Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Virtuvė kartu su svetaine
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Upokšnis
QUOTE(Dipsis @ 2011 09 15, 08:51)
kaip gali nebuti kvapu bute, jei laiptinej einant gali uzuosti ka kuris kaimynas gamina smile.gif
*

Nes jie neturi galingų gartraukių cool.gif
Subjektyvi
O tie galingi prietaisai tylūs ar kaip traktoriai? biggrin.gif rolleyes.gif
elelele
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 15, 09:50)
O tie galingi prietaisai tylūs ar kaip traktoriai? biggrin.gif  rolleyes.gif
*

pas mane tai traktorius doh.gif
o dėl gartraukių lubose, tai itariu norėjo parašyt, kad ventiliacijos angas padarė ax.gif
Serra do Mar
QUOTE(flight @ 2011 04 23, 18:50)
Gyvenant bute geriau virtuvė  atskirai. Nes taip išsaugoma  dar viena patalpa, daugiau atskirų erdvių, privatumo, kas gyvenant bute labai aktualu. Bet name - tikrai nebūtina. Nes name kiekvienas ir taip turi po SAVO kambarį. Taigi, kyla natūralus poreikis patalpai, kurioje galėtų susirinkti visi drauge. Pas mus pvz., tokios kaip "svetainės" net nėra- yra gyvenamoji erdvė. Kur kažkas  žaidžia, kažkas pyragą kepa, čia pat fonui galima įsijungti muziką ar kokią laidą per tv (ne fonui mes žiūrim fimus per projektorių)  - nelakstant per kambarius. Jei kurį užknisa  bendras triukšmelis - visados yra antras aukštas, kur užsidarai duris ir niekas  netrukdo...
*

nelabai supratau,jei jau zmones statosi nama,tai keistas toks pasirinkimas,juk vietos tai taupyt nereik,suprantu kai gyvenama 26m2bute su atskira virtuve ja perkelia i svetaine ar isvis sienas griauna,bet name? doh.gif nors geriau pagalvojus ir pasidairius po namu projektus tai panaseja kad LT populiaru net name daryt kisenes dydzio virtuve doh.gif
Subjektyvi
Įdomu, ar iš viso būna galingų ir tylių gartraukių?

Gyvename keliais variantais, kur bendra virtuvė ir atskira virtuvė su valgomuoju nuo svetainės. Reikia pripažinti, kad komfortiškesnis pastarasis variantas. Ne dėl erdvių stokos ar gausos, grynai iš gyvenimiškų sumetimų. Pvz. ne visada tenkina bendros erdvės - gyvenamosios zonos būdas. Taip išeina, kad tik miegamasis tampa ta ramybės oaze, name dar gali rasti darbo kambarį. Bet svetainė iš dalies praranda savo funkciją.
grange
QUOTE(jautiena @ 2011 09 15, 00:30)
maza pastabele del tu kedziu... mes Airijoj, tai pries pora metu visi buvo pakvaise del tokiu kedziu, o dabar visu nuo ju bega... nes vos ne kiekvienam name jos  biggrin.gif o stalas tai skonio dalykas, man tokie masyvus baldai atrodo butu labiau tinkami didelems erdvems... bet dabar cia jie labai madoj. mes neseniai pirkomes stala valgomajam, tai teko gerai paieskoti, kol plonesnem kojom, na grakstesni toki, radome.
*

niu aš tai nesivaikau madų mirksiukas.gif tegu būna ir kiekvienam name, o kas nesibaido ikėjos,tai paprastai dažnai taip ir yra, gali sutikt dažnai tuos pačius baldus, bet kadangi gyvenu nuomojamam bute,tai per daug nesinorėjo investuoti, o be to stalas į erdvę įsipaišo puikiai, manau,nes mažesnis tiesiog ištirptų, nes kambarys eina į ilgį į kitą pusę dar dvigubai. rolleyes.gif
bet kaip bebūtų drinks_cheers.gif dėl skonio reikalo smile.gif

