Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žemės mokestis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2
Romeo
Ir kiek gi mums kainuoja žemelė per metus?
Nes kiek girdėjau skirtumas yra, vieni 20Lt. moka, kiti ir 1000Lt. per metus. Aišku tai priklauso ir nuo sklypo dydžio ir nuo vietos.
Urė
Man 15 arų Tarandėje kolkas kainuoja apie 35 Lt per metus. Kaip toliau bus - nežinau. g.gif
cherry coke
zemes mokestis yra mokamas nuo zemes vertes ir nuo jos paskirties (komercine, gyv. paskirties, zemes ukio). Viskas skaiciuojama pagal formule.
Ure, kiek supratau tavo sklypo paskirtis- gyv. namu statybai. Kokia jo verte? As bandau irgi visame tame reikale susiorentuoti ir vienaip skaiciuojant gaunasi per mazai, kitaip- perdaug ir nebezinau kokio dydzio sklypa rinktis gyv. paskirties....kad po to tukstantiniai mokesciai nepareitu...
Urė
QUOTE(cherry coke @ 2005 05 19, 00:38)
zemes mokestis yra mokamas nuo zemes vertes ir nuo jos paskirties (komercine,  gyv. paskirties, zemes ukio). Viskas skaiciuojama pagal formule.
Ure, kiek supratau tavo sklypo paskirtis- gyv. namu statybai. Kokia jo verte?  As bandau irgi visame tame reikale susiorentuoti ir vienaip skaiciuojant gaunasi per mazai, kitaip- perdaug ir nebezinau kokio dydzio sklypa rinktis gyv. paskirties....kad po to tukstantiniai mokesciai nepareitu...
*

Tu teisi, mano sklypo paskirtis - namų valda, o rinkos vertė - apie 12000 Lt už arą. Man atrodo, kad mokestis skaičiuojamas nuo tos vertės, kuria tau įvertina registrų centras, nes kai mums atliko kadastrinius matavimus, tai tenai sklypas įvertintas vos ne per pus pigiau. Gal aš ir neteisi? g.gif g.gif
cherry coke
Jei neklystu pagal rinkos kaina moketum 1300 litu .
Ar dokumentuose irasyta kaina yra 4660 litu? ar gerai paskaiciavau?
cherry coke
QUOTE(agda @ 2005 05 17, 10:42)
Ir kiek gi mums kainuoja žemelė per metus?
Nes kiek girdėjau skirtumas yra, vieni 20Lt. moka, kiti ir 1000Lt. per metus. Aišku tai priklauso ir nuo sklypo dydžio ir nuo vietos.
*

tie kurie moka 100 litu, kur jie zeme turi ir kokio dydzio?
Avita
kaip suprantu, cia soduose moka po 100 Lt, teisingiau po 10 Lt uz ara smile.gif
cherry coke
QUOTE(Avita @ 2005 05 23, 07:20)
kaip suprantu, cia soduose moka po 100 Lt, teisingiau po 10 Lt uz ara smile.gif
*

bet soduose yra bendrijos, ten dar visokie administravimo mokesciai.... O valstybei mokestis priklauso nuo zemes kainos, fiksuoto nera
Smaližė
Mes gyvenam prie Kauno.. mokam 22 litus per metus.. matyt todėl, kad arjonas.. UI kaip nenoriu į miestą.. doh.gif
cherry coke
QUOTE(Smaližė @ 2005 05 23, 17:44)
Mes gyvenam prie Kauno..  mokam 22 litus per metus.. matyt todėl, kad arjonas.. UI kaip nenoriu į miestą..  doh.gif
*

o kokia sklypo verte dokumentuose?
Romeo
Vilniaus rajone uz 30 aru 20 litu. Bet aisku tai priklauso nuo sklypo vertes.
subalansuota
Turiu tokį klausimuką:

Vienu žodžiu norime pirkti sklypą, namų valdos. Dabartinis savininkas už žemę per metus moka 32 Lt. Aišku anksčiau ta žemė buvo įvertinta mažiau, nuo to ir skaičiavo tą žemės mokestį. O dabar mes pirkdami mokėsime daugiau negu ji buvo anksčiau įvertinta. Tai kaip bus, ar paliks tą patį mokestį ar perskaičiuos naujai ir pagal ką skaičiuos? Gal kas galės atsakyti į šį mano klausimuką? 4u.gif
evansmum
QUOTE(vituly @ 2005 05 24, 10:46)
Turiu tokį klausimuką:

