Pas mus ismurytas namas Deppe klinkerinemis plytomis . Dvieju spalvu. Teorinis skaicius kvadrate skiriasi nuo praktiskai pamuryto kvadrato. Tad gerai butu, nepatingeti ir tiesiog kokiame nors mure (jei yra tokios galimybes) paskaiciuoti kiek ju i kvadrata iena realiai. Mums ju pritruko, reikejo daryti papildoma uzsakyma.
verslas
2010 03 19, 13:31
QUOTE(janna @ 2010 03 13, 21:11) Pas mus ismurytas namas Deppe klinkerinemis plytomis . Dvieju spalvu. Teorinis skaicius kvadrate skiriasi nuo praktiskai pamuryto kvadrato. Tad gerai butu, nepatingeti ir tiesiog kokiame nors mure (jei yra tokios galimybes) paskaiciuoti kiek ju i kvadrata iena realiai. Mums ju pritruko, reikejo daryti papildoma uzsakyma. labukas  kur pirkote tas depe plytas?kiek mokejote ir ar galima butu foto kaip atrodo-dekui Papildyta:QUOTE(airise @ 2010 03 13, 19:35) Radau,kad vandens įgeriamumas tų kur žiūrėjau Terca ir Lode plytų panašus,nors jos keraminės,5/7 arba 6/8. šitoms akcija http://www.alnida.lt/sendintos-plytos-neli...en-t15-738.htmlva akcija dar yra http://www.alnida.lt/apdailos-plytos-lode/...janka-1231.htmlTai kokias perkat kas? dar neapsisprendziau ir as kokiom murinti:oh apie lode senam forume buvau skaites nekokiu atsiliepimu  kaina tai labai patraukli-klinkeris dvigubai kainuoja
QUOTE(verslas @ 2010 03 19, 13:31) labukas  kur pirkote tas depe plytas?kiek mokejote ir ar galima butu foto kaip atrodo-dekui  deppe 6562  deppe 6581  kontrastui:  tikslios kainos negaleciau pasakyti (bijau pameluoti), nes pirkta 2008 metu kainomis, 18 proc. PVM, nemazai deretasi del ju ir nemazas kiekis pirktas..... ir kaip jau minejau pirkome per kelis sykius. pirkta per Alnida. pagal nurodytus kodus dar galima spalvas pamatyti ju tinklapyje. jos ten siek tiek kitaip atrodo.
verslas
2010 04 02, 20:29
sweiki  gal kas siemet taretes del klinkerio murinimo?kokios murinimo kainos siais metais?  pavasaris atejo o klinkerio temuke apmirus-tikra krize
QUOTE(verslas @ 2010 03 19, 13:31) dar neapsisprendziau ir as kokiom murinti:oh apie lode senam forume buvau skaites nekokiu atsiliepimu  kaina tai labai patraukli-klinkeris dvigubai kainuoja  o kas joms ten blogai buvo? Kai aš dar pernai kalbėjau su mūrininkais,tai vieni keikė,kad atseit nelygios,o kiti sakė nieko baisaus,viskas normaliai.Kaina jų tai aišku labai gera. Na dar gal terca imčiau.Brangiai nenoriu mokėti.
verslas
2010 04 03, 19:20
QUOTE(airise @ 2010 04 02, 23:34) o kas joms ten blogai buvo? Kai aš dar pernai kalbėjau su mūrininkais,tai vieni keikė,kad atseit nelygios,o kiti sakė nieko baisaus,viskas normaliai.Kaina jų tai aišku labai gera. Na dar gal terca imčiau.Brangiai nenoriu mokėti. tiksliai neatsimenu kuriamr forume sia ziema skaiciau apie lode(pamenu kad zmones buvo is klaipedos)perskaitykit senesny foruma apie plytas turetume rasti visokiu atsiliepimu apie lode(nenoriu skleisti propogandos)ir mane kaina labai gundo(pas mane apie250kv reiks ismurinti vadinamu klinkeriu)sutaupyciau kruva pinigu per toky kieky  gal jus jau taretes su meistrais del murinimo(as kelis snekinau-bet jie vis dar ant bangos kainas lauzia o dirba nekokybiskai
Dar nesitariau šiemet,žadu po švenčių . Ko gero,kad dar kainą norės laikyt.Bet jei niekas jiem neduotų kiek nori,tai ir leistų, valgyt tai reik .Vis prisimena užpernai kiek gaudavo,niekaip neatsibunda iš rožinių sapnų.
