Labas mamytes. As liepa atskrisiu i Airija ir ruosiuosi ten gimdyti. Vyras dirba legaliai Airijoje, o as Lietuvoje. Ar neteks man susimoketi uz gimdyma? Gal kas zinote atsakyma?
Gimdymas bei nesciosios prieziura nemokami, jei uzsiregistruoji ligonineje nestumo pradzioje. Zinau, kad mano boso zmona grizo is Amerikos, kai buvo penktame menesyje ir tai jau buvo per velu-turejo eiti pas privacius gydytojus
QUOTE(Una Martyna @ 2008 06 24, 21:07) Gimdymas bei nesciosios prieziura nemokami, jei uzsiregistruoji ligonineje nestumo pradzioje. Zinau, kad mano boso zmona grizo is Amerikos, kai buvo penktame menesyje ir tai jau buvo per velu-turejo eiti pas privacius gydytojus o šiaip kiek esu girdėjusi,kad reikia mokėti jei nei vienas iš šeimos narių nedirba t.y.nemoka mokesčių Papildyta: QUOTE(Indruliux @ 2008 06 24, 20:37) Labas mamytes. As liepa atskrisiu i Airija ir ruosiuosi ten gimdyti. Vyras dirba legaliai Airijoje, o as Lietuvoje. Ar neteks man susimoketi uz gimdyma? Gal kas zinote atsakyma? jeigu vyras dirba legaliai t.y.moka mokesčius tikrai nereikės mokėti
as kai gimdziau mum i namus atsiunte bila kad reikia susimoketi uz gimdyma ir ligonine.bet vyras nunise jo p60 ir nieko nereikejo moketi
QUOTE(Una Martyna @ 2008 06 24, 20:07) Gimdymas bei nesciosios prieziura nemokami, jei uzsiregistruoji ligonineje nestumo pradzioje. Zinau, kad mano boso zmona grizo is Amerikos, kai buvo penktame menesyje ir tai jau buvo per velu-turejo eiti pas privacius gydytojus Teisybe, kad reikia ligoninej uzsiregistruoti kuo anksciau O gimdymas ir prieziura nestumo metu tikrai nemokami. Paciu gimdymu ir ypac personalu esu baisiai patenkinta
Dideliausias aciu visoms uz atsakymus
siaip nepatartina skraidyti velyvam nestume...ir man atrodo kad reikia laisko is gydytojo parodyti kad gali skristi (kazkur tai skaiciau)
Sveikute,seip,gimdymas priskiriamas butinajai pagalbai tad yra nemokamas.Jie pageidauja,kad GP(bendros praktikos gydytojui)pasirodytum iki 12 sav,o ligoninej iki 20 sav.Bet tai tik pageidavimas
Labai aciu uz toki issamu atsakyma
QUOTE(Indruliux @ 2008 06 25, 14:45) Dideliausias aciu visoms uz atsakymus Hm...o keliu svaiciu tu ketini skristi? Nepamirsk pasiimti pazymos is gydytojo, kad tau leidziama skristi, nes oro uoste gali paprasyti (ypac jei didelis pilvas) ir pasitikslink, iki kelintos nestumo svaites tos oro linijos skraidina nesciasias. Sakau, nes mano drauge skrido 36sav. tai jos i lektuva neileido...teko autobusu belstis
Sveiki
mes gyvenam mazam miestelyje , Navane , o gimdyt reikejo Droghedoj . Tai va ... i Airija isvis skridau tik atostogoms , kelioms sav , bet pabuvau ir nusprendziau cia gimdyt . Pas GP pirma karta apsilankiau gal
na tikrai tiek nescios prieziura,tiek gimdymas nemokami.ir berods 4sav.po gimdymo nemokamos gp paslaugos.
o gal kuri zino iki kelinto menesio galima skraidyti lektuvu?!
na as skridau su rain airu ir niekam neydomu.kad gimdyt ne uz kalnu,35sav.
siaip geriau nerizikuoti galit paskambint i oro linijas ir ju paciu pasiklausineti nes nuo ten dirbanciuju priklauso ar leis skristi ar ne
sveikos mamytes
QUOTE(llaurytele @ 2008 07 31, 18:44) sveikos mamytes imetu linka kur rasi daug info apie gimdymus,prieziura,pasalpas ir dar daug,daug ka airiukes QUOTE(llaurytele @ 2008 07 31, 16:44) sveikos mamytes gimdžiau čia Dubline Holles st. National Maternity hospital,per gimdymą priežiūra tiesiog superinė buvo
Pasirodžiau GP būdama 25sav. Ir rėkt tikrai negavau. Visą nėštumą mane labai prižiūrėjo,gimdžiau su epidiūru ir nič niekas nekainavo nė cento.Plius 6sav po gimdymo,tiek vaikiukui tiek mamytei medicininės paslaugos nieko nekainuoja.
