plepame toliau apie meniu vaikučių
QUOTE(ulyja @ 2009 07 30, 14:11) mes daugiausia valgom kalakutiena bet nu ir kaina jos, 300g apie 20lt sumokejau QUOTE(Linutia @ 2009 07 30, 15:19) mes daugiausia valgom kalakutiena bet nu ir kaina jos, 300g apie 20lt sumokejau tai ir mes kalakutieną
Sveikos mamytės.
Sveikutes
Nu as ir jungiuosiu jau pas jus Taip pat avizu kose,grikiu,kvieciu. Nu apsvieksit mane kokiu dar? 6menesiu svere 8kg 300g. Tai kita savaite eisim pasisverti tai bus kokie 400g priaugta
as dar duodu cukinija, daviau burokeli, bet maniske linkusi skystai daryti, tai nebeduodu nes ziauriai paleidzia jai vidurius
del kruopu duodu avizu ir mieziu, ryziu nevalge, grikiu reik pabandyt duot. bet maniske gudri, kruopu nevalgo be druskos o kokius tu duodi zirnelius? ir kaip juos paruosi?
sveikos mamytes
QUOTE(realax @ 2009 07 31, 09:45) sveikos mamytes o tai visiskai jokiu darzoviu nevalgo? ar pacios kosytes? bandyk po vienos rusies darzove siulyti, gal susigundys kazkuria. gal idek sviestuko truputi arba laseli alyvuogiu aliejaus QUOTE(realax @ 2009 07 31, 10:45) sveikos mamytes Pabandyk duoti bulve su moliugu, ji siek teik saldesne gal tada bent prades po truputeli valgyt, poto ivesk morka ir t.t. ir gal po ilgu bandymu prades. Sekmes ir kantrybes QUOTE(Linutia @ 2009 07 31, 07:58) as dar duodu cukinija, daviau burokeli, bet maniske linkusi skystai daryti, tai nebeduodu nes ziauriai paleidzia jai vidurius del kruopu duodu avizu ir mieziu, ryziu nevalge, grikiu reik pabandyt duot. bet maniske gudri, kruopu nevalgo be druskos o kokius tu duodi zirnelius? ir kaip juos paruosi? Kiauliena kaip tik mano daug skaniau valgo negu pvz vistiena,ar jautiena. Kaiuliena is kaimo,tai iznau kad lietuviska Zirneliu prisiskynus is darzo,uzsisaldzius. O siaip tai verdu su darzovem ir tiek,ir pertrinu blenderiu,visas ruosimas Nu burokeliu nebandziau,nes man atrodo kad ankstoka. Va,cukinija pamirsus buvau. Reiks parsivezt is kaimo QUOTE(*sinsiliuke2* @ 2009 07 31, 21:50) Kiauliena kaip tik mano daug skaniau valgo negu pvz vistiena,ar jautiena. Kaiuliena is kaimo,tai iznau kad lietuviska Zirneliu prisiskynus is darzo,uzsisaldzius. O siaip tai verdu su darzovem ir tiek,ir pertrinu blenderiu,visas ruosimas Nu burokeliu nebandziau,nes man atrodo kad ankstoka. Va,cukinija pamirsus buvau. Reiks parsivezt is kaimo mano kiauliena irgi puikiai, nes tikrai naturali, ekologiska is kaimo ryzius bandyk kartu su dziovinta slyva.. as dziovintas slyvas arba paverdu, arba nuplikau ir idedu i ryzius ir kartu blenderiuoju avizinius ribsnius paskaninu bananu, kriausem, obuoliukais, ivairiomis uogytemis, grikius duodu naturalius be nieko.. bet sakiau gaila jau leliuko, duosiu su sveistuku bent jau as po visu maitinimu vis dar duodu savo pienelio.. bet visaks sakiau.. baigsiu .. nuo 8 men. per pietus pienuko nebeduosiu Papildyta: bet siaip jau irgi senka fantazija... tyreles vaisines darau tai: slyva+kriause, obuolys+kriause, bananas+aviete, bananas+melyne.. kokias jus dar duodate vaisiu tyreles? turiu omenyje nepirktine so pacios darote ne sme spirktiniu is viso nieko nevalgom kolkas
gavau agurotį.valgo aguročius vaikai ar ne?