rytorasa
2010 04 04, 18:45
QUOTE(verslas @ 2010 04 03, 20:20) tiksliai neatsimenu kuriamr forume sia ziema skaiciau apie lode(pamenu kad zmones buvo is klaipedos)perskaitykit senesny foruma apie plytas turetume rasti visokiu atsiliepimu apie lode(nenoriu skleisti propogandos)ir mane kaina labai gundo(pas mane apie250kv reiks ismurinti vadinamu klinkeriu)sutaupyciau kruva pinigu per toky kieky  gal jus jau taretes su meistrais del murinimo(as kelis snekinau-bet jie vis dar ant bangos kainas lauzia o dirba nekokybiskai  kiek už plytos padėjimą prašo?
inguzas
2010 04 06, 15:14
na mes sutarėm 60 lt/kv.m bet daug derėtasi šiaip kainos apie 70-80 kiek domėjausi
verslas
2010 04 06, 20:13
QUOTE(inguzas @ 2010 04 06, 16:14) na mes sutarėm 60 lt/kv.m bet daug derėtasi šiaip kainos apie 70-80 kiek domėjausi dar smaukite  jau po 40lt turiu 3pasiulymus  siuo sunkmeciu jie dar varto saibytes juodas
linksmuoliukas
2010 04 07, 10:34
sveiki, mes renkamės klinkerį, tai biški baigiam suvargti besirinkdami.kaip jūs išsirinkot, ar su kokia programėle, ar kokie dizaineriai padėjo?nes spalvos juk netgi skirias tikrovėj ir internete Papildyta:o dar reikia suderinti su tinku ir čerpėm, nu vienu žodžiu  o blogai suderinus visą namo vaizdą galimą sugadinti....
QUOTE(verslas @ 2010 04 06, 21:13) dar smaukite  jau po 40lt turiu 3pasiulymus  siuo sunkmeciu jie dar varto saibytes juodas  o cia kaina su siltinimu?
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 04 07, 10:34) sveiki, mes renkamės klinkerį, tai biški baigiam suvargti besirinkdami.kaip jūs išsirinkot, ar su kokia programėle, ar kokie dizaineriai padėjo?nes spalvos juk netgi skirias tikrovėj ir internete Papildyta:o dar reikia suderinti su tinku ir čerpėm, nu vienu žodžiu  o blogai suderinus visą namo vaizdą galimą sugadinti....  Pirmiausia rinkaus pagal kainą ,o spalvą jau žinojau -raudona Lode (gal Terca). Tik kaip ji su stogu subendraus,tai biški bijau,nes stogą reikėjo dėt pilką,o padarėm vyšninį šiferį.Nu jis atrodo beveik kaip rudas.
verslas
2010 04 10, 10:12
QUOTE(egleja @ 2010 04 07, 11:37) o cia kaina su siltinimu? taip  vata sake irgi sudetu
Laura81r
2010 04 10, 10:51
QUOTE(airise @ 2010 04 07, 20:53) Pirmiausia rinkaus pagal kainą ,o spalvą jau žinojau -raudona Lode (gal Terca). Tik kaip ji su stogu subendraus,tai biški bijau,nes stogą reikėjo dėt pilką,o padarėm vyšninį šiferį.Nu jis atrodo beveik kaip rudas. o mes rinkomes patys.tiesiog nuvaziuodavom i salona,ir destydavomes.mes jau buvom galutinai apsisprende,kad desime KOSMO plyta.pagal projekta buvo numatyta kombinuoti su tinku,bet galiausiai apsisprendem visa apsiklinkeriuoti,tai derinom su geltona safari.tai ka gi,nuvaziuodavom,ir,kaip sakiau,deliodavom kas su kosmo geriausiai dera.ir issirinkome geltona SAFARI.beje,musu stogas irgi rudas,bet kadangi musu stogas vienslaitis,tai ne tiek jau jo ten ir matyti nuo fasado puses.  linkiu gerai issirinkti,nes fasadine puse tikrai visa vaizda namo duoda.
vardukas
2010 04 11, 13:55
Plytos jau isrinktos, uzsakytos ir zadejo kita sav pas musu atvesti. Vakar dar su vienu meistru turejom pokalbi, ir 99,9% kad pasirinksim pastaraji. Ir rekomendacijas turi ir kaina protinga pasiule. 0,8Lt/vnt, +pagalbinis, Geguzes pradzioje jau prades muriti.
rytorasa
2010 04 11, 14:31
Kokius mūro mišinius renkatės apdailinėms plytoms?
vardukas
2010 04 11, 15:24
QUOTE(rytorasa @ 2010 04 11, 15:31) Kokius mūro mišinius renkatės apdailinėms plytoms? Mes mastome apie KREISEL. Idomu ka kiti naudoja
Laura81r
2010 04 11, 15:45
mes naudojome maksita,jei neklystu.bet pirkom tonom,taip pigiau gaunasi,tik truputi su iskrovimu sunkiau.bet iskarto tarkites del siules storio.taip sutaupysite pinigu,nes misinys kainuoja 30% plytu kainos.murininkui lengviau murinti su storesne siule,bet nukentes jusu pinigine.
rytorasa
2010 04 12, 07:54
QUOTE(vardukas @ 2010 04 11, 16:24) Mes mastome apie KREISEL. Idomu ka kiti naudoja  QUOTE(Laura81r @ 2010 04 11, 16:45) mes naudojome maksita,jei neklystu.bet pirkom tonom,taip pigiau gaunasi,tik truputi su iskrovimu sunkiau.bet iskarto tarkites del siules storio.taip sutaupysite pinigu,nes misinys kainuoja 30% plytu kainos.murininkui lengviau murinti su storesne siule,bet nukentes jusu pinigine. o žiūrit, koks mišinio vandens įgeriamumas?
