Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skiepai: naudinga ar žalinga?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Nordex
Laba 4u.gif
Skiepu naudingumu neabejojau ir skiepijau savo mergyte. Taciau, deja deja, paveluotai gavau kiek kitokio pobudzio informacijos apie skiepus, kuri mane sukrete.
Dabar pykstu ant saves kad anksciau neuzteko proto pasidometi KAS IS VIS YRA SKIEPAI blink.gif Kokia ju nauda? O gal zala zenkliai didesne nei taip garsiai propuoguojama nauda unsure.gif
Dabar esu rimtai apsisprendusi neskiepyti savo mergaites, o jei, duok Die, turesiu daugiau vaiku, skiepu atsisakysiu nuo pat gimimo.
Jei kam idomi informacija, rasykit man mikuleviciute@yahoo.com - persiusiu drinks_cheers.gif
Tikiuosi, kad jus, mamos, busit protingesnes laiku ....

giedryte
As taip pat linkstu pries skiepus. Nesidomejau seniau skiepais lotuliukas.gif , ko gailiuosi, manau, kad antra vaikiuka apsaugociau nuo to...
Nordex
Nezianu ar aiskiai parasiau: turiu dideli faila "Skiepai: naudinga ar zalinga?" rasyta mediko - homeopato. Jis teigia, kad tokia info, kuria jis pateikia Lietuvoje yra publikuojama pirma karta, nes apie skiepu abejotina ( svelniai pasakiau doh.gif ) nauda ir nuslepiama zala, nedrista medikai garsiai sneketi....
Taigi, tas failas yra PDF Adobe Reader formatu, todel nukopijuot ir cituot atskiru istrauku negaliu. Galiu tik norincioms atsiusti visa faila drinks_cheers.gif nes informacija tikrai naudinga suzinoti, o spresite pacios, kas geriausia jusu vaikui wub.gif
Nordex
Patys gydytojai del skiepijimosi spaudzia, patyriau pati. Taciau reik tvirtai zinot ir pasakyt gydytojams kad skiepyt ar neskiepyt - teise rinktis mums suteikia konstitucija: Lietuvoje skiepytis nera privaloma (aciu Dievui!).
Deja patys gydytojai imunologijos kursa praeina labai greitai, apie skiepus mokomasi prabegom, taigi kartais jie patys nezino visos skiepu zalos, o turetu.... Taciau ta informacija nera naudinga visai Farmacijos sistemai, kuri kaip zinia turi milijardinius pelnus. Viena to priezasciu del (ar ir del ju) skiepu nusilpes naturalus imunitetas.
Nordex
Jei jums patogiau, galite savo emaila rasyti cia bigsmile.gif
Kerroly
Butu malonu jei atsiustumet info 4u.gif

olga.didziuliene@inbox.lt

aciu
Nordex
Issiunciau visoms pageidavusioms drinks_cheers.gif
vilteee3
QUOTE(Nordex @ 2008 06 18, 20:02)
Issiunciau visoms pageidavusioms  drinks_cheers.gif
*

Aciu, gavau. Kazkaip priverte susimastyti, ir kazkaip keistai sutapo, kad skiepai sukelia alergija... kuria mes irgi turim ...
Nordex
QUOTE(vilteee3 @ 2008 06 18, 21:08)
Aciu, gavau. Kazkaip priverte susimastyti, ir kazkaip keistai sutapo, kad skiepai sukelia alergija... kuria mes irgi turim ...
*

Taip, mano dukra irgi labai alergiska verysad.gif Turejo atopini dermatita gana smarku, alergine sloga ..... Aciu Dievui homeopatiniu vaistu pagalba viskas susitvarke - visgi vaiko imunitetas dar ne visas sunaikintas...
Nordex
Susidomejimas vis gi siuo klausimu yra thumbup.gif
Alinkaa
laba diena! ar galite atsiust informacija? smile.gif alishka987@gmail.com
Nordex
QUOTE(Alinkaa @ 2008 06 23, 10:55)
laba diena! ar galite atsiust informacija? smile.gif  alishka987@gmail.com
*

