Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Virtuvė kartu su svetaine
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
wilike
O mes taip ir neapsiprendziam, kartu ar atskirai doh.gif Bendras plotas 44 kv.m. Virtuvei lieka apie 12, man kazkaip mazokai atrodo
Nada...
QUOTE(wilike @ 2008 08 07, 10:18)
O mes taip ir neapsiprendziam, kartu ar atskirai  doh.gif  Bendras plotas 44 kv.m. Virtuvei lieka apie 12, man kazkaip mazokai atrodo
*

Tai normali virtuve, jei svetaine irgi didele salia, tai darykit atskirai. Nors geriausia statyt, o po to galvot,ar griaut, geriausiai matosi biggrin.gif
Endendu
Pas mus būsimam name svetainė ir virtuvė atskirtos tik valgomuoju. Tai planuojame iš virtuvės pusės dėti stumdomą stiklinę pertvarą (Slenkančios sistemos tokias siūlo), kad kai norėsis uždaryti arba ne. Nes bute turim bendrą virtuvės ir svetainės erdvę (kitaip neišėjo dėl nedidelio ploto), tai užknisa, kad negali apverstos virtuvės palikti...smile.gif
wilike
QUOTE(voveriena @ 2008 08 07, 10:45)
Tai normali virtuve, jei svetaine irgi didele salia, tai darykit atskirai. Nors geriausia statyt, o po to galvot,ar  griaut,  geriausiai matosi biggrin.gif
*

va kad jau yra pastatytas namas, reik dabar sugalvot kol nevelu. gi sildymas, apsvietimas, viskas nuo to priklauso. o ir plotis nemazas į metrai, tai pertvaros niekaip neisna
o del tvrakos sakyciau geriau bedra, tada busi priverstas visada palaikyti tvarka thumbup.gif O kitaip galvosi,ai uzdarau duris, ir niekas nematys rolleyes.gif
Glamour
Pas mus virtuvė sujungta su svetaine, bet televizorius man šeimininkaujant stovi už nugaros, tai nebent galiu paklausyti jo ne kiek pažiūrėti. Tai kaip ir geriau turbūt būtų atskira virtuvė. Nes iš tikro labai nepatinka , kad kai ateina svečiai, ypač mama, tai puola lėkštes plautis doh.gif , o būtų virtuvė atskira, tai tos lėkštės akių jiems nebadytų. Bet pastebėjau, kad ir man svečiuojantis pas brolį, norisi pavalgius lėkštes eiti išsiplaut. Bet brolio draugė, tai žiūriu dėl to , kad virtuvė sujungta su svetaine jokio diskomforto nejaučia, nes tada gali šeimininkaudama bendraut su visais.
lotute
QUOTE(wilike @ 2008 08 07, 10:18)
va kad jau yra pastatytas namas, reik dabar sugalvot kol nevelu. gi sildymas, apsvietimas, viskas nuo to priklauso. o ir plotis nemazas į metrai, tai pertvaros niekaip neisna
o del tvrakos sakyciau geriau bedra, tada busi priverstas visada palaikyti tvarka  thumbup.gif  O kitaip galvosi,ai uzdarau duris, ir niekas nematys  rolleyes.gif
*

as daryciau atskirai, nors mes taip ir padarem, ir esam laaabai patenkinti thumbup.gif
Visada stengiuosi indus issiplauti ir namuose palaikyti tvarka, deja gi nevisada mums taip pavyksta, pvz:vyksta balius, o mano virtuve sujungta su svetaine, atnesk, papjaustyk, ipilk, tai viena, o kaip su indais? gi pakeiciame juos svariais, o kitus padedame i kriaukle( as taip darau nes jeigu pulciau plauti, tada man butinai reikia ir juos nusausinti ir padeti i tam skirta vieta), o jei as jau virtuveje, draugai pradeda saukti doh.gif
Ar labai jau smagu butu matyti kruvas kriaukleje ir sedeti pries stalo ir valgyti, jau net nesneku apie kvapus pries ruosiantis baliukui ax.gif
Buttuke
QUOTE(lotute @ 2008 08 08, 20:49)
as daryciau atskirai, nors mes taip ir padarem, ir esam laaabai patenkinti  thumbup.gif
Visada stengiuosi indus issiplauti ir namuose palaikyti tvarka, deja gi nevisada mums taip pavyksta, pvz:vyksta balius, o mano virtuve sujungta su svetaine, atnesk, papjaustyk, ipilk, tai viena, o kaip su indais? gi pakeiciame juos svariais, o kitus padedame i kriaukle( as taip darau nes jeigu pulciau plauti, tada man butinai reikia ir juos nusausinti ir padeti i tam skirta vieta), o jei as jau virtuveje, draugai pradeda saukti  doh.gif
Ar labai jau smagu butu matyti kruvas kriaukleje ir sedeti pries stalo ir valgyti, jau net nesneku apie kvapus pries ruosiantis baliukui  ax.gif
*

lektes i indaplove sukist ir niekam akiu nebadys.

as uz virtuve kartu su svetaine. Gyvenam bute, bet kai svesiuojames pas sesura name su bendra virtuve ir svetaine - nepalyginamai patogiau: valgyt gamini ir matai kaip vaikas zaidzia. O atskiroje virtuveje ant plyteliu ne taip ir smagu vaikiukui.
musu name taip pat virtuve su sveitaine kartu, bandysiu atskirti zonas interjero bagalba mirksiukas.gif
Viaula
QUOTE(Buttuke @ 2008 08 10, 14:12)
lektes i  indaplove sukist ir niekam akiu nebadys.

as uz virtuve kartu su svetaine. Gyvenam bute, bet kai svesiuojames pas sesura name su bendra virtuve ir svetaine - nepalyginamai patogiau: valgyt gamini ir matai kaip vaikas zaidzia. O atskiroje virtuveje ant plyteliu ne taip ir smagu vaikiukui.
musu name  taip pat virtuve su sveitaine kartu, bandysiu atskirti zonas interjero bagalba mirksiukas.gif
*