QUOTE(Dipsis @ 2011 09 15, 07:51)
kaip gali nebuti kvapu bute, jei laiptinej einant gali uzuosti ka kuris kaimynas gamina smile.gif
*

niu pas mus koridoriuj nesijaučia nebent prie durų labai jau prisikišus uostai, arba ką nors skanaus gamini, kaip kad aš šiandien su 1 kg svogūnų ir čili biggrin.gif
niu bet viduj dabar jaučias dar kažkiek kvapas, bet tai nežinau, nu man tai nemaišo, kaip tik skaniai kvepia g.gif juk ne kokia chemija ar ką g.gif nu virtuvėj, miegamam kad ir durys atidarytos bet kvapo nėra.nu gartraukis ne koks galingas... bet kol dar neerzina tai nesuku galvos..
flight
QUOTE(Serra do Mar @ 2011 09 16, 20:47)
nelabai supratau,jei jau zmones statosi nama,tai keistas toks pasirinkimas,juk vietos tai taupyt nereik,suprantu kai gyvenama 26m2bute su atskira virtuve ja perkelia i svetaine ar isvis sienas griauna,bet name? doh.gif
*

O kam name atskira virtuvė? g.gif Nori savo privačios erdvės - prašau, yra vaikų kambariai, dažnai yra vadinamasis "darbo kambarys", yra miegamasis, o bendroje erdvėje - virtuvė ir svetainė (nors pats terminas "svetainė" man nepriimtinas, artimesnis būtų "gyvenamoji zona") , kur susirenka visa šeima, kas valgo, kas tvarkosi, kas šiaip bendrauja, filmuką žiūri.
Cukliukas
JOKIU BUDU.Nesamone.Pas mus virtuve sujungta su koridorium,ir tai kvapai per visus namus eina,siaubas.gartraukis tikrai galingas..Nekenciu virtuves kvapu,kad ir kokie skanus jie butu.Viskam sava vieta.Be to virtuve visad turi buti idealiai sutvarkyta,jokiu daktu,stiklainiu,dziustanciu indu ant spinteliu.
Be to kai uzeina sveciai,susodini juos,o vakariene dar ruosiama,kepa,cirska viskas paausy.Ne uz ka nesutikciau pirkti tokio buto schmoll.gif
flight
QUOTE(Cukliukas @ 2011 09 18, 13:34)
Be to kai uzeina sveciai,susodini juos,o vakariene dar ruosiama,kepa,cirska viskas paausy.Ne uz ka nesutikciau pirkti tokio buto schmoll.gif
*

Hmm...Pas mus tai svečiams patiekiamas pyragas, vynas, sūris prie vyno, vynuogės, alyvuogės dar kokios, suši. O pas jus, sakote, kepa čirška...kotletai turbūt? Skirtingi įpročiai sąlygoja skirtingus sprendimus, pas mus kai niekas nečirška, o ką tik iškepto pyrago kvapo kažkodėl gėdytis nesinori, tai ir virtuvė kartu...

Va dabar, aš virtuvės zonoje kraunu iš indaplovės indus į vietas spintelėse, vis stabdeldama prie laptopo biggrin.gif , sūnus iš viršaus atsikraustė prie mūsų valgomojo stalo pamokų ruošt, nes čia jam jaukiau, o aš jam padedu paaiškindama; vyras eina pakurti židinio, kurį matyisu ir aš, nors esu "virtuvėje", dukra žaidžia šalia, ir visi vienoje erdvėje, netoli vienas kito, labai gera, jauku. O jei būčiau nugrūsta kažkur į atskirą virtuvę tvarkytis? Oj...
Cukliukas
QUOTE(flight @ 2011 09 18, 19:38)
Hmm...Pas mus tai svečiams patiekiamas pyragas, vynas, sūris prie vyno, vynuogės, alyvuogės dar kokios, suši. O pas jus, sakote, kepa čirška...kotletai turbūt? Skirtingi įpročiai sąlygoja skirtingus sprendimus, pas mus kai niekas nečirška, o ką tik iškepto  pyrago kvapo kažkodėl gėdytis nesinori, tai ir virtuvė kartu...

