Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: lopšelis-darželis "Karuselė"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
likan
QUOTE(Smilla @ 2008 10 10, 11:16)
thumbup.gif  thumbup.gif  viskas labai suanu. tik klausimas pagrindinis:
ar sutiks darzelio kolektyvas su dideliu kiekiu karstykliu ir supyniu, nes problema yra suziureti visus vaikucius ant karstykliu. KArtais su dviem sunku susitvarkyti zaidimu aikstelej kieme biggrin.gif, o cia ju buna 10-20  ax.gif  ax.gif
Del teritorijos aptvarkymo, visu pirma manau reikia pacia aplinka iskuopti, israuti tas "geles"  doh.gif  doh.gif ... Palikti krumelius, medzius ir pieva... Jau padoriau atrodytu  ax.gif
*

Vat ir man taip atrodo 4u.gif

O del tu 2% man asmeniskai visaip gerai: ar dalins ar langus keis, svarbu kad darytu kazka vaiku labui 4u.gif Teisiog suma nera labai didele, todel ir reikia nuspresti kas svarbiau, o kiekvienam zmogui kitaip atrodo 4u.gif
x25x
QUOTE(Smilla @ 2008 10 10, 12:16)
thumbup.gif  thumbup.gif  viskas labai suanu. tik klausimas pagrindinis:
ar sutiks darzelio kolektyvas su dideliu kiekiu karstykliu ir supyniu, nes problema yra suziureti visus vaikucius ant karstykliu. KArtais su dviem sunku susitvarkyti zaidimu aikstelej kieme biggrin.gif, o cia ju buna 10-20  ax.gif  ax.gif
Del teritorijos aptvarkymo, visu pirma manau reikia pacia aplinka iskuopti, israuti tas "geles"  doh.gif  doh.gif ... Palikti krumelius, medzius ir pieva... Jau padoriau atrodytu  ax.gif
*

jus siulote aukletojoms darza raveti? g.gif
o ka tuo metu veiks musu vaikai? gun_bandana.gif box.gif bash.gif
Nuodeminga
QUOTE(nesamone @ 2008 10 10, 08:54)
Na, nezinau, gal ne visose grupese vienodai silta, bet praeita ziema vaikas su plonais marskineliais budavo ir tai kartais visas sukaites, gal kai daugiau pajudedavo. Tai jei dar plastikiniai langai, tai tada reiketu atidarytus langus laikyti, o tada gali perpusti. Nezinau, man tikrai atrodo nereikalingi tie plastikiniai langai. O aktu saleje tie stoglangiai suduze, plevele apklijuoti ir ten tikrai salta. Tai kai vaikai eina is siltu grupiu i salta sale, tai tikrai gali susirgti, nes striukiu tikriausiai nesirengia, eidami i sale
*

mirksiukas.gif Tai kiek as suprantu tie stoglangiai jau seniai kiauri,tai kodel iki sios dienos niekas netvarke/plevele aptraukti/? g.gif Juk teveliai perveda ne pirmus metus /2%/! mirksiukas.gif Taip sutinku,saleje salta,bet ir grupese ne silta/kiek suprantu ne visose/,tai kuriose salta-tai ir reikia tvarkyti ax.gif
sultys
na as asmeniskai pries supynes, net pries karstynes - matytumet mano trimetuko bebaimiskuma...o jei grupeje yra 20 vaiku.......man gaila aukletoju, nes mes prie saviskio visada stovim ir ziurim. o cia nesuziuresi kas kur supasi, kas salia stovi ir bus uzgautas, kas jau nuo kur krenta. galbut ju reiketu didesniu teritorijose. galu gale paziurekit, kaip atrodo tos medines karstynes esancios dabar - nesaugios, apluze, nenaudojamos ir tik traukos objektas.

zolyte sodinti man rodos nelogiska, kol isisaknys, ir bus virta - daug laiko praie, o vaikam nepasakysit vaikstineti takeliais, del to investicijos bus beprasmiskos, nes kad butu stipri zole, turi buti ir saknynas stiprus, tam reikia ir zemes geros, ir seklos ir prieziuros, bei laistymo...

mano supratimu gerai butu atskirti vaiku grupiu teritorijas...tvorelem kazkokiom medinem - kad vaikai zinotu - tai yra musu grupes teritorija is kurios nevalia iseiti. o dabar kai paisileidzia 20 mazu kojyciu i skirtingas puses....

butu gerai pacias smeliadezes sustvarkyti - medines, saugesnes, didesnes, su suoliukais pasedejimui. kazka tokio paprasto, bet ne betoninio.

gelynas manes visai nepiktina. o jei ka piktina. telieka israuti geles ir va ten veja grazia uzsodinti su keleta gelyciu. butu tvarkinga ir grazu.

o del langu grupese, as nezinau. nes negana to, kad jas pakeisit, visu vaikai priprate prie skirtingo silumos kiekio. del to irgis erga, zinok dabar individualiai, esu maciusi vasara atvestu mergaiciu su pedkelnem.....tai dabar auletojai zinok - cia taip normalu, ar perrengti. suziurek tuos vaikucius. del to, manau kad cia ne tik langu problema - o tai kad musu vaikai skirtingai rengiami ir skirtingai pernesa siluma-karsti.
Nuodeminga
QUOTE(sultys @ 2008 10 10, 17:44)

mano supratimu gerai butu atskirti vaiku grupiu teritorijas...tvorelem kazkokiom medinem - kad vaikai zinotu - tai yra musu grupes teritorija is kurios nevalia iseiti. o dabar kai paisileidzia 20 mazu kojyciu i skirtingas puses....

butu gerai pacias smeliadezes sustvarkyti - medines, saugesnes, didesnes, su suoliukais pasedejimui. kazka tokio paprasto, bet ne betoninio.

gelynas manes visai nepiktina. o jei ka piktina. telieka israuti geles ir va ten veja grazia uzsodinti su keleta gelyciu. butu tvarkinga ir grazu.

o del langu grupese, as nezinau. nes negana to, kad jas pakeisit, visu vaikai priprate prie skirtingo silumos kiekio. del to irgis erga, zinok dabar individualiai, esu maciusi vasara atvestu mergaiciu su pedkelnem.....tai dabar auletojai zinok - cia taip normalu, ar perrengti. suziurek tuos vaikucius. del to, manau kad cia ne tik langu problema - o tai kad musu vaikai skirtingai rengiami ir skirtingai pernesa siluma-karsti.
*