Issiunciau bigsmile.gif
indruška
Nu va, per vėlai šią temelę radau, kaip tik šiandien du skiepukus gavom schmoll.gif , nerami kažkokia mažoji, miega dabar... na atsiūskit ir man indre1mail.ru
Nordex
QUOTE(indruška @ 2008 06 25, 18:47)
Nu va, per vėlai šią temelę radau, kaip tik šiandien du skiepukus gavom schmoll.gif , nerami kažkokia mažoji, miega dabar... na atsiūskit ir man indre1mail.ru
*

Patikslinkite emaila rolleyes.gif
gusia23

laba, noreciau ir as paskaitinet, gusia_23@one.lt
is anksto dekui book.gif
Nordex
QUOTE(gusia23 @ 2008 06 28, 00:15)
laba, noreciau ir as paskaitinet, gusia_23@one.lt
is anksto dekui book.gif
*

Issiunciau visoms pageidavusioms drinks_cheers.gif
naitas
QUOTE(Nordex @ 2008 06 17, 20:47)
Patys gydytojai del skiepijimosi spaudzia, patyriau pati. Taciau reik tvirtai zinot ir pasakyt gydytojams kad skiepyt ar neskiepyt  - teise rinktis mums suteikia konstitucija: Lietuvoje skiepytis nera privaloma (aciu Dievui!).
Deja patys gydytojai imunologijos kursa praeina labai greitai, apie skiepus mokomasi prabegom, taigi kartais jie patys nezino visos skiepu zalos, o turetu.... Taciau ta informacija nera naudinga visai Farmacijos sistemai, kuri kaip zinia turi milijardinius pelnus. Viena to priezasciu del (ar ir del ju) skiepu nusilpes naturalus imunitetas.
*

drinks_cheers.gif

mūsų pediatrė antakius pakėlė, kai pasakiau, kad ketinu neskiepyti savo trečiojo vaiko. Nelabai patiko mano mintis. Spėju, gal jos ten turi 100-procentinius rodiklius rodyti ir nukenčia per "tokias" mamas, kaip kad aš...

Gimdžiau Klinikose. Penktos paros rytą tiesiog išlupo man iš pašonės vaiką naujagimių sesutė ir pasakiusi "vežu skiepyti", išmovė per duris.
Hmmm... nesinorėjo labai triukšmauti. Priežiūra vaiko buvo super gera, turėjo bėdelių, kaip ir skolinga jaučiaus... Bet jomajo, jos tai neturi mano parašo, jog aš sutinku skiepyti doh.gif
Kai atvežė man vaiką, paskiepytą nuo tuberkuliozės, taip ir pasakiau - jūs neturit mano sutikimo, nesuteikėt man jokios info apie skiepą ir jau paskiepijot vaiką.
Akivaizdžiai sutriko.
Po gero pusvalandžio atėjo gydytoja. Pasirodo, prieš 4 paras mano vaikas jau irgi skiepytas, nuo hepatito B. Bet aš sužinojau tik dabar doh.gif , kai jos visgi susivokė, jog neturi mano parašo. Gydytoja leidosi į diskusiją apie skiepų naudą/ žalą ir atvirai pasakė, jog skiepai nuo hepatito B yra tikra komercija, nes "hepatitą B reikia dar ir mokėti pasigauti".

