Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Juodasis darželių ir auklėtojų sąrašas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2
pelėdžiukas
Mielosios mamos,

Visai neseniai susidūriau su situacija, kuri paskatino mane atidaryti šią temą, kurioje galėtumėm išsakyti savo pastebėjimus apie netikusį elgesį su vaikais darželyje, prastą mitybą ar sąlygas. Žodžiu, apie tai, kas įtakoja vaikučio vystymąsi darželyje, tačiau nėra reikiamos kokybės, o neretai būna pažeidžiamos ir vaikų prigimtinės teisės.

Siūlau visoms mamoms ,ir ne tik, drąsiai pasakoti savo patyrimus, kurie gali padėti kitoms mamoms apsaugoti savo vaikus nuo traumų.

Būkime vieningi ir neabejingi ne tik savo, bet ir kitų vaikų atžvilgiu.
Elenele Raganele
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 06 24, 23:20)
Mielosios mamos,

Būkime vieningi ir neabejingi ne tik savo, bet ir kitų vaikų atžvilgiu.
*

na, tai bet kas pasikeis, kad CIA tai sakysite ? Problemas reikia spresti darzely, o ne uzpakali pasidejus ant kedes internetu
Papildyta:
Peledziuke, ta istorija, kuria apraset kitoje temoje yra slyksti, bet .. jus turejote pakalbeti akis i aki su aukletoja, nesvarbu, jog ne jusu vaikas. tai GALEJo buti ir jusu vaikas. O dabar- tai aukletojai vienodai rodo ka jus cia paraset, ir berniuko mama OI VARGU AR paskaitys sia istorija. Vienam darzely jautriu Ignu gali buti po 5 viso amziaus grupese. Taip vat ir pasimato abejingumas verysad.gif
Tigriukė@
Tikrai nemanau kad tokiais budais galima išsispresti problema. Neužmirškit,kad už savo žodžius mes turim pateikti konkrečius faktus . Ir tikrai galiu pasakyti,kad tevelių nuomones laaabai skyresi.Vienems aukletoja stebuklinga ,kitiems bjauri. Aš visada tiesiai švesiai pasakau auklėtojai savo abejones,ir visada labai gražiai sprendžiam problema. Jie irgi žmones ir gali klysti,žinoma jei nėra kriminalo, tada tikrai reikia kalbėti su administracija ir kitom instancijomis.
storaboba
labai palaikau tokią temą thumbup.gif Ir netgi puiku būtų turėti temą apie mokyklas ir mokytojus. Nors apie mokytojus galima pasiskaityti kituose forumuose, o vat apie darželius informacijos trūksta...

Juk turime temas apie blogus ginekologus, pediatrus, aukles, tai kodėl neturime turėti apie auklėtojas?
Papildyta:
QUOTE(Ksėna @ 2008 06 25, 11:15)
Tikrai nemanau kad tokiais budais galima išsispresti problema. Neužmirškit,kad už savo žodžius mes turim pateikti konkrečius faktus . Ir tikrai galiu pasakyti,kad tevelių nuomones laaabai skyresi.Vienems aukletoja stebuklinga ,kitiems bjauri. Aš visada tiesiai švesiai pasakau auklėtojai savo abejones,ir visada labai gražiai sprendžiam problema. Jie irgi žmones ir gali klysti,žinoma jei nėra  kriminalo, tada tikrai reikia kalbėti su administracija ir kitom instancijomis.
*

gydytojai irgi vieniems puikūs, o kitiems blogi, bet nuomonės apie juos kažkodėl išsakomos, ir niekas vėjo nekelia mirksiukas.gif
Elenele Raganele
QUOTE(storaboba @ 2008 06 25, 11:15)
labai palaikau tokią temą  thumbup.gif Ir netgi puiku
Papildyta:
gydytojai irgi vieniems puikūs, o kitiems blogi, bet nuomonės apie juos kažkodėl išsakomos, ir niekas vėjo nekelia  mirksiukas.gif
*

tai bet daktara gali pasikeist, privacios aukles nesamdyt, o pletkais internete sukelsit tik aukletoju pykti ir liudesi, negi manot aukletojos sm nesilanko ?Nejau manot nesupras, apie kuri vaika eina kalba ? doh.gif
storaboba
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 06 25, 12:29)
tai bet daktara gali pasikeist, privacios aukles nesamdyt, o pletkais internete sukelsit tik aukletoju pykti ir liudesi, negi manot aukletojos sm nesilanko ?Nejau manot nesupras, apie kuri vaika eina kalba ?  doh.gif
*