mirksiukas.gif Sutinku,del smeliadeziu,bet del kiekvienos grupes teritorijos atskyrimo,na man vaizdelis ne koks,kaip "kaliniukai",atleiskite uz issireiskima doh.gif
Del gelynu,tai taip pat gera ideja mirksiukas.gif O jei vel apie langus,mano drauges dukryte lanko kita darzeli,ju grupeje miegamajame visada buvo salta,sudejus langus ,padetis pagerejo,nereikejo vaikams rengtis nei pizamu,nei kojinyciu thumbup.gif Kol nesilde /tai buvo pernai/,rengesi ilgom rankovem bliuzeles,o kai pradejo sildyti- nereikejo nei ju mirksiukas.gif Na as nekalbu apie "tokius" tevelius ,kaip jus paminejote/ vasara - su pedkelnem doh.gif / mirksiukas.gif
Tigriukė@
Labas mamos. Manau tam kad sutvarkyti aikštelės išpradžiu reikėtu valdžiai pasirupintis teritorijos saugumu. Galima gražiai irengti darželio teritorija,bet kas nuo jos liks g.gif jeigu kiekviena vakara susirenka kompanijas su alumi ir t.t
Nuodeminga
QUOTE(Ksėna @ 2008 10 10, 21:46)
Labas mamos. Manau tam kad sutvarkyti aikštelės išpradžiu  reikėtu valdžiai pasirupintis teritorijos saugumu. Galima gražiai irengti darželio teritorija,bet kas nuo jos liks  g.gif jeigu kiekviena vakara susirenka kompanijas su alumi ir t.t
*

mirksiukas.gif Perskaitete mano mintis,tik atsisedau prie kompo,ir skaitau jusu mintis,kaip savo 4u.gif Taip, sutvarkyti juk galima,ir visai neblogai tai butu,bet kas visa tai apsaugos,kaip tokio sargo nesimato,o juk bus investuota nemazai pinigu g.gif mirksiukas.gif Kiek eini pro sali,tiek pasaliniu pilna teritorija doh.gif Idomu,ka apie tai mano darzelio valdzia? g.gif Ar geriau "nieko" nematyti? g.gif
sultys
QUOTE(Nuodeminga @ 2008 10 10, 20:15)
mirksiukas.gif Sutinku,del smeliadeziu,bet del  kiekvienos grupes teritorijos atskyrimo,na  man  vaizdelis ne koks,kaip "kaliniukai",atleiskite uz issireiskima doh.gif

kodel kalinukai unsure.gif ne apie tvora iki galvos kalbu. ja galima net is gyvatvoriu susodinti. tieiog kai su maziukais buvau kartu maciau, kaip vaikam neaisku - kur jie gali eiti kur ne, laksto, maisosi. aukletojos rekia, gaudo, nu jei butu kakzokia riba teritorijoje, kur aisku - kad uz sios ribos musu grupes vaikuciam iseiti nevalia, butu gal ir tvarkingiau, ir aiskiau - labiausiai tai patiem vaikiukam. o ir aukletojom lengviau butu. vaikam visada lengviau - kai yra ribos. o kokios jos - tvorele medine, gyvatvorine ar visai nereikia tai cia sutarimo reikalas. ir suoliuku, mano supratimu mazoka. nor sgal ne sedet susirenka mastau.gif laugh.gif gal gerai, atsisestu ir susaltu smile.gif

mano drauges dukryte lanko kita darzeli,ju grupeje miegamajame visada buvo salta,sudejus langus ,padetis pagerejo,nereikejo vaikams rengtis  nei pizamu,nei kojinyciu thumbup.gif
*

vesioj patalpoj miegoti yra gerai. kad vaikai pratinami prie pizamu, mano supratimu irgi gerai. tik negerai, kad kas vienam vaikui normalu, kitam salta ar per karsta

istiesu geriausiai butu aptverti ir pacia darzelio teritorija aukstesne, tvirtesne, tvarkingesne tvora, bet alucio, jaunimelio tikrai neisvengsim. net sargas neisvaikytu, cia jau visos visuomenes problema, manau. liudna bet reikia tam nusiteikti - kad visgi bus lauzoma ir gadinama sad.gif
Nuodeminga
QUOTE(sultys @ 2008 10 10, 22:30)
vesioj patalpoj miegoti yra gerai. kad vaikai pratinami prie pizamu, mano supratimu irgi gerai. tik negerai, kad kas vienam vaikui normalu, kitam salta ar per karsta

istiesu geriausiai butu aptverti ir pacia darzelio teritorija aukstesne, tvirtesne, tvarkingesne tvora, bet alucio, jaunimelio tikrai neisvengsim. net sargas neisvaikytu, cia jau visos visuomenes problema, manau. liudna bet reikia tam nusiteikti - kad visgi bus lauzoma ir gadinama sad.gif
*

bigsmile.gif Na miegoti gal isvedintoje patalpoje sveika,bet ne vesioje g.gif Prie pizamu irgi gerai pratinti,kaip ir su saukstu valgyti,ar sakute,bet kalba ne apie tai,o apie tai ar verta deti langus,tose grupese,kur tikrai vesu/ar irgi sakysite - sveika/,nors kiek zinau ,tikrai nesveika buti vesiose patalpose doh.gif
O del tvoros,jus teisi,bet nesutinku del sargo,juk salia taip pat yra darzelis,kuris kiek zinau turi sarga,ir ten tikrai vakarais nesimato pasaliniu darzelio teritorijoje,tai reiskia galima tai sutvarkyti mirksiukas.gif Gal reikia daugiau deti pastangu,ir manau noro sutvarkyti sia problema mirksiukas.gif 4u.gif
Buba
Kažkaip "praslydo" pro ausis neseniai naujiena, kad mūsų daržely irgi naujas sargas atsirado bigsmile.gif . Gal dabar labiau teritoriją sužiūrės mirksiukas.gif
nesamone
Tikrai labai keista, kad tame paciame darzelyje vienose grupese silta, o kitose salta g.gif Ar cia tikrai apie Karuseles darzeli rasot? Na, aukletoja minejo, kad jos ziema langus buvo apklijave, tai gal tai labai sulaiko siluma, Bet tikrai vaikas daznai buna net suprakaitaves. Ir aukletojos sake, kad ziema miegodami tik su maikutemis vaikai atsikelia slapi. Jei jusu grupeje salta, tai gal irgi reiketu langus uzklijuoti.
O del supyniu, tai tik uz thumbup.gif .Nes dabar liudna klausytis, kai vaikas sako, kad lauke negali pazaisti, tik pasivaikscioja aplinkui... kaip kokie pensininkai seneliu namuose verysad.gif
O vaiku retai buna grupeje daugiau nei 10, o kai susirenka 18 ar 20, tai tada ir neveda i lauka. Ir darzelinukai ne tokie jau ziopli, kad nukristu nuo supyniu. O lopselinuku, kiek zinau, neveda i lauka. Taip kad as nemanau, kad supynes darzelio kieme yra pavojingos. O ir siaip Vilniuje turbut visuose darzeliuose jos yra, isskyrus aisku Karusele, ir nesigirdi, kad kur vaikai susizeistu prie supyniu.
Papildyta:
Na, nezinau, tos tvoreles atskirai tarp grupiu g.gif Cia jau nebe kai kalinukai, bet kaip parsiukai garduose uzdaryti atrodys. Nezinau, kiek tiksliai grupiu darzely, bet sudalinus i 8 ar 10 gardu, tai vienai grupei visai mazai vietos liks. Dar tiems, kuriu narvely pateks smelio deze, tai pasiseks, pasikapstyti smelyje uztenka ir mazai vietos. Bet siaip maciau vaikus ir begiojancius, gaudancius vienas kita, o ka veiktu lauke, jei net pabediot nebutu kur? g.gif Na, bent as savo vaiko neisivaizduoju tvarkingai vaiksciojancio 5 zingsniai pirmyn, 5 - atgal. Tada net ir vedami i lauka nebenoretu eiti schmoll.gif Be to, kiek teko diena matyti, tai lauke vienu metu paprastai buna 2 grupes, na, karta maciau 3, bet vieni buna vienoj darzelio pusej, kiti - kitoj.
Nuodeminga
[quote=nesamone,2008 10 11, 10:21]
Tikrai labai keista, kad tame paciame darzelyje vienose grupese silta, o kitose salta g.gif Ar cia tikrai apie Karuseles darzeli rasot? Na, aukletoja minejo, kad jos ziema langus buvo apklijave, tai gal tai labai sulaiko siluma, Bet tikrai vaikas daznai buna net suprakaitaves. Ir aukletojos sake, kad ziema miegodami tik su maikutemis vaikai atsikelia slapi. Jei jusu grupeje salta, tai gal irgi reiketu langus uzklijuoti.

