Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lengvo maisto receptų kampelis
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Dryžuota
Oi, kokia smagi temele. Tik gaila, kad ne visi receptukai nekaloringi, pvz. aviziniai blynelia. Is patrties zinau (nes laaabai juos megstu ir karstus, ir saltus tongue.gif ), kad aliejaus jie pritraukia nemazai. O jei aliejaus nepili - prastai iskepa vidus. Arba misraines su majonezais. Skanu labai, bet dėl jų liesumo g.gif

as viska gardinu naturaliu jogurtu su bazilikais.
Sierra
QUOTE(Dryžuota @ 2008 01 10, 14:23)
Oi, kokia smagi temele. Tik gaila, kad ne visi receptukai nekaloringi, pvz. aviziniai blynelia. Is patrties zinau (nes laaabai juos megstu ir karstus, ir saltus tongue.gif ), kad aliejaus jie pritraukia nemazai. O jei aliejaus nepili - prastai iskepa vidus. Arba misraines su majonezais. Skanu labai, bet dėl jų liesumo  g.gif

as viska gardinu naturaliu jogurtu su bazilikais.
*

Aš kepiau ant tefloninės keptuvės. thumbup.gif Svarbu neperkaitinti ir nepritraukia nieko. ax.gif Viskas iskepe gerai. Gal tu vien iš avižinių dribsnių kepi? g.gif Gal dėl to labai traukė? doh.gif
zebriuke
QUOTE(Sierra @ 2007 12 19, 20:49)
AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNELIAI

50g Avižinių dribsnių
70g Mū 1proc pieno
50g Morka
10g Sojų dribsnių kepimui
10g Sėlenų
30g Svogūnas
1 (50g) kiaušinis

Viso: 320g = 539kcal
        100g = 168kcal

Avižinius dribsnius prieš sumaišant pamirkyti piene. Gavosi keturi blyneliai. Kažkuom priminė bulvinius  biggrin.gif

Skanaus!
*

skamba labai skaniai! bigsmile.gif butinai reikes isbandyti ax.gif
aciu uz receptuka 4u.gif
libaja
Troškinys

340 g. virtų baltų pupelių 566
150g. tarkuotos morkos 67,5
150 g. svogūnų 57
10 g. aliejaus 88
50 g. pomidorų padažo 47,5
Tinka pipirai, karis, saldžioji paprika.
700 g. 826.5

100 g. troškinio - 120 kcal.

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas tarkuoti stambia tarka, sudėti pupeles, aliejų, pripilti vandens, prieskonių uždengus dangčiu troškinti kol svogūnai suminkštės. Pabaigoje įdėti pomidorų padažą ir dar kokias 5 min. patroškinti.
Bjuti
Vieną dieną labai užsinorėjau varškės apkepo, tai pabandžiau susiskaičiuoti, kiek tas malonumas turi kcal. Taigi:
3 pakeliai liesos varškės (600g)
2 kiaušiniai
50 g. krakmolo
70g. manų
140 g. cukraus
pakelis vanilinio cukraus

Viską sumaišau, įpilu truputį vandens, skardą iškloju kepimo popieriuje ir kepu smile.gif

Namie turiu visus tikslius paskaičiavimus. Bet atsimenu, kad iškepusio apkepo 100 g = 191 kcal. Valgau su liesu jogurtu. Labai gerai, kai kamuoja pms ir labai norisi ko nors saldaus smile.gif

p.s. vietoj cukraus galima naudoti saldiklį. Aš tiesiog pabaigusi jį buvau. Taip būtų dar mažiau kalorijų smile.gif
Rose Prick
būčiau labai dėkinga jei kuri išsamiau paaiškintumėt kaip varškės apkepas gaminamas,nemoku aš blush2.gif gal turit ir kitokių receptų,nes nenaudoju krakmolo?
idea fix
Visai neseniai "atradau" naujas salotas. Ta prasme žvilgt į šaldytuvą, o ten nieko nėra. Teko kažka išradinėti:

Salotos Nr vienas

Tarkuotos morkos per pusę su pjaustytais ir rankom minkytais kopūstais. Biskeliuką druskos, aliejaus ir pora šaukštų moliūgo sėklų.

