Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tautybė ir pilietybė
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas
Pages: 1, 2
idea fix
Sveiki visi

Vakar ne juokais susiginčijau su savo draugu. Jis nustebo, kad laikau save ruse, nors esu gimus ir augus Lietuvoje ir turiu LT pilietybę. O aš atsakiau, kad nepaisant to, mano tėvai nėra lietuviai, mano pirma kalba nėra lietuvių, esu visai kito tikėjimo ir t.t.
Jis teigė, kad kurioj šaly gimei ir kurios pilietybę turi - tokia ir tavo tautybė. Aš sakiau, kad tautybė - tai tavo šaknys, kalba ir papročiai.
Ką manot? Kuo save laikot?

Papildyta:
Paskelbus temą pastebėjau, kad ne taip suformulavau klausimą. Todėl norėčiau išgirsti jūsų komentarus ties abiais teiginiais. Ačiū 4u.gif
insi
aš manau, kad tautybė priklauso nuo tėvų kilmės, nesvarbu kokia pilietybė. aš save laikau lietuve, nes tėvai lietuviai ax.gif
rainiukas
QUOTE(idea fix @ 2008 06 18, 06:45)
Jis teigė, kad kurioj šaly gimei ir kurios pilietybę turi - tokia ir tavo tautybė. Aš sakiau, kad tautybė - tai tavo šaknys, kalba ir papročiai.

Papildyta:
Paskelbus temą pastebėjau, kad ne taip suformulavau klausimą. Todėl norėčiau išgirsti jūsų komentarus ties abiais teiginiais. Ačiū  4u.gif
*

Tavo draugas neteisus. Cia ne nuo kazkieno nuomones priklauso, jis paprasciausiai nesuvokia dvieju skirtingu terminu prasmes. Tautybe yra tautybe ir jokia pilietybe jos nepanaikins drinks_cheers.gif
Natuke
QUOTE(idea fix @ 2008 06 18, 07:45)
Sveiki visi

Vakar ne juokais susiginčijau su savo draugu. Jis nustebo, kad laikau save ruse, nors esu gimus ir augus Lietuvoje ir turiu LT pilietybę. O aš atsakiau, kad nepaisant to, mano tėvai nėra lietuviai, mano pirma kalba nėra lietuvių, esu visai kito tikėjimo ir t.t.

Papildyta:
Paskelbus temą pastebėjau, kad ne taip suformulavau klausimą. Todėl norėčiau išgirsti jūsų komentarus ties abiais teiginiais. Ačiū  4u.gif
*

gal jis amerikietis? nes pas juos taip priimta ax.gif
Kabuki
Kur gimei, tas ir esi smile.gif
Natuke
QUOTE(Cherryass @ 2008 07 26, 23:45)
*

tai aš tada rusakalbė lietuvė lotuliukas.gif
erosi
QUOTE(Kabuki @ 2008 07 26, 20:45)
*

schmoll.gif visai nesutinku. nors mano dukrele ir gime kitoj saly, nuo to ji neigijo tos salies tautybes. ji letuvaite. kaip ir mama.
nors tetis tai kitos tautybes. g.gif o kaip tada skaitos?
discus-fish
Juokingas ginčas. Pasiskaitykit žodyne, kad yra pilietybė ir kas tautybė fool.gif
Smartmart
Vaiko tautybe gali buti tokia, kaip tevo ar mamos. Tevai patys sprendzia. Pvz. mano tautybe tokia, kaip ir mano tevo.
jukka
Gal cia reiketu daugiau klausimu ideti?
Gimiau LT, turiu LT piletybę ir mano tėvai NE lietuviai - aš lietuvė/is (jauciuosi)
Jei gimiau NE LT, turiu LT pilietybė, bet tėvai ne lietuviai - aš lietuvė (jauciuosi) g.gif
Papildyta:
QUOTE(erosi @ 2008 08 08, 12:47)
schmoll.gif  visai nesutinku. nors mano dukrele ir gime kitoj saly, nuo to ji neigijo tos salies tautybes. ji letuvaite. kaip ir mama.
nors tetis tai kitos tautybes. g.gif  o kaip tada skaitos?
*