Kas liečia gimdymą,personalą,galiu pasakyt tik tiek-gimdyčiau ir gimdyčiau! be galo šaunus personalas,gydytojai.Kiek esu girdėjusi Lietuvoje dažna ir kišius neša,ir tai manau geriau nei čia nebūna. Indrikuliuk,tu kai gimdysi Limerick'e,tai išvis nėra ko pergyvent.Aš čia ir gimdžiau ir žinok viskas puikiai! QUOTE(Kaciusss @ 2008 07 31, 22:07) Pasirodžiau GP būdama 25sav. Ir rėkt tikrai negavau. Visą nėštumą mane labai prižiūrėjo,gimdžiau su epidiūru ir nič niekas nekainavo nė cento.Plius 6sav po gimdymo,tiek vaikiukui tiek mamytei medicininės paslaugos nieko nekainuoja. Kas liečia gimdymą,personalą,galiu pasakyt tik tiek-gimdyčiau ir gimdyčiau! be galo šaunus personalas,gydytojai.Kiek esu girdėjusi Lietuvoje dažna ir kišius neša,ir tai manau geriau nei čia nebūna. Indrikuliuk,tu kai gimdysi Limerick'e,tai išvis nėra ko pergyvent.Aš čia ir gimdžiau ir žinok viskas puikiai! labas, as ir pasirodziauy kaskur 30 savaite, aisku pasake, kad galejau ir anksciau, bet juk ta paty butu pasake ir lietuvoj, ir dar gal daugiau,,, gimdziau wilton klinikose kartu su vyru, po gimdymo iskart pasiule kavos arbatos, skrebuciu. nuostabus ir siltas cia proziurejimas. o lt ziuri, tik kaip koky kysi gauti, tada ir prieziura bus atitinkama.
sveikos, gimdziau airijoj, limerick mieste. gimdymu ir po gimd prieziura esu patenkinta
QUOTE(llaurytele @ 2008 07 31, 19:44) sveikos mamytes sveikute, as pagimdziau suneli pries tris menesius ir galiu pasakti 100 procentu kad antra vaikeli noreciau gimdyti tik airijoje. Gimdziau National maternity hospital Holles streete dubline, labai gera prieziura pries gimdyma ir po jo, nuostabios akuseres ir seseles.... buvau tiek suzaveta kad visa tai atliekama nemokamai ir su tokia siluma... pagimdziusi savo mazaji buvau nuvezta i bendra palata o po keliu valandu atejo akusere paziureti kaip mes laikomes su suneliu, pabuciavo suneli, palaimino ji vokieciu kalba(ji buvo vokiete) man palinkejo geriausios kloties ir isejo pabaigusi pamaina, manau lietuvoje sito net pinigu sumokejusi negautum, buvo tiesiog palaima sirdziai.... taip pat priziurincioji sesute buvo tiesiog nuostabi, net dabar atsiminus asaros byra, tokios prieziuros ir silumos lietuvoje su ziburiu nerasi. na zinoma man gal pasiseke gal pamaina buvo labai gera, taciau tikrai neturiu ne vieno priekaisto QUOTE(Gyvate @ 2008 09 10, 12:45) sveikute, as pagimdziau suneli pries tris menesius ir galiu pasakti 100 procentu kad antra vaikeli noreciau gimdyti tik airijoje. Gimdziau National maternity hospital Holles streete dubline, labai gera prieziura pries gimdyma ir po jo, nuostabios akuseres ir seseles.... buvau tiek suzaveta kad visa tai atliekama nemokamai ir su tokia siluma... pagimdziusi savo mazaji buvau nuvezta i bendra palata o po keliu valandu atejo akusere paziureti kaip mes laikomes su suneliu, pabuciavo suneli, palaimino ji vokieciu kalba(ji buvo vokiete) man palinkejo geriausios kloties ir isejo pabaigusi pamaina, manau lietuvoje sito net pinigu sumokejusi negautum, buvo tiesiog palaima sirdziai.... taip pat priziurincioji sesute buvo tiesiog nuostabi, net dabar atsiminus asaros byra, tokios prieziuros ir silumos lietuvoje su ziburiu nerasi. na zinoma man gal pasiseke gal pamaina buvo labai gera, taciau tikrai neturiu ne vieno priekaisto sutinku su tavimi visu šimtu procentų,aš ten pat gimdžiau ir galiu pasakyti pačius šilčiausius žodžius ten dirbantiems medikamas
Sveikos
O gal kuri gimdete Sligo ar Letterkenny?Man arciausiai sitie miestai ir noriu kuo daugiau apie juos suzinoti.Kol kas dar nesu
Sveikos Airiukes
