Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kinų pinigų medis / Pilea Peperomioides
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2
Lietuva
Na va, ką tik įsigijau Kinų pinigų medį.
Štai koks dar mažutis

user posted image

Taip vadinamus lietuviškuosius jau turiu ir daug.

pažiūrėsim kas iš kiniško išaugs smile.gif

Šai apie juos info

http://www.maninfo.lt/index.php/pageid/423

glossi
Turiu ir as toki ax.gif Neseniai persodinau, tai dabar lapai dideli dideli bigsmile.gif
Lietuva
QUOTE(glossi @ 2008 06 26, 22:50)
Turiu ir as toki  ax.gif Neseniai persodinau, tai dabar lapai dideli dideli  bigsmile.gif
*

Oi parodyk, kaip įdomu.

O ar greitai auga?
glossi
QUOTE(Lietuva @ 2008 06 26, 23:17)
Oi parodyk, kaip įdomu.

O ar greitai auga?
*

Auga greit, jei patinka tongue.gif , ir vaikuciu priveda daug.Tai as ta motinini atidaviau, sau pasilikau didziausia vaika.Anas tai jau ir zydejo.Kazkaip nelabai ipatingai.Po pietu gal nufotkinsiu mirksiukas.gif
jolaxus
štai maždaug trejų metų amžiaus "apsivaikavęs" biggrin.gif

user posted image
Lietuva
QUOTE(jolaxus @ 2008 06 27, 11:01)

user posted image
*

o, geras, kaip jėgiškai atrodo. Man labai gražu.
O kadangi jau tokį užsiauginai, gal gali pasakyti kur jis labiau mėgsta būti. Ant palangės? ar mėgsta saulę?, tiesioginius spindulius ar pavėsį?

Kol mažiukas, tai laikysiu ant rytinės palangės.
jolaxus
QUOTE(Lietuva @ 2008 06 27, 10:38)
o, geras, kaip jėgiškai atrodo. Man labai gražu.
O kadangi jau tokį užsiauginai, gal gali pasakyti kur jis labiau mėgsta būti. Ant palangės? ar mėgsta saulę?, tiesioginius spindulius ar pavėsį?

Kol mažiukas, tai laikysiu ant rytinės palangės.
*

nemėgsta perlaistymo ir labai tiesioginės saulės. Esu laikiusi ir ant rytinės palangės, dabar gyvena ant vakarinės, buvo per žiemą prie pietinio lango tai pavasariop pernešiau, nes lyg pradėjo ryškėti nudegimo žymės
@asta
Aš ją laikau ant palangės.Tiesioginės saulės gauna tik vakare.Dabar lieju gausiai,žiemą saikingai.Kolkas labai gražiai auga,tankiai lapelius leidžia ir jau vaikuojas smile.gif
ashariuks
QUOTE(jolaxus @ 2008 06 27, 11:01)

user posted image
*

gražuolis wub.gif
vaiduter
laba 4u.gif labai grazi gele wub.gif norejau paklausti kazi ar kas is Telsiu supermamyciu neturetu sios gelytes vaikuciu ax.gif atsilyginsiu 4u.gif lauksiu az bigsmile.gif
Lietuva
QUOTE(vaiduter @ 2008 07 07, 11:53)
laba 4u.gif  labai grazi gele wub.gif norejau paklausti kazi ar kas is Telsiu supermamyciu neturetu sios gelytes vaikuciu ax.gif atsilyginsiu 4u.gif  lauksiu az bigsmile.gif
*

Kiek matau, tai labai greitai jinai auga ir vaikuojasi. Maniškė per nepilnus 2 mėnesius jau gerokai ūgtelėjo ir matau, kad jau iš žemelės vaikiukas kalasi thumbup.gif

user posted image
lempute-
as irgi tokia pasisodinau pries kelias dienas. Laukiu kol prades augti smile.gif thumbup.gif
emma
Auga šta gėlytė labai greit ir visai nelepi.Aš auginau,tai daug vaikučių iš šono išleisdavo.Bet dabar jau neauginu,padovanojau pusseserei.
RITELĖ
labai graziai atrodo gal kaune kuri turi vaikuti labai noreciau ir as tokios wub.gif
RITELĖ
QUOTE(RITELĖ @ 2008 08 20, 00:25)
labai graziai atrodo gal kaune kuri turi vaikuti labai noreciau ir as tokios  wub.gif
*

