Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaisiaus padėtis pilve
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Godutia
Kai buvau pas gydytoja, ji pasakė, kad leliukas įsitaisęs kazkaip įstrižai... Galvytė prie dešinių šonkaukių, o užpakaliukas apačioj kairėj pusėj.. Sakė, kad negerai, tempia kažkaip gimdą ir jei neapsivers iki sekančio apsilankymo (35savaitė), tai reikės į ligoninę gult. Dėl ko? Ką ten gali padaryt? Mano supratimu tik stebėti galėtu, bet kam to reikia.. Ir aplamai kada lelius turi būti apsivertęs? Gal kuriai buvo panašiai kaip man? blush2.gif
itas
knygoje parašyta: lelis randa savo padėtį 30-32 savaitę, padėtį, kuria jis gims, bet jeigu jis guli kažkaip kitaip, gali apsiversti ir likus kelioms dienoms iki gimimo.
Tam tikri pratimai gali skatinti lelį apsiversti žemyn galvyte, bet jis vėliau gali vistiek vėl "atsiversti".
Dar gydytoja gali apversti rankiniu būdu, žiauriai skamba ir nežinau kaip tai daroma ir ar daro Lietuvoje blush2.gif
Dar yra laiko- dar gal apsivers.
Maniškis 29 savaitę jau buvo žemyn galvyte, bet ji per daug įsirėmus į dubenį, liepė gulėti lovoje. sad.gif
Bet aš labai paklusni nestuke.gif
Godutia
g.gif Rankiniu būdu.. Nu tikrai žiaurokai skamba.. Gal čia gydytoja ir turėjo tą galvoje, sakydama, kad reikės gultis į ligoninę.. nu nenorėčiau tokios procedūros.. sad.gif Ten gal kaip nors maigant pilvą, bet tai... Nu kaip jau daktarytė pasakys... blink.gif
Almuka
Pavojinga tokia padetis del to, kad augdamas 2.gif gali suplesyti gimda ir siaip sukelti pan. komplikaciju. nezinau, ka ten ligonineje tau darys, bet esu tikra, kad rankom niekas neapvertines, nes tai buvo daroma labai seniai, kai ir sedincius kleckus reikedavo gimdyti pacioms. apvertinedavo per pilvo siena, bet tai pavojinga. cia biski zinau, nes mano lelius sedi, tai teko biski pasiskaityti kas cia kaip. gal paprasciausiai jus abu stebes ir augins kiek galima ilgiau, o paskui padarys cezari ir viskas. ir baseina turbut rekomenduos palankyti...
p.s. mano maziaus galvyte irgi po desiniais sonkauliais, jauciu, nes kartais kai iremia tai ojojoj, bet sedi jis isilgai. kai kieteja gimda, matosi ryskiai, kad jis susimeta i guza desinej pilvo pusej smile.gif
nepergyvenk ir laikykis, sekmes.
Godutia
Aira25, Pas mane irgi kai sukieteja guzas būna dešinėj pusėj... O dėl ligoninės kažkaip gaila būtų mėnėsį ten gulėti vien stebėjimams iki kol cezarį sugalvos daryt (dėl to gal net visai patenkinta būčiau ax.gif ).. nu kaip bus taip.. tikiuosi viskas bus gerai smile.gif optimistiškai nusiteikus blush2.gif
...Dream...
man gydytoja sake kad mano maziukas turi apsiversti iki 32 savaites ax.gif jis taiop ir padare thumbup.gif tik sugalvojo dar ir nusileisti i dubeni doh.gif reikia daug guleti kai nusileidzia... bet as negaliu... man sesija cry.gif cry.gif cry.gif
1234567
O maniškis tai sėdi ir net neketina verstis cry.gif Gydytoja jau nerimauja... Ir man kažkaip nelinksma sad.gif O aš taip norėjau gimdyti pati, dabar, matyt, nebeteks.
O tu, Godutia, laikykis... Jei būtinai reikės, gulk į ligoninę. Juk mūsų 2.gif dabar patys svarbiausi.
Tik man žiauriai skamba tas apvertimas rankom blink.gif kažkaip nenorėčiau, kad mano Viliuką, kas nors apverstų schmoll.gif Nors kiek girdėjau dabar tai jau nepraktikuojama g.gif
Almuka
saulelyte, tu dar sociai laiko turi - paprastai duoda jiems laiko apsiversti iki 35-37sav, o tada jau sprendzia ka darys. tik nepergyvenk anksciau laiko...
Godutia
Rankomis jau nepvertinėja.. Tai pavojinga mažiukui, jei ilga virkštelė gali apsivynioti aplink kakliuka ir smaugti, o jei trumpa gali nuplyšti placenta... Per daug žiauriai...
žemuogienė
maniskio galvyte irgi po sonkauliais ax.gif ir mano leliukas tikrai nebeapsivers, nes labai ilindes jo uzpakaliukas tarp mano dubens kaulu. gydytoja sake kad yra 1 procento tikimybe, kad jis apsiverstu ax.gif taigi man gresia cezaris, bet nei kiek nepergyvenu ax.gif
itas
prisišnekėjau:
šiandien nuėjau į konsultaciją ir man pasakė gydytoja, kad lelis mano apsivožė ir dabar įstrižai guli- galvytė po dešiniais šonkauliais
Sakė, kad labai kesita ko jis čia apsivertė, nes neseniai buvo įsitaisęs galvyte žemyn.
O aš taip džiaugiausi. Sakė, kad jeigu neapsivers, tai pjaus cry.gif cry.gif cry.gif
Godutia
itas nenusimink taip smarkiai... siaip ar taip viskas bus gerai... blogiau butu jei lieptu paciai stumti uzpakaliuku i prieki... Auksciau nosyte 4u.gif
itas
ačiū už palaikymą,
tik aš dar bandau sumąstyti, gal kokių pratimų yra arba gal eiti į baseiną?