g.gif
O kas cia keista,juk ir gyvenamuose namuose ne visuose butuose salta,vienur salciau,kitur silciau,taip ir siuo atveju mirksiukas.gif O be to nejaugi sie langai darzeliui suteikia ne tik silumos( kaip jus tvirtinate! doh.gif ),bet ir estetinio grozio g.gif ,nemanau,nes ir is isores ,ir is vidaus,nors ir apdazyti,bet tikrai "vaizdelis" ne koks doh.gif Aisku,del "skonio nesigincijama" ax.gif
sultys
QUOTE(nesamone @ 2008 10 11, 10:21)
O del supyniu, tai tik uz  thumbup.gif

del supyniu, tai nenukris, bet kokie 3-4 metu ziolpiukai tikrai tai per arti atsistos ir bus uzgauti besisupanciu draugu. arba tada statyti jas vyresniu teritorijose. nes man atrodo aukletojom tik papildomas didziulis skausmas kad koks kur melynes neisitaisytu. ziopliukai tie maziukai, be savisaugos instinkto.
Na, nezinau, tos tvoreles atskirai tarp grupiu g.gif  Cia jau nebe kai kalinukai, bet kaip parsiukai garduose uzdaryti atrodys.

tai geriau kad aukletoja laksto po visa teritorija ir renka vaikus - dominykai neik prie basieno...negalima ten uz pavesiniu....bukir cia - o kur cia? as irgi is maziuku grupes kalbu. gal vyresniems ir nereikia. bet man gaila aukletoju kurios tuos maziukus gainioja, o jiem vistiek neiasku - kur cia galima eiti, o kur jau ne, o kai pasileidzia visi 10 i skirtingas puses.....

aqisku jei tik 2 grupes isvedamos tai tada taip. tada gali laktyt nors ir visoj teritorijoj laugh.gif nepasimes laugh.gif

QUOTE(Nuodeminga @ 2008 10 11, 17:35)
  O kas cia keista,juk ir gyvenamuose namuose ne visuose butuose salta,vienur salciau,kitur silciau,taip ir siuo atveju mirksiukas.gif O be to  nejaugi sie langai darzeliui suteikia ne tik silumos( kaip jus tvirtinate! doh.gif ),bet ir estetinio grozio g.gif ,nemanau,nes ir is isores ,ir is vidaus,nors ir apdazyti,bet tikrai "vaizdelis" ne koks doh.gif Aisku,del "skonio nesigincijama" ax.gif
*

nu vien del grozio kisti pinigus - nematau prasmes, jei nera butinybes ir langai atlieka savo funkcijas. vat jei jie blogi - kitas reikalas, o kad negrazu, nenaujoviska tai irnesakyk.gif
Nuodeminga
QUOTE(sultys @ 2008 10 11, 19:19)

nu vien del grozio kisti pinigus - nematau prasmes, jei nera butinybes ir langai atlieka savo funkcijas. vat jei jie blogi - kitas reikalas, o kad negrazu, nenaujoviska tai irnesakyk.gif
*

doh.gif Na jei sie langai atlieka pravedinimo funkcija,tai jus teisi thumbup.gif Kaip kas supranta grozi,matau jus ji suprantate doh.gif Tai gal nereikia ir aiksteliu tvarkyti,nes juk cia pasireiskia ne tik nauda( vaikai tures su kuo pazaisti...),bet ir grozis, "atgys" visa darzelio teritorija thumbup.gif Ir del tvoros taip pat,kam ji ,juk vistiek "kam reiks"perlips,o kaip jus minejote anksciau ,sargas vistiek neisvaikys,tai kam tada ja nauja statyti... doh.gif Taip galima prieiti iki absurdiskumo doh.gif
sultys
QUOTE(Nuodeminga @ 2008 10 11, 20:18)
doh.gif Na jei sie langai atlieka pravedinimo funkcija,tai jus teisi thumbup.gif Kaip kas supranta grozi,matau jus ji suprantate  doh.gif Tai gal nereikia ir aiksteliu tvarkyti,nes juk cia pasireiskia ne tik nauda( vaikai tures su kuo pazaisti...),bet ir grozis, "atgys" visa darzelio teritorija  thumbup.gif Ir del tvoros taip pat,kam ji ,juk vistiek "kam reiks"perlips,o kaip jus minejote anksciau ,sargas vistiek neisvaikys,tai kam tada ja nauja statyti... doh.gif Taip galima prieiti iki absurdiskumo doh.gif
*

uz komplimentus, aisku aciu, tik galima butu pasirinkti normalesne skaitymo intonacija ir cia be sarkazmo kazkokio isvedineti savo teorijas

nei as sakau kad nereikia nieko nei ka, o del mano grozio supratimo tai ne jum ir ne is inernetiniu komentaru spresti.....

mastau.gif bandau diskutuoti, ale cia jau s gaunasi...puolimas.
as nezinau ko reikia ir nesakau kad kazko reikia butinai ar ne. tiesiog viena mama sako, kad langai geri, kita, kad reikia grozio - o as sakau, kad jei geri - keisti nereikia, jei negeri, reikia, bet tik ne del grozio.