o tai gydytojų pykčio ir liūdesio komentarai nesukelia?
Nuska
iš vienos pusės paskaityti blogus nutikimus gerai vien todėl, kad neturėtum rožinių akinių, kad viskas gražu ir pūkuota ir kad reikia neprarasti budrumo. Iš kitos pusės, nereikia pamiršti, kad lazda turi du galus ir prieš burnojantis internete prieš tai reikia akis į akį pasišnekėti su auklėtojomis ir pasiaiškinti kas ir kaip.
Na kad ir mano mažė, pradėjo eiti į lopšelį, dar nešneka ir neretai net mums su vyru neaišku ko ji nori, tai kur čia auklėtojoms bus aišku, ypač kai lankom dar nesenai. Penktadienį kai pasiėmė vyras iš lopšelio, tai matėsi kad kažkas buvo nutikę - ir auklėtoja su auklyte gana suirzę buvo, kad vaikas piktas, nieko nevalgo, nesuprasi kas yra. Bet ir laiko nebuvo kada šnekėti - mažoji įsikibo, verkti pradėjo, auklėtojos kitus vaikus pradėjo gaudyt, tai taip ir išsiskyrė savaitgaliui tesupratęs, kad diena mažajai buvo ne kokia. Vakare paaiškėjo galima blogos jos nuotaikos priežastis - matyt pilvuką skaudėjo, nes kai atsisėdėjo ant puodo, pridarė jį pilną (nors daržely po miego ir darė) ir dar išsibezdėjo, tai nuotaika su apetitu grįžo biggrin.gif šįryt ryte su auklėtoja daugiau pašnekėjau kas gi tądien nutiko - nu ir paaiškėjo, kad mažė zyzė ir jos niekaip pradžioj negalėjo suprasti kas jai yra, ypač kai atrodė kad ant puodo pasėdėjo, viską padarė ir kaip ir gerai turėtų būti. O plius ji dar nevalgi pas mus, kas auklėtojas matyt irgi neramina, kai visi vaikai kerta net ausys linksta, o mūsiškė vos kelis šaukštus tepaima ir viskas. Bet matėsi kad nuoširdžiai susirūpinusios klausinėjo, gal ji dar kokiais ženklais ar garsais pasako savo norus, kad jos galėtų greičiau ją suprasti kol neprasidėjo isterijos.
Tiesiog reikia pamiršti tą lietuvišką kuklumą, kad jei bandysiu aiškintis kas ir kaip, tai bus negerai - reikia eiti ir aiškintis.
Elenele Raganele
QUOTE(storaboba @ 2008 06 25, 11:38)
o tai gydytojų pykčio ir liūdesio komentarai nesukelia?
*

gydytojai (uzsieme zmones) manau blevyzgu internete beveik ir neskaito rolleyes.gif be to, pas daktara nuejai syki- ir viskas, daugiau negrisi, o darzeliai visi pergrusti ir turesi kasdien akyse rodytis kokiai internete "isgirtai" aukletojai ir kasdien i jos "nasrus" atiduoti savo vaika
storaboba
šiaip tai nemanau, kad komentarai kažką pakeis, bet tokia informacija būtų naudinga renkantis darželį - mums pagal gyvenamą vietą priklauso gal kokie 4-5 darželiai, tai jei žinočiau, kad viename jų vaikai skriaudžiami, vesčiau į kitą... Bet čia, be abejo, aktualu pasirinkimo stadijoje. Po to jau problemą reikia spręsti su auklėtoja. Galų gale ir auklėtojos istorijos pusės reikia išklausyt.
JM
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 06 25, 10:29)
tai bet daktara gali pasikeist, privacios aukles nesamdyt, o pletkais internete sukelsit tik aukletoju pykti ir liudesi, negi manot aukletojos sm nesilanko ?Nejau manot nesupras, apie kuri vaika eina kalba ?  doh.gif
*

tema diskutuoti ar reikia tokios temos "juoduju aukletoju sarasas" jau yra,cia manau tema apie konkrecius atvejus,konkrecius darzelius ir konkrecias aukletojas...nebesivelkite i gincus 4u.gif
olė
temos autorė minėjo ne tik auklėtojas,bet ir darzelius,ten esamas sąlygas,maitinimą ir t.t. galima gvildenti ir reiksti savo nuomones
pelėdžiukas
Atsakau į nuomonę kodėl nieko nesakiau tai auklėtojai.

Visų pirma tai nieko nepakeis, nes nepažįstu nei vieno vaiko iš to darželio tėvų ir man auklėtoja savo pavardės tai pat nepasakytų. O moralais problemos neįmanoma išspręsti. Geriau ją paviešinti.

Atsakau į tai, kad paminėjus auklėtojas internete teks su jomis bendrauti.

Jei bijote sutikti ir būti atpažinta, tai ir nekomentuokite. Aš tikrai galiu jas dar sutikti, tik, kad po to įvykio ten jau kuri diena nesirodo. Nebijau, kad man teks į tą darželį kreiptis, nes tikrai neteks.

Žinau tikrai, kad atsiras ne viena mama, kuri turės ką pasakyti apie maitinimą, priežiūrą, bendravimą su vaikais ir kt., nebijodama būti atpažinta. Juk tikrai nereikia tokiam komentare prisistatinėti ar konkrečiai savo vaiko įvardinti. Pakanka parašyti: toks darželis, tokia grupė, tas ir tas negerai, tokia auklėtoja ir pan. Galima tam prisiregistruoti kitu vardu. Neieškokim priežasčių ko galima bijoti ir ką kitas turėjo padaryti, darykim.