QUOTE(ulyja @ 2009 08 01, 23:55) Pabandyk ir suzinosi Nu as siandien bloga dalyka padariau,bet uztat kaip mano vaikas valge As neverdu pati tyreliu.Musu tyreles;tai y maitintuva pridedu vaisiu,sausainiu ir visa musu tyrele QUOTE(*sinsiliuke2* @ 2009 08 02, 13:26) Pabandyk ir suzinosi Nu as siandien bloga dalyka padariau,bet uztat kaip mano vaikas valge As neverdu pati tyreliu.Musu tyreles;tai y maitintuva pridedu vaisiu,sausainiu ir visa musu tyrele Aisku ne mano reikalas, bet man labai gaila tu vaikuciu, kuriu mamos visiskai neziuri ka jiems duoda QUOTE(Žvėriukė @ 2009 08 02, 15:54) Aisku ne mano reikalas, bet man labai gaila tu vaikuciu, kuriu mamos visiskai neziuri ka jiems duoda O kuo blogai sausainis?
aš ir griežtai su maistu,mano nuomone spės atsivalgyt visokių š.. dar paskui,tai dabar toks biškį dietinininkas vaikas
QUOTE(*sinsiliuke2* @ 2009 08 02, 15:54) O kuo blogai sausainis? O siaip matau nera ka ir diskutuot vaiko maitinimo klausimais....nes ziuriu mama jau "labai kompetetinga" Mano vyras is parduotuves Cipsus parsinesa, bet net ir jam yra zinoma ir aisku, kad tai nera geras maistas....kaip ir Hipp naktine sausainiu kosele tokiam vaikui...... O kad tavo vyresnele nevalgo, tai jau tikrai ne delto, kad labai maista ziurejai, o del to, kad vaikas tiesiog nevalgus.....ir nera ko jos gailetis...ateis laikas ir valgys...arba visada valgys nedaug . Mano tetis jau pensijinio amziaus, tai zinok irgi mazai valgo, bet man jo visiskai negaila QUOTE(Žvėriukė @ 2009 08 03, 14:01) O kad tavo vyresnele nevalgo, tai jau tikrai ne delto, kad labai maista ziurejai, o del to, kad vaikas tiesiog nevalgus.....ir nera ko jos gailetis...ateis laikas ir valgys...arba visada valgys nedaug . mano ir nevalgus buvo.iki gal kokių 5 metų.paskui pradėjo šlamšti viską iš elės
sveikos damos
karstos diskusijos uzvire nesipykit, juk tikrai leliuko maitinimas ir auginimas yra kiekvienos reikalas ir nereikia gailetis nei mazu nei dideliu... kaip ismanom taip ir darom, o nevalgiuku mamos, tai visai naturalu, kad viska bando, kad tik kudikelis kanors i burna paimtu tyreliu tai as neverdu, o tiesiog trinu valgau arbuza ir jam duodu paciulpti.. valgau slyva ir jam duodu paragauti savo "protezais" beje, mums vakar islindo pirmas dantukas.. velyyyyvi mes QUOTE(IndreZ @ 2009 08 03, 15:12) o nevalgiuku mamos, tai visai naturalu, kad viska bando, kad tik kudikelis kanors i burna paimtu beje, mums vakar islindo pirmas dantukas.. velyyyyvi mes bet ar reikia bet kokiais būdais tą vaiką pamaitint?pagrindinis maistas vis dar išlieka mp ar mišinukas,suvalgė košės šiandien mažiau ryt suvalgys daugiau.o tokia vegeta tai ten yra vienas e kuris yra uždraustas kitose šalyse. QUOTE(IndreZ @ 2009 08 03, 14:12) sveikos damos karstos diskusijos uzvire nesipykit, juk tikrai leliuko maitinimas ir auginimas yra kiekvienos reikalas ir nereikia gailetis nei mazu nei dideliu... kaip ismanom taip ir darom, o nevalgiuku mamos, tai visai naturalu, kad viska bando, kad tik kudikelis kanors i burna paimtu tyreliu tai as neverdu, o tiesiog trinu valgau arbuza ir jam duodu paciulpti.. valgau slyva ir jam duodu paragauti savo "protezais" beje, mums vakar islindo pirmas dantukas.. velyyyyvi mes Nu taip...kaip ismanom, taip ir darom....uztai ir pasiuliau cepelinu duot...gi bulve ir mesa...ko ne maistas Mano ismanymu,tai mano vaikas valgo MP ir darzoviene(bulve-morka-zirneliai; bulve-morka-kopustas; bulve-moliugas; morka-zirneliai; bulve-kopustas-cukinija)