pati siuliau ir medelius sodinti, ir talkas daryti ir kitokia pagalba prisideti, ir pinigais galima kazkiek paremti papildomai, jei tikrai svarbus reikalas, bet jei skaitote ir iskaitote tai kas jum patogu ir naudinga ir dar iskraipant esme tai......kam tos diskusijos irnesakyk.gif del sargo, tvoros, jokiais budais, nesakau kad nereikia, tik manau nereikia tureti 100 proc iliuziju , kad viskas stebuklingai pasikeis. bet daryti reikia tai tikrai. esu visom 4 uz ir uz estetika, ir uz grozi ir uz tvarka, patoguma. bet kai lesos ribotos, tevu geranoriskumas irgi tikriausiai, tai ir reikia ziureti ka pirmiausiai reikia daryt. tai manau ne grozis pirmoj vietoj.
Nuodeminga
QUOTE(sultys @ 2008 10 11, 21:40)
uz komplimentus, aisku aciu, tik galima butu pasirinkti normalesne skaitymo intonacija ir cia be sarkazmo kazkokio isvedineti savo teorijas

pati siuliau ir medelius sodinti, ir talkas daryti ir kitokia pagalba prisideti, ir pinigais galima kazkiek paremti papildomai, jei tikrai svarbus reikalas, bet jei skaitote ir iskaitote tai kas jum patogu ir naudinga ir dar iskraipant esme tai......kam tos diskusijos  irnesakyk.gif del sargo, tvoros, jokiais budais, nesakau kad nereikia, tik manau nereikia tureti 100 proc iliuziju , kad viskas stebuklingai pasikeis. bet daryti reikia tai tikrai. esu visom 4 uz ir uz estetika, ir uz grozi ir uz tvarka, patoguma. bet kai lesos ribotos, tevu geranoriskumas irgi tikriausiai, tai ir reikia ziureti ka pirmiausiai reikia daryt. tai manau ne grozis pirmoj vietoj.
*

biggrin.gif Nieko as neisvedineju ir neiskraipau,tik reiskiu savo pastebejimus i jusu komentarus mirksiukas.gif Na jums 4u.gif ,kad bandote rasti iseiti,tik nereikia taip susireiksminti doh.gif
Soul
QUOTE(Buba @ 2008 10 11, 08:18)
Kažkaip "praslydo" pro ausis neseniai naujiena, kad mūsų daržely irgi naujas sargas atsirado  bigsmile.gif . Gal dabar labiau teritoriją sužiūrės  mirksiukas.gif
*

Nepastebėjau nei seno, nei naujo sargo lens.gif .
Buba
QUOTE(nesamone @ 2008 10 11, 09:21)

O vaiku retai buna grupeje daugiau nei 10, o kai susirenka 18 ar 20, tai tada ir neveda i lauka. Ir darzelinukai ne tokie jau ziopli, kad nukristu nuo supyniu. O lopselinuku, kiek zinau, neveda i lauka. Taip kad as nemanau, kad supynes darzelio kieme yra pavojingos. O ir siaip Vilniuje turbut visuose darzeliuose jos yra, isskyrus aisku Karusele, ir nesigirdi, kad kur vaikai susizeistu prie supyniu.
Papildyta:
*

Mūsų grupėje mažiau 15-18 vaikų retai kada būna( čia apie šiuos mokslo metus kalbu). Man rodos šįmet grupes perpildytos kaip niekad iki šiol auklėtojos minėjo kad visose grupėse sąrašuose yra apie 25-30 vaikų doh.gif . Aišku , kad retai kad jie visi sueina, bet būna ir taip. Beje, jei vaikų ateina daug tai nereiškia , kad jie į kiemą neeis mirksiukas.gif , čia matyt nuo auklėtojų priklauso.
Smilla
QUOTE(x25x @ 2008 10 10, 13:58)
jus siulote aukletojoms darza raveti?  g.gif
o ka tuo metu veiks musu vaikai?
*

Aukletojos alga gauna uz vaiku prieziura, alivinima ir t.t. O yra tokie darbuotojai, kurie tvarko aplinka, tai gal jie ir turetu ja tvarkyti?? Visumoj, as manau, kad tas, kas tvarko aplinka, dirba gerai, visada nuo 7 ryto jau sluojama, renkamos siuksles, valomas sniegas , tik va, tos generalines tvarkos reiketu, gal netgi visuotines talkos...
Papildyta:
QUOTE(sultys @ 2008 10 10, 16:44)

*

Smeliadezems tvarkos tai reikia drinks_cheers.gif
o vat del vejos tai as tai ir turejau omeny... gelynai visai nepiktina, bet kur Jus ten matet gelynus????? ax.gif as nemaciau, tik kazkada gal ir buvo gelynai, ar kazkas i tai panasaus doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2008 10 13, 08:20)
Aukletojos alga gauna uz vaiku prieziura, alivinima ir t.t. O yra tokie darbuotojai, kurie tvarko aplinka, tai gal jie ir turetu ja tvarkyti?? Visumoj, as manau, kad tas, kas tvarko aplinka, dirba gerai, visada nuo 7 ryto jau sluojama, renkamos siuksles, valomas sniegas  thumbup.gif  thumbup.gif , tik va, tos generalines tvarkos reiketu, gal netgi visuotines talkos...
Papildyta:
Smeliadezems tvarkos tai reikia  drinks_cheers.gif
o vat del vejos tai as tai ir turejau omeny... gelynai visai nepiktina, bet kur Jus ten matet gelynus?????  ax.gif   as nemaciau, tik kazkada gal ir buvo gelynai, ar kazkas i tai panasaus  doh.gif
*

Nakti ir vakarais kad kazkas ten pijokauja ir siaucia, tai jau didele problema ir tai sargo reikalas pastoviai juos is ten vaikyti, kviesti policija ir t.t. Zinos, kad cia vaikoma, tai ir bijos kazkas rinktis ir sedeti... gerti kavyte ant vieno is iejimo laiptu doh.gif doh.gif doh.gif - kiekviena ryta atvedu vaika ir ant laiptu palikti du puodukai,,, absurdas...Ka, jau dabar vaikinai merginu i pasimatyma nebegali kazkur nusivesti i kavine?.. Tik ant darzelio laiptu pasedi ir kava geria? lotuliukas.gif
BEt baisiausia, kad ir dienos metu niekas nevaiko - aukletojos kiek sugeba, tiek praveja paauglius, bet jie vel sugrizta... NEt nezinau, ka reiketu daryti... ax.gif ax.gif
RESPECT...
QUOTE(sultys @ 2008 10 11, 22:40)

pati siuliau ir medelius sodinti, ir talkas daryti ir kitokia pagalba prisideti, ir pinigais galima kazkiek paremti papildomai, jei tikrai svarbus reikalas,
.
*

Visada už drinks_cheers.gif Jei kas organizuotų tokią talką, mielai sutikčiau ir medelį ar gėlių kokių pasodint, pavėsines padažyt ar suoliukus mirksiukas.gif