Va dabar, aš virtuvės zonoje kraunu iš indaplovės indus į vietas spintelėse, vis stabdeldama prie laptopo  biggrin.gif , sūnus iš viršaus atsikraustė prie mūsų valgomojo stalo pamokų ruošt, nes čia jam jaukiau, o aš jam padedu paaiškindama; vyras eina pakurti židinio, kurį matyisu ir aš, nors esu "virtuvėje", dukra žaidžia šalia, ir visi vienoje erdvėje, netoli vienas kito, labai gera, jauku. O jei būčiau nugrūsta kažkur į atskirą virtuvę tvarkytis? Oj...
*

Tebunie kotletai,as megstu lepinti savo svecius,visad ruosiu kazka,kad ilgai atsimintu,todel virtuve svetaineje,tas pats kaip fotikas kameroje.Nei vienas nei kitas ne per geriausios kokybes,todel geriau jau atskirai smile.gif MAN ASMENISKAI negrazu,nepatogu,tai yra nebent sprendimas gyvenant chamurkej thumbup.gif
Subjektyvi
Aš kai galima sakyti negaminu, tai man iš viso tas kiurksojimas virtuvėj negresia blush2.gif Visada kartu. Kai gamina vyras, tai jis nemėgsta šurmulio, o kompaniją palaikyti - tai jau kas kita. Bet va žinau kiek trunka sukelti ir ištraukti indus iš indaplovės, kiti smulkūs darbeliai, tai vardan tos trumpos akimirkos - pasibuvimo kartu, neverta jungti erdvių į vieną lyg salę. Man pvz. labai priimtinas amerikietiškas variantas, kai virtuvė - valgomasis - svetainė. Lyg ir viena pereinamoji erdvė, bet ji betkada gali būti atskirta arba bent jau vizualiai yra atskyrimas, ryškesnės zonos. Nėra durų. Kai virtuvė tik darbinė zona, kas yra madinga kitose šalyse, pvz. Anglijoje ar Prancūzijoje, net gi siaura kaip keleivinis vagonas, tai man per smarkus ir per kardinalus pokytis.
Serra do Mar
QUOTE(flight @ 2011 09 17, 16:17)
O kam name atskira  virtuvė?  g.gif Nori savo privačios erdvės - prašau, yra vaikų kambariai, dažnai yra vadinamasis "darbo kambarys", yra miegamasis, o bendroje erdvėje - virtuvė ir svetainė (nors pats terminas "svetainė" man nepriimtinas, artimesnis būtų "gyvenamoji zona") , kur susirenka visa šeima, kas valgo, kas tvarkosi, kas šiaip bendrauja, filmuką žiūri.
*

jau bandau isivaizduot garsu kakofonija biggrin.gif po 8val kokiam ofise,kuriam taip pat kas dirba kas plepa,dar ir namie but triuksme doh.gif aciu,bet gal as geriau jau uzsidarius duris kepsiu pyragus ir kotletus,kol vyras su vaiku kambaryje siaucia tongue.gif norit pasibut visiems kartu,drasiai telpam ir i virtuve,tada ir vaikas mokinas matematikos,nors jam tik 2metai su puse,bet kam uzklydus as ramiai uzdarau duris ir matematikos pamokos padariniu nesimato biggrin.gif (matematika-nes kepant sausainius su nediduku vaiku,jos mokomasis naudojant turius ir kiekius) griovem ir statem sienas,kad turetume beveik 20m2 virtuve,i kuria netik draugai telpa,bet ir sokius organizuot galima tongue.gif
flight
Nežinau. Bute buvo virtuvė atskirai, dabar - sujungta, man priimtinesnis pastarasis variantas.
Kažkada buvo minčių atskirti virtuvės zoną kokia slankia sienele, panašiai kaip Subjektyvi rašė - gal kada jas įgyvendinsim. Kol kas pas mus beveik visas pirmas aukštas - viena erdvė, tas turi ir privalumų, ir trūkumų. Bet atsveria tai, kad viršuje visi turi savo kambarius, net atskiri sanmazgai mūsų ir vaikų, tai privatumo pakanka su kaupu.

Dar pagalvojau - man nuėjus į svečius jaukiausia ten, kur virtuvė sujungta su svetaine. Jei vien svetainė - dvelkia tam tikru oficialumu. Jei šalia virtuvė - jaukumu.
Subjektyvi
Kai nedidelis plotas, tada taip, viskas krūvoje. Juk ir bute tas pats. Tik dar butai yra skirtingo ploto, yra kur virtuvė su svetaine (o neretai ten ne virtuvė, o tiesiog maža nišutė) užima tiek, kiek kitam bute tokio ploto miegamasis. Nėra išeities, nes toks išplanavimas ir virtuvė bus kaip kišenė.

