QUOTE(Laura81r @ 2010 05 20, 17:58) tikros klinkerines plytos tik viena puse yra fasadine,kt puse kaip "isvirkscia",arba "blogoji puse" tai kaip jus galvojate ja panaudoti is abieju pusiu?  ju negalima apsukineti,nu,nezinau ar supratot ka pasakiau  Ka jus sakote as suprantu, as tik sakau kaip man parduotuveje pasiule, kuri prekiauja lyg belgisku klinkeriu. O ir cia forumiete, tam pritare. Na kada jau konkreciai reikes, tada labiau isigilinsiu kas ir kaip
Laura81r
2010 05 21, 08:04
tai kad man atrodo cia nera net ka galvoti.
QUOTE(Laura81r @ 2010 05 20, 17:58) tikros klinkerines plytos tik viena puse yra fasadine,kt puse kaip "isvirkscia",arba "blogoji puse" tai kaip jus galvojate ja panaudoti is abieju pusiu?  ju negalima apsukineti,nu,nezinau ar supratot ka pasakiau  Pirmą kartą girdžiu apie tokį dalyką. Tai mūrininkai turi kiekvieną žiūrėt,kad gerąja puse padėtų? Konkrečiau gal galima būtų ,ar jos visos tokios,ar tik kažkuri rūšis?
Giedruolė
2010 05 21, 08:35
Na parodoj aš truputį čiupinėjau tas klinkerio plytas, bet man reiks plytelių. tai pademonstravo kaip iš vokiškos sendintos plytos galima supjaustyti dvi kampines plyteles arba dvi plokščias ilgas ir dvi trumpas. abiem atvejais lieka viduriukas - kaladukas, kurį galima kur nors panaudot, sienelės atraminės, židinio apdaila, gėlynų dekore ir pan. ir visi šonai buvo vienodi.
yra vienos plytos - pvz, Terca Mocca - jų geroji tik viena pusė. Tada taip, gali išpjauti tik vieną plytelę arba vieną kampą. Bet didžioji dalis 'rankinio formavimo' ir 'sendintų' plytų turi dvi gerąsias puses, todėl iš jų galima išpjauti 2 plyteles arba 2 kampus (kaip pvz. šitos) Papildyta:QUOTE(KristiTal @ 2010 05 20, 17:44) Aciu, uz atsakyma.  Nes man parduotuveje butent taip sake, jie turi lygtais belgiska klinkeri, jei nesuklydau. Tai zinosiu, kad jei kas, tai pjauti 2cm. Tik keista, kodel tada man siule viduriuka kaip trinkele panaudoti negaliu atsakyti už visus gamintojus ir visas plytas - gal tikrai egzistuoja tokios, kurių charakteristikos atitinka keliamas trinkelėms. Bet tas pardavėjas , kuris taip teigia, tegul ir garantiją prisiima  Arba bent pateikia tų plytų charakteristikas. Patys pamatysite, ar jos tinkamos kaip trinkelėms. Gėlynų bortams ir pan - tikrai sutinku, bet dėl trinkelių abejoju. QUOTE(KristiTal @ 2010 05 20, 17:44) Pas mane sildysis 18cm FAL1 vata. O toliau kokias medziagas naudoti, nes reikia kad butent siena kvepuotu. Man siulo Baumit firmos imti viska. Ka jus patartumete? tai kvepavimas, ten, kur klinkerines plyteles, tai eis per siules kaip suprantu? Skaitėme daug prieš ir už , apie kvėpavimą, ir tiesą sakant nutarėme kad 'kvėpuojanti' siena yra daugiau fikcija nei reali nauda. Todėl pas mus apšiltinta fasadiniu putplasčiu, ir šia tema nieko pakomentuoti negaliu. Ir bijau suklaidinti, bet jei galvojate apie klinkerio plytelių fasadą - nežinau ar šiltinimas vata yra tinkamas  Kiek mačiau praktikoje - 100% tada eina šiltinimas putplasčiu... Bet šioje vietoje aš menkas patarėjas, tad reikia pasikonsultuoti su protingesniais  Gal įmanoma ir šiltinant vata. Bet tuomet reikia spėju kažkokių papildomų plokščių , ant kurių lipinsis plytelės  . Neįsivaizduoju kad jos klijuotųsi ant vatos. Papildyta:QUOTE(Otecmolodec @ 2010 05 20, 16:20) Skaičiuodami nepamirškit dar vieno brangaus daikto - spec. mūro mišinio plytoms. Kai pridėsit nemažai pabrangs, nes išeigos vidurkis priklausomai nuo plytų - 0,7 - 1 kg vienai plytai. Plytų kiekis padaugintas iš kilogramų ir pažiūrėkit kiek kainuoja mišinys. Tikrai nemažai gaunasi. geras pastebėjimas. Tik tiek kad ir klinkerio plytelių klijai ne už dyką, ir siūlių fūgavimo mišinys... Bet pritariu , pasiskaičiuoti reikia visas medžiagas, ne vien plytų kainą.
