Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Virtuvė kartu su svetaine
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ingese
Zinau, kad jau buvo šia tema nemazai diskutuota, taciau noreciau surasti bendraminciu,kurie galbut taip dare ir galetu pasidalinti patirtimi, pateikiant nuotraukomis.
Ar turite kas analogisko ismatavimo virtuve su kambariu ir juos jungete
Duomenys:
Virtuves: ilgis-3,75 m, plotis 2,15
Kambarys su kuriuo ketinama jugti ilgis-4 m., plotis 2.80 m.

Jei kas taip darete, ar nesigauna labai pailgas vaizdas "kaip traukinys?" ir ar yra vaizdas?
Patarkite.
Dekoju. 4u.gif
Plumeria
pas mus panašiai:

mūsų virtuvė 1,8x3,05
o sujungus su kambariu ilgoji siena beveik 7 m plotis 3,6 m
ir tikrai kaip ilgas traukinys neatrodo, pastatėm sekciją ir pakabinom teliką, ir erdvė pasidarė normali.
bendras tos ervės plotas 24,75 m2
ir nepasakyčiau,kad vizualiai didelė. man galėtų būti ir didesnė
Ingese
QUOTE(burbuliukasbum @ 2008 03 12, 16:50)
pas mus panašiai:

mūsų virtuvė 1,8x3,05
o sujungus su kambariu ilgoji siena beveik 7 m plotis 3,6 m
ir tikrai kaip ilgas traukinys neatrodo, pastatėm sekciją ir pakabinom teliką, ir erdvė pasidarė normali.
bendras tos ervės plotas 24,75 m2
ir nepasakyčiau,kad vizualiai didelė. man galėtų būti ir didesnė
*

Puiku, o gal galetumete jei nesunku atsiusti nuotraukele.
O tai tik sekcija tilpo su teliku?
Manau nuo tos reiks jau atsisakyti ,kadangi zidinys miegamajame gal nelabai gerai, o kambarys, kuri galvojome ir svarsteme sujungti su virtuve, siuo metu pas mus yra miegamasis ir jau padarytas, nesinoretu griauti.
Plumeria
ne, tilpo daugiau, tik taip parašiau,kad tai nėra pailgos erdvės efektas
pastatėm: kompiuterinį stalą, sekciją 3 dalių ir dar liko vietos pietų staliukui
o nuotraukytes žadu įkelti, tik reikia nufotkint
Plumeria
prašau (svetainės nuotraukos labai neryškios, nes labai jau saulutė svietė ir svetainėje dar ne visi paveikslai rado savo vietą) mūsų svetainė su virtuve
user posted image

user posted image

jblmami
As sutinku visu 100% su Subjektyvi postu drinks_cheers.gif
Pas mus taip pat virtuve pati mylimiausia vieta. Kartais net netraukia i svetaine doh.gif . Dabar taip pat sedziu virtuvej thumbup.gif
Idomu ka daro tevai su savo vaikais, (kai sujungtos virtuves su svetainem), kai tevai nori filma paziuret(ne vaikam skirta), o vaikui butinai reikia i virtuve (pvz. atsigerti)? g.gif
SpyCam
buteli su vandeniu galima ir vaiko kambary kur nors padeti, cia as apie savo varianta pagalvojau, neduok dieve vaikas nakti lips is antro auksto mieguistas laiptais i virtuve vandens...
rasblk
Sveikos,

Aš čia kaip ir naujokė 4u.gif
Virtuvė sujungta su kambariu ir gaunasi labai mažutė verysad.gif Plotis 250X180
Pasidariau šiokį tokį planelį, kaip galvojate kuris variantas geresnis, niekaip neapsisprendžiu ax.gif

http://public.fotki.com/rasurta/virtuv/
MAMICY
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 05 24, 15:19)
Labai geras Natalėja komentaras.  drinks_cheers.gif

Virtuvė su svetaine yra jungiama iš mūsų tautos biednumo. Kvadratiniai metrai bangūs, butai mažiukai, ir dar labiau mažinami. Trūksta kvadratų, norim padidinti kamarėlių erdves. O iš tiesų toks variantas tinkamiausias jaunai bevaikei šeimai, viengungiams ir kt., kuriems ta virtuvė dėl grožio.

Jei turi pakankamai ploto, virtuvę darai ne su svetaine, o su valgomuoju. T.y. nėra jokių bariukų, stovi normalus stalas visai šeimai arba virtuvė su atskira erdvine patalpa - valgomuoju. Pažiūrėkit visame pasaulyje vyraujančius interjerus. Dauguma atveju nėra sujungta svetainė su virtuve. Na nėra 4u.gif  Tik vargšų kvartaluose iš biednumo jungiamos erdvės.

