idea fix
2008 06 18, 06:45
Sveiki visi Vakar ne juokais susiginčijau su savo draugu. Jis nustebo, kad laikau save ruse, nors esu gimus ir augus Lietuvoje ir turiu LT pilietybę. O aš atsakiau, kad nepaisant to, mano tėvai nėra lietuviai, mano pirma kalba nėra lietuvių, esu visai kito tikėjimo ir t.t. Jis teigė, kad kurioj šaly gimei ir kurios pilietybę turi - tokia ir tavo tautybė. Aš sakiau, kad tautybė - tai tavo šaknys, kalba ir papročiai. Ką manot? Kuo save laikot? Papildyta:Paskelbus temą pastebėjau, kad ne taip suformulavau klausimą. Todėl norėčiau išgirsti jūsų komentarus ties abiais teiginiais. Ačiū
aš manau, kad tautybė priklauso nuo tėvų kilmės, nesvarbu kokia pilietybė. aš save laikau lietuve, nes tėvai lietuviai
rainiukas
2008 07 08, 10:26
QUOTE(idea fix @ 2008 06 18, 06:45) Jis teigė, kad kurioj šaly gimei ir kurios pilietybę turi - tokia ir tavo tautybė. Aš sakiau, kad tautybė - tai tavo šaknys, kalba ir papročiai. Ką manot? Kuo save laikot? Papildyta:Paskelbus temą pastebėjau, kad ne taip suformulavau klausimą. Todėl norėčiau išgirsti jūsų komentarus ties abiais teiginiais. Ačiū  Tavo draugas neteisus. Cia ne nuo kazkieno nuomones priklauso, jis paprasciausiai nesuvokia dvieju skirtingu terminu prasmes. Tautybe yra tautybe ir jokia pilietybe jos nepanaikins
QUOTE(idea fix @ 2008 06 18, 07:45) Sveiki visi Vakar ne juokais susiginčijau su savo draugu. Jis nustebo, kad laikau save ruse, nors esu gimus ir augus Lietuvoje ir turiu LT pilietybę. O aš atsakiau, kad nepaisant to, mano tėvai nėra lietuviai, mano pirma kalba nėra lietuvių, esu visai kito tikėjimo ir t.t. Jis teigė, kad kurioj šaly gimei ir kurios pilietybę turi - tokia ir tavo tautybė. Aš sakiau, kad tautybė - tai tavo šaknys, kalba ir papročiai. Ką manot? Kuo save laikot? Papildyta:Paskelbus temą pastebėjau, kad ne taip suformulavau klausimą. Todėl norėčiau išgirsti jūsų komentarus ties abiais teiginiais. Ačiū  gal jis amerikietis? nes pas juos taip priimta
Kur gimei, tas ir esi
QUOTE(Cherryass @ 2008 07 26, 23:45) Kur gimei, tas ir esi  tai aš tada rusakalbė lietuvė
QUOTE(Kabuki @ 2008 07 26, 20:45) Kur gimei, tas ir esi   visai nesutinku. nors mano dukrele ir gime kitoj saly, nuo to ji neigijo tos salies tautybes. ji letuvaite. kaip ir mama. nors tetis tai kitos tautybes.  o kaip tada skaitos?
discus-fish
2008 11 06, 12:53
Juokingas ginčas. Pasiskaitykit žodyne, kad yra pilietybė ir kas tautybė
Smartmart
2008 11 18, 16:40
Vaiko tautybe gali buti tokia, kaip tevo ar mamos. Tevai patys sprendzia. Pvz. mano tautybe tokia, kaip ir mano tevo.
