Ir kiek gi mums kainuoja žemelė per metus?
Nes kiek girdėjau skirtumas yra, vieni 20Lt. moka, kiti ir 1000Lt. per metus. Aišku tai priklauso ir nuo sklypo dydžio ir nuo vietos.
Ir kiek gi mums kainuoja žemelė per metus?
Nes kiek girdėjau skirtumas yra, vieni 20Lt. moka, kiti ir 1000Lt. per metus. Aišku tai priklauso ir nuo sklypo dydžio ir nuo vietos.
Man 15 arų Tarandėje kolkas kainuoja apie 35 Lt per metus. Kaip toliau bus - nežinau.
zemes mokestis yra mokamas nuo zemes vertes ir nuo jos paskirties (komercine, gyv. paskirties, zemes ukio). Viskas skaiciuojama pagal formule.
Ure, kiek supratau tavo sklypo paskirtis- gyv. namu statybai. Kokia jo verte? As bandau irgi visame tame reikale susiorentuoti ir vienaip skaiciuojant gaunasi per mazai, kitaip- perdaug ir nebezinau kokio dydzio sklypa rinktis gyv. paskirties....kad po to tukstantiniai mokesciai nepareitu... QUOTE(cherry coke @ 2005 05 19, 00:38) zemes mokestis yra mokamas nuo zemes vertes ir nuo jos paskirties (komercine, gyv. paskirties, zemes ukio). Viskas skaiciuojama pagal formule. Ure, kiek supratau tavo sklypo paskirtis- gyv. namu statybai. Kokia jo verte? As bandau irgi visame tame reikale susiorentuoti ir vienaip skaiciuojant gaunasi per mazai, kitaip- perdaug ir nebezinau kokio dydzio sklypa rinktis gyv. paskirties....kad po to tukstantiniai mokesciai nepareitu... Tu teisi, mano sklypo paskirtis - namų valda, o rinkos vertė - apie 12000 Lt už arą. Man atrodo, kad mokestis skaičiuojamas nuo tos vertės, kuria tau įvertina registrų centras, nes kai mums atliko kadastrinius matavimus, tai tenai sklypas įvertintas vos ne per pus pigiau. Gal aš ir neteisi?
Jei neklystu pagal rinkos kaina moketum 1300 litu .
Ar dokumentuose irasyta kaina yra 4660 litu? ar gerai paskaiciavau?
kaip suprantu, cia soduose moka po 100 Lt, teisingiau po 10 Lt uz ara
Mes gyvenam prie Kauno.. mokam 22 litus per metus.. matyt todėl, kad arjonas.. UI kaip nenoriu į miestą..
Vilniaus rajone uz 30 aru 20 litu. Bet aisku tai priklauso nuo sklypo vertes.
Turiu tokį klausimuką:
Vienu žodžiu norime pirkti sklypą, namų valdos. Dabartinis savininkas už žemę per metus moka 32 Lt. Aišku anksčiau ta žemė buvo įvertinta mažiau, nuo to ir skaičiavo tą žemės mokestį. O dabar mes pirkdami mokėsime daugiau negu ji buvo anksčiau įvertinta. Tai kaip bus, ar paliks tą patį mokestį ar perskaičiuos naujai ir pagal ką skaičiuos? Gal kas galės atsakyti į šį mano klausimuką? QUOTE(vituly @ 2005 05 24, 10:46) Turiu tokį klausimuką: Vienu žodžiu norime pirkti sklypą, namų valdos. Dabartinis savininkas už žemę per metus moka 32 Lt. Aišku anksčiau ta žemė buvo įvertinta mažiau, nuo to ir skaičiavo tą žemės mokestį. O dabar mes pirkdami mokėsime daugiau negu ji buvo anksčiau įvertinta. Tai kaip bus, ar paliks tą patį mokestį ar perskaičiuos naujai ir pagal ką skaičiuos? Gal kas galės atsakyti į šį mano klausimuką? Nesvarbu uz kiek pirksite-svarbu kiek valstybe ikainuoja ta sklypa. Tarp kitko, nuo geguzes 1d valst. zemes kaina pakilo (kai kur labai stipriai); tai galima suzinoti kadastre. QUOTE(kava @ 2005 05 25, 07:43) Spausk "verčių zonų paieška pagal savivaldybes", įvedus Vilniaus m. arba raj., turėtum atsekti paskui, kuriai zonai jūsų sklypas priskiriamas ir kokia vertė jo. Man tai ten nesamones kažkokia rodo. jeigu jis būtų smulkiai pagal