QUOTE(Dipsis @ 2011 09 15, 08:51)
Nes jie neturi galingų gartraukių
O tie galingi prietaisai tylūs ar kaip traktoriai?
QUOTE(flight @ 2011 04 23, 18:50) Gyvenant bute geriau virtuvė atskirai. Nes taip išsaugoma dar viena patalpa, daugiau atskirų erdvių, privatumo, kas gyvenant bute labai aktualu. Bet name - tikrai nebūtina. Nes name kiekvienas ir taip turi po SAVO kambarį. Taigi, kyla natūralus poreikis patalpai, kurioje galėtų susirinkti visi drauge. Pas mus pvz., tokios kaip "svetainės" net nėra- yra gyvenamoji erdvė. Kur kažkas žaidžia, kažkas pyragą kepa, čia pat fonui galima įsijungti muziką ar kokią laidą per tv (ne fonui mes žiūrim fimus per projektorių) - nelakstant per kambarius. Jei kurį užknisa bendras triukšmelis - visados yra antras aukštas, kur užsidarai duris ir niekas netrukdo... nelabai supratau,jei jau zmones statosi nama,tai keistas toks pasirinkimas,juk vietos tai taupyt nereik,suprantu kai gyvenama 26m2bute su atskira virtuve ja perkelia i svetaine ar isvis sienas griauna,bet name?
Įdomu, ar iš viso būna galingų ir tylių gartraukių?
Gyvename keliais variantais, kur bendra virtuvė ir atskira virtuvė su valgomuoju nuo svetainės. Reikia pripažinti, kad komfortiškesnis pastarasis variantas. Ne dėl erdvių stokos ar gausos, grynai iš gyvenimiškų sumetimų. Pvz. ne visada tenkina bendros erdvės - gyvenamosios zonos būdas. Taip išeina, kad tik miegamasis tampa ta ramybės oaze, name dar gali rasti darbo kambarį. Bet svetainė iš dalies praranda savo funkciją. QUOTE(jautiena @ 2011 09 15, 00:30) maza pastabele del tu kedziu... mes Airijoj, tai pries pora metu visi buvo pakvaise del tokiu kedziu, o dabar visu nuo ju bega... nes vos ne kiekvienam name jos niu aš tai nesivaikau madų bet kaip bebūtų QUOTE(Dipsis @ 2011 09 15, 07:51) niu pas mus koridoriuj nesijaučia nebent prie durų labai jau prisikišus uostai, arba ką nors skanaus gamini, kaip kad aš šiandien su 1 kg svogūnų ir čili niu bet viduj dabar jaučias dar kažkiek kvapas, bet tai nežinau, nu man tai nemaišo, kaip tik skaniai kvepia QUOTE(Serra do Mar @ 2011 09 16, 20:47) nelabai supratau,jei jau zmones statosi nama,tai keistas toks pasirinkimas,juk vietos tai taupyt nereik,suprantu kai gyvenama 26m2bute su atskira virtuve ja perkelia i svetaine ar isvis sienas griauna,bet name? O kam name atskira virtuvė?
JOKIU BUDU.Nesamone.Pas mus virtuve sujungta su koridorium,ir tai kvapai per visus namus eina,siaubas.gartraukis tikrai galingas..Nekenciu virtuves kvapu,kad ir kokie skanus jie butu.Viskam sava vieta.Be to virtuve visad turi buti idealiai sutvarkyta,jokiu daktu,stiklainiu,dziustanciu indu ant spinteliu.