Žiūriu bendros virtuvės su svetaine nori tik tos, kurios jos dar neturėjo lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pas mane bendra erdvė, galiu pasakyti tik tiek - daugiau niekada bendrai, aš tik už atskirtą virtuvę. schmoll.gif Mano argumentai plačiau išdėstyti senoje temoje, pagrindiniai - netvarka ir triukšmas..
Nasty Fairy
QUOTE(Kurmaitiene @ 2008 08 11, 09:04)
Žiūriu bendros virtuvės su svetaine nori tik tos, kurios jos dar neturėjo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Pas mane bendra erdvė, galiu pasakyti tik tiek - daugiau niekada bendrai, aš tik už  atskirtą virtuvę.  schmoll.gif  Mano argumentai plačiau išdėstyti senoje temoje, pagrindiniai - netvarka ir triukšmas..
*

drinks_cheers.gif manau bendra virtuve tik del vaizdo, jai joje nesiruosia nieko daryti, tada pasistatai ir groziesi, kaip paveiksliuku biggrin.gif O jai ruosiesi aktyviai gaminti, tai geriau nejungti doh.gif
Gėlėta
pas mus virtuvė kartu su svetaine thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif man tai pats geriausias variantas, visas veiksmas vyksta šioje erdvėje, gaminu valgį, televizorių žiūriu, vaikai žaidžia, ax.gif viską mielai pasidarau, neatsitraukdama nuo šeimos,
čia jau antras mūsų būstas kur šios erdvės sujungtos ax.gif ir jei kada dar didinsim plotą tai nieko nekeisiu, gal tik padarysiu šią erdvę dar didesnę biggrin.gif
Netvarka g.gif jos nėra schmoll.gif nes esi priverstas susitvarkyti (man tai patinka, mane laaabai erzina virtuvinė betvarkė doh.gif), o ne uždaryti duris ir palikti keliom dienom tongue.gif
laurynomama
QUOTE(Gėlėta @ 2008 08 11, 09:38)
pas mus virtuvė kartu su svetaine  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif man tai pats geriausias variantas, visas veiksmas vyksta šioje erdvėje, gaminu valgį, televizorių žiūriu, vaikai žaidžia,  ax.gif viską mielai pasidarau, neatsitraukdama nuo šeimos,
čia jau antras mūsų būstas kur šios erdvės sujungtos  ax.gif ir jei kada dar didinsim plotą tai nieko nekeisiu, gal tik padarysiu šią erdvę dar didesnę  biggrin.gif
Netvarka  g.gif jos nėra  schmoll.gif nes esi priverstas susitvarkyti (man tai patinka, mane laaabai erzina virtuvinė betvarkė  doh.gif), o ne uždaryti duris ir palikti keliom dienom  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
kristina19
QUOTE(Gėlėta @ 2008 08 11, 08:38)
pas mus virtuvė kartu su svetaine  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif man tai pats geriausias variantas, visas veiksmas vyksta šioje erdvėje, gaminu valgį, televizorių žiūriu, vaikai žaidžia,  ax.gif viską mielai pasidarau, neatsitraukdama nuo šeimos,
čia jau antras mūsų būstas kur šios erdvės sujungtos  ax.gif ir jei kada dar didinsim plotą tai nieko nekeisiu, gal tik padarysiu šią erdvę dar didesnę  biggrin.gif
Netvarka  g.gif jos nėra  schmoll.gif nes esi priverstas susitvarkyti (man tai patinka, mane laaabai erzina virtuvinė betvarkė  doh.gif), o ne uždaryti duris ir palikti keliom dienom  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif visiskai pritariu
Nasty Fairy
*

Tikiu, kad patogu, bet kiek zmoniu tiek nuomoniu. labai daug kas priklauso nuo zmoniu gyvenimo budo, poreikiu, pomegiu ir labai daug nuo ko. Siap manau, kuo daugiau cia bus rasoma nuomoniu, pliusu, minusu, tuo lengviau bus apsispresti tiem, kas abejoja, kiap geriau jam pasidaryti 4u.gif
westa
QUOTE(tikurila @ 2008 08 11, 10:38)
Tikiu, kad patogu, bet kiek zmoniu tiek nuomoniu. labai daug kas priklauso nuo zmoniu gyvenimo budo, poreikiu, pomegiu ir labai daug nuo ko. Siap manau, kuo daugiau cia bus rasoma nuomoniu, pliusu, minusu, tuo lengviau bus apsispresti tiem, kas abejoja, kiap geriau jam pasidaryti  4u.gif
*

išties kiek žmonių tiek nuomonių... va perskaičius temą gali susidaryt įspūdį kad absoliuti dauguma valgyt daro visą dieną, tuo tarpu šeimininkauja ir tada, kai svečiai yra atėję smile.gif.. televizorius irgi žiūrimas darant valgyt, plaunant indus.. su vyru bendraujama irgi prie puodų .. galvoju, gal aš nenormalų gyvenimo būdą vedu mastau.gif .. pas mane virtuvė atskirai nuo kitų kambarių, valgyt paruošiu greit, vaikus prižiūriu, su jais bendrauju ne stovėdama prie puodų.. kai yra svečių, apskritai stengiuos virtuvėj nebūt, viską pasiruošiu iki jiems ateinant, na nebet einu padaryt kavos.. dažniausiai su draugėm pabėgam nuo vyrų, džiaugiamės, kad galim trumpam pabėgt pasišnibždėt moteriškai.. ir TV žiūriu normaliai sėdėmama prie TV o ne stovėdama virtuvėj g.gif .. gal mes mažai valgom mastau.gif hihihi.gif , nes toks jausmas kad dauguma moterų tik virtuvėj laiką ir praleidžia unsure.gif smile.gif

apskritai virtuvė moteriai gali būti ta erdvė, kurioje ji ramiai gali užsidaryt, pamedituot nors trumpam prie puodų, parelaksuot .. ar daug tokių erdvių mes turim? va vyrai turi WC hihihi.gif .. mums tai gali būti virtuvė.. o ta erdvę mes bandom panaikint smile.gif
Nada...
perskaičius temą gali susidaryt įspūdį kad absoliuti dauguma valgyt daro visą dieną

