Įkraunama...
Įkraunama...

Arabiški patiekalai

QUOTE(sarafea @ 2009 03 01, 21:21)
aha  bigsmile.gif praleidau matyt kur...mes darom dar ir is ryziu  mirksiukas.gif O siaip vyras jau saldytus nuperka,nes zino,kad as jam ju negaminsiu. schmoll.gif  lotuliukas.gif



O tai tariasi Cuba, kaip cukrus? Nes MB tai Kube vadina. Dar tokie apvalūs dideli būna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2009 03 01, 20:27)
O tai tariasi Cuba, kaip cukrus? Nes MB tai Kube vadina. Dar tokie apvalūs dideli būna g.gif


na taip ir vadina Cuba ir dazniausiai tuos placiai apvalius perka. mirksiukas.gif Matyt kiekvienoj saly vis kitaip taria.cukrus tai zinau,kad tikrai ne Cuba irakieciu kalboje.
Atsakyti
QUOTE(sarafea @ 2009 03 01, 21:59)
na taip ir vadina Cuba ir dazniausiai tuos placiai apvalius perka. mirksiukas.gif Matyt kiekvienoj saly vis kitaip taria.cukrus tai zinau,kad tikrai ne Cuba irakieciu kalboje.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Klausiau, ar tariasi su c raide, ar su k. Cuba, kaip cukrus ar kaip Kuba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2009 03 01, 21:14)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Klausiau, ar tariasi su c raide, ar su k. Cuba, kaip cukrus ar kaip Kuba biggrin.gif

lotuliukas.gif nezinau is tiesu kaip tarias,as rasau su C rolleyes.gif koks skirtumas is tikruju lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gerdute50 @ 2009 03 01, 21:08)
o,dekui tau pagaliau gavi si recepteli.bet tu man sakyk kur man to burgul nusipirkti.cia pas mus nera arabiskos parduotuves?

O ju nereikia ieskoti arabiskoj parduotuvej, ju yra kiekviename supermarkete Graikijoje, tu gi gyveni Graikijoje, vacation4.gif nejau pas jus bulkinese nera KUPES, TAI TAS PATS KAIP IR KIBI, tik kad jie daro is kiaulienos 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, idedu cesnakinio padazo recepta, man labai skanus graikiskas tzatziki ax.gif

http://www.youtube.c...h?v=1Y6dtZ4bXM8 mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi keli patiekalai is arabu virtuves labai skanus essen.gif kai Vilniuje buvo artimuju rytu restoranas,tai vienas mano megstamiausiu buvo. Labiausiai patinko pita su kazkokiu baltu padazu, pita su idaru, trintu baklazanu kose, humusas..
Atsakyti
merginos o kaip darom kibe is ryziu tai taippat viskas tiik vietoje burgul dedame ryzius???
Atsakyti
QUOTE(gerdute50 @ 2009 03 30, 07:16)
merginos o kaip darom kibe is ryziu tai taippat viskas tiik vietoje burgul dedame ryzius???


as tai taip darau,isverdu ryzius beveik koses konsistencijos.Verdant imetu Kurkumos,kad geltona butu.Atvesinus siek tiek lipdau.Ikisu farso ir uztepu aplink ta kukuli kiausiniu.Paskui kepu ant aliejaus.ARba uzsisaldau taip graziai sudejus ant pleveles.paskui is saldiklio istraukiu ir kai jie jau kieti buna sudedu i dezutes.

P.S. i farsa dedu razinu,bei riesutu mirksiukas.gif

tie su Bulgur tinka net i sriuba det isvirt,o va su ryziais pasileistu.
Atsakyti
...O beja,ar kas zino ,kad Kube(tariasi is K) yra kilusi is Syrijos... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
..As tai kubeiba(kube) gaminu tik is burgul,bet kolkas tik is pasivezto is Egipto,mat cionyktsti rekia kazkaip permalti,nes tas burgul vandenyje nebringsta..Idomu ar selenos Lietuvoje nera burgul atitkmuo...????... g.gif g.gif g.gif nors gal ir ne,nes selenos berods tie grudu lukstai, oburgul lytais ir cielas grudas sutrupintas...Bej atai labai veikiamai veikia organizma,na madaug kaip selenos-nuo poros sotus jautiesi, ir dar be to valosi organizmas...niu tik tas faktas ,kad aliejuje isverdama kiek pagadina "sveiko maisto" vaizda...