Dėl sūpynių, tai aš PRIEŠ! nono.gif Sūpynių 50 neįrengs, įsivaizduojat tuos pykčius tarp vaikų katram dabar eit suptis? O auklėtojoms ką aplink sūpynes lakstyt ir gainiot vaikus, kad kam per galvytę netektų? Kieme prisižiūrėjau nelaimingų atsitikimų su tom supynėm scare.gif , tai kažkaip dar ir ramiau, kad jų darželyje nėra rolleyes.gif
nesamone
QUOTE(Nuodeminga @ 2008 10 11, 20:18)
doh.gif Na jei sie langai atlieka pravedinimo funkcija,tai jus teisi thumbup.gif Kaip kas supranta grozi,matau jus ji suprantate  doh.gif Tai gal nereikia ir aiksteliu tvarkyti,nes juk cia pasireiskia ne tik nauda( vaikai tures su kuo pazaisti...),bet ir grozis, "atgys" visa darzelio teritorija  thumbup.gif Ir del tvoros taip pat,kam ji ,juk vistiek "kam reiks"perlips,o kaip jus minejote anksciau ,sargas vistiek neisvaikys,tai kam tada ja nauja statyti... doh.gif Taip galima prieiti iki absurdiskumo doh.gif
*

Na, aisku, butu gerai, kad ir langai nauji, ir grupes suremontuotos, nauji baldai, kiemas atnaujintas, sutvarkytas, supynes pastatytos...bet juk reikia nepamirsti, kad tu pinigu darzelis mazai gauna, o ir is tevu, idomu ar daug atsirastu norinciu skirti darzeliui po koki tukstanti, kad darzelio vaizdelis butu grazus g.gif Nors ir po tiek surinkus, visko is karto nesutvarkytu. Todel man atrodo, kad pirma reikia skirti pinigus tam, kad vaikams butu patogiau, idomiau, o kad graziau butu, tai jau galima ir palaukti. Vaikams tai tikrai tu langu isvaizda visai nerupi ir jie ju net nepastebi.

Papildyta:
QUOTE(RESPECT... @ 2008 10 13, 13:35)
Visada už drinks_cheers.gif Jei kas organizuotų tokią talką, mielai sutikčiau ir medelį ar gėlių kokių pasodint, pavėsines padažyt ar suoliukus mirksiukas.gif

Dėl sūpynių, tai aš PRIEŠ! nono.gif Sūpynių 50 neįrengs, įsivaizduojat tuos pykčius tarp vaikų katram dabar eit suptis? O auklėtojoms ką aplink sūpynes lakstyt ir gainiot vaikus, kad kam per galvytę netektų? Kieme prisižiūrėjau nelaimingų atsitikimų su tom supynėm  scare.gif , tai kažkaip dar ir ramiau, kad jų darželyje nėra rolleyes.gif
*

50 supyniu ir nereikia, ir 10 visiskai uztektu. Be to, ar jus kada matete darzelio teritorijoje daugiau nei 3 grupes vaiku? Ir dazniausia grupese buna apie 10 vaiku. Kai susirenka 16-18, tai ju ir neveda i lauka. Ir dar, pavyzdziui Vandenyje daznai pilnas kiemas vaiku, tikriausiai kokios 5-6 grupes buna isvestos geru oru, o ten ir supyniu kieme yra, bet kazkaip niekas ten nesusizeidzia. Daugumos kaimynu vaikai ten eina ir nesiskundzia. Ir siaip, ar matet dar viena darzeli, kur nebutu supyniu? as kol kas nepastebejau. O namie, tai aisku visko nutinka. Juk visi vaikai darzely daug ramesni ir aukletoju klauso ne taip kaip mamu mirksiukas.gif
Na, o talkai tai as irgi pritariu thumbup.gif Idomu, kodel niekas jos neorganizuoja? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Buba @ 2008 10 13, 08:48)
Mūsų grupėje mažiau 15-18 vaikų retai kada būna( čia apie šiuos mokslo metus kalbu). Man rodos šįmet grupes perpildytos kaip niekad iki šiol auklėtojos minėjo kad visose grupėse sąrašuose yra apie 25-30 vaikų  doh.gif . Aišku , kad retai kad jie visi sueina, bet būna ir taip. Beje, jei  vaikų ateina daug tai nereiškia , kad jie į kiemą neeis  mirksiukas.gif , čia matyt nuo auklėtojų  priklauso.
*

Na, jei tikrai tokiu grupiu yra, tai as nepavydziu tu grupiu aukletojoms unsure.gif
Ir gal tikrai nuo aukletoju priklauso, nes musu grupeje, kai susirenka beveik visi, tai neveda i lauka.
Bet tada tik su grupes tevais tegalima diskutuoti schmoll.gif Nes pradeda atrodyti, kad viskas grupese skiriasi - ir vaiku skaicius, ir temperatura grupese, ir tvarka, ir vaiku paklusnumas ir t.t. Nebent apie maista galima pakalbeti, tikriausiai visiems ta pati duoda rolleyes.gif
Smilla
QUOTE(nesamone @ 2008 10 13, 14:02)
Na, aisku, butu gerai, kad ir langai nauji, ir grupes suremontuotos, nauji baldai, kiemas atnaujintas, sutvarkytas, supynes pastatytos...bet juk reikia nepamirsti, kad tu pinigu darzelis mazai gauna, o ir is tevu, idomu ar daug atsirastu norinciu skirti darzeliui po koki tukstanti, kad darzelio vaizdelis butu grazus g.gif Nors ir po tiek surinkus, visko is karto nesutvarkytu. Todel man atrodo, kad pirma reikia skirti pinigus tam, kad vaikams butu patogiau, idomiau, o kad graziau butu, tai jau galima ir palaukti. Vaikams tai tikrai tu langu isvaizda visai nerupi ir jie ju net nepastebi.

Papildyta:
50 supyniu ir nereikia, ir 10 visiskai uztektu. Be to, ar jus kada matete darzelio teritorijoje daugiau nei 3 grupes vaiku? Ir dazniausia grupese buna apie 10 vaiku. Kai susirenka 16-18, tai ju ir neveda i lauka. Ir dar, pavyzdziui Vandenyje daznai pilnas kiemas vaiku, tikriausiai kokios 5-6 grupes buna isvestos geru oru, o ten ir supyniu kieme yra, bet kazkaip niekas ten nesusizeidzia. Daugumos kaimynu vaikai ten eina ir nesiskundzia. Ir siaip, ar matet dar viena darzeli, kur nebutu supyniu? as kol kas nepastebejau. O namie, tai aisku visko nutinka. Juk visi vaikai darzely daug ramesni ir aukletoju klauso ne taip kaip mamu  mirksiukas.gif
Na, o talkai tai as irgi pritariu thumbup.gif  Idomu, kodel niekas jos neorganizuoja? g.gif
Papildyta:
Na, jei tikrai tokiu grupiu yra, tai as nepavydziu tu grupiu aukletojoms  unsure.gif
Ir gal tikrai nuo aukletoju priklauso, nes musu grupeje, kai susirenka beveik visi, tai neveda i lauka.
Bet tada tik su grupes tevais tegalima diskutuoti schmoll.gif  Nes pradeda atrodyti, kad viskas grupese skiriasi - ir vaiku skaicius, ir temperatura grupese, ir tvarka, ir vaiku paklusnumas ir t.t. Nebent apie maista galima pakalbeti, tikriausiai visiems ta pati duoda  rolleyes.gif
*