Žmonėms nebelieka atskirų erdvių. Juk taip reikia karts nuo karto pabūti atskirai, atskiruose kambariuose, plotuose. Šito jau trūksta. Ir šiuolaikiniuose (pabrėžiu - erdviuose) namuose, butuose virtuves ir svetaines daro atskirai. Sveitainės paskirtis yra kita - poilsis, relaksas. O ne buvimas virtuvėje. Du skirtingi poreikiai yra atskiriami vienas nuo kito.
*

nu cia sakyciau per drąsiai iš biednumo, visam pasauly... cia is biednumo gal todel kad mes valgyti patys darom, o ne samdyta 3 vireju komanda... va tada tikrai noreciau atskiros virtuves, kad svetimos bobos svetainej zuvies nekeptu... šiuo metu turiu atskira virtuve (labai prabangia beveik 7m2 biggrin.gif)... gamindama, tikrai nemažai laiko praleidi virtuvėje... o ypac jei turi vaiku ir darai 3 patiekalų pietus... ir visą ta laiką (t.y. puse sestadienio) sedi viena virtuvej... karts nuo karto nubegdama paziureti ka veikia vaikai... aisku gali svaigti, kad seima gali susirinkti virtuvej ir visi draugiskai ta puse sestadienio sedeti... bet nerealu... nu man nepatinka... schmoll.gif pas draugus yra bendra. tai man daug labiau patinka. per baliuskas kas nori sedi prie staliuko, kas nori susibazuoja prie baro... ir vieni kitiems netrukdo... ir bobiskai papliurpiam... ir man neplauti bliudai akiu nebado... o jei kam bado, tai gali neziureti tongue.gif
o del atskiru erdviu, tai jei seimoje yra keturi asmenys, tai kiekvienam po jo asmenine svetaine padarom + po miegamaji ir visi gales savo asmeninese erdvese sedeti... realiai su seima mataisi ir taip maziau nei trecdali (gal net dar maziau) paros laiko...

as kolkas uz bendra su virtuve...
SpyCam
Is biednumo, hahahaha
cia tai pasakymas, tikrai vertas aukso puodo...
Nesakau, kad esam turciai, taciau vien virtuves baldus mums paskaiciavo uz 65k litu + dar buitine iranga apie 40k litu... Mes butent norejom bendros erdves, tik pas mus ne virtuve su svetaine vienoj erdvej, o virtuve su valgomuoju ir su svetaine, t.y. beveik visas pirmas aukstas...
raganele
QUOTE(jblmami @ 2008 06 27, 23:48)
As sutinku visu 100%  su Subjektyvi postu drinks_cheers.gif
Pas mus taip pat virtuve pati mylimiausia vieta. Kartais net netraukia i svetaine doh.gif . Dabar taip pat sedziu virtuvej thumbup.gif
Idomu ka daro tevai su savo vaikais, (kai sujungtos virtuves su svetainem), kai tevai nori filma paziuret(ne vaikam skirta), o vaikui butinai reikia i virtuve (pvz. atsigerti)? g.gif
*

nugi "S" filmus geriausia miegamajame žiūrėti lotuliukas.gif
Man tai įdomu, kaip kelis kartus per dieną gaminti valgyt mažiem neklaužadom reikėtų, jei reikėtų išeit į uždarą virtuvę - tai ir telikas jau seniai sudužęs būtų, mažę kur nors krosnelėj rasčiau (ko tai traukia ją lotuliukas.gif ) ir t.t.t. kai virtuvė bendroj svetainės-valgomojo erdvėj - visad juos galiu matyt ir maistą gamint ir apsitvarkyt.
Šiaip tikrai - nuo šeimos gyvenimo būdo ir pomėgių priklauso jungti erdves ar ne. Na bent jau tikrai tikrai ne nuo biednumo hihihi.gif mes bute turėjom atskirą, Subjektyvios pasamprotavimais sekant - turtingesni įsivaizdavom besą, na bet prakeikiau aš tą sieną - būtumėm griovę, jei toliau ten būtumėm gyvenę (na, pasibiedninę būtumėm toj pačioj vietoj).
Subjektyvi
Jūs ne pagal savo subjektyvų suvokimą matuokit ar virtuvių įrengimą, žiūrėkit plačiau, į pasaulines tendencijas ir visumą. Bendros virtuvės su svetainėmis - tai dauguma ten, kur nėra daug vietos, reikia taupyti ir t.t. Jau rašiau anksčiau, tad nesikartosiu.

Ir dabar dauguma naujų NT parduoda be virtuvių. Virtuvių nėra. Bendras plotas su svetaine, o virtuvei padaryta nišutė. Ką tai reiškia? Kad anksčiau butai buvo su normaliom virtuvėm ir normaliais kambariais, buvo daugiau ploto. O dabar visur taupoma, taupomi kvadratai, nes jie brangūs, todėl nebeliko atskirų virtuvių, nes NT statytojams labiau apsimoka jų nedaryti. Nežinau ar greitai jūs tą suprasit, bet šiuolaikiniuose namuose, apskritai pasaulinėse tendencijose jau seniai nėra bendrų virtuvių. Jei jos yra - tai tik viengungių butukuose, studijose, butukuose jaunimui, studentams, daug dirbantiems miesto žmonėms, kurie namuose per daug negamina. Gamina retai, dažniausiai tik pusryčius ar tik savaitgaliais.
Subjektyvi
Net jei virtuvė sąlyginai yra bendra su svetaine, dažniausiai ji vistiek komponuojama kaip atskira individuali erdvė. Daroma taip, kad nesimatytų pačios virtuvės zonos. Yra pereinama dalis - valgomasis. Arba virtuvė su valgomuoju, o svetainė atskirai. Keli pvz. čia matomi.
raganele
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 28, 20:04)
Jūs ne pagal savo subjektyvų suvokimą matuokit ar virtuvių įrengimą, žiūrėkit plačiau, į pasaulines tendencijas ir visumą....
*

nu o kam mums tos tendencijos? Namus įsirenginėjame sau, tai ir žiūrim subjektyviai. Na jau tikrai ne nuo kažkokių pasaulinių madų priklauso apsisprendimas - projektuoti bendrą ar atskirą virtuvę. Kiekvienas žiūri,kaip jam bus patogiau.
O šiuolaikiniai butai - tiesiog daug naudingiau įrašyti, kad yra 3 kambariai, o ne 2 kambariai ir virtuvė tongue.gif statytojų išmislas. Manyčiau g.gif