Žvėriuke, pargrisk pas mus
Niu mano vaikas irgi taip valgo
valgom grudiniu koseliu ir darzovieniu, bet as viska verdu pati ir be vegetu parduotuviniu jis nieko neragaves, apart obuoliu tyreles, kuria sekmingai isgrudo uz vartu beje.. musu seima jau gana seniai susipykus su vegeta.. mes naudojam TIK druska ir pipirus, jokiu spalvotu prieskoniu...
As tik viena karta daviau tos vegetos...dieve tu mano...o cia tragedija darot JUS
Mano vaikas dar nevalges nei braskiu nei vysniu nei avieciu ar melyniu Mes dar tik du auginam dantukus...irgi velai isdygo.Mergyte mano jau tokio amziaus turejo keturis dantukus QUOTE(*sinsiliuke2* @ 2009 08 03, 20:32) As tik viena karta daviau tos vegetos...dieve tu mano...o cia tragedija darot JUS Mano vaikas dar nevalges nei braskiu nei vysniu nei avieciu ar melyniu Mes dar tik du auginam dantukus...irgi velai isdygo.Mergyte mano jau tokio amziaus turejo keturis dantukus Tai tu,mamuk, tada ir nesigirk, kad vaikui troskinio su Vegeta duodi, jei nenori "graziu" komentaru susilaukt O uogyciu duok....juk nuo 6,5 menesiu jau galima.
tikrai!
nepulkim cia kaip kokios nezinau, zmogus pasidziauge, kad vaikiukas geriau valgytu maisteli pagardinta.. o mes... tas dantukas vienas man jau pradeda papuka kandzioti
Mamukai, kelinta valanda jusu vaikai pietauja? Nu ta prasme kelinta valanda valgo darzoviu kosyte? Cia gal galetu atsakyt tos mamytes kurios dar maitina savo pienuku,o papildomas maitinimas prisidejes tik vienas t.y. darzoviu kose
Maniskis valgo 12 valanda...bet as kiek skaitau visas mitybos "instrukcijas" tai dar tures but itraukti ir priespieciai Zodziu nezinau ar supratot ka norejau paklaust, bet jei kuri supratot, tai atsakykit kaip jus zadat paskirstyt tuos maitinimus
niu sveika
musu tai nusistovejes toks grafikas: 7:00 - mano pienukas ir toliau liulia iki kokiu 8:30..9:00 10:00 - grudu kosyte 6+ mano pienukas (kiek nori atsigerti.. dazniausiai suvalgo visa papuka) 11:00-12:00 trumpukas miegelis... 13:00 - darzoviu kosyte su mesyte + mano pienukas (kiek nori atsigeria.. girdejau kad negalima atseit.. bet maniskis nori, tai as jam ir duodu.. jau kai pradesiu retinti papuka.. tada ir neduosiu po darzovienes to papuko, o duosiu vandenuka, bet kolkas mums taip gera, taip ir darom.. tustinames gerai, svorio augam gerai, jauciames gerai 14:00 - 16:00 (kartais iki 16:30) pietu miegelis 16:30 mano pienukas 18:00-18:30 vaisiu tyrele 20:00 mano pienukas 21:00 naktinis miegelis 23:00 miegantis mano pienuko paziaumoja ir viskas.. tai vat mes taip valgom... nezinau... mums kolkas viskas ok.. Papildyta: beje.. jokiu as mitybos instrukciju neskaitau..... vadovaujuosi savo nuojauta ir ziuriu kaip jauciasi mano leliukas visos skirtingai maitina ir visos skirtingu laiku..skirtinais tarpais..maniskis stabiliai beveik kas 3 val. ir valgo..