Otecmolodec
2010 05 21, 10:20
QUOTE(axa @ 2010 05 21, 10:18) Ir bijau suklaidinti, bet jei galvojate apie klinkerio plytelių fasadą - nežinau ar šiltinimas vata yra tinkamas  Kiek mačiau praktikoje - 100% tada eina šiltinimas putplasčiu... Bet šioje vietoje aš menkas patarėjas, tad reikia pasikonsultuoti su protingesniais  Gal įmanoma ir šiltinant vata. Bet tuomet reikia spėju kažkokių papildomų plokščių , ant kurių lipinsis plytelės  . Neįsivaizduoju kad jos klijuotųsi ant vatos. Yra speciali kieta vata ant kurios galima klijuoti, bet tos vatos kainelė daugiau nei dvigubai didesnė už putplasčio.
QUOTE(axa @ 2010 05 21, 09:18) yra vienos plytos - pvz, Terca Mocca - jų geroji tik viena pusė. Tada taip, gali išpjauti tik vieną plytelę arba vieną kampą. Bet didžioji dalis 'rankinio formavimo' ir 'sendintų' plytų turi dvi gerąsias puses, todėl iš jų galima išpjauti 2 plyteles arba 2 kampus (kaip pvz. šitos) axa, Tavo nuoroda kaip tik i impregnuotas plytas, kuriu tik viena puse gali buti panaudota kaip plytele, nes impregnuojama plyta tik is vienos puses. Todel reiketu iskoti, manau, neimpregnuotu plytu. Ideja pjaustyti plytas man labai patiko. Dar supratau, kad klinkeriniai fasadai psidegia druskomis, jei yra neimpregnuoti.  .Gal egzistuoja kokie nors impregnantai, kai , pvz., apipurski jau gatava fasada ir gyveni sau ramiai? Nes kazkaip nelabai vilioja perspektyva irengti brangu klinkerini fasada ir paskui valyti ji nuo drusu Tai tos druskos suprtau, ir i paiosplytos isina,ir is misinio, kuris irgi nepigus. Tik jo plytelems reikes maziau nei plytom. Idom butu, kiek papildomai meistrai uz ta plytu pjaustyma paimtu pinigeliu?
Giedruolė
2010 05 21, 12:28
Kaimynai dalį fasado turi išklijavę plytelėm klinkerinėm. plytelių paviršius lygus. kiek pamenu sakė kad prieš žiemą šeimininkas praeina ir pateplioja tas plytkas kažkuom... reiks pasidomėt kuom. Namas vieno aukšto, tai karstytis per daug nereikia. ir nežinau ar kiekvienais metais ar rečiau... reiks pasidomėt jei neužmiršiu.
QUOTE(nikvik @ 2010 05 21, 12:51) axa, Tavo nuoroda kaip tik i impregnuotas plytas, kuriu tik viena puse gali buti panaudota kaip plytele, nes impregnuojama plyta tik is vienos puses. Todel reiketu iskoti, manau, neimpregnuotu plytu. Ideja pjaustyti plytas man labai patiko.
čia apie Olfry? kaip gali būti impregnuota tik viena pusė, jei ant plytų nėra pažymėta kuria puse dėti, o jos abi pusės yra vienodos kokia prasmė yra impregnuoti vieną pusę, jei meistrai pusę plytų sumūrys viena impregnuota puse į išorę, o kitą pusę - impregnatą paslėps viduje , nes pusės atskirti neįmanoma? (mačiau 'gyvai' tas plytas - ant jų jokių spec.ženklų, kuri pusė impregnuota, nėra) QUOTE Dar supratau, kad klinkeriniai fasadai psidegia druskomis, jei yra neimpregnuoti.  .Gal egzistuoja kokie nors impregnantai, kai , pvz., apipurski jau gatava fasada ir gyveni sau ramiai? Nes kazkaip nelabai vilioja perspektyva irengti brangu klinkerini fasada ir paskui valyti ji nuo drusu Tai tos druskos suprtau, ir i paiosplytos isina,ir is misinio, kuris irgi nepigus. Tik jo plytelems reikes maziau nei plytom. tikrai girdėjau apie impregnantus, jie pageriną atsparumą nuo purvo, nuo vandens įgeriamumo, nuo saulės poveikio (?). dabar nerandu nuorodos, galima nusipirkti QUOTE Idom butu, kiek papildomai meistrai uz ta plytu pjaustyma paimtu pinigeliu? O pjaustymas plytų labai įvairiai skaičiuojamas. Priklauso ir nuo plytų, ir kas tai darys, ir kur. Vienos plytos lengviau pasiduoda pjaustymui, kitos labai kietos ir dėl to nevienodai dilina diską. Yra firmos kurios tuo užsiima-joms nuveži plytas, bet prisideda transportavimo kaštai. Yra meistriukai, kurie su staklėmis gali atvažiuoti į vietą. Galima ir patiems išsinuomoti stakles ir išsipjauti. Tik su kampais sudėtingiau. Plytelės pjovimo kaina gali būti nuo 20 cnt iki 50 cnt . Kampo išpjovimas nuo 1 lt iki 2 lt. Čia orientacijai.