QUOTE(vardukas @ 2010 04 11, 13:55) Plytos jau isrinktos, uzsakytos ir zadejo kita sav pas musu atvesti. Vakar dar su vienu meistru turejom pokalbi, ir 99,9% kad pasirinksim pastaraji. Ir rekomendacijas turi ir kaina protinga pasiule. 0,8Lt/vnt, +pagalbinis, Geguzes pradzioje jau prades muriti. Kokias išsirinkot plytas,parodykit,jei turit nuorodą  .Kokiam mieste jūs? Ieškau mūrininko .Kiek pas jus darbo bus,gal perimčiau,jei geras bus meistras. O kaina čia kartu su pagalbiniu 80ct,ar +pagalbinis tai dar ir jam mokėt? Papildyta:QUOTE(Laura81r @ 2010 04 10, 10:51) o mes rinkomes patys.tiesiog nuvaziuodavom i salona,ir destydavomes.mes jau buvom galutinai apsisprende,kad desime KOSMO plyta.pagal projekta buvo numatyta kombinuoti su tinku,bet galiausiai apsisprendem visa apsiklinkeriuoti,tai derinom su geltona safari.tai ka gi,nuvaziuodavom,ir,kaip sakiau,deliodavom kas su kosmo geriausiai dera.ir issirinkome geltona SAFARI.beje,musu stogas irgi rudas,bet kadangi musu stogas vienslaitis,tai ne tiek jau jo ten ir matyti nuo fasado puses.  linkiu gerai issirinkti,nes fasadine puse tikrai visa vaizda namo duoda. Cosmo gražios plytos ,man patiko. Tik dėl safari nežinau,kaip jos tinka,gyvai nemačiau.Man cosmo ir vienos gražu. O aš turėsiu imt pigesnes ,kokias Lode po 85 ct gal gausiu.terca pažiūrėjau ir tokio rašto( rifliuotas) negražiai atrodo kažkodėl,Lode gražesnės. Dar renkuosi iš tikrųjų.Dar patinka sendintos ,bet vėl kaina.tikrai nėra didelė,bet per kiekį antra tiek susidaro http://www.alnida.lt/sendintos-plytos-neli...en-t15-738.html
agdogma
2010 04 12, 11:12
QUOTE(verslas @ 2010 04 06, 21:13) dar smaukite  jau po 40lt turiu 3pasiulymus  siuo sunkmeciu jie dar varto saibytes juodas  Aha "smaukite", o po to kai pamurys aplink nama vaiksciosit ir verkslensite.  Geri murininkai ir dabar savo kaina turi. Musu pazystamiems irgi "pasiseke" pigius murininkus rasti, tai dabar mano vyro praso kad ateitu istaisytu ir pabaigtu darbus. As manau, kad reikia deretis, bet iki ribos, nes daraisi ilgam, oi ilgam
Is savo patirties galeciau patarti pries pasisamdant klinkerio muro darbams zmogu, pradziai reiktu pasiziureti ir ivertinti muro darbus. Vis tik ir medziagos brangios, ir tai namo vizitine kortele, ir kas be ko labai imlus darbas laiko sanaudu atzvilgiu, reikalaujantis ypatingo kruopstumo( butent del to jis ir yra brangiai ikainuotas  ). Bent jau man susidare ispudis, kad sioje vietoje nepaskubesi. Tad skaiciuojant kiek laiko zmogus murys tas plytas, bent jau vidutini atlyginima turetu uzsidirbti. O be pagalbinio tai net neisivaizduoju kaip galima issiversti dedant klinkerio mura  (nebent patys pagelbesyt  ) Mes butent taip ir darem. Nemazai buvo apziureta darbu ir namu. Tad manau ir "neprasovem". Sumokejom nemazai, bet ir gavom superini rezultata. Sekmes beieskant meistru
Laura81r
2010 04 13, 20:37