Geriau paviešinti, nei veltis į beprasmį konfliktą. Reti atvejai, kai galima išsiaiškinti be pasekmių vaikui. Yra atvejų, kai vaikas "atsiima" už moralus auklėtojai.

Kalbėkim viešai, bus daugiau naudos. mirksiukas.gif
Elenele Raganele

Kalbėkim viešai, bus daugiau naudos. mirksiukas.gif
*

[/quote]

schmoll.gif nesutinku su tuo, kad jei butumet sugedinusi ta aukletoja ji nebutu sureagavusi ir kita syki nesielgtu geriau. Todel sis pasakojimas internete vargu ar tures kokios kitos prasmes isskyrus islietas emocijas.

JM
drinks_cheers.gif butent,kad matoma problema reikia spresti vietoje,o ne internete islieti emocijas.Nesu linkusi kistis ir komentuoti kitu darba(apie aukletojas ir kt profesijas),bet sioje vietoje vaikas aiskiai psichologiskai skriaudziamas buvo,tad mano manymu reikejo pranesti,ten kur reikia.
Asmeniskai mane,net supurto pagalvojus,kad jei ir mano vaikas atsidurtu tokioje situacijoje.
Tad neuzmerkime akiu,kai taip vyksta,o is karto padekime maziems zmoguciams wub.gif
pelėdžiukas
schmoll.gif Jokiu būdu nesiekiu, kad būtų liejamos emocijos ir pati jų nelaistau.

Jei manot, kad tokią užkietėjusią auklėtoją dar galima sugėdinti ir taip daugiau nedarys, tai net juokas ima. Pro ašaras, žinoma.

Kam įsivazduojate turėjau pranešti? Nežinau iš kokio jos darželio, nežinau pavardžių, o kreipiantis į bet kokią įstaigą reikia turėti konkretų pagrindą. Mano matytas vaizdas nėra įrodymas, nes nebuvo daugiau liudininkų.

Mes kalbame apie moralę, gėdinti galima vaiką ir tai ne visada paklauso, o kaip galima sugėdinti auklėtoją, kuri turi dramblio storumo odą ir yar pripratusi save pateikti visiškai kitaip ir kam reikia: vaikų tėvams, darželio vadovybei, pamatytiems praeiviams. Tiesiog jai-viso to nebuvo, nieko tokio, vaikas užsiožiavo. Taip jau būna.

Yra tema "juodasis auklių sąrašas" ir ten su pagarindu ir be liejasi emocijos per kraštus, o tokių atvejų, kaip aš papasakojau ten pilna. Skirtumas tik tas, kad ten auklės, o čia darželio auklėtojos.
Elenele Raganele
[quote=pelėdžiukas,2008 06 26, 16:13]
schmoll.gif Jokiu būdu nesiekiu, kad būtų liejamos emocijos ir pati jų nelaistau.

Jei manot, kad tokią užkietėjusią auklėtoją dar galima sugėdinti ir taip daugiau nedarys, tai net juokas ima. Pro ašaras, žinoma.

Reikejo prieit prie aukletoju ir paklaust, kuri atsakinga uz si vaika. Gana garsiai mirksiukas.gif isdestyti situacija, pasiklaust, ar neskauda sirdies, kai mato bejegiskai verkianti vaika ir t.t. Jos issigastu, kad si pokalbi gali isgirsti kiti. Jos susigestu viena pries kita. Jos nenoretu, kad si informacija pasiektu direktores ausis. Ir as garantuoju, kad ateity elgtusi daug atsakingiau sulaukusios stai tokio salto dusho. Ir tai nera naivu ar ka. Naivu yra tiketis, kad jusu islietas emocijas perskaitys reikiamo vaiko mama ar reikiamo darzelio direktore.
Ramunita
ir aš palaikau šitos temos egzistavimą, ji reikalinga,bet jei kam atrodo nereikalinga-tai ko čia lankytis??????????
Ši tema nėra skirta pasisakyti tiems,kd matė kažką negero iš šalies, tikrai yra tėvų,kire galėtų pasisakyti apie problemas su auklėtojomis,kurios buvo mėgintos spręsti, bet neišėjo...Labai jau visokių situacijų būna...Labai visokių aulėtojų pasitaiko,o paskundus darželio vedėjai (jei jau su auklėtoja nesusikalbama) ji tik nusišypso ir pasiūlo keisti darželį...
Suprantu,kad kartais mamos susireikšmina,bet kiekviena skaitydama komentarus gali spręsti kaip priimti informaciją