Padėtis buvo nepavydėtina. Viriau pykčiu, jog buvau nusiteikusi, žinojau, jog neskiepysiu vaiko, nenuodysiu, ir še tau, viskas atlikta man nežinant ir dabar stovi prieš mane gydytoja ir prašo pasirašyti, jog sutinku skiepyti.
Po to visgi pasąmonėj apsiraminau, jog nuo tuberkuliozės sakykim gal ir gerai tas skiepas... ir nuo hepatito gerai... ir pasirašiau. Kas man buvo likę? Į teismą kreiptis? beviltiška situacija... juk JAU padaryta...
Nordex
QUOTE(naitas @ 2008 06 30, 15:28)
drinks_cheers.gif

mūsų pediatrė antakius pakėlė, kai pasakiau, kad ketinu neskiepyti savo trečiojo vaiko. Nelabai patiko mano mintis. Spėju, gal jos ten turi 100-procentinius rodiklius rodyti ir nukenčia per "tokias" mamas, kaip kad aš...

Gimdžiau Klinikose. Penktos paros rytą tiesiog išlupo man iš pašonės vaiką naujagimių sesutė ir pasakiusi "vežu skiepyti", išmovė per duris.
Hmmm... nesinorėjo labai triukšmauti. Priežiūra vaiko buvo super gera, turėjo bėdelių, kaip ir skolinga jaučiaus... Bet jomajo, jos tai neturi mano parašo, jog aš sutinku skiepyti doh.gif
Kai atvežė man vaiką, paskiepytą nuo tuberkuliozės, taip ir pasakiau - jūs neturit mano sutikimo, nesuteikėt man jokios info apie skiepą ir jau paskiepijot vaiką.
Akivaizdžiai sutriko.
Po gero pusvalandžio atėjo gydytoja. Pasirodo, prieš 4 paras mano vaikas jau irgi skiepytas, nuo hepatito B. Bet aš sužinojau tik dabar doh.gif , kai jos visgi susivokė, jog neturi mano parašo. Gydytoja leidosi į diskusiją apie skiepų naudą/ žalą ir atvirai pasakė, jog skiepai nuo hepatito B yra tikra komercija, nes "hepatitą B reikia dar ir mokėti pasigauti".

Padėtis buvo nepavydėtina. Viriau pykčiu, jog buvau nusiteikusi, žinojau, jog neskiepysiu vaiko, nenuodysiu, ir še tau, viskas atlikta man nežinant ir dabar stovi prieš mane gydytoja ir prašo pasirašyti, jog sutinku skiepyti.
Po to visgi pasąmonėj apsiraminau, jog nuo tuberkuliozės sakykim gal ir gerai tas skiepas... ir nuo hepatito gerai... ir pasirašiau. Kas man buvo likę? Į teismą kreiptis? beviltiška situacija... juk JAU padaryta...
*

Aciu uz pasidalinima drinks_cheers.gif Kai turesiu kiek daugiau laiko papasakosiu ir as savo skiepu atsisakymo istorija doh.gif
auksine 9
Mano dukra nera gavusi nei vieno skiepo ir, tfu tfu tfu, nera turejusi net slogos (jai 17m) tik nezinau ar del to biggrin.gif gydytoja del mano apsisprendimo, aisku, buvo lb nepatenkinta, bet as buvau grieztai pries skiepus nusistacius, tais laikais buvo kalbama, kad visos vakcinos pasenusios ir neveiksmingos, taip kalbejo pacios med seserys doh.gif taip kalba jos ir siais laikais... Bet maziuka vis del to skiepiju, nors kyla visokiu minciu
Biufka
QUOTE(Nordex @ 2008 06 16, 18:25)
Jei kam idomi informacija,
*

Parašiau į , lauksiu informacijos. Jau seniai norėjau gauti literatūros ta tema.
jolanka
QUOTE(Nordex @ 2008 06 18, 20:02)
Issiunciau visoms pageidavusioms  drinks_cheers.gif
*

As irgi prasyciau atsiusti ka.jolanta@gmail.com

Aciu 4u.gif
naitas
QUOTE(auksine 9 @ 2008 06 30, 21:42)
tais laikais buvo kalbama, kad visos vakcinos pasenusios ir neveiksmingos, taip kalbejo pacios med seserys doh.gif taip kalba jos ir siais laikais... Bet maziuka vis del to skiepiju, nors kyla visokiu minciu
*

Kiek man sakė gydytoja, tai labai svarbu yra tai, kokiom sąlygom laikyta vakcina prieš suleidimą. Kažkodėl pavyzdžiu paminėjo vakciną nuo tbc, sakė, ypač svarbu, kad tik išėmė iš šaldytuvo ir iškart suleido.
Žodžiu, viskas priklauso tik nuo skiepijančio mediko pareigingumo.

