O mes taip ir neapsiprendziam, kartu ar atskirai
Pas mus būsimam name svetainė ir virtuvė atskirtos tik valgomuoju. Tai planuojame iš virtuvės pusės dėti stumdomą stiklinę pertvarą (Slenkančios sistemos tokias siūlo), kad kai norėsis uždaryti arba ne. Nes bute turim bendrą virtuvės ir svetainės erdvę (kitaip neišėjo dėl nedidelio ploto), tai užknisa, kad negali apverstos virtuvės palikti...
QUOTE(voveriena @ 2008 08 07, 10:45) Tai normali virtuve, jei svetaine irgi didele salia, tai darykit atskirai. Nors geriausia statyt, o po to galvot,ar griaut, geriausiai matosi va kad jau yra pastatytas namas, reik dabar sugalvot kol nevelu. gi sildymas, apsvietimas, viskas nuo to priklauso. o ir plotis nemazas į metrai, tai pertvaros niekaip neisna o del tvrakos sakyciau geriau bedra, tada busi priverstas visada palaikyti tvarka
Pas mus virtuvė sujungta su svetaine, bet televizorius man šeimininkaujant stovi už nugaros, tai nebent galiu paklausyti jo ne kiek pažiūrėti. Tai kaip ir geriau turbūt būtų atskira virtuvė. Nes iš tikro labai nepatinka , kad kai ateina svečiai, ypač mama, tai puola lėkštes plautis
QUOTE(wilike @ 2008 08 07, 10:18) va kad jau yra pastatytas namas, reik dabar sugalvot kol nevelu. gi sildymas, apsvietimas, viskas nuo to priklauso. o ir plotis nemazas į metrai, tai pertvaros niekaip neisna o del tvrakos sakyciau geriau bedra, tada busi priverstas visada palaikyti tvarka as daryciau atskirai, nors mes taip ir padarem, ir esam laaabai patenkinti Visada stengiuosi indus issiplauti ir namuose palaikyti tvarka, deja gi nevisada mums taip pavyksta, pvz:vyksta balius, o mano virtuve sujungta su svetaine, atnesk, papjaustyk, ipilk, tai viena, o kaip su indais? gi pakeiciame juos svariais, o kitus padedame i kriaukle( as taip darau nes jeigu pulciau plauti, tada man butinai reikia ir juos nusausinti ir padeti i tam skirta vieta), o jei as jau virtuveje, draugai pradeda saukti Ar labai jau smagu butu matyti kruvas kriaukleje ir sedeti pries stalo ir valgyti, jau net nesneku apie kvapus pries ruosiantis baliukui QUOTE(lotute @ 2008 08 08, 20:49) as daryciau atskirai, nors mes taip ir padarem, ir esam laaabai patenkinti Visada stengiuosi indus issiplauti ir namuose palaikyti tvarka, deja gi nevisada mums taip pavyksta, pvz:vyksta balius, o mano virtuve sujungta su svetaine, atnesk, papjaustyk, ipilk, tai viena, o kaip su indais? gi pakeiciame juos svariais, o kitus padedame i kriaukle( as taip darau nes jeigu pulciau plauti, tada man butinai reikia ir juos nusausinti ir padeti i tam skirta vieta), o jei as jau virtuveje, draugai pradeda saukti Ar labai jau smagu butu matyti kruvas kriaukleje ir sedeti pries stalo ir valgyti, jau net nesneku apie kvapus pries ruosiantis baliukui lektes i indaplove sukist ir niekam akiu nebadys. as uz virtuve kartu su svetaine. Gyvenam bute, bet kai svesiuojames pas sesura name su bendra virtuve ir svetaine - nepalyginamai patogiau: valgyt gamini ir matai kaip vaikas zaidzia. O atskiroje virtuveje ant plyteliu ne taip ir smagu vaikiukui. musu name taip pat virtuve su sveitaine kartu, bandysiu atskirti zonas interjero bagalba QUOTE(Buttuke @ 2008 08 10, 14:12) lektes i indaplove sukist ir niekam akiu nebadys. as uz virtuve kartu su svetaine. Gyvenam bute, bet kai svesiuojames pas sesura name su bendra virtuve ir svetaine - nepalyginamai patogiau: valgyt gamini ir matai kaip vaikas zaidzia. O atskiroje virtuveje ant plyteliu ne taip ir smagu vaikiukui. musu name taip pat virtuve su sveitaine kartu, bandysiu atskirti zonas interjero bagalba Žiūriu bendros virtuvės su svetaine nori tik tos, kurios jos dar neturėjo QUOTE(Kurmaitiene @ 2008 08 11, 09:04) Žiūriu bendros virtuvės su svetaine nori tik tos, kurios jos dar neturėjo