Sveikutes
skaiciau, kad dedat dzovintus vaisius i kruopu kosytes. vakar nupirkau dzovintu kriausiu (zaliu nesinori pirkti bo parduotuvese tokios "plastmasines" ner lietuvisku QUOTE(Linutia @ 2009 08 05, 08:20) Sveikutes skaiciau, kad dedat dzovintus vaisius i kruopu kosytes. vakar nupirkau dzovintu kriausiu (zaliu nesinori pirkti bo parduotuvese tokios "plastmasines" ner lietuvisku jo,užpildavau slyvas virintu karštu vandeniu.kriaušės nepučia vidurių?kažkur kažką girdėjau ar ne? QUOTE(ulyja @ 2009 08 05, 11:56) as taip ir padariau aha, gali pust QUOTE(Linutia @ 2009 08 05, 12:19) as taip ir padariau aha, gali pust abrikosai beje ir minkština
Mes jau perejom prie misinuko nuo 7 men tai valgymo rezimas toks:
Apie 8 val misinukas isgeria kokki 90ml ir toliau miega. 10val kose, dazniausiai avizine, nes linke viduriukai kieteti. nuo11.30 iki 12.30 miegutis 13val darzoviene su mesyte+arbatyte, o po pusvalanduko kai siek teik suvirskina misinuko isgeria apie 120ml 14.30 val miegutis 17val vaisiu tyrele arba kokia kosyte is Hipp, arba ryziu kosyte + 150 ml misinukas 20 val. kosyte su vaisiais ar uogom apie 160 ml 22val. misinukas 210 ml ir apapukas ismiegam visa nakti iki ryto tfu tfu, kai nebeliko man pienuko dabar miegam skaniai ir saldziai atsigere misinuko As savo maziukui kazkaip neduodu dziovintu vaisiu, nes dabar daug uogyciu svieziu atsiradusiu tai jas ir dedu, o kai ju nebuvo tai dedavai Hipp trintas vaisiu tyreles i kosyte, bet kazkaip brangiai gaudavosi
o sakykite nuo kada reikia duoti vaikui 3 koses? mes pradejome valgyti nuo 5 men. 5 men valgeme viena kose, nuo 6 pradejau duoti 2 koses. O kada pradeti duoti 3 koses? Ir kada ta mesyte? Mes tai valgome MP, tik kad man labai sunku. Niema kruties, tik mieganciai galiu isliulyti. Seniau duodavau nutraukta su sauksteliu, nes buteliuko nenori, o dabar ir nutraukta sunkiai valgo, daug ispurskia. Butu daug paprasciau duoti koses, nu bet jeigu dar nelaikas, tai sakau galima dar ir pasikankinti. Visvien nebeilgai... Ir kada cia ta mesyte reikia ivesti? Vieni sako kad kuo greiciau, kiti sako neskubeti...