Ačiū NORDEX už straipsnį 4u.gif
gaila, kad neatsiranda suinteresuotų ir stiprių žmonių, kurie paviešintų spaudoje tokią info, bent jau diskusiją sukeltų.
rupestelis
as buvau nusprendusi neskiepyti, nors jau gimdymo namuose skiepija neklause taves:oh zodziu 4 menesiu pakeiciau gydymo istaiga ir kazkaip daktare sugebejo prispausti mane, ko sau negaliu atleisti iki siol,nes po skiepo pastebejau rysku imunines sistemos sutrikima-isbere, etc. tada pradejau rimciau dometis skiepais arba tikslaiu sakant nuodais kuriiais farsiruojam savo aukselius-mazucius kudikelius. pyktis sueme ant adktaru, kurie kisa ta bruda manau kad puikaiusiai zinodami pasekmes...mes kaip trecioji atsilikusi salis, nes pvz Prancuzijoje nuo hepatito neskiepija jau nuo 1998 metu...

mane dar domina, ar bus paskui problemu mokyklose, etc del skiepu nebuvimo g.gif

prasau man atsiusti straipsni marulis@takas.lt, aciu 4u.gif
Jazminė
Prašau man atsiųsti straipsnį donatabz@yahoo.com Aciu 4u.gif
auksine 9
QUOTE(rupestelis @ 2008 07 01, 15:36)
mane dar domina, ar bus paskui problemu mokyklose, etc del skiepu nebuvimo g.gif

*

jokiu problemu del to, kad vaikas neskiepitas nekilo nei darzeli, nei mokykloj, tik dukra turedavo seselems nuolatos priminti, kad "mama atsisake skiepu" ir as kaskart rastiskai turedavau tai patvirtinti ax.gif
Nordex
QUOTE(Jazminė @ 2008 07 02, 00:24)
Prašau man atsiųsti straipsnį donatabz@yahoo.com  Aciu 4u.gif
*

Atrodo visoms prasiusioms issiunciau straipsni, jei ka praleidau - priminkite dar karteli doh.gif Nes daug besidominciu, galejau ka netycia ir praleist blush2.gif
dangausvaivorykste
Tai gal irman atsiusite noreciau pasiskaitineti-nors ir savo maziuka skiepinau visais skiepais,bet turiu nemazai pazystamu kurie tiesiog pasakoja ziaurius atsiliepimus apie skiepus-jei taip yra antro tikrai neskiepinsiu jokiu skiepu-----
laukiu--------. kristi-tina@draugas.lt
ajuka
Sveikutes, as ir noreciau to straipsnio i meila ajuka@takas.lt Aciu labai 4u.gif
Nordex
Issiunciau bigsmile.gif
Gelyteee
Saunuole NORDEX, kad pasidalini savo info. L.ji reikalinga musu Lietuveleje, kur apie skiepu zala manau net patys daktarai neturi padorios progos - t.y. saltiniu suzinot. Visa kas yra intere, uzsienio literaturoj - kuri jau tau tarybine daktaryte landys po interneta arba versis angliska straipsni? Zinoma, tai ne pasiteisinimas, tiesiog tokia realybe.
As pati UK uzsisakiau ir nusipirkau knyga - l.gera, pagrista moksliniais tyrinejimais apie skiepu zala. Tarp kitko, ja esu vezusi supermamom i LT, atsisviesti, nes cia jos sios knygos niekaip nerado. Tai l.mazos pastangos, reiketu ja isverst ir iteikt kiekv.gydytojui. bigsmile.gif

Dar mamytes, kurios norite daugiau padiskutuoti skiepu zalos tema, uzeikit i SKIEPU foruma, ten yra potemes: "NESKIEPYTI VAIKAI", "VISA TIESA APIE SKIEPUS", "VAKCINOS - UZ IR PRIES". Gal kas rasit idomios ir naudingos info.