Vienu žodžiu norime pirkti sklypą, namų valdos. Dabartinis savininkas už žemę per metus moka 32 Lt. Aišku anksčiau ta žemė buvo įvertinta mažiau, nuo to ir skaičiavo tą žemės mokestį. O dabar mes pirkdami mokėsime daugiau negu ji buvo anksčiau įvertinta. Tai kaip bus, ar paliks tą patį mokestį ar perskaičiuos naujai ir pagal ką skaičiuos? Gal kas galės atsakyti į šį mano klausimuką? 4u.gif
*

Nesvarbu uz kiek pirksite-svarbu kiek valstybe ikainuoja ta sklypa. Tarp kitko, nuo geguzes 1d valst. zemes kaina pakilo (kai kur labai stipriai); tai galima suzinoti kadastre.
bye1.gif
subalansuota
QUOTE(evansmum @ 2005 05 24, 10:54)
Nesvarbu uz kiek pirksite-svarbu kiek valstybe ikainuoja ta sklypa. Tarp kitko, nuo geguzes 1d valst. zemes kaina pakilo (kai kur labai stipriai); tai galima suzinoti kadastre.
bye1.gif
*

Bandžiau aš ieškot per kadastrą bet nieko neradau, ieškojau per www.kada.lt 4u.gif
kava
QUOTE(vituly @ 2005 05 24, 12:32)
Bandžiau aš ieškot per kadastrą bet nieko neradau, ieškojau per www.kada.lt  4u.gif
*

Ten, kur tu ieškojai, viskas yra, spausk "verčių žemėlapiai" ir rasi ko reikia mirksiukas.gif
subalansuota
QUOTE(kava @ 2005 05 25, 07:27)
Ten, kur tu ieškojai, viskas yra, spausk "verčių žemėlapiai" ir rasi ko reikia mirksiukas.gif
*

Tai kad aš ten nieko nesuprantu doh.gif doh.gif
kava
QUOTE(vituly @ 2005 05 25, 07:29)
Tai kad aš ten nieko nesuprantu  doh.gif  doh.gif
*

Spausk "verčių zonų paieška pagal savivaldybes", įvedus Vilniaus m. arba raj., turėtum atsekti paskui, kuriai zonai jūsų sklypas priskiriamas ir kokia vertė jo.
subalansuota
QUOTE(kava @ 2005 05 25, 07:43)
Spausk "verčių zonų paieška pagal savivaldybes", įvedus Vilniaus m. arba raj., turėtum atsekti paskui, kuriai zonai jūsų sklypas priskiriamas ir kokia vertė jo.
*

Man tai ten nesamones kažkokia rodo. jeigu jis būtų smulkiai pagal rajonus sužymėtas tada būtų normaliau, nes dabar tai doh.gif doh.gif
evansmum
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 11:55)
Man tai ten nesamones kažkokia rodo. jeigu jis būtų smulkiai pagal rajonus sužymėtas tada būtų normaliau, nes dabar tai  doh.gif  doh.gif
*

Bandyk registruotis, spausk ''mane domina'' ir gali suzinoti informacija apie zeme pagal adresa ir turto savininka.
kava
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 10:55)
Man tai ten nesamones kažkokia rodo. jeigu jis būtų smulkiai pagal rajonus sužymėtas tada būtų normaliau, nes dabar tai  doh.gif  doh.gif
*

taigi apibrėžtos teritorijos labai smulkiai, pvz. "Gedimino pr., Pilies g., Didžioji g., Vokiečių g., Aušros Vartų g. atkarpa nuo Didžiosios g. iki M.Daukšos g. su joms priklausančiais žemės sklypais" Kaip dar smulkiau tau reikia? unsure.gif
jei žinai tikslų kadastrinį numerį sklypo, gali pagal jį susirasti.
subalansuota
QUOTE(kava @ 2005 05 26, 12:07)
taigi apibrėžtos teritorijos labai smulkiai, pvz. "Gedimino pr., Pilies g., Didžioji g., Vokiečių g., Aušros Vartų g. atkarpa nuo Didžiosios g. iki M.Daukšos g. su joms priklausančiais žemės sklypais" Kaip dar smulkiau tau reikia? unsure.gif
jei žinai tikslų kadastrinį numerį sklypo, gali pagal jį susirasti.
*

