Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Didžkukuliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
indria
norejau daryti cepelinus, prisiskutau kalna bulviu, o pasirodo mano tarkavimo masina sugedo doh.gif tai va galvoju reikia didzkukuliu pridaryt, bet nezinau tiksliai kaip unsure.gif gal galit pasidalint savo slaptais receptais? rolleyes.gif ax.gif
knibždėlynė
o tai didzkukuliai tai nera tas pats,kas cepelinai? ar tu turi omeny virtu bulviu cepelinus?tada tau tiek daug bulviu neprireiks g.gif
indria
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 25, 16:26)
o tai didzkukuliai tai nera tas pats,kas cepelinai? ar tu turi omeny virtu bulviu cepelinus?tada tau tiek daug bulviu neprireiks g.gif
*



o reikia vien virtu bulviu ar ir tarkuotu reikia? blush2.gif ir kokiom proporcijom? blush2.gif
Nerytė
kiek zinau tai didzkukuliai ir cepelinai tas pats g.gif
Groove
Kiek gaminu niekaip nesigauna tų cepelinų normaliai pagamint, tai sukrenta, tai mėsa po puoda pradeda lakstyt... user posted image
knibždėlynė
kazkada dariau tokius cepelinukus...darau is virtu bulviu ir virtos mesos idaro, bet galima deti ir zalios. Virtas bulves sumalu mesmale, idedu 2 zalius kiausinius, druskos ir krakmolo nepagailiu, visada viska dedu "is akies", todel sunku parasyti proporcijas...Po to is teslos ir mesytes (galima ir varskes ar grybu idaro) darau apvalius kukulius, mazdaug tokio dydzio, kokio buna silkiniai bulviu virtinukai parduotuvese supakuoti - zodziu nedidukus darau, tada mazesne tikimybe, kad jie isirs puode beverdant. Verdu apie 10 -15 minuciu, jei ideta i vidu virta mesyte, galima virti ir kokias 5 - 7 minutes, nelaukiant kol istis tongue.gif Patiekti galima su megstamu padaziuku, skanaus ax.gif
mammka
QUOTE(Nerytė @ 2008 06 25, 19:09)
kiek zinau tai didzkukuliai ir cepelinai tas pats  g.gif
*


biggrin.gif

QUOTE(aviete5 @ 2008 06 25, 20:01)
Kiek gaminu niekaip nesigauna tų cepelinų normaliai pagamint, tai sukrenta, tai mėsa po puoda pradeda lakstyt... user posted image
*


Per mažai krakmolo arba virtų bulvių tai ir sukrenta mirksiukas.gif

Pabandysiu parašyt kaip aš darau.Kadangi viską visada darau iš akies tai tikslaus kiekio ko dėt negaliu pasakyt doh.gif .Tagi:
Nuskutam ir sutarkuojam bulves (tarkim 15vnt.),kitas bulves (tarkim 5vnt.) išverdam su lupenom,nulupam,sumalam per mėsmalę.Sutarkuotas bulves nuspaudžiam,sultis paliekam nusistovėt (ant indo dugnu susidaro krakmolas) .Nuspaustus tarkius sumaišom su virtom,sumaltom bulvėm.Įdedam druskos,prigramdom krakmolo(iš indo,kuriame išspaudėt sultis) kiek ant dugno yra.Tikriausiai bus jo per mažai tai įdedam dar kelis šaukštus.Viską gerai išmaišom.Faršą ruošt tikriausiai visos moka biggrin.gif .Užvirus vandeniui visad įmetu mažą rutuliuką bulvinės masės,tada matau,jei išsileidžia-įdedu daugiau krakmolo.Jei viskas gerai,formuojam cepelinus,dedam į verdantį vandenį ir verdam apie 20min.
Papildyta:
Paskaičiau,kad virtų bulvių reik apie 1/3 žalių bulvių kiekio .Sėkmės gaminime,lauksim kaip sekėsi biggrin.gif .
Srove
QUOTE(mammka @ 2008 06 26, 16:50)
Per mažai krakmolo arba virtų bulvių tai ir sukrenta  mirksiukas.gif
*