Prašau man atsiųsti straipsnį gerdykasp@yahoo.com Aciu 4u.gif
Nordex
QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 05, 14:21)
Saunuole NORDEX, kad pasidalini savo info. L.ji reikalinga musu Lietuveleje, kur apie skiepu zala manau net patys daktarai neturi padorios progos - t.y. saltiniu suzinot. Visa kas yra intere, uzsienio literaturoj - kuri jau tau tarybine daktaryte landys po interneta arba versis angliska straipsni? Zinoma, tai ne pasiteisinimas, tiesiog tokia realybe.
As pati UK uzsisakiau ir nusipirkau knyga - l.gera, pagrista moksliniais tyrinejimais apie skiepu zala. Tarp kitko, ja esu vezusi supermamom i LT, atsisviesti, nes cia jos sios knygos niekaip nerado. Tai l.mazos pastangos, reiketu ja isverst ir iteikt kiekv.gydytojui.  bigsmile.gif

Dar mamytes, kurios norite daugiau padiskutuoti skiepu zalos tema, uzeikit i SKIEPU foruma, ten yra potemes: "NESKIEPYTI VAIKAI", "VISA TIESA APIE SKIEPUS", "VAKCINOS - UZ IR PRIES". Gal kas rasit idomios ir naudingos info.

Prašau man atsiųsti straipsnį gerdykasp@yahoo.com  Aciu 4u.gif
*

Oi, pasirodo yra forume temele apie skiepus blush2.gif
Nu manau nepakenks ir cia irnesakyk.gif Kuo daugiau snekesime apie tai, tuo manau bus geriau. Informacija niekada niekam nepakenke, svarbu turet ja issamia, ne tik vienpusiska kuria mums skleidzia dauguma gydytoju unsure.gif
Papildyta:
PATIKLINKITE ADRESIUKA< KAZKO LAISKAS SUGRIZO g.gif

Prašau man atsiųsti straipsnį gerdykasp@yahoo.com Aciu 4u.gif
*

[/quote]
Gelyteee
Oij, l.atsiprasau... ax.gif

mano mailas: gerdukasp@yahoo.com

Dar karta ACIU 4u.gif

Siaip mano situacija buvo l.panasi i tavo, Nordex. Skiepijau issiziojusi, pilna burna laimes ir pasitikejimo, kad darau teisingai - tiesa sakant net nesusimasciau, kad galima buti kitaip. Gi jei visi daro - tai vadinasi gerai. fool.gif Kol pagaliau visai netiketai papuoliau i Skiepu foruma. O tada ir prasidejo smagumai - nustojau skiepyti berniuka ties MMR skiepu, mergaites irgi neskiepysiu (zinoma apsisprendem su vyru ne tik SM forumu remdamiesi, skaitem ir daug kt.mokslines informacijos).

Kazkas ten klause apie mokyklas ir darzelius. Problemu negali buti, nes skiepyt ar ne yra laisvas tevu apsisprendimas. Vedant darzelin lygtais praso tik pazymos apie vaiko skiepjimo istorija (pazymos turinys neturi itakos vaiko lankymui darzelio). O va mokykloj tai isties reikia smarkiai sekti, kad vaiko nepaskiepytu be jusu sutikimo, nes ten irgi konvejeris.