Siaip dazniausiai tai pagal teva tautybe nustato mirksiukas.gif Na aisku yra ir kitaip, pvz. Izraelyje pagal motina nustato. Bet turbut ir nuo kitu dalyku priklauso tautybes nustatymas. g.gif Cia jau kaip tevai nuspres
Chippie
nezinau ar tautybe butini priklauso nuo tevo ar nuo motinos....
save laikau lietuve, nors tetis nera lietuvis.
Istekejau uz uzsieniecio, musu vaikais bus ES pilieciai ir tikri europieciai, nors visuomet yra privilegijuojama viena ar kita tautybe. Tikiuosi, kad musu vaikai jausis bent siek tiek lietuviais, tam desiu visas pastangas
Gioia
Sveiki, as gimiau lietuvoj, cia agau, cia vaikutis gimė tai kaip aš skaitau mes esam lietuviai.
Tačiau mano MB(nelietuvis) turi dvi kaip ir tautybes, nes mama vienos tautybės, o jo tevelis kitos. Tai dukrytės kraujyje teka 3skirtingu tautybių karujas. lotuliukas.gif Aš manu kai ji užaugs ji save vadins europiete. lotuliukas.gif
Chanelle
akivaizdu, jog pilietybe ir tautybe visiskai skirtingi dalykai mirksiukas.gif
lindra123
QUOTE(Chanelle @ 2009 01 28, 17:30)
akivaizdu, jog pilietybe ir tautybe visiskai skirtingi dalykai  mirksiukas.gif
*

tai jau taip:)
lena_s
Idea fix, kaip apie mane parašei smile.gif
Draugaujam drinks_cheers.gif

QUOTE(idea fix @ 2008 06 18, 07:45)
laikau save ruse, nors esu gimus ir augus Lietuvoje ir turiu LT pilietybę. O aš atsakiau, kad nepaisant to, mano tėvai nėra lietuviai, mano pirma kalba nėra lietuvių, esu visai kito tikėjimo ir t.t.

kasik
Mano tėvai lenkai, pabaigiau lenkų mokyklą, gyvenu Lietuvoj. Mano tautybė - lenkė, pilietybė - Lietuvos.
Liutas2006
Mano saknys turi ne vien lietuvisko kraujo, net sakyciau lietuvisko kraujo ten labai jau mazai. Bet. Visa mano seima, seneliai, tevai, gyveno Lietuvoje, mokiausi lietuviskoje mokykloje. Todel negaleciau vienareiksmiskai priskirti saves vienai kuriai nors tautybei g.gif Galbut sirdies gilumoje jauciuos labiau nelietuve, taciau savo elgesiu niekada to nerodau, tiesiog tai galima butu pavadinti savotiska trauka. smile.gif
Cobretti
QUOTE(Smartmart @ 2008 11 18, 17:40)
Vaiko tautybe gali buti tokia, kaip tevo ar mamos. Tevai patys sprendzia. Pvz. mano tautybe tokia, kaip ir mano tevo.
*

nebutinai tevai sprendzia.mes savo vaikams palikom teise patiems nuspresti kokios jie tautybes mirksiukas.gif as lietuve,tetis lenkas,tai va ir kai jiems bus 18m tai jie patys gales pasirinkti savo tautybe(nors pilietybe-LT)
ODS
QUOTE(Cobretti @ 2009 03 18, 16:56)
nebutinai tevai sprendzia.mes savo vaikams palikom teise patiems nuspresti kokios jie tautybes mirksiukas.gif as lietuve,tetis lenkas,tai va ir kai jiems bus 18m tai jie patys gales pasirinkti savo tautybe(nors pilietybe-LT)
*