QUOTE(Otecmolodec @ 2010 05 21, 10:20) Yra speciali kieta vata ant kurios galima klijuoti, bet tos vatos kainelė daugiau nei dvigubai didesnė už putplasčio. Na tai butent, ta FAL1 kieta vata.Man taip Paroc patare. Nes dalis strukturinis tinkas, o kita plyteles klinkerines. Dar vata neuzsakyta, tai jau dabar susimaisiau ka imti, ar vata ar polistiroli  Del polistirolo bijau, kad jis degus. Gal kas galite protingai patarti? Aisku, ant vatos, taip pat tik mineralinis tinkas dedamas, nes reikia, kad vata kvepuotu, o ant polistirolio jau kitaip. Tai ka cia man daryti? Apsisprendimui turiu kelias savaites.
kreizzy
2010 05 21, 16:26
QUOTE(KristiTal @ 2010 05 21, 16:15) Na tai butent, ta FAL1 kieta vata.Man taip Paroc patare. Nes dalis strukturinis tinkas, o kita plyteles klinkerines. Dar vata neuzsakyta, tai jau dabar susimaisiau ka imti, ar vata ar polistiroli  Del polistirolo bijau, kad jis degus. Gal kas galite protingai patarti? Aisku, ant vatos, taip pat tik mineralinis tinkas dedamas, nes reikia, kad vata kvepuotu, o ant polistirolio jau kitaip. Tai ka cia man daryti? Apsisprendimui turiu kelias savaites. pas mus taipat numatyta dalis strukturinis tinkas, dalis klinkerio plyteles ,mes klijuosim ant polestirolo
QUOTE(kreizzy @ 2010 05 21, 16:26) pas mus taipat numatyta dalis strukturinis tinkas, dalis klinkerio plyteles ,mes klijuosim ant polestirolo  As apie ji nieko nenusimanau, gal galit pasakyti konkreciai koks, is kur uzsisakot, gal ir tarp polistirolu yra koks skirtumas? Man vata numatyta 18 cm, o kaip su polistirolu?
QUOTE(axa @ 2010 05 21, 12:33) čia apie Olfry? kaip gali būti impregnuota tik viena pusė, jei ant plytų nėra pažymėta kuria puse dėti, o jos abi pusės yra vienodos kokia prasmė yra impregnuoti vieną pusę, jei meistrai pusę plytų sumūrys viena impregnuota puse į išorę, o kitą pusę - impregnatą paslėps viduje , nes pusės atskirti neįmanoma? (mačiau 'gyvai' tas plytas - ant jų jokių spec.ženklų, kuri pusė impregnuota, nėra) http://www.olfry.lt/index.php?olfry=imp1&id=1 cia parasyta, kad apipurskiama ISORINE plyyos puse  . Gal as ko nesuprantu, bet pagal mane viena puse, kuri i isore, yra isorine, kita vidine. O kaip tada tai pazymeta, nezinau, Cia rek i Olfry atstovus kreiptis, kad paaiskintu....