pas mus virtuvė kartu su svetaine
čia jau antras mūsų būstas kur šios erdvės sujungtos Netvarka QUOTE(Gėlėta @ 2008 08 11, 09:38) pas mus virtuvė kartu su svetaine čia jau antras mūsų būstas kur šios erdvės sujungtos Netvarka QUOTE(Gėlėta @ 2008 08 11, 08:38) pas mus virtuvė kartu su svetaine čia jau antras mūsų būstas kur šios erdvės sujungtos Netvarka QUOTE(Gėlėta @ 2008 08 11, 09:38) pas mus virtuvė kartu su svetaine čia jau antras mūsų būstas kur šios erdvės sujungtos Netvarka Tikiu, kad patogu, bet kiek zmoniu tiek nuomoniu. labai daug kas priklauso nuo zmoniu gyvenimo budo, poreikiu, pomegiu ir labai daug nuo ko. Siap manau, kuo daugiau cia bus rasoma nuomoniu, pliusu, minusu, tuo lengviau bus apsispresti tiem, kas abejoja, kiap geriau jam pasidaryti QUOTE(tikurila @ 2008 08 11, 10:38) Tikiu, kad patogu, bet kiek zmoniu tiek nuomoniu. labai daug kas priklauso nuo zmoniu gyvenimo budo, poreikiu, pomegiu ir labai daug nuo ko. Siap manau, kuo daugiau cia bus rasoma nuomoniu, pliusu, minusu, tuo lengviau bus apsispresti tiem, kas abejoja, kiap geriau jam pasidaryti išties kiek žmonių tiek nuomonių... va perskaičius temą gali susidaryt įspūdį kad absoliuti dauguma valgyt daro visą dieną, tuo tarpu šeimininkauja ir tada, kai svečiai yra atėję apskritai virtuvė moteriai gali būti ta erdvė, kurioje ji ramiai gali užsidaryt, pamedituot nors trumpam prie puodų, parelaksuot .. ar daug tokių erdvių mes turim? va vyrai turi WC QUOTE perskaičius temą gali susidaryt įspūdį kad absoliuti dauguma valgyt daro visą dieną QUOTE pamedituot nors trumpam prie puodų, parelaksuot QUOTE(voveriena @ 2008 08 11, 13:20) na kitiems gamint valgyt malonumas gi.. beje jei jau visai sąžiningai tai pas mane nėra visiškai virtuvė atskira va mano virtuvė, beje ne tokia jau didelė .. joje du įėjimai.. vienas kairėje pusėje, jei žiūrėt į foto. per jį mes įeiname tik grįžę namo, o kitas toj vietoj, iš kur fotografuota ![]() o va įėjimas į valgomajį .. matosi foto kraštukuose siena virtuvės ![]() radau planą
Westa, smagi virtuvele, va kas man tikrai patiko, kad nepritrupinta spintukiu , kaip lietuvaites megsta
Tavo atvejis labai geras, tik kodel duru nenori isidet? vis tiek uzdara virtuve, o durys kvapu nepraleistu? ar geras gartraukis neleidzia kvapu i svetaine? QUOTE(voveriena @ 2008 08 11, 19:22) Westa, smagi virtuvele, va kas man tikrai patiko, kad nepritrupinta spintukiu , kaip lietuvaites megsta Tavo atvejis labai geras, tik kodel duru nenori isidet? vis tiek uzdara virtuve, o durys kvapu nepraleistu? ar geras gartraukis neleidzia kvapu i svetaine? mitas tie geri gartraukiai
abas vakaras
mes turime nedidelį namelį po truputį tvarkome jo vidų ir aplinką ruošiamės jame gyventi ieškau minčių ir idėjų kaip papuošti ar "įkomponuoti" pečių į šiuolaikišką interjerą pečius didelis, pastatytas virtuvėje dar nežinau kaip noriu kad mano virtuvė atrodytų ar kaimiško stiliaus ar kaip nors dar kitaip gal kam teko matyti kažką įdomaus?