Be to kai uzeina sveciai,susodini juos,o vakariene dar ruosiama,kepa,cirska viskas paausy.Ne uz ka nesutikciau pirkti tokio buto QUOTE(Cukliukas @ 2011 09 18, 13:34) Be to kai uzeina sveciai,susodini juos,o vakariene dar ruosiama,kepa,cirska viskas paausy.Ne uz ka nesutikciau pirkti tokio buto Hmm...Pas mus tai svečiams patiekiamas pyragas, vynas, sūris prie vyno, vynuogės, alyvuogės dar kokios, suši. O pas jus, sakote, kepa čirška...kotletai turbūt? Skirtingi įpročiai sąlygoja skirtingus sprendimus, pas mus kai niekas nečirška, o ką tik iškepto pyrago kvapo kažkodėl gėdytis nesinori, tai ir virtuvė kartu... Va dabar, aš virtuvės zonoje kraunu iš indaplovės indus į vietas spintelėse, vis stabdeldama prie laptopo QUOTE(flight @ 2011 09 18, 19:38) Hmm...Pas mus tai svečiams patiekiamas pyragas, vynas, sūris prie vyno, vynuogės, alyvuogės dar kokios, suši. O pas jus, sakote, kepa čirška...kotletai turbūt? Skirtingi įpročiai sąlygoja skirtingus sprendimus, pas mus kai niekas nečirška, o ką tik iškepto pyrago kvapo kažkodėl gėdytis nesinori, tai ir virtuvė kartu... Va dabar, aš virtuvės zonoje kraunu iš indaplovės indus į vietas spintelėse, vis stabdeldama prie laptopo Tebunie kotletai,as megstu lepinti savo svecius,visad ruosiu kazka,kad ilgai atsimintu,todel virtuve svetaineje,tas pats kaip fotikas kameroje.Nei vienas nei kitas ne per geriausios kokybes,todel geriau jau atskirai
Aš kai galima sakyti negaminu, tai man iš viso tas kiurksojimas virtuvėj negresia
QUOTE(flight @ 2011 09 17, 16:17) O kam name atskira virtuvė? jau bandau isivaizduot garsu kakofonija
Nežinau. Bute buvo virtuvė atskirai, dabar - sujungta, man priimtinesnis pastarasis variantas.
Kažkada buvo minčių atskirti virtuvės zoną kokia slankia sienele, panašiai kaip Subjektyvi rašė - gal kada jas įgyvendinsim. Kol kas pas mus beveik visas pirmas aukštas - viena erdvė, tas turi ir privalumų, ir trūkumų. Bet atsveria tai, kad viršuje visi turi savo kambarius, net atskiri sanmazgai mūsų ir vaikų, tai privatumo pakanka su kaupu. Dar pagalvojau - man nuėjus į svečius jaukiausia ten, kur virtuvė sujungta su svetaine. Jei vien svetainė - dvelkia tam tikru oficialumu. Jei šalia virtuvė - jaukumu.
Kai nedidelis plotas, tada taip, viskas krūvoje. Juk ir bute tas pats. Tik dar butai yra skirtingo ploto, yra kur virtuvė su svetaine (o neretai ten ne virtuvė, o tiesiog maža nišutė) užima tiek, kiek kitam bute tokio ploto miegamasis. Nėra išeities, nes toks išplanavimas ir virtuvė bus kaip kišenė.
Parašysiu kaip būna dar kitaip, kai yra svečiai ir erdvus namas. Yra atskiros zonos, durų, kaip jau minėjau, nėra. Virtuvė ir valgomasis, kur sėdima prie stalo - viena zona. Po to jei nėra noro visą laiką kiurksoti prie to stalo su nuvalgytais dalykais, einama kitur. Išsiskaido arba visi eina į kitą zoną, kur vyksta kiti dalykai. Vaikai sau, suaugę sau, dar atskiros lytis sau. Kaip nuotaika. Tai gi, svečių variantas labai universalus. O kompą ramiai galima nešiotis visur, kur nori, ir įkurdinti jį kur nori, čia ne problema.
va tokių variantų tai nesuprantu (pavyzdys paimtas iš skelbimų internete):
![]() Čia suprask, virtuvė sujungta su svetaine, bet aš nematau nei virtuvės, nei svetainės - pora spinteliuų ir sofa mažutėje kamurkėje. Net man, nemėgstančiai didelių virtuvių, tai atrodo visiškas nesusirpatimas
Apie tai ir rašiau
Europoje su tokio tipo "virtuvėm" dažniausiai statomas socialinis būstas arba būstas skirtas nuomai, toks studijos variantas. Teko panašius nuomotis, tai kartą buvo tokia virtuvė pusantrų metrų ilgyje: stovi toks multikompleksas QUOTE(flight @ 2011 09 18, 18:38) Va dabar, aš virtuvės zonoje kraunu iš indaplovės indus į vietas spintelėse, vis stabdeldama prie laptopo QUOTE(flight @ 2011 09 18, 22:31) va tokių variantų tai nesuprantu (pavyzdys paimtas iš skelbimų internete): ne nu tokie variantai tai jau aišku "out of question" bet čia matyt apskritai baisiai mažas butas, nėr ką kitaip daryt... QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 19, 07:13) Europoje su tokio tipo "virtuvėm" dažniausiai statomas socialinis būstas arba būstas skirtas nuomai, toks studijos variantas. Teko panašius nuomotis, tai kartą buvo tokia virtuvė pusantrų metrų ilgyje: stovi toks multikompleksas nu jo, studijos tokios panašios būna, (soc būstai bent jau pas mus tai ohoho, praktiškai didžioji dalis naujos statybos, langais iki žemės, didžiausi.... tik pavydėt...) o dar ir tokie, kur virtuvė, ir dušas vienoj patalpoj kiekvienas renkasi kaip jiems jau patogiau ir priimtiniau QUOTE(Cukliukas @ 2011 09 18, 13:34) JOKIU BUDU.Nesamone.Pas mus virtuve sujungta su koridorium,ir tai kvapai per visus namus eina,siaubas.gartraukis tikrai galingas..Nekenciu virtuves kvapu,kad ir kokie skanus jie butu.Viskam sava vieta.Be to virtuve visad turi buti idealiai sutvarkyta,jokiu daktu,stiklainiu,dziustanciu indu ant spinteliu. Be to kai uzeina sveciai,susodini juos,o vakariene dar ruosiama,kepa,cirska viskas paausy.Ne uz ka nesutikciau pirkti tokio buto bet ar pačiai patogu lindėti virtuvėje, kai svečiai susodinti laukia tų šedevrų
Vat man irgi labai liūdna būtų vienai uždarytai virtuvėje..