as irgi uz talka. pvz pavasari, kaip ir visur kad daro talkas...
loving_mother
Buvau surašiusi daug nuorodų į firmas, kurios parduoda įrangą vaikų žaidimo aikštelėms. Man atsiuntė kainynus. Kaip ir galvojau, už 10.000 galima būtų nupirkti ir sumontuoti porą spyruoklinių sūpynių, porą svertinių, čiuožyklą. Čia kalbu apie margus, gražius variantus (ten metaliniai su medžio detalėm). Visiškai medinių išeitų gal truputį pigiau, bet mano nuomone jos mažiau patvarios.
Dėl to kaip vaikai pasidalins ir kaip auklėtojos sužiūrės juos, tai manau kaip darželyje pasidalina viena lėle ar mašinyte, taip pasidalins ir supynėm (svertinies labai siūlyčiau keturvietes). Užsigauti vaikas gali ir į dabartinę smėlio dėžę lipdamas, o vaikams reikia kažkuo užsimti. Nes kitaip tai gal ir grupėj juos tuščioj uždarom: kam jiems žaislai (be jų saugiau..)????
Smilla
QUOTE(loving_mother @ 2008 10 14, 09:38)
Buvau surašiusi daug nuorodų į firmas, kurios parduoda įrangą vaikų žaidimo aikštelėms. Man atsiuntė kainynus. Kaip ir galvojau, už 10.000 galima būtų nupirkti ir sumontuoti porą spyruoklinių sūpynių, porą svertinių, čiuožyklą. Čia kalbu apie margus, gražius variantus (ten metaliniai su medžio detalėm). Visiškai medinių išeitų gal truputį pigiau, bet mano nuomone jos mažiau patvarios.
Dėl to kaip vaikai pasidalins ir kaip auklėtojos sužiūrės juos, tai manau kaip darželyje pasidalina viena lėle ar mašinyte, taip pasidalins ir supynėm (svertinies labai siūlyčiau keturvietes).  Užsigauti vaikas gali ir į dabartinę smėlio dėžę lipdamas, o vaikams reikia kažkuo užsimti. Nes kitaip tai gal ir grupėj juos tuščioj uždarom: kam jiems žaislai (be jų saugiau..)????
*

O Jus priklausote savo grupes tevu komitetui? Tada galetumete savo ideja ir paiesku rezultatus pasiulyti direktorei. NEs dabar juk buvo anketu pildymas del tu pinigeliu - jei teveliai bus nubalsave uz teritorija, tai geriau joje statyti supynes, negu tvora, kaip itariu yra planuojama is tikro... Na, kiemuose dabar kur irengtos zaidimu aiksteles dar nera nuniokotos, tik siuksliadezes kai kur... tai gal ir darzelio teritorijoje issilaikys keleta metu doh.gif
loving_mother
Visi mano pasiūlymai yra anksčiau minėtos nuoruodos. Man asmeniškai patiko firma http://www.cemer.lt/sup.html Atsiuntė, kokius turi sertifikatus, kad turi 10 metų patirtį toje srityje. Bet spyruokliukai man grašesni buvo kitos firmos (kainos panašios). Žodžiu, jei bus noro, bet kas gali užsiklausti katalogus ir kainynus tų firmų. O dėl tvoros tai anketoj būvo parašyta "Paįvairinti darželio teritoriją". Apie tvorą niekas neminėjo...
Nuodeminga
QUOTE(loving_mother @ 2008 10 15, 10:18)
Visi mano pasiūlymai yra anksčiau minėtos nuoruodos. Man asmeniškai patiko firma http://www.cemer.lt/sup.html Atsiuntė, kokius turi sertifikatus, kad turi 10 metų patirtį toje srityje. Bet spyruokliukai man grašesni buvo kitos firmos (kainos panašios). Žodžiu, jei bus noro, bet kas gali užsiklausti katalogus ir kainynus tų firmų. O dėl tvoros tai anketoj būvo parašyta "Paįvairinti darželio teritoriją". Apie tvorą niekas neminėjo...
*

Labai patiko šie žaidimų kompleksai ( C 1237-1 ir C 1375-7 ) :
Žaidimų kompleksai
Pavėsinės :
Pavėsinės
Medinės žaidimų kompleksų grupės ( AH 2013-1 ir AH 356-9 ) :
Medinės žaid. kompleksų gr.
EKO grupė ( EKO 6-2 ir EKO 6-5 ) :
EKO gr.

Aisku,viska lemia pinigeliai!Bet kaip butu musu mazyliams gera zaisti! mirksiukas.gif Tik va beda,kiek tai issilaikytu,jeigu nieks nepriziures darzelio teritorijos doh.gif
nesamone
QUOTE(loving_mother @ 2008 10 15, 10:18)
*

Na, jus saunuole thumbup.gif Tokiu graziu zaidymu kompleksu dar neteko matyti. Turetu ir direktorei patikti. Reiketu tik susirinkime atspausdintus variantus pateikti, ir zinoma, su kainomis.
Beje, bent jau musu grupeje dauguma tevu pasisako uz teritorijos paivairinima. Na, o tvora man irgi atrodo visai nepanasi i paivairinima biggrin.gif
O vaikams tai tikrai naujos supynes suteiks daug daugiau dziaugsmo nei kokie langai ar tvoros.
O pergyventi, kad nesaugomoje teritorijoje gali juos sulauzyti, manau neverta. Juk prie namu kiemuose supyniu ir nameliu irgi niekas nesaugo, bet kazkaip stovi metu metus ir neluzta.
Smilla
QUOTE(nesamone @ 2008 10 17, 11:34)
Na, jus saunuole thumbup.gif  Tokiu graziu zaidymu kompleksu dar neteko matyti. Turetu ir direktorei patikti. Reiketu tik susirinkime atspausdintus variantus  pateikti, ir zinoma, su kainomis.
Beje, bent jau musu grupeje dauguma tevu pasisako uz teritorijos paivairinima. Na, o tvora man irgi atrodo visai nepanasi i paivairinima biggrin.gif
O vaikams tai tikrai naujos supynes suteiks daug daugiau dziaugsmo nei kokie langai ar tvoros.
O pergyventi, kad nesaugomoje teritorijoje gali juos sulauzyti, manau neverta. Juk prie namu kiemuose supyniu ir nameliu irgi niekas nesaugo, bet kazkaip stovi metu metus ir neluzta.
*

del tvoros -tiesiog, klausem per balsavima aukletojos, ka reiskia paivairinimas, tai jei gerai pemanu, buvo atsakyta, kad galvojama apie tvoros keitima.

As dar siulyciau pavasari paorganizuoti teveliu talka - nusidazyt pavesines, pasisodint kokiu medeliu. JEi is grupes apie 5 asmenis ateis, tai jau galima bus nemazai kazka pasidaryti. GAl ten keli simtai liks sodinukams nupirkti - turetume pati graziausia - zaliausia darzeli ax.gif ax.gif . JEi kartais bus nuspresta, kad statyti nauju karstykliu ir supyniu, tai vaizdas turetu butu geras, ir vaikasm patiks...
Buba
QUOTE(Smilla @ 2008 10 17, 14:26)
del tvoros -tiesiog, klausem per balsavima aukletojos, ka reiskia paivairinimas, tai jei gerai pemanu, buvo atsakyta, kad galvojama apie tvoros keitima.

