Sveikos, mano dukrytei neuzilgo darys inkstuku operacija, noreciau kad pasidalintumete savo patirtimi, kaip vaikuciai priziurimi reanimacijoje, zinau kad ten isbuna gana ivairiai, priklauso nuo operacijos sudetingumo, taciau kiek gulejau urologiniame sk. prisiklausiau is daugelio mamyciu, kad baisiausias vaizdas matyti savo vaikuti reanimacijoje, kad daugiau to nenoretu patirti ir t.t., kad kojytes, rankytes priraisiotos, kad nieks nekreipia demesio, kad maziukai verkia, o teveliai ileidziami vos du kartus i diena ir tai tik trumpam, baisu darosi ir man, tuo labiau kad laukia ne viena operacija, bet mano mazoji dar visai maza, bet kai bus paskui, kai vaikas jau kazka daugiau supranta... brr galvojau viskas kitaisp, pasidalinkite savo patirtimi.
QUOTE(Lazdinija @ 2008 06 27, 16:11) Sveikos, mano dukrytei neuzilgo darys inkstuku operacija, noreciau kad pasidalintumete savo patirtimi, kaip vaikuciai priziurimi reanimacijoje, zinau kad ten isbuna gana ivairiai, priklauso nuo operacijos sudetingumo, taciau kiek gulejau urologiniame sk. prisiklausiau is daugelio mamyciu, kad baisiausias vaizdas matyti savo vaikuti reanimacijoje, kad daugiau to nenoretu patirti ir t.t., kad kojytes, rankytes priraisiotos, kad nieks nekreipia demesio, kad maziukai verkia, o teveliai ileidziami vos du kartus i diena ir tai tik trumpam, baisu darosi ir man, tuo labiau kad laukia ne viena operacija, bet mano mazoji dar visai maza, bet kai bus paskui, kai vaikas jau kazka daugiau supranta... brr galvojau viskas kitaisp, pasidalinkite savo patirtimi. ziurint kokia ligonine,mano dukrai teko daryti dvi operacijas kauno klinikose,ir po abieju buvo vezama i reanimacija,ir kai tik ja paguldydavo ,prijungdava aparatura mane ileisdavo pas ja i palata ir galedavau buti visa diena tik nakti turedavau palikti, tai palatoje buvo mergyte 9 menesiu po sirdeles operacijos,ir tikrai niekas ju nebuvo pririse,jie gauna per lasines nuskausminiamuosius ir raminamuosius,ir ramei sau miega,juos tikrai gerai priziuri ,nes palatoje visa laika sedi sesute ir stebi vaikuciu bukle ,ka rodo aparatai pastovei uzrasineja i ligos istorija duomenis,ir isejus i koridoriu negirdejau verkianciu vaikuciu,na tik tie kurie buvo atvezti su nudegimais ,turbut tokio skausmo nepajegus daktarai numalsinti
na as cia tiek girdejau santariskese, gulejome urologiniame sk. ir su kuriomis mamomis teko susipazinti, tai isgirdau ta pati, todel ir lb idomu isgirsti is kitu
mano vaikams operavo isvarzas, kai buvo 4.5m. ir 2.5m. Tai baisiausias momentas buvo, kai juos isvezinejo i operacine. Dar maziukas tai nelabai suprato, tai dar nieko. O vyresnis labai pergyveno, kai isveze broli (prasiau, kad pirma vyresni veztu, bet daktarai paeme pirma maziu), o dar neatveze maziaus, jau paeme ir vyresni. Tai taip verke vargsas, kad ir pati negalejau asaru sulaikyt. Manau, kad tokiam vaikeliui labai didelis stresas. man taip pat. Nenoreciau sito vel patirt(nors ir operacija nesudetinga buvo).