Gydytojai musu jau seniai galveles turi svieziais vejais perpust. Yra pasaulyje tokia praktika, kad daktarai gauna "atkatus" jei ju vaiku kliantura tarkim 90% suskiepyta, siek tiek maziau gauna jei 70%, o jei zemiau sio skaiciaus - nieko negauna. Tai va, se tau ir zingeidumas ju dometis skiepu zala. Nesu tikra, ar Lt taip yra, butu idomu tai issiaiskinti.

Man tai topas yra skiepas 2tra vaiko gimimo diena - ka tik gimes kudikelis, dar net oro padoriai neatsiragaves yra prisvirksciamas visokio chlamo tipo nuo tokiu ligu kaip hepB (kuris siaip plinta per krauja - lytn.santykius, narkotiku svirkstus... Logika reikalautu, jog jei sis skiepas reikalingas, tai nebent paauglysteje) ir nuo Tbc - jos neefektyvumas jau seniai aiskus. Dabar neva kuriama nauja, efektyvesne vakcina. Pasiziurejus i musu siandiena - kaip sirgo vakcinuoti ar nevakcinuoti, taip ir iki siolei serga. Juolab svarbiausia, kad vaikutis ka tik gimes, neaiskus jo organizmo silpnumas, jo alergijos, visai neissivyscius imunine sistema - o se tau dovanu, skiepas! Man tai pikta, nors kaip ir sakiau, pati si skiepa lengva ranka dariau pirmajam. L.gaila... verysad.gif
Nordex
Visiskai sutinku su tavimi, Gelyteee drinks_cheers.gif
As tiesiog nemasciau skiepyti ar ne, kazkaip atrode, kad jei jau siulo daktarai, kuriu pareiga rupintis musu sveikata, tai skiepai tik nauda mano vaikeliui bus verysad.gif
Tiesa sakant, kazkaip perpego per sirdi itarumas, kai ka tik gimusiai mano dukrelei skiepa dare, kazkoks motiniskas n- tasis jausmas kuzdejo, kad negerai cia unsure.gif kad tikrai per anksti bet kokiems skiepams blink.gif Bet nuvijau ta minti - suveike idiegta paklusnumo daktarams programa ir dabar skauda sirdi del savo naivumo ir bukumo..... cry.gif
As neesu fanatiskai pries skiepus, manau kad jei vakcinos butu ne serijines, o atsizvelgiant i vaiko sveikata, galimus polinkius ir svarbiausia aplinka, kurioje jis auga, tai gal ir galima butu apsvarscius skiepytis nuo ko nors vaika, bet ne sitaip schmoll.gif kaip pas mus LT ir daugumoje saliu daroma !!!!
Kai kurie gydytojai ir patys puse lupu prasitaria, kad tarkim skiepas nuo hepatito B yra tuscias vaiko badymas....del priezasties kuria ir Gelyteee minejo
Gelyteee
As lyg irgi nesu fanatike, bet kuo toliau, tuo labiau atrodo skiepai nereikalingi ir nenaudingi sveikatai kudikiu.
As buciau labiau uz tai, kad skiepyti reiketu nuo kokiu 2-3 metuku, kai jau daug kas aisku apiee vaiko organizma, o ne taip - nuo 2 dienu. Siaip sio skiepo vakarai jau seniai neturi - cia tik potarybines salys, na ir Rusija "gryba pjauna"
Nordex
QUOTE(Gelyteee @ 2008 07 05, 18:28)
As lyg irgi nesu fanatike, bet kuo toliau, tuo labiau atrodo skiepai nereikalingi ir nenaudingi sveikatai kudikiu.
As buciau labiau uz tai, kad skiepyti reiketu nuo kokiu 2-3 metuku, kai jau daug kas aisku apiee vaiko organizma, o ne taip - nuo 2 dienu. Siaip sio skiepo vakarai jau seniai neturi - cia tik potarybines salys, na ir Rusija "gryba pjauna"
*