Del to sakinio drysciau nesutikti lotuliukas.gif Sakyciau per mazai tarkes, tuomet gali sukristi.Siaip manau, kad tokio kaip krakmolo visai nereiktu i tikrus cepelinus(nekalbu cia apie virtu bulviu su krakmolu cepelinus), bet mes taip istobulejom, kad ismokom i cepus deti visokius manus, krakmolus,miltus ir dar visokius okius produktus.Tu receptu isties yra begales.Bet kiekvienas renkasi savo skonio receptoriams pati paciausia.As kartais dedu truputi krakmolo, jei matau, kad bulves visiskai skystos ir nekrakmolingos, o siaip, jei bulves normalios, tai darau dazniausiai ant puses:puse tarkes(nelabai stipriai nuspaustos) ir puse virtu bulviu(ale as jau jas luptas issiverdu ir suminkau).Labai gerai isminkau tesla ir, kai darau cepus truputi uzleidziu blyno krastelius vienas ant kito, kad nesiskirtu.Dedu i verdanti vandeni su druska i 5 ltr.dydzio puoda ne daugiau, kaip 10 cepu, kad nesukibtu ir verdu ant dideles ugnies, kol uzverda, paskui truputi prisuku.Svarbu nepervirti.Nu vo, parasiau savo tecnologija bigsmile.gif , bet kiek seimininkiu, tiek ir technologiju manau mirksiukas.gif
Cepelinai bus daug minkstesni, jei labai stipriai nenusunksite tarkes.
mammka
QUOTE(Srove @ 2008 06 26, 20:45)
Del to sakinio drysciau nesutikti lotuliukas.gif Sakyciau per mazai tarkes
*


Net nesusimasčiau apie tai mastau.gif .
O krakmolo iš pačių bulvių tai retai kada būna užtektinai .
Srove
QUOTE(mammka @ 2008 06 26, 22:19)
Net nesusimasčiau apie tai mastau.gif .
O krakmolo iš pačių bulvių tai retai kada būna užtektinai  .
*


Nu bet siemet negali pykti ant svieziu tu lenkisku bulviu.Kiek pirkau, tai sukrenta, labai jau krakmolingos vis pasitaiko.As turiu tarkiams spausti parasiutines medziagos, tai ji sulaiko visa krakmola, nusunkus skysti ir palaukus nerasi nei laso krakmolo.Kazkaip uztenka kol kas jo mirksiukas.gif 4u.gif
indria
va va, aciu dievui gavau ko norejau clap.gif dabar galesiu lekt bandyt kazka daryt, o tai ir stovi tas kalnas bulviu uzmerktos saldytuve doh.gif doh.gif doh.gif

dekui aciuks.gif
Srove
QUOTE(indria @ 2008 06 27, 01:11)
va va, aciu dievui gavau ko norejau clap.gif  dabar galesiu lekt bandyt kazka daryt, o tai ir stovi tas kalnas bulviu uzmerktos saldytuve doh.gif  doh.gif  doh.gif

dekui aciuks.gif
*



Palauk, nelek taip greit lotuliukas.gif .Jei ilgai laikei bulves uzmerktas, tai tikrai krakmolo reikes ko gero, nes bulves budamos nuskustos vandeny ilga laika, netenka dalies krakmolo. mirksiukas.gif
indria
QUOTE(Srove @ 2008 06 27, 09:30)
Palauk, nelek taip greit lotuliukas.gif .Jei ilgai laikei bulves uzmerktas, tai tikrai krakmolo reikes ko gero, nes bulves budamos nuskustos vandeny ilga laika, netenka dalies krakmolo. mirksiukas.gif
*



o jo daug deti ?blush2.gif
knibždėlynė
as visada is akies dedu, na idek kelias saujas, jis cepaku tikrai nepagadins mirksiukas.gif
Srove
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 27, 15:15)
na idek kelias saujas
*



blink.gif g.gif
mammka
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 27, 15:15)
as visada is akies dedu, na idek kelias saujas, jis cepaku tikrai nepagadins mirksiukas.gif
*


Gal daugoka g.gif .
jungle
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 27, 14:15)
as visada is akies dedu, na idek kelias saujas, jis cepaku tikrai nepagadins mirksiukas.gif
*


kelias saujas?? blink.gif tai čia tiems virtų bulvių cepelinams matyt..... g.gif
knibždėlynė
tai jo, gi apie tokius ir sukurtas sis forumas, bent is pirmos zinutes taip supratau...
Mupi
QUOTE(Srove @ 2008 06 26, 23:29)
Nu bet siemet negali pykti ant svieziu tu lenkisku bulviu.Kiek pirkau, tai sukrenta, labai jau krakmolingos vis pasitaiko.As turiu tarkiams spausti parasiutines medziagos, tai ji sulaiko visa krakmola, nusunkus skysti ir palaukus nerasi nei laso krakmolo.Kazkaip uztenka kol kas jo mirksiukas.gif  4u.gif
*