Sekmes jums, laikykites! Tiesa, viena karta gulejom ir reanimacijoj, santariskiu pediatriniam skyriui. Sunui prasidejo traukuliai nuo aukstos temperaturos. Tai nieko blogo apie prieziura pasakyt negaliu. Rankos buvo priristos, kad lasiniu nenutrauktu. Bet kai vaikas pabudo ir pradejo verkt, ileidinejo visa laika, tik paeiliui su vyru ejom, nes tik vienam leido but. mes ten prabuvom neilgai, gal 12 val, bet gydytojai labai geri buvo, daug patarimu dave, net telefono nr. reanimacijos, jei kada kiltu kokios rimtos problemos, galetu pakonsultuot, jei jau nebus kur kreiptis
na mano mergytė turėjusi yra dvi širdies operacijas.Aš nežinau kaip kituose skyriuose bet mus per diena ileisdavo tik du kartus ir tai trumpam, o kai operavo antra karta tai jai buvo 4,5mėn tai taip po operacijos kai geriau jautėsi buvo pririštos rankytės ir kojytės, nes kai man paaiškino kad bemojuodami rankytėmis,kojytėmis jie gali ištraukti kateterius ir visa kita.Na priežiura aš nesiskundžiau tikrai prižiurėjo ten mažius visus.
Mano biciuka jau du kartus operavo urologai santariskese. Pirma karta gulejo para laiko neisnesiotu naujagimiu reanimacijoj, nes jis gime neisnesiotas ir po operacijos ji ten pagulde. galejau eiti kada noriu, kiek noriu buti. visada viska labai puikiai paaiskindavo, kai vakare pasiskambinau viska vel papasakojo, kas kaip. Po keliu men dare antra operacija ir vel para reanimacijoj, bet is karta jau ne neisnesiotu reanimacijoj. Tai nezinau nei vaikas buvo priristas nei ka. Ileido aisku tik pagal lakymo valandas, atnesdavau pieneli , bet tik ateidavo paimdavo ir viskas. Bet paskambinus visada labai maloniai viska aiskino, pasakojo. Na mums tada buvo 3,5 men, tai gal del to jis ramiai gulejo...Bet kol kas jokiu nusiskundimu ar priekaistu tikria neturiu nei reanimacijai nei tuo labiau urologiniam sk.O ka jums darys?Sekmes didziausios
Nu mes Santariškių kudikių reanimacijoje gulejom kai dukrytei buvo tik 10 parų, viskas buvo liuks, leido buti kiek noriu, leisdavo paimti ant rankų ir maitinti. Juokių priekaištų neturiu. O kai dukrytei buvo 9 mėn papuolėm į chirurgijos reanimaciją, ten tai jau tikrai košmaras, neleidžia būti, tik 2 val per parą, mano dukrytę pririšo ji klykė ir spardėsi, visai negulėjo (dukrytė nebuvo po operacijos, paguldė kad mažai trombocitų turėjo, tik vėliau sužinojau kad visai nebutina buvo tai daryti
Dabar irgi tenka lankytis dažnai Santariškių ligoninėsė, iš kitų mamyčių irgi atsiliepimai nekokie QUOTE(rumba @ 2008 06 28, 11:29) Mano biciuka jau du kartus operavo urologai santariskese. Pirma karta gulejo para laiko neisnesiotu naujagimiu reanimacijoj, nes jis gime neisnesiotas ir po operacijos ji ten pagulde. galejau eiti kada noriu, kiek noriu buti. visada viska labai puikiai paaiskindavo, kai vakare pasiskambinau viska vel papasakojo, kas kaip. Po keliu men dare antra operacija ir vel para reanimacijoj, bet is karta jau ne neisnesiotu reanimacijoj. Tai nezinau nei vaikas buvo priristas nei ka. Ileido aisku tik pagal lakymo valandas, atnesdavau pieneli , bet tik ateidavo paimdavo ir viskas. Bet paskambinus visada labai maloniai viska aiskino, pasakojo. Na mums tada buvo 3,5 men, tai gal del to jis ramiai gulejo...Bet kol kas jokiu nusiskundimu ar priekaistu tikria neturiu nei reanimacijai nei tuo labiau urologiniam sk.O ka jums darys?Sekmes didziausios mums abipuse hidronefroze, darys operacika pirmiausia vieno inkstuko ir tik veliau visa kita tvarkys.