pamedituot nors trumpam prie puodų, parelaksuot

biggrin.gif ot cia tai idomi nuomone, man net i galva neateitu, kad virtuve relaksavimui reikalinga, man asmeniskai ji is viso nereikalinga biggrin.gif . Na, pvz. jei as per diena virtuvej praleidziu valanda, kam man ja projektuotis didele? O jei ji maza, tai apsurdas, jei ji uzdara, kaip kisene gaunasi, kaip kad gavosi pas mane. Turejau pasirinkima ja padaryt pvz. 12 kv.m. , bet kam???? geriau as ta plota atiduosiu valgomajam ar svetainei, kur bunu istisa diena wink.gif
westa
QUOTE(voveriena @ 2008 08 11, 13:20)
biggrin.gif ot cia tai idomi nuomone, man net i galva neateitu, kad virtuve relaksavimui reikalinga, man asmeniskai ji is viso nereikalinga biggrin.gif . Na, pvz. jei as per diena virtuvej praleidziu valanda, kam man ja projektuotis didele? O jei ji maza, tai apsurdas, jei ji uzdara, kaip kisene gaunasi, kaip kad gavosi pas mane. Turejau pasirinkima ja padaryt pvz. 12 kv.m. , bet kam???? geriau as ta plota atiduosiu valgomajam ar svetainei, kur bunu istisa diena wink.gif
*

na kitiems gamint valgyt malonumas gi.. smile.gif čia šiaip mintis buvo.. o dėl to praleidimo vitrtuvėj valandą .. būtent !!! dauguma argumentų už sujungtą virtuvę ir sudaro įspūdį, kad dauguma ten praleidžia ištisas dienas smile.gif .. bendraujam darant valgyti, darau valgyt ir žiūriu tv ir tt.. tai jei virtuvėj trunki tik val per dieną, negi negali tos valandos nepažiūrėt tv ar nepabendraut su vyru? smile.gif .. man tokie argumentai neatrodo svarūs ir tiek.. o dėl erdvės stokos.. čia jau kita kalba.. bet tokiu atveju virtuvė jungiama su kitom patalpom tik ,,iš bėdos", kad padidint erdvę.. o ne dėl patogumo

beje jei jau visai sąžiningai tai pas mane nėra visiškai virtuvė atskira smile.gif .. ji turi du įėjimus, bet be durų.. bet vizualiai virtuvė kaip ir atskirta nuo svetainės ir valgomojo .. bet pasilikau reikalui esant galimybę susidėt duris smile.gif

va mano virtuvė, beje ne tokia jau didelė .. joje du įėjimai.. vienas kairėje pusėje, jei žiūrėt į foto. per jį mes įeiname tik grįžę namo, o kitas toj vietoj, iš kur fotografuota

user posted image

o va įėjimas į valgomajį .. matosi foto kraštukuose siena virtuvės smile.gif

user posted image

radau planą smile.gif tik virtuvėj ten stalas kitaip stovi

user posted image
Nada...
Westa, smagi virtuvele, va kas man tikrai patiko, kad nepritrupinta spintukiu , kaip lietuvaites megsta biggrin.gif
Tavo atvejis labai geras, tik kodel duru nenori isidet? vis tiek uzdara virtuve, o durys kvapu nepraleistu? ar geras gartraukis neleidzia kvapu i svetaine?
westa
QUOTE(voveriena @ 2008 08 11, 19:22)
Westa, smagi virtuvele, va kas man tikrai patiko, kad nepritrupinta spintukiu , kaip lietuvaites megsta biggrin.gif 
Tavo atvejis labai geras, tik kodel duru nenori isidet? vis tiek uzdara virtuve, o durys kvapu nepraleistu? ar geras gartraukis neleidzia kvapu i svetaine?
*

mitas tie geri gartraukiai irnesakyk.gif prieina tų kvapų.. tikrai turiu gerą , galingą gartraukį, bet je ikepu kokią žuvį, tai to kvapo sočiai būna.. tik kad retai ką keptuvėj kepu, kažkaip daugiau orkaitės ant garų gaminu, tai kol kas va ir netrukdo..
Kodėlčiukė
abas vakaras 4u.gif

mes turime nedidelį namelį
po truputį tvarkome jo vidų ir aplinką
ruošiamės jame gyventi
ieškau minčių ir idėjų kaip papuošti ar "įkomponuoti" pečių į šiuolaikišką interjerą ax.gif
pečius didelis, pastatytas virtuvėje
dar nežinau kaip noriu kad mano virtuvė atrodytų
ar kaimiško stiliaus ar kaip nors dar kitaip
gal kam teko matyti kažką įdomaus? smile.gif
svetima
Pas mus virtuvė bendra su svetainė-tiesa, virtuvė tokiam L formos užutekyje..
Bendras erdvės plotas apie 40 kv. m, tai jausmo, kad sėdi virtuvėj tikrai nėra..Iš poilsio zonos virtuvės net nesimato..(kažkas panašaus į tikurilos variantą pas mus, tik poilsio zona už kampo gaunasi)

Šiaip yra ir pliusų, ir minusų..
Esu gyvenus bute, kur virtuvė atskira-buvo tam tikrų privalumų-dėl kvapų, dėl to, kad virtuvėj užsidaręs irgi gali pvz. kompui padirbt, bet gyvenant su šeima tai sudėtinga-vis kažkas migruoja iki šaldytuvo ir pan. biggrin.gif