Man irgi visuomet uztenka, per 25 cepelinu virimo praktikos metu nei karto nesu pridejusi krakmolo, o santykis 2/3 tarkiu ir 1/3 virtu- tiesaiog idialus mirksiukas.gif Beje, dar viena pastaba, farsas cepelinams turi buti minkstas ir sultingas, todel geriausiai tinka viena kiauliena, bet ne kaiulienos kumpis, jis buna per sausas unsure.gif Kaip pjauni valgydamas cepelina, tai viskas turi pjautis tolygiai, jeigu issiridena mesos kukulis is vidaus ir lieka ziojeti tarkiuose skyle cia jau ne lygis schmoll.gif
mammka
Savo klaidą jau matau-visad per mažai virtų bulvių dedu doh.gif
indria
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 27, 21:08)
tai jo, gi apie tokius ir sukurtas sis forumas, bent is pirmos zinutes taip supratau...
*



aha, as butent virtu bulviu cepelinu receptelio ir norejau, nes tu tarkiu neturiu kaip susitarkuot blush2.gif doh.gif su paprasta tarka kelis kart bandziau tai galvojau be pirstu liksiu wacko.gif unsure.gif reiks pirkt, niekur nedingsiu ax.gif

na bet manau gal ir gerai kad temele prasiplete ax.gif
Mupi
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 27, 21:08)
tai jo, gi apie tokius ir sukurtas sis forumas, bent is pirmos zinutes taip supratau...
*


[url=http://209.85.135.104/search?

Didzkukuliai ir cepelinai tai vienas ir tas pats tongue.gif

http://209.85.135.104/search?q=cache:Yy1nx...&lr=lang_lt mirksiukas.gif
indria
na ka, siandien bandau daryt, pranesiu kaip sekes bigsmile.gif
indria
Mamytes, ka as netaip darau? verysad.gif mazdaug ant 15 virtu, sugrusyu bulviu, dejau dvi geras saujas krakmolo, kiausini ir truputi druskos. farsa pakepinau. padariau tuos 'cepelinus', viriau mazdaug 5-6 minutes (dejau i jau verdanti vandeni). bulves nuvire taip kad jau net farsas vietom matesi! blink.gif

kas buvo ne taip?
knibždėlynė
pasitaiko kartais tokiu nesekmiu...is tikruju lengviau isvirti tarkuotu bulviu cepelinus, o virtu bulviu - kaip kada pasiseka juos isvirti, visada jie buna labai minksti, o kartais ir istezta doh.gif
žollia
reiškia bulvės buvo visai nekrakmolingos, todėl reikėjo dėt daugiau krakmolo. Aš panašiai 3 kg bulvių gar dedu apie 400 g krakmolo. Neįra, o skonis tikrai geras.
O virti reikia tik 5 min, nes įdaras turi būti iš virtos ir permaltos mėsos.
Tatjanajm
as virtu bulviu cepelinaus darau is zalios mesos farso , tik i bulves dedu daug krakmolo ir kiausini , skonis fanatastiskas prapjovus net sultys isbega , ir padazas su spirguciais , skanesni uz tarkuotu bulviu thumbup.gif
Asta
QUOTE(Tatjanajm @ 2010 12 10, 21:39)
as virtu bulviu cepelinaus darau is zalios mesos farso , tik i bulves dedu daug krakmolo ir kiausini , skonis fanatastiskas prapjovus net sultys isbega , ir padazas su spirguciais , skanesni uz tarkuotu bulviu thumbup.gif
*




Kiek laiko tokius cepelinus verdate? ax.gif
drugelis.
O aš galiu duoti "auksinį" patarimą, ką daryt, kad verdant cepelinus jie neprairtų.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti thumbup.gif
Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš. thumbup.gif
Tatjanajm
QUOTE(Asta @ 2010 12 10, 22:49)
Kiek laiko tokius cepelinus verdate?  ax.gif
*

tuos cepelinus verdu 15 min ,kaip ir tarkuotu bulviu.
Dianaaa1215
QUOTE(drugelis. @ 2010 12 13, 15:17)
O aš galiu duoti "auksinį" patarimą, ką daryt, kad verdant cepelinus jie neprairtų.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti  thumbup.gif
Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš.  thumbup.gif
*