Pagal kadastrinį sklypo numerį parašo, kad tokio sklypo arba nėra, arba jis nebuvo vertintas. doh.gif
O gatvės aš nežinau kuriai tas sklypas priklauso. blink.gif
subalansuota
QUOTE(evansmum @ 2005 05 26, 11:54)
Bandyk registruotis, spausk ''mane domina'' ir gali suzinoti informacija apie zeme pagal adresa ir turto savininka.
*

O kaip ten prisiregistruoti, kad niekaip neleidžia doh.gif Visai aš jau blondinė jaučiuosi fool.gif user posted image
kava
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 12:50)
Pagal kadastrinį sklypo numerį parašo, kad tokio sklypo arba nėra, arba jis nebuvo vertintas.  doh.gif
O gatvės aš nežinau kuriai tas sklypas priklauso.  blink.gif
*

Na, nežinau, gal neteisingą numerį rašai? g.gif o jei gatvės nežinai, tai bent apytikslę vertę gali susirasti, jei nors žinai, kokiai seniūnijai priklauso.
subalansuota
QUOTE(kava @ 2005 05 26, 12:53)
Na, nežinau, gal neteisingą numerį rašai? g.gif  o jei gatvės nežinai, tai bent apytikslę vertę gali susirasti, jei nors žinai, kokiai seniūnijai priklauso.
*

Tai maždaug susiradau, bet norisi ir tiksliai žinoti user posted image
kava
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 12:59)
Tai maždaug susiradau, bet norisi ir tiksliai žinoti  user posted image
*

na tai jei nori tikslumo, gal gatvę žinoti jau būtų ne pro šalį biggrin.gif Įdomiai, kad perkat sklypą ir gatvės nežinot g.gif
subalansuota
QUOTE(kava @ 2005 05 26, 13:33)
na tai jei nori tikslumo, gal gatvę žinoti jau būtų ne pro šalį biggrin.gif  Įdomiai, kad perkat sklypą ir gatvės nežinot g.gif
*

Užtat, kad gatvei pavadinimas dar nesuteiktas. Padaryta namų valda, išdalinti sklypai, padarytas detalusis planas su numatomais keliais. Ir pavadinimas Vilnaius m. Vaidotų apylinkės, Pagirių km. ir kadastrinis sklypo numeris.
Ne visi sklypai turi gatves user posted image
kava
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 13:47)
Užtat, kad gatvei pavadinimas dar nesuteiktas. Padaryta namų valda, išdalinti sklypai, padarytas detalusis planas su numatomais keliais. Ir pavadinimas Vilnaius m. Vaidotų apylinkės, Pagirių km. ir kadastrinis sklypo numeris.
Ne visi sklypai turi gatves  user posted image
*

Supratau, bet pagal kadastrinį numerį turėtum rasti. Nors...jeigu dar daromas dalinimas tik, tai gali būti, kad apie vertę kadastre ir nebus duomenų g.gif Tai ne bėda - kai vertinsit sklypą, sužinosit biggrin.gif
subalansuota
QUOTE(kava @ 2005 05 26, 13:58)
Supratau, bet pagal kadastrinį numerį turėtum rasti. Nors...jeigu dar daromas dalinimas tik, tai gali būti, kad apie vertę kadastre ir nebus duomenų g.gif  Tai ne bėda - kai vertinsit sklypą, sužinosit biggrin.gif
*