As dar siulyciau pavasari paorganizuoti teveliu talka - nusidazyt pavesines, pasisodint kokiu medeliu. JEi is grupes apie 5 asmenis ateis, tai jau galima bus nemazai kazka pasidaryti. GAl ten keli simtai liks sodinukams nupirkti - turetume pati graziausia - zaliausia darzeli  ax.gif  ax.gif . JEi kartais bus nuspresta, kad statyti nauju karstykliu ir supyniu, tai vaizdas turetu butu geras, ir vaikasm patiks...
*

Šiaip jei nepastebėjot vasarą pavėsinės su tėvelių pagalba buvo išdažytos ax.gif
nesamone
[quote=Smilla,2008 10 17, 15:26]

Na, as tai negirdejau, kad apie tvora butu kalbama. Kiek girdejau, tai ir per susirinkima su direktore buvo kalbama apie supynes, o ne apie tvora. O jei yra tokiu minciu, tai gal reikes prasyti, kad dar viena apklausa darytu del pasirinkimo tarp supyniu ir tvoros rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Buba @ 2008 10 17, 15:45)
Šiaip jei nepastebėjot vasarą pavėsinės su tėvelių pagalba buvo išdažytos  ax.gif
*

Pastebejau bigsmile.gif Todel man irgi pasirode keista, kad dar siuloma vel dazyti namelius. Nebent ju baisius stogus pakeistu, bet ten tikriausia labai daug kainuotu g.gif Gal reikia laukti, kol ES finansuos visu siferio stogu keitima bigsmile.gif
Buba
QUOTE(nesamone @ 2008 10 21, 09:18)
Nebent ju baisius stogus pakeistu, bet ten tikriausia labai daug kainuotu g.gif Gal reikia laukti, kol ES finansuos visu siferio stogu keitima bigsmile.gif
*

Neseniai pastebėjau, kad tie nabagai stogai dabar taip paauglių išdaužyti doh.gif , kai kuriuose pavėsinėse stogai kaip rėčiai...
Smilla
QUOTE(Buba @ 2008 10 17, 14:45)
Šiaip jei nepastebėjot vasarą pavėsinės su tėvelių pagalba buvo išdažytos  ax.gif
*

ne, nepastebejau. Pastebejau, kad darzelio darbuotoja viena daze...

O del siferio stogu, tai tikrai... juk tai asbestas, ir vaikai juo kvepuoja. BEt vel gi- tai dideli pinigai... Nors... paskaiciavus, gal ir ne tokie milziniski...
Nuodeminga
QUOTE(Buba @ 2008 10 21, 10:26)
Neseniai pastebėjau, kad tie nabagai stogai dabar taip paauglių išdaužyti  doh.gif , kai kuriuose pavėsinėse stogai kaip rėčiai...
*

bigsmile.gif Na ne tik stogai kiauri,bet kaip siandien pastebejau ,vel pripaisytos beveik visos pavesines doh.gif Kaip viena mamyte siule daryti pavasari talka,nudazyti pavesines,bet ar ju neistiks toks pat likimas kaip ir dabar g.gif Ar verta kazka daryti kai nieks nesirupina darzelio teritorijos apsauga g.gif doh.gif
Smilla
QUOTE(Nuodeminga @ 2008 10 21, 21:14)
bigsmile.gif Na ne tik stogai kiauri,bet kaip siandien pastebejau ,vel pripaisytos beveik visos pavesines doh.gif Kaip viena mamyte siule daryti pavasari talka,nudazyti pavesines,bet ar ju neistiks toks pat likimas kaip ir dabar  g.gif Ar verta kazka daryti kai nieks nesirupina darzelio teritorijos apsauga g.gif  doh.gif
*

Taip, as atkreipiau demesi ir labai dziaugiausi, kai pavesines daze. Tikrai sauniai atrodo ir su tais kiaurais stogais lotuliukas.gif lotuliukas.gif ...tik jau kita savaite, ar net vos ne ta pacia, po keliu dienu, jos buvo apipiestos... Ta problema yra visur-piesia visur...vienitele priemone apsisaugoti - tai kiek imanoma saugot, kad nepiestu ir dazyt, dazyt, dazyt...DAr kad tie piesniai butu kaip piesiniai... ten net ne piesiniai, o slykstus uzrasai... doh.gif doh.gif
nesamone
QUOTE(Smilla @ 2008 10 22, 09:04)
Taip, as atkreipiau demesi ir labai dziaugiausi, kai pavesines daze. Tikrai sauniai atrodo ir su tais kiaurais stogais  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ...tik jau kita savaite, ar net vos ne ta pacia, po keliu dienu, jos buvo apipiestos... Ta problema yra visur-piesia visur...vienitele priemone apsisaugoti - tai kiek imanoma saugot, kad nepiestu ir dazyt, dazyt, dazyt...DAr kad tie piesniai butu kaip piesiniai... ten net ne piesiniai, o slykstus uzrasai... doh.gif  doh.gif
*

Na, manau, kad jei nesaugos niekas tu pavesiniu, tai dazyti ju tikrai daugiau neverta. Nes jei nenorim matyti tu baisiu uzrasu, tai jas tektu kas savaite dazyti. Tada manau visos darzelio lesos butu skyriamos tik dazymui, ir jokioms supynems pinigu neliktu g.gif
Buba
Su teritorijos apsauga šitam darželyje tragiška situacija doh.gif . Tik aš čia kažko nesuprantu- rajonas ne pats blogiausias, kiti darželiai taip pat stovi apsupti gyvenamųjų namų, bet tokių problemų kaip šis neturi. Tai gal reiktų pasiūlyti darželio direktorei, kad pabendrautų su kitų darželių vadovais ir pasidomėtų kaip ten sprendžiami šitie klausimai? Nu netikiu, kad tai situacija be išeities, manau reiktų tiesiog pradėt taisyt ją. Dažnesni policijos iškvietimau , manau tikrai nepakenktų schmoll.gif
Smilla
QUOTE(Buba @ 2008 10 22, 10:08)
Su teritorijos apsauga šitam darželyje tragiška situacija  doh.gif . Tik aš čia kažko nesuprantu- rajonas ne pats blogiausias, kiti darželiai taip pat stovi apsupti gyvenamųjų namų, bet tokių problemų kaip šis neturi. Tai gal reiktų pasiūlyti darželio direktorei, kad pabendrautų su kitų darželių vadovais ir pasidomėtų kaip ten sprendžiami šitie klausimai? Nu netikiu, kad tai situacija be išeities, manau reiktų tiesiog pradėt taisyt ją. Dažnesni policijos iškvietimau , manau tikrai nepakenktų  schmoll.gif
*