Aš patyriau Kauno Klinikų Naujagimių Reanimacijos Personalo gerumą. Buvau sužavėta tų moterų gerumu ir dėmesiu kūdikėliams, fizine ištverme net 12 val ištisai sekti mažo žmogiuko būklę
Man leido būti prie vaiko tiek kiek noriu, ir naktį. Jos rado užuojautos ir supratimo netgi man... Apgailestauju, kad paūgėjusių vaikučių tėvams neleidžiama būti prie vaikų tiek kiek nori. Nesu su tuo susidūrusi, bet .... manau, garsiai ir daug triukšmaučiau dėl to. Atvirai sakau... Mano supratimu, tėvas ir motina turi patys nuspręsti, kiek jiems reikia būti su savo vaiku ir atbūti širdžiai reikalingą laiką prie vaiko.
Sveikos mamytes, mes su dukryte pragulejom santariskese 5 menesius ir savaite. Po pirmos ir antros operacijos dukryte buvo naujagiminiu reanimacijoj, ten viskas liux, prieziura super, lankyti kada nori ir kiek nori, o stai po trecios operacijos kele i vaiku reanimacija, ten tai kraupu
Kita mama sake, kad jos vaikui net pieno nesivargino sildyt, kai atejo lankyt, sesele kaip tik ruosesi maitint, tai is saldytuvo paeme ir jau norejo nesildytu pienu maitint. Ir is kitu mama panasiu atsiliepimu girdejau... QUOTE(reburd @ 2008 06 30, 17:49) Sveikos mamytes, mes su dukryte pragulejom santariskese 5 menesius ir savaite. Po pirmos ir antros operacijos dukryte buvo naujagiminiu reanimacijoj, ten viskas liux, prieziura super, lankyti kada nori ir kiek nori, o stai po trecios operacijos kele i vaiku reanimacija, ten tai kraupu Kita mama sake, kad jos vaikui net pieno nesivargino sildyt, kai atejo lankyt, sesele kaip tik ruosesi maitint, tai is saldytuvo paeme ir jau norejo nesildytu pienu maitint. Ir is kitu mama panasiu atsiliepimu girdejau... na ir pasiurpinai QUOTE(grazina37 @ 2008 06 30, 18:01) Nenorejau siurpinti, cia tik mano patirtis, maniske gulejo net savaite vaiku reanimacijoj, gal uztai taip buvo, juk daugelis vaikuciu chirurginej reanimacijoj guli tik kol is narkozes pabunda, tada ir ta prieziura gal kitaip atrodo
santariskiu vaiku ortopediniam chirurginiam reanimacijos skyriuj
QUOTE(reburd @ 2008 06 30, 18:49) Sveikos mamytes, mes su dukryte pragulejom santariskese 5 menesius ir savaite. Po pirmos ir antros operacijos dukryte buvo naujagiminiu reanimacijoj, ten viskas liux, prieziura super, lankyti kada nori ir kiek nori, o stai po trecios operacijos kele i vaiku reanimacija, ten tai kraupu Kita mama sake, kad jos vaikui net pieno nesivargino sildyt, kai atejo lankyt, sesele kaip tik ruosesi maitint, tai is saldytuvo paeme ir jau norejo nesildytu pienu maitint. Ir is kitu mama panasiu atsiliepimu girdejau... Šiauliuose gali su vaiku būt visą dieną. Teko pagulėt ir Vokietijoje, ten irgi laikas neribojamas, tėveliai net skatinami būt su vaikučiais. Aišku, leidžia raminamuosius, migdomuosius ir t.t. Rankytės pririštos dėl pačių saugumo - taigi vaikas tuoj pat ištrauktu visas drenas ir kateterius. Vėl reiktų badyt Linkiu niekam ten nepakliūti
[quote=Paukšte,2009 05 19, 20:11]
santariskese yra daug skyriu ir daug reanimaciju. Ir tikrai ne visose taip buna kaip kad raso blogai. Mano dukryte gulejo po sirdutes operacijos reanimacijoje. Na ir super ten kolektyvas,nusiskundimu jokiu. Na lankyti du kartus dienoje tebuvo galima,bet tai normalu,reanimacija reikia ramybes,o paskambinti paklausti apie bukle galima buvo bet kuriuo paros metu,visada viska maloniai paaiskindavo. Nuejus aplankyti taip pat prieidavo gydytojas,viska paaiskindavo apie sveikatyte. Nebuvo ten vaiku priristu ir tikrai nuostabus ir malonus personalas ten dirba. Auksine taisykle yra,kiek zmoniu,tiek nuomoniu,ir visiems geras nebusi |