Laikinai įmetu, mūsų virtuvės-svetainės erdvė, čia: foto QUOTE(flight @ 2011 09 19, 20:02) Vat man irgi labai liūdna būtų vienai uždarytai virtuvėje.. Laikinai įmetu, mūsų virtuvės-svetainės erdvė, čia: foto Kokios ten grindys?Iš ko (kaip)padarytos? matosi smuiko raktas QUOTE(airise @ 2011 09 19, 21:24) Marmoleumas (natūralus linoleumas, "ekologiška grindų danga, pagaminta iš sėmenų aliejaus, sakų, kamštinio ąžuolo žievės miltų, kalkakmenio, pigmentų ir džiuto.".). Tai buvo viena iš alternatyvų su grindiniu šildymu. Aha, yra pas mus ir smuiko raktas, ir boso raktas, ir muz. instrumentų pakanka
Kai eina kalba apie "uždarymą" virtuvėje, tai šiek tiek klaidingas dalykas. Ji gali būti kiek nuošaliau, gal "už kampo". Bet kai eina tiesioginis iki skausmo įprastas vaizdelis, tipo toks:
![]() Tai gelbsti reikalą tik didoka erdvė, kai nesijaučia suspaudimas arba kitoks išsidėstymas. Kad ir L (ar apverstos L) formos planavimas. Kaip ir bendra erdvė, bet zonos kitaip.
Man bene labiausiai patinkantys sprendimai yra arba stumdomos plačios durys arba kai virtuvė yra nišoje kur nors, o ne palei vieną sieną. Dabar gyvenu bute, kur virtuvė nuo svetainės atskirta tik baru, tai vis geriau nei nieko, tačiau ateityje norėčiau nišoje, nes lyg ir kartu, bet tuo pačiu ir tiesiogiai nežiūri į viryklę.
Ir dar... jei bute gyvena viena šeima su 1 ar 2 vaikais kaip pvz ir dar 2 miegamieji yra, tai gali būti kartu tikrai, bet kai dar ir tėvai / uošviai kartu ar pan. tokiu atveju tik už atskirtą virtuvę būčiau. Dar sakyčiau, kad virtuvės pasirinkimas kartu ar atskirai priklauso ir nuo žmonių su kuriais bendrauji: jei daugiausia svečiuojasi draugai ir visa šeima gali būt kartu ir pakanka dar atskirų kambarių, kad pabūt vieniems, tai sujungta gal ir nieko. Bet kai dažnai svečiuojasi kokie verslo partneriai ir reikia ta tikro solidumo (na kol vyras kalbasi su svečiais ir gurkšnoja vyną, kad nesigirdėtų žmonos čirškinamų karbonadų) tai gal ir reiktų atskirti. Nors... verslo pietūs restoranuose dažniausia būna.
Na, tie, kurie praktikuoja verslo pietus namuose ir dažnai priiminėja oficialius svečius, tikrai nesirinks sujungto varianto, o greičiausiai, dar ir turės atskirą, specialų kambarį tokiems "priėmimams".