Prasau is jusu kuo daugiau informacijos nestumo Airijoje tema... Uzvakar kaip is giedro dangaus teigiamas testas sujauke visas mintis ir planus... Pirma , tai kur man dabar kreiptis ? Pas GP ? Antra , kada isleidziama i dekreta, kiek laiko trunka motinystes atostogos, kokios pasalpos yra mokamos ? Kiek reikia buti pradirbus ? Kol kas labiausiai domina sie dalykai , buciau labai dekinga QUOTE(daugiavaike 4 @ 2008 09 07, 10:02) labas, as ir pasirodziauy kaskur 30 savaite, aisku pasake, kad galejau ir anksciau, bet juk ta paty butu pasake ir lietuvoj, ir dar gal daugiau,,, gimdziau wilton klinikose kartu su vyru, po gimdymo iskart pasiule kavos arbatos, skrebuciu. nuostabus ir siltas cia proziurejimas. o lt ziuri, tik kaip koky kysi gauti, tada ir prieziura bus atitinkama. wiltone tai cia gal Corke? sakykit, o gal kas zino ka reikia daryti kad patekti gimdyti Bon Secours Hospital? kiek girdejau kad reikia bent metus buti apsidraudus kazkur ir moketi ynasa, bet tikrai nezinau tiesos
o kaip susitvarkot tos kuriom kalba ne fontanais liejas?iekot vertejo kaskart
QUOTE(BOMBONKE BOMBONKE, o kam tas vertėjas? Mokėt vieną žodį PUSH ir gana
Sveikos, priziurejo nestuma ir gimdziau Cavan ligonineje. Esu viskuo patenkinta:prieziura gimdymo metu (siule arbata, kava, gulejau vonioje), po gimdymo labai padejo priziureti suneli. Uz nieka nereikejo moketi. Nemanau, kad LT sumoketi pinigeliai gali padeti nuo skausmo ar palengvinti, pagreitinti si procesa. Nebent pakeisti sesuciu, daktaru elgesi ir poziuri.
nu nrzinau jums ir pasiseke visoms kur nieko nemokejot!!!!!
QUOTE(odessa @ 2009 01 10, 13:21) nu nrzinau jums ir pasiseke visoms kur nieko nemokejot!!!!! Kiek girdėjau, tai reik P kažkurią formą nunešt ir būt nereikėję nieko mokėt
Sveikos mamytes, norejau paklaust gal kas zino, matot as lietuvoi jau perejau visiskai visus privalomus tyrimus, o stai dabar su vyru ketinam i Airija isvykt gyvent, norejau paklaust ar man ten isnaujo reiks viska pasitikrint, ar yra galimybe kad lietuviu gyditojai isduos kokia pazyma ar dar ka???
QUOTE(DonataG;) @ 2009 01 11, 21:37) Sveikos mamytes, norejau paklaust gal kas zino, matot as lietuvoi jau perejau visiskai visus privalomus tyrimus, o stai dabar su vyru ketinam i Airija isvykt gyvent, norejau paklaust ar man ten isnaujo reiks viska pasitikrint, ar yra galimybe kad lietuviu gyditojai isduos kokia pazyma ar dar ka??? ta prasme ka pasitikrinai? juk pas gyd reiks eit cia irgi QUOTE(laurechka @ 2009 01 10, 21:39) Kiek girdėjau, tai reik P kažkurią formą nunešt ir būt nereikėję nieko mokėt nu va apie jokias formas nebuvau girdejus QUOTE(dvynuke85 @ 2008 07 31, 17:35) neveikia man sitas puslapiukas, o pati ruosiuosi gimdyti geguze, labai reikia pasiskaityti Gal padesit? Papildyta: QUOTE(DonataG;) @ 2009 01 11, 18:37) Sveikos mamytes, norejau paklaust gal kas zino, matot as lietuvoi jau perejau visiskai visus privalomus tyrimus, o stai dabar su vyru ketinam i Airija isvykt gyvent, norejau paklaust ar man ten isnaujo reiks viska pasitikrint, ar yra galimybe kad lietuviu gyditojai isduos kokia pazyma ar dar ka??? O ka tau dar eLietuvoje? Taigi vis tiek reikia eiti kas menesi kaip kazkas rase is pradziu, paskui kas 2 sav, o paskui kas sav. Cia tyrimai tokie Ligonine 14 savaiciu paeme kraujo tyrima. Dabar kai busiu 28 sav vel i ligonine. Tai tada irgi turbut ims krauja. O daugiau visa kita tas pats. jokiu kitokiu tyrimu nedaro... O gal kas skraido i LT su leliuku? Nuo kokio amziaus lelyti jau skraidinotes i lt? Beje koki pasa ir per kiek laiko gavote? Aciukas Ir darklausiukas. Ar gimdziusios Airijoje gavote kokias nors vienkartines ismokas ar pasalpas? Jei esate istekejusios o ne vienisos motinos. Vienisos motinos, girdejau, gali issireikalauti visur ir uz viska. Susidaro nemenka sumele... O kaip yra istekejusioms? As klausiau vienos aires, ji turi gimdyti vasari, tai sake istekejusioms jokios vienkartines nepriklauso. tik maternity benefit (dirbancioms) ir vaiko pinigeliai...
