Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lengvo maisto receptų kampelis
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Kotryna
QUOTE(Žiedė @ 2006 02 26, 11:28)
gal kas žino ką daryt su lašiša ax.gif  ax.gif
*

Aš lašišą ruošiu paprastai ir greitai.
Lašišos file paprieskoniuoju citrininais žuvies prieskoniais, palieku ~1 val.
Imu keptuve su sandariu dangčiu arba storadugnį puodą pvz. Bauer
Į keptuvę/puodą įpilu šiek tiek vandens palaukiu kol užvirs, tada dedu
lašišos gabalėlius ir sandariai uždarau. Po 2 min. atidengiu dangtį ir apverčiu
kita puse. Vėl uždengiu. Dar po 2 min. išjungiu ugnį. Po 5 min. lašišą galima
valgyti. Labai skanu pasišlakščius citrinos sultimis ir su garuose virtais ryžiais
arba daržovėmis.
Pampuškiukas
kaip tik vakar gaminausi labai neblogą daržovių užkepėlę. Reikės čenachinio puodelio.
Ant dugno papjausčiau bulvių, įmečiau šaldytų daržovių mišinio + kalafijorų. Įdėjau nedidelį gabalėlį "Šeimininkės" sviesto su prieskoniais, aštraus tomato. Iki pusės pripyliau vandens ir įkišau į orkaitę. Prieš pabaigą įmaičiau pjaustyto Mozarellos sūrio, o vieną sūrio riekelę užmečiau ant viršaus ir dar palaikiau orkaitėje. Na, aišku skonio reikalas, bet man buvo nerealiai skanu ir nekaloringa essen.gif
olé
QUOTE(Žiedė @ 2006 02 26, 11:28)
gal kas žino ką daryt su lašiša
*

aš lašišą dar tik kartą kepiau. prieš kepdama pusvalandį palaikiau su prieskoniais (bazilikais, imbieru ir cinamonu (čia evukos iš "valgiaraščio" idėja, cinamonas tikrai labai tinka, negalėjau patikėt, kol neparagavau). arba galima naudoti "Santa Maria" "Žuvies prieskoninių žolelių mišinį" (irgi evuka užrodė smile.gif), jis be druskos ir gliutamatų. kepiau orkaitėj lašeliu aliejaus pateptam karščiui atspariam inde. druską ir citrinos sultis pataria naudoti jau iškepus žuviai, nes jos ją kietina.
turbūt dar sveikiau būtų kepti lašišą ant grotelių
skanu su ryžiais ir lengvom salotom : )

QUOTE(AGFA @ 2006 02 26, 14:06)
.....ir jei garpuodį naudojat, tai labai prašau receptėlių....
*

aš kol kas nieko labai mandro nesu sugalvojus - dažniausiai garinu daržoves, kartais kartu su mėsytės gabaliukais ir paskui valgau su sojos padažu. kartais tuo pačiu apatiniame garpuodžio "aukšte" sriubytės išsiverdu. esu garinus žuvies maltinukus ir kartu apačioj virus žuvienę - skanu. AGFA, o tu pati gal ką nors skanaus garpuodyje gamini?

QUOTE(meškutė_Nida @ 2006 02 27, 09:26)
Ole's omletas biggrin.gif

2 kiaušiniai
2 v.š. sojos dribsnių
2 v.š. nat.jogurto (arba grietinės, arba majonezo)
1 v.š. aliejaus
prieskonių

Produktus suplakti, į keptuvę įpilti aliejaus ir kepti ant lėtos ugnies, po dangčiu. Valgyti kol karštas ir išsipūtęs.
*

meškute, aš truputį pakomentuosiu, ok? blush2.gif
paprastai išplakus kiaušinius, pilu ne jogurtą ar majonezą, bet porą šaukštų pieno arba vandens ir dar paplaku. dar galima dėti apie 25 g (ketvirtį pakelio) liesos pertrintos varškės. o aliejaus kiekis nuo keptuvės turbūt priklauso - maniškei pakanka ir 0,5 - 1 arbatinio šaukštelio... 4u.gif

dar keli receptėliai:

Vaisių salotos
būtinai 1 rūšis kokių nors gaivių vaisių - pvz. apelsinų ar vynuogių. likę - pagal fantaziją, galimybes ir kišenę - pvz. obuoliai, kriaušės, bananai, persimonai. vasarą skanu ir uogyčių įmesti.
be vaisių - dar žiupsnelis razinų ar/ir smulkintų riešutų dėti.
padažas - mėgstamas jogurtas (arba medus ir citrinos sultys)

Egiptietiškos agurkų salotos
agurką supjaustyti smulkiais šiaudeliais, sumaišyt su natūraliu jogurtu, žiupsneliu druskos ir trupučiu kaparėlių.
vietoj/be kaparėlių galima dėti krapų, laiškinių česnakų - irgi labai skanu.
valgyti reiktų iš karto, nes paskui agurkas išleis sultis (arba prieš dedant į salotas galima supjausčius ir padruskinus agurką palaikyti sietelyje, kad nusivarvėtų)