Salotos Nr du. Receptas atsirado po apsilankymo parduotuvej:

Tarkuotos morkos, moliūgų sėklos, saulėgrąžos, linų sėmenys ir sezamo sėklos. Šlakelis aliejaus, druskos - ir viskas

Produktai maišomi tokiu santykiu, kaip kam norisi 4u.gif

Labai skanu, daug vitaminų ir sotu.
Brūkšniukas
QUOTE(Rose Prick @ 2008 01 23, 18:20)
būčiau labai dėkinga jei kuri išsamiau paaiškintumėt kaip varškės apkepas gaminamas,nemoku aš  blush2.gif  gal turit ir kitokių receptų,nes nenaudoju krakmolo?
*

500 gr. varškės
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai sviesto
5 šaukštai manų kruopų
pusė stiklinės pieno

manų kruopas reikia pamerkti piene pusvalandžiui, baltymus išplakti, svietą išlydyti - pasidaro greiai, o dar greičiau dingsta lotuliukas.gif
chille
manau razinos irgi nepamaishytu ax.gif
bet kad varshkes apkepas nera toks jau ir lengvas maistas, nebent deti liesa varshke, bet tada irgi nelabai skanu..
rozinee
QUOTE(chille @ 2008 02 02, 16:41)
manau razinos irgi nepamaishytu  ax.gif
bet kad varshkes apkepas nera toks jau ir lengvas maistas, nebent deti liesa varshke, bet tada irgi nelabai skanu..
*

Aš kepu šį apkepą, naudoju liesą varškę - labai skaniai gaunas rolleyes.gif
Saksona
QUOTE(rozinee @ 2008 02 02, 16:52)
Aš kepu šį apkepą, naudoju liesą varškę - labai skaniai gaunas  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif visad ir visur dedu liesą varšę, nes daugiau turi kalcio. nepasakyčiau, kad ji mažiau skani g.gif
chille
gal ir teisybe, tik manau kad riebesne varshke visgi skaniau. reiks su liesa pabandyt smile.gif
Llauritta
QUOTE(Net @ 2006 02 24, 12:56)
Žuvies apkepukas su mocarella :

4 žuvies filė (jūros lydekos ar kt.)
4 rutuliukai mocarella (galima mažiau, galima improvizuoti su Šilano ar picarella)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. aliejaus
1 v.š. citrinų sulčių
6 vidutiniai pomidorai (nulupti ar ne - pagal jūsų norus)
džiovintas raudonėlis
čiobrelis
druska
pipirai

Indą ištepti aliejumi. Žuvies file nuplauti, nusausinti. Abi žuvytės filė puses aptepti mišinuku iš: garstyčių, citrinų sulčių, aliejaus, prieskonių. Žuvytę dėti į indą, apdėlioti sūrio ir pomidoro griežinėliais. Ant viršaus galima dar pabarstyti čiobrelių. Kepti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
*

Šiandien pietums išbandžiau, tik dėjau Fetos sūrį, tai net MB apsilaižė, nors žuvies nelabai mėgsta thumbup.gif
Spygliuotė
QUOTE(Sierra @ 2007 12 19, 19:49)

50g Avižinių dribsnių
70g Mū 1proc pieno
50g Morka
10g Sėlenų
30g Svogūnas
1 (50g) kiaušinis

100g = 168kcal

Avižinius dribsnius prieš sumaišant pamirkyti piene. Gavosi keturi blyneliai. Kažkuom priminė bulvinius  biggrin.gif

Skanaus!
*

skaniai skamba, reikia isbandyt smile.gif aciu wink.gif
Bransha
QUOTE(Sierra @ 2007 12 19, 20:49)

50g Avižinių dribsnių
70g Mū 1proc pieno
50g Morka
10g Sėlenų
30g Svogūnas
1 (50g) kiaušinis