Parašysiu kaip būna dar kitaip, kai yra svečiai ir erdvus namas. Yra atskiros zonos, durų, kaip jau minėjau, nėra. Virtuvė ir valgomasis, kur sėdima prie stalo - viena zona. Po to jei nėra noro visą laiką kiurksoti prie to stalo su nuvalgytais dalykais, einama kitur. Išsiskaido arba visi eina į kitą zoną, kur vyksta kiti dalykai. Vaikai sau, suaugę sau, dar atskiros lytis sau. Kaip nuotaika. Tai gi, svečių variantas labai universalus. O kompą ramiai galima nešiotis visur, kur nori, ir įkurdinti jį kur nori, čia ne problema.
flight
va tokių variantų tai nesuprantu (pavyzdys paimtas iš skelbimų internete):

user posted image

Čia suprask, virtuvė sujungta su svetaine, bet aš nematau nei virtuvės, nei svetainės - pora spinteliuų ir sofa mažutėje kamurkėje. Net man, nemėgstančiai didelių virtuvių, tai atrodo visiškas nesusirpatimas doh.gif

Subjektyvi
Apie tai ir rašiau wink.gif ir apie kitus panašius variantus, kur jei atskirsi, tai bus kamarėlės ir kišenės, todėl nėra kitos išeities. O be to naujų projektų statytojai specialiai nedaro atskirų virtuvių, kas mano manymu yra visiškas nesiskaitymas su žmogaus poreikiais. Nes taip pigiau, tiems statytojams.

Europoje su tokio tipo "virtuvėm" dažniausiai statomas socialinis būstas arba būstas skirtas nuomai, toks studijos variantas. Teko panašius nuomotis, tai kartą buvo tokia virtuvė pusantrų metrų ilgyje: stovi toks multikompleksas biggrin.gif iš dviejų blokų. Tai kriauklė, po ja šiukšlinė, o šalia el. viryklė ir po ja šaldytuvas. Viskas, va čia virtuvė. biggrin.gif
grange
QUOTE(flight @ 2011 09 18, 18:38)

Va dabar, aš virtuvės zonoje kraunu iš indaplovės indus į vietas spintelėse, vis stabdeldama prie laptopo  biggrin.gif , sūnus iš viršaus atsikraustė prie mūsų valgomojo stalo pamokų ruošt, nes čia jam jaukiau, o aš jam padedu paaiškindama; vyras eina pakurti židinio, kurį matyisu ir aš, nors esu "virtuvėje", dukra žaidžia šalia, ir visi vienoje erdvėje, netoli vienas kito, labai gera, jauku. O jei būčiau nugrūsta kažkur į atskirą virtuvę tvarkytis? Oj...
*

jau įsivaizduoju viską mintyse, gražiai nupasakojai rolleyes.gif

QUOTE(flight @ 2011 09 18, 22:31)
va tokių variantų tai nesuprantu (pavyzdys paimtas iš skelbimų internete):

ne nu tokie variantai tai jau aišku "out of question" bet čia matyt apskritai baisiai mažas butas, nėr ką kitaip daryt...

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 19, 07:13)
Europoje su tokio tipo "virtuvėm" dažniausiai statomas socialinis būstas arba būstas skirtas nuomai, toks studijos variantas. Teko panašius nuomotis, tai kartą buvo tokia virtuvė pusantrų metrų ilgyje: stovi toks multikompleksas biggrin.gif iš dviejų blokų. Tai kriauklė, po ja šiukšlinė, o šalia el. viryklė ir po ja šaldytuvas. Viskas, va čia virtuvė. biggrin.gif
*

nu jo, studijos tokios panašios būna, (soc būstai bent jau pas mus tai ohoho, praktiškai didžioji dalis naujos statybos, langais iki žemės, didžiausi.... tik pavydėt...)
o dar ir tokie, kur virtuvė, ir dušas vienoj patalpoj doh.gif nu bet čia tokie variantai jau ne iš patikimo, bet išeities nebuvimo.

