tie palangos supratau, kad yra belgiski vafliai, bet man niekaip nesigauna. dariau pagal koki tai uzsienini recepta, kieti gavosi, tai ir isvaizdos ir is kietumo panasus i plytas (aisku ner blogai, nes is nepavykiu vaflu tuoj ir nama pastatysiu nesuprantu, ka daryt , kad purus gautus
QUOTE(indreu @ 2008 06 27, 14:39)
Ačiū. Dabar žinosiu, kokie čia vafliai, bet gal kas žinot belgiškų valflių receptą?
Labai daug kepiau visokiais receptais, bet tokie geltoni nesigauna.
Labai daug kepiau visokiais receptais, bet tokie geltoni nesigauna.
Del geltonumo, tai gal karotino kokio deda
Dėl geltonumo: ten gal ne tikri kaiušiniai, o kiaušinių trynių ar baltymų milteliai. Kuo daugiau trynių miltelių, tuo geltonesni gaunasi. Manau, ne esmė, kad spalva atitiktų būtent tų Palangos vaflių, o svarbiau tai, kad skonis būtų panašus
QUOTE(Tučka @ 2008 07 05, 16:48)
Del geltonumo, tai gal karotino kokio deda
o gal kokios spalvos milteliu ar shafrano ?
QUOTE(LABUSKA @ 2008 07 05, 20:07)
Dėl geltonumo: ten gal ne tikri kaiušiniai, o kiaušinių trynių ar baltymų milteliai. Kuo daugiau trynių miltelių, tuo geltonesni gaunasi. Manau, ne esmė, kad spalva atitiktų būtent tų Palangos vaflių, o svarbiau tai, kad skonis būtų panašus
Taip, būtent tokio skonio aš ir šeimyna nori. Gal receptą žinai?
Šafranas per brangus tokiems dalykams , dėl geltonumo dedama ciberžolė (rusiškai:kurkuma) naudoju šį priekonį ir bulvių košei ir salduminams gražinti aišku jį tūri savo skonį, bet nieivieno patiekalo dar nesugadino
O dėl vaflių recepto tai nežinau, tikrai labai skanus, ragavau Vilniuje per Kaziuko mugę, gal laikoma paslaptyje?
O dėl vaflių recepto tai nežinau, tikrai labai skanus, ragavau Vilniuje per Kaziuko mugę, gal laikoma paslaptyje?
Bet kas nors ta paslapti galetu ir isduoti Kazkada kai atostogavom Sventojoje, viena is kepeju prasitare,kad i tesla dedasi migdolai, bet ar malti ar esencija, neprasitare .
Ei, merginos gal dar kuri ka nors zinote ! Pasidalinkite
Ei, merginos gal dar kuri ka nors zinote ! Pasidalinkite
Mane taip pat labai domina tų vadinamųjų gofrų receptas nes jų galiu suvalgyti begalybę Kas žino, pasidalinkite kaip pasigaminti būtent palanginius gorfus namie O tai neprivažinėsi į Palangą vien dėl vaflių
QUOTE(cashmira @ 2008 07 07, 18:45)
Bet kas nors ta paslapti galetu ir isduoti Kazkada kai atostogavom Sventojoje, viena is kepeju prasitare,kad i tesla dedasi migdolai, bet ar malti ar esencija, neprasitare .
Ei, merginos gal dar kuri ka nors zinote ! Pasidalinkite
Ei, merginos gal dar kuri ka nors zinote ! Pasidalinkite
Na jei esencijos ir ilasina pora lasiuku, tai geriausiu atveju. O siaip niekaip nepatikesiu, kad jie geltoni nuo safrano, kiausiniu, ar net karotino. bijau, kad daziukais padazo, tai ir geltoni