QUOTE(airise @ 2010 04 12, 07:31) Kokias išsirinkot plytas,parodykit,jei turit nuorodą  .Kokiam mieste jūs? Ieškau mūrininko .Kiek pas jus darbo bus,gal perimčiau,jei geras bus meistras. O kaina čia kartu su pagalbiniu 80ct,ar +pagalbinis tai dar ir jam mokėt? Papildyta:Cosmo gražios plytos ,man patiko. Tik dėl safari nežinau,kaip jos tinka,gyvai nemačiau.Man cosmo ir vienos gražu. O aš turėsiu imt pigesnes ,kokias Lode po 85 ct gal gausiu.terca pažiūrėjau ir tokio rašto( rifliuotas) negražiai atrodo kažkodėl,Lode gražesnės. Dar renkuosi iš tikrųjų.Dar patinka sendintos ,bet vėl kaina.tikrai nėra didelė,bet per kiekį antra tiek susidaro http://www.alnida.lt/sendintos-plytos-neli...en-t15-738.htmlgaila,nemoku fotkiu cia ideti,parodyciau,kaip atrodo  pas mus taip murinta.kosmo ir safari.labai rekomenduociau pagalvoti apie tas lodes plytas,jos yra pigesnes,bet pati plyta yra nelygi,tai paskui meistreliai gali "nesugaudyti".beje,kai pirksite,geriausiai pirkti daugiau,kad paskui nereiktu dapirkineti.nes buna skirtingos,nors ir plytos pavadinimas vienodas,bet atspalvis gali siek tiek skirtis
QUOTE(Laura81r @ 2010 04 13, 20:37) gaila,nemoku fotkiu cia ideti,parodyciau,kaip atrodo  pas mus taip murinta.kosmo ir safari.labai rekomenduociau pagalvoti apie tas lodes plytas,jos yra pigesnes,bet pati plyta yra nelygi,tai paskui meistreliai gali "nesugaudyti".beje,kai pirksite,geriausiai pirkti daugiau,kad paskui nereiktu dapirkineti.nes buna skirtingos,nors ir plytos pavadinimas vienodas,bet atspalvis gali siek tiek skirtis  Esu girdėjus ,kad nelygios,bet kai buvau Alnidoj,tai sakė,kad terca nelygios,dar ir parodė.O apie Lode gerai kažkodėl atsiliepė.
Labas, gal galit pasidalinti darbų kainomis. Norime atnaujinti mūrinį namą klinkerinėmis plytelėmis. Per firmą pasiūlė už už darbus po 60 lt /kadratui. Pagal Juos čia mažiausia kaina kokia gali būti. Kaip Jūs manote ? Gal kas jau suderėjote šiems metams ?
Kokios apdailos mūro kainos dabar,gal kas pradėjot mūryti?Plytos apdailinės(lode,terca keraminės) ar klinkeris,kaina skiriasi ar ne? Gal už klinkerį tikrą imsa brangiau?
agdogma
2010 04 21, 15:32
Sveiki, gal kas murinote sendintomis plytomis. musu namukas baigtas, labai patenkinti murininku darbu ir rezultatu, tik kai kur is plytu druska iseina (bent jau taip sake).Gal kas susidurete su tuo.Idomu per kiek laiko pranyks? Papildyta:QUOTE(airise @ 2010 04 19, 21:24) Kokios apdailos mūro kainos dabar,gal kas pradėjot mūryti?Plytos apdailinės(lode,terca keraminės) ar klinkeris,kaina skiriasi ar ne? Gal už klinkerį tikrą imsa brangiau? Yra kas po 45 Lt/m2 murina, bet man tokie nekelia pasitikejimo. Siaip mums vienas (kurio darbus teko ivertinti ir labai patiko) sake kad be 55 Lt/m2 neprasides, nes kokybe kainuoja.
kreizzy
2010 04 21, 16:22
QUOTE(rucike @ 2010 04 19, 20:44) Labas, gal galit pasidalinti darbų kainomis. Norime atnaujinti mūrinį namą klinkerinėmis plytelėmis. Per firmą pasiūlė už už darbus po 60 lt /kadratui. Pagal Juos čia mažiausia kaina kokia gali būti. Kaip Jūs manote ? Gal kas jau suderėjote šiems metams ? mes taipat dairomes klinkeriniu plyteliu ,tai pasidomejom darbo kainomis sviruoja nuo 35 iki 50 uz m2 ne firma. gal parodysit kokias jus issirinkot?