Tai kad dalinimas jau padarytas. Viskas tas sklypas yra namų valda , oi kaip sunku išaiškint user posted image
Tiesiog manau, kad jo vertė apskaičiuota pagal senus duomenis ir mane domina klausimas, kai dabar mes tą sklypą nusipirksim, tai tas mokesti keisis ar liks toks pats koks yra user posted image
subalansuota
O registras neleidžia fiziniams asmenims prisiregistruoti, kad galėtum daugiau info sužinot user posted image
kava
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 14:03)
Tai kad dalinimas jau padarytas. Viskas tas sklypas yra namų valda , oi kaip sunku išaiškint  user posted image
Tiesiog manau, kad jo vertė apskaičiuota pagal senus duomenis ir mane domina klausimas, kai dabar mes tą sklypą nusipirksim, tai tas mokesti keisis ar liks toks pats koks yra  user posted image
*

bet jei tai padaryta neseniai (dalinimas), tai kadastre sklypas kaip atskiras objektas registruotas neseniai, vadinasi, ir jo vertinimo dar gali nebūti. Tiksliau, jis turėtų būti vertas panašiai tiek, kiek šalia esantys kiti namų valdos sklypai. kai žinosi gatvę, tikrai pagal apibrėžtą teritoriją rasi ir savo sklypo vertę.
subalansuota
QUOTE(kava @ 2005 05 26, 14:16)
bet jei tai padaryta neseniai (dalinimas), tai kadastre sklypas kaip atskiras objektas registruotas neseniai, vadinasi, ir jo vertinimo dar gali nebūti. Tiksliau, jis turėtų būti vertas panašiai tiek, kiek šalia esantys kiti namų valdos sklypai. kai žinosi gatvę, tikrai pagal apibrėžtą teritoriją rasi ir savo sklypo vertę.
*

Nu daugiau man įdomu koks bus mokestis. Nes dabartinis savininkas moka 32 Lt. per metus ir įdomu ar ir aš tiek toliau mokėsiu ar tas mokestis keisis user posted image
kava
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 14:23)
Nu daugiau man įdomu koks bus mokestis. Nes dabartinis savininkas moka 32 Lt. per metus ir įdomu ar ir aš tiek toliau mokėsiu ar tas mokestis keisis  user posted image
*

turėtų būti įdomu ir vertė, nes būtent nuo jos mokėsi, berods, 1,5 procento. Jei čia buvo keičiama iš žemės ūkio paskirties, tai tikrai daugiau mokėsi, nei dabartinis savininkas.
subalansuota
QUOTE(kava @ 2005 05 26, 14:39)
turėtų būti įdomu ir vertė, nes būtent nuo jos mokėsi, berods, 1,5 procento. Jei čia buvo keičiama iš žemės ūkio paskirties, tai tikrai daugiau mokėsi, nei dabartinis savininkas.
*

Dabartinio savininko dokumentuose jau nurodyta namų valdos sklypas, toks ir toks registro nr. ir taip toliau. Ta žemė pakeista jau prieš n metų.
32 Lt. jis jau moka keleta metų.
Mano pagrindinis klausimas ar bus perskiačiuojama žemės vertė ar ne , paliekama tokia kokia yra? doh.gif
subalansuota
Jaučiu atsakymo aš čia taip ir nesužinosiu kol pati visko nesusitvarkysiu.
Šiaip ar taip, vistiek perkam mes tą sklypą ax.gif 4u.gif
evansmum
QUOTE(vituly @ 2005 05 26, 15:44)
Jaučiu atsakymo aš čia taip ir nesužinosiu kol pati visko nesusitvarkysiu.
Šiaip ar taip, vistiek perkam mes tą sklypą  ax.gif  4u.gif
*

Tai nueik i kadastro/registro ofisa, paaiskink situacija-gal suzinosi (arba paskambink ir prasyk patarimo) wub.gif
VILIMA
Mes uz 12.6 aro Pilaiteje mokam 210 litu per metus 4u.gif
subalansuota
Matau kažkas temą iškėlė bigsmile.gif

taigi mes sumokėjom 35 Lt. už savo 12 a. namų valdos žemę, Pagiriai, Vilniaus m.
čia už metus, žemės mokestis ax.gif
skorpiniuke
mes tai lapese mokam 10lt uz ara
o kituose soduose mokam uz 8arus 105lt 4u.gif
ner_ko
Labas,

Aš nelabai supratau. Radau lentelę http://nauja.vmi.lt/lt/?itemId=10128064.
Tai ten surašyti neapmokestinami sklypų dydžiai.
O čia vilnietės moka už 12a nors lentelėj parašyta 25a.
Klausimas:ar lentelėj duomenys seni,ar aš ne ten info ieškau? g.gif
ilja
QUOTE(ner_ko @ 2006 05 19, 23:37)
Labas,