Kad labai gailimės dėl apjungtų erdvių, nepasakyčiau..
Patogumai... Kad maži vaikai po akim-ypač tokie maži iki 3 metų..Man asmeniškai patinka, kad gamindama maistą, galiu įsijungt muziką-ne šiaip radiją ar pan. , bet normalią aparatūrą..Aišku, galima šituos dalykus išspręst ir atsikrose erdvėse..
Dar man atrodo pliusas, kad su draugais bendraujant nereikia lakstyt į virtuvę-būna, kad pasišnekėdami ir pasigaminam kokius sušius rolleyes.gif
Tas pats ir su vyru-vienas gamina, kitas su vaikais užsiima arba pvz. apžvelgia garsiai spaudą..
Dėl netvarkos virtuvėj mums argumentai netinka-viską iškart padedam į savo vietas, niekad jokių neplautų indų nesimėto..Tokie jau mes-pedantai, ar virtuvė atskirta ar bendra, vis tiek visada tokia tvarka-pavalgei, indus į indaplovę arba išplovei..Net ir prie svečių viską imam ir sutvarkom labai operatyviai rolleyes.gif

TV niekad neburzgia dėl fono, todėl niekad netrukdo TV žiūrėjimui gaminimas..TV žiūrim tik po visų vakarienių-tada kaip tik patogu, kad virtuvė po ranka-kaip čia kažkas minėjo-sūrio atsipjaut biggrin.gif

O trūkumai...Na, gal šiek tiek dėl kvapų..nors ir geras gartraukis..Gal kartais ir norėtųsi izoliuotis virtuvėlėj su kokia drauge papliurpt arba pamedituot prie kokio patiekalo nuo šeimos užsidarius rolleyes.gif
Kartais vaikai perdaug aplink šaldytuvą nardo, kai jis po ranka-vis užsimano ką pagraužt..

Vat tikrai nežinau, kaip daryčiau jei reiktų projektuot kitą būstą sau..Jei tai būtų didelio ploto namai, tai gal ir atskirčiau bent šiek tiek..Paprastai tokius dalykus padiktuoja konkreti erdvė..Mes pradžioj tikrai galvojom atskirt-taip buvom įpratę, bet atskyrimas būtų labai sugadinęs nestandartinę būsto erdvę..Todėl galima sakyt, kad mūsų atveju tokį projektą nulėmė nei ekonominiai, nei patogumo, o būtent estetiniai sumetimai..
Aplamai, šitie pasvarstymai hipotetiniai-nelabai ruošiamės kažkur kraustytis..O užaugus vaikams (oi kaip greit jie auga doh.gif ), juolab nebelogiška bus skaidyt erdves..
Atė
Sveikos mergaitės, štai ir aš prisijungiau prie jūsų šaunaus forumo 4u.gif Norėčiau pasisakyti ir aš šia tema, nes šiuo metu ji ganėtinai man aktuali (nusipirkom butą su draugu ir dabar vyksta remonto košmarai)
Aš manau, kad daug kas priklauso nuo galimybių. Jei butas didelis (arba namas) kodėl gi nepasidarius atskiros virtuvės, kurioje būtų daug erdvės, tuo pačiu galėtum pasidaryti ir valgomąjį, o jau svetainę, kur vyksta visas veiksmas būtų dar viena atskira erdvė. Bet tarkim mano atveju, kai butas yra 46 kv.m. tai kitaip as neįsivaizduoju. Virtuvė mažytė, o kolidorius į ją buvo labai platus, tai man nelogiška buvo palikti ta nereikalingą erdvę vien tam, kad įeiti į virtuvėlę, o kai išgriovėm tą sieną vaizdas kardinaliai pasikeitė, butas nebeatrodo toks mažas, turim du didelius kambarius. thumbup.gif
Dėl kvapų, ar tos moteriškos erdvės reikalingumo aš nesureikšminu taip, kvapų yra bet kokiu atveju, o viena aš nemėgstu būti. Be to nesuprantu tokių dalykų, kai ateina svečių, o vyrai būna vienoj kompanijoj, tuo tarpu moterims reikia kažkokios erdvės paplepėt atskirai. Kai pas mus ateina svečiai, tai aš bendrauju su visais, o moteriški paplepėjimai vyksta kitu laiku, susitikus vien su draugėm mirksiukas.gif
rutelyte
[quote=westa,2008 08 11, 13:26]
na kitiems gamint valgyt malonumas gi.. smile.gif čia šiaip mintis buvo.. o dėl to

WESTA įspūdingas valgomasis smile.gif tiek kiek matos labai gražu
kolege
Westa,
Labai grazi virtuvyte thumbup.gif ir norejau taves pasiklaust, pastebejau jog virtuveje pas tave romanetes, ir as planuoju jas detis i virtuve. Tik kazkodel man nemazai kas sako jog virtuveje uzuolaidos ir romanetes yra nepraktiska. Ar is tikruju jos jau tepliojasi, kaip ten zmones gasdina, sunki ju prieziura? mastau.gif
westa
QUOTE(kolege @ 2008 08 16, 15:52)
Westa,
Labai grazi virtuvyte  thumbup.gif  ir norejau taves pasiklaust, pastebejau jog virtuveje pas tave romanetes, ir as planuoju jas detis i virtuve. Tik kazkodel man nemazai kas sako jog virtuveje uzuolaidos ir romanetes yra nepraktiska. Ar is tikruju jos jau tepliojasi, kaip ten zmones gasdina, sunki ju prieziura?  mastau.gif
*

kol kas tikrai nematau kodėl romanetės negali būti virtuvėj smile.gif .. tai jei riebalinais pirštais jas kilnosi, ar taškysi viską , gal ir nepraktiška. smile.gif
sania
Westa na tavo namo isplanavimas tai mano svajoniu namukas ax.gif Gal cia rasysiu ir ne i tema, bet kadangi jau imetei cia savo planeli, tai tada paklausiu blush2.gif : kaip pas tave su laiptais, ar nera tamsu, kadangi nera lango(na nezinau kaip antran aukste, gal koks stoglangis yra). Nes as vis delioju ir delioju tuos laiptus, o kazkaip norisi kad laiptineke langas butu.
westa
QUOTE(sania @ 2008 08 17, 12:36)
Westa na tavo namo isplanavimas tai mano svajoniu namukas ax.gif  Gal cia rasysiu ir ne i tema, bet kadangi jau imetei cia savo planeli, tai tada paklausiu blush2.gif :  kaip pas tave su laiptais, ar nera tamsu, kadangi nera lango(na nezinau kaip antran aukste, gal koks stoglangis yra). Nes as vis delioju ir delioju tuos laiptus, o kazkaip norisi kad laiptineke langas butu.
*

tikrai nėra tamsu.. pas mane svetainėj dideli langai tikrai laiptinei šviesos sočiai ..