Beje Elenėle, ar bandei kada gėdint auklėtoją? Va,kai aš pratinau vaiką į darželį (pati auklė buvau)-atvedė moterėlė varkianąia mergatę nuo vartelių, buvo jin nuklydus ir nežinojo kaip grįžt,tai auklėtoja tik ačiū pasakė,jai buvo dzin...
Elenele Raganele
eilini syki dangstote savo abejinguma rolleyes.gif kaip rashliava internete galetu paveikti aukletojas elgtis geriau su musu vaikais ? Bent musu darzelio direktore tikrai sprendzia problemas ir dar negirdejau, kad kam butu pasiuliusi keisti darzeli ax.gif nu tikrai eiciau, kalbeciau, lisciau i akis . Nebuciau priekabi-sveiko proto ribose, bet rodyciau akivaizdu susidomejima savo vaiku.
O aukletojoms kartais issikalbejus girdi, kad tevai nepasivargina su aukletojom nei pasisveikint, nei atsisveikint, nepaklausia kaip ju vaikams sekesi, kaip praejo diena, o ir buna is vis abejingu tevu, kurie eina tarytum pro sali- vaikais juos pamato ir bega link ju, bet tevai net nestabteli, eina toliau, tuo tarpu kai vaikas suoliuoja is paskos. Tai gal tikrai- sukurkim ir juodaji tevu sarasa ? Kur aukletojos gales pasisakyti : g.gif "Maryte Petrauskiene ir vel parvede i darzeli Mantuka su nesvariais "triusikais" " , ot tai marytei petrauskienei patiktu thumbup.gif lotuliukas.gif o jos darbdaviai is vis liktu suzaveti biggrin.gif ...
pelėdžiukas
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 06 26, 18:06)
eilini syki dangstote savo abejinguma  rolleyes.gif  kaip rashliava internete galetu paveikti aukletojas elgtis geriau su musu vaikais ? Bent musu darzelio direktore tikrai sprendzia problemas ir dar negirdejau, kad kam butu pasiuliusi keisti darzeli  ax.gif  nu tikrai eiciau, kalbeciau, lisciau i akis . Nebuciau priekabi-sveiko proto ribose, bet rodyciau akivaizdu susidomejima savo vaiku.
O aukletojoms kartais issikalbejus girdi, kad tevai nepasivargina su aukletojom nei pasisveikint, nei atsisveikint, nepaklausia kaip ju vaikams sekesi, kaip praejo diena, o ir buna is vis abejingu tevu, kurie eina tarytum pro sali- vaikais juos pamato ir bega link ju, bet tevai net nestabteli, eina toliau, tuo tarpu kai vaikas suoliuoja is paskos. Tai gal tikrai- sukurkim ir juodaji tevu sarasa ? Kur aukletojos gales pasisakyti : g.gif "Maryte Petrauskiene ir vel parvede i darzeli Mantuka su nesvariais "triusikais" " , ot tai marytei petrauskienei patiktu  thumbup.gif  lotuliukas.gif  o jos darbdaviai is vis liktu suzaveti  biggrin.gif ...
*

Miela,

Apseikime, prašau, be nepagarbos kito išsakytai nuomonei. Nėra juokinga. Abejingi žmonės savo nuomonės viešai neišsako.
Užvesdama šią temą aš nesiekiau pakeisti auklėtojų elgesio, nelaukiu, kad perskaitys darželio direktorė ir atskaitys moralą auklėtojoms. Aš nesiekiu išlieti emocijų, pati tai darote išjuokdama kitus.
Siūlau tam užvesti atskira temą, o ši yra užvesta tikslu dalintis informacija. Kuo daugiau jos turėsime, tuo geriau pasirūpinsime savo vaikais, kai negalime būti šalia tiesiogiai.
Tigriukė@
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 06 26, 19:06)
eilini syki dangstote savo abejinguma  rolleyes.gif  kaip rashliava internete galetu paveikti aukletojas elgtis geriau su musu vaikais ? Bent musu darzelio direktore tikrai sprendzia problemas ir dar negirdejau, kad kam butu pasiuliusi keisti darzeli  ax.gif  nu tikrai eiciau, kalbeciau, lisciau i akis . Nebuciau priekabi-sveiko proto ribose, bet rodyciau akivaizdu susidomejima savo vaiku.
O aukletojoms kartais issikalbejus girdi, kad tevai nepasivargina su aukletojom nei pasisveikint, nei atsisveikint, nepaklausia kaip ju vaikams sekesi, kaip praejo diena, o ir buna is vis abejingu tevu, kurie eina tarytum pro sali- vaikais juos pamato ir bega link ju, bet tevai net nestabteli, eina toliau, tuo tarpu kai vaikas suoliuoja is paskos. Tai gal tikrai- sukurkim ir juodaji tevu sarasa ? Kur aukletojos gales pasisakyti : g.gif "Maryte Petrauskiene ir vel parvede i darzeli Mantuka su nesvariais "triusikais" " , ot tai marytei petrauskienei patiktu  thumbup.gif  lotuliukas.gif  o jos darbdaviai is vis liktu suzaveti  biggrin.gif ...
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Elenele Raganele
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 06 26, 21:05)
Miela,