Gal cia reiketu daugiau klausimu ideti? Gimiau LT, turiu LT piletybę ir mano tėvai NE lietuviai - aš lietuvė/is (jauciuosi) Jei gimiau NE LT, turiu LT pilietybė, bet tėvai ne lietuviai - aš lietuvė (jauciuosi) Papildyta:QUOTE(erosi @ 2008 08 08, 12:47)  visai nesutinku. nors mano dukrele ir gime kitoj saly, nuo to ji neigijo tos salies tautybes. ji letuvaite. kaip ir mama. nors tetis tai kitos tautybes.  o kaip tada skaitos? Siaip dazniausiai tai pagal teva tautybe nustato  Na aisku yra ir kitaip, pvz. Izraelyje pagal motina nustato. Bet turbut ir nuo kitu dalyku priklauso tautybes nustatymas.  Cia jau kaip tevai nuspres
Chippie
2008 12 28, 23:58
nezinau ar tautybe butini priklauso nuo tevo ar nuo motinos.... save laikau lietuve, nors tetis nera lietuvis. Istekejau uz uzsieniecio, musu vaikais bus ES pilieciai ir tikri europieciai, nors visuomet yra privilegijuojama viena ar kita tautybe. Tikiuosi, kad musu vaikai jausis bent siek tiek lietuviais, tam desiu visas pastangas
Sveiki, as gimiau lietuvoj, cia agau, cia vaikutis gimė tai kaip aš skaitau mes esam lietuviai. Tačiau mano MB(nelietuvis) turi dvi kaip ir tautybes, nes mama vienos tautybės, o jo tevelis kitos. Tai dukrytės kraujyje teka 3skirtingu tautybių karujas.  Aš manu kai ji užaugs ji save vadins europiete.
Chanelle
2009 01 28, 16:30
akivaizdu, jog pilietybe ir tautybe visiskai skirtingi dalykai
lindra123
2009 02 17, 12:54
QUOTE(Chanelle @ 2009 01 28, 17:30) akivaizdu, jog pilietybe ir tautybe visiskai skirtingi dalykai  tai jau taip:)
Idea fix, kaip apie mane parašei  Draugaujam QUOTE(idea fix @ 2008 06 18, 07:45) laikau save ruse, nors esu gimus ir augus Lietuvoje ir turiu LT pilietybę. O aš atsakiau, kad nepaisant to, mano tėvai nėra lietuviai, mano pirma kalba nėra lietuvių, esu visai kito tikėjimo ir t.t. Jis teigė, kad kurioj šaly gimei ir kurios pilietybę turi - tokia ir tavo tautybė. Aš sakiau, kad tautybė - tai tavo šaknys, kalba ir papročiai. Ką manot? Kuo save laikot?
Mano tėvai lenkai, pabaigiau lenkų mokyklą, gyvenu Lietuvoj. Mano tautybė - lenkė, pilietybė - Lietuvos.
Liutas2006
2009 03 18, 10:34
Mano saknys turi ne vien lietuvisko kraujo, net sakyciau lietuvisko kraujo ten labai jau mazai. Bet. Visa mano seima, seneliai, tevai, gyveno Lietuvoje, mokiausi lietuviskoje mokykloje. Todel negaleciau vienareiksmiskai priskirti saves vienai kuriai nors tautybei  Galbut sirdies gilumoje jauciuos labiau nelietuve, taciau savo elgesiu niekada to nerodau, tiesiog tai galima butu pavadinti savotiska trauka.
Cobretti
2009 03 18, 15:56
QUOTE(Smartmart @ 2008 11 18, 17:40) Vaiko tautybe gali buti tokia, kaip tevo ar mamos. Tevai patys sprendzia. Pvz. mano tautybe tokia, kaip ir mano tevo. nebutinai tevai sprendzia.mes savo vaikams palikom teise patiems nuspresti kokios jie tautybes  as lietuve,tetis lenkas,tai va ir kai jiems bus 18m tai jie patys gales pasirinkti savo tautybe(nors pilietybe-LT)
QUOTE(Cobretti @ 2009 03 18, 16:56) nebutinai tevai sprendzia.mes savo vaikams palikom teise patiems nuspresti kokios jie tautybes  as lietuve,tetis lenkas,tai va ir kai jiems bus 18m tai jie patys gales pasirinkti savo tautybe(nors pilietybe-LT) Pasirodo dabar leliukams jau ir dviguba piletybe duoda. Kaip tik domejausi siandien siuo klausimu.