QUOTE Yra kas po 45 Lt/m2 murina, bet man tokie nekelia pasitikejimo. Siaip mums vienas (kurio darbus teko ivertinti ir labai patiko) sake kad be 55 Lt/m2 neprasides, nes kokybe kainuoja.  Laba , atsiprasau kad iskikisau bet ne nuo kainos kokybe priklauso, o nuo meistro ir jo supratimo apie darba. Pati dabar apziurineju namus ir renkuosi meistra tai vienas meistras kai parode svo darba tai iskart kilo klausimas kiek ims rimtas meistras bet nuvaziavus pas meistra kuris 45 lt praso(o ankstesnis prase 60)likom suzaveti jo darbu, dar paprasem to namo savininku kontaktu pasilausem apie jo darbu pobudi tai patikino kad zmogus rimtas dirba gerai, kruopsciai .Tik kas idomu sake dirba vienas (kartais sunu atsiveza uz pagalbini )paklausem kodel tai paiskino taip jis pats atsakingas uz darba zino ka ir kaip padaro.bet kadangi mum nestriokas manau imsim ji nors dar 2meistru darbus susitaria apziuret .tai tiek apie ta kaina ai dar apie kaina buna ir taip per telefona sutari viena kaina o kai susitinki ji pradeda augt kaip ant mieliu tai kampu daug tai preimas ne patogus  tai dar visokiu papildomu darbu atsiranda .. cia mum taip buvo su juodu muru tai oi kaip mum jis pabrango(tai uzdejus plokcias teko keist brigada nes tiesiog dvigubai moket buvom nenusiteikia)
Mums dabar mūrija klinkerį už 45 lt. Nedaug kvadratų, tai sutiko truputį pigiau, šiaip jie ima 50 lt. Labai gražiai mūrija, bent jau kol kas. Matėm kas dirba ir už 30 lt, bet net nesmagu žiūrėt buvo ir į pačius klinkeristus ir į jų rodomą objektą. Labai jau nekaip atrode
verslas
2010 04 22, 13:57
QUOTE(Brian @ 2010 04 21, 18:43) atsiprasau kad iskikisau bet ne nuo kainos kokybe priklauso, o nuo meistro ir jo supratimo apie darba. Pati dabar apziurineju namus ir renkuosi meistra tai vienas meistras kai parode svo darba tai iskart kilo klausimas kiek ims rimtas meistras bet nuvaziavus pas meistra kuris 45 lt praso(o ankstesnis prase 60)likom suzaveti jo darbu, dar paprasem to namo savininku kontaktu pasilausem apie jo darbu pobudi tai patikino kad zmogus rimtas dirba gerai, kruopsciai .Tik kas idomu sake dirba vienas (kartais sunu atsiveza uz pagalbini )paklausem kodel tai paiskino taip jis pats atsakingas uz darba zino ka ir kaip padaro.bet kadangi mum nestriokas manau imsim ji nors dar 2meistru darbus susitaria apziuret .tai tiek apie ta kaina ai dar apie kaina buna ir taip per telefona sutari viena kaina o kai susitinki ji pradeda augt kaip ant mieliu tai kampu daug tai preimas ne patogus  tai dar visokiu papildomu darbu atsiranda .. cia mum taip buvo su juodu muru tai oi kaip mum jis pabrango(tai uzdejus plokcias teko keist brigada nes tiesiog dvigubai moket buvom nenusiteikia) protingai pasakoji  ir man taspats buvo(daug yra kytragalviu meistru  ) Papildyta:QUOTE(nerina @ 2010 04 21, 20:16) Mums dabar mūrija klinkerį už 45 lt. Nedaug kvadratų, tai sutiko truputį pigiau, šiaip jie ima 50 lt. Labai gražiai mūrija, bent jau kol kas. Matėm kas dirba ir už 30 lt, bet net nesmagu žiūrėt buvo ir į pačius klinkeristus ir į jų rodomą objektą. Labai jau nekaip atrode  sweikute nerina gal butu galima ju kontaktelius(kai baigs darba  )pas mane kvadratu nemazai jai kokybiskai ir uz prieinama kaina pamurytu apdailine plyta
QUOTE(nerina @ 2010 04 21, 19:16) Mums dabar mūrija klinkerį už 45 lt. Nedaug kvadratų, tai sutiko truputį pigiau, šiaip jie ima 50 lt. Labai gražiai mūrija, bent jau kol kas. Matėm kas dirba ir už 30 lt, bet net nesmagu žiūrėt buvo ir į pačius klinkeristus ir į jų rodomą objektą. Labai jau nekaip atrode  kokiam mieste? jei arti mūsų,tai kontaktų irgi noriu.(Šiauliai)
Deja toli nuo Šiaulių, Kaune mes.
inguzas
2010 04 25, 09:35
Sveiki, na jau žadam kitą savaitę užsiskayti klinkerį bet mes apsistojome ties www.klinkerisvisiems.lt spalva Klampaert Classic kaina kanda, nu bet man toks gražus... dar antram variantui svarstome apie deppe 6590 bet kažkaip bijau dėl sugeriamumo drėgmės... o galutinė mūrytojo kaina 50
Lango ertmę kuo geriau apkalt,ten kur statysis langas?mums siūlo pirkt gegnes ir apkalt aplinkui. Aš galvoju,kam tokio storo medžio reikia? Ar neužtenka lentų? va pas kristik apdėta gipso kartonu,o kas po juo?