Mes, kadangi verslo pietų neorganizuojame, tai projektuodami namą pirmiausiai galvojom pirmiausiai apie save. Net ne apie svečius - o apie tai, kaip MES jausimės kasdien čia gyvendami, kaip aš jausiuosi gamindama, kokį vaizdą matysiu pro langą gerdama kavą ir t.t. Namas juk turi tarnauti jo šeimininkui Dėl svečių priėmimo - mano nuomone, esminiai principai turėtų būti šie: šeimininko nusiteikimas svetingumui; vidinė šiluma; jauki atmosfera; džiaugsmas būti kartu, bendrauti. O jau ten sujungtos, atskirtos virtuvės - nereikšminga smulkmena.
Pas mus irgi visrtuvė kartu su svetaine, tik aišku, ne taip kaip toje foto. Pas mus abu kambarius skiria bariukas, kuris padarytas iš nugriautos sienos, kuri juos skyrė, kai ištapetuos kambarius ir atveš stalviršį nufotografuosiu ir įkelsiu nuotrauką. Man toks variantas visada buvo gražiausias, aš visada už virtuvę su svetaine, tik didžiausias minusas garai, kai darai valgyti, bet kai turi gerą garų surinktuvą ir atsidarai langą, viskas išspręsta
Šitą variantą pasirinkau, nes matau akyse ateities viziją: aš stoviu prie puodų, ruošiu namiškiams vakarienę, arba pietus ir vis atsisukdama matau svetainėje žaidžianti vyrą su vaikučiais, arba juos miegančius QUOTE(Cukliukas @ 2011 09 18, 13:34) JOKIU BUDU.Nesamone.Pas mus virtuve sujungta su koridorium,ir tai kvapai per visus namus eina,siaubas.gartraukis tikrai galingas..Nekenciu virtuves kvapu,kad ir kokie skanus jie butu.Viskam sava vieta.Be to virtuve visad turi buti idealiai sutvarkyta,jokiu daktu,stiklainiu,dziustanciu indu ant spinteliu. Be to kai uzeina sveciai,susodini juos,o vakariene dar ruosiama,kepa,cirska viskas paausy.Ne uz ka nesutikciau pirkti tokio buto
Man patinka kai virtuvė yra atskirai nuo gyvenamojo kambario
Gal sunku įsivaizduot ką bandau nupasakot, tai kada užbaigsim viską, įdėsiu nuotraukų QUOTE(ronikea @ 2011 10 03, 17:00) Man patinka kai virtuvė yra atskirai nuo gyvenamojo kambario Gal sunku įsivaizduot ką bandau nupasakot, tai kada užbaigsim viską, įdėsiu nuotraukų Musu svetaines kambarys apie 18 kv. ir man stalas netilpo, susidejo minksti baldai, sekcija pas mus visai labai maza, bet va stalas valgomojo man ir netilpo, o labai norejau. Butu didesnis kambarys tikrai deciau valgomojo stala, manau labai praktiska, atejus sveciams nereikia grustis prie mazo svetaines staliuko.
Sveiki, niekur nerandu temos kur galima butu pasiklausti del svetaines isplanavimo. Pasidariau pirmini projekteli, noreciau isgirsti ir kitu nuomoniu tik nerandu kur
Svetaines+valgomasis bendras plotas apie 31m2. Ten kur ale durys dvejos, tai yra kolidoriai. Didiziausias galvos skausmas kur kampa padet (tinka ir kiti varianta kaip 3+2 ir pan.), tik kampas toks kompaktiskesnis variantas pasirode
![]() ![]()
Skaiciau skaiciau tema ir noriu pasidalint savo mintimis.Teko gyventi ivairiuose butuose:standartiniam,tokiam,kur vietoj virtuves duru tik nisa i koridoriu,tokiam
,o dabar tokiam tai paskutinis bustas man pats paciausias QUOTE(oplialialia @ 2011 11 28, 10:14) Svetaines+valgomasis bendras plotas apie 31m2. Ten kur ale durys dvejos, tai yra kolidoriai. Didiziausias galvos skausmas kur kampa padet (tinka ir kiti varianta kaip 3+2 ir pan.), tik kampas toks kompaktiskesnis variantas pasirode ![]() ![]() ![]() Valgomasis prie lango yra gerai QUOTE(ronikea @ 2011 12 01, 15:38) Valgomasis prie lango yra gerai Aciu uz pastebejimus Kampo dar neturime, viska tik pirksime, todel tinka bet koks variantas. Ta kampine indauja po kaire ten ir liks, nes po desine nera vietos, ten bus virtuve
daug gaminu todel kai dareme remonta vis tik virtuve palikome atskirai
|