Pas mus virtuvė bendra su svetainė-tiesa, virtuvė tokiam L formos užutekyje..
Bendras erdvės plotas apie 40 kv. m, tai jausmo, kad sėdi virtuvėj tikrai nėra..Iš poilsio zonos virtuvės net nesimato..(kažkas panašaus į tikurilos variantą pas mus, tik poilsio zona už kampo gaunasi) Šiaip yra ir pliusų, ir minusų.. Esu gyvenus bute, kur virtuvė atskira-buvo tam tikrų privalumų-dėl kvapų, dėl to, kad virtuvėj užsidaręs irgi gali pvz. kompui padirbt, bet gyvenant su šeima tai sudėtinga-vis kažkas migruoja iki šaldytuvo ir pan. Kad labai gailimės dėl apjungtų erdvių, nepasakyčiau.. Patogumai... Kad maži vaikai po akim-ypač tokie maži iki 3 metų..Man asmeniškai patinka, kad gamindama maistą, galiu įsijungt muziką-ne šiaip radiją ar pan. , bet normalią aparatūrą..Aišku, galima šituos dalykus išspręst ir atsikrose erdvėse.. Dar man atrodo pliusas, kad su draugais bendraujant nereikia lakstyt į virtuvę-būna, kad pasišnekėdami ir pasigaminam kokius sušius Tas pats ir su vyru-vienas gamina, kitas su vaikais užsiima arba pvz. apžvelgia garsiai spaudą.. Dėl netvarkos virtuvėj mums argumentai netinka-viską iškart padedam į savo vietas, niekad jokių neplautų indų nesimėto..Tokie jau mes-pedantai, ar virtuvė atskirta ar bendra, vis tiek visada tokia tvarka-pavalgei, indus į indaplovę arba išplovei..Net ir prie svečių viską imam ir sutvarkom labai operatyviai TV niekad neburzgia dėl fono, todėl niekad netrukdo TV žiūrėjimui gaminimas..TV žiūrim tik po visų vakarienių-tada kaip tik patogu, kad virtuvė po ranka-kaip čia kažkas minėjo-sūrio atsipjaut O trūkumai...Na, gal šiek tiek dėl kvapų..nors ir geras gartraukis..Gal kartais ir norėtųsi izoliuotis virtuvėlėj su kokia drauge papliurpt arba pamedituot prie kokio patiekalo nuo šeimos užsidarius Kartais vaikai perdaug aplink šaldytuvą nardo, kai jis po ranka-vis užsimano ką pagraužt.. Vat tikrai nežinau, kaip daryčiau jei reiktų projektuot kitą būstą sau..Jei tai būtų didelio ploto namai, tai gal ir atskirčiau bent šiek tiek..Paprastai tokius dalykus padiktuoja konkreti erdvė..Mes pradžioj tikrai galvojom atskirt-taip buvom įpratę, bet atskyrimas būtų labai sugadinęs nestandartinę būsto erdvę..Todėl galima sakyt, kad mūsų atveju tokį projektą nulėmė nei ekonominiai, nei patogumo, o būtent estetiniai sumetimai.. Aplamai, šitie pasvarstymai hipotetiniai-nelabai ruošiamės kažkur kraustytis..O užaugus vaikams (oi kaip greit jie auga
Sveikos mergaitės, štai ir aš prisijungiau prie jūsų šaunaus forumo