100g = 168kcal

Skanaus!
*

taij 4 blynai 539 kcal? blink.gif
Rose Prick
QUOTE(Llauritta @ 2008 02 19, 14:00)
Šiandien pietums išbandžiau, tik dėjau Fetos sūrį, tai net MB apsilaižė, nors žuvies nelabai mėgsta  thumbup.gif
*

perskaičiau ir taip užsimaniau essen.gif nuspręsta-savaitgalį-žuvis biggrin.gif
monyte
Turbut visos zinot kiek koloriju turi sauja ryziu,o kiek tunas turi parasyta ant dezutes.Taigi,labai paprasta:
Isvirtus ryzius sumaisyti su tuno koneservu(geriau naturalaus)+ saukstelis alyvuogiu aliejaus, galima valgyti salta ir silta (paragaukit ir taip ir taip,man skaniau salta)Nesilaikancios dietos gali visa sita sumaisyti su majonezu...nepatieksit,bet laaaabai paprasta ir skanu.Mano maze net kartu su manimi valgo essen.gif
Papildyta:
QUOTE(Rose Prick @ 2008 01 23, 18:20)
būčiau labai dėkinga jei kuri išsamiau paaiškintumėt kaip varškės apkepas gaminamas,nemoku aš  blush2.gif  gal turit ir kitokių receptų,nes nenaudoju krakmolo?
*

O as i apkepa niekada krakmolo nededu schmoll.gif
500 gramu varskes,1 st manu kruopu,3 kiausiniai,sladiklis.Viska sumaisyti iki vientisos mases ir palaikyti kol manai isbrinks (apie 30 min.) Siaip razinas dar dedu,varskes apkepas be razinu g.gif nezinau...nezinau... Ir viskas...ir i orkaite... bigsmile.gif
linnde
QUOTE(monyte @ 2008 02 24, 17:44)
Turbut visos zinot kiek koloriju turi sauja ryziu,o kiek tunas turi parasyta ant dezutes.Taigi,labai paprasta:
Isvirtus ryzius sumaisyti su tuno koneservu(geriau naturalaus)+ saukstelis alyvuogiu aliejaus, galima valgyti salta ir silta (paragaukit ir taip ir taip,man skaniau salta)Nesilaikancios dietos gali visa sita sumaisyti su majonezu...nepatieksit,bet laaaabai paprasta ir skanu.Mano maze net kartu su manimi valgo essen.gif
*

as irgi panasiai valgau, tik dar svogunu laisku idedu ir valgau su pomidoru smile.gif tikrai neapsakomai skanu essen.gif tiesa, siltas toks maistas ir man neskanus - turi kazkoki specifini kvapa is skoni...
monyte
QUOTE(linnde @ 2008 02 24, 20:49)
as irgi panasiai valgau, tik dar svogunu laisku idedu ir valgau su pomidoru smile.gif tikrai neapsakomai skanu essen.gif tiesa, siltas toks maistas ir man neskanus - turi kazkoki specifini kvapa is skoni...
*

Gal cia sltas tunas toki nelabai malonu kvapa skleidzia g.gif ,as irgi kartais svoguno isipjaustau (galvutem),kazkaip pamirsau pamineti,tik man nelabai patinka,kad jis taip traska,kai valgai ir visai neseniai is uosvienes suzinojau triuka - supjaustyta svoguna apiplikyti verdanciu vandeniu...ir nebetraska... thumbup.gif
Pieva*
Labai skanu ir greitai pagaminama smile.gif

Tilapijos file

Tilapijos file apibarstyti zuvies prieskoniais, krapais ir kt. prieskoniais, pagal jusu skoni.
Griezineliais supjaustyti pomidora ir cukinija. Darzoves isdelioti ant kepimo skardos. Ant virsaus pakloti zuvies file.
Orkaiteje kepti apie 10-12 min. (Zuvi geriau deti ant cukinijos griezineliu).
Skanaus! thumbup.gif
P.S. Atsiprasau, nezinau, kiek siame patiekale kaloriju, taciau as net nenaudoju aliejaus, tai, manau, kad nedaug thumbup.gif

user posted image
SilRa
QUOTE(egleegle @ 2008 03 02, 15:15)
Tilapijos file
*

dėkui už receptuką, įtariu, kad taip pat skaniai pasigamintų ir bet kokios kitos žuvies file bigsmile.gif
norėjau paklausti, o kaip tie iškepę pomidorai, koks jų skonis? ar cukinija suminkštėja gerai?
Boružėlė
Aš dažniausiai naudoju skorpijonžuvę, Supjaustau norimo dydžio gabaliukais ir pabarstau visokiais žuvies prieskoniais ir palieku pastovėti. Supjaustytas morkas ir svogūnus pakepinu įdedu majonezo išmaišau ir dedu ant žuvies gabaliukų. Baigiant kepti uždedu fermentinio sūrio. Labai skanu. thumbup.gif Žuvį perku prekybos centruose. Ten pigesnė, nei turgui. drinks_cheers.gif
meškutė_Nida
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 03, 11:38)
*

