiepyti nuo meningito? Matai kad užsikrėtėt ir ne daržely, o mes kiek daržely lankėm nei nora, nei rota, nei meningito nebuvom pasigavę, tpfu, tpfu, tphu< aišku tik tiek kad niekada nesi apsaugotas nuo tokių baisybių Nuo meningito skiepas rekomenduojamas apie 2m. O mano mažasis jau po truputį pripranta, vis mažiau verkia ir daugiau žaidžia, tik atsisveikinam vis sunkiau, jau pamatęs darželį žino kad tuoj jį paliksiu Šiandien jau buvo šokiai, tai maniškei labai patiko
Sveiki,
Na, mums vis geriau sekasi ir vis labiau esame patenkinti šiuo darželiu. Jau ir mažasis verkia tik atsisveikindamas Mergaitėms labai patinka šokiai. Žadėjau leisti tik vyresniąją, bet prisiprašė ir mažesnioji. Žiūrėsim kaip ten toliau bus. Mums tai gerai tiek, kad už antrą vaiką reik tik pusę kainos mokėti O vyresnieji vaikučiai jau ruošiasi kažkokiai šventei.
papasakokit,mamytes, kaip sekasi lopselinukams
mes vis mastom, ar nuo pavasario i privatu leisti, ar i vetrunge liepkalni, ar i si bandyt prisiprasyt QUOTE(Laurencija2 @ 2007 10 03, 14:02) papasakokit,mamytes, kaip sekasi lopselinukams mes vis mastom, ar nuo pavasario i privatu leisti, ar i vetrunge liepkalni, ar i si bandyt prisiprasyt Sekasi puikiai Jau mažasis keliauja patenkintas, pats pamojuoja tik rankute ir bėga į grupę. Ir vaikai tarpusavy jau kažkiek bendraujasi, sugeba auklėtoja jiems bendrų žaidimukų paorganizuoti, ir darbelius jau įvairius daro (vaikams labai patinka, maniškis dar ir namuose prašosi tą patį kelis kartus padaryti). Ruošiasi ir kitą savaitę rudenėlio šventę padaryti. Dėl ligų ligelių - tai rugsėjį nesusirgo nė vienas vaikas Beje, mūsų grupėje irgi yra Veronika. Man tai šis darželis mielesnis dėl gamtos apsupties. Čia judrios gatvės toli, aikštelėse yra šiek tiek laipynių - Vėtrungėje jų nėra. Be to, Žiogelyje miegami kambariai atskiri, o Vėtrungėje kartu ir miega, ir žaidžia toj pačioj grupėj. Tai štai kodėl aš pasirinkau Žiogelį. Bet Vėtrungės vedėja daug mielesnė |