Kažkada pasinaudojau šiuo "auksiniu" patarimu,tai prasikeikiau doh.gif , gavau virti puode tik po 3 cepelinus ir kiekvieną kartą keičiant vis naują vandenį
Goudute
As visuomet cepelinus darau is tarkuotu bulviu, nededu niekad virtu bulviu. Idaras visalaika tik is zalios mesos. I tarkuotas bulves dedu druskos, kiausini ir 2 saukstus krakmolo (bulviu buna 15 vnt i didesniu). Verda cepelinai kazkur 25-30 min.
ewacka
QUOTE(Goudute @ 2011 03 19, 20:33)
As visuomet cepelinus darau is tarkuotu bulviu, nededu niekad virtu bulviu. Idaras visalaika tik is zalios mesos. I tarkuotas bulves dedu druskos, kiausini ir 2 saukstus krakmolo (bulviu buna 15 vnt i didesniu). Verda cepelinai kazkur 25-30 min.
*


As irgi lygiai taip pat kaip ir Jus gaminu. ax.gif Tik verdu visada apie 40 min. Jei sakot, kad ir per mazesni lailo perioda isverda, nevirsiu daugiau taip ilgai 4u.gif
Papildyta:
kazkuri minejo ,,auksine" taisykle. smile.gif As ja irgi zinau, bet ne visada man ji pasiteisina schmoll.gif jei per daug krakmolo apvolioju tai kietut kietuteliai gaunasi maniskiai cepelinai, o jei tik siek tiek , tai labai daznai jie prayra (bet neiki galo) vistiek. Bet, dabar susimasciau, kad gal del to, kad ilgokai , pasirodo, verdu... g.gif
perkūnija
QUOTE(Goudute @ 2011 03 19, 21:33)
As visuomet cepelinus darau is tarkuotu bulviu, nededu niekad virtu bulviu. Idaras visalaika tik is zalios mesos. I tarkuotas bulves dedu druskos, kiausini ir 2 saukstus krakmolo (bulviu buna 15 vnt i didesniu). Verda cepelinai kazkur 25-30 min.
*



O be virtų bulvių nesigauna kietoki g.gif
ewacka
QUOTE(perkūnija @ 2011 03 19, 20:55)
O be virtų bulvių nesigauna kietoki g.gif
*


Nors ne manes klausete, bet atsakysiu, nes as lygiai taip pat gaminu.
Jei nepadauginus krakmolo (kuri dauguma deda, kad neispliurtu cepelinai) tai jie gaunasi tokie minstuciai, svelnuciai, bent jau pas mane... ax.gif
Goudute
QUOTE(ewacka @ 2011 03 19, 23:17)
Nors ne manes klausete, bet atsakysiu, nes as lygiai taip pat gaminu.
Jei nepadauginus krakmolo (kuri dauguma deda, kad neispliurtu cepelinai) tai jie gaunasi tokie minstuciai, svelnuciai, bent jau pas mane... ax.gif
*



Ir pas mane minstuciai gaunasi thumbup.gif
perkūnija
Reikės pabandyti,ir darbo mažiau biggrin.gif
AkvileZ
Pas mus šeimoje visada daroma tik iš tarkių, kiaušinio, prieskonių ir šaukšto miltų (aišku nuo kiekio priklauso). O cepelinai į kurių tarkius deda virtų bulvių aš nemėgstu, man jie neskanūs.
linamazu
QUOTE(AkvileZ @ 2011 03 20, 20:51)
Pas mus šeimoje visada daroma tik iš tarkių, kiaušinio, prieskonių ir šaukšto miltų (aišku nuo kiekio priklauso). O cepelinai į kurių tarkius deda virtų bulvių aš nemėgstu, man jie neskanūs.
*



O tai kaip darot g.gif tarkius ispaudziat , dedat kiausini ,miltu ir darot cepelinus wacko.gif
** Svaja**
QUOTE(knibždėlynė @ 2008 06 27, 15:15)
as visada is akies dedu, na idek kelias saujas, jis cepaku tikrai nepagadins mirksiukas.gif
*


blink.gif blink.gif

idomu kas ten gaunas per cepelinai biggrin.gif

As dedu i puoda 4,5L vandens maziau nei valgoma sauksta mirksiukas.gif pakanka sociai 4u.gif
AkvileZ
QUOTE(linamazu @ 2011 12 18, 17:52)
O tai kaip darot  g.gif  tarkius ispaudziat  , dedat kiausini ,miltu ir darot cepelinus  wacko.gif
*