Šitoj temoj išsakyti + ir - bendrų virtuvių, konkretūs pasirinkimo argumentai. Kas sprendžia šią dilemą įsirenginėdamas - manau gali temoje rasti naudingų pastebėjimų iš gyvenimo namuose tiek su bendra tiek su atskira virtuve, o "pasaulinės tendencijos" nu anokis čia argumentas.
Subjektyvi
Jei reikia idėjų, kaip atrodo šiuolaikinės normalios virtuvės (atskiros virtuvės) čia nemažai pvz Ir kituose psl, google naudotis mokate.
mamuke68
As UZ,nes tikrai labai patogu, smagu, jokiu minusu, - vieni pliusai.
Subjektyvi
raganele, patikėk, tikriausiai visiems čia giliai giliai vienoj vietoj, kaip tu ar kita įsirengs virtuvę 4u.gif Bet jei žmogus nežino, galbūt jam bus naudinga sužinoti, kad ne visuomet virtuvė su svetaine yra thumbup.gif ar fantastika. Jau ta mada, jungti virtuves su svetainėmis, senai praėjo ir pamiršta, tik mūsų mažoje ir nuolat nuo visko atsiliekančioje šalyje visos tendencijos vėluoja mažiausiai 5 metais ar daugiau.

Suprantu, kad parašymas "iš biednumo" galbūt žeidžia asmenines ambicijas ar pan., bet reikia žiūrėti ir iš kitos pusės, įvertinti visus faktorius. O ne tai, kad kažkam nepatiko apibūdinimas ir iš karto nurašyti kaip visišką nesąmonę. smile.gif
raganele
sakai g.gif kaip realiai jaučiasi bendrų ar atskirų virtuvių šeimininkės giliai vienoj vietoj šioje temoje?
Čia kalba apie realias pasaulio tendencijas ir madas, o ne apie atsilikėlių lietuvių supratimą apie patogumą g.gif ?

Žinai,manau esi mažumėlę neteisi.
Aš pati projektuodama namą ieškojau ne madų o atsiliepimų iš turinčių visokius variantus. Madų prisigooglint galima, o forume - pasidalint realia patirtim.

Be to ši tema buvo pradėta taip:
nere 2004 04 12, 09:58
"Ar gyvenate kas bute, name, sujungusios virtuvę ir kambarį į vientisą erdvę? Ar nesinorėtų vėl turėti normalios - atskiros virtuvės? Aš pati tai asmeniškai neapsisprendžiu - vieną dieną noriu taip, kitą - kitaip. Kokia Jūsų patirtis?"
Subjektyvi
Visus pojūčius bent jau savo jau išsakiau, tikriausiai visus, dar ankstesnėje temoje. Jei tau aktualu ir įdomu, ten yra ir kitokių nuomonių. Tau neaktualu, nes jau įsirengei, bet aktualu bus kitoms, kurios dar tik svarsto kurtis naujuose būstuose ar ruošiasi daryti remontus. Manai joms neaktualu visapusiškos nuomonės ir šiaip tendencijos? Turėtų dėkingos būti ir tau, ir Marytei, ir Petrutei, ir galbūt man už visapusišką info, patirtį ir nuotaikas. O ne tai, kad kaip kitos čia rašo: man patinka/nepatinka. Taškas. O kodėl nepatinka ar patinka, negali parašyti. Ot naudinga info biggrin.gif Ir kam ji čia reikalinga?
SpyCam
As galiu pasakyt is savo boksto ziurint, sunku man kalbet apie visatos tendencijas, musu virtuve yra viso 1 auksto akcentas, pagal ja - t.y. ja paemem kaip atskaitos taska visam kitam dizainui erdveje. Kadangi dirbame ir namie daugiausia ilsimes, negaminame maisto tiek, kiek namu seimininkes, todel galima beziurint TV ar filma, klausantis muzikos ar kalbant su draugais neiseinant i kita kambari (atskira virtuve) pasidaryti kavos, atsidaryti buteli vyno, atsipjauti surio ir pan. Is kitos puses, jei jau kazka gaminame, galima visada malonia bendrauti su tuo, kas negamina ir sedi valgomajame ar prie namu kino, galingi ir siuolaikiski gartraukiai neleis prismirdint viso buto kepta zuvim ar prisvilusia mesa...
Taip man atrodo mano situacijoje, o savo nuomones niekam nepersu. Tiems, kam reikalinga izoliacija nuo seimos, kai stovi prie puodu puse dienos, tiems, kam patinka is kito kambario lakstyti su patiekalais ir lekstemis prie stalo, kai seima valgo, ar yra sveciu ir kai sedint kompanijai su atidarytu vynu ar kokteiliais zmona turi kitam kambary dirbt kulinare ar vireja as galiu palinket tik geros kloties, man visai nepavydu del ju pomegiu wink.gif
MAMICY
QUOTE(SpyCam @ 2008 06 28, 21:24)
As galiu pasakyt is savo boksto ziurint, sunku man kalbet apie visatos tendencijas, musu virtuve yra viso 1 auksto akcentas, pagal ja - t.y. ja paemem kaip atskaitos taska visam kitam dizainui erdveje. Kadangi dirbame ir namie daugiausia ilsimes, negaminame maisto tiek, kiek namu seimininkes, todel galima beziurint TV ar filma, klausantis muzikos ar kalbant su draugais neiseinant i kita kambari (atskira virtuve) pasidaryti kavos, atsidaryti buteli vyno, atsipjauti surio ir pan. Is kitos puses, jei jau kazka gaminame, galima visada malonia bendrauti su tuo, kas negamina ir sedi valgomajame ar prie namu kino, galingi ir siuolaikiski gartraukiai neleis prismirdint viso buto kepta zuvim ar prisvilusia mesa...
Taip man atrodo mano situacijoje, o savo nuomones niekam nepersu. Tiems, kam reikalinga izoliacija nuo seimos, kai stovi prie puodu puse dienos, tiems, kam patinka is kito kambario lakstyti su patiekalais ir lekstemis prie stalo, kai seima valgo, ar yra sveciu ir kai sedint kompanijai su atidarytu vynu ar kokteiliais zmona turi kitam kambary dirbt kulinare ar vireja as galiu palinket tik geros kloties, man visai nepavydu del ju pomegiu wink.gif
*