Aš manau, kad daug kas priklauso nuo galimybių. Jei butas didelis (arba namas) kodėl gi nepasidarius atskiros virtuvės, kurioje būtų daug erdvės, tuo pačiu galėtum pasidaryti ir valgomąjį, o jau svetainę, kur vyksta visas veiksmas būtų dar viena atskira erdvė. Bet tarkim mano atveju, kai butas yra 46 kv.m. tai kitaip as neįsivaizduoju. Virtuvė mažytė, o kolidorius į ją buvo labai platus, tai man nelogiška buvo palikti ta nereikalingą erdvę vien tam, kad įeiti į virtuvėlę, o kai išgriovėm tą sieną vaizdas kardinaliai pasikeitė, butas nebeatrodo toks mažas, turim du didelius kambarius. Dėl kvapų, ar tos moteriškos erdvės reikalingumo aš nesureikšminu taip, kvapų yra bet kokiu atveju, o viena aš nemėgstu būti. Be to nesuprantu tokių dalykų, kai ateina svečių, o vyrai būna vienoj kompanijoj, tuo tarpu moterims reikia kažkokios erdvės paplepėt atskirai. Kai pas mus ateina svečiai, tai aš bendrauju su visais, o moteriški paplepėjimai vyksta kitu laiku, susitikus vien su draugėm
[quote=westa,2008 08 11, 13:26]
na kitiems gamint valgyt malonumas gi.. WESTA įspūdingas valgomasis
Westa,
Labai grazi virtuvyte QUOTE(kolege @ 2008 08 16, 15:52) Westa, Labai grazi virtuvyte kol kas tikrai nematau kodėl romanetės negali būti virtuvėj
Westa na tavo namo isplanavimas tai mano svajoniu namukas
QUOTE(sania @ 2008 08 17, 12:36) Westa na tavo namo isplanavimas tai mano svajoniu namukas tikrai nėra tamsu.. pas mane svetainėj dideli langai tikrai laiptinei šviesos sočiai .. baigiam offtopint
pas mus irgi virtuve bus bendra su svetaine
man dabar svarbiausias klausimas kaip suderinti šviestuvus ir užuolaidas
Man tai nelabai patinka. Valgomasis ir virtuvė kartu tai taip, bet ne svetainė ... Žinoma gyvenant bute, ypač jei jo plotas mažas, tai nieko jau čia neprigalvosi ...
QUOTE(westa @ 2008 08 17, 10:10) kol kas tikrai nematau kodėl romanetės negali būti virtuvėj Taip ir as manau, istepti galima bet ka, jei tik su purvinom ar riebaluotom rankom ciupyneti. Taigi drasiai sau desiu romanetes.
tik dideli
QUOTE(mamuke68 @ 2008 08 17, 18:55) tik dideli O kaip su kvapais ir su riebalu sluoksniu ant baldu? Na gal negaminat. Kotletu ir zuvies nekepat? Matyt Fast Fud ar susi vartotoja Buvau praeita savaite pas drauge. Ji pries n metu taip gyre tuos bendru virtuviu privalumus Kaip jau anksciau rasiau nematau jokiu tu dideliu pliusu. MB taip pat labai norejo viska kartu padaryti. Bet is praktiskumo as jam nenusileidau. Tai dabar pats dziaugiasi, kad ne kartu. Uzdarei duris ir sventa. Mano virtuve su valgomu uzima 24m². O tas erdviu darymas tai Man labai patiko Olandu ir anglu stilius. Ju namukai nedideli. Kambariukai maziukai(buna ir isimciu). Bet taip viskas su skoniu(nesakau, kad pas visus). Virtuviu baldeliai vienos spalvos. Neprimarginta, neperkrauta. QUOTE(jblmami @ 2008 08 17, 23:22) O kaip su kvapais ir su riebalu sluoksniu ant baldu? Na gal negaminat. Kotletu ir zuvies nekepat? Matyt Fast Fud ar susi vartotoja Buvau praeita savaite pas drauge. Ji pries n metu taip gyre tuos bendru virtuviu privalumus Neįsivaizduoju iš kur tie riebalų sluoksniai Kasdien kotletų aišku nekepam-bet pasitaiko... Šiaip kuo toliau, tuo sveikiau stengiamės maitintis-vasarą aplamai tik salotos, visokie lengvi valgiai, tame tarpe ir sušiai Dėl riebalų išpūstas reikalas, o šiaip yra trūkumėlių, jau minėjau..