Apseikime, prašau, be nepagarbos kito išsakytai nuomonei. Nėra juokinga. Abejingi žmonės savo nuomonės viešai neišsako.
Užvesdama šią temą aš nesiekiau pakeisti auklėtojų elgesio, nelaukiu, kad perskaitys darželio direktorė ir atskaitys moralą auklėtojoms. Aš nesiekiu išlieti emocijų, pati tai darote išjuokdama kitus.
Siūlau tam užvesti atskira temą, o ši yra užvesta tikslu dalintis informacija. Kuo daugiau jos turėsime, tuo geriau pasirūpinsime savo vaikais, kai negalime būti šalia tiesiogiai.
*

Peledziuke 4u.gif internetas -viesha erdve, taciau tuo tarpu cia issakytos mintys praktiskai neturi savyje jokiu viesumo pedsaku schmoll.gif nes as galiu but bet kas, senas diedas su nukarusiais konkolais ir baisiu pilvu, galiu buti darzelio Sakalelis direktore ar jusu vaiko grupes aukletoja mirksiukas.gif tad ir visos cia pasakojamos istorijos turi bemaz toki pati tikrumo atspalvi wink.gif cia net kokia nors aukletojos nekencianti kaimyne galetu pasidievagoti, kad mate kaip Audrone is bezdzioniuku grupes dave kumsciu i nugara berniukui, anas parvirto ir t.t. Realia pagalba jus galejote suteikti butent TEN, stovedama salia to berniuko ir aukletoju ir REALIAI jas sugedindama.
Margo&
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 06 26, 22:30)
Peledziuke  4u.gif internetas -viesha erdve, taciau tuo tarpu cia issakytos mintys praktiskai neturi savyje jokiu viesumo pedsaku  schmoll.gif  nes as galiu but bet kas, senas diedas su nukarusiais konkolais ir baisiu pilvu, galiu buti darzelio Sakalelis direktore ar jusu vaiko grupes aukletoja  mirksiukas.gif  tad ir visos cia pasakojamos istorijos turi bemaz toki pati tikrumo atspalvi wink.gif  cia net kokia nors aukletojos nekencianti kaimyne galetu pasidievagoti, kad mate kaip Audrone is bezdzioniuku grupes dave kumsciu i nugara berniukui, anas parvirto ir t.t. Realia pagalba jus galejote suteikti butent TEN, stovedama salia to berniuko ir aukletoju ir REALIAI jas sugedindama.
*

4u.gif Visiskai sutinku! Reikejo pakalbeti,aisku/ "neplesant akiu "/ ,gal jusu akimis taip atrode,o ne realiai buvo.Juk mes kartais matome ta pati dalyka skirtingai mirksiukas.gif O dabar kalbat:kas butu,jeigu butu! g.gif Visose profesijose yra zmoniu ,kurie dirba atmestinai,bet jei jus butumete ka nors padariusi del sio mazo berniuko,gal ir aukletoja susimastytu savo poelgiu blush2.gif O dabar raminate savo sazine apmastymais g.gif Kita karta /nors geriau jo nebutu/ ryztingiau elkites mirksiukas.gif /
/ PELEDZIUKUI/
JM
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 06 26, 20:05)
Miela,

*

O kur jus matote viesuma interneto platybese???? Kas Jus esate,juk jusu niekas nepazista,kaip nepazistame jusu aprasyto berniuko,jei matete skriaudziama vaika ivardinkite tai tuo metu ir prie skriaudejo,o ne po keleto dienu internete.Ta sugebetu visi,bet vat i akis pasakyti gal ne visi isdrista.Jus,kaip suprantu esate aukle,tad tuo labiau suprantate(taip manau),kad darzelio aukletoja elgesi nederamai,o vaikui psichologinis diskomfortas jau ne pirma diena cool.gif(juk vaika kiti vaikai vadina KAKIUMI,nemanau,kad patys vaikai sugalvojo,taip pravardziuoti savo darzelio drauga) unsure.gif
pelėdžiukas
Skaitau ir man pritrūksta žodžių... blink.gif

Vietoje to, kad dalintis informacija jūs niekaip negalite pamiršti, kad aš nepasakiau auklėtojoms ką apie jas manau. Ir tada būtų įvykęs lemtingas perversmas jų sąmonėje ir jos nustotų gadinti vaikų nervus. lotuliukas.gif

Visų pirma aš nesakiau, kad nesiėmiau JOKIŲ priemonių, kad pakeisčiau jų elgesį su vaiku. Užsipuolėte kaip atpirkimo ožį ir vis nesiliaujate kartojusios ką aš turėjau padaryti ir kaip. doh.gif

Na, aš kažkaip neįsivaizduoju dieduko be konkoliukų, jei ką. blush2.gif

O kadangi užvedžiau temą, tai ir tikiuosi, kad bus suinteresuotų paskelbti nepatikusį darželį ar auklėtojus.