Kas idomiausia 2-3 m. vaikai is vis neskiepijami g.gif Uz tai kokia doze gauna iki 1 m. blink.gif blink.gif blink.gif kai imunitetas dar tik formuojasi ir yra toks pazeidziamas ...
Nordex
Yra daugiau informacijos apie skiepus, bet dauguma rusu kalba:
http://www.intv.ru/view/?film_id=12139&playNow=1
http://homeoint.org/kotok/privivki.htm
http://www.privivkam.net/
http://novosti.dn.ua/details/61582/
Arba anglu kalba:
http://www.mercola.com/2002/oct/12/hepatitis_b_vaccine.htm

NA o mano straipsniukas LIETUVISKAI thumbup.gif
astama
QUOTE(Nordex @ 2008 06 16, 19:25)
Laba  4u.gif
Skiepu naudingumu neabejojau ir skiepijau savo mergyte. Taciau, deja deja, paveluotai gavau kiek kitokio pobudzio informacijos apie skiepus, kuri mane sukrete. 
Dabar pykstu ant saves kad anksciau neuzteko proto pasidometi KAS IS VIS YRA SKIEPAI  blink.gif Kokia ju nauda? O gal zala zenkliai didesne nei taip garsiai propuoguojama nauda  unsure.gif
Dabar esu rimtai apsisprendusi neskiepyti savo mergaites, o jei, duok Die, turesiu daugiau vaiku, skiepu atsisakysiu nuo pat gimimo.
Jei kam idomi informacija, rasykit man mikuleviciute@yahoo.com - persiusiu  drinks_cheers.gif
Tikiuosi, kad jus, mamos, busit protingesnes laiku ....
*

Nordex
Jei, astama, norejote straipsniuko, parasykite savo emaila mirksiukas.gif
lina22
labukas.gal galeciau ir as gauti straipsniuka vandrius@yahoo.ie aciu
olesyte
as irgi labai noreciau paskaityti apie skiepus, kaip tik neapsisprendziu ar skiepyti nuo vejaraupiu g.gif
Nordex, jei nesunku i olesyte@fastlink.lt
aciu labai
pleistakaulis
ir jei nesunku pleistakaulis@gmail.com dekui
meduka
Prasau ir i mira@aktv.lt Aciu 4u.gif
astama
QUOTE(Nordex @ 2008 07 03, 23:34)
Atrodo visoms prasiusioms issiunciau straipsni, jei ka praleidau - priminkite dar karteli  doh.gif Nes daug besidominciu, galejau ka netycia ir praleist  blush2.gif
*

bimkutele
lijanukas1@gmail.com labai didelis aciu is anksto 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nordex
Prasom, mamytes, skaitykit ir skaitydamos permanykit rolleyes.gif (is kazkurio pasamones kampuko M. Mazvyda prisiminiau cool.gif )
bimkutele
QUOTE(Nordex @ 2008 07 12, 23:14)
Prasom, mamytes, skaitykit ir skaitydamos permanykit  rolleyes.gif (is kazkurio pasamones kampuko M. Mazvyda prisiminiau  cool.gif )
*

didelis dekutis uz laiska 4u.gif 4u.gif 4u.gif perskaiciau visa,daugiau mano vaikas jokio skiepo negaus,jau uztenka,pasekme viena turime doh.gif
Uliuliuska
skiepu tema yra

cia
lauke
[imesk ir man astyte.asta@gmail.com
Nordex
QUOTE(bimkutele @ 2008 07 13, 00:45)
didelis dekutis uz laiska 4u.gif  4u.gif  4u.gif perskaiciau visa,daugiau mano vaikas jokio skiepo negaus,jau uztenka,pasekme viena turime doh.gif
*

Deja ir mano dukrele su pasekmem susidure cry.gif Tapo alergiska: turejo atopini dermatita, alergine sloga...... Dekui Dievui po truputeli kapstomes is ligu homeopatiniu vaistuku pagalba rolleyes.gif
night_
Aš irgi norėčiau. nebutina_@one.lt Didelis ačiū 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.