baigiam offtopint smile.gif
spyglis2
pas mus irgi virtuve bus bendra su svetaine ax.gif secialiai griovėm sieną, kad ateity mūsų vizija būtų įgyvendinta mirksiukas.gif tą darėm dėl erdvės padidinimo ir šviesos mirksiukas.gif nors iš kitos pusės, mūsų virtuvės gaminimo zona bus nišoje, ir pilnai nesimatys biggrin.gif
man dabar svarbiausias klausimas kaip suderinti šviestuvus ir užuolaidas g.gif
_Foxy_
Man tai nelabai patinka. Valgomasis ir virtuvė kartu tai taip, bet ne svetainė ... Žinoma gyvenant bute, ypač jei jo plotas mažas, tai nieko jau čia neprigalvosi ...
kolege
QUOTE(westa @ 2008 08 17, 10:10)
kol kas tikrai nematau kodėl romanetės negali būti virtuvėj  smile.gif .. tai jei riebalinais pirštais jas kilnosi, ar taškysi viską , gal ir nepraktiška.  smile.gif
*

Taip ir as manau, istepti galima bet ka, jei tik su purvinom ar riebaluotom rankom ciupyneti. Taigi drasiai sau desiu romanetes. drinks_cheers.gif
mamuke68
tik dideli thumbup.gif pliusai, kai svetainė ir virtuvė kartu thumbup.gif Jokių minusų. Tiesa, bendrai virtuvei ir svetainei tenka apie 50 kvadratinių metrų, yra rekuperacija, kondicionierius, virtuvėje dar ir langas nemažas gali atsidaryti...
jblmami
QUOTE(mamuke68 @ 2008 08 17, 18:55)
tik dideli  thumbup.gif pliusai, kai svetainė ir virtuvė kartu thumbup.gif Jokių minusų. Tiesa, bendrai virtuvei ir svetainei tenka apie 50 kvadratinių metrų, yra rekuperacija, kondicionierius, virtuvėje dar ir langas nemažas gali atsidaryti...
*

O kaip su kvapais ir su riebalu sluoksniu ant baldu? g.gif
Na gal negaminat. Kotletu ir zuvies nekepat? Matyt Fast Fud ar susi vartotoja biggrin.gif 4u.gif
Buvau praeita savaite pas drauge. Ji pries n metu taip gyre tuos bendru virtuviu privalumus bigsmile.gif. Tiesa Vokietijoj bendros virtuves tik is m² taupumo . Sunaitelis paaugo. Kosem nebeuzkisi. Vyrukui kotletu, karbonadu, steiku reikia, nes augantis organizmas biggrin.gif . Tai man net nemalonu buvo sedeti ant minkstos dalies, kuri buvo tokiu plonu riebalu sluoksneliu aptraukta. O kad svetaines baldus pastoviai nuo riebalu valo, tai dabar pati prisipazino. Nors ir super garu surinkeja turi. Logiskai mastant, joks garu surinkejas negali visko sutraukti(jei sutrauktu viska, neturetumem kuo kviepuoti) ir net pats didziausias langas nepadeda. O ji turi, net dideli langa su balkono durim prie virtuves nisos doh.gif
Kaip jau anksciau rasiau nematau jokiu tu dideliu pliusu. schmoll.gif
MB taip pat labai norejo viska kartu padaryti. Bet is praktiskumo as jam nenusileidau. Tai dabar pats dziaugiasi, kad ne kartu. Uzdarei duris ir sventa. Mano virtuve su valgomu uzima 24m².
O tas erdviu darymas tai g.gif . Jei jus norit pagal Lotf stiliu daryti, tai minimum trigubai keturgubai daugiau m² reikia tureti. Psichologai pas mus jau garsiai sneka, kad zmogus turi tureti kur pabuti vienas(del tokio sresuoto gyvenimo budo). Vat tik Loft stiliuje uztenka tu m² kad pabuti vienam, nors ir bendros erdves. O kai viskas sukisama i viena, tai nematau jokiu privalumu.
Man labai patiko Olandu ir anglu stilius. Ju namukai nedideli. Kambariukai maziukai(buna ir isimciu). Bet taip viskas su skoniu(nesakau, kad pas visus). Virtuviu baldeliai vienos spalvos. Neprimarginta, neperkrauta. wub.gif Kaip prancuzai sako maziau yra daugiau. Taip kad mane tos mazos erdves visai negazdina, o kartais net zavi wub.gif . Su skoniu viska galima padaryti. 4u.gif
svetima
QUOTE(jblmami @ 2008 08 17, 23:22)
O kaip su kvapais ir su riebalu sluoksniu ant baldu? g.gif
Na gal negaminat. Kotletu ir zuvies nekepat? Matyt Fast Fud ar susi vartotoja biggrin.gif  4u.gif
Buvau praeita savaite pas drauge. Ji pries n metu taip gyre tuos bendru virtuviu privalumus bigsmile.gif. Tiesa Vokietijoj bendros virtuves tik is m² taupumo . Sunaitelis paaugo. Kosem nebeuzkisi. Vyrukui kotletu, karbonadu, steiku reikia, nes augantis organizmas biggrin.gif . Tai man net nemalonu buvo sedeti ant minkstos dalies, kuri buvo tokiu plonu riebalu sluoksneliu aptraukta. O kad svetaines baldus pastoviai nuo riebalu valo, tai dabar pati prisipazino. Nors ir super garu surinkeja turi. Logiskai mastant, joks garu surinkejas negali visko sutraukti(jei sutrauktu viska, neturetumem kuo kviepuoti) ir net pats didziausias langas nepadeda. O ji turi, net dideli langa su balkono durim prie virtuves nisos doh.gif
*