Pagaliau tema skirta ne koliojimuisi tarpusavyje. Kaip jau esu rašiusi-bendraukime pagarbiai,juk esame mamos. Būkime kultūringos ir nevartokime įžeidžiančių išsireiškimų. Tokie, kaip "diedas su konkolais ir nukarusiu pilvu" yra labai užgaulus vyresnio amžiaus žmogui ir ne tik. Kaip tik mano tėvelis yra jau labai garbaus amžiaus ir nėra atletiškas, turi nukarusį pilvuką. Pačios tėtis senatvėje taip pat neatrodys kaip 20-etis. Bet ar išjuokti tokią išvaizdą yra moraliau už tos auklėtojos žodžius vaikui? Ar Jūs visiškai nieko negerbiate? Neklausiu, nes kaip žmogus kalba, toks ir jo vidus.

JM

Juk,kaip pati minejote,jus viesai issakete/papasakojote matyta vaizda,issakete savo nuomone tai ir kitos mamos ta daro. 4u.gif
Juk is diskusiju kyla ir geru minciu,galu gale mes mokomes is savo paciu klaidu 4u.gif
Jei nemanote,kad reikejo aukletojas sudrausminti ar informuoti darzelio direktore apie matyta vaizda,tai gal kitos mamos paskaiciusios pagalvos,kad kitakart taip reiketu pasielgti,kad nereiketu tyleti ir leisti viesai zeminti ir aukletojoms duoti valia ignoruoti mazuosius 4u.gif
eja
Merginos, baigiam rasyti ne i tema, dalinkimes patirtim, kam neidomu - tegul sios temos neskaito, man idomu ir manau naudinga ir pravers daug kam, bent jau tevai bus budresni, daugiau kreips demesio, zinodami, kad yra vienaip ar kitaip. smile.gif
Noriuks
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 06 26, 19:06)
*

O Jūs kartais nesat ta auklėtoja? g.gif kažkokia absoliuti toliarancija smurtui darželyje ir bet kokiam auklėtojų elgesiui? blink.gif
Šiaip auklėtojos sėkmingai kuria tuos "juodus sąrašus": girdėjau ne kartą, ir tarpusavyje pasikalba, ir tiesa sakant ir man vieną kartą išsiliejo, atėjus pasiimti vaiko, kaip tas ir tas tėvas neprižiūri ir t.t.
pelėdžiukas
QUOTE(Karolytė @ 2008 07 14, 14:25)
O Jūs kartais nesat ta auklėtoja? g.gif kažkokia absoliuti toliarancija smurtui darželyje ir bet kokiam auklėtojų elgesiui? blink.gif
Šiaip auklėtojos sėkmingai kuria tuos "juodus sąrašus": girdėjau ne kartą, ir tarpusavyje pasikalba, ir tiesa sakant ir man vieną kartą išsiliejo, atėjus pasiimti vaiko, kaip tas ir tas tėvas neprižiūri ir t.t.
*

Nežinau kam taikote, bet jei temos autorei, tai aš tikrai nesu TA auklėtoja ir jokia kita. NESU ABEJINGA NEI SMURTUI, NEI BLOGAM ELGESIUI. Nesakiau auklėtojai nieko ir darželiui taip pat, bet sulaukiau dėmesio iš vaikų teisių, nes pasitaikė tokia galimybė ir ja pasinaudojau-tas atvejis ne pirmas centre. Man paaiškino, kad yra kreipęsi į juos kažkurio vaiko tėvai, dėl netinkamo elgesio su juo darželyje. Tas klausimas jau įsisuko, taip, kad galit manęs ABEJINGUMU ar dar kuo nebekaltint, tema ne tam skirta.

Primenu, kad tema yra dalintis pastebėtais vieno ar kito darželio minusais, blogybėm, kurie Jus užgavo ar nukentėjo vaikutis, taip pat gal ypač blogai "užsirekomendavo" kokia auklėtoja ir norite perspėti, kad kiti tėvai atkreptų dėmesį. Jei nesidalinsime tokia infomacija, tai ir nesužinosime. Nemanau, kad maloniau patiems patirti. Geriau būti informuotiems.
pelėdžiukas
Pasteb4jau, kad yra nemažai panašių temų: apie auklėtijų savivalę, apie vaikų ilgą adaptaciją, apie netinkamą meniu(jo nebuvimą), vadinasi galima būtų ir apjungti tokius klausimus šioje temoje. Siūlau dalintis visais vargais dėl darželių, visais patirtais sunkumais dėl netinkamo auklėtojų elgesio, higienos ir t.t. Tiesiog yra tokių atveju, kad nors stauk, kaip norisi išsipasakoti, kad ir kitos mamos atkreiptų dėmesį, jei jų vaikučiai lanko tą patį darželį. Būna gi ir taip, kad vaikas ilgai verkia paliekamas darželyje, nes niekaip nepritampa. Mano galva, tokiu atveju kalta auklėtoja, kad nesugeba vaiko sudominti, nukreipti jo.
Yra be galo daug klausimų, kurie kirba, jei kas ne taip klojasi darželyje. Dalinkimės.
JM
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 10 02, 23:02)
Būna gi ir taip, kad vaikas ilgai verkia paliekamas darželyje, nes niekaip nepritampa. Mano galva, tokiu atveju kalta auklėtoja, kad nesugeba vaiko sudominti, nukreipti jo.
Yra be galo daug klausimų, kurie kirba, jei kas ne taip klojasi darželyje. Dalinkimės.
*

