Sėdžiu ir baigiu nagus nusigraužt - eit neit, EIT, BET LABAI BIJAU, NEISIU...
Va kelintą dieną vis neprisiruošiu nueit išsiraut danties. Bijau labiau negu gimdyt
Sėdžiu ir baigiu nagus nusigraužt - eit neit, EIT, BET LABAI BIJAU, NEISIU...
Jooo.....nipavydziu...
Anyway, vistiek reiks eiti, tuoj ar rytoj. Jei visi kiti gali, tai ir tu gali. Kuo ilgiau lauksi, tuo labiau bijosi, skaudes. Varyk ir viskas. Dabar juk tokie uzmarinimai, kad nieko ten ir nejusi. Sekmes, laikau kumscius uz tave.
Jazau, jau striukę rengiuos, sūnus sako "eik gi
Bet galvodama, kad yra laikančių kumščius už mane, darosi geriau O dabar irgi kankiniesi
Kuzia...nugi ne viduramžiai...aš prieš pusantro mėnsio net du iškart išlupau.... nieko nejaučiau kai traukė...tik atrodo visgi blogai :(jaučiu, kad liko nuolaužų kurios vėl liko po dantenom
Nu va, grįžau
Ale ir aš taip maniau, bet pasirodo reik tartis. Bet kadangi jau buvau tvirtai apsiprendus namo su dantimis negrįžti ,tai ėjau Vilniuj per visus kabinetus tol, kol radau kur ištraukė... nu bet Vilnius didelis ir kabinetų čia daug.... taigi nereikėjo drebėt dar kurį laiką... Bet eidama jau galvojau, kad kaip sigutė žiemą snieguolių išėjau- kur beeidavau- arba nerauna, arba registruotis iš anksto reik....
Na, yra nemažai ir Pnvžy stomatologų, ale norisi pas žinomą, kur visada tvarko dantukus. Eina sau
Stomatologinis iškart už gatvės. Kelio - nu max 3min, jei gatvėj mašinų daug
Tai panosej stomotologa turi ir tiek laiko delsei...o dar ir vyras
Kai reikėjo tik taisyt, tai eidavau kaip ant sparnų
jezau, gi jei panosej, dar padabnas gydytojelis, mineka ant subines ir staigiai tik raut!
Man irgi kas drasos paskolinkite, nes numirsiu kaip bijau, o verkiant reikia....
Savaitgali butum sedejus ramiai, o dabar...
Bet gal tau raut nereikia Vnz drasiau drambly, drasiau drambly...
kai po ilgos pertraukos mane reikalas prispaude taip, kad turejau arba eiti pas stomatologa, arba eiti, as bijojau taip, kad mane i stomatologini mama uz rankos nuvede. tiesiogine to zodzio prasme. o metu man tada buvo 23
taciau... pasirodo, viskas dabar kitaip, nei buvo kadaise, pries 15 metu. nors eilineje poliklinikoje technika ne pati moderniausia, viskas buvo tvarkoma taip preciziskai ir atidziai, kad nei skausmo, o nuo trecio vizito - nei baimes nejauciau. rove man net 3 dantis (ziauriai buvau apleides juos). taigi viskas vyko taip: suleido nuskausminamuju. bet suleido taip, kad nei liezuvis kuolu gulejo, nei lupos nutirpo, nei ka - tik toje vietoje, kur buvo raunama saknis, atrode, jog sugertukas prilipes butu. daugiau nieko. nueinam i "raunamaji" kabineta, gydytoja sako: issiziokit. na, issizioju. is tos baimes net ir uzsimerkiu. ir jauciu, kad gydytoja is vienos puses bando prieiti, sugriebti replemis dantis - bet jai nepatogu. tada jauciu, kad ji atsistoja man uz nugaros, vel bando kazka daryti. makaluoja replemis, ir tiek. po to dar karta ji pamakalavo. einam, sako. palaukit, sakau, o tai ka, nerausit? tai kad jau isroviau, sako. visas saknis ir visas skeveldras isrinkau. kelkites ir einam. nu vos nenukritau is nuostabos. nieko nejauciau. rove is virsutinio zandikaulio - net nejauciau jokio tempimo is virsaus i apacia, nekalbant apie kazkoki skausma. aisku, sioks toks skausmas buvo, kai atleidinejo "marinatas", taciau greitai uzvoziau ketanovo - ir vargo nemaciau
Gražiai jūs čia
Na, Kuzia, ar jau grizai? Kaip buvo? Jei dar tik eisi, tai sekmes!....