kiekvienas renkasi kaip jiems jau patogiau ir priimtiniau rolleyes.gif
elelele
JOKIU BUDU.Nesamone.Pas mus virtuve sujungta su koridorium,ir tai kvapai per visus namus eina,siaubas.gartraukis tikrai galingas..Nekenciu virtuves kvapu,kad ir kokie skanus jie butu.Viskam sava vieta.Be to virtuve visad turi buti idealiai sutvarkyta,jokiu daktu,stiklainiu,dziustanciu indu ant spinteliu.
*

bet ar pačiai patogu lindėti virtuvėje, kai svečiai susodinti laukia tų šedevrų g.gif jau smagiau kai ir su jais būni ir puodus prižiūrėt spėji smile.gif beje garantuotai ne puodus, o orkaitę biggrin.gif prieš tai turėjau atskirą vrtuvę, tai nei man patogu buvo joje vienai lindėti, nei svečiams "nuotraukų albumus" vartyti kol ateisiu doh.gif biggrin.gif dabar turiu bendrą erdvę ir nie kiek nesigailiu thumbup.gif
flight
Vat man irgi labai liūdna būtų vienai uždarytai virtuvėje.. doh.gif Aišku, sujungta virtuvė reikalauja kiek kitokių dizaino sprendimų, nors pvz. mūsiškė - visai paprasta, elementari virtuvė (tik tiek, kad iš medžio, ne faneruotė, plius, panaudojom gal ne visai "virtuvinę" komodą.). Bet man jauku taip, kaip yra.. Iš " svetainės" nesimato šaldytuvo ir orkaitės-viryklės zonų. Gal ateityje darysim kažkokią pertvarą, jei tik netingėsim ir pagaliau nuspręsim, kad finansiniai prioritetai - nebe kelionėms, o namų tobulinimui bigsmile.gif

Laikinai įmetu, mūsų virtuvės-svetainės erdvė, čia:

foto
airise
QUOTE(flight @ 2011 09 19, 20:02)
Vat man irgi labai liūdna būtų vienai uždarytai virtuvėje.. doh.gif Aišku, sujungta virtuvė reikalauja kiek kitokių dizaino sprendimų, nors pvz. mūsiškė - visai paprasta, elementari virtuvė (tik tiek, kad iš medžio, ne faneruotė, plius, panaudojom gal ne visai "virtuvinę" komodą.).  Bet man jauku taip, kaip yra.. Iš " svetainės" nesimato šaldytuvo ir orkaitės-viryklės zonų.  Gal ateityje darysim kažkokią pertvarą, jei tik netingėsim ir pagaliau nuspręsim, kad finansiniai prioritetai  - nebe kelionėms, o namų tobulinimui  bigsmile.gif

Laikinai įmetu, mūsų virtuvės-svetainės erdvė, čia:

foto
*

Kokios ten grindys?Iš ko (kaip)padarytos? matosi smuiko raktas mirksiukas.gif
flight
QUOTE(airise @ 2011 09 19, 21:24)
Kokios ten grindys?Iš ko (kaip)padarytos? matosi smuiko raktas mirksiukas.gif
*

Marmoleumas (natūralus linoleumas, "ekologiška grindų danga, pagaminta iš sėmenų aliejaus, sakų, kamštinio ąžuolo žievės miltų, kalkakmenio, pigmentų ir džiuto.".). Tai buvo viena iš alternatyvų su grindiniu šildymu.
Aha, yra pas mus ir smuiko raktas, ir boso raktas, ir muz. instrumentų pakanka biggrin.gif
Subjektyvi
Kai eina kalba apie "uždarymą" virtuvėje, tai šiek tiek klaidingas dalykas. Ji gali būti kiek nuošaliau, gal "už kampo". Bet kai eina tiesioginis iki skausmo įprastas vaizdelis, tipo toks:

user posted image

Tai gelbsti reikalą tik didoka erdvė, kai nesijaučia suspaudimas arba kitoks išsidėstymas. Kad ir L (ar apverstos L) formos planavimas. Kaip ir bendra erdvė, bet zonos kitaip.
jadzka
Man bene labiausiai patinkantys sprendimai yra arba stumdomos plačios durys arba kai virtuvė yra nišoje kur nors, o ne palei vieną sieną. Dabar gyvenu bute, kur virtuvė nuo svetainės atskirta tik baru, tai vis geriau nei nieko, tačiau ateityje norėčiau nišoje, nes lyg ir kartu, bet tuo pačiu ir tiesiogiai nežiūri į viryklę.
Ir dar... jei bute gyvena viena šeima su 1 ar 2 vaikais kaip pvz ir dar 2 miegamieji yra, tai gali būti kartu tikrai, bet kai dar ir tėvai / uošviai kartu ar pan. tokiu atveju tik už atskirtą virtuvę būčiau.