mano argumentai lygiai tokie patys drinks_cheers.gif
AlKi
Sveikos bigsmile.gif

Noriu įsilieti į jūsų būrį. Nusipirkom butą ir kadangi virtuve sujungta su svetainė, nroiu pasieškoti idėjų jos įrengimui.

Labia įdomii mintį Subjektyvi išdėstė. Na tikrai, taupymas yra ta virtuė su svetainė, nes realiai, kai virtuvė yra sujungta su svetainė, tai gaunasi, kad vienu kambariu mažiau. Tarkim, nusiperki dviejų kambarių butą, o ten realiai yra vienas miegamasis ir didelis valgomasis. Ir kurios sako, kad tai patogu...Mano nuomone, nei velnio. Į tą kambarį svečius, vaikus, gimines ir artmuosius guldyti migdyti yra juodai nepatogu (nes vis atsiranda naktį atsikeliančių).

Ir dar, merginos, nelyginkite namo su butu...Tos kurios turi namus, tikiu, kad visai faina turėti virtuvę su svetaine. Bet vėl gi, ne ta kvadratūra kaip būto, galima su aukščiais, labiau erdvėm sužaist, kad virtuvė tikrai netrugdys ramiam šeimos pasisedėjimui svetainėj:) (Kalbu apie maisto virimą, kai gartraukis įjungtas ūžia, o kas nors TV nori žiūrėt).

Taigi, būtų mano valia, pirkčiau būtą su atskira virtuve, bet kadangi mūsų prioritetas buvo nauja statyba, gavosi, kad su žibūriu nerasi tokio
Pojo
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 28, 22:04)
Jūs ne pagal savo subjektyvų suvokimą matuokit ar virtuvių įrengimą, žiūrėkit plačiau, į pasaulines tendencijas ir visumą. Bendros virtuvės su svetainėmis - tai dauguma ten, kur nėra daug vietos, reikia taupyti ir t.t. Jau rašiau anksčiau, tad nesikartosiu.

Ir dabar dauguma naujų NT parduoda  be virtuvių. Virtuvių nėra. Bendras plotas su svetaine, o virtuvei padaryta nišutė. Ką tai reiškia? Kad anksčiau butai buvo su normaliom virtuvėm ir normaliais kambariais, buvo daugiau ploto. O dabar visur taupoma, taupomi kvadratai, nes jie brangūs, todėl nebeliko atskirų virtuvių, nes NT statytojams labiau apsimoka jų nedaryti. Nežinau ar greitai jūs tą suprasit, bet šiuolaikiniuose namuose, apskritai pasaulinėse tendencijose jau seniai nėra bendrų virtuvių. Jei jos yra - tai tik viengungių butukuose, studijose, butukuose jaunimui, studentams, daug dirbantiems miesto žmonėms, kurie namuose per daug negamina. Gamina retai, dažniausiai tik pusryčius ar tik savaitgaliais.
*

manau del sito gincytis tikrai neverta,nes tai tikrai yra tiesa. as daznai ziuriu tokia laida per mtv kuri vadinas 'cribs' ten rodo pacius brangiausius namus ir t.t. nei vieno dar neparode kad butu kartu virtuve su svetaine...
zinoma nusileidus i realybe jei nera per daug vietos tai tikrai manau kad virtuve su svetaine liuks dalykas thumbup.gif ir jauku ir patogu thumbup.gif jei tureciau buta tikrai taip daryciau... taciau susiprojektavom nama kad virtuve butu ne isvien, nera jinai visiskau atskirta nuo svetaines - gaunas tokia L forma...
jblmami
QUOTE(raganele @ 2008 06 28, 19:15)
nugi "S" filmus geriausia miegamajame žiūrėti  lotuliukas.gif
Man tai įdomu, kaip kelis kartus per dieną gaminti valgyt mažiem neklaužadom reikėtų, jei reikėtų išeit į uždarą virtuvę - tai ir telikas jau seniai sudužęs būtų, mažę kur nors krosnelėj rasčiau (ko tai traukia ją lotuliukas.gif ) ir t.t.t. kai virtuvė bendroj svetainės-valgomojo erdvėj - visad juos galiu matyt ir maistą gamint ir apsitvarkyt.
Šiaip tikrai - nuo šeimos gyvenimo būdo ir pomėgių priklauso jungti erdves ar ne. Na bent jau tikrai tikrai ne nuo biednumo hihihi.gif mes bute turėjom atskirą, Subjektyvios pasamprotavimais sekant - turtingesni įsivaizdavom besą, na bet prakeikiau aš tą sieną - būtumėm griovę, jei toliau ten būtumėm gyvenę (na, pasibiedninę būtumėm toj pačioj vietoj).
*