Bet pasiklausiu kitą savaitgalį Šemetos kursuose ir kitą trečiadienį savo gydytojos, ji sakė, kad jeigu iki 34 savaitės neapsivers, tai tada žiūrėsim, ką daryti.

Ką daryti? cry.gif Tai jau baisu, ką reiškia ką daryti.

Knygoje skaičiau, kad reikia keturiom stotis, užpakaliukas į viršų, galvytė žemai, taip kuo ilgiau pabūti, tai skatina lelį apsiversti žemyn galva (knyga Mama ir vaikas)
SD
help.gif ar gali taip buti, kad mano leliukas eme ir apsiverte? g.gif visa laika, kai tik jau jam pasidare maza vietos vartytis, gulejo zemyn galva, kaip ir pridera, pati kartais atsargiai galvyte paciupinedavau... o ka tik laaaaaabai stipriai makalavosi, jau galvojau pilvas plys blink.gif ir liko iskiles gumbas truputi zemiau sonkauliu, o tek, kur budavo galvyte lygtais nieko i ja panasaus nebera... nebezinau, ka galvot sad.gif
special
sveikos 4u.gif
mano kliackas sedi visa nestuma, bent jau einant pas gydytoja, tvarkingai atsiseda... gydytoja perspejo, kad gali reiketi cezario, nes niekas siais laikais rankomis nesukioja... o paciai gimdyti neleis!
man jau 37 savaites,tai dar visko gali buti, gali apsiversti likus porai dienu iki gimdymo, ar net likus porai valandu... doh.gif
traliabum
Man irgi vakar dave 1 proc kad apsivers... nes sedi jau nuo 31 savaites verysad.gif
traliabum
Itas, pas Semeta butinai pasiklausk pratimu, nes as jam sendien vakare skambinau tai pasake kad nuo 28 savaites jau reiketu juos daryti, jei vaikas dar sedi blink.gif unsure.gif Baseino trenere Daiva sako kad jis beveik visus sugeba apversti tu pratimu deka, bet as tai jau per ilgai laukiau ir tikejausi kad leliukas bus supratingas doh.gif o mano gydytojos siulyti pratimainieko negelbejo blink.gif

Itas, ir dar jei gali aprasyk tuos pratimelius veliau cia, gal kam pades mirksiukas.gif
laurechka
Musiskis apsivertes jau nuo 27sav. Tikiuos, kad nesumastys atsiversti atgal tongue.gif
itas
Šemetos kursų ir kai kurių knygų metodika bendra:

1. Stojate keturiom, pasikišate minkštų pagalvių po pilvu, galvą nuleidžiate žemiau, o dubenį palikite styroti viršuje:)

Knygose rašo, kad reikia tiesiog leisti pilvukui pakyboti žemyn (t.y. tas pats tik be pagalvių).

2. Gulate ant nugaros, kojas reikia padėti labai aukštai, t.y. šlaunys vos ne 90 kampu, o blauzdas padėti ant didelės pagalvių krūvos, gal net šiek tiek dubenį pakelti.