Dar sakyčiau, kad virtuvės pasirinkimas kartu ar atskirai priklauso ir nuo žmonių su kuriais bendrauji: jei daugiausia svečiuojasi draugai ir visa šeima gali būt kartu ir pakanka dar atskirų kambarių, kad pabūt vieniems, tai sujungta gal ir nieko. Bet kai dažnai svečiuojasi kokie verslo partneriai ir reikia ta tikro solidumo (na kol vyras kalbasi su svečiais ir gurkšnoja vyną, kad nesigirdėtų žmonos čirškinamų karbonadų) tai gal ir reiktų atskirti. Nors... verslo pietūs restoranuose dažniausia būna.
flight
Na, tie, kurie praktikuoja verslo pietus namuose ir dažnai priiminėja oficialius svečius, tikrai nesirinks sujungto varianto, o greičiausiai, dar ir turės atskirą, specialų kambarį tokiems "priėmimams".

Mes, kadangi verslo pietų neorganizuojame, tai projektuodami namą pirmiausiai galvojom pirmiausiai apie save. Net ne apie svečius - o apie tai, kaip MES jausimės kasdien čia gyvendami, kaip aš jausiuosi gamindama, kokį vaizdą matysiu pro langą gerdama kavą ir t.t. Namas juk turi tarnauti jo šeimininkui smile.gif Ir buvo giliai giliai pofik, kaip kam kas atrodys, juk gyvename tai mes. Kai kurių klaidų, kaip visada, išvengt nepavyko, bet visumoje turim patogų sau namą.
Dėl svečių priėmimo - mano nuomone, esminiai principai turėtų būti šie: šeimininko nusiteikimas svetingumui; vidinė šiluma; jauki atmosfera; džiaugsmas būti kartu, bendrauti. O jau ten sujungtos, atskirtos virtuvės - nereikšminga smulkmena.
secret_lover_
Pas mus irgi visrtuvė kartu su svetaine, tik aišku, ne taip kaip toje foto. Pas mus abu kambarius skiria bariukas, kuris padarytas iš nugriautos sienos, kuri juos skyrė, kai ištapetuos kambarius ir atveš stalviršį nufotografuosiu ir įkelsiu nuotrauką. Man toks variantas visada buvo gražiausias, aš visada už virtuvę su svetaine, tik didžiausias minusas garai, kai darai valgyti, bet kai turi gerą garų surinktuvą ir atsidarai langą, viskas išspręsta thumbup.gif
Šitą variantą pasirinkau, nes matau akyse ateities viziją: aš stoviu prie puodų, ruošiu namiškiams vakarienę, arba pietus ir vis atsisukdama matau svetainėje žaidžianti vyrą su vaikučiais, arba juos miegančius biggrin.gif biggrin.gif Šita mano sapalionė, privedė mus griauti sienas bute ir daryti, kad būtų taip, kaip regėjau biggrin.gif biggrin.gif wub.gif
Jovita 35
*

