Kai buvau pas gydytoja, ji pasakė, kad leliukas įsitaisęs kazkaip įstrižai... Galvytė prie dešinių šonkaukių, o užpakaliukas apačioj kairėj pusėj.. Sakė, kad negerai, tempia kažkaip gimdą ir jei neapsivers iki sekančio apsilankymo (35savaitė), tai reikės į ligoninę gult. Dėl ko? Ką ten gali padaryt? Mano supratimu tik stebėti galėtu, bet kam to reikia.. Ir aplamai kada lelius turi būti apsivertęs? Gal kuriai buvo panašiai kaip man?
knygoje parašyta: lelis randa savo padėtį 30-32 savaitę, padėtį, kuria jis gims, bet jeigu jis guli kažkaip kitaip, gali apsiversti ir likus kelioms dienoms iki gimimo.
Tam tikri pratimai gali skatinti lelį apsiversti žemyn galvyte, bet jis vėliau gali vistiek vėl "atsiversti". Dar gydytoja gali apversti rankiniu būdu, žiauriai skamba ir nežinau kaip tai daroma ir ar daro Lietuvoje Dar yra laiko- dar gal apsivers. Maniškis 29 savaitę jau buvo žemyn galvyte, bet ji per daug įsirėmus į dubenį, liepė gulėti lovoje. Bet aš labai paklusni
Pavojinga tokia padetis del to, kad augdamas
p.s. mano maziaus galvyte irgi po desiniais sonkauliais, jauciu, nes kartais kai iremia tai ojojoj, bet sedi jis isilgai. kai kieteja gimda, matosi ryskiai, kad jis susimeta i guza desinej pilvo pusej nepergyvenk ir laikykis, sekmes.
Aira25, Pas mane irgi kai sukieteja guzas būna dešinėj pusėj... O dėl ligoninės kažkaip gaila būtų mėnėsį ten gulėti vien stebėjimams iki kol cezarį sugalvos daryt (dėl to gal net visai patenkinta būčiau
man gydytoja sake kad mano maziukas turi apsiversti iki 32 savaites
O maniškis tai sėdi ir net neketina verstis
O tu, Godutia, laikykis... Jei būtinai reikės, gulk į ligoninę. Juk mūsų Tik man žiauriai skamba tas apvertimas rankom
saulelyte, tu dar sociai laiko turi - paprastai duoda jiems laiko apsiversti iki 35-37sav, o tada jau sprendzia ka darys. tik nepergyvenk anksciau laiko...
Rankomis jau nepvertinėja.. Tai pavojinga mažiukui, jei ilga virkštelė gali apsivynioti aplink kakliuka ir smaugti, o jei trumpa gali nuplyšti placenta... Per daug žiauriai...
maniskio galvyte irgi po sonkauliais
prisišnekėjau:
šiandien nuėjau į konsultaciją ir man pasakė gydytoja, kad lelis mano apsivožė ir dabar įstrižai guli- galvytė po dešiniais šonkauliais Sakė, kad labai kesita ko jis čia apsivertė, nes neseniai buvo įsitaisęs galvyte žemyn. O aš taip džiaugiausi. Sakė, kad jeigu neapsivers, tai pjaus
itas nenusimink taip smarkiai... siaip ar taip viskas bus gerai... blogiau butu jei lieptu paciai stumti uzpakaliuku i prieki... Auksciau nosyte
ačiū už palaikymą,
tik aš dar bandau sumąstyti, gal kokių pratimų yra arba gal eiti į baseiną? Bet pasiklausiu kitą savaitgalį Šemetos kursuose ir kitą trečiadienį savo gydytojos, ji sakė, kad jeigu iki 34 savaitės neapsivers, tai tada žiūrėsim, ką daryti. Ką daryti? Knygoje skaičiau, kad reikia keturiom stotis, užpakaliukas į viršų, galvytė žemai, taip kuo ilgiau pabūti, tai skatina lelį apsiversti žemyn galva (knyga Mama ir vaikas)
sveikos
mano kliackas sedi visa nestuma, bent jau einant pas gydytoja, tvarkingai atsiseda... gydytoja perspejo, kad gali reiketi cezario, nes niekas siais laikais rankomis nesukioja... o paciai gimdyti neleis! man jau 37 savaites,tai dar visko gali buti, gali apsiversti likus porai dienu iki gimdymo, ar net likus porai valandu...
Man irgi vakar dave 1 proc kad apsivers... nes sedi jau nuo 31 savaites
Itas, pas Semeta butinai pasiklausk pratimu, nes as jam sendien vakare skambinau tai pasake kad nuo 28 savaites jau reiketu juos daryti, jei vaikas dar sedi
Itas, ir dar jei gali aprasyk tuos pratimelius veliau cia, gal kam pades
Musiskis apsivertes jau nuo 27sav. Tikiuos, kad nesumastys atsiversti atgal
Šemetos kursų ir kai kurių knygų metodika bendra:
1. Stojate keturiom, pasikišate minkštų pagalvių po pilvu, galvą nuleidžiate žemiau, o dubenį palikite styroti viršuje:) Knygose rašo, kad reikia tiesiog leisti pilvukui pakyboti žemyn (t.y. tas pats tik be pagalvių). 2. Gulate ant nugaros, kojas reikia padėti labai aukštai, t.y. šlaunys vos ne 90 kampu, o blauzdas padėti ant didelės pagalvių krūvos, gal net šiek tiek dubenį pakelti. Labai ilgai nebūkit pirmoje padėtyje, nes šiek tiek apsunkinamas maitinimas, o antra padėtis nelabai tinka nėtumo gale, nes tada nelabai gerai gulėti ant nugaros. Gimda ir kleckas daug sveria ir gali prispausti pagrindinę mamos arteriją, todėl mamytė gali kitą kartą nualpti. tik kaip žinoti kad jis paskui vėl neatsivers.
antraji pratima as ir dariau tik ne ant pagalviu, o ant kedes kojas keldavau, o ir gulet visai patogu ant nugaros buvo, gal vis tik per velai daryt pradejau, arba maniskis
O va mano pazistama gimde pries 2 metus ir jos vaikelis taip pat buvo neapsivertes. Tai gydytojas ji apsuko plikomis rankomis (tai skaitoma kaip operacija), tai ant jos pilvo atsirado melynes. Ir sake kad labai skaudejo.