O kas sake, kad as apie "S" filmus. Filmu ziaurios scenos, zinios apie nusikaltimus kur kas kenksmingiau. Suauge net nepamasto koki slamsta ziuri ir klauso ju mazameciai.
O as net dvi iskarto auginau atskiroj virtuvej(dvigubas stresas), nu stogo nenukele ax.gif
Papildyta:
QUOTE(SpyCam @ 2008 06 28, 21:24)
*

Nu neturiu problemu atsidaryti vyna, atsipjauti surio, TV turiu virtuvej ax.gif .
Klausimas. Kaip galima su tuo, kuris sedi prie TV, bendrauti, kai jus gaminat valgyt? Tai arba jis neziuri TV, nes super tuper siuolaikiniskas gartraukis( nebent pramoninis viska istrauks biggrin.gif ) triuksmauja, ar jus ten lekstem, buteliais tarskinat. Arba jis ziuri TV isigilines, todel nebendrauja su jumis. Kazko logiskai nesusirisa g.gif .
Cia tik grazus isvedziojimai, kad tada kai virtuve su svetaine sujungta galima bendrauti. Jei noras yra bendrauti, gali ir 5m² bendrauti. smile.gif
Subjektyvi
Tas ir yra. Pas mus dabartiniam bute bendra virtuvė su svetaine. Aišku, kažkas patogu, bet kitas būstas bus tik su atskira erdve, normaliu valgomuoju. Nes kai kažką gamini, virdulys verda ir garsiai verda, kitką verdi, plaki, ūžia gartraukis, svetainėj visi rėkauja - pagarsink TV, baik ten tą daryti, baik aną, kada baigsi ir t.t., ir pan. lotuliukas.gif V.ž. visi laukia, kada tu baigsi trukdyti ilsėtis. Po to ta maisto gaminimo smarvė ar nuostabūs kvapai, kurie pastoviai tam kambary - nesąmonė. Gaunasi, kad tu neturi nei normalios virtuvės, nei normalios poilsio zonos, viskas suplakta, sukišta, visi trinasi vienoje erdvėje ir užsiknisimas.

Name tu gali pabėgti į antrą aukštą, į n kambarių ir niekam nesipainioti po kojomis.
Pojo
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 29, 01:02)
Tas ir yra. Pas mus dabartiniam bute bendra virtuvė su svetaine. Aišku, kažkas patogu, bet kitas būstas bus tik su atskira erdve, normaliu valgomuoju. Nes kai kažką gamini, virdulys verda ir garsiai verda, kitką verdi, plaki, ūžia gartraukis, svetainėj visi rėkauja - pagarsink TV, baik ten tą daryti, baik aną, kada baigsi ir t.t., ir pan. lotuliukas.gif V.ž. visi laukia, kada tu baigsi trukdyti ilsėtis. Po to ta maisto gaminimo smarvė ar nuostabūs kvapai, kurie pastoviai tam kambary - nesąmonė. Gaunasi, kad tu neturi nei normalios virtuvės, nei normalios poilsio zonos, viskas suplakta, sukišta, visi trinasi vienoje erdvėje ir užsiknisimas.

Name tu gali pabėgti į antrą aukštą, į n kambarių ir niekam nesipainioti po kojomis.
*

pabandytu man kas patruksmaut kai ziuriu tv cool.gif smile.gif
SpyCam
O TV ziuret nesveika, geriau jau knyga paskaitykit smile.gif

Cia mes gincijames del skonio, as nesiruosiu gincytis, tiesiog pasakiau ka manau ir kas man priimtina, kas kitiem priimtina - valio!
agnek
laba, turime bendrą virtuvę su svetaine ir tikrai esu už tokį dalyką mirksiukas.gif
jblmami
QUOTE(SpyCam @ 2008 06 28, 23:34)
O TV ziuret nesveika, geriau jau knyga paskaitykit smile.gif

Cia mes gincijames del skonio, as nesiruosiu gincytis, tiesiog pasakiau ka manau ir kas man priimtina, kas kitiem priimtina - valio!
*

Mes nesigincijam del skonio, o diskutuojam apie praktiskuma 4u.gif . Tik kai kurie argumentai(ne visos ir argumentuoja, nes turi buti patenkintos tuo ka turi) svelniai sakant juokingi.
O knygas skaityti einu i miegamaji, nes skaitant knygas negali bendrauti lotuliukas.gif TV ziuriu taip pat ne su tais, su kuriais bendrauju. TV tik trukdo bendravimui. 4u.gif
Ingese
QUOTE(Plumeria @ 2008 04 24, 17:41)
prašau (svetainės nuotraukos labai neryškios, nes labai jau saulutė svietė ir svetainėje dar ne visi paveikslai rado savo vietą) mūsų svetainė su virtuve