Aš nelabai supratau. Radau lentelę  http://nauja.vmi.lt/lt/?itemId=10128064.
Tai ten surašyti neapmokestinami sklypų dydžiai.
O čia vilnietės moka už 12a nors lentelėj parašyta 25a.
Klausimas:ar lentelėj duomenys seni,ar aš ne ten info ieškau? g.gif
*

Mano atveju, t.y. Kauno raj. neapmokestinama iki 15 a., o aš už 12,5 a. sumokėjau 2 Lt su centais, tiksliau nuskaičiavo nuo už permokėtus mokesčius grąžintinos sumos ir dar delspinigių 1 ct priskiačiavo, kad laiku nesusimokėjau lotuliukas.gif
ner_ko
Sveikos vėl,

Na gerai, tarkim reik mokėt pagal kitus kriterijus(kažkokius iš kosmoso mirksiukas.gif )
Tada dar vienas klausimukas(ir daugiau nebetrukdysiu, pažadu smile.gif ):
Kaip sužinoti apie žemės mokesti: ar atsiunčia paštu,ar jau pačiam reik eit ieškotis?

Ačiū

ner_ko vyras
Romeo
QUOTE(ner_ko @ 2006 05 24, 21:29)
Sveikos vėl,

Na gerai, tarkim reik mokėt pagal kitus kriterijus(kažkokius iš kosmoso mirksiukas.gif )
Tada dar vienas klausimukas(ir daugiau nebetrukdysiu, pažadu smile.gif ):
Kaip sužinoti apie žemės mokesti: ar atsiunčia paštu,ar jau pačiam reik eit ieškotis?

Ačiū

ner_ko vyras
*

Kiek zinau, tiek galiu atsakyt - atsiuncia pastu mirksiukas.gif
emilka
QUOTE(Romeo @ 2006 05 25, 08:11)
Kiek zinau, tiek galiu atsakyt - atsiuncia pastu mirksiukas.gif
*

Asxpastu neseniai gavau is VMI. 11.7 lt, cia Vilniaus rajone, link suderves biggrin.gif
palang-mamyte
kaip jus cia pigiai apsisukat keliais litais uz ara g.gif o man tai 121lt uz 10a atejo ir cia vienodai kasmet,jau3metai.
ilja
Už vieną sklypą Kauno raj. gavau mokestį 11 Lt už beveik 13a, o už 18,5 a Kaišiadorių raj. - 22 Lt. Neaišku pagal ką jie čia skaičiuoja, nes ir vertės šių sklypų ryškiai skiriasi g.gif
emilka
QUOTE(ilja @ 2007 10 21, 20:27)
Už vieną sklypą Kauno raj. gavau mokestį 11 Lt už beveik 13a, o už 18,5 a Kaišiadorių raj. - 22 Lt. Neaišku pagal ką jie čia skaičiuoja, nes ir vertės šių sklypų ryškiai skiriasi g.gif
*

Oho schmoll.gif , gal te prie kokio ezero? Ko cia taip brangiai xixixi 22 lt...
ilja
QUOTE(emilka @ 2007 10 21, 20:45)
Oho  schmoll.gif , gal te prie kokio ezero? Ko cia taip brangiai xixixi 22 lt...
*

Nu nea, paprastam kaime unsure.gif Žodžiu apiplėšinėja lotuliukas.gif
Cica
QUOTE(ilja @ 2007 10 21, 20:27)
*

Cia del to, kad 2 sklypai. Uz 2-tra sklypa kazkaip kitaip skaiciuojasi....
emilka
QUOTE(ilja @ 2007 10 21, 21:00)
Nu nea, paprastam kaime unsure.gif Žodžiu apiplėšinėja lotuliukas.gif
*

Ot rupuzes blink.gif , kaime??? Pas mus 7 km iki konstitucijos prospekto ir vienuolikadevianosto.. ax.gif , jauciu pakels, kai miestas ateis..
ilja
QUOTE(Cica @ 2007 10 21, 21:03)
Cia del to, kad 2 sklypai. Uz 2-tra sklypa kazkaip kitaip skaiciuojasi....
*

Ane, už žemvaldę matyt skaito lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.