Panašu, kad neįsiskaitei į temos pavadinimą...Skorpionžuvė labai riebi, daržovės atskirai kepinamos, paskui dar majonezas, paskui sūris... Tikiu, kad viskas labai skanu, tiesiog ne į temą mirksiukas.gif
rozinee
QUOTE(meškutė_Nida @ 2008 03 03, 18:35)
Panašu, kad neįsiskaitei į temos pavadinimą...Skorpionžuvė labai riebi, daržovės atskirai kepinamos, paskui dar majonezas, paskui sūris... Tikiu, kad viskas labai skanu, tiesiog ne į temą mirksiukas.gif
*

Na, tikrai ne riebesnė už lašišą, manau g.gif
Llauritta
Labai skanus ir lengvas žuvies patiekalas:
MENKĖ SU POMIDORAIS
2 PORCIJOS
2 pomidorai
1 didelis svogunas
menkes file du gabaliukai
džiūvesėlių šaukštelis
petražolių saujelė
pusė puoduko buljono (ištirpinus pusė kubelio sultinio koncentrato)
pipirai, druska
sviesto keli gabaliukai
Pomidorus nuplykom, nulupam, supjaustom kubeliais, įdedam į indą, skirtą kepti orkaitėje. Ant viršaus sudedam smulkiais pjaustytą kvadratukais svogūną ir ant jų dedam žuvies gabaliukus. Pabarstom druska, pipirais, petražolėm, buljonu, džiūvesėliais ir sviesto gabaliukais. Kepam 200 C orkaitėje apie 40 min. Valgoma su ryžiais, nros galima ir be jų, tiesiog su salotom thumbup.gif
Labai skanu. Net MB LABAI patiko, kuris gana išrankus maistui.Kalorijų tikrai nedaug.
Papildyta:
Dar vienas mūsų išbandytas ir labai mėgstamas lengvas patiekalas pietums:
RIZOTTO SU VIŠTIENA
2 porcijos
Rizotto ryžių (būna pirkti specialūs, nes jie nepasidaro košė, nenaudokite kitokių)
svogūno galvutė
obuolių sulčių stiklinė
Džiugo sūrio maža saujelė
vištienos viena nedidelė filė

Pakepam pjaustytus svgūnus, įdedam vištienos mažus gabaliukus, pakepam. Tada įpilam ryžius, porą minučių pakepam, kad sugertų riebalus, pilam obuolių sultis ir vis pamaišom kas porą minučių. Tada turim pasiruošę puodą su verdančiu vandeniu (apie tris stiklines), kur įverta keli kvapnieji pipirai ir lauro lapas (šis vanduo būna aromatingas) ir kai tik ryžiai sugeria sultis, pilam po samtuką šio vandens ir vsi pamaišom rizotto, sugeria ir vėl įpilam. Visas procesas turi užtrukti ne ilgiau nei 20 min. Praeina 20 min. ir visk1 nuimat ir nieko nebepilat. Turi gautis tokia klampi ryžių košė. Įdedam druskytės, pipirų.
Labai švelnus skonis ir jei valgot nedidelę porciją, tikrai lengvas ir nekaloringas patiekalas. Ant viršaus šiek tiek džiugo pabarstom dėl kvapo wink.gif Kas nu jau baisiai dietinates - nebarstot. Nors aš dabar viską valgau, tik labai porcijas apmažinau ir kg tirpsta akysna thumbup.gif Rizotto neprideda kg wink.gif
Boružėlė
Norint lengvo ir nekoloringo žuvies recepto, tuomet siūlau jums žuvį ne kepti,o garuose virti. Yra ir majonezų neriebių, tokiu atveju sūrio galima ir nedėti. bigsmile.gif
Apvalute
egleegle , butinai pabandysiu, nes tikrai jau "kuda" bigsmile.gif