drinks_cheers.gif .Man virtuve sujungta su kambariu,tai didele virtuve.Pagyvenome metus,ir viskas- desiu stiklines pertvaras,ir visiskai atskirsiu.Kvapai doh.gif ,kad ir koks galingas gartraukis,jis surenka garus,bet tik ne kvapus schmoll.gif ,juk ju tokia ir paskirtis mirksiukas.gif .Darau valgyti,visus trupinius vaikai isnesioja po visa kambari doh.gif .,vietoj to,kad susitvarkyciau virtuve,tenka tvarkyti visa patalpa doh.gif .Beto prarandu askira kambari mirksiukas.gif ....Atvaziavo sveciai,o kur man juos paguldyti-virtuveje doh.gif ,ir jiems nepatogu ir man ax.gif
ronikea
Man patinka kai virtuvė yra atskirai nuo gyvenamojo kambario smile.gif Dabar kaip tik įsirenginėjam butą, tai virtuvė ir svetainės kambarys yra atskirai. Durų tarp jų nėra, erdvę jungia pakabintos lubos (vyras kažkaip išmąstė, atrodo gražiai). Valgomąjį padarėm tarp svetainės ir virtuvės. Virtuvė nedidelė, apie 5 kv.m., gyvenamasis kambarys apie 20 kv.m, esu patenkinta smile.gif Nenorėjau virtuvės toj pačioj patalpoj su svetaine, dėl kvapų ir šiaip nemėgstu kai mane stebi kol gaminu/plaunu indus ir t.t. biggrin.gif Beje labai džiaugiuos, kad valgomąjį stalą statysim svetainėj - pakvietus ką nors į svečius vakarienei, nebereiks sukt galvos, kaip visus susodint prie stalo mažoj virtuvėj. O prie sofos noriu mažo staliuko smile.gif
Gal sunku įsivaizduot ką bandau nupasakot, tai kada užbaigsim viską, įdėsiu nuotraukų smile.gif))
Svajone_25
QUOTE(ronikea @ 2011 10 03, 17:00)
Man patinka kai virtuvė yra atskirai nuo gyvenamojo kambario smile.gif Dabar kaip tik įsirenginėjam butą, tai virtuvė ir svetainės kambarys yra atskirai. Durų tarp jų nėra, erdvę jungia pakabintos lubos (vyras kažkaip išmąstė, atrodo gražiai). Valgomąjį padarėm tarp svetainės ir virtuvės. Virtuvė nedidelė, apie 5 kv.m., gyvenamasis kambarys apie 20 kv.m, esu patenkinta smile.gif Nenorėjau virtuvės toj pačioj patalpoj su svetaine, dėl kvapų ir šiaip nemėgstu kai mane stebi kol gaminu/plaunu indus ir t.t. biggrin.gif Beje labai džiaugiuos, kad valgomąjį stalą statysim svetainėj - pakvietus ką nors į svečius vakarienei, nebereiks sukt galvos, kaip visus susodint prie stalo mažoj virtuvėj. O prie sofos noriu mažo staliuko smile.gif
Gal sunku įsivaizduot ką bandau nupasakot, tai kada užbaigsim viską, įdėsiu nuotraukų smile.gif))
*

Musu svetaines kambarys apie 18 kv. ir man stalas netilpo, susidejo minksti baldai, sekcija pas mus visai labai maza, bet va stalas valgomojo man ir netilpo, o labai norejau. Butu didesnis kambarys tikrai deciau valgomojo stala, manau labai praktiska, atejus sveciams nereikia grustis prie mazo svetaines staliuko.
oplialialia
Sveiki, niekur nerandu temos kur galima butu pasiklausti del svetaines isplanavimo. Pasidariau pirmini projekteli, noreciau isgirsti ir kitu nuomoniu tik nerandu kur blush2.gif (svetaine+valgomasis+virtuve) ax.gif
snail
QUOTE(oplialialia @ 2011 11 27, 14:36)
Sveiki, niekur nerandu temos kur galima butu pasiklausti del svetaines isplanavimo. Pasidariau pirmini projekteli, noreciau isgirsti ir kitu nuomoniu tik nerandu kur  blush2.gif (svetaine+valgomasis+virtuve) ax.gif
*