Neįsivaizduoju iš kur tie riebalų sluoksniai g.gif Keturi metai jau gyvenam, jokio riebalo nėra net ant virtuvės spintelių..
Kasdien kotletų aišku nekepam-bet pasitaiko...
Šiaip kuo toliau, tuo sveikiau stengiamės maitintis-vasarą aplamai tik salotos, visokie lengvi valgiai, tame tarpe ir sušiai mirksiukas.gif
Dėl riebalų išpūstas reikalas, o šiaip yra trūkumėlių, jau minėjau..
mamuke68
Kas galva- tas nuomonė. Nežadu ginčytis ir įrodinėti savas tiesas. Mums patinka kartu - ir taškas, o atskirai jau esame turėję savuose dviejuose butukuose. Butas - ne namas. Ką gali padaryti name - niekada nepadarysi bute - rekuperacija- priverstinė ventiliacija - idealiai išvalo ir pakeičia visame name orą, geras gartraukis - ir jokių kvapų (nemalonių).Mūsų šeima -tik už svetainę ir virtuvę kartu thumbup.gif
jblmami
QUOTE(svetima @ 2008 08 18, 12:54)
Neįsivaizduoju iš kur tie riebalų sluoksniai g.gif  Keturi metai jau gyvenam, jokio riebalo nėra net ant virtuvės spintelių..
Kasdien kotletų aišku nekepam-bet pasitaiko...
Šiaip kuo toliau, tuo sveikiau stengiamės maitintis-vasarą aplamai tik salotos, visokie lengvi valgiai, tame tarpe ir sušiai mirksiukas.gif
Dėl riebalų išpūstas reikalas, o šiaip yra trūkumėlių, jau minėjau..
*

Nu dar ne pas viena( draugus ar giminaicius), kuris valgyt gamina nemaciau, kad nebutu riebalu ant spinteliu g.gif . Arba viska garina, be riebalu ir be mesos lotuliukas.gif . Arba valo kas savaite. Kitaip tokio dalyko logiskai neimanoma paaiskinti g.gif
As taip pat dukras auginu. Vien jas pamaitinti butu zymiai paprasciau. Bet kai teveliui( neretai ir man del kraujo pagerinimo ax.gif ) prisireikia gero kepsnio. Tai kol ji apkepini, kad mesa minkstesne butu doh.gif Tai po to tu riebalu visur buna, nors ir super tuper gartraukis doh.gif . Bet as gyvenu, kad naudotis daiktais, o ne del daiktu ax.gif . Todel stengiuos, kad viskas praktiskiau butu.
Cikadelė
Kaip derinate apšvietimą svetainė + virtuvė g.gif
sugalvojom virš valgomojo stalo nuleisti tokį a la juodo metalo kandeliabrą, na tokį kaip sietyną 4u.gif tačiau nebeaišku, kokias lempas, šviestuvus reiktų dėti kitose zonose, o pas mus dar laidai yra prie viryklės/ kriauklės, prie pat įėjimo į butą ir zonoje, kur stovi sofa, kur žiūrimas tv....visai pasimečiau, nebssusigaudau, kaip suderinti stilių, kad jie nesimaišytų, kaip neperkrauti visko...ką patartumėt? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 28, 21:04)
Ir dabar dauguma naujų NT parduoda  be virtuvių. Virtuvių nėra. Bendras plotas su svetaine, o virtuvei padaryta nišutė. Ką tai reiškia?
taip, tas tiesa, kai pirkom butą, visi siūlomi variantai buvo su bendra virtuve. Man asmeniškai nepatinka bendra, norėčiau atskiros, bet ką daryt, kai visa kita patinka, o yra tik šis trūkumas. Pirkom ax.gif šiaip tikrai neblogaio įsirengėm, be jokių dizainerių patarimų, tik vienas dalykas blogas pvz pas mus....buvo padaryti vandens, elektros stovai visi palei vieną sieną, tad jokios nišos pasidaryti negalėjom verysad.gif viskas išdėstyta palei vieną sieną verysad.gif
bet jeigu man leistų kas nors susiprojektuoti sau- niekada virtuvė nebūtų bendra su svetaine ax.gif
Cikadelė
bet vistiek...jeigu yra vaikų, žmonės mėgsta gaminti, bet kokiu atveju virtuvė niekada nebus sterili, kaip aš vadinu, vistiek bus koks puodas ant viryklės, šalia kriauklės indų ploviklio buteliukas, kempinėlės, muilas....mane asmeniškai erzina tokie dalykai....norėtųsi, kad atėjęs žmogus nematytų mano išdžiaustytų virtuvės skudurėlių , kempinėlių, bet juk taip dažnai nutinka, jeigu gyvenam ,,normaliai" blush2.gif aš nekalbu apie tonas dulkių, nutaškytus riebalus ir neplautus indus....bet vistiek...mūsų svetainės zonoje baldai klasikinio stiliaus, atrodo iškilmingai, stilingai ir kažkaip tie visi indai, buteliukai r t.t visai ne į temą...galima aišku juos suslapstyti, bet neturiu jėgų po kiekvieno plovimo ar valgių darymo viską sukaišioti, paskui vėl išimti doh.gif kam tas vargas, geriau daryti virtuvę ir svetainę atskirai...bet čia tik mano nuomonė 4u.gif
Subjektyvi
O kur dar sustatyti visokie ne į temą virtuviniai prietaisai: sulčiaspaudės, mikseriai ar pan. Po to stovi kokie nors sausi pusryčiai, tie patys tavo minėti plovimo reikalai ir t.t., ir kt. Vistiek ten kažkas stovi, kas neįsipaišo į "nuostabų dizainą".
Cikadelė
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 23, 19:43)
O kur dar sustatyti visokie ne į temą virtuviniai prietaisai: sulčiaspaudės, mikseriai ar pan. Po to stovi kokie nors sausi pusryčiai, tie patys tavo minėti plovimo reikalai ir t.t., ir kt. Vistiek ten kažkas stovi, kas neįsipaišo į "nuostabų dizainą".

va va drinks_cheers.gif mes bendramintės biggrin.gif
suprantu, kad matyti kaip žaidžia tavo vaikas yra puiku, bet....
anksčiau gyvenom mažagabaritiniame bute, viso buto plotas tik 20 kv biggrin.gif virtuvė buvo 3 kvadratai, tačiau ir en gamindama, patiesiau kampelyje dekiuka- dukrytė žaidė, šliaužiojo ir viskas buvo puiku thumbup.gif taip kad mano patirtis rodo, kad ir nesujungus virtuvės su svetaine puikiai galima bendrauti su šeima...
aš esu už, kad virtuvė su pertvaromis pereitų į valgomąjį, bet ne į svetainę schmoll.gif

paskutiniu metu tie visokie ploviklaii, kempinės, duoninės, mikrobangės taip mane užkniso, kad ieškau atliekamo kampelio spintelėse, kur galėčiau sudėti viską ir paslėpti nuo akių....