giintariuke
2010 05 03, 18:41
Apie langus aplink mes dejom 5cm eksprudini polistirola, buna melsvas arba zalsvas, ji pritvirtimon su makrofleksu, pas kristik aplin langus as manau kad yra taip pat eksprudinis pplistirolas, o ne gipso kartonas, atidziau paziurejus matosi melsvas atspalvis. Pas seseri dabar murina apdailinem Lode plytom, 45Lt/m2
QUOTE(giintariuke @ 2010 05 03, 18:41) Apie langus aplink mes dejom 5cm eksprudini polistirola, buna melsvas arba zalsvas, ji pritvirtimon su makrofleksu, pas kristik aplin langus as manau kad yra taip pat eksprudinis pplistirolas, o ne gipso kartonas, atidziau paziurejus matosi melsvas atspalvis. Pas seseri dabar murina apdailinem Lode plytom, 45Lt/m2 Ar lygiom plytom,ar kokiom rifliuotom? Kaip jų kokybė? nėra daug sudužusių paletėj?nes galvojuirgi tokiom mūryt,nes pigiai kainuoja.Dar žiūriu,gal terca tokios pat pakris kaina,bet tik rudos dabar su akcija. O kaina tik plytų mūrijimo 45lt ar jau su vatos dėjimu? nes paskaičiavau,kad telpa į kvadratą apie 56-57 plytas(gal),tai man gaunasi 56 litai už kvadratą,nes už plytą po litą radau meistrą.jau su vatos dėjimu. Tai kaip čia su kaina,ar neprašaunu aš ,per daug prašo?
o kaip murijat klinkeri ?su spec misiniu,arsu tuo paciu kaip ir blokelius?
Laura81r
2010 05 19, 22:16
QUOTE(egleja @ 2010 05 19, 14:56) o kaip murijat klinkeri ?su spec misiniu,arsu tuo paciu kaip ir blokelius? siaip priklauso kokie blokeliai  pas mus tai toki klijai buvo arko blokeliams.o klinkeri murinom tik spec misiniu.jei desi paprasta,tai labai isplauna kalkes ir apnesa plytas,paskui sunku nuplauti.
yra akcija http://www.olfry.lt/index.php?olfry=top__meniu1&id=1 . Jei plytos padejimas 50 Lt/m tai gaunasi apie 122 Lt/m. Mano manimu, visai neblogai  . Jei apdailine plyta deti, tai dar pigiau kvadratas 50 lt/m. (cia plytu kaina). Kas liecia plyteles, tai darbu kaina kazkodel panasi, kaip ir klinkerins plytas det (40-50 Lt/m), kaina ju ~30 Lt/kv. Apdailos metras su darbais plyteliu/apdailiniu plytu/klinkerio plytu - 70/100/120 . Ar verta tokiu atveju deti plyteles, kad sutaupyti 20-30 Lt/kv, lyginant su apdailine plyta? 100 kv fasado taupymas butu 2000 Lt? Ka manot, gal kazka ne taip skaiciuoju?
QUOTE(nikvik @ 2010 05 20, 01:08) yra akcija http://www.olfry.lt/index.php?olfry=top__meniu1&id=1 . Jei plytos padejimas 50 Lt/m tai gaunasi apie 122 Lt/m. Mano manimu, visai neblogai  . Jei apdailine plyta deti, tai dar pigiau kvadratas 50 lt/m. (cia plytu kaina). Kas liecia plyteles, tai darbu kaina kazkodel panasi, kaip ir klinkerins plytas det (40-50 Lt/m), kaina ju ~30 Lt/kv. Apdailos metras su darbais plyteliu/apdailiniu plytu/klinkerio plytu - 70/100/120 . Ar verta tokiu atveju deti plyteles, kad sutaupyti 20-30 Lt/kv, lyginant su apdailine plyta? 100 kv fasado taupymas butu 2000 Lt? Ka manot, gal kazka ne taip skaiciuoju? taip skaičiuoji, tik lygini kiek skirtingus dalykus. Kas numatyta projekte? Plytos ar plytelės? Jei plytelės - tai plytų jau nebepamūrysi, visai kitoks sienos 'buterbrodas', siauresnis pamatas... Jei plytos - tai plytelės gali nekaip atrodyti, nes pamatas bus per platus. Be to abiem atvejais skiriasi šiltinimo medžiaga. Šiltinimo medžiagos ir pamato kainos skirtumus taip pat reikia įskaičiuoti kai lygini abu variantus. Plytelių kaip privalumą įvardinčiau tai, jog jas gali įkomponuoti ir į vidurį fasado (pvz, tik antrame aukšte, ar kažkoks fragmentas tarp langų, ar pan.). Su plytomis to nepadarysi, mūriji tik nuo apačios. Jei numatytas visas fasadas dengti klinkeriu - tai vienareikšmiškai siūlyčiau mūryti plytas, o ne klijuoti plyteles. Jei kombinuojant su tinku -reikia žiūrėti kas racionaliau ir pigiau. Ir ar tos plytelės už 30lt jums tinkamos? Aš sau nieko padoraus pigiau kaip už 80lt/m2 neišsirinkau... Beje, jei dar nuspręsite pirkti kampines plyteles - jos yra labai brangios. Jas prisumavus, fasado iš plytelių kaina yra didesnė nei iš plytų.