Karštos burokėlių salotos
pakepinu 1 arb. šaukštelyje alyvuogių aliejaus svogūną, tada dedu į keptuvę folijoj keptų ar virtų pjaustytų burokėlių, truputį druskos ir šiek tiek patroškinu. įsidėjus į lėkštę, pašlakstau citrinos sultim, o vasarą dar daug smulkintų petražolių užsiberiu.
galima valgyti vienas, bet skanu ir kaip garnyras prie virtos mėsos, tuno, žuvies... dar galima kartu su burokėliais patroškinti nuluptą tarkuotą rūgštesnį obuoliuką, tada citrinos sulčių mažiau reikės. jei valgomos vienos, galima troškinant dar įdėti virtų pupelių.

Nicos salotos
Reikia: tuno, salotos (galima Pekino), pomidorų, virto kiaušinio, alyvuogių, citrinos sulčių, trupučio druskos, pipirų

tuną aš perku aliejuje, nes man savo sultyse neskanus, bet nupilu aliejų ir dar palaikau į sietelį sudėjus, tai dar nuvarva koks šaukštas, bet vis tiek taip lengvai jaučiasi, tai aliejaus čia dėti nebereikia, pakanka citrinos sulčių (jei naudosite tuną savose sultyse, tada padažui sumaišykite citrinų sultis su trupučiu alyvuogių aliejaus). dar galima dėti žalio svogūno (aš tai nemėgstu) arba poro, taip pat žalių agurkų, paprikos, virtų ar garintų šparaginių pupelių.

user posted image
olé
Lęšių salotos
išsiverdu žaliųjų ar raudonųjų lęšių (man raudonieji skanesni, turi mažiau kcal, trumpiau verda, bet jų rečiau randu pirkt). kai išverda, įspaudžiu į juos česnako, citrinos sulčių ir arba pilu 0,5 - 1 arb. šaukštelį alyvuogių aliejaus arba dedu tokiam pat jo kiekyje pakeptą svogūniuką. beriu kvapnesnių prieskonių (pvz. baziliko ar kalendros ar kario, čia improvizuot galima), kvepiančių pipirų, uždengiu ir palieku, kad atvėstų. tada dar galima visokių daržovių įpjaustyt - pvz. alyvuogių ar žalių agurkų ar pomidorų. šventinis variantas - su trupučiu sūdytos lašišos (tik tada atsargiai, druskos nepadauginkit)
beje, galima nepalikti, kad atvėstų, o suvalgyti karštus pietums su kokiom salotom ar tunu : ) tada, aišku, jau nebe salotos bus.
«gėlytė»
Labutės sveikuolės 4u.gif
Didelis ačiū už visus puikius receptukus, man, kaip pradedančiai kulinarei, jie tikrai pravers ax.gif

Šiaip galiu pasiūlyti paprastą, bet labai skanų troškinuką (mano būsimos anytos receptukas): kalakutienos kumpį be kaulo supjaustyti gabaliukais, įdėti į įkaitintą aliejų ir troškinti keptuvėje ant mažos ugnies gerą valandą, vis įpilant vandens, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškinti įdėti kokius 2 nemažus smulkiai pjaustytus svogūnus, papipirinti, pagal skonį prieskonių. Labai skanu ir sveika smile.gif Labai tinka kokios gaivios daržovių salotos prie to troškinuko.
Na o visa kita palieku jūsų improvizacijai smile.gif

O dabar turiu klausimuką, gal galit patarti, ką būtų galima pagaminti iš balandėliams padaryto faršo? Na, atsitiko taip, kad gaminau tuos balandėlius, o faršo liko... Negaliu juk vėl tų pačių balandėlių daryt... Įdarytos paprikos/pomidorai ir pan. atkrenta, nes mano brangusis mėgsta tokius, na, tradicinius patiekalus, pvz. balandėliai, kotletai, kugelis... ir jokiom paprikom ar daržovių apkepais, sojų dribsnių omletais ar daigintais kviečiais aš jo neužkišiu biggrin.gif
Būčiau labai dėkinga už pagalbą, nes jau nebeišmanau, ką reikėtų padaryti... 4u.gif
Net
GI dietos merginų pasiūlytas, išbandytas ir mano kiek pakoreguotas receptukas. Labai skanūs gavosi:

AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ SAUSAINIAI

250 g avižinių dribsnių (2,5 stiklinės),
100 g cukraus (dėjau rudą cukrų)
2 kiaušiniai
50 g margarino (kitą kartą dėsiu mažiau, nes rieboki gavosi - arba net mąstau jį pakeisti šlakeliu aliejaus)
3-4 šaukštai miltų (dėjau avižų sėlenas ir tik 1 šaukštą miltų - ant apsidraudimo)
2 šaukštai natūralaus jogurto
pakelis vanilininio cukraus (šaukštelis vanilino)
šaukštelis sodos
dėjau nemenką saują razinų (išmirkiau prieš tai), sausai skrudintų saulėgrąžų, žemės riešutų ir sezamo sėklų.