Laura81r
2010 05 21, 23:20
QUOTE(airise @ 2010 05 21, 07:21) Pirmą kartą girdžiu apie tokį dalyką. Tai mūrininkai turi kiekvieną žiūrėt,kad gerąja puse padėtų? Konkrečiau gal galima būtų ,ar jos visos tokios,ar tik kažkuri rūšis? na,nezinau kaip su kitais klinkeriais,bet musu pvz.vienerbergerio plyta,cosmo.tai ja murininkai kai murino,tai butent,kiekviena plyta reikia padeti taip,kaip reikia.nors ten nereikia nieko ziureti,ir taip viskas labai aiskiai matosi.o pvz. as tik cia pirma karta isgirdau apie tu plytu pjaustinejima.cia manau,tik mes,lietuviai,is to didziojo taupymo prisigalvojame ivairiu taupymo budu.bet,as manau,kas skirta apdailai,negalima panaudoti kaip trinkeles
QUOTE(Laura81r @ 2010 05 21, 23:20) t,as manau,kas skirta apdailai,negalima panaudoti kaip trinkeles  Na tipo daug graziau kada trinkele ir sienos plytele tu paciu atspalviu. QUOTE(Laura81r @ 2010 05 21, 23:20) .bet,as manau,kas skirta apdailai,negalima panaudoti kaip trinkeles  ten akcentavo, kad labai graziai tada butu, kaip trinkele ir namo apdaila tu paciu atspalviu.
Giedruolė
2010 05 23, 21:40
taigi ne dėl trinkelių tas klinkerio plytas pjausto  Apie pjaustymą aš irgi iš SM sužinojau  visko čia gali atrasti ir gero ir blogo reikia sugebėti atsirinkti
QUOTE(Laura81r @ 2010 05 22, 00:20) na,nezinau kaip su kitais klinkeriais,bet musu pvz.vienerbergerio plyta,cosmo.tai ja murininkai kai murino,tai butent,kiekviena plyta reikia padeti taip,kaip reikia.nors ten nereikia nieko ziureti,ir taip viskas labai aiskiai matosi.o pvz. as tik cia pirma karta isgirdau apie tu plytu pjaustinejima.cia manau,tik mes,lietuviai,is to didziojo taupymo prisigalvojame ivairiu taupymo budu.bet,as manau,kas skirta apdailai,negalima panaudoti kaip trinkeles  taip, jūsų plyta yra vienpusė. Kaip ir rašiau - tik dalis plytų tinka pjaustymui - 'sendintos' arba 'rankinio formavimo' . Jos yra dvipusės. Beje man rodos jūsų paminėta yra ne klinkerio plyta, o apdailinė. O dėl lietuvių prisigalvojimo tai labai klysti - vokiečių (gamintojo) lankstinuke yra parodyta kaip iš tų plytų pjausto plyteles. Tik kad pjaustymo kaina iš fantastikos srities. QUOTE(nikvik @ 2010 05 21, 20:34) http://www.olfry.lt/index.php?olfry=imp1&id=1 cia parasyta, kad apipurskiama ISORINE plyyos puse  . Gal as ko nesuprantu, bet pagal mane viena puse, kuri i isore, yra isorine, kita vidine. O kaip tada tai pazymeta, nezinau, Cia rek i Olfry atstovus kreiptis, kad paaiskintu.... o, čia net lietuviškas aprašymas pasirodo yra Aš skaičiau vokišką, o ten parašyta taip: "wir die Sichtflächen der Ziegel mit Silikon imprägnieren" pažodžiui verčiant, Sichtflächen = 'matomas paviršius' Lieku prie nuomonės, kad tai tiesiog semantika. Papildyta:QUOTE(KristiTal @ 2010 05 21, 18:02) As apie ji nieko nenusimanau, gal galit pasakyti konkreciai koks, is kur uzsisakot, gal ir tarp polistirolu yra koks skirtumas? Man vata numatyta 18 cm, o kaip su polistirolu? Polistirolio pas mumi 20cm , markė EPS 70, Baltijos polistirenas gamybos, pirktas iš arčiausiai esančio pardavėjo.