4u.gif
lempute-
va mes prigijome pasodintos... 4u.gif
Lietuva
Maniškis irgi panašaus amžiaus matyt drinks_cheers.gif

user posted image

ir vaikiukų jau auginasi keleta smile.gif

user posted image
symutja
ritele as tau taip pat pritariu smile.gif noretusi tokios gelytes vaikucio ax.gif wub.gif
RITELĖ
taip as ir tokios noriu ,bet niekur negaunu wub.gif
Lietuva
QUOTE(symutja @ 2008 09 23, 09:35)
ritele as tau taip pat pritariu smile.gif noretusi tokios gelytes vaikucio ax.gif   wub.gif
*

Nu tai mano kai kiek paaugs - mielai padovanočiau vaikiuką.
Tik veiksmas Vilniuje, o jūs kur esate? 4u.gif

O va ir skelbimas apie šios gėlės pardavimą 4u.gif - jei kas Kaune.

http://www.skelbiu.lt/4559821.html

jagozaster
Labai graži gėlė,rytoi skambinsiu gal dar bus neparduota. ax.gif
lempute-
QUOTE(lempute- @ 2008 09 12, 22:18)
va mes prigijome pasodintos...  4u.gif
*

na kai manoji tures vaikuciu, taip pat galesiu pasidalinti. Irgi esu vilniete..
milereta
Pasisodinau maza vaikiuka ir jau prigijo. Dziaugiuosi - visai nelepi. smile.gif
Verba
Pagaliau sužinojau šito grožio pavadinimą biggrin.gif Gavau dovanų porą lapelių, vandeny jie išleido šakneles ir jau pasisodinau į vazonus. Kai užaugs- dalinsiuos lapeliais su kaunietėm biggrin.gif
trista
QUOTE(jolaxus @ 2008 06 27, 09:01)

user posted image
*

o maniškiai kažkodėl meta apatinius lapelius.Tai dabar paaugę atrodo kaip palmės sad.gif turbūt kažką netaip darau g.gif o va kaip turi atrodyti http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Peperomioides-07.JPG dar maniškiai vaikiukus ne ant savęs iš šonų priaugina,o atskirai vazonėly žemėse priauga unsure.gif
jolaxus
QUOTE(trista @ 2009 01 28, 12:50)
o maniškiai kažkodėl meta apatinius lapelius.Tai dabar paaugę atrodo kaip palmės sad.gif turbūt kažką netaip darau  g.gif  o va kaip turi atrodyti http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Peperomioides-07.JPG dar maniškiai vaikiukus ne ant savęs iš šonų priaugina,o atskirai vazonėly žemėse priauga  unsure.gif
*

manoji gėlė irgi pabarsto nuo apčios po lapelį kitą tačiau kaip matosi toje foto, ji jau apsivaikavusi, prileidusi naujų atžalų, tai bendro vaizdo negadina, nes tie vaikiukai paslepia pliktelėjusį stiebą. Gal tavajai trūksta šviesos ar šilumos. Manoji per žiemą gyvena ant vonios palangės, panašu, kad ta atmosfera jai tinka. Vonioje maudomės ne itin dažnai, dažniau dušu pasitenkinam, tai garų per daug nebūna, o šiaip šilumos pakanka matyt ir visai gerai ji jaučiasi
*Mirabella*
Mano mama turejo didzžiuli sitoki piniguoti, bet jis prileido daugybe daugybe vaiku ir visas sunyko, mama ispjauste tuos vaikus bet vistiek jau dabar tik styburas belikes... o man asmeniskai jie nelabai grazus schmoll.gif
jolaxus
matyt gražūs tik kol išlaiko formą, o kai pradeda nesustabdomai plikti, tai manau reikia atjauninti, t.y griebti jauną vaikiuką ir pasodinti iš naujo atskirai. Abejoju ar likęs stimburys pradės leisti lapus, jis greičiausiai tik dar aktyviau vaikus daigins g.gif
*Mirabella*
QUOTE(jolaxus @ 2009 01 28, 14:57)
matyt gražūs tik kol išlaiko formą, o kai pradeda nesustabdomai plikti, tai manau reikia atjauninti, t.y griebti jauną vaikiuką ir pasodinti iš naujo atskirai. Abejoju ar likęs stimburys pradės leisti lapus, jis greičiausiai tik dar aktyviau vaikus daigins g.gif
*

arba yra kitas variantas neleisti apsivaikuoti ... rolleyes.gif
trista
QUOTE(jolaxus @ 2009 01 28, 12:57)
*