rajonus sužymėtas tada būtų normaliau, nes dabar tai QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 10:55) Man tai ten nesamones kažkokia rodo. jeigu jis būtų smulkiai pagal rajonus sužymėtas tada būtų normaliau, nes dabar tai taigi apibrėžtos teritorijos labai smulkiai, pvz. "Gedimino pr., Pilies g., Didžioji g., Vokiečių g., Aušros Vartų g. atkarpa nuo Didžiosios g. iki M.Daukšos g. su joms priklausančiais žemės sklypais" Kaip dar smulkiau tau reikia? jei žinai tikslų kadastrinį numerį sklypo, gali pagal jį susirasti. QUOTE(kava @ 2005 05 26, 12:07) taigi apibrėžtos teritorijos labai smulkiai, pvz. "Gedimino pr., Pilies g., Didžioji g., Vokiečių g., Aušros Vartų g. atkarpa nuo Didžiosios g. iki M.Daukšos g. su joms priklausančiais žemės sklypais" Kaip dar smulkiau tau reikia? jei žinai tikslų kadastrinį numerį sklypo, gali pagal jį susirasti. Pagal kadastrinį sklypo numerį parašo, kad tokio sklypo arba nėra, arba jis nebuvo vertintas. O gatvės aš nežinau kuriai tas sklypas priklauso. QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 12:50) Pagal kadastrinį sklypo numerį parašo, kad tokio sklypo arba nėra, arba jis nebuvo vertintas. O gatvės aš nežinau kuriai tas sklypas priklauso. Na, nežinau, gal neteisingą numerį rašai? QUOTE(kava @ 2005 05 26, 13:33) na tai jei nori tikslumo, gal gatvę žinoti jau būtų ne pro šalį Užtat, kad gatvei pavadinimas dar nesuteiktas. Padaryta namų valda, išdalinti sklypai, padarytas detalusis planas su numatomais keliais. Ir pavadinimas Vilnaius m. Vaidotų apylinkės, Pagirių km. ir kadastrinis sklypo numeris. Ne visi sklypai turi gatves
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 13:47) Užtat, kad gatvei pavadinimas dar nesuteiktas. Padaryta namų valda, išdalinti sklypai, padarytas detalusis planas su numatomais keliais. Ir pavadinimas Vilnaius m. Vaidotų apylinkės, Pagirių km. ir kadastrinis sklypo numeris. Ne visi sklypai turi gatves ![]() Supratau, bet pagal kadastrinį numerį turėtum rasti. Nors...jeigu dar daromas dalinimas tik, tai gali būti, kad apie vertę kadastre ir nebus duomenų QUOTE(kava @ 2005 05 26, 13:58) Supratau, bet pagal kadastrinį numerį turėtum rasti. Nors...jeigu dar daromas dalinimas tik, tai gali būti, kad apie vertę kadastre ir nebus duomenų Tai kad dalinimas jau padarytas. Viskas tas sklypas yra namų valda , oi kaip sunku išaiškint Tiesiog manau, kad jo vertė apskaičiuota pagal senus duomenis ir mane domina klausimas, kai dabar mes tą sklypą nusipirksim, tai tas mokesti keisis ar liks toks pats koks yra
O registras neleidžia fiziniams asmenims prisiregistruoti, kad galėtum daugiau info sužinot
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 14:03) Tai kad dalinimas jau padarytas. Viskas tas sklypas yra namų valda , oi kaip sunku išaiškint Tiesiog manau, kad jo vertė apskaičiuota pagal senus duomenis ir mane domina klausimas, kai dabar mes tą sklypą nusipirksim, tai tas mokesti keisis ar liks toks pats koks yra ![]() bet jei tai padaryta neseniai (dalinimas), tai kadastre sklypas kaip atskiras objektas registruotas neseniai, vadinasi, ir jo vertinimo dar gali nebūti. Tiksliau, jis turėtų būti vertas panašiai tiek, kiek šalia esantys kiti namų valdos sklypai. kai žinosi gatvę, tikrai pagal apibrėžtą teritoriją rasi ir savo sklypo vertę. QUOTE(kava @ 2005 05 26, 14:16) bet jei tai padaryta neseniai (dalinimas), tai kadastre sklypas kaip atskiras objektas registruotas neseniai, vadinasi, ir jo vertinimo dar gali nebūti. Tiksliau, jis turėtų būti vertas panašiai tiek, kiek šalia esantys kiti namų valdos sklypai. kai žinosi gatvę, tikrai pagal apibrėžtą teritoriją rasi ir savo sklypo vertę. Nu daugiau man įdomu koks bus mokestis. Nes dabartinis savininkas moka 32 Lt. per metus ir įdomu ar ir aš tiek toliau mokėsiu ar tas mokestis keisis