o as paskutiniu metu pasinesiau ant darzoviu. Nusiperki saldytu darzoviu pakeli (misini), suberi i stiklini inda arba molinius indelius, uzpili liesa 10% kavos grietinele (nereikia, kad apsemtu, vos vos ant dugnu, kad liktu), pabarstau prieskoniais ir pasaunu i ikaitinta orkaite kol suminksteja. Pasaka wub.gif Man taip skanu. Valgau ne todel, kad liesa ir sveika, bet man labai skanu thumbup.gif
Llauritta
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 04, 19:49)
Norint lengvo ir nekoloringo žuvies recepto, tuomet siūlau jums žuvį ne kepti,o garuose virti. Yra ir majonezų neriebių, tokiu atveju sūrio galima ir nedėti. bigsmile.gif
*

aš tai vsi nedrįsti į garpuodį žuvį dėt, vis atrodo, kad pasmerktas tada patiekalas neskanumui...Ar kuri bandėt, ar skanu?... g.gif Orkaitėje manau irgi liesai iškepa smile.gif riebalų nereik gi.
Boružėlė
QUOTE(Llauritta @ 2008 03 04, 19:21)
aš tai vsi nedrįsti į garpuodį žuvį dėt, vis atrodo, kad pasmerktas tada patiekalas neskanumui...Ar kuri bandėt, ar skanu?... g.gif Orkaitėje manau irgi liesai iškepa smile.gif riebalų nereik gi.
*

Jei turėčiau garpuodį, tai apačioje sudėčiau mėgstamas daržoves: (morkas, žirnelius, svog. česn. truputį galima ir bulvių) ant viršaus sudėti žuvį. Prieš tai ji turi būti pabarstyta žuvies prieskoniais ir trupučiu druskytės. Aš taip darau BAUER puoduose, labai skanu. 4u.gif Manau į garpuodį reikėtų pilti truputį sultinio. thumbup.gif
Llauritta
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 06, 14:01)
Jei turėčiau garpuodį, tai apačioje sudėčiau mėgstamas daržoves: (morkas, žirnelius, svog. česn. truputį galima ir bulvių) ant viršaus sudėti žuvį. Prieš tai ji turi būti pabarstyta žuvies prieskoniais ir trupučiu druskytės. Aš taip darau BAUER puoduose, labai skanu. 4u.gif Manau į garpuodį reikėtų pilti truputį sultinio. thumbup.gif
*

pas mane tai tas garpuodis kur su skylutėm tie plastmasiniai indai, viens ant kito užsideda, tai dražove sreik atskirai, žuvį atskirai...tai vat ir įdomu ar kuri bandėt
hifi
Priklauso nuo to kiek porcijų darai. Jeigu tik sau tai gali viską į vieną aukšta sudėti. Tik jeigu daržovės šaldytos ir stambiai pjaustytostai pagarink kokias 15 min o paskui žuvį dėk. Nes žuviai tai maximum 20min užtenka ( čia šviežiai ir atšildytai). O jei daugiau porcijų ar keliems kartama, tai pirmam aukšte nuo apačios daržoves sudėk, o kitam aukšte žųvį. Nes pagal taisykles, viršutiniam aukšte turi būti tas kas greičiausiai išverda mirksiukas.gif
Papildyta:
Skaniausia puode garintažuvis ta kuri riebesnė būna t.y lašiša, upėtakis arba bet kuri kita su kaulu. Nes man asmeniškai file garinta per sausa gaunasi smile.gif
Apvalute
Siandien gaminau kupustu kotletukus. Na, pasaka wub.gif nemaniau, kad bus taip skanu.
Sutarkuoji kopusta burokine tarka, imusi kiausini, prieskoniu iberi (as dejau troskintu darzoviu) ir manu kruopu, kad butu tirsta. kepiau orkaiteje ant folijos, be riebalu thumbup.gif
valgiau su jogurtiniu-krapiniu salotu padazu (100 g - tik 206 kcal).
Visoms rekomenduoju. Kopustai turi daug skaidulu, kurios valo organizma, daug vit. C ir labai mazai kcal -100 g tik 19 kcal thumbup.gif
Llauritta
QUOTE(hifi @ 2008 03 06, 18:05)
Priklauso nuo to kiek porcijų darai. Jeigu tik sau tai gali viską į vieną aukšta sudėti. Tik jeigu daržovės šaldytos ir stambiai pjaustytostai pagarink kokias 15 min o paskui žuvį dėk. Nes žuviai tai maximum 20min užtenka ( čia šviežiai ir atšildytai). O jei daugiau porcijų ar keliems kartama, tai pirmam aukšte nuo apačios daržoves sudėk, o kitam aukšte žųvį. Nes pagal taisykles, viršutiniam aukšte turi būti tas kas greičiausiai išverda  mirksiukas.gif
Papildyta:
Skaniausia puode garintažuvis ta kuri riebesnė būna t.y lašiša, upėtakis arba bet kuri kita su kaulu. Nes man asmeniškai file garinta per sausa gaunasi  smile.gif
*