Pasirodo dabar leliukams jau ir dviguba piletybe duoda. Kaip tik domejausi siandien siuo klausimu.
Lesia
QUOTE(Natuke @ 2008 08 03, 17:01)
tai aš tada rusakalbė lietuvė lotuliukas.gif
*

ir as mirksiukas.gif lotuliukas.gif
MAZULKOS
TEVAI RUSAI AS GYMIAU LIETUVOJ,NEZINAU KO AS PASE PASIRASIAU RUSU TAUT.
Beautiful Life
Pas mane tokia situacija: mama - lenke, tevas - rusas, baigiau rusu mokykla, bet religija - katalike. Pase nenurodziau tautybes (neprivalomas laukas). Bet galvos sau nesuku ar as ruse, ar lenke, ar lietuve lotuliukas.gif . Koks skirtumas, svarbiausiai , kad zmogus buciau geras lotuliukas.gif
zbara
esam lietuviai, bet galėjau gimti kur nors Kalifornijoj lotuliukas.gif
mamalopes
Na as esu tikra lietuve tevai ,seneliai ,proseneliai ir proproseneliai buvo LT gimusi ir augusi LT,Na turiu Lt piletybe bet mano vyras ne LT ,vaikas gimes LT ir turi Lt pilietybe bet kad tikras LT tai nelabai pasakyt galiu.Nes kalba ir gyvena ne Lt.Tik popierinis formalumas
uogyteG
as irgi grynakrauje lietuve
Lika)
Mano dukros tautybe - ruse, o pilietybe - Lietuvos ir Ukrainos. Labai patogu keliaujant, praktiskai jokiu vizu nereikia ax.gif
Somaja
Pilietybe ir tautybe skirtingi dalykai, kas su tuo nesusidure tas gal nelabai ir supranta smile.gif Mano pilietybe LT, nes cia gimiau ir uzaugau, o tautybe lenku, nes tevai, seneliai lenkai, lankiau lenku mokykla tongue.gif
*badabum*
QUOTE(uogyteG @ 2009 06 08, 14:18)
as irgi grynakrauje lietuve
*

tokiu nera schmoll.gif Lietuva tai tai lenku, tai vokieciu, tai rusu ar svedu buvo uzkariauta ir kolonizuota. Vilnius iki antro pasaulinio karo buvo zydu miestas.

Visi mes maisyto kraujo. Tautybe - letuve, pilietybe - Lietuvos. Bet zinau, kad ir rusisko, ir lenkisko, ir vokisko, ir net prancuzisko kraujo yra doh.gif

zodziu europiete thumbup.gif
zaklis
Pilietybe ir tautybe skirtingi dalykai. Lietuvos pilieciais gali buti ir kitos tautybes zmones.
Jazza
Aš - lietuvė lithuania.gif Domėjausi savo genealoginiu medžiu, aišku, prisikasiau nelabai giliai - iki penktos kartos, bet neradau jokių nelietuviškų šaknų...
Snzk
As gymiau Lietuvoj ir pilietybe LT, bet tautybe lenke...Man pvz. nera jokio skirtumo kokios tautybes zmogus, svarbu kad jis butu zmogum wink.gif
langolf
Sdarstwujte wsem!!!
U menja jest k etaj Teme interesnij wapros.... Jesli wi dumaite shto washe Nationalnasti ili Grazdanstwo idot at washih Raditilej ili Kornej to abjesniti mne eta: Ka mogit bit shto moj Sin (Mama "Lithovka" Ate4 "Neme4") mog palu4it Irlandskij Passport hatja u newo netu nekakih Karnej ili predkow w Irlandije (nekagda negili tam ili nebili w gostah).
U nas w germanije eta delaitsa tak (ja sam eta Progil) shtobi prinat Neme4kij Passport ti dolgin patpesat bumagu gde napisena 4ernom belom na listke "shto ja atkasiwajus at swsaiwo russkowo grazdanstwo shtobi prinet Neme4koje grazdanstwo" shtobi palu4it nime4kij Passport gde napiseno Nationatnasti "DEUTSCH".