O aš,manyčiau,kad gerai,jei vaikus daigins,juk tada gražiau atrodys nei tas stimburys.Bent jau as taip isivaizduoju:kai iš šonu tie vaikiukai,tai ir pilnesnė ta gėlė atrodo g.gif o pas mane vaikiukai auga ne ant stiebo,o iš žemių išlenda.Rodos,ir šilumos ,ir šviesos užtenka... unsure.gif man tai ji labai graži
Lietuva
Siūlau Kiniečių pinigų medį su vaikiukais wub.gif

http://www.skelbiu.lt/siulau-graziai-balta...ja-5864456.html
romeda
OI, grazuolis.... Gal kas nors Siauliuose turi vaikiuka sitos gelytes? wub.gif 4u.gif
Lietuva
Kiniečių pinigų medį su vaikiukais (be vazono) jau atiduodu už 10 Lt. (Vilnius)

http://www.skelbiu.lt/siulau-graziai-balta...ja-5864456.html
jediara
Štai kaip auga mano pinigų medelis (ačiū mileretai drinks_cheers.gif )

user posted image
jediara
Kas galėjo atsitikti mano pinigų medeliui - puikiausiai augo, bet kai prasidėjo šildymo sezonas, lapeliai pradėjo gelsti ir byrėti verysad.gif Ar jam ant palangės nepatinka, o gal reikia daugiau laistyti ar iš viso lieti tik retkarčiais. Gal patarsite, ačiū 4u.gif
jolaxus
QUOTE(jediara @ 2009 10 17, 20:48)
Kas galėjo atsitikti mano pinigų medeliui - puikiausiai augo, bet kai prasidėjo šildymo sezonas, lapeliai pradėjo  gelsti ir byrėti  verysad.gif Ar jam ant palangės nepatinka, o gal reikia daugiau laistyti ar iš viso lieti tik retkarčiais. Gal patarsite, ačiū  4u.gif
*

jei pati sieji tą byrėjimą su šildymo sezono pradžia, tai tikėtina, kad šiai gėlei nepatinka temperatūros svyravimai g.gif Nors gal net labiau tikėtina, tai jai nepatinka vėsuma nuo lango.... o šildymo sezono metu palangė, po kuria radiatoriai, apskritai nėra gera vieta gėlėms, nes nuo lango dvelkia vėsa, iš apačios kaitina, gaunasi nelabai tinkama atmosfera.
mano piniguotis visą vasarą stovėjo vėsiausiame kambaryje ir dabar vietos nepakeičiau, ir dabar tai vėsiausias kambarys, kur temperatūra atvėsus orams daugų daugiausiai pasiekia 17-18 laipsnių, tai nepastebėjau ypatingai didesnių pokyčių, apart nuolat vieno kito prarandamo lapelio unsure.gif
Papildyta:
jei skaitai rusiškai, tai štai čia paskaitinėk.
Šią minutę neturiu laiko labai gilintis, tačiau permetus akimis užkliuvo, kad laistyti rekomenduojama geriau rečiau, kai gerokai pradžiūsta, bet gausiai, o šiaip rašo, kad net iki 0 temperatūros išgyvena thumbup.gif Užmigdysiu mažių, reikės paskaitinėt, kai pas mane ji auga sėkmingai (tpfu tpfu tpfu biggrin.gif ), tai niekad neieškojau detalesnės informacijos smile.gif
Papildyta:
neiškenčiau, dar paskaitinėjau. Dar du sudominę pastebėjimai:
1. kuo silpnesnis apšvietimas, tuo didesni lapai blink.gif reiktų suprasti, kad taip ši gėlė visvien "susigaudo" sau reikalingą šviesos kiekį bigsmile.gif
2. žema temperatūra žiemos metu (+5-7 laipsniai) stimuoliuoja augalo žydėjimą kitam sezone. Tačiau po žydėjimo nusensta.....
Štai kodėl ji pas mane garai jaučiasi šiauriniame kambaryje, pasirodo jai tai nelabai sukelia stresą, tik su laistymu reikėtų rečiau suktis rolleyes.gif
jolaxus
užvedė mane jediara su šituo gėliuku hihihi.gif
štai šiosdienos foto įmetu, įdomu peržiūrėjus ankstesnes nuotraukas stebėti kaip auga. Ankstesnioji nuotrauka, kur buvau įdėjusi fotografuota 2008-ųjų birželį, tai šitoji po šiek tiek daugiau nei metų thumbup.gif