QUOTE(axa @ 2010 05 20, 08:16) taip skaičiuoji, tik lygini kiek skirtingus dalykus. Kas numatyta projekte? Plytos ar plytelės? Jei plytelės - tai plytų jau nebepamūrysi, visai kitoks sienos 'buterbrodas', siauresnis pamatas... Jei plytos - tai plytelės gali nekaip atrodyti, nes pamatas bus per platus. Be to abiem atvejais skiriasi šiltinimo medžiaga. Šiltinimo medžiagos ir pamato kainos skirtumus taip pat reikia įskaičiuoti kai lygini abu variantus. Plytelių kaip privalumą įvardinčiau tai, jog jas gali įkomponuoti ir į vidurį fasado (pvz, tik antrame aukšte, ar kažkoks fragmentas tarp langų, ar pan.). Su plytomis to nepadarysi, mūriji tik nuo apačios. Jei numatytas visas fasadas dengti klinkeriu - tai vienareikšmiškai siūlyčiau mūryti plytas, o ne klijuoti plyteles. Jei kombinuojant su tinku -reikia žiūrėti kas racionaliau ir pigiau. Ir ar tos plytelės už 30lt jums tinkamos? Aš sau nieko padoraus pigiau kaip už 80lt/m2 neišsirinkau... Beje, jei dar nuspręsite pirkti kampines plyteles - jos yra labai brangios. Jas prisumavus, fasado iš plytelių kaina yra didesnė nei iš plytų. labai aciu, axa, uz komentara. Tame ir esme, kad dabar ruosiames projektuoti, tai ir reikia numatyti pamato ploti, o tam reikia zinoti, koks bus fasadas. Siltinsim ekovata. Norim klinkerio (istisai),ir norim sutaupyti. Tai ir mastom, kas pigiau ir koks tas kainu skirtumas kvadratui. Isivaizduoju, kad dar reikes kazkokios plokestes ir taseliu ju tvirtinimui, norint plyteles klijuoti. Kampiniu norisi, ir jos brangios, be ju siaip sau atrodo kampai. Ir galvoju, ar susumavus visas plokstes, taselius, kampines plyteles neiseis panasi kaina  Ir dar- ar turi klinkerinemis plytomis apmurytas fasadas kokiu nors trukumu???
QUOTE(nikvik @ 2010 05 20, 12:58) labai aciu, axa, uz komentara. Tame ir esme, kad dabar ruosiames projektuoti, tai ir reikia numatyti pamato ploti, o tam reikia zinoti, koks bus fasadas. Siltinsim ekovata. Norim klinkerio (istisai),ir norim sutaupyti. Tai ir mastom, kas pigiau ir koks tas kainu skirtumas kvadratui. Isivaizduoju, kad dar reikes kazkokios plokestes ir taseliu ju tvirtinimui, norint plyteles klijuoti. Kampiniu norisi, ir jos brangios, be ju siaip sau atrodo kampai. Ir galvoju, ar susumavus visas plokstes, taselius, kampines plyteles neiseis panasi kaina  Ir dar- ar turi klinkerinemis plytomis apmurytas fasadas kokiu nors trukumu??? tada siūlau tik mūryti. Bus patikimiau, ilgaamžiškiau, ir įvertinus kampinių plytelių kainą, manau kad netgi mūryti bus pigiau. kiek žinau, plytelės lipinasi ant putplasčio - ekovata jums netgi netiktų.
o kokia prieziura reikalinga klinkeriniams fasadams? Girdejau, kad ant plyuteliu druskos kazkaip nuse da. O kaip su plytomis, joms irgi si problema aktuali?
Isores apdaila strukturinis tinkas su plytelem. Ka manote apie toki varianta? Imi klinkerine plyta, ja is abieju pusiu atpjauni po 1cm, tada klijuoji prie namo, o likusi viduriuka naudoji kaip trinkele?