..O siaip tai as megstu karts nuo karto vistienos samoosa prigaminti,kuria "kapojam" su humous...

user posted image




Papildyta:
Beja,mergyckos,o jus ar zinot kaip baltus ryziukus verdant rudais paversti.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ...Na as pora tokiu fainu budu zinau,kuriu ismokau tik susidurus su arabu virtuve.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
..Tik mes labai retai ryzis nt stalo dedam,vis sveikai su salotytem gyvenam...


...Dar pasigirsiu,kad neblogai pazystu ir graiku virtuvike...o idomiausia,kad yra net pora vienodu patiekalu kaip ir arabu virtuveje,bet aisku graikas iki"kraujo nuvarvejimo" tvirtins,kad tai kile nuo graiku o arabas ,kad tai ju nacionalinis patiekalas... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzsiemusi: 30 kovo 2009 - 12:28
Na kube turbūt toks pats sveikas maistas, kaip cepelinai hihihi.gif Tik dar riebaluose virta doh.gif

Jei vieną burgul virsi ir valgysi su kokiom troškintom daržovytėm, tai dar nieko. Bet visvien kviečiai vieni iš "nesveikiausių" grūdų ax.gif

Graikų ir arabų virtuvėj ne pora vienodų/panašių patiekalų. Jaučiu, pusė receptų panašūs biggrin.gif
Atsakyti
Kuo naudingi kviečių grūdų gemalai?

Būtent kviečių grūdų gemaluose susikaupia didžioji dalis riebalų rūgščių, baltymų, cukrų, mineralinių medžiagų, vitaminų, fermentų.

Mitybos specialistai pripažįsta teigiamą grūdų ir jų produktų poveikį virškinimui, kraujotakai, nervų sistemai. Juose daug A, E, PP, B1, B2 grupės vitaminų, baltymų, angliavandenių, polinesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat tokių mineralinių medžiagų, kaip kalis, kalcis, magnis, geležis, varis, natris.

Pavyzdžiui, polinesočiosios riebalų rūgštys mažina širdies ir kraujagyslių sistemos ligų riziką, o mineralinės medžiagos yra būtinos normaliai viso organizmo veiklai.

Gemaluose yra linolio rūgšties, kuri įeina į visų organizmo fermentų sudėtį ir riboja cholesterolio susidarymą organizme.

Gemaluose esančių naudingųjų riebalų, baltymų, mineralinių medžiagų balansas yra optimalus, todėl jie tinka ir vaikams, ir paaugliams, ir suaugusiesiems. Šių natūralių medžiagų vertės niekada nepakeis jokie sintetiniai vitaminai.

Kuo dar ypatingi gemalai? Juose yra fitino - biologiškai veiklios medžiagos, skatinančios baltymų sintezę ir labai reikalingos aktyviai smegenų veiklai. Todėl kviečių gemalus naudinga valgyti moksleiviams, studentams sesijų metu bei visiems, dirbantiems aktyvų protinį darbą.

Kviečių gemalai ypač naudingi pavasarį, kai esame suglebę, išblyškę, nes trūksta įvairių vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Gemalai ne tik sveiki, bet ir skanūs

Kviečių gemalais galima paskaninti įvairius patiekalus. Pavyzdžiui, įdėkite kelis jų šaukštelius į jogurtą, kefyrą, sultis ar pieną, pabarstykite jais sumuštinius su sūriu, dešra ar kumpiu - bus originalu ir sveika. Taip pat kviečių gemalais labai tinka paskaninti įvairias košes, salotas, mišraines.

user posted image

Sveikas zmogus.lt ir daug kitu sveikos gyvensenos ir mitybos resursu aiskinanciu ta pati,kas rasyta auksciau...Ypac tai gali patvirtinti asmenys kurie jau yra siais patarimais pasinaudoje...Tik aisku tas faktas ,ka Kube yra aliejuje paverdama kazko geresnio..

..

Atsakyti