QUOTE(axa @ 2010 05 24, 08:55) o, čia net lietuviškas aprašymas pasirodo yra Aš skaičiau vokišką, o ten parašyta taip: "wir die Sichtflächen der Ziegel mit Silikon imprägnieren" pažodžiui verčiant, Sichtflächen = 'matomas paviršius' Lieku prie nuomonės, kad tai tiesiog semantika. Papildyta:Polistirolio pas mumi 20cm , markė EPS 70, Baltijos polistirenas gamybos, pirktas iš arčiausiai esančio pardavėjo. Jei originale rasoma Sichtflachen,as su Jumis sutiksiu, vokieciu moku biski  . O del polistreno- gi pas jus buvo tas su grioveliais, jo gi baltijos polistrenas negamina
Klaipediete777
2010 05 24, 10:05
QUOTE(KristiTal @ 2010 05 21, 17:02) As apie ji nieko nenusimanau, gal galit pasakyti konkreciai koks, is kur uzsisakot, gal ir tarp polistirolu yra koks skirtumas? Man vata numatyta 18 cm, o kaip su polistirolu? Sveiki  Del klijavimo ant vatos ar polistirolo. Reikalinga tam tikra sistema klijavimo ir rekomendaciniai svoriai, kuriuos galima klijuoti i 1m2. Taip pat tinkamus plyteliu klijus, kurie nebijotu tiesioginio dregmes poveikio. Jei bus idomu, galiu atsiusti daugiau info
masajugi
2010 05 24, 11:21
QUOTE(kreizzy @ 2010 05 21, 07:26) pas mus taipat numatyta dalis strukturinis tinkas, dalis klinkerio plyteles ,mes klijuosim ant polestirolo  Sveiki, o kazkodel musu statybininkas sake, kad ant polistirolo nieko klijuoti negalima tik tinkuoti  kadangi gali nukristi plyteles ar tai akmuo, kad turi buti pamatas platesnis  o kaip is tikruju. gal kas gali atsakyti
QUOTE(masajugi @ 2010 05 24, 11:21) Sveiki, o kazkodel musu statybininkas sake, kad ant polistirolo nieko klijuoti negalima tik tinkuoti  kadangi gali nukristi plyteles ar tai akmuo, kad turi buti pamatas platesnis  o kaip is tikruju. gal kas gali atsakyti  Na idomu tada  kuo toliau i miska,tuo daugiau medziu.
ant putplasčio dedasi armavimo sluoksnis ir tada klijuojasi plytelės. arba galima naudoti tokį specialų putplastį su grioveliais, tada nereikia armuoti: frezuotas putplastisbet šis putplastis yra gan brangus. Be to, jis yra plonas (5 arba 10 cm), taigi reikia šiltinti paprastu fasadiniu putplasčiu ir ant viršaus tvirtinti šį specialų fasadinį. dėl platesnio pamato plytelėms - absurdas kai pasiklausai, kiek tie 'spcialYstai' statybininkai prifantazuoja... O nubyrėti gali dėl blogų medžiagų (netinkamas šiltinimas, arba armavimas, arba klijai); dėl blogai atlikto darbo; dėl darbo netinkamomis klimato sąlygomis (prie minuso). Nubyrėjusio tinko neteko matyti? Ar tai reiškia kad fasado tinkavimas - blogybė? O pajuodusių ir apsilupusių lentų? Tai gal ir medžio apdailos negalima naudoti? Juk ne. Viskas priklauso nuo medžiagų ir darbo kokybės.
QUOTE(axa @ 2010 05 24, 12:08) ant putplasčio dedasi armavimo sluoksnis ir tada klijuojasi plytelės. arba galima naudoti tokį specialų putplastį su grioveliais, tada nereikia armuoti: frezuotas putplastisbet šis putplastis yra gan brangus. Be to, jis yra plonas (5 arba 10 cm), taigi reikia šiltinti paprastu fasadiniu putplasčiu ir ant viršaus tvirtinti šį specialų fasadinį. dėl platesnio pamato plytelėms - absurdas kai pasiklausai, kiek tie 'spcialYstai' statybininkai prifantazuoja... O nubyrėti gali dėl blogų medžiagų (netinkamas šiltinimas, arba armavimas, arba klijai); dėl blogai atlikto darbo; dėl darbo netinkamomis klimato sąlygomis (prie minuso). Nubyrėjusio tinko neteko matyti? Ar tai reiškia kad fasado tinkavimas - blogybė? O pajuodusių ir apsilupusių lentų? Tai gal ir medžio apdailos negalima naudoti? Juk ne. Viskas priklauso nuo medžiagų ir darbo kokybės. Tai ant galo viska sudejusi, tai ka patariat imti? ta frezuota putplasti ar vata? Kas geriau?
QUOTE(KristiTal @ 2010 05 24, 13:55) Tai ant galo viska sudejusi, tai ka patariat imti? ta frezuota putplasti ar vata? Kas geriau? paprastą fasadinį putplastį ir gerus meistrus. Antras elementas svarbesnis
QUOTE(axa @ 2010 05 24, 13:23) paprastą fasadinį putplastį ir gerus meistrus. Antras elementas svarbesnis  Gal kas galite meistrus Kaune rekomendupti gerus?
vardukas
2010 05 27, 08:33
Sveiki visi Klausimas, ar armuojate savo apdailines - klinkerines plytas? Sia sav pradeda muryti apdaila ,ir iskilo problema ar reikia armuoti? Jei reikai, kokia armavimo sistema naudoti, speialai apdailinei plytai skirtas armavimo juostas http://www.bautopas.lt/index.php?-1953486217Ar pakaktu sudeti 2 lugegreciai armaturas? Gal pries tai jas nugruntuoti? Kaip jus dareta darysit?