Labai ilgai nebūkit pirmoje padėtyje, nes šiek tiek apsunkinamas maitinimas, o antra padėtis nelabai tinka nėtumo gale, nes tada nelabai gerai gulėti ant nugaros. Gimda ir kleckas daug sveria ir gali prispausti pagrindinę mamos arteriją, todėl mamytė gali kitą kartą nualpti.

tik kaip žinoti kad jis paskui vėl neatsivers.
traliabum
antraji pratima as ir dariau tik ne ant pagalviu, o ant kedes kojas keldavau, o ir gulet visai patogu ant nugaros buvo, gal vis tik per velai daryt pradejau, arba maniskis 2.gif uzsispyres ir tiek mirksiukas.gif
Lolija
QUOTE(traliabum @ 2005 06 04, 22:15)
antraji pratima as ir dariau tik ne ant pagalviu, o ant kedes kojas keldavau, o ir gulet visai patogu ant nugaros buvo, gal vis tik per velai daryt pradejau, arba maniskis 2.gif uzsispyres ir tiek mirksiukas.gif
*

tai ar pati ta uzsispyreli pasigimdei ar cezari dare? verysad.gif
jurgusia
O va mano pazistama gimde pries 2 metus ir jos vaikelis taip pat buvo neapsivertes. Tai gydytojas ji apsuko plikomis rankomis (tai skaitoma kaip operacija), tai ant jos pilvo atsirado melynes. Ir sake kad labai skaudejo.
traliabum
QUOTE(Lolija @ 2005 06 05, 00:06)
tai ar pati ta uzsispyreli pasigimdei ar cezari dare? verysad.gif
*

cezary doh.gif

QUOTE(jurgusia @ 2005 06 06, 17:32)
O va mano pazistama gimde pries 2 metus ir jos vaikelis taip pat buvo neapsivertes. Tai gydytojas ji apsuko plikomis rankomis (tai skaitoma kaip operacija), tai ant jos pilvo atsirado melynes. Ir sake kad labai skaudejo.
*

yra kas pasiryzta, kad apverstu, bet seip pavojingas reikalas tas sukimas, geraj kad tik skaudejo, o ne kas rimciau vaikeliui blink.gif
Vilmukas
nu mamytes 4u.gif pasidalinkit su manim ismintim, kada gi tas lelius turi/gali apsiversti taip kaip reikia, t.y. galva zemyn? mums jau 32 savaites, o mano kleckas guli isilgai sau isitaises. Tai baiminuosi, ar beapsivers jis taip kaip reikia? g.gif
bafi
Turėtų apsiverti jau smile.gif bet nesibaimink, per pqkaitėles mums pratimukų rodė kaip padėtį pakeisti...atisguli ant žemės ar ant lovos ištiesi visą kūną, kojas sulenki prasketi po nugara porą pagalvėlių ir kvėpuoji pilvu kiek nori, gali 10 min, 5 min ir pusvalandį...turėtų padėti smile.gif
Vilmukas
Svarbiausia, kad knygose raso, kad tokiu istriziniu padeciu pasitaiko gal tik 2-3 procentai! ir uztaikyk tu man taip, nu! doh.gif
Lolka
Aš irgi susipergyvenus, nes maniškis sau patogiai įsitaisęs sėdi...... sad.gif
sdr
QUOTE(Lolka @ 2005 08 11, 13:01)
Aš irgi susipergyvenus, nes maniškis sau patogiai įsitaisęs sėdi...... sad.gif
*

Maniškė sėdėjo iki 36 savaičių, o kada atsivertė tai ir nežinau, nes nejaučiau, kai buvo 38 jau buvo žemyn galva smile.gif
Keit
QUOTE(Vilmukas @ 2005 08 11, 13:16)
Svarbiausia, kad knygose raso, kad tokiu istriziniu padeciu pasitaiko gal tik 2-3 procentai! ir uztaikyk tu man taip, nu!  doh.gif
*