user posted image

spustelėjus foto truputuką pasididina
jediara
jolaxus, ačiū už gerą straipsnį ir patarimus 4u.gif Tavo "pinigėlis" labai gražus wub.gif . Keisčiausia, ką sužinojau ir pamačiau, kad jis žydi bigsmile.gif Saviškį dabar pernešiu į kitą, vėsesnį kambarį - žiūrėsiu, gal nustos gelsti lapeliai g.gif Įdedu foto, kiek paaugo nuo liepos mėn. ax.gif

user posted image
jolaxus
QUOTE(jediara @ 2009 10 18, 12:11)
Saviškį dabar pernešiu į kitą, vėsesnį kambarį - žiūrėsiu, gal nustos gelsti lapeliai  g.gif 
*

ir kartu laistymą sumažink gerokai, kad vėsioje patalpoje nesurūgtų drėgna žemė mirksiukas.gif
beje, taviškis pinigėlis irgi padoriai ūgtelėjęs, nepasakytum, kad jam kažkas blogai, atrodo sveikai thumbup.gif
jediara
Ačiū, tik jis kažko pageltęs, o gal jam trąšų trūksta? g.gif
sAuLyTeA;)
labai grazus is kur perkat? blush2.gif
jolaxus
dovanų gaunam biggrin.gif manąji tikrai man padovanojo šeima prieš keletą metų, matyt su meile dovanojo, kad taip sėkmingai žaliuoja cool.gif
jediara
Aš tai įsigijau ax.gif
milereta
QUOTE(sAuLyTeA;) @ 2009 10 19, 21:27)
labai grazus is kur perkat?  blush2.gif
*

Būna pardavinėja, būna ir laiptinėse auga, pas mane mamytė ir trys vaikai atskirai pasodinti auga. Bet tu Kaune, jei butum Vln. tai susitartume.. Na, jei niekur nerasi ir labai laaabai noresi, rašyk man į AZ.
sAuLyTeA;)
kazkur maciau gal ligoninei biggrin.gif bet tai nejaugi pavoksiu biggrin.gif 4u.gif
jediara
QUOTE(sAuLyTeA;) @ 2009 10 20, 17:14)
kazkur maciau gal ligoninei biggrin.gif bet tai nejaugi pavoksiu biggrin.gif  4u.gif
*

Juk "netyčia" galėjai biggrin.gif
GreenLady
QUOTE(milereta @ 2009 10 20, 09:21)
... būna ir laiptinėse auga...
*

Oy negaliu lotuliukas.gif Juokiausi gal koki gera 10 minuciu lotuliukas.gif
Taip ir isivaizduoju..iseini viena grazia diena i laiptine o ten se tau trejos devynerios kaip koks grybas netiketai Pilea uzaugo hihihi.gif

Cia siaip smile.gif Aciu uz gera juoko doze mirksiukas.gif

Prie tos pacios progos idesiu savaja grazuole smile.gif

user posted image

Siaip tai nustebau paskaiciusi jus cia kaip sakot, kad laistyti kuo maziau reikia. Is mano praktikos ji kaip tik labai dregme megstanti gele smile.gif Ar jau nori "gerti" atpazistu is jos lapu. Jei ji "soti" tai lapai buna standus, jei nori gerti tai suglebe. Nors jau atsekiau jos "gerimo" cikla tai lapu nebetikrinu smile.gif

Dar vienas pastebejimas is mano praktikos. Jei nenorite kad vaikuotusi sodinkite i didesni vazona smile.gif maniske pradzioj tokiam augo
user posted image
taij vaiku nespejau geneti smile.gif jau visos bendradarbes, drauges ir pazistamos apdalintos hihihi.gif O tik persodinau i pakankamai dideli vazona viskas..ne vieno vaiko..tik savim uzsiimineja smile.gif Matyt kai anksta vazonelyje ir ji neturi i ka augti tai vaikus "gamina" nes kazkaip augimo procesa reikia kompensuoti smile.gif

Tai tiek mano pastebejimu smile.gif Siaip jei kas norite vaikuciu parasykite i AZ man. Dar turiu keleta nuo sitos uzsilikusiu mirksiukas.gif
jediara
Vaikučius tai ji tikrai mėgsta auginti, bet dabar persodinau į didesnį vazonėlį, tai gal pradės pati augti biggrin.gif
Marijka
O štai mano peperomia,
kažkokios ligos požymiai ant lapelių, juodi grublėti taškiukai...
user posted image
milereta
QUOTE(Marijka @ 2009 10 27, 11:44)
O štai mano peperomia,

Čia ne pilea Peperomioides, klausk patarimo kitam skyrelyje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.