As mesyte ivedus jau nuo 6 men...
beje, jei tavo kruties ji neima ir ispurskia is burnytes, tai manau ji naturaliai jau pati atsisako tavo pienuko.. vadinasi ji nori normalaus maistelio... as tai matau, akd man gana kolkas pienuko ir tu dvieju kosiu ir tyreles, jis lapnoja kaip nezinau kas.. tai tikrai negalvoju kad jam reikia 3ios koses.. o vaisius dziovintus tai taip nuplikydavau akrstu vandeniu, o dabar visur dedu tik naturalias uogytes ir vaisiukus
maniškė vis dar purtosi po kruopienių ir spjaudosi.įdomu kada praeis
sveikos mamytes
QUOTE(viva 31 @ 2009 08 07, 12:30) sveikos mamytes o tai kam ja duodi, ta grikiu kose. Jeigu nevalgo, tai ir neduok. Mano sunus irgi grikiu nevalge, taigi yra daugiau visokiu kruopu ir be grikiu. Mergaite tai valgo tik maisytus su avizom. Skaninu uogienem. Papildyta: QUOTE(IndreZ @ 2009 08 05, 19:04) As mesyte ivedus jau nuo 6 men... beje, jei tavo kruties ji neima ir ispurskia is burnytes, tai manau ji naturaliai jau pati atsisako tavo pienuko.. vadinasi ji nori normalaus maistelio... as tai matau, akd man gana kolkas pienuko ir tu dvieju kosiu ir tyreles, jis lapnoja kaip nezinau kas.. tai tikrai negalvoju kad jam reikia 3ios koses.. O po kiek jinai suvalgo tos koses? Maniske tai tikrai neblogai valgo, bet sakyciau nelabai daug suvalgo 120-140 ml. Tikriausiai i skranduka nelabai telpa. Tai ir sakau, gal geriau dazniau, bet maziau. O su tuo kruties neeminu, tai mes nuo 3 menesiu kokiu vargstam, bet dabar dar sunkiau negu seniau. As nepasakyciau, kad jinai nenoretu, lyg ir nori, bet pradeda ciulpti pienuka ir pradeda sukinetis, jai viskas idomu, pradeda ciupineti mano bliuske, mane kalbinti, vel ciulpia, vel griebia liemeneles, patampo, vel mane pasnekina, tada nusisuka paziureti kas uz nugaros, o jeigu dar kokie garsai pasklinda, tai butinai reikia atsikelti paziureti... Nu zodziu kaip restorane: valgom, snekuciuojames. Taip ir sociai nepavalgo. Per daug idomiu dalyku yra be valgymo
Manoji pradejo tik po kelis saukstelius valgyt koses,kazkaip nenori,spjauna,daugiau gert nori ir misinuku,grikiu isvis nemegsta,vakar ryzius pabandziau-nepatiko! Avizu kose skysta dar valgo...ir priaugom tik 300g
Labas Mamytes,
Mano 7 mėn vaikutis labai mėgsta jogurtą. Kokį duoti? ir apskritai ar galima jogurto tokiam leliukui? QUOTE(Mamamija100 @ 2009 08 10, 13:16) Labas Mamytes, Mano 7 mėn vaikutis labai mėgsta jogurtą. Kokį duoti? ir apskritai ar galima jogurto tokiam leliukui? As saviskiui nuo 7 men pradejau duoti jogurtuka ta Hipp ir varskyte, jam labai patinka ir galima. QUOTE(Taikute @ 2009 08 10, 13:33) As saviskiui nuo 7 men pradejau duoti jogurtuka ta Hipp ir varskyte, jam labai patinka ir galima. Man Hipp jogurto nekyla ranka pirkti... Kaip gali jogurtas ir varske taip ilgai laikytis.. QUOTE(Mamamija100 @ 2009 08 10, 13:48) Man Hipp jogurto nekyla ranka pirkti... Kaip gali jogurtas ir varske taip ilgai laikytis.. Na, nemanau, kad tas Hipp jogurtas ar varskyte kazkokia bloga gi neleistu pardavineti leliukam beleko, bet zinoma naturalus yra naturalus