Sveika Plumeria,
Zinok nematau tavo foto, gal galetum dar karteli ikelti, ar as ko nemoku...
Buna, kad paprastai atsidaro ir viskas......
Nors jau pasidasrem remonta, tad manau, kad artimiausiu metu jau negriausim sienu......ten kur virtube ten virtuve, tik praplatinom, sandeliuka igriaudami, o is virtuves patenkama i miegamaji....tai va kaip apsistojom....dabar svetaine remontuojam, zidinuka statom.....
Plumeria
QUOTE(Ingese @ 2008 07 03, 21:38)
Sveika Plumeria,
Zinok nematau tavo foto, gal galetum dar karteli ikelti, ar as ko nemoku...
Buna, kad paprastai atsidaro ir viskas......
Nors jau pasidasrem remonta, tad manau, kad artimiausiu metu jau negriausim sienu......ten kur virtube ten virtuve, tik praplatinom, sandeliuka igriaudami, o is virtuves patenkama i miegamaji....tai va kaip apsistojom....dabar svetaine remontuojam, zidinuka statom.....
*

gal per nuorodą geriau matysis
http://public.fotki.com/burbuliukasbum/butas/
Ingese
QUOTE(Plumeria @ 2008 07 23, 11:19)
gal per nuorodą geriau matysis
http://public.fotki.com/burbuliukasbum/butas/
*

Labai gražus ir jaukus butukas....
Pateiksiu ne vieną klausimuką... ax.gif
Na mes jau atsisakėme minties sujungti virtuvę su kambariu (na juolab, kad pas mus jau jie buvo suremontuoti), pagalvojom, kad kaip padarėm, tai tegul ir būna.
Dabar remontuojam svetainės kambarį:pastatytas židinys, tik reikia apdailą padaryti.Tik nežinom kaip sienas daryti? Gal galvojam apie dažomus tapetus, nes nenorim jau sienų lyginti, jau virtyuvėje ir koridoriuje užteko blush2.gif
Sakyki pas jus visame bute dažyta dažais ar ne?
Stilingai atrodo koridoriuje sienelė išdažyta ryškiai raudona spalva....gražu.
Miegamsis Jūsų taip pat nedidukas.....na bet juk ten tik miegoti reikia....
emrata
mes tai dar kitaip sugalvojom vietoj minties sujungti virtuve ir kambary, tai tiesiog vietoj kambario padarem virtuve, o vietoj virtuves vonios kambari thumbup.gif kitu atveju butu gavesis labai didelis valgomasis kas galvojom yra nepraktiska
Ingese
QUOTE(emrata @ 2008 07 23, 13:08)
mes tai dar kitaip sugalvojom vietoj minties sujungti virtuve ir kambary, tai tiesiog vietoj kambario padarem virtuve, o vietoj virtuves vonios kambari  thumbup.gif  kitu atveju butu gavesis labai didelis valgomasis kas galvojom yra nepraktiska
*

Tai turbut Jūsų butas yra nemažas?
emrata
QUOTE(Ingese @ 2008 07 23, 18:33)
Tai turbut Jūsų butas yra nemažas?
*

80 kv.m. smile.gif kitaip nebutumem aukoje vieno kambario
Ingese
QUOTE(emrata @ 2008 07 24, 09:04)
80 kv.m. smile.gif kitaip nebutumem aukoje vieno kambario

Jo tikrai nemažas, suprantama, kad galėjote tada ir paaukti vieną kambariuką....labai labai faina ax.gif
Subjektyvi
Kitas pvz.. Vyras su draugais prie TV žiūri futbolo/krepšinio ir pan. varžybas, o tu nori ramiai su drauge (draugų žmonomis) paplepėti prie kavutės su brendžiuku savais reikalais. Ir negalit. Arba tiesiog pabūti ramiai virtuvėje ir ką nors veikti, kažką gaminti, kad niekas netrukdytų. T.y. dviejų zonų sujungimo dėka nebetenkama atskiros, savarankiškos zonos.

Juk džiaugiamės, kai yra keli vonios kambariai, keli WC, vaikams po kambarį, dar kitomis atskiromis zonomis. Žmonėms ne tik reikia bendrų erdvių, bet ir atskirų, saviems poreikiams tenkinti.
Nasty Fairy
Kokia gera tema, kaip tik dabar yra labai aktualus tas klausimas, tad ir as pasisakysiu. Jai kalba eina apie buta, tai as esu vienareiksmiskai uz atskira virtuve doh.gif Vis tik kokie tie gartraukiai galingi modernus nebutu, gaminant vis tiek nuseda ir riebalai ant spinteliu ir kvapeliai sklinda, o jai dar ka nors pasvilinti sugebi, tai tada isviso kosmaras butu. Dabar pati gyvenu senam kazkus 1990m statybos bute su atskira virtuve, tai nesiskundziu, nes virtuves plotas yra 9kv.m. stovi stalas, tai mes ir ten kartais su seima susirenkam ir pabendraujam ir visa kita. Telika geriausia ziureti kitur, nes man asmeniskai gaminat maista norisi ramybes, po biski sau krapstytis ir visa demesi skirti maisto gaminimui, o ne teliko ziurejimui. Is kitos puses gaminti galima ir keliese, tada gaunasi savotiska pramoga thumbup.gif Mes su MB daznai sukiojames virtuvei dviese, nes jisai pas mus sef-povar, o as tik padejeja blush2.gif Bet visad labai dziuagiames, kai ta laika leidziam kartu ir butent sitaip. O jai virtuve butu kartu su svetaine, jai nebutu tokio privatumo nei cia nei ten. Ir be to, kai pvz. yra sveciu, tai man asmeniskai nevisada norisi viesai demonstruotis, kad pas mus virtuveje schmoll.gif Prisipazinsiu nesu super-duper pedante, kuri laksto su sluoste ir kas valana viska valo doh.gif blush2.gif Cia buvo kalba apie buta.
O dabar mes po biski pradedam statytis namuka, tai kol kas suprojektuota bendra erdve, is eiles eina virtuve, valgomasis ir tada svetaine. Man atvirai pasakius toks variantas kol kas nelabai patinka unsure.gif Ten yra galimybe padaryti siokia tokia pervarele, bet vis dar mastau ir abejoju kaip ka daryti, tai ir noreciau kokiu pamastymu is tu kurie jau gyvena name su bendra ir atskira virtuvem smile.gif
Dar pridusiu, kad planuojama kvadratura butu virtuves ~10kv.m., o valgomojo su svetaine 26kv.m. Tad labai noreciau patarimu 4u.gif
Papildyta:
P.S. stai toks yra planelis user posted image