Tikrai taip, tik druskos dar reiktų nepamiršti.
Knopkute3
hmmm, kaip uzsimaniau cepelinu, bet man su jais truputi terlione, o beto nevisada skaniai ir gerai iseina
Knopkute3
mamytes norejau pasiteirauti, jei verdu tuos tikruosius cepelinus su zaliomis ir virtomis bulvemis, ar reiktu deti kiausini, ar uztenka tik gauto krakmolo is zaliu bulviu? ar dedat miltu? ar dedat krakmolo? aciu
Jolete
QUOTE(drugelis. @ 2010 12 13, 14:17)
O aš galiu duoti "auksinį" patarimą, ką daryt, kad verdant cepelinus jie neprairtų.
Nesvarbu, ar tai būtų tik virtų bulvių cepelinai, ar tradiciniai - tarkuotų+virtų, juos suformavus apvolioti krakmole ( lyg kotletus miltuose). Dėti jau į verdantį vandenį, nepergrūsti  thumbup.gif
Šitaip verdant, niekada cepelinai nesutruks ir neištiš.  thumbup.gif
*


Netgi labai neskanūs tokie cepelinai, kieti gaunasi.

QUOTE(Knopkute3 @ 2012 02 28, 19:09)
mamytes norejau pasiteirauti, jei verdu tuos tikruosius cepelinus su zaliomis ir virtomis bulvemis, ar reiktu deti kiausini, ar uztenka tik gauto krakmolo is zaliu bulviu? ar dedat miltu? ar dedat krakmolo? aciu
*



O kam tas kiaušinis? niekuomet nededu nei kiaušinio, nei krakmolo papildomai, tik kiek būna nuo sutarkuotų bulvių. O miltai tai iš viso čia nukrypimas biggrin.gif Tiesiog tarkiai, virtos bulvės ir įdaras.
drugelis.
QUOTE(Jolete @ 2012 03 06, 14:09)
Netgi labai neskanūs tokie cepelinai, kieti gaunasi.

*



Nežinau, kokiu storio sluoksniu reik apvolioti, kad gautųsi kieti schmoll.gif
Taip daro dauguma kavinių, kuriose yra verdami cepelinai... tik tas apvoliojimas su saiku turi būti, vos vos. mirksiukas.gif
Simuute
QUOTE(drugelis. @ 2012 03 10, 19:20)
Nežinau, kokiu storio sluoksniu reik apvolioti, kad gautųsi kieti  schmoll.gif

*



drinks_cheers.gif
Teta taip verda, minkstuciukai skanuciukai gaunasi thumbup.gif
AkvileZ
QUOTE(Jolete @ 2012 03 06, 14:09)
Netgi labai neskanūs tokie cepelinai, kieti gaunasi.
O kam tas kiaušinis? niekuomet nededu nei kiaušinio, nei krakmolo papildomai, tik kiek būna nuo sutarkuotų bulvių. O miltai tai iš viso čia nukrypimas  biggrin.gif  Tiesiog tarkiai, virtos bulvės ir įdaras.
*


lotuliukas.gif nukrypimas lotuliukas.gif Su virtomis bulvėmis man žiauriai neskanūs, tarkį tų bulvių gumulai voliojasi... fui. Tad sakyt nukrypimas labai neteisinga, kam kaip skanu, tas taip gamina.
Jolete
QUOTE(AkvileZ @ 2012 03 10, 22:43)
lotuliukas.gif  nukrypimas  lotuliukas.gif  Su virtomis bulvėmis man žiauriai neskanūs, tarkį tų bulvių gumulai voliojasi... fui. Tad sakyt nukrypimas labai neteisinga, kam kaip skanu, tas taip gamina.
*



Iš kur tie gumulai Jums atsiranda?
Rutta77
QUOTE(AkvileZ @ 2012 03 10, 22:43)
lotuliukas.gif  nukrypimas  lotuliukas.gif  Su virtomis bulvėmis man žiauriai neskanūs, tarkį tų bulvių gumulai voliojasi... fui. Tad sakyt nukrypimas labai neteisinga, kam kaip skanu, tas taip gamina.
*


Tikrai kad,is kur tie gumulai gaunasi? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.