QUOTE(Lolija @ 2005 06 05, 00:06) cezary QUOTE(jurgusia @ 2005 06 06, 17:32) O va mano pazistama gimde pries 2 metus ir jos vaikelis taip pat buvo neapsivertes. Tai gydytojas ji apsuko plikomis rankomis (tai skaitoma kaip operacija), tai ant jos pilvo atsirado melynes. Ir sake kad labai skaudejo. yra kas pasiryzta, kad apverstu, bet seip pavojingas reikalas tas sukimas, geraj kad tik skaudejo, o ne kas rimciau vaikeliui
nu mamytes
Turėtų apsiverti jau
Svarbiausia, kad knygose raso, kad tokiu istriziniu padeciu pasitaiko gal tik 2-3 procentai! ir uztaikyk tu man taip, nu!
Aš irgi susipergyvenus, nes maniškis sau patogiai įsitaisęs sėdi......
maniškė jau buvo žemyn galva, o va 35 savaitę ėmė ir atsisėdo
mano drauges vaikutis buvo istrizai
man tai irgi dar vartosi visaip ir istrizai ir ne tik
Mano pingviniukas dar pries dvi savaites buvo istrizai,o dabar jau jau galvyte zemiau,mazai truksta,tai doc sake kad dar vlaiko turim iki36 sav,sake jei ka tai padesim apsiverst
QUOTE(lauryte1 @ 2005 08 13, 02:01) Mano pingviniukas dar pries dvi savaites buvo istrizai,o dabar jau jau galvyte zemiau,mazai truksta,tai doc sake kad dar vlaiko turim iki36 sav,sake jei ka tai padesim apsiverst Labutis, tai seniau bandydavo apversti, bet dabar daro dažniausiai planinį cezarį, neberizikuoja rankomis apsukdami.Maniškė irgi aukštyn galva- sakė viena akušerė- gudrus vaikas , bet apsivertė paskutiniu momentu,Aš esu kažkur apie tai rašius, bet pasikartosiu- man patarė krikčioniškų gimdymo namų gydytoja- pasikalbėti su lėliuku
Musu leliukas jau 29 savaite buvo galva zemyn isitaises
O praejusia savaite nestukiu mokykleleje pribuveja, kuri vede paskaitas, mums pasake, kad bus nauja dalyve- mergina, kurios vaikas apsiverte 38 savaites pabaigoje- ji i kitas paskaitas apie gimdyma neatejo, nes jau buvo isitikinusi, kad reikes cezario pjuvio...Tai ta mergina buvo tokia laiminga
Maniskis taip pat buvo istrizai įsitaisęs, bet apsivertė ir nieko nejutau gal kokia 36 savaite, o 38 pagimdžiau. Manau nereikia iš anksto nusiteikti ir viskas bus gerai.
Mano antrasis sedejo iki 37 sav
Kas yra antra vaisiaus pozicija?
zinau, kad dar ir pirma buna...kas galetu apsviest?
QUOTE(bonda @ 2005 08 17, 09:16) Vaisiaus pozicija-tai vaisiaus padėtis QUOTE(Papugele @ 2005 08 17, 12:56) Vaisiaus pozicija-tai vaisiaus padėtis didelis tau aciu as dar nieko neapciuopiu siandien pas mane su tuo aparatu negirdejo sirdukes QUOTE(bonda @ 2005 08 17, 14:46) didelis tau aciu as dar nieko neapciuopiu siandien pas mane su tuo aparatu negirdejo sirdukes Nėr už ką,sėkmės tau laukiant QUOTE(Papugele @ 2005 08 17, 14:15) Nėr už ką,sėkmės tau laukiant
jauciu, kad ir pas mane ta 2 oji pozicija, kadangi pilvuke gumbas vis i desine puse slenka
Na tikekimes, kad galiausiai ir isitaisys vaikutis sau patogiai zemyn galva. Anksciau visad taip lyg ir buvo, vertikaliai pilvuko galejau uzciuopt vaikuti ir vaikstant ir gulint. o dabar va vaikstant jauciu, kad nuslinkes zemyn, nes stumimo toks sunkus jausmas jaucias, klubai narintis megina ir matosi vaikutis vertikaliai isitaises
Jis dar 100 kartų apsivers
As jaucu kad mano kleckas irgi jau savo padetyje, t.y. galva zemyn.Bent jau man taip atrodo.
QUOTE(mazhulia @ 2005 08 21, 16:30) vakar gydytoja sake, kad vaikutis yra tokioje pozicijoje, urioje ir turi buti. Man labai idomu ar vartysis jis vel, ar ir liks kur yra Mazhulia, mano irgi lialius dešiniam šone įsitaisęs Tikėkimės, kad mūsų mažiai nesugalvos apsiversti QUOTE(mazhulia @ 2005 08 19, 16:36) jauciu, kad ir pas mane ta 2 oji pozicija, kadangi pilvuke gumbas vis i desine puse slenka Šiek tiek turi reikšmės gimdant. Vaikelis slinkdamas turi daugiau apsisukti, todėl dažnai gimdymas užtrunka šiek tiek ilgiau ir yra sunkesnis vaikeliui, bet vis tiek gimsta sėkmingai |