Kas galva- tas nuomonė. Nežadu ginčytis ir įrodinėti savas tiesas. Mums patinka kartu - ir taškas, o atskirai jau esame turėję savuose dviejuose butukuose. Butas - ne namas. Ką gali padaryti name - niekada nepadarysi bute - rekuperacija- priverstinė ventiliacija - idealiai išvalo ir pakeičia visame name orą, geras gartraukis - ir jokių kvapų (nemalonių).Mūsų šeima -tik už svetainę ir virtuvę kartu
QUOTE(svetima @ 2008 08 18, 12:54) Neįsivaizduoju iš kur tie riebalų sluoksniai Kasdien kotletų aišku nekepam-bet pasitaiko... Šiaip kuo toliau, tuo sveikiau stengiamės maitintis-vasarą aplamai tik salotos, visokie lengvi valgiai, tame tarpe ir sušiai Dėl riebalų išpūstas reikalas, o šiaip yra trūkumėlių, jau minėjau.. Nu dar ne pas viena( draugus ar giminaicius), kuris valgyt gamina nemaciau, kad nebutu riebalu ant spinteliu As taip pat dukras auginu. Vien jas pamaitinti butu zymiai paprasciau. Bet kai teveliui( neretai ir man del kraujo pagerinimo
Kaip derinate apšvietimą svetainė + virtuvė
sugalvojom virš valgomojo stalo nuleisti tokį a la juodo metalo kandeliabrą, na tokį kaip sietyną Papildyta: QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 28, 21:04) Ir dabar dauguma naujų NT parduoda be virtuvių. Virtuvių nėra. Bendras plotas su svetaine, o virtuvei padaryta nišutė. Ką tai reiškia? taip, tas tiesa, kai pirkom butą, visi siūlomi variantai buvo su bendra virtuve. Man asmeniškai nepatinka bendra, norėčiau atskiros, bet ką daryt, kai visa kita patinka, o yra tik šis trūkumas. Pirkom bet jeigu man leistų kas nors susiprojektuoti sau- niekada virtuvė nebūtų bendra su svetaine QUOTE(Gėlėta @ 2008 08 11, 09:38) Netvarka bet vistiek...jeigu yra vaikų, žmonės mėgsta gaminti, bet kokiu atveju virtuvė niekada nebus sterili, kaip aš vadinu, vistiek bus koks puodas ant viryklės, šalia kriauklės indų ploviklio buteliukas, kempinėlės, muilas....mane asmeniškai erzina tokie dalykai....norėtųsi, kad atėjęs žmogus nematytų mano išdžiaustytų virtuvės skudurėlių , kempinėlių, bet juk taip dažnai nutinka, jeigu gyvenam ,,normaliai"
O kur dar sustatyti visokie ne į temą virtuviniai prietaisai: sulčiaspaudės, mikseriai ar pan. Po to stovi kokie nors sausi pusryčiai, tie patys tavo minėti plovimo reikalai ir t.t., ir kt. Vistiek ten kažkas stovi, kas neįsipaišo į "nuostabų dizainą".
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 23, 19:43) O kur dar sustatyti visokie ne į temą virtuviniai prietaisai: sulčiaspaudės, mikseriai ar pan. Po to stovi kokie nors sausi pusryčiai, tie patys tavo minėti plovimo reikalai ir t.t., ir kt. Vistiek ten kažkas stovi, kas neįsipaišo į "nuostabų dizainą". va va suprantu, kad matyti kaip žaidžia tavo vaikas yra puiku, bet.... anksčiau gyvenom mažagabaritiniame bute, viso buto plotas tik 20 kv aš esu už, kad virtuvė su pertvaromis pereitų į valgomąjį, bet ne į svetainę paskutiniu metu tie visokie ploviklaii, kempinės, duoninės, mikrobangės taip mane užkniso, kad ieškau atliekamo kampelio spintelėse, kur galėčiau sudėti viską ir paslėpti nuo akių.... Subjektyvi, dizainas nėra jau labai nuostabus, tiesiog mano akimis neblogai suderinta viskas, paprasta, neperkrauta
WESTA Man jusu virtuve
As asmeniskai nenoriu atskeros virtuves. Cikadelė cia tik jusu nuomanie,no nereike ja kartot kas kart Manes neerzena kempine ir indai kreukle,kita karta padetu ir isplaut indus
O as savo busimajame name virtuve planuoju, kad ji butu nei bendra su svetaine, nei atskira virtuve. Cia ziurint kaip kas supranta terminus"atskira virtuve" ir "virtuve kartu su svetaine". Pas mane virtuveje nebus duru, tiesiog ji bus atskirta nuo svetaines tam tikra pertvara, taciau is svetaines vienos puses matysis virtuves dalis. Ir as nemanau, kad galiu ja vadinti "atskira virtuve" ar "bendra su svetaine". Tiesiog ji nekris tiek i akis sedint svetaineje ir nebus izoliuota nuo bendros erdves.