ok, pabandysiu, ačiū 4u.gif
Boružėlė
QUOTE(Apvalute @ 2008 03 07, 02:18)
Siandien gaminau kupustu kotletukus. Na, pasaka wub.gif  nemaniau, kad bus taip skanu.
Sutarkuoji kopusta burokine tarka, imusi kiausini, prieskoniu iberi (as dejau troskintu darzoviu) ir manu kruopu, kad butu tirsta. kepiau orkaiteje ant folijos, be riebalu thumbup.gif
Visoms rekomenduoju. Kopustai turi daug skaidulu, kurios valo organizma, daug vit. C ir labai mazai kcal -100 g tik 19 kcal thumbup.gif
*

Ir aš esu tokius kopūstų kotletukus gaminusi. Tikrai patiko Jėga. thumbup.gif
kakarieku
Ledai su karstomis avietemis:

saldytas avietes (100gr) (100gr/34kcal) atitirpinti mikrobangu krosneleje ir pasildyti, kad jos butu karstos, tada ismaisyti ir padaryti a la kosyte. ant ju deti " lengvu" vanilininiu ledu (250ml) (100ml/60kcal)

pasaka, kaip skanu, salti ledai skoni persipina su uogu karstumu!

kaloringumas: 185kcal
Lusasita
QUOTE(Apvalute @ 2008 03 07, 01:18)
Siandien gaminau kupustu kotletukus. Na, pasaka wub.gif  nemaniau, kad bus taip skanu.
*

is kopustu nebandziau, bet vasara is burokeliu lapeliu kepdavau keptuveje tokius, seimyna klausdavo is kokios cia mesos ( nes raudoni ) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif reiks kopustinuku pabandyt mirksiukas.gif
Aganju
QUOTE(Lusasita @ 2008 03 14, 16:10)
is kopustu nebandziau, bet vasara is burokeliu lapeliu kepdavau keptuveje tokius, seimyna klausdavo is kokios cia mesos ( nes raudoni )  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  reiks kopustinuku pabandyt  mirksiukas.gif
*

o tokius kotletukus turbut galima ir i keptuve kepti, na as lasa alyvuogiu aliejaus ilasinciau tongue.gif
Lusasita
QUOTE(Vilmaite @ 2008 03 14, 15:17)
o tokius kotletukus turbut galima ir i keptuve kepti, na as lasa alyvuogiu aliejaus ilasinciau tongue.gif
*

man orkaitej isdziuve gaunasi, tai as keptuveje mirksiukas.gif
Apvalute
QUOTE(Lusasita @ 2008 03 14, 17:28)
man orkaitej isdziuve gaunasi, tai as keptuveje  mirksiukas.gif
*

jei norite, kad neisdziutu, dekite maziau manu kruopu, nes pats kopustas juk nera sausas- is jo net sultis spaudzia. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilmaite @ 2008 03 14, 17:17)
*

manau, kad laso tikrai neuztektu, nes darzoves turi tokia savybe - sugerti riebalus, bet, kas neskaiciuoja kcal, tai tikrai galima kepti keptuveje
Lusasita
QUOTE(Apvalute @ 2008 03 14, 16:52)
jei norite, kad neisdziutu, dekite maziau manu kruopu, nes pats kopustas juk nera sausas- is jo net sultis spaudzia. ax.gif
Papildyta:
manau, kad laso tikrai neuztektu, nes darzoves turi tokia savybe - sugerti riebalus, bet, kas neskaiciuoja kcal, tai tikrai galima kepti keptuveje
*