rytorasa
2010 05 27, 08:43
QUOTE(vardukas @ 2010 05 27, 09:33) Sveiki visi Klausimas, ar armuojate savo apdailines - klinkerines plytas? Sia sav pradeda muryti apdaila ,ir iskilo problema ar reikia armuoti? Jei reikai, kokia armavimo sistema naudoti, speialai apdailinei plytai skirtas armavimo juostas http://www.bautopas.lt/index.php?-1953486217Ar pakaktu sudeti 2 lugegreciai armaturas? Gal pries tai jas nugruntuoti? Kaip jus dareta darysit?  nearmuojam...
QUOTE(vardukas @ 2010 05 27, 08:33) Sveiki visi Klausimas, ar armuojate savo apdailines - klinkerines plytas? Sia sav pradeda muryti apdaila ,ir iskilo problema ar reikia armuoti? Jei reikai, kokia armavimo sistema naudoti, speialai apdailinei plytai skirtas armavimo juostas http://www.bautopas.lt/index.php?-1953486217Ar pakaktu sudeti 2 lugegreciai armaturas? Gal pries tai jas nugruntuoti? Kaip jus dareta darysit?  Aš mačiau nuotrauką kažkur,kad armuoja,tai man irgi toks klausimas iškilo. O kokiu skiediniu ir kokiom plytom mūrysit? Kuo šiltinsit mūrą? Galvoju kuo geriau- ar vata ar putplasciu.Mums vietos yra vatai 13 cm,tai gal putpl būtų šilčiau tiek pat. Vieni taip daro kiti kitaip ,o kaip teisingiau? Kiek mokėsit už plytos padėjimą? Galima ir į az.
Naughty Lady
2010 05 27, 11:18
QUOTE(airise @ 2010 05 27, 10:27) Aš mačiau nuotrauką kažkur,kad armuoja,tai man irgi toks klausimas iškilo. O kokiu skiediniu ir kokiom plytom mūrysit? Kuo šiltinsit mūrą? Galvoju kuo geriau- ar vata ar putplasciu.Mums vietos yra vatai 13 cm,tai gal putpl būtų šilčiau tiek pat. Vieni taip daro kiti kitaip ,o kaip teisingiau? Kiek mokėsit už plytos padėjimą? Galima ir į az. mes dar nemūrinam klinkerio, bet už kokio gero mėnesio jau darysim, tai šiltinsim neoporu, nors suprojektuota vatos 12,5+3cm. Su paprastu putplasčiu gautųsi mažesnė varža negu su vata, o mes norim, kad šilčiau gautųsi. Neoporas gaunasi šilčiau negu vata, ir paprasčiau dirbti. Bet mum stat.priežiūra būtinai rekomendavo palikt oro tarpą, net jeigu ne vatą dėsim. Dėl armavimo irgi įdomu, dar negalvojom apie tai
vardukas
2010 05 27, 12:32
QUOTE(airise @ 2010 05 27, 11:27) Aš mačiau nuotrauką kažkur,kad armuoja,tai man irgi toks klausimas iškilo. O kokiu skiediniu ir kokiom plytom mūrysit? Kuo šiltinsit mūrą? Galvoju kuo geriau- ar vata ar putplasciu.Mums vietos yra vatai 13 cm,tai gal putpl būtų šilčiau tiek pat. Vieni taip daro kiti kitaip ,o kaip teisingiau? Kiek mokėsit už plytos padėjimą? Galima ir į az. Siltinu polistiroliu, neoporas, frezuotas 7 cm, Blokelis yra Ytong 36,5 cm. Tikiuos pakaks. Del vatos kazkaip, man geriau su putom, garantija kad nesukris, kas imanoma su vata. Beto reiktu lotukus deti ir t.t. Skiedini pirkau tiesiai is Lenku, telefonu uzsakiau, tai sutaupiau apie 1000lt. Tik truputi su transportu pavargau, kol radau ,kad kas pro sali vaziuotu ir paimtu. Firma Alpol. Plytos , Ukrainietiskas klinkeris, Rustika Grantit 23. Uz plytos padejima 0,8 lt, Siltinu pats, nes apie 800lt reiktu moket meistrui, tai po darbo vakarais, be porblemu ta darba padarysiu, Vat tik del armavimo suku galva, internete skaiciau, kad rekomenduoja pirmas 4-5 eiles armuot, ad atlaikytu svyravimus,
giedre.v
2010 05 27, 16:25
butinai reikia armuoti.