Tikrai nera ko bijoti dabar tu stomotologu.Ypac jei reikia rauti paprasta danti, vat kai reikia operuoti pasislepusi danti, kuris neisauga, tada nemalonu po operacijos, bet ir tai istveriama, nes nuskausminama, o po to Ketanovo reikia isgerti. Keista pasidare, kai Kuzia pasake, kad rauti danti baisiau nei gimdyti.Jei gimdyti maziau skauda nei danties rovimas, tai nebijociau to baubo- gimdymo
Kuzia is stomatologo nebegrizo
As irgi ziauri baile- pries 3 metus uzejo skaudet danti, bet buvau Anglijoj, tai gailejau pinigu (is tikruju tai laaaabaiiiii
Nu va, aš jau čia
O ddėl danties tai man, galima sakyt, pasisekė - išrovė tik lūžusią dalį. Nu tiksliai neskaudėjo
Saunuole KUZIA kad pasiryzai ir galvos neskaudes daugiau del bijojimo, ir vyras
Man reiktu israuti protini danti. Bijau nerealiai, nes esu prisiklausiusi, kad buna visokiu komplikaciju
Nu, o tai įsivaizduoji kaip man reikėjo ryžtis?
Galima paprasyti, kad pateptu spec. zele durio vietoj, tada visai neskauda. Tokia zele dazniausiai naudojama vaikam, buna bananu ar kokiu uogu skonio (tiktu ir tepaliukas, kur vaikuciam tepa, kai skausmingai dantys kalasi, dantenas "apmarina")
Kadangi rove is virsutinio zandikaulio, todel liezuvis kuolu ir negulejo Raunant apatiniame zand., butu uztirpe puse liezuvio (raunamoj pusej), kampas lupos, barzdos... Problema tokia... jei pradesi valgyt, kol nepraeis "saldymas", gali suvalgyt savo liezuvi Ketanovas gerai nuskausmina, bet skrandi dirgina labiau nei aspirinas. Dabar labai giria nauja vaista Dolmen (tipo suveikia per 10-15min, nedirgina skrandzio ir t.t.) Pati nebandziau...
Iš tikro RebekaG, iš kur tiek visko žinai Kaip tai pradedu galvot, kad žinau kuo dirbi
........turiu ir as viena danti,reikia issiraut ir kita istatyt ,nu bet jau bijau,tai sakes,nors va jau trys menesiai vaikstau pas stomatologe- tvarkausi visus karieso pagrauztus dantis,bet tas rovimas,tai kelia man siauba
Eik tu sau Blyn abidna, kad taip apsižioplinau- kai tino- maniau taip ir turi būt- visgi du dantis ištraukė. O dabar jaučiu kažką kieto po dantenom...kai jau visai užgiję. Tai ką, dabar eiti ir pjaustyti vėl viską, ieškot likučių? Ne...nu silpna darosi....
...........nu jau dvi savaites praejo,tai gal jau nieko,o jauti tai turbut kaula,uztat ir kieta!
Tino dvi savaites, o praėjo jau du...mėnesiai... Ir ne kaulą jaučiu, o kažką aštraus, kampuoto ir kieto po dantenom.
......... Arba kaip eisi protezuot ta danti,tai tada tikrai nuotrauka darys,nes neprotezuoja be nuotraukos ir matys kas ten negerai
Na štai, prieš valandą ir 10 min man ištraukė dantį. kadangi laukiuosi, vaistai specialūs, be adrenalino. Po penkių minučių pradėjau jausti skausmą. Bet eilinį kartą įsitikinu, kad mano skausmo barjeras labai aukštas, nas skauda vos vos
Nebijok, tikrai nieko nejausi. Didžiausias skausmas, kol suleidžia nuskausminamuosius. Čia gi šiuolaikinė medicina, iš kur toks požiūris?
Nu jau nėra tas nuskausminamųjų leidimas toks skausmingas
Prieš kokį mėnesį man išrovė krūminį. Kol nušliaužiau iki klinikos, maniau, kelnes prileisiu iš siaubo. Visas siaubas liovėsi, kai atsisėdau kėdėn, Suleido vaistus, o kai rovė, absoliučiai nieko nejutau. Tik kai pradėjo vaistai "atsileidinėti" suskaudo, bet gydytojas tam buvo nuteikęs iš anksto ir prirašęs nuskausminamųjų.
Žodžiu, viskas yra daug daug paprasčiau nei atrodo. tiesiog visai paprasta
Aciu,mamos nuraminot,bo taip bijojau kaip koks mazas vaikas
Tiesa,o kiek kainuoja danti israuti?