QUOTE(Mamamija100 @ 2009 08 10, 12:48) Man Hipp jogurto nekyla ranka pirkti... Kaip gali jogurtas ir varske taip ilgai laikytis.. man su tuo vaikišku maisteliu tai QUOTE(skruzdeda @ 2009 08 07, 22:29) o tai kam ja duodi, ta grikiu kose. Jeigu nevalgo, tai ir neduok. Mano sunus irgi grikiu nevalge, taigi yra daugiau visokiu kruopu ir be grikiu. Mergaite tai valgo tik maisytus su avizom. Skaninu uogienem. Papildyta: O po kiek jinai suvalgo tos koses? Maniske tai tikrai neblogai valgo, bet sakyciau nelabai daug suvalgo 120-140 ml. Tikriausiai i skranduka nelabai telpa. Tai ir sakau, gal geriau dazniau, bet maziau. O su tuo kruties neeminu, tai mes nuo 3 menesiu kokiu vargstam, bet dabar dar sunkiau negu seniau. As nepasakyciau, kad jinai nenoretu, lyg ir nori, bet pradeda ciulpti pienuka ir pradeda sukinetis, jai viskas idomu, pradeda ciupineti mano bliuske, mane kalbinti, vel ciulpia, vel griebia liemeneles, patampo, vel mane pasnekina, tada nusisuka paziureti kas uz nugaros, o jeigu dar kokie garsai pasklinda, tai butinai reikia atsikelti paziureti... Nu zodziu kaip restorane: valgom, snekuciuojames. Taip ir sociai nepavalgo. Per daug idomiu dalyku yra be valgymo maniskis tia koses suvalgo tiek kiek nori.. as negrudu per prievarta.. o del maitinimo. tai aisku..as jau stengiuos buti visiskai kambaryje viena.. jokiu baru, jokiu gamtu valgant.. ens per daug jam visokiu idomiu dalyku aplinkui,. per daug jau i viska reaguoja.. ir tada TIJRAI nepavalgo.. kaip tu sakai,.. apsiziuri, pasisypso, pakalbina, patampo, paploja taip ir baigiasi visi valgymai.. o kai ramiai..dviese..visai kitas reikalas mano grikiu lapnoja oj oj oj kaip skaniai Papildyta: QUOTE(Mamamija100 @ 2009 08 10, 12:16) Labas Mamytes, Mano 7 mėn vaikutis labai mėgsta jogurtą. Kokį duoti? ir apskritai ar galima jogurto tokiam leliukui? hmmmmmmm as dar nedaviau... bet gal jau galima pabandyti? o apie HIPP tai turiu savo tvirta nuomone... nesakau kad ten visiskai blogai..aisku neleistu leliukams.. bet geras pasakymas buvo: jus pastoviai patys suauge.. pavalgykit konservus. ar labai bus skanu ir busit laimingi.. man irgi tas galiojimas po pora metu tai varo i nevilti.. kas ten gali buti naturalu? kol yra dabar vaisiai ir uogos.. kodel nesinaudoti proga pacioms gamintis??? gi taip paprasta viskas! su blenderiu pokst pokst ir yra tau tyrele. geriau jau anturalios valskytes..su kokia uogyte ir nereikes jokiu hippo QUOTE(*sinsiliuke2* @ 2009 08 02, 13:26) vegetos del skonio indejau,tai mano vaikas kaip niekad isiziojes sedejo,lauke kad greiciau duociau koses Vegeta turi E621 skonio stipriklio, kuris gali sukelti daugelį ligu.. QUOTE(viva 31 @ 2009 08 07, 12:30) sveikos mamytes O kokius grikius perkate ir ar yra kokia grikiu košė paruošta.. QUOTE(Poskis @ 2009 08 11, 12:24) Vegeta turi E621 skonio stipriklio, kuris gali sukelti daugelį ligu.. O kokius grikius perkate ir ar yra kokia grikiu košė paruošta.. 1.faktas kaip blynas,geriau nenaudoti. 2.paprasti grikiai su blenderiu pervarau paskui,ale kad nevalgo maniškė |