QUOTE(Natuke @ 2008 08 03, 17:01) tai aš tada rusakalbė lietuvė  ir as
MAZULKOS
2009 04 06, 20:05
TEVAI RUSAI AS GYMIAU LIETUVOJ,NEZINAU KO AS PASE PASIRASIAU RUSU TAUT.
Beautiful Life
2009 04 15, 12:13
Pas mane tokia situacija: mama - lenke, tevas - rusas, baigiau rusu mokykla, bet religija - katalike. Pase nenurodziau tautybes (neprivalomas laukas). Bet galvos sau nesuku ar as ruse, ar lenke, ar lietuve  . Koks skirtumas, svarbiausiai , kad zmogus buciau geras
esam lietuviai, bet galėjau gimti kur nors Kalifornijoj
mamalopes
2009 04 26, 18:20
Na as esu tikra lietuve tevai ,seneliai ,proseneliai ir proproseneliai buvo LT gimusi ir augusi LT,Na turiu Lt piletybe bet mano vyras ne LT ,vaikas gimes LT ir turi Lt pilietybe bet kad tikras LT tai nelabai pasakyt galiu.Nes kalba ir gyvena ne Lt.Tik popierinis formalumas
uogyteG
2009 06 08, 13:18
as irgi grynakrauje lietuve
Mano dukros tautybe - ruse, o pilietybe - Lietuvos ir Ukrainos. Labai patogu keliaujant, praktiskai jokiu vizu nereikia
Pilietybe ir tautybe skirtingi dalykai, kas su tuo nesusidure tas gal nelabai ir supranta  Mano pilietybe LT, nes cia gimiau ir uzaugau, o tautybe lenku, nes tevai, seneliai lenkai, lankiau lenku mokykla
*badabum*
2009 08 27, 23:11
QUOTE(uogyteG @ 2009 06 08, 14:18) as irgi grynakrauje lietuve tokiu nera  Lietuva tai tai lenku, tai vokieciu, tai rusu ar svedu buvo uzkariauta ir kolonizuota. Vilnius iki antro pasaulinio karo buvo zydu miestas. Visi mes maisyto kraujo. Tautybe - letuve, pilietybe - Lietuvos. Bet zinau, kad ir rusisko, ir lenkisko, ir vokisko, ir net prancuzisko kraujo yra zodziu europiete
Pilietybe ir tautybe skirtingi dalykai. Lietuvos pilieciais gali buti ir kitos tautybes zmones.
Aš - lietuvė  Domėjausi savo genealoginiu medžiu, aišku, prisikasiau nelabai giliai - iki penktos kartos, bet neradau jokių nelietuviškų šaknų...
As gymiau Lietuvoj ir pilietybe LT, bet tautybe lenke...Man pvz. nera jokio skirtumo kokios tautybes zmogus, svarbu kad jis butu zmogum
langolf
2009 11 14, 22:53
Sdarstwujte wsem!!! U menja jest k etaj Teme interesnij wapros.... Jesli wi dumaite shto washe Nationalnasti ili Grazdanstwo idot at washih Raditilej ili Kornej to abjesniti mne eta: Ka mogit bit shto moj Sin (Mama "Lithovka" Ate4 "Neme4") mog palu4it Irlandskij Passport hatja u newo netu nekakih Karnej ili predkow w Irlandije (nekagda negili tam ili nebili w gostah). U nas w germanije eta delaitsa tak (ja sam eta Progil) shtobi prinat Neme4kij Passport ti dolgin patpesat bumagu gde napisena 4ernom belom na listke "shto ja atkasiwajus at swsaiwo russkowo grazdanstwo shtobi prinet Neme4koje grazdanstwo" shtobi palu4it nime4kij Passport gde napiseno Nationatnasti "DEUTSCH".