Pagalsta atwetti mne na etat wapros patamuschto ja s majej padgugaj tut nesnaim kto praw w etam deli... Ja panemaju s to4ki srenija majej padrugi (shto Grazdanstwo dajutsa po Raditelam ili Kornej) kak i wse tut eta pishut.
No s majej to4ki srenija ( eta dajotsa po dakumentam kak i Nationalnasti)

Spasibo sa washi atweti.
kroha
As lietuve, o vyras ne! Todel jie abu su suneliu yra Lietuvos pilieciai, bet kitos tautybes, kuria kudikeliui irasem I gimimo liudijima!
Sever

Я родилась не в Литве (родители литовцы), имею 2 гражданства

Мои дети, у них отцы русские, имеют русское гражданство, родились как и я в Воркуте, а на территории Литвы живут, и учатся как нелегалы lotuliukas.gif
something else
QUOTE(Sever @ 2009 12 31, 12:30)
Я родилась не в Литве (родители литовцы), имею 2 гражданства

Šiaure, o Jūsų dokumentuose tautybė - lietuvių? Kokios tautybės jaučiatės esanti pati?
Endži
pilietybe Lietuvos, nes cia gimiau, bet tautybe- ukrainiete, lankiau rusu mokykla, 4u.gif kadangi abu tevai ukrainieciai
Linju
as jums pacituosiu teisingiausią savo profesoriaus atsakymą į šitą klausimą - ''Esi tas, kuo save laikai''. tema baigta.
Sever
QUOTE(something else @ 2010 01 03, 18:05)
Šiaure, o Jūsų dokumentuose tautybė - lietuvių? Kokios tautybės jaučiatės esanti pati?
*

Я литовка, в документах тоже литовка с рождения, и чувствую себя литовкой и воспитывали меня как литовку с рождения 4u.gif

Есть хорошая поговорка --
Если голубь родился в конюшне- это не значит, что он лошадь lotuliukas.gif
wizija
Juokingiausias issireiskimas koki esi skaiciusi tai "zmogus laikantis save juodaodziu" lotuliukas.gif pasirodo galima ne tik buti juodaodziu bet ir suvokti save kaip juodaodi, pvz. bunant baltam. Kas juokingiausia, kad zmogus apie kuri buvo rasoma ir buvo kuo tikriausias juodaodis lotuliukas.gif
*tigriukas*
Gimiau Lietuvoj, augau irgi cia,esu Lietuve,bet mane ne kiek tai nezavi schmoll.gif nes pastaruoju metu liudna cia labai darosi gyventi...
Habbi
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 04 06, 10:39)
Gimiau Lietuvoj, augau irgi cia,esu Lietuve,bet mane ne kiek tai nezavi  schmoll.gif nes pastaruoju metu liudna cia labai darosi gyventi...
*

kaip bebūtų liūdna, bet pritariu unsure.gif
barborytė009
QUOTE(Habbi @ 2010 05 04, 07:01)
kaip bebūtų liūdna, bet pritariu  unsure.gif
*

4u.gif viskas priklauso nuo mūsų, nebūkim abejingi patys sau, lietuviai. Aš esu lietuvė. lithuania.gif
Daiva41
QUOTE(barborytė009 @ 2010 05 04, 23:52)
4u.gif viskas priklauso nuo mūsų, nebūkim abejingi patys sau, lietuviai. Aš esu lietuvė. lithuania.gif
*