Tai va as vis skaiciau skaiciau ir neupratau ka merginos vadinate "atskira" ir "bendra". Nes "atskira virtuve" as isivaizduoju tokia, kurioje yra durys ir , kuri yra visiskai izoliuota nuo kitu patalpu, nes tada tikrai kvapai nepasklis po kambarius. O "virtuve kartu su svetaine" mano mastymu yra tokia, kai yra bendroje erdveje su svetaine. Na ir prirasiau as cia
Oi, kokios karštos diskusijos čia....
Na gerai, bandysiu aš išdėstyti savo poziciją: PAs mus bute (virš 90 kvadratų) virtuvė yra atskirai (valgomasis padarytas iš balkono). Išviso apie 13 kvadratų. Nei daug nei mažai, manau 2-3 asmenų šeimai pats tas. Bet va mūsų gyvenimo būdas toks, kad dabar tikrai neverdam šaltienų po 5 valandas, nešutinam kopūstų dar po 3 valandas ir t.t. Tiesiog kaip paprasti dirbantys žmonės pusryčiaujam ir vakarieniaujam namie. O maistas dažniausia paruošiamas labai greit. Aišku savaitgaliais tai būna ilgesnė ceremonija ir meistraujama kas nors įdomiau. Be to kai ateina draugai - maisto gaminimas yra vienas iš bendrų užsiėmimų (pvz merginos padeda kepti kibinus/ pyragus ar pan. Vyrukai svetainėja organizuoja gėrimus ir t.t. Taigi, norisi kažkiek bendrumo. Be to visada smagu gaminant valgyti žvilgtelėti viena akimi ką rodos televizorius ar pan. Tai mes nusprendėme, kad sienoje griausim maždaug 1,5 pločio nišą, na kad šiek tiek sujungti su svetaine virtuvę, bet taip pat dėsime ir slankiojančias duris, kad esant reikalui būtų galima uždaryti. Na toks viduriukas tarp sujungtos ir atskiros virtuvės. O kad svetainės jungiamos su virtuvėmis iš biednumo.... na nesutikčiau. yra nemažai ir vienokių ir kitokių butų. kai yra šeima ir butas 50 kvadratų ir atskiras kambarys tik miegamasis , o daugiau sujungta, na taip, nėr geriausias variantas, bet kai yra 3 uždari kambariai ir svetainė su virtuve, tai nematau jokios bėdos. Visi kas nori gali užsidaryti kur reikia. Bent kokiu atveju aš už kompromisą: kai svetainę nuo virtuvės gali atskirti arba kaip tik sujungti reikalui esant.
pas mus turejo buti virtuve sujungta su svetaine. bet visdel to jau renkantis plyteles paskutiniu momentu apsisprendziau, kad nenoriu ju kartu
visdelto trys vyrai namie pas mane netikiu, kad stengsis palaikyti shvara virtuvej QUOTE(glinglingas @ 2008 08 24, 10:57) pas mus turejo buti virtuve sujungta su svetaine. bet visdel to jau renkantis plyteles paskutiniu momentu apsisprendziau, kad nenoriu ju kartu visdelto trys vyrai namie pas mane netikiu, kad stengsis palaikyti shvara virtuvej Dėl ko jau ko... bet dėl svečių mažiausiai suku galvą... DAžniausia vis tiek paskambina kad ateis ir dažniauisa vis tiek laiko turiu apie valandą (o tiek tikrai užtenka, kad aptvarkyti namus...) Tai indai į indaplovę, pravalai spinteles, grindis ir viskas. Išvis tas kambario laikymas tik svečiams man nesuprantamas dalykas... Be to į namus nesikviečiu tokių žmonių, kuriems turi būti ideali švara. Man namai yra mano teritorija ir pusiau pažystamų nenoriu namuose. Jei jau su tokiais reikia susitikti - dažniausia einam į kavinę, QUOTE(cudo @ 2008 08 23, 20:23) Cikadelė cia tik jusu nuomanie,no nereike ja kartot kas kart forumas viešas, kultūringai galima kartoti ir sakyti, kiek nori Manes neerzena kempine ir indai kreukle,kita karta padetu ir isplaut indus labai smagu, kad jūsų neerzina
musu 2kambariu butukas nedidelis ir wirtuwe mini buwo tai sujungem su swetaine ir didesne erdwe gawos ir man paciai graziau ir smagiau