Tik neziurekit i sanmazga, nes tas klausimas yra jau issprestas kitaip mirksiukas.gif
mumrikas
Siuo metu gyvenam bute, kuriame virtuve kartu su svetaine. Po menesiuko keliames i nama, o ten virtuve kartu su valgomuoju, taciau nuo svetaines atskirta sienele. Jau projektuojant nama mano pagrindinis prasymas architektui buvo atskira virtuve. Visi argumentai tokiam aprendimui jau buvo isvardinti sioje temoje - kvapai, garsai, noras turet atskira erdve kai kazkas virtuveje gaminama, o svetaineje ziurimas TV ir pan.

Daznai buna taip, kad pries sveciams ateinant (sveciu turim daznai, todel tokia situacija iprasta biggrin.gif ) maisto ruosimas vyksta kosminiu greiciu, kazka istrauki is orkaites, viska meti ant stalo ar i kriaukle. Pavalgius pagrindinius patiekalus visos lekstes ir irankiai vel sukeliauja virtuven ir ta netvarka, matoma is svetaines bent jau mane veikia minimum erzinanciai doh.gif Juk nepulsi prie sveciu pries pereinant prie desero ciustytis ir svarintis ax.gif

Aisku visi mato, kad ta netvarka labai laikina ir ka tik "sukurta", bet vis tiek mane toks vaizdelis nedziugina. Arba sedi su sveciais, kazkas orkaitej cirska ar koks puodas kunkuliuoja ir uzia gartraukis kaip kokia muzika doh.gif

Nesam maisto gaminimo maniakai, gaminam siuolaikskai ir sakingai biggrin.gif , bet vis tiek noriu, kad virtuve liktu privati seimininku erdve. Vat valgomasis jau visiems "ant akiu' ziurint is sveitaines, o virtuve koketiskai pasislepus biggrin.gif
axa
QUOTE(tikurila @ 2008 07 28, 13:19)
Kokia gera tema, kaip tik dabar yra labai aktualus tas klausimas, tad ir as pasisakysiu. Jai kalba eina apie buta, tai as esu vienareiksmiskai uz atskira virtuve  doh.gif  O
*

jei bute esi vienareikšmiškai už atskirą virtuvę -
tai name išvis nėr ką galvoti doh.gif - tik atskira
Nasty Fairy
QUOTE(axa @ 2008 07 28, 14:31)
jei bute esi vienareikšmiškai už atskirą virtuvę -
tai name išvis nėr ką galvoti  doh.gif  - tik atskira
*

Nu siaip buvo minciu dar kazka pakomponuoti, pvz. baru atskirti, ar siaip tokia pusiau sienele su nuleistais sviestuvais (padizainerinti hihihi.gif ), arba pertvarele statyti, bet kazkaip biski abejoju del vaizdelio doh.gif Turiu vizija, kaip padaryti, kad butu nei atskira, nei benda erdve, bet bijau, kad nebutu sunku isgyvendinti, ir dar nesu tikra, kad sekimingas sprendimas butu blush2.gif
agente009
QUOTE(tikurila @ 2008 07 28, 13:19)
..., tai ir noreciau kokiu pamastymu is tu kurie jau gyvena name su bendra ir atskira virtuvem  smile.gif