Airijoj nėra vienkartinių pašalpų
Aciu uz atsakymus...dabar supratau kas ir kaip
sveikutes!
as siek tiek su kitokiu klausimu,bet gal kas zinosit ka patarti..pirma karta turejau cezario pjuvi airijoj,o dabar su antru,nuejus i ligonine ir susitikus su daktaru man buvo pasakyta,kad jei si karta viskas -teks gimdyti paciai ir jokiu cezariu!gal kas zinote ar as galiu ji issireikalauti arba kiek kainuoja,jei as ji noriu pati pasirinkti..nesupraskit klaidingai,as nieko pries naturalu gimdyma..net gailejaus,kad pirma karta negalejau pati..bet si karta,kai pilvas jau pjautas,as paniskai bijau pati gimdyti(aisku jei lelius vel nesugalvos nesiversti)..prieziura cia zinoma super,seseles labai ir labai malonios,bet ju ziniu lygis mane siurpina..teko jau nekarta susidurti,ir neduok dieve daugiau..kas liecia mano po operacijos issiziojusia zaizda(chirurgas israse antibijotiku ir isleido namo..o dar po 3dienu kitas gyd,gavo mane puse valandos persiuvinet QUOTE(kristina r. @ 2009 03 17, 13:09) sveikutes! as siek tiek su kitokiu klausimu,bet gal kas zinosit ka patarti..pirma karta turejau cezario pjuvi airijoj,o dabar su antru,nuejus i ligonine ir susitikus su daktaru man buvo pasakyta,kad jei si karta viskas -teks gimdyti paciai ir jokiu cezariu!gal kas zinote ar as galiu ji issireikalauti arba kiek kainuoja,jei as ji noriu pati pasirinkti..nesupraskit klaidingai,as nieko pries naturalu gimdyma..net gailejaus,kad pirma karta negalejau pati..bet si karta,kai pilvas jau pjautas,as paniskai bijau pati gimdyti(aisku jei lelius vel nesugalvos nesiversti)..prieziura cia zinoma super,seseles labai ir labai malonios,bet ju ziniu lygis mane siurpina..teko jau nekarta susidurti,ir neduok dieve daugiau..kas liecia mano po operacijos issiziojusia zaizda(chirurgas israse antibijotiku ir isleido namo..o dar po 3dienu kitas gyd,gavo mane puse valandos persiuvinet O kiek laiko praejo nuo pirmojo cezario pjuvio? Jei ne daugiau kaip 2 metai tai tada tikrai turi daryti cezari. o jei daugiau - reikia tartis su kazkuo protingesniais
Esu girdejus ir tokia nuomone, kad jei per 5 metus antra gimdai po pirmo Cezario, tai geriau butu, kad ir antras Cezaris butu
Oi kaip sumaliau, bet tikiuos supratot, ka norejau pasakyti Mano draugei OT dare Cezari, dabar laukiasi antro, pirmajam vaikui 4 metai.. Gydytojai iskart pasake, kad bus planine Cezario operacija ir su antru QUOTE(Domke @ 2009 03 18, 21:15) Esu girdejus ir tokia nuomone, kad jei per 5 metus antra gimdai po pirmo Cezario, tai geriau butu, kad ir antras Cezaris butu Oi kaip sumaliau, bet tikiuos supratot, ka norejau pasakyti Mano draugei OT dare Cezari, dabar laukiasi antro, pirmajam vaikui 4 metai.. Gydytojai iskart pasake, kad bus planine Cezario operacija ir su antru o ka reiskia OT? |