uztenka saukstelio aliejaus, tik reik ant ugnies nedickes kept ir dar dangciu uzdengus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o kaloriju nuo to saukstelio ne kazkiek padaugeja mirksiukas.gif
Pieva*
QUOTE(SilRa @ 2008 03 02, 16:19)
dėkui už receptuką, įtariu, kad taip pat skaniai pasigamintų ir bet kokios kitos žuvies file bigsmile.gif
norėjau paklausti, o kaip tie iškepę pomidorai, koks jų skonis? ar cukinija suminkštėja gerai?
*

Na, pomidorai buvo tikrai gerai iskepe, gal net kiek issileido, bet buvo skanu. O cukinija gerai suminkstejo ten, kur buvo po zuvimi ir ziauriai patiko MB. Kai darysiu si recepta kita karta, tai dar desiu ant cukinijos citrinos griezinelius pamarinuotus medaus-imbiero padaze (t.y. 1 arbatinis saukstelis medaus, truputis smulkinto imbiero ir siek tiek vandens). Manau, citrina isliks rugsti, taciau tures labai skanu prieskoni nuo medaus ir imbiero.
juratata
pusryciams:
2kiausiniai (is ju 1 trynys)
1/3 st lieso pieno
keli grezineliai cukinijos
prieskoniu
a.s. aluvuogiu aliejaus

cukinija pakepinti. kiausinius (2 baltymus ir 1 tryni) isplakti, supilti piena, iberti truputi vegetos. ant pakepintu cukiniju pilti isplaktus kiausinius ir kepti...
labai lengvas ir skanus maistelis mirksiukas.gif
Papildyta:
o si varskes apkepo receptuka radau kitame psl..
dar nebandziau, bet manau tikraj skanu bigsmile.gif

400-500 g liesos varškės
10 šaukštų avižų (ne kvietinių!) sėlenų
3 šaukštai cukraus
stiklinė tirštesnio jogurto (beveik pilna)
2 kiaušiniai
4-5 obuoliai (nulupti, supjaustyti mažiukais gabaliukais)
1 citrina
saujelė razinų (auksinių)
cinamono

Paruošimo būdas:
skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus. dėti į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę, kepti apie valandą.

Kad jau negalite be padažiuko, tai valgykit su keliais šaukštais jogurto, o dar skaniau valgyti su trintom braškėm..
Boružėlė
QUOTE(Lusasita @ 2008 03 14, 16:10)
is kopustu nebandziau, bet vasara is burokeliu lapeliu kepdavau keptuveje tokius, seimyna klausdavo is kokios cia mesos ( nes raudoni )  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  reiks kopustinuku pabandyt  mirksiukas.gif
*

Tai čia vietoj kopūstų reikia supjaustyti burokėlių lapelius? O visi kiti produktai tie patys? g.gif
Lusasita
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 27, 13:01)
Tai čia vietoj kopūstų reikia supjaustyti burokėlių lapelius? O visi kiti produktai tie patys? g.gif
*

as kaip mesinius kotletus dariau lotuliukas.gif pripjausciau buroklapiu, svoguna, dejau kiausini, druskos, pipiriuku ir manu, kad sukibint ta mase. ir suformavus kepiau keptuveje .
Boružėlė
QUOTE(Lusasita @ 2008 03 28, 14:00)
as kaip mesinius kotletus dariau lotuliukas.gif  pripjausciau buroklapiu, svoguna, dejau kiausini, druskos, pipiriuku ir manu, kad sukibint ta mase. ir suformavus kepiau keptuveje .
*