Subjektyvi, dizainas nėra jau labai nuostabus, tiesiog mano akimis neblogai suderinta viskas, paprasta, neperkrauta 4u.gif bet tikrai...visokie buitiniai dalykai nesiderina ir tiek... unsure.gif
cudo
WESTA Man jusu virtuve thumbup.gif
As asmeniskai nenoriu atskeros virtuves.

Cikadelė cia tik jusu nuomanie,no nereike ja kartot kas kart mirksiukas.gif
Manes neerzena kempine ir indai kreukle,kita karta padetu ir isplaut indus mirksiukas.gif
sania
O as savo busimajame name virtuve planuoju, kad ji butu nei bendra su svetaine, nei atskira virtuve. Cia ziurint kaip kas supranta terminus"atskira virtuve" ir "virtuve kartu su svetaine". Pas mane virtuveje nebus duru, tiesiog ji bus atskirta nuo svetaines tam tikra pertvara, taciau is svetaines vienos puses matysis virtuves dalis. Ir as nemanau, kad galiu ja vadinti "atskira virtuve" ar "bendra su svetaine". Tiesiog ji nekris tiek i akis sedint svetaineje ir nebus izoliuota nuo bendros erdves.
Tai va as vis skaiciau skaiciau ir neupratau ka merginos vadinate "atskira" ir "bendra". Nes "atskira virtuve" as isivaizduoju tokia, kurioje yra durys ir , kuri yra visiskai izoliuota nuo kitu patalpu, nes tada tikrai kvapai nepasklis po kambarius. O "virtuve kartu su svetaine" mano mastymu yra tokia, kai yra bendroje erdveje su svetaine.
Na ir prirasiau as cia blush2.gif
jadzka
Oi, kokios karštos diskusijos čia....

Na gerai, bandysiu aš išdėstyti savo poziciją:
PAs mus bute (virš 90 kvadratų) virtuvė yra atskirai (valgomasis padarytas iš balkono). Išviso apie 13 kvadratų. Nei daug nei mažai, manau 2-3 asmenų šeimai pats tas. Bet va mūsų gyvenimo būdas toks, kad dabar tikrai neverdam šaltienų po 5 valandas, nešutinam kopūstų dar po 3 valandas ir t.t. Tiesiog kaip paprasti dirbantys žmonės pusryčiaujam ir vakarieniaujam namie. O maistas dažniausia paruošiamas labai greit. Aišku savaitgaliais tai būna ilgesnė ceremonija ir meistraujama kas nors įdomiau. Be to kai ateina draugai - maisto gaminimas yra vienas iš bendrų užsiėmimų (pvz merginos padeda kepti kibinus/ pyragus ar pan. Vyrukai svetainėja organizuoja gėrimus ir t.t. Taigi, norisi kažkiek bendrumo. Be to visada smagu gaminant valgyti žvilgtelėti viena akimi ką rodos televizorius ar pan. Tai mes nusprendėme, kad sienoje griausim maždaug 1,5 pločio nišą, na kad šiek tiek sujungti su svetaine virtuvę, bet taip pat dėsime ir slankiojančias duris, kad esant reikalui būtų galima uždaryti. Na toks viduriukas tarp sujungtos ir atskiros virtuvės.

O kad svetainės jungiamos su virtuvėmis iš biednumo.... na nesutikčiau. yra nemažai ir vienokių ir kitokių butų. kai yra šeima ir butas 50 kvadratų ir atskiras kambarys tik miegamasis , o daugiau sujungta, na taip, nėr geriausias variantas, bet kai yra 3 uždari kambariai ir svetainė su virtuve, tai nematau jokios bėdos. Visi kas nori gali užsidaryti kur reikia.

Bent kokiu atveju aš už kompromisą: kai svetainę nuo virtuvės gali atskirti arba kaip tik sujungti reikalui esant.
glinglingas
pas mus turejo buti virtuve sujungta su svetaine. bet visdel to jau renkantis plyteles paskutiniu momentu apsisprendziau, kad nenoriu ju kartu schmoll.gif paliekam kartu virtuve ir polisio kambari. o svetaine bus atskirta svecams, kad bet kuriuo momentu galetume juos priimti smile.gif
visdelto trys vyrai namie pas mane netikiu, kad stengsis palaikyti shvara virtuvej schmoll.gif
jadzka
QUOTE(glinglingas @ 2008 08 24, 10:57)
pas mus turejo buti virtuve sujungta su svetaine. bet visdel to jau renkantis plyteles paskutiniu momentu apsisprendziau, kad nenoriu ju kartu  schmoll.gif  paliekam kartu virtuve ir polisio kambari. o svetaine bus atskirta svecams, kad bet kuriuo momentu galetume juos priimti  smile.gif 
visdelto trys vyrai namie pas mane netikiu, kad stengsis palaikyti shvara virtuvej  schmoll.gif
*