Jūsų labai dėkingas išplanavimas. Drąsiai dėkite stumdomą pertvarą - norit peršviečiamą, stiklinę, dekoruotą, norit - neperšviečiamą, galima suderinti su baldais, sienomis, tapetais ar pan. Neskubėkit atskirti virtuvės, tuo labiau, kad ji nedidukė - gausis butinis variantas, kai mažoj virtuvėj visi užpakaliais stumdosi... doh.gif Galėsit bendrauti vieni su kitais, kol ruošit maistą ir pan., o taip pat ir atėjus svečiams, kol kavą užkaisi, nereikės palikti jų vienų nuobodžiauti. O kai po kepsnių valgymo (arba dar juos kepant) atsiras šiokia tokia netvarka, neplautos lėkštės - tiesiog užstusit pertvarą ir viskas, toliau sau bendraujat be baisių vaizdų. Taip pat ir kepant žuvį, blynus ir kitus smarkiai kvepiančius patiekalus.
Pažiūrėk, aš papaišiau, kur maždaug galite daryti pertvarą, net ir baras netrukdys mirksiukas.gif
user posted image
Storesne linija pažymėjau stacionarią pertvaros dalį, tačiau galima daryti ir visas stumdomas, kaip panorėsit.
Pas mus panašus variantas (jau padaryta, bet dar negyvenam), tik virtuvė kitaip sudėliota ir teko pertvaras daryti dvi, susibėgančias kampu viena į kitą - džiaugiuosi iš anksto ax.gif Visi pliusai, jokių minusų wub.gif
Tiesa, jei bijai dėl išpildymo - tai nieko baisaus, principas toks pat, kaip stumdomų spintų durų, tik, aišku, reikia iš anksto žiūrėti dėl aukščio, bet tai jau paaiškins bet kurioj firmoj, jiems tai ne pirmiena. Dar galima daryti vien iš storo stiklo - vaizdelis thumbup.gif , tik kainos doh.gif Dar tą stiklą padekoravus (dažymas, trafaretai, ėsdinimas ir t.t.)... rolleyes.gif
Nasty Fairy
Vat vat, kazka panasaus gal ir galvojau, tik is kitos pises biggrin.gif Is stiklo man baisiai grazu, ipac su piesinukais wub.gif kaip restorane "ponas Tadas" mmm... kokios ten durys grazios, tai noreciau as tokios pertvareles, ale ir kaina baisu pagalvoti, ir kitas dalykas valymas doh.gif Gal gali ikelti foto, kaip pas jus atrodo blush2.gif
Del stumdomos, tai ir variantas, bet negaliu isivaizduoti kol kas kaip cia butu g.gif
O siaip dyyydelis aciukas uz komentarus 4u.gif
Nada...
pasisakysiu, aisku, ne i tema, bet duris i wc darykit is holo. Pabandykit isivaizduot, kaip smagu bus svetainej sedintiem kaskart apziuret kluzika , einant kazkam " su reikalais". biggrin.gif
Nasty Fairy
QUOTE(voveriena @ 2008 07 28, 16:30)
pasisakysiu, aisku, ne i tema, bet duris i wc darykit is holo. Pabandykit isivaizduot, kaip smagu bus svetainej sedintiem kaskart apziuret kluzika , einant kazkam " su reikalais". biggrin.gif
*

Nu jo, siaip jau rasiau, kad nekreiptumet demesio i tulika, nes jau issprendem ta klausima ir ten bus biski kitok isplanavimas, butent is holo iejimas ir bus cool.gif
mukuki
Na as tai kol kas dar matau tik +++ ,pritariu tai minciai, kad reikia kuo daugiau laiko praleisti su seima, o ne vienas visa sestadieni kotletus kepa virtuveje, o kitas futbola ziuri uz sienos. Man tik klausimas kyla, ar nenukencia svetaineje baldai nuo kotletu gaminimo?(Na turiu omenyje garus,riebalus, kvapus ..ir t.t)
axa
QUOTE(mukuki @ 2008 08 06, 16:30)
Na as tai kol kas dar matau tik +++ ,pritariu tai minciai, kad reikia kuo daugiau laiko praleisti su seima, o ne vienas visa sestadieni kotletus kepa virtuveje, o kitas futbola ziuri uz sienos. Man tik klausimas kyla, ar nenukencia svetaineje baldai nuo kotletu gaminimo?(Na turiu omenyje garus,riebalus, kvapus ..ir t.t)
*

baldai gal ir nenukenčia ,
bet futbolo žiūrėjimas tikrai kenčia smile.gif
Subjektyvi
čia ne virtuvę su svetaine jungti reikia, o santykius jungti ir derinti. Arba virtuvėje pasikabinti ant sienos LCD ir kartu mėgautis futbolu, kol vyras bulves skuta, kaip tik prie kotletų tinka.
westa
pas mus virtuvė atskirai ir net neturėjau minčių kitaip daryt. turėjau bute tokį variantą.. name tik atskirai. turiu tv ir svetainėj ir virtuvėj . ir su šeima pabūnu ir futbolą pažiūriu. santykiams šeimoje atskira virtuvė turi mažiausiai įtakos smile.gif
Nada...
As asmeniskai esu pakeitusi n butu, visi jie buvo nedideli ( max 70 kv.m.).
Uzdara virtuve man daug labiau patinka del to, kad i kitus kambarius neina kvapai, saldytuvu burzgimai. Be to, jei seimininke netvarkinga ( kaip kad as), tai smagiau uzdaryt jovala, kol moraliskai prisiruos kas nors is s seimos nariu sutvarkyt. BET ! Pati daryciausi uzdara virtuve tik tuo atveju, jei virtuve , svetaine butu normaliu plotu, pvz. virtuve- 15 kv. , svetaine- 50 kv.m., valgomasis- 15. Kitu atveju erdves labai uzspaustos, man asmeniskai klaustrofobija prasideda biggrin.gif Dabar statau nama, kur virtuve maza ( virs 8 kv.m.), tai kad ir kaip norejos atskiros virtuves, galutiniam variante nugrioviau pertvara, skiriancia ja su valgomuoju. Is kart erdves kitaip ziurisi, atsirado kuo kvepuot biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.