doh.gif aciuks.gif
hifi
Nu o aš suimprovizavau ir pagal kažkurios merginos receptą ( pangasijų file, su pomidorais ir cuknoj kepta orkaiteje) padariau savaim.
Taigi žuvis kepta orkaiteje su daržovėm.
Imam mėgstamų šaldytų daržovių pusė rinkinio, mažiukė cukinija, kalafojorų arba brokolių 150g , pamidorų 150g ir bet kokos zuvies file 400g.
Nugi pasiimam stiklinį indą ir sluoksniuojam. Pirmiausiai dedam cukinijas supjaustytas griežinėliais, po to išvirtus ir susmilkintus kalafiorus ar brokolius, ir megstamą išvirtą daržovių mišinį, ant viršaus griežinėliais pjaustytą pamidorą, o tada žuvies filę ( aš dejau menkes file) . Ir viską užpilam tokiu ale padažu: apie 200ml pien, šaukštas miltų, priesknių megstamų ir 50g fermentinio siūrio. Nu ir pašaunam į orkaitę, kepam apie 30min kol padažas išgaruos ir viskas gražiai apskrus. Valgom su bulvėm, ryžiais ar duona. Skaičiavau porcija apytiksliai išeina 205kcal, o iš viso gaunasi 4-5 porcijos. Skanaus smile.gif
SilRa
ITIN PAPRASTAS PRIEŠPIEČIŲ VARIANTAS DIRBANČIOMS

1 virtas kiaušinis (70kcal)
truputis svogūno arba poro, labai skanu - jei turite šviežių laiškų (5kcal)
keletas riekelių agurko (5kcal)
1a.š. majonezo (30kcal)

Svogūną ir agurką supjaustyti kvadratėliais, kiaušinį sutrinti šakute, viską sumaišyti, pagardinti majonezu, druska, pipirais, šviežiais ar džiovintais krapais. Masę tepti ant duonos ir valgyti.

Taigi: kiaušinių mišinys 110kcal + duonos riekė per visą kepalą 90kcal = 200kcal sotus patiekaliukas priešpiečiams biure. Man patinka valgyti šį sumuštinį su arbata ax.gif Nusinešu paprastai mišinuką indelyje, o duoną atskirai, kad neišsitepliotų ir nepermirktų mirksiukas.gif
Skanaus essen.gif:

P.S. būtų smagu, jei kas nors dar pamėtėtų lengvų darbinių priešpiečių patiekalų receptukų friends.gif
Oklahoma
Visai patogu isidet tokiu salotu:
Orkaiteje keptos kalakutienos krutineles mazdaug penktadalis (kepiau su zverienos prieskoniais - labai skanu), kelios alyvuoges, aisbergo salotu lapeliai, puse saukstelio majonezo arba alyvuogiu aliejaus ir citrinu uzpilo. Agurko (nerekomenduoju pomidoro, nes jis per dienele isskysta - nemalonus vaizdas). Viska supjaustyti ir susipakuoti smile.gif

Jei del duonos uztepu, tai labai skanu
Kietai virtas kiausinis, kalakutienos kumpio, puse saukstelio tarkuoto geltono surio ir saukstelis majonezo, prieskoniu pagal skoni.

florenn
sveikutes zinau nebloga receptuka tik va nezinau kiek kcal...

pekino kopustas
pomidorai
krabai
agurkai
vistos krutinele (pakepinta savose sultyse galima trupti ir aliejaus bet nedaug ir prieskoniu pagal skoni )
ryziai

sitaip kaip surasyta susloksniuojam ir aptepam liesu majonezu jei kas megsta su liesa grietine...nereikia jokiu prieskokiu labai skanu bent jau man ax.gif
SilRa
Mano šiandienos išradimas hihihi.gif rytojaus priešpiečiams rolleyes.gif

(proporcijas galima keisti, tada ir kalorijų kiekis keisis, aš čia tiesiog pateikiu pagal tai, kiek kokių likučių radau šaldytuve blush2.gif Užpilą irgi galima keisti savo nuožiūra mirksiukas.gif )

KALAKUTIENOS SALOTOS SU MAKARONAIS

100g kalakutienos krūtinėlės (mano buvo kepta, gali būti ir virta ar rūkyta) (260)
100g virtų makaronų (165)
25g poro (5)
60g agurko (10)
100g pekino kopūsto (25)
30g majonezo (100)
50g salotų padažo (13)

Viską supjaustyti kubeliais, sumaišyti su užpilu, pagardinti druska ir pipirais.

Patiekalo išeiga - 480g, kaloringumas - 120kcal /100g. Manau, kad 200g porcija yra daugiau negu sotu. Skanaus essen.gif:

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.