Ar galima perdažyti vaikišką lovytę? Labai norim tamsios lovytės. Nusipirkom raudonmedžio spalvos baldukus i vaikų kambarį ir ieškom tokios spalvos vaikiškos lovytės. Tačiau rastos Lietuvoje lovytės labai brangios - ne mažiau 2000 lt, parsiuntimas lovytės iš užsienio taip pat brangus. Gal būtų galima perdažyti paprastą šviesią lovytę, kuriomis daugiausiai ir prekiaujama Lietuvoje? Paauge vaikučiai graužia lovytės kraštus. Žinau, kad paprasti dažai ir lakai tokiems atvejams netinkami. Gal kas susidūrė su tokia problema ir žino kokius dažus ar lakus? Bučiau dėkinga už patarimus
QUOTE(waterly @ 2008 06 16, 13:41) Ar galima perdažyti vaikišką lovytę? Labai norim tamsios lovytės. Nusipirkom raudonmedžio spalvos baldukus i vaikų kambarį ir ieškom tokios spalvos vaikiškos lovytės. Tačiau rastos Lietuvoje lovytės labai brangios - ne mažiau 2000 lt, parsiuntimas lovytės iš užsienio taip pat brangus. Gal būtų galima perdažyti paprastą šviesią lovytę, kuriomis daugiausiai ir prekiaujama Lietuvoje? Paauge vaikučiai graužia lovytės kraštus. Žinau, kad paprasti dažai ir lakai tokiems atvejams netinkami. Gal kas susidūrė su tokia problema ir žino kokius dažus ar lakus? Bučiau dėkinga už patarimus Kaip tais abejoju kad bet kokios lietuviškos lovytės lakas būtų specialiai vaikiškas ar pan. Mano mažė buvo keleta kartų įsikandus į lovytės kraštą, bet kažkaip nei ragavo nei atkando , nei dabar tai praktikuoja apskritai. Perlakuočiau ir nesukčiau galvos jei mano situacija čia būtų. QUOTE(Flymanas @ 2008 06 16, 15:08) Kaip tais abejoju kad bet kokios lietuviškos lovytės lakas būtų specialiai vaikiškas ar pan. Mano mažė buvo keleta kartų įsikandus į lovytės kraštą, bet kažkaip nei ragavo nei atkando , nei dabar tai praktikuoja apskritai. Perlakuočiau ir nesukčiau galvos jei mano situacija čia būtų. Na jei daugiau nieko nerasiu - teks taip ir daryt
aš taip pat manau, kad galima perlakuoti. Juk kai lakas išdžiūs, tai bus toks kaip ir ant kitų baldų
Manau tikrai galima
QUOTE(waterly @ 2008 06 16, 14:41) Ar galima perdažyti vaikišką lovytę? Labai norim tamsios lovytės. Nusipirkom raudonmedžio spalvos baldukus i vaikų kambarį ir ieškom tokios spalvos vaikiškos lovytės. Tačiau rastos Lietuvoje lovytės labai brangios - ne mažiau 2000 lt, parsiuntimas lovytės iš užsienio taip pat brangus. Gal būtų galima perdažyti paprastą šviesią lovytę, kuriomis daugiausiai ir prekiaujama Lietuvoje? Paauge vaikučiai graužia lovytės kraštus. Žinau, kad paprasti dažai ir lakai tokiems atvejams netinkami. Gal kas susidūrė su tokia problema ir žino kokius dažus ar lakus? Bučiau dėkinga už patarimus Be abejones galima perdazyti ar perlakuoti. Taciau, kaip pirksi laka butinai uzakcentuok kad dazysi vaikui lovyte. Tada konsultantas parinks pacius "svariausius" dazus ir jokio pasalinio poveikio nebebus
mes perdažinėjom lovytę. vyras nušlifavo laką ir parduotuvėje nupirko dažus, kuriais nudažė. reikia kreiptis į parduotuvės konsukltantus, jie žino kokie dažai mažiausiai kenksmingi.
mes ir perdazem ir perlakavom,yra specialus dazai ,vaiku baldams
O ar yra vaikiskiems baldams dazyti skirtu purskiamu dazu? noriu lovyte perdazyti baltai, bet bijau kad graziai nesigaus su teptuku dazant...
yra specialus be svino dazai
Na , mes irgi bandėm ieškotis ekologiškų dažų ar lakų vaikų baldams, bet kiek supratom - tai iliuzija. Tokių nėra pirkti, yra tik mažiausiai kenksmingi , skiedžiami su vandeniu, labai keista , kad pas mus jie nepoliuliarūs. ir aišku dėl kainos, nes pažiūrėjus į vieną internetinį puslapį matyti, kad ekologiškų dažų kaina yra labai aukšta. na, aš vis dėlto už eko dažus būčiau. gal kuri mamytė vis dėlto rado kur pirkti Lietuvoje tokius dažus.
QUOTE(Grietinėlė @ 2009 03 25, 15:03) O ar yra vaikiskiems baldams dazyti skirtu purskiamu dazu? noriu lovyte perdazyti baltai, bet bijau kad graziai nesigaus su teptuku dazant... Mes prieš porą mėnesių nudažėm dukros lovą baltai. Tai buvo sena dviaukštė lovą. Išardėm, nušlifavom, Senukuose nusipirkom baltų dažų baldams, neieškojom jokių ekologiškų. Kiekvieną lovos dalį vyras dažė tris kartus, kad tikrai būtų balta. Tada viską vėl surinkom, susukom, porą dienų vėdinosi. Dabar rezultatas super. Nauja, graži, balta lova be jokių antrų aukštu
kaip faina,galima ivairioms spalvomis nudazyti
Zinoma, kad galima tik reikia laka nusveisti pries dazant
Mirusi tema,
As esu atradus ekonomini sprendima, kai turi dar gera sena neisvaizdu balda, bet nesinori jo naudot nes spalvine gama baisi ir visai neisipaiso i bendra kambario vaizda. Gal pamenat senas dvidures spintas su antresolem virsuje? Antresoles nuemem, prisukom ratukus, pakeitem rankeneles, perdazem.... o su perdazimu situacija buvo tokia - kaip nusveisti tokius baldus - juk ten ne medis, o plokste? kitas klausimas kiek laiko reiks sveisti ir kas tai padarys, nes as tu dulkiu pati uostyt visai nenorejau. Radau iseiti vivacolor paleteje yra specialus dazai vaiku baldams dazyti, teptukai plaunami vandeniu, bekvapiai (antro vaiko kambario spinta daziau besilaukdama), galima naudoti ir dazant puskiamu budu, bet graziai dengia ir teptuku (as spintas daziau voleliu). tirsti. yra matiniai ir blizgus. o spalvas isgauna kokias tik norit
o jei bijot del privalgymo dazu kai paauga vaikas, tai uzdekit apsaugine silikonine juostele Mes ir ruošiamės dažyti lovytę, pas mus ji visiškai nauja, bet noriu baltos spalvos....Pas mus UK reikia ieškoti dažų BE LEAD (tariasi led), jie yra specialiai skirti vaikų baldams/... nors man vienoj parduotuvėj yra pasakę, kad dabar visi dažai yra be to švino, nors aš nepasitikėjau, ir vis dėl to pirksiu, kur tikrai žinau kad be švino. O dabar klausimas, ar butinai reikia nušveisti lovytę prieš dažant??
manau, kad tikrai reikia nes gali dazai nelipti sluokniutis ar net patys po kiek laiko atsoks.
|