QUOTE(giedre.v @ 2010 05 27, 16:25) Kaip tada armuoti,kas kelintą eilę,ar per visą mūrą iki viršaus,ar virš langų pabaigti,ar kaip? Plyta Lode pas mane bus 85 mm. Nu nerandu aš meistrų už 0.8 . Pas mus litas pigiausiai,bet čia su vatos dėjimu. Ar neoporas dega? Kur perkat ukrainiečių plytas,ORGoj? Po 1,08 ar pigiau gaunat? Kaip jų kokybė kažin. Pažiūrėt tai gražios.
vardukas
2010 05 28, 09:46
QUOTE(airise @ 2010 05 27, 21:27) Kaip tada armuoti,kas kelintą eilę,ar per visą mūrą iki viršaus,ar virš langų pabaigti,ar kaip? Plyta Lode pas mane bus 85 mm. Nu nerandu aš meistrų už 0.8 . Pas mus litas pigiausiai,bet čia su vatos dėjimu. Ar neoporas dega? Kur perkat ukrainiečių plytas,ORGoj? Po 1,08 ar pigiau gaunat? Kaip jų kokybė kažin. Pažiūrėt tai gražios. Del kokybes sunku kazka kolkas pasakyt. Kai pagyvensim pamatysim. Jo kaina ta pati, tik mes pvm susigrazinom, tai gavosi 0,9. na siltinimas, mazdaug apie 10 cnt prie plytos vnt prisideda, tai realiai jusu meistras nori 0,9 lito, o gal ir savo pagalbini turi, tada dar krenta meistro kaina.
giedre.v
2010 05 28, 09:58
QUOTE(airise @ 2010 05 27, 18:27) Kaip tada armuoti,kas kelintą eilę,ar per visą mūrą iki viršaus,ar virš langų pabaigti,ar kaip? Plyta Lode pas mane bus 85 mm. Nu nerandu aš meistrų už 0.8 . Pas mus litas pigiausiai,bet čia su vatos dėjimu. Ar neoporas dega? Kur perkat ukrainiečių plytas,ORGoj? Po 1,08 ar pigiau gaunat? Kaip jų kokybė kažin. Pažiūrėt tai gražios. as nzn tu visu murijimo subtilybiu, mums meistrai pasake, kad reikia. negi jusiskiai negali nieko pakomentuoti apie tai, kad nereiktu cia spelioti?
vardukas
2010 05 28, 10:08
verslas
2010 06 12, 11:02
QUOTE(vardukas @ 2010 04 11, 14:55) Plytos jau isrinktos, uzsakytos ir zadejo kita sav pas musu atvesti. Vakar dar su vienu meistru turejom pokalbi, ir 99,9% kad pasirinksim pastaraji. Ir rekomendacijas turi ir kaina protinga pasiule. 0,8Lt/vnt, +pagalbinis, Geguzes pradzioje jau prades muriti. sweiki vardukas kaip jums sekasi statybos?minejote kad geguze pas jus murins klinkery  ar kokybiskai meistrai dirba?gal galite ymesti foto muro
agdogma
2010 06 13, 12:01
QUOTE(airise @ 2010 05 27, 21:27) Kaip tada armuoti,kas kelintą eilę,ar per visą mūrą iki viršaus,ar virš langų pabaigti,ar kaip? Plyta Lode pas mane bus 85 mm. Nu nerandu aš meistrų už 0.8 . Pas mus litas pigiausiai,bet čia su vatos dėjimu. Ar neoporas dega? Kur perkat ukrainiečių plytas,ORGoj? Po 1,08 ar pigiau gaunat? Kaip jų kokybė kažin. Pažiūrėt tai gražios. Kodel sakot, kad butina armuoti?  Pas mus nearmavo ir viskas puiku  sendinta plyta 85 mm, tik vatos dejom 20 cm. Manau, kad nebutina, gal tik geriau butu, bet cia klausimas ar norite papildomus pinigus investuoti.
O gal žinote, kiek kainuoja tvoros stulpų mūrijimas iš klinkerio plytų. Taip pat - ar visos klinkerio plytos yra tinkamos tvoros stulpams (mes nusižiūrėję 25 cm ilgio ir 8,5 cm pločio plytas Moki Veži - gal jos per siauros tvorai ir neatlaikys metalinės tvoros  ). Kokios medžiagos ir kokiu kiekiu bus reikalingos klinkerio mūrijimui? Gal turite ir meistrų rekomendacijų?