Taip, nepakenktu...
Mano vienas pazistamas dirba savaitgaliais naktiniu sargu kitame darzelyje. Irig yra minejes, kad labai megsta jaunimas rinktis i pavesines. BEt bent jau jie zino, kad cia sargas isvaiko, arba kviecia policija, ir tyliai sedi tose pavesinese, neniokoja turto bent jau. Su jais labai pyktis irgi niekas nenori, nes agresyvus jaunimas kita vakara ateis ir atkersys - langus isdauzys... gaunasi uzburtas ratas...
BEt pabandyti manau verta pakovoti...
Buba
QUOTE(Smilla @ 2008 10 22, 13:59)
Taip, nepakenktu...
Mano vienas pazistamas dirba savaitgaliais naktiniu sargu kitame darzelyje. Irig yra minejes, kad labai megsta jaunimas rinktis i pavesines. BEt bent jau jie zino, kad cia sargas isvaiko, arba kviecia policija, ir tyliai sedi tose pavesinese, neniokoja turto bent jau. Su jais labai pyktis irgi niekas nenori, nes agresyvus jaunimas kita vakara ateis ir atkersys - langus isdauzys... gaunasi uzburtas ratas...
BEt pabandyti manau verta pakovoti...
*

drinks_cheers.gif
Tigriukė@
Labas rytas visoms mirksiukas.gif Vakar nuostabiai praleidom laiką thumbup.gif Norėjau padėkoti auklėtojoms Boženai ,Aniai ir žinoma muzikos vadovei Nijolei už nuostabia Rudenėlio švente 4u.gif Matosi kad auklėtojos labai stengęsi ir joms tikrai pavyko. O mūsų vaikučiai šaunuoliai,labai gražiai dainavo,šoko ,diklamavo eileraštukus. Ir kas svarbiausia nejautėsi įtampos tarp vaiku,o tai labai svarbu. Ačiū jums aciuks.gif Ir noriu palinkėti ko daugiau tokiu gražiu ir paprastu švenčiu. biggrin.gif
Buba
QUOTE(Ksėna @ 2008 10 24, 10:41)
Labas rytas visoms mirksiukas.gif Vakar nuostabiai praleidom laiką  thumbup.gif Norėjau padėkoti auklėtojoms Boženai ,Aniai ir žinoma muzikos vadovei Nijolei už nuostabia Rudenėlio švente 4u.gif Matosi kad auklėtojos labai stengęsi ir joms tikrai pavyko. O mūsų vaikučiai šaunuoliai,labai gražiai dainavo,šoko ,diklamavo eileraštukus. Ir kas svarbiausia nejautėsi įtampos tarp vaiku,o tai labai svarbu. Ačiū jums aciuks.gif Ir noriu palinkėti ko daugiau tokiu gražiu ir paprastu švenčiu. biggrin.gif
*

Rudenėlio šventė buvo nuostabi thumbup.gif . Matyt vakar kelios grupės ją turėjo, nes mūsų mažieji puikiai pasirodė auklėtojos Ilonos dėka. Ačiū jai ploja.gif
Buba
Kažkaip nieko negirdėti apie apklausos rezultatus g.gif Gal kas turi kokių žinių?
RESPECT...
O mes norime labai padėkoti "Uogelių" grupės auklėtojoms Žanetai ir Natalijai už nuostabią "Rudenėlio šventę" aciuks.gif . Tikrai iš peties padirbėjo mirksiukas.gif ok.gif good.gif

user posted image

user posted image
Buba
Prabėgo jau mūsų Kalėdinė šventė daržely. Buvau sužavėta wub.gif thumbup.gif tiek vaikų išmone, tiek kantriu auklėtojų Ilonos ir Rūtos ir muzikos vadovės Nijolės darbu thumbup.gif AČIŪ Jums labai už puikų pasirodymą ir nuostabią šventę tiek vaikams, tiek tėveliams wub.gif
Tigriukė@
Mūsų Kalėdų švente irgi buvo nuostabi thumbup.gif Ačiū aukletojoms Boženai ir Aniai ir aišku muzikos vadovei Nijolei. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
austra
O man šiais metais kažko trūko toj kalėdinėj šventėj, lyginant su pernai metų švente ir vaikučių paruošimu šventei. Gaila, kad tik keli vaikai mokėjo eilėraštukus, kurių taip laukė Kalėdų Senelis. doh.gif doh.gif doh.gif
Buba
QUOTE(austra @ 2008 12 19, 18:48)
O man šiais metais kažko trūko toj kalėdinėj šventėj, lyginant su pernai metų švente ir vaikučių paruošimu šventei. Gaila, kad tik keli vaikai mokėjo eilėraštukus, kurių taip laukė Kalėdų Senelis. doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Gal dar per maži vaikučiai smile.gif , mūsų grupėje tai labai aktyviai vaikai deklamavo lotuliukas.gif
Tigriukė@
QUOTE(austra @ 2008 12 19, 19:48)
O man šiais metais kažko trūko toj kalėdinėj šventėj, lyginant su pernai metų švente ir vaikučių paruošimu šventei. Gaila, kad tik keli vaikai mokėjo eilėraštukus, kurių taip laukė Kalėdų Senelis. doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Supratau mirksiukas.gif bet man atrodo kad vaikai jau pavargo į pabaigą ir norėjo ko greičiau gauti dovanos biggrin.gif
austra
QUOTE(Buba @ 2008 12 20, 13:07)
Gal dar per maži vaikučiai  smile.gif , mūsų grupėje tai labai aktyviai vaikai deklamavo  lotuliukas.gif
*

Pernai deklamavo, tai tikrai nemanau, kad per maži rolleyes.gif
Nuodeminga
QUOTE(austra @ 2008 12 19, 18:48)
*

bigsmile.gif Pritariu! mirksiukas.gif Praeitais metais buvo idomiau,daug vaiku buvo ismokinti eilerasciu,o siemet ,kaip man pasirode,labai jau atmestinai viskas ,gal man taip atrodo,nezinau,bet mes pernai buvome kitoje grupeje mirksiukas.gif
mama 100
QUOTE(Nuodeminga @ 2008 12 20, 14:46)
bigsmile.gif Pritariu! mirksiukas.gif Praeitais metais buvo idomiau,daug vaiku buvo ismokinti eilerasciu,o siemet ,kaip man pasirode,labai jau atmestinai viskas ,gal man taip atrodo,nezinau,bet mes pernai buvome kitoje grupeje mirksiukas.gif
*

Kiek zmoniu - tiek nuomoniu, pvz. man svarbiau buvo ne eilerasciai. Patiko atmosfera, mano vaiko nuotaika, gal Kaledu Senis buvo nelabai aktyvus, bet aukletoju darbas matesi:) Kodel vaikai turi tik deklamuoti eilerascius (man primena taryb. metus, kai vaikas ant taburetes vis deklamuoja ir deklamuoja doh.gif )
Kiek graziu daineliu, sokiu ir t.t yra. Aciu muzikos vadovei ir aukletojoms. Manau, kad darzelyje dirba tikros profesionales 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.