maniškis irgi įstrižai guli smile.gif
somebody else
maniškė jau buvo žemyn galva, o va 35 savaitę ėmė ir atsisėdo blink.gif nu šiek tiek išsigandau, bet po paskutinės apžiūros gydytoja sakė, kad vėl viskas gerai, taip, kad nepergyvenkit be laiko, gali ir paskutinę savaitę dar verstis ypač jei vaikutis nelabai didelis ir jam užtenka ten vietos...
žemuogienė
mano drauges vaikutis buvo istrizai ax.gif o apsiverte kaip reikia dvi dienos pries planuota cezari 4u.gif
mazhulia
man tai irgi dar vartosi visaip ir istrizai ir ne tik doh.gif
lauryte1
Mano pingviniukas dar pries dvi savaites buvo istrizai,o dabar jau jau galvyte zemiau,mazai truksta,tai doc sake kad dar vlaiko turim iki36 sav,sake jei ka tai padesim apsiverst blink.gif taip kad dar laiko yra
*Samanė*
QUOTE(lauryte1 @ 2005 08 13, 02:01)
Mano pingviniukas dar pries dvi savaites buvo istrizai,o dabar jau jau galvyte zemiau,mazai truksta,tai doc sake kad dar vlaiko turim iki36 sav,sake jei ka tai padesim apsiverst blink.gif taip kad dar laiko yra
*

Labutis, tai seniau bandydavo apversti, bet dabar daro dažniausiai planinį cezarį, neberizikuoja rankomis apsukdami.Maniškė irgi aukštyn galva- sakė viena akušerė- gudrus vaikas , bet apsivertė paskutiniu momentu,Aš esu kažkur apie tai rašius, bet pasikartosiu- man patarė krikčioniškų gimdymo namų gydytoja- pasikalbėti su lėliuku blink.gif , taigi kas vakarinis ritualas -tėtis kalbindavo apsiversti biggrin.gif ir vieną vakarą po pokalbio ėmė ir apsisuko- taip stipriai , kad aiktelėjau.Tik mums jie atrodo- nemato , negirdi , nejaučia, o ištikrųjų juk protinga būtybė ir viską supranta.Sėkmės visoms nestuke.gif
carino
Musu leliukas jau 29 savaite buvo galva zemyn isitaises smile.gif , tikiuosi, kad nepersigalvos mirksiukas.gif ...

O praejusia savaite nestukiu mokykleleje pribuveja, kuri vede paskaitas, mums pasake, kad bus nauja dalyve- mergina, kurios vaikas apsiverte 38 savaites pabaigoje- ji i kitas paskaitas apie gimdyma neatejo, nes jau buvo isitikinusi, kad reikes cezario pjuvio...Tai ta mergina buvo tokia laiminga smile.gif smile.gif smile.gif Taigi vaikas gali apsiversti dar veliau... wub.gif
vaasarele
Maniskis taip pat buvo istrizai įsitaisęs, bet apsivertė ir nieko nejutau gal kokia 36 savaite, o 38 pagimdžiau. Manau nereikia iš anksto nusiteikti ir viskas bus gerai.
** Svaja**
Mano antrasis sedejo iki 37 sav blink.gif blink.gif po to apsiverte thumbup.gif
besiba
Kas yra antra vaisiaus pozicija? user posted image doh.gif ka cia reiskia?
zinau, kad dar ir pirma buna...kas galetu apsviest? user posted image
Papugele
QUOTE(bonda @ 2005 08 17, 09:16)
Kas yra antra vaisiaus pozicija?  user posted image doh.gif ka cia reiskia?
zinau, kad dar ir pirma buna...kas galetu apsviest? user posted image
*

Vaisiaus pozicija-tai vaisiaus padėtis nestuke.gif kairiojo arba dešiniojo šono atžvilgiu.1 pozicija-kai leliuko nugarytė yra atsisukus į mamos kairijį šoną,o 2 pozicija-kai į dešinijį šoną.Tą gali ir pati nestuke.gif apciuopti.Vienam šone būna toks didelis gumbas.Į nėštumo pabaigą dėl to kartais net pilvas atrodo neproporcingas smile.gif
besiba
QUOTE(Papugele @ 2005 08 17, 12:56)
Vaisiaus pozicija-tai vaisiaus padėtis  nestuke.gif kairiojo arba dešiniojo šono atžvilgiu.1 pozicija-kai leliuko nugarytė yra atsisukus į mamos kairijį šoną,o 2 pozicija-kai  į dešinijį šoną.Tą gali ir pati  nestuke.gif apciuopti.Vienam šone būna toks didelis gumbas.Į nėštumo pabaigą dėl to kartais net pilvas atrodo neproporcingas smile.gif
*

didelis tau aciu ax.gif mirksiukas.gif
as dar nieko neapciuopiu blush2.gif
siandien pas mane su tuo aparatu negirdejo sirdukes schmoll.gif , bet sako -ai, antra pozicija tai tipo gali nesigirdet... doh.gif uztai domiuos, kas cia ax.gif
Papugele
QUOTE(bonda @ 2005 08 17, 14:46)
didelis tau aciu ax.gif  mirksiukas.gif
as dar nieko neapciuopiu blush2.gif
siandien pas mane su tuo aparatu negirdejo sirdukes schmoll.gif , bet sako -ai, antra pozicija tai tipo gali nesigirdet... doh.gif uztai domiuos, kas cia ax.gif
*