Tikrai ne viskas nuo mūsų priklauso, bet aš esu lietuvė 4u.gif
Mano mergaitė grįžo trumpam į LT, ir tėškė:"jau LT tai savo vaikų negimdysiu ir neleisiu čia jiems augti", bet.... ji save laiko lietuve 4u.gif
~Darija~
QUOTE(langolf @ 2009 11 14, 22:53)
Sdarstwujte wsem!!!
U menja jest k etaj Teme interesnij wapros.... Jesli wi dumaite shto washe Nationalnasti ili Grazdanstwo idot at washih Raditilej ili Kornej to abjesniti mne eta: Ka mogit bit shto moj Sin (Mama "Lithovka" Ate4 "Neme4") mog palu4it Irlandskij Passport hatja u newo netu nekakih Karnej ili predkow w Irlandije (nekagda negili tam ili nebili w gostah).
U nas w germanije eta delaitsa tak (ja sam eta Progil) shtobi prinat Neme4kij Passport ti dolgin patpesat bumagu gde napisena 4ernom belom na listke "shto ja atkasiwajus at swsaiwo russkowo grazdanstwo shtobi prinet Neme4koje grazdanstwo" shtobi palu4it nime4kij Passport gde napiseno Nationatnasti "DEUTSCH".

Pagalsta atwetti mne na etat wapros patamuschto ja s majej padgugaj tut nesnaim kto praw w etam deli... Ja panemaju s to4ki srenija majej padrugi (shto Grazdanstwo dajutsa po Raditelam ili Kornej) kak i wse tut eta pishut.
No s majej to4ki srenija ( eta dajotsa po dakumentam kak i Nationalnasti)

Spasibo sa washi atweti.
*

Shtoby rebionok poluchil irlandskij passport - on dolzhen roditsia v Irlandii. Kak inache rebionku mogli dat passport, jesli roditeli - ne irlandcy?? Grazhdanstwo dajotsia libo na wybor roditelej, libo po mestu rozhdenija rebionka.

(Apsiprašau už tokį atsakymą, tiesiog kitaip žmogui atsakyt negalėjau) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sever @ 2010 02 16, 03:08)
Я литовка, в документах тоже литовка с рождения, и чувствую себя литовкой и воспитывали меня как литовку с рождения 4u.gif

Есть хорошая поговорка --
Если голубь родился в конюшне- это не значит, что он лошадь lotuliukas.gif
*

Скажите, что значит вас воспитали как литовку? А литовский язык вы знаете?
Burbuliuke2010
Pilietybė Lietuvos. Tačiau tautybė pase įrašyta ezidė. Nors gimiau ir užaugau LT, bet mama Lenkė, o tėtis Armėnas.
Jonikiene
Mano sesuo 8metai,gyvena JAV turi Amerikos pilietybe gaunasi tap,kad ji dabar yra Amerikos Lietuve g.gif
Sensual
QUOTE(idea fix @ 2008 06 18, 06:45)
Sveiki visi

[
*

Idomus klausimas.
O kam save turetu priskirti zmones is misriu seimu g.gif Pagal taip kaip jauciasi g.gif ? Patys turi pasirinkti, ar kaip....
as turiu drauge is misrios seimos, jie vienodai abiem kalbom kalba nuo mazumes, mokesi mokykloje viena kalba, universitete antra g.gif kazkaip niekad nesugalvojau paklausti, kuom ji save laiko unsure.gif gal 50/50 tongue.gif
Pikų*Dama
QUOTE(vishmwish @ 2010 02 12, 17:34)
as jums pacituosiu teisingiausią savo profesoriaus atsakymą į šitą klausimą - ''Esi tas, kuo save laikai''. tema baigta.
*

pilnai pritariu drinks_cheers.gif
Wild Pearl
QUOTE(Chanelle @ 2009 01 28, 17:30)
akivaizdu, jog pilietybe ir tautybe visiskai skirtingi dalykai  mirksiukas.gif
*

Pilnai tam pritariu ir lyginti siu dalyku butu tiesiog neimanoma :mirksiukas:Na nebent sutampa tongue.gif bigsmile.gif
Aurelija Matiukaitė
Yra linksma, kai tavo tėvai yra skirtingų tautybių biggrin.gif Mano mama yra negrynakrauje lietuvė, o tėvas yra grynakraujis danas, tad ir pagal savo tautybę esu danė biggrin.gif Su mama šneku lietuviškai, kartais įterpdama kokį sakinuką daniškai biggrin.gif Na, o su tečkinu tai tik danų ir jokia kita biggrin.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.