QUOTE(jadzka @ 2008 08 24, 10:23) O kad svetainės jungiamos su virtuvėmis iš biednumo.... na nesutikčiau. yra nemažai ir vienokių ir kitokių butų. kai yra šeima ir butas 50 kvadratų ir atskiras kambarys tik miegamasis , o daugiau sujungta, na taip, nėr geriausias variantas, bet kai yra 3 uždari kambariai ir svetainė su virtuve, tai nematau jokios bėdos. Visi kas nori gali užsidaryti kur reikia. Visų pirma - kas yra virtuvė ir svetainė? Tai atskiros patalpos, vartykit kaip norit. Vienoje valgom, gaminam, kitoje ilsimės, leidžiame laisvalaikį ir priiminėjame svečius. Ar galime lyginti virtuvę su nišute "tipo virtuvė"? Ne. Ar gali būti niša - virtuvė didelė ir maža? Gali. Pvz. užsienyje paplitęs socialinis būstas arba butas - studija nuomojamas mažas pajamas turintiems žmonėms, studentams ir pan., kur kelių kv. metrų nišutėje sutelpa universali spintelė: kriauklė, šaldytuviukas, dviejų skylių elektrinė plytelė ir šiukšliadėžė. Viskas. Štai toks dalykas populiarus, ir tai tik pigiuose būstuose. Šiek tiek didesnio ploto virtuvėlės - nišos populiarios viengungių ar karjeristų butuose, kuriuose tik pusryčiaujama arba pasišildomi pusfabrikačiai, t.y. niekas nieko ypatingo negamina. Normaliuose erdviuose butuose, namuose nėra tokių nišų, nišučių, tipo virtuvių. Yra normali virtuvė, kuri sujungta su valgomuoju, arba atskirai valgomasis, svetainė visiškai kitoje vietoje arba visiškai atskira zona. Nes tenkinami skirtingi poreikiai. Bet kai nėra vietos, mažas butas, tavo minėtas 50 kv. m plotas yra mažesnis už vidutinį, tai galbūt nėra galimybės įrengti atskirą virtuvę. Nes ji bus kaip kišenė. Todėl patogiau ir racionaliau daryti bendrą erdvę su svetaine. Bet taip daroma ne dėl to, kad tai erdvus būstas.
Be to kokia yra pagrindinė virtuvės sujungimo su svetaine priežastis? Ne bendravimo trūkumas, ne galėjimas TV žiūrėti su kitais (TV galima ir virtuvėje įsirengti), ne kt. smulkmenos. Pagrindinė priežastis yra didesnės erdvės išlošimas. Būtent didesnė erdvė
O jei nereikia didesnės erdvės ir ji yra, tai jungimas nebereikalingas arba neracionalus, nes kam reikalingos salės, jei gyvenam ne rūmuose. Tai koks tikslas turint didelio ploto namus ar butus daryti svetaines su nišutėmis? QUOTE Pagrindinė priežastis yra didesnės erdvės išlošimas. Būtent didesnė erdvė Subjektyvi, o ar domites architektura , interjero madom ir pan. dalykais? Tiesa, labai daznai zmones jungia svetaaine su virtuve " is biednumo", bet jei pavartytumet naujausius uzsienio ( gink dieve, ne lietuvaiciu) zurnalus su prabangiausiais interjerais, kokiu LT nesu kaip gyva maciusi, pamatytumet, kad bendru siu patalpu projektuojama dauguma
Tas ir yra, kad labai domiuosi interjeru ir nuolat perku pvz. rusiškąjį "Salon", nors gal tau jis ne rodiklis. Dažnai skaitau užsienio info. Nes pastaraisiais mėnesiais kaip tik įrenginėjau vieną būstą. Vienetai prabangiuose namuose daro bendras erdves, tai greičiau išimtis, nei taisyklė. O išimtis nesiimčiau vertinti kaip įprastą, nuolatinį reiškinį.
Sprendžiant, ar daryti virtuvę kartu, ar atskirai, man mažiausiai rūpėtų pasaulinės tendencijos. Aš esu individas ir aš tame būste gyvensiu. Taip, man būtų įdomūs pliusai ir minusai, tačiau tikrai nekreipčiau dėmesio į tai, kad užsieny niekas to nedaro. Aš galiu pasidaryti taip, kaip apskritai niekas nedaro ir jaustis patenkinta, nes man taip atrodys geriausiai.
|