Gal kas zino kur galima Vilniuje susipjaustyti sendintas klinkerines plytas ir kokios kainos? Gal parekomenduosite gerus meistrus plytelem klinkerio klijuoti uz protinga kaina, reikia isklijuoti beveik 200m2
ACIU
mergina05
2010 07 31, 16:16
turiu klausimą, gal kas nors pakomentuosit, būčiau labai dėkinga  klinkerinių plytų mūryt negalim, pamatas per siauras, tačiau yra variantas pirkti klinkerines plytas ir jas pjaustyti į tris dalis, dvi išorinės būtų klijuojamos (plytos olandiškos, rankų darbo, sendintos). Tai mano klausimas ar ta supjaustyta plyta, tiksliau jau tos dvi klinkerinės plytelės nepraras savo savybių, t.y. atsparumo šalčiui, drėgmės įgeriamumo?  labai nesinorėtų, kad per gerus šalčius kaip, kad buvo šiemet plytos susproginėtų... help kas nors, nes reikia jau nuspręsti ką darom
St.Morkus
2010 08 02, 18:04
QUOTE(mergina05 @ 2010 07 31, 16:16) turiu klausimą, gal kas nors pakomentuosit, būčiau labai dėkinga  klinkerinių plytų mūryt negalim, pamatas per siauras, tačiau yra variantas pirkti klinkerines plytas ir jas pjaustyti į tris dalis, dvi išorinės būtų klijuojamos (plytos olandiškos, rankų darbo, sendintos). Tai mano klausimas ar ta supjaustyta plyta, tiksliau jau tos dvi klinkerinės plytelės nepraras savo savybių, t.y. atsparumo šalčiui, drėgmės įgeriamumo?  labai nesinorėtų, kad per gerus šalčius kaip, kad buvo šiemet plytos susproginėtų... help kas nors, nes reikia jau nuspręsti ką darom  Ar pjaustytos ar nepjaustytos plytos savo techninių savybių nepraranda. Čia ta pati medžiaga ar ji pilna ar pjaustyta.
rumsasr
2010 10 14, 00:58
sveiki,
galvojame apie namo projekta ir labai patiktu turet namuka su klinkeriu plytomis/plytelemis jo apacia o virsu tinkuota,taigi klausimas butu kagi geriau rinktis plytas ar plyteles ? kokie ju privalumai ar minusai, skaiciau visa tema ir labai ivairiu pasisakymu yra, galbut kazkas yra jau su tuom susidure ir turite patirties, taip pat idomu kiek kainuoja kv.m tinkavimo kaina.
dekui
Naughty Lady
2010 10 14, 09:07
QUOTE(rumsasr @ 2010 10 14, 00:58) sveiki, galvojame apie namo projekta ir labai patiktu turet namuka su klinkeriu plytomis/plytelemis jo apacia o virsu tinkuota,taigi klausimas butu kagi geriau rinktis plytas ar plyteles ? kokie ju privalumai ar minusai, skaiciau visa tema ir labai ivairiu pasisakymu yra, galbut kazkas yra jau su tuom susidure ir turite patirties, taip pat idomu kiek kainuoja kv.m tinkavimo kaina. dekui Kauniečių temoj dabar apie tai diskutavom, kad plytelėm brangiau negu plytom išeina. Tinkas, aišku pigiau
Sveiki, kazkur skaiciau, kad klinkerines plyteles negalima klijuoti, kai laukia maziau nei 10 C silumos. Gal kas galetu pasakyti kodel?
Rokvaskis
2010 10 19, 14:21
Sveiki, gal patartumete, kur gauti suodziu, su kuriais isgaunamas juodas skiedinys apdailinems plytoms muryti? Ar gal imanoma kuom nors tuos suodzius pakeisti?
giintariuke
2010 10 19, 14:47
QUOTE(Rokvaskis @ 2010 10 19, 15:21) Sveiki, gal patartumete, kur gauti suodziu, su kuriais isgaunamas juodas skiedinys apdailinems plytoms muryti? Ar gal imanoma kuom nors tuos suodzius pakeisti? Yra specialus dazai-pigmentai, kurie dedasi i betona, internete galima paieskoti firmu, kurios prekiauja.
redazuka
2011 12 07, 20:13
Gal kam atliko apie 40 vnt. klinkerinių, tamsiai raudonu klinkerinių plytų. Mums reikia židinio apdailai, o parduotuvės tokio mažo kiekio neužsako. Rašykit į AZ
maminas
2012 01 02, 16:21
Sveiki, gal kas zino kur Klaipedoje, ar Kl. rajone pjauna plytas.
Plytelių klijuotojai keliasi į Švediją dirbti. http://kakelspecialisten.eu
|
|