Kelk plana, mes aptarsim, gal ir ka patarsim mirksiukas.gif
oplialialia
Svetaines+valgomasis bendras plotas apie 31m2. Ten kur ale durys dvejos, tai yra kolidoriai. Didiziausias galvos skausmas kur kampa padet (tinka ir kiti varianta kaip 3+2 ir pan.), tik kampas toks kompaktiskesnis variantas pasirode ax.gif Virtuve bus priesais valgomaji, tokioj kaip nisoj (2*3m), dar neapsisprendziau ar U ar L formos, todel projektelio neturiu doh.gif Busiu dekinga uz komentarus 4u.gif user posted imageuser posted imageuser posted image
Ausrioke
Skaiciau skaiciau tema ir noriu pasidalint savo mintimis.Teko gyventi ivairiuose butuose:standartiniam,tokiam,kur vietoj virtuves duru tik nisa i koridoriu,tokiam user posted image ,o dabar tokiam user posted image user posted image user posted image user posted image tai paskutinis bustas man pats paciausias thumbup.gif Savo namuose taip pat noriu tokio varianto ir jau matau vizija wub.gif Labai patogu,darai valgyt,bendrauji su seima,sveciais.O seniau budavo as valgyt darau virtuvej,o seima kambary sedi,nei pabendrausi,nei pagalbos prisikviesi.Kazkaip nei tu garu per daug nebuna,nei kvapu.As tik uz virtuve sujungta su svetaine thumbup.gif Galbut kazkam bus naudinga smile.gif
ronikea
QUOTE(oplialialia @ 2011 11 28, 10:14)
Svetaines+valgomasis bendras plotas apie 31m2. Ten kur ale durys dvejos, tai yra kolidoriai. Didiziausias galvos skausmas kur kampa padet (tinka ir kiti varianta kaip 3+2 ir pan.), tik kampas toks kompaktiskesnis variantas pasirode ax.gif Virtuve bus priesais valgomaji, tokioj kaip nisoj (2*3m), dar neapsisprendziau ar U ar L formos, todel projektelio neturiu doh.gif Busiu dekinga uz komentarus 4u.gif  user posted imageuser posted imageuser posted image
*

Valgomasis prie lango yra gerai smile.gif man patinka. O būtinai kampas bus? Gal įmanoma arčiau židinio, prie lango statyti kokį tai gultą ar tipo krėslą, būtų jaukus kampelis - dieną skaityti ką nors prie lango, vakare gurkšnoti karštą vyną prie židinio šildantis 4u.gif bigsmile.gif o sofą kambario vidury tarkim labiau priešais tv statyt... arba įstrižai kažkaip tai, kad netrukdytų praeiti... Ir ta sofa galėtų tokia netgi masyvoka (t.y. ne trivietė, o kad eitų daugiau žmonių pasodint) būti, nes vietos jai yra, kaip matau iš brėžinių... Aišku nebent kampas jau yra nupirktas... O kampe už minkštos dalies kas? Indauja? Galima būtų stumt arčiau valgamojo... man rodos yra ten vietos. Tuomet galima būtų ir kampą kažkaip išnaudoti, tarkim pakabinti kokį nors didelį paveikslą, arba veidrodį. Gal padaryt kažkokį šeimyninių nuotraukų kampelį (tipo kaip amerikiečių filmuose biggrin.gif) g.gif ax.gif 4u.gif
oplialialia
QUOTE(ronikea @ 2011 12 01, 15:38)
Valgomasis prie lango yra gerai smile.gif man patinka. O būtinai kampas bus? Gal įmanoma arčiau židinio, prie lango statyti kokį tai gultą ar tipo krėslą, būtų jaukus kampelis - dieną skaityti ką nors prie lango, vakare gurkšnoti karštą vyną prie židinio šildantis  4u.gif  bigsmile.gif  o sofą kambario vidury tarkim labiau priešais tv statyt... arba įstrižai kažkaip tai, kad netrukdytų praeiti... Ir ta sofa galėtų tokia netgi masyvoka (t.y. ne trivietė, o kad eitų daugiau žmonių pasodint) būti, nes vietos jai yra, kaip matau iš brėžinių... Aišku nebent kampas jau yra nupirktas... O kampe už minkštos dalies kas? Indauja? Galima būtų stumt arčiau valgamojo... man rodos yra ten vietos. Tuomet galima būtų ir kampą kažkaip išnaudoti, tarkim pakabinti kokį nors didelį paveikslą, arba veidrodį. Gal padaryt kažkokį šeimyninių nuotraukų kampelį (tipo kaip amerikiečių filmuose biggrin.gif) g.gif  ax.gif  4u.gif
*

Aciu uz pastebejimus 4u.gif

Kampo dar neturime, viska tik pirksime, todel tinka bet koks variantas.
Ta kampine indauja po kaire ten ir liks, nes po desine nera vietos, ten bus virtuve ax.gif
ripse
daug gaminu todel kai dareme remonta vis tik virtuve palikome atskirai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.