Tikrai ne butinai turi buti kalta aukletoja..yra vaiku laaabai sunkiai praeinantys adaptacija...tenka 2-3 savaiteles asareles sluostyti 4u.gif Poto viskas normaliai,bet tas laikotarpis kai kuriems vaikuciams buna itin sunkus 4u.gif
pelėdžiukas
Taip būna, bet aš kalbu apie kur kas sunkesnius atvejus, kai vaikas verkia po kelis mėnesius, ir ne šiaip sau, bet ryškiai prie kurios nors konkrečios auklėtojos. Jolita. martyna aš turiu omenyje kur kas skaudesniu atvejus, o ne adaptaciją, yra daug temų, kur panašūs klausimai gvildenami ir yra daug skaudžių atvejų, kai paaiškėja, kad ne vaiko adaptacijoje buvo esmė...
Išvardinau daug kriterijų, daug temelių, daug argumentų apie kuriuos verta diskutuoti ir mamos diskutuoja įvairiose temose, nebūtina gi viską suversti į vieną visumą ir auklėtojas aukštinti. Yra tokių raganų, apie kurias reikia kalbėti, kad išgirstų kuo daugiau mamų. Nesu nusistačiusi prie auklėtojas ar darželius, žinau, kad yra labai gerų savo srities specialisčių, bet ši tema skirta būtent priešingam atvejui.
zulikas
nu va atejau i tema juodasis darzeliu ir aukletoju sarasas kad gaut informacijos kazkokiu pastabu pastebetu o radau 3 puslapius kaip kazkas kazko nepadare ir kaip kazkas kazka aukleja kodel taip ir ne kitaip doh.gif doh.gif doh.gif
nu cia as aisku irgi ne i tema blush2.gif ale kad biski pikta paliko verysad.gif
pelėdžiukas
QUOTE(zulikas @ 2008 10 03, 21:29)
nu va atejau i tema juodasis darzeliu ir aukletoju sarasas kad gaut informacijos kazkokiu pastabu pastebetu o radau 3 puslapius kaip kazkas kazko nepadare ir kaip kazkas kazka aukleja kodel taip ir ne kitaip doh.gif  doh.gif  doh.gif
nu cia as aisku irgi ne i tema  blush2.gif  ale kad biski pikta paliko  verysad.gif
*

drinks_cheers.gif Vat būtent!
Veronika3
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 10 09, 22:09)
drinks_cheers.gif Vat būtent!
*

As irgi atejau i sia tema, kad informacijos gaut, taciau kol kas, negavau jokios. Konkreciai domina atsiliepimai apie Pilaiteje esanti darzeli Giluzis ir jame esancia "boruzeliu" grupe. Pradejau ten vesti savo vaika ir susiduriau su problemom. Nenoriu ju viesai rasyti, bet jei kas nors turi ka padiskutuoti konkreciai sia tema, labai laukciau ziniu.
pelėdžiukas
QUOTE(Veronika3 @ 2008 10 12, 16:58)
As irgi atejau i sia tema, kad informacijos gaut, taciau kol kas, negavau jokios. Konkreciai domina atsiliepimai apie Pilaiteje esanti darzeli Giluzis ir jame esancia "boruzeliu" grupe. Pradejau ten vesti savo vaika ir susiduriau su problemom. Nenoriu ju viesai rasyti, bet jei kas nors turi ka padiskutuoti konkreciai sia tema, labai laukciau ziniu.
*

Pilaites Giliukas

Radau temoj įrašytų komentarų, kol kas nieko blogo, vaikai tik pradeda lankyti.
Papildyta:
Įdėjau nuorodą. Paspaudus pav. atsidaro.
Minlina
gera tema, reikia tokios, laukiam pasisakymų
smarki
visų pirma Pilaitėje yra Gilužis, o ne Giliukas:))) ir kas ten blogai? eilinis biurokratizmas ir tiek.
Zuikis-Puikiss
Antakalnis Pusaite. Tikrai geriau nevesti savo vaiku i ta siauba..
pelėdžiukas
QUOTE(Zuikis-Puikiss @ 2008 11 03, 15:55)
Antakalnis Pusaite. Tikrai geriau nevesti savo vaiku i  ta siauba..
*

Dėkui už nuomonę, ji buvo laba laukiama. Norėtųsi, kad kažkiek papasakotumei kas ten darosi, nes visos mamos, kurioms tas darželis aktualu norės žinoti konkrečiau.
Zuikis-Puikiss
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 11 04, 18:03)
Dėkui už nuomonę, ji buvo laba laukiama. Norėtųsi, kad kažkiek papasakotumei kas ten darosi, nes visos mamos, kurioms tas darželis aktualu norės žinoti konkrečiau.
*