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 14:23) Nu daugiau man įdomu koks bus mokestis. Nes dabartinis savininkas moka 32 Lt. per metus ir įdomu ar ir aš tiek toliau mokėsiu ar tas mokestis keisis ![]() turėtų būti įdomu ir vertė, nes būtent nuo jos mokėsi, berods, 1,5 procento. Jei čia buvo keičiama iš žemės ūkio paskirties, tai tikrai daugiau mokėsi, nei dabartinis savininkas. QUOTE(kava @ 2005 05 26, 14:39) turėtų būti įdomu ir vertė, nes būtent nuo jos mokėsi, berods, 1,5 procento. Jei čia buvo keičiama iš žemės ūkio paskirties, tai tikrai daugiau mokėsi, nei dabartinis savininkas. Dabartinio savininko dokumentuose jau nurodyta namų valdos sklypas, toks ir toks registro nr. ir taip toliau. Ta žemė pakeista jau prieš n metų. 32 Lt. jis jau moka keleta metų. Mano pagrindinis klausimas ar bus perskiačiuojama žemės vertė ar ne , paliekama tokia kokia yra?
Jaučiu atsakymo aš čia taip ir nesužinosiu kol pati visko nesusitvarkysiu.
Šiaip ar taip, vistiek perkam mes tą sklypą
Mes uz 12.6 aro Pilaiteje mokam 210 litu per metus
Matau kažkas temą iškėlė
taigi mes sumokėjom 35 Lt. už savo 12 a. namų valdos žemę, Pagiriai, Vilniaus m. čia už metus, žemės mokestis
mes tai lapese mokam 10lt uz ara
o kituose soduose mokam uz 8arus 105lt
Labas,
Aš nelabai supratau. Radau lentelę http://nauja.vmi.lt/lt/?itemId=10128064. Tai ten surašyti neapmokestinami sklypų dydžiai. O čia vilnietės moka už 12a nors lentelėj parašyta 25a. Klausimas:ar lentelėj duomenys seni,ar aš ne ten info ieškau? QUOTE(ner_ko @ 2006 05 19, 23:37) Labas, Aš nelabai supratau. Radau lentelę http://nauja.vmi.lt/lt/?itemId=10128064. Tai ten surašyti neapmokestinami sklypų dydžiai. O čia vilnietės moka už 12a nors lentelėj parašyta 25a. Klausimas:ar lentelėj duomenys seni,ar aš ne ten info ieškau? Mano atveju, t.y. Kauno raj. neapmokestinama iki 15 a., o aš už 12,5 a. sumokėjau 2 Lt su centais, tiksliau nuskaičiavo nuo už permokėtus mokesčius grąžintinos sumos ir dar delspinigių 1 ct priskiačiavo, kad laiku nesusimokėjau
Sveikos vėl,
Na gerai, tarkim reik mokėt pagal kitus kriterijus(kažkokius iš kosmoso Tada dar vienas klausimukas(ir daugiau nebetrukdysiu, pažadu Kaip sužinoti apie žemės mokesti: ar atsiunčia paštu,ar jau pačiam reik eit ieškotis? Ačiū ner_ko vyras QUOTE(ner_ko @ 2006 05 24, 21:29) Sveikos vėl, Na gerai, tarkim reik mokėt pagal kitus kriterijus(kažkokius iš kosmoso Tada dar vienas klausimukas(ir daugiau nebetrukdysiu, pažadu Kaip sužinoti apie žemės mokesti: ar atsiunčia paštu,ar jau pačiam reik eit ieškotis? Ačiū ner_ko vyras Kiek zinau, tiek galiu atsakyt - atsiuncia pastu
kaip jus cia pigiai apsisukat keliais litais uz ara
Už vieną sklypą Kauno raj. gavau mokestį 11 Lt už beveik 13a, o už 18,5 a Kaišiadorių raj. - 22 Lt. Neaišku pagal ką jie čia skaičiuoja, nes ir vertės šių sklypų ryškiai skiriasi
|