QUOTE(KristiTal @ 2010 05 20, 15:38) Isores apdaila strukturinis tinkas su plytelem. Ka manote apie toki varianta? Imi klinkerine plyta, ja is abieju pusiu atpjauni po 1cm, tada klijuoji prie namo, o likusi viduriuka naudoji kaip trinkele? manom teigiamai  Tik pjauti ne 1cm , o 2  o likusio vidurioko trinkelėms ko gero neišeis panaudoti - bus nepakankamos charakteristikos - įgeriamumas, tvirtumas ir pan. (trinkelėms keliami kiti reikalavimai). dar neaišku ar nenusipjaus į konusą. Bet gali panaudoti kokiems tvoros elementams, atraminėms sienelėms, ir pan. tiesa verta pasiskaičiuoti savikainą, gal pirkti gatavas plyteles išeis panašiai, tai neverta vargti. Tikrai žinau, kad pjaustydamas gali išlošti ant kampų. Na ir žymiai didesnis pasirinkimas atsiranda - pasiūloje plytų daug daugiau nei plytelių.
Otecmolodec
2010 05 20, 15:20
QUOTE(axa @ 2010 05 20, 09:16) taip skaičiuoji, tik lygini kiek skirtingus dalykus. Kas numatyta projekte? Plytos ar plytelės? Jei plytelės - tai plytų jau nebepamūrysi, visai kitoks sienos 'buterbrodas', siauresnis pamatas... Jei plytos - tai plytelės gali nekaip atrodyti, nes pamatas bus per platus. Be to abiem atvejais skiriasi šiltinimo medžiaga. Šiltinimo medžiagos ir pamato kainos skirtumus taip pat reikia įskaičiuoti kai lygini abu variantus. Plytelių kaip privalumą įvardinčiau tai, jog jas gali įkomponuoti ir į vidurį fasado (pvz, tik antrame aukšte, ar kažkoks fragmentas tarp langų, ar pan.). Su plytomis to nepadarysi, mūriji tik nuo apačios. Jei numatytas visas fasadas dengti klinkeriu - tai vienareikšmiškai siūlyčiau mūryti plytas, o ne klijuoti plyteles. Jei kombinuojant su tinku -reikia žiūrėti kas racionaliau ir pigiau. Ir ar tos plytelės už 30lt jums tinkamos? Aš sau nieko padoraus pigiau kaip už 80lt/m2 neišsirinkau... Beje, jei dar nuspręsite pirkti kampines plyteles - jos yra labai brangios. Jas prisumavus, fasado iš plytelių kaina yra didesnė nei iš plytų. Skaičiuodami nepamirškit dar vieno brangaus daikto - spec. mūro mišinio plytoms. Kai pridėsit nemažai pabrangs, nes išeigos vidurkis priklausomai nuo plytų - 0,7 - 1 kg vienai plytai. Plytų kiekis padaugintas iš kilogramų ir pažiūrėkit kiek kainuoja mišinys. Tikrai nemažai gaunasi.
QUOTE(axa @ 2010 05 20, 14:46) manom teigiamai  Tik pjauti ne 1cm , o 2  o likusio vidurioko trinkelėms ko gero neišeis panaudoti - bus nepakankamos charakteristikos - įgeriamumas, tvirtumas ir pan. (trinkelėms keliami kiti reikalavimai). dar neaišku ar nenusipjaus į konusą. Bet gali panaudoti kokiems tvoros elementams, atraminėms sienelėms, ir pan. tiesa verta pasiskaičiuoti savikainą, gal pirkti gatavas plyteles išeis panašiai, tai neverta vargti. Tikrai žinau, kad pjaustydamas gali išlošti ant kampų. Na ir žymiai didesnis pasirinkimas atsiranda - pasiūloje plytų daug daugiau nei plytelių. Aciu, uz atsakyma.  Nes man parduotuveje butent taip sake, jie turi lygtais belgiska klinkeri, jei nesuklydau. Tai zinosiu, kad jei kas, tai pjauti 2cm. Tik keista, kodel tada man siule viduriuka kaip trinkele panaudoti  Pas mane sildysis 18cm FAL1 vata. O toliau kokias medziagas naudoti, nes reikia kad butent siena kvepuotu. Man siulo Baumit firmos imti viska. Ka jus patartumete? tai kvepavimas, ten, kur klinkerines plyteles, tai eis per siules kaip suprantu?
Laura81r
2010 05 20, 17:58
QUOTE(KristiTal @ 2010 05 20, 13:38) Isores apdaila strukturinis tinkas su plytelem. Ka manote apie toki varianta? Imi klinkerine plyta, ja is abieju pusiu atpjauni po 1cm, tada klijuoji prie namo, o likusi viduriuka naudoji kaip trinkele? tikros klinkerines plytos tik viena puse yra fasadine,kt puse kaip "isvirkscia",arba "blogoji puse" tai kaip jus galvojate ja panaudoti is abieju pusiu?  ju negalima apsukineti,nu,nezinau ar supratot ka pasakiau
|
|