Tam kam rupi prasom rasykit i AZ. As Jums butinai atsakysiu smile.gif
JM
QUOTE(Zuikis-Puikiss @ 2008 11 04, 17:29)
Tam kam rupi prasom rasykit i AZ. As Jums butinai atsakysiu  smile.gif
*

O kodel i az??? Jei jau viesai prabilote tai kalbekite iki galo 4u.gif
klauns
sveikos,labai gera tema,butu idomu suzinoti nuomones apie salininku darzelI????? DEKUI.
Kyškis. Geras Kyskis.
http://www.apklausa.lt/answerform.php?form=17031
Zuikis-Puikiss
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 11 04, 22:21)
O kodel i az??? Jei jau viesai prabilote tai kalbekite iki galo 4u.gif
*

Susiraskite si darzeli ir pasiskaitykite visus postus, o tada jei dar Jums kils klausimu rasykite smile.gif
kozusokiene
Sveikutes,gal kas galetu kanors papasakot apie N.Vilnios darzelius? unsure.gif
JM
QUOTE(Zuikis-Puikiss @ 2008 11 05, 22:11)
Susiraskite si darzeli ir pasiskaitykite visus postus, o tada jei dar Jums kils klausimu rasykite  smile.gif
*

manau,jei jau rasote neigiamus atsiliepimus,tai butu galima keleta sakiniu ivardinti.....kodel ten siaubas ir kas negerai...tam ir yra tema,kad butu konkretu viskas 4u.gif
Zuikis-Puikiss
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 11 11, 22:16)
manau,jei jau rasote neigiamus atsiliepimus,tai butu galima keleta sakiniu ivardinti.....kodel ten siaubas ir kas negerai...tam ir yra tema,kad butu konkretu viskas 4u.gif
*

o Jums siulau pasiskaityti ne mano vienos postus ir kitu mamu, ir tada jei kyla papildomi klausymai rasyti smile.gif
pelėdžiukas
Sveikos,

matau, kad tylu čia pas mus, tai pasiskaitinėjau temose apie įvairius Vilniaus darželius. Užteko ir poros puslapių, kad savo temai prikaupčiau meždiagos...

Yra labai blogų atsiliepimų apie šiuos darželius:

Baltupių "Gintarėlis" - vaizdas toks, kad darželį kas nusiaubė, yra atvejų, kai tėvai, atvedę savo atžalą į darželį, tam, kad jis turėtų normalesnes sąlygas, turėjo grupę suremontuoti...Taip pat yra buvę ir skriaudžiami vaikai...

Žirmūnai, "Švelnukas" - perpildytose grupėse po 25 ir daugiau vaikų, nykios, netvarkingos žaidimų aikštelės, rakinamas darželis, nes vagiami vaikų asmeniniai daiktai, ypač rūbai, yra atsiliepimų, kad kai kurios auklėtojos(nenurodoma vardų) žeminančiai kreipiasi į vaikus. Taip yra ir gerų atsiliepimų.

Ypač nuosekliai parašyta apie Žirmūnų "Vieversį" - Nykštukų grupė, auklėtoja Valė (jų ten tuomet buvo dvi, apie kurią kalbama, nežinau), psichologiškai traumuoja vaikus, nebendrauja su jais kaip privalo, neužsiima, neugdo, neleidžia piešti, nes atseit jiems to dar nereikia, žinomi atvejai, kai pliku užpakaliuku vaikui ant grindų keitė sauskelnes...

Žodžiai sunkiai spaudžiasi, kai tokių dalykų tėvai pripasakoja matę ir patyrę....

Antakalnis, " Kaštonas" - pervedus vaikus į kitą darželį, jie net pro šalį mašina vežami prradeda verkti, kaip nenori senojo darželio. Beje, ne mažiukai, apie 4 metukus....Keistai atrodo tėvams, kai atėję pasiimti savo vaiko jo negali rasti, nes auklėtoja jį davusi kažkam...pasidžiaugti... blink.gif

Tai tiek šiam kartui...

Saugokite savo mažus unsure.gif
ernoja
QUOTE(Kyškis. Geras Kyskis. @ 2008 11 05, 20:45)

4u.gif
Tik gaila,kad atsakymų nematyt. Būtų įdomu...

Zuwytes
QUOTE(pelėdžiukas @ 2009 01 27, 00:10)

Ypač nuosekliai parašyta apie Žirmūnų "Vieversį" - Nykštukų grupė, auklėtoja Valė (jų ten tuomet buvo dvi, apie kurią kalbama, nežinau), psichologiškai traumuoja vaikus, nebendrauja su jais kaip privalo, neužsiima, neugdo, neleidžia piešti, nes atseit jiems to dar nereikia, žinomi atvejai, kai pliku užpakaliuku vaikui ant grindų keitė sauskelnes...

*

Vale - lieknesne 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.