Man traukė tris protinius dantis. Du iš jų buvo neišdygę
O kažin kaip daro kai protinis dantis ne visas išlindęs ir taip kreivai,na remiasi į sekantį dantį?man stomatologė jau seniai zyzia kad jį reikia išrauti,bet taip bijau..o draugei tai kažkodėl operavo žalgirio g. protinius..tai kaip čia iš tikrųjų?
Man siandien isrove krumini danti..
Man nesenai isrove protini danti kuris buvo labai komplikuotai isauges.
Galiu pasakyti taip, kai 4 paras sienom lipi is skausmo ir atrodo kad galva trankyti i siena nera taip skaudu, tai man jokios baimes nebuvo eiti pas burnos chirurga. Tik kai poliklinikoje pasake kad nieko negalim padaryti nes laukiesi, teks skalauti sudytu vandeniu, arbatelem ir kenteti, gal netiketai praeis, tai man buvo toks noras ta gyditoja nudobti. Lengva pasakyti kai nebezinai kur lysti. Kai su vyru nuvaziavom i privatu kabineta mano kancios baiges po 15 min, nors ir labai vargo kol istrauke, net teko pajusti kalto ir plaktuko galia pries danti, bet bent jau zinojau kad tikrai man nebeskaudes po to. Taip kad geriau plaktukas su kaltu, negu 4 paras be miego nezinant kur detis.
Oi, prieš pusantros savaitės ir mane aplankė šitas "džiaugsmas".Bijojau labiau nei gimdyt
Patarimas toms, kurios bijo traukimo, bet nebijo gydymo.
Jeigu jums baisiai atrodo reples, stiprus danties judinimas, grubios jegos naudojimas ir pan, bet jus nebijote taisytis dantu, iseitis yra labai paprasta. Danti be dideliu problemu pasalinti galima be jokiu repliu, dideles jegos, intensyvaus jo makalavimo. Tiesiog dantuka galima graztu supjaustyti i dalis ir tas atskiras dalis isimti. Man, kaip stomatologui, si procedura netgi labiau patinka, negu elementarus stiprus klibinimas. Tiesa, uztrukti toks delikatus procesas gali gerokai ilgiau, nei elementarus klibinimas, taciau apsieinama be dideliu klibinimu, bauginanciai atrodanciu repliu ir kitu baisiai atrodanciu instrumentu
Mano mamai šiandien 5 dantis iškart ištraukė.
QUOTE(Huiza @ 2007 11 30, 12:12) Mano mamai šiandien 5 dantis iškart ištraukė. Man gydytojas po visu chirurginiu intervenciju skiria Cholheksidino gliukonato tirpala (asmeniskai man patinka metu skonio). O siaip tai dar galima skalauti "Dentosept", bet jis yra spiritinis. Nors man jis netgi labiau patinka, juk vis tik su zolelem, o ir gijima skatina. Papildyta: QUOTE(UnknownUser @ 2006 11 12, 02:33) Patarimas toms, kurios bijo traukimo, bet nebijo gydymo. Jeigu jums baisiai atrodo reples, stiprus danties judinimas, grubios jegos naudojimas ir pan, bet jus nebijote taisytis dantu, iseitis yra labai paprasta. Danti be dideliu problemu pasalinti galima be jokiu repliu, dideles jegos, intensyvaus jo makalavimo. Tiesiog dantuka galima graztu supjaustyti i dalis ir tas atskiras dalis isimti. Man, kaip stomatologui, si procedura netgi labiau patinka, negu elementarus stiprus klibinimas. Tiesa, uztrukti toks delikatus procesas gali gerokai ilgiau, nei elementarus klibinimas, taciau apsieinama be dideliu klibinimu, bauginanciai atrodanciu repliu ir kitu baisiai atrodanciu instrumentu Mano gydytojas man niekada nerodo repliu. Tiksliau jis jas paima taip, kad as net nematau, kaip jos atrodo (o gal per daug neziuriu). QUOTE(Florestina @ 2007 11 30, 13:57) Man gydytojas po visu chirurginiu intervenciju skiria Cholheksidino gliukonato tirpala (asmeniskai man patinka metu skonio). O siaip tai dar galima skalauti "Dentosept", bet jis yra spiritinis. Nors man jis netgi labiau patinka, juk vis tik su zolelem, o ir gijima skatina. Dėkui
vakar man isrove danti
QUOTE(perlixike @ 2008 01 31, 15:26) vakar man isrove danti man viena danti rove, senokai jau, bet tikrai prisimenu, kad jokiu bintu nebuvo palikta |