Pagalsta atwetti mne na etat wapros patamuschto ja s majej padgugaj tut nesnaim kto praw w etam deli... Ja panemaju s to4ki srenija majej padrugi (shto Grazdanstwo dajutsa po Raditelam ili Kornej) kak i wse tut eta pishut. No s majej to4ki srenija ( eta dajotsa po dakumentam kak i Nationalnasti)
Spasibo sa washi atweti.
As lietuve, o vyras ne! Todel jie abu su suneliu yra Lietuvos pilieciai, bet kitos tautybes, kuria kudikeliui irasem I gimimo liudijima!
Я родилась не в Литве (родители литовцы), имею 2 гражданства Мои дети, у них отцы русские, имеют русское гражданство, родились как и я в Воркуте, а на территории Литвы живут, и учатся как нелегалы
something else
2010 01 03, 17:05
QUOTE(Sever @ 2009 12 31, 12:30) Я родилась не в Литве (родители литовцы), имею 2 гражданства
Šiaure, o Jūsų dokumentuose tautybė - lietuvių? Kokios tautybės jaučiatės esanti pati?
pilietybe Lietuvos, nes cia gimiau, bet tautybe- ukrainiete, lankiau rusu mokykla,  kadangi abu tevai ukrainieciai
as jums pacituosiu teisingiausią savo profesoriaus atsakymą į šitą klausimą - ''Esi tas, kuo save laikai''. tema baigta.
QUOTE(something else @ 2010 01 03, 18:05) Šiaure, o Jūsų dokumentuose tautybė - lietuvių? Kokios tautybės jaučiatės esanti pati? Я литовка, в документах тоже литовка с рождения, и чувствую себя литовкой и воспитывали меня как литовку с рождения  Есть хорошая поговорка -- Если голубь родился в конюшне- это не значит, что он лошадь
Juokingiausias issireiskimas koki esi skaiciusi tai "zmogus laikantis save juodaodziu"  pasirodo galima ne tik buti juodaodziu bet ir suvokti save kaip juodaodi, pvz. bunant baltam. Kas juokingiausia, kad zmogus apie kuri buvo rasoma ir buvo kuo tikriausias juodaodis
*tigriukas*
2010 04 06, 09:39
Gimiau Lietuvoj, augau irgi cia,esu Lietuve,bet mane ne kiek tai nezavi  nes pastaruoju metu liudna cia labai darosi gyventi...
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 04 06, 10:39) Gimiau Lietuvoj, augau irgi cia,esu Lietuve,bet mane ne kiek tai nezavi  nes pastaruoju metu liudna cia labai darosi gyventi... kaip bebūtų liūdna, bet pritariu
barborytė009
2010 05 04, 21:52
QUOTE(Habbi @ 2010 05 04, 07:01) kaip bebūtų liūdna, bet pritariu   viskas priklauso nuo mūsų, nebūkim abejingi patys sau, lietuviai. Aš esu lietuvė.
Daiva41
2010 05 07, 13:57
QUOTE(barborytė009 @ 2010 05 04, 23:52)  viskas priklauso nuo mūsų, nebūkim abejingi patys sau, lietuviai. Aš esu lietuvė.  Tikrai ne viskas nuo mūsų priklauso, bet aš esu lietuvė Mano mergaitė grįžo trumpam į LT, ir tėškė:"jau LT tai savo vaikų negimdysiu ir neleisiu čia jiems augti", bet.... ji save laiko lietuve
~Darija~
2010 05 09, 13:14