Nėr už ką,sėkmės tau laukiant 2.gif Ir pas mane buvo ta 2 pozicija.Gal ji ir dažniausia,nes desiniajame šone paprasčiausiai daugiau vietos.Kairėj juk ir skrandis,ir širdis..O negirdėt gali dėl to,kad taip leliukui gulint,jo širdelė tiesiog atsiduria giliau smile.gif
besiba
QUOTE(Papugele @ 2005 08 17, 14:15)
Nėr už ką,sėkmės tau laukiant  2.gif Ir pas mane buvo ta 2 pozicija.Gal ji ir dažniausia,nes desiniajame šone paprasčiausiai daugiau vietos.Kairėj juk ir skrandis,ir širdis..O negirdėt gali dėl to,kad taip leliukui gulint,jo širdelė tiesiog atsiduria giliau smile.gif
*

wub.gif nuraminai ax.gif ne sis to strioko net nepaklausiau blush2.gif bet jau ir bumpsi pas mane pilvas siandien -turbut viskas gerai wub.gif
mazhulia
jauciu, kad ir pas mane ta 2 oji pozicija, kadangi pilvuke gumbas vis i desine puse slenka g.gif o ar tai turi kokios reiksmes?
mazhulia
Na tikekimes, kad galiausiai ir isitaisys vaikutis sau patogiai zemyn galva. Anksciau visad taip lyg ir buvo, vertikaliai pilvuko galejau uzciuopt vaikuti ir vaikstant ir gulint. o dabar va vaikstant jauciu, kad nuslinkes zemyn, nes stumimo toks sunkus jausmas jaucias, klubai narintis megina ir matosi vaikutis vertikaliai isitaises blink.gif o va kai atsiguliu ir mazylis isitaiso vel skersai pilvo doh.gif Bet labai jau skauda, kai jis taip padaro, atrodo, akd visa pilvuka mano suplesys taip ten is vidaus doh.gif Niu ryt eisiu aps gydytoja ir ziuresim ka ji pasakys...
Eziuke
Jis dar 100 kartų apsivers biggrin.gif
SDFVBN
QUOTE(SVAJA32 @ 2005 08 16, 17:29)
Mano antrasis sedejo iki 37 sav blink.gif  blink.gif po to apsiverte thumbup.gif
*

Mano pilvelio gyventojas/aapsiverte 28sav smile.gif Labaijau skuba:)
jurgusia
As jaucu kad mano kleckas irgi jau savo padetyje, t.y. galva zemyn.Bent jau man taip atrodo. g.gif g.gif
mazhulia
QUOTE(Eziuke @ 2005 08 19, 22:09)
Jis dar 100 kartų apsivers  biggrin.gif
*

vakar gydytoja sake, kad vaikutis yra tokioje pozicijoje, urioje ir turi buti. Man labai idomu ar vartysis jis vel, ar ir liks kur yra wub.gif
Disima
QUOTE(mazhulia @ 2005 08 21, 16:30)
vakar gydytoja sake, kad vaikutis yra tokioje pozicijoje, urioje ir turi buti. Man labai idomu ar vartysis jis vel, ar ir liks kur yra  wub.gif
*

Mazhulia, mano irgi lialius dešiniam šone įsitaisęs nestuke.gif Kitą savaitę eisim pas daktarę, pažiūrėsim ar nepakeitė padėties. Dažniausiai jau po 34 savaitės nepersiverčia, jei galvytė iki tol buvo pilvo apačioj (man čia taip daktarė sakė).
Tikėkimės, kad mūsų mažiai nesugalvos apsiversti g.gif mirksiukas.gif
saltrune
QUOTE(mazhulia @ 2005 08 19, 16:36)
jauciu, kad ir pas mane ta 2 oji pozicija, kadangi pilvuke gumbas vis i desine puse slenka  g.gif  o ar tai turi kokios reiksmes?
*

Šiek tiek turi reikšmės gimdant. Vaikelis slinkdamas turi daugiau apsisukti, todėl dažnai gimdymas užtrunka šiek tiek ilgiau ir yra sunkesnis vaikeliui, bet vis tiek gimsta sėkmingai tongue.gif . Dažnesnė vis dėlto yra I-a pozicija mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.