Dėl ko jau ko... bet dėl svečių mažiausiai suku galvą... DAžniausia vis tiek paskambina kad ateis ir dažniauisa vis tiek laiko turiu apie valandą (o tiek tikrai užtenka, kad aptvarkyti namus...) Tai indai į indaplovę, pravalai spinteles, grindis ir viskas. Išvis tas kambario laikymas tik svečiams man nesuprantamas dalykas... Be to į namus nesikviečiu tokių žmonių, kuriems turi būti ideali švara. Man namai yra mano teritorija ir pusiau pažystamų nenoriu namuose. Jei jau su tokiais reikia susitikti - dažniausia einam į kavinę,
Cikadelė
QUOTE(cudo @ 2008 08 23, 20:23)
Cikadelė cia tik jusu nuomanie,no  nereike ja kartot kas kart  mirksiukas.gif
Manes neerzena kempine ir indai kreukle,kita karta padetu ir isplaut indus  mirksiukas.gif
forumas viešas, kultūringai galima kartoti ir sakyti, kiek nori tongue.gif
labai smagu, kad jūsų neerzina thumbup.gif tikiuosi, kad ir toliau taip bus laugh.gif
Onoff
musu 2kambariu butukas nedidelis ir wirtuwe mini buwo tai sujungem su swetaine ir didesne erdwe gawos ir man paciai graziau ir smagiau
Subjektyvi
QUOTE(jadzka @ 2008 08 24, 10:23)
O kad svetainės jungiamos su virtuvėmis iš biednumo.... na nesutikčiau. yra nemažai ir vienokių ir kitokių butų. kai yra šeima ir butas 50 kvadratų ir atskiras kambarys tik miegamasis , o daugiau sujungta, na taip, nėr geriausias variantas, bet kai yra 3 uždari kambariai ir svetainė su virtuve, tai nematau jokios bėdos. Visi kas nori gali užsidaryti kur reikia.
*

Visų pirma - kas yra virtuvė ir svetainė? Tai atskiros patalpos, vartykit kaip norit. Vienoje valgom, gaminam, kitoje ilsimės, leidžiame laisvalaikį ir priiminėjame svečius. Ar galime lyginti virtuvę su nišute "tipo virtuvė"? Ne. Ar gali būti niša - virtuvė didelė ir maža? Gali. Pvz. užsienyje paplitęs socialinis būstas arba butas - studija nuomojamas mažas pajamas turintiems žmonėms, studentams ir pan., kur kelių kv. metrų nišutėje sutelpa universali spintelė: kriauklė, šaldytuviukas, dviejų skylių elektrinė plytelė ir šiukšliadėžė. Viskas. Štai toks dalykas populiarus, ir tai tik pigiuose būstuose. Šiek tiek didesnio ploto virtuvėlės - nišos populiarios viengungių ar karjeristų butuose, kuriuose tik pusryčiaujama arba pasišildomi pusfabrikačiai, t.y. niekas nieko ypatingo negamina.

Normaliuose erdviuose butuose, namuose nėra tokių nišų, nišučių, tipo virtuvių. Yra normali virtuvė, kuri sujungta su valgomuoju, arba atskirai valgomasis, svetainė visiškai kitoje vietoje arba visiškai atskira zona. Nes tenkinami skirtingi poreikiai.

Bet kai nėra vietos, mažas butas, tavo minėtas 50 kv. m plotas yra mažesnis už vidutinį, tai galbūt nėra galimybės įrengti atskirą virtuvę. Nes ji bus kaip kišenė. Todėl patogiau ir racionaliau daryti bendrą erdvę su svetaine. Bet taip daroma ne dėl to, kad tai erdvus būstas. 4u.gif
Subjektyvi
Be to kokia yra pagrindinė virtuvės sujungimo su svetaine priežastis? Ne bendravimo trūkumas, ne galėjimas TV žiūrėti su kitais (TV galima ir virtuvėje įsirengti), ne kt. smulkmenos. Pagrindinė priežastis yra didesnės erdvės išlošimas. Būtent didesnė erdvė 4u.gif Jungiamos dvi mažos ar kišeninė virtuvė su erdvesne svetaine, kad gautųsi daugiau ploto ir nesibadytų užpakaliais, nes nėra kur.

O jei nereikia didesnės erdvės ir ji yra, tai jungimas nebereikalingas arba neracionalus, nes kam reikalingos salės, jei gyvenam ne rūmuose. Tai koks tikslas turint didelio ploto namus ar butus daryti svetaines su nišutėmis? g.gif Aišku, galima pasakyti, kad kiekvieno skonio reikalas, bet žiūrint iš praktinės ir loginės pusės, viskas paaiškinama taip.
Nada...
Pagrindinė priežastis yra didesnės erdvės išlošimas. Būtent didesnė erdvė

Subjektyvi, o ar domites architektura , interjero madom ir pan. dalykais?
Tiesa, labai daznai zmones jungia svetaaine su virtuve " is biednumo", bet jei pavartytumet naujausius uzsienio ( gink dieve, ne lietuvaiciu) zurnalus su prabangiausiais interjerais, kokiu LT nesu kaip gyva maciusi, pamatytumet, kad bendru siu patalpu projektuojama dauguma wink.gif Gal seimininkai ir nori dar didesniu erdviu, as irgi megstu, kai namie rumu ispudis smile.gif, bet sakyt, kad zmones is biednumo jungia 100 kv.m. svetaine su 20 kv.m. virtuve, nedrisciau biggrin.gif
Subjektyvi
Tas ir yra, kad labai domiuosi interjeru ir nuolat perku pvz. rusiškąjį "Salon", nors gal tau jis ne rodiklis. Dažnai skaitau užsienio info. Nes pastaraisiais mėnesiais kaip tik įrenginėjau vieną būstą. Vienetai prabangiuose namuose daro bendras erdves, tai greičiau išimtis, nei taisyklė. O išimtis nesiimčiau vertinti kaip įprastą, nuolatinį reiškinį.
Meškuolė
Sprendžiant, ar daryti virtuvę kartu, ar atskirai, man mažiausiai rūpėtų pasaulinės tendencijos. Aš esu individas ir aš tame būste gyvensiu. Taip, man būtų įdomūs pliusai ir minusai, tačiau tikrai nekreipčiau dėmesio į tai, kad užsieny niekas to nedaro. Aš galiu pasidaryti taip, kaip apskritai niekas nedaro ir jaustis patenkinta, nes man taip atrodys geriausiai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.