QUOTE(langolf @ 2009 11 14, 22:53) Sdarstwujte wsem!!! U menja jest k etaj Teme interesnij wapros.... Jesli wi dumaite shto washe Nationalnasti ili Grazdanstwo idot at washih Raditilej ili Kornej to abjesniti mne eta: Ka mogit bit shto moj Sin (Mama "Lithovka" Ate4 "Neme4") mog palu4it Irlandskij Passport hatja u newo netu nekakih Karnej ili predkow w Irlandije (nekagda negili tam ili nebili w gostah). U nas w germanije eta delaitsa tak (ja sam eta Progil) shtobi prinat Neme4kij Passport ti dolgin patpesat bumagu gde napisena 4ernom belom na listke "shto ja atkasiwajus at swsaiwo russkowo grazdanstwo shtobi prinet Neme4koje grazdanstwo" shtobi palu4it nime4kij Passport gde napiseno Nationatnasti "DEUTSCH". Pagalsta atwetti mne na etat wapros patamuschto ja s majej padgugaj tut nesnaim kto praw w etam deli... Ja panemaju s to4ki srenija majej padrugi (shto Grazdanstwo dajutsa po Raditelam ili Kornej) kak i wse tut eta pishut. No s majej to4ki srenija ( eta dajotsa po dakumentam kak i Nationalnasti) Spasibo sa washi atweti. Shtoby rebionok poluchil irlandskij passport - on dolzhen roditsia v Irlandii. Kak inache rebionku mogli dat passport, jesli roditeli - ne irlandcy?? Grazhdanstwo dajotsia libo na wybor roditelej, libo po mestu rozhdenija rebionka. (Apsiprašau už tokį atsakymą, tiesiog kitaip žmogui atsakyt negalėjau) Papildyta:QUOTE(Sever @ 2010 02 16, 03:08) Я литовка, в документах тоже литовка с рождения, и чувствую себя литовкой и воспитывали меня как литовку с рождения  Есть хорошая поговорка -- Если голубь родился в конюшне- это не значит, что он лошадь  Скажите, что значит вас воспитали как литовку? А литовский язык вы знаете?
Burbuliuke2010
2010 05 31, 13:37
Pilietybė Lietuvos. Tačiau tautybė pase įrašyta ezidė. Nors gimiau ir užaugau LT, bet mama Lenkė, o tėtis Armėnas.
Jonikiene
2010 06 11, 18:07
Mano sesuo 8metai,gyvena JAV turi Amerikos pilietybe gaunasi tap,kad ji dabar yra Amerikos Lietuve
Sensual
2010 06 24, 14:12
QUOTE(idea fix @ 2008 06 18, 06:45) Sveiki visi Vakar ne juokais susiginčijau su savo draugu. Jis nustebo, kad laikau save ruse, nors esu gimus ir augus Lietuvoje ir turiu LT pilietybę. O aš atsakiau, kad nepaisant to, mano tėvai nėra lietuviai, mano pirma kalba nėra lietuvių, esu visai kito tikėjimo ir t.t. Jis teigė, kad kurioj šaly gimei ir kurios pilietybę turi - tokia ir tavo tautybė. Aš sakiau, kad tautybė - tai tavo šaknys, kalba ir papročiai. Ką manot? Kuo save laikot? [ Idomus klausimas. O kam save turetu priskirti zmones is misriu seimu  Pagal taip kaip jauciasi  ? Patys turi pasirinkti, ar kaip.... as turiu drauge is misrios seimos, jie vienodai abiem kalbom kalba nuo mazumes, mokesi mokykloje viena kalba, universitete antra  kazkaip niekad nesugalvojau paklausti, kuom ji save laiko  gal 50/50
Pikų*Dama
2010 08 27, 11:42
QUOTE(vishmwish @ 2010 02 12, 17:34) as jums pacituosiu teisingiausią savo profesoriaus atsakymą į šitą klausimą - ''Esi tas, kuo save laikai''. tema baigta. pilnai pritariu
Wild Pearl
2010 09 02, 14:33
QUOTE(Chanelle @ 2009 01 28, 17:30) akivaizdu, jog pilietybe ir tautybe visiskai skirtingi dalykai  Pilnai tam pritariu ir lyginti siu dalyku butu tiesiog neimanoma :mirksiukas:Na nebent sutampa
Aurelija Matiukaitė
2011 03 21, 16:32
Yra linksma, kai tavo tėvai yra skirtingų tautybių  Mano mama yra negrynakrauje lietuvė, o tėvas yra grynakraujis danas, tad ir pagal savo tautybę esu danė  Su mama šneku lietuviškai, kartais įterpdama kokį sakinuką daniškai  Na, o su tečkinu tai tik danų ir jokia kita
|
|