Į dubenį supilti avižinius dribsnius, cukrų, vanilę, sodą, razinas, pakeptus riešutus ir gerai išmaišyti.
Sudėti kiaušinius, jogurtą ir miltus. Viską išmaišius gaunasi pakankamai tiršta masė. Receptą pateikusi mergina rašė, kad jai buvo sunku maišyti, tačiau maniškės tešlos tirštumas buvo visai nieko, gal dėl sėlenų. Ištirpinti margariną ir supilti į tešlą. Gerai išsukti.
Skardą patepti lašeliu aliejaus ir šaukštu suformuoti nedidelius paplotėlius.
Kepti 200 C orkaitėje 25-30 min.

Nors ir tai nėra nekaloringa pagunda, tačiau sveikuoliškas ir skalsus gardumynas.
Miaška
Mano vaikų mėgstamiausias patiekalas, nežinau, kiek jis sveikuoliškas, bet pavalgius neapsunkstu, tai atrodo, lengvas.

Kalakutienos suktinukai

Reikės:
1 kg kalakutienos filė (5 asmenims tiek perku, dar pasilieka kitai dienai)
~300 gr fermentinio sūrio
~300 gr pievagrybių
1 raudonos paprikos
1 morkos
1 daržovių sultinio kubelio
prieskonių mėsai
aliejaus apkepimui
kas mėgsta - bulvių
dantų krapštukų persmeigimui.

Kalakutieną susipjaustau apie 1 cm storio gabaliukais, juos išmušu ir paprieskoniuoju - mėgstu "Santa Marijos" mėsos prieskonius, dar pridedu baziliko, pipirų mišinio - pagal nuotaiką. Sūrį supjaustau plonomis riekelėmis, nuplautus pievagrybius - taip pat. Ant mėsos dedu sūrio ir grybų riekeles, susuku ir persmeigiu 1-2 mediniais krapštukais. Suktinukus apkepu aliejuje ant nemažos ugnies, kol gražiai parunda. Giliame puode įtarkuoju morką, sudedu suktinukus, ant viršaus suberiu supjaustytą papriką, suberiu likusius pievagrybius, užpilu daržovių sultiniu, jei yra noras - dar sudedu bulves. Troškinu apie 30 min., arba kol išverda bulvės.
olé
QUOTE(Giliuke23 @ 2006 02 27, 13:57)
O dabar turiu klausimuką, gal galit patarti, ką būtų galima pagaminti iš balandėliams padaryto faršo? Na, atsitiko taip, kad gaminau tuos balandėlius, o faršo liko... Negaliu juk vėl tų pačių balandėlių daryt... Įdarytos paprikos/pomidorai ir pan. atkrenta, nes mano brangusis mėgsta tokius, na, tradicinius patiekalus, pvz. balandėliai, kotletai, kugelis... ir jokiom paprikom ar daržovių apkepais, sojų dribsnių omletais ar daigintais kviečiais aš jo neužkišiu  biggrin.gif
*

niu tai kotletukų gali išsikepti iš to faršo

Greita žuvis
šitą gaminu iš jūrų lydekos ar menkės, kai labai norisi žuvies, bet būnu pamiršus atšildyti filė arba labai nėra laiko. į įkaitintą keptuvę pilu 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus, dedu neatšildytą filė, palaistau citrinos sultim, pabarstau prieskoniais, smulkintais porais (nebūtinai), uždengiu ir troškinu. kadangi filė greitai atsileidžia, tai pakanka to skysčio iš žuvytės. baigiant troškinti, galima įpilti truputį kokio padažo, bet man ir be jo skanu. dar galima žiupsnelį tarkuoto sūrio uždėti, nes čia vis tiek labai lengvas patiekalas išeina. valgau su salotomis, trupučiu ryžių.

olé
blynų kaloringumą tai labiausiai sumažintų kepimas keptuvėj, kuri nereikalauja daug aliejaus, pvz. tefloninėj (man joje pakanka 1 arb. šaukštelio aliejaus). girdėjau, mamos išvis be riebalų sumuštinių keptuvėse blynukus kepa, bet aš neturiu tokios, tai ir nesu bandžius. lietiniams pakanka tik vos vos riebalais patepti keptuvę.

o "pasveikuolinti" blynukus galima vietoj baltų kvietinių miltų naudojant rupius kvietinius (būna pirkti prie ekologiškų produktų, beje ir kcal jie mažiau turi, nes malami iš viso grūdo, neišmetant gemalų ir sėlenų) arba dar ir įmaišant sėlenų.

lietinius kepu iš rupių miltų ir vandens.

idėjos lietinių įdarui:
1) šlakelyje vandens patroškinti pjaustyti lupti obuoliukai (kad suminkštėtų, sumaišyti su trupučiu medaus)
2) liesa varškė, išsukta su trupučiu jogurto ir razinomis ar smuklintais džiovintais abrikosais
3) tarkuotos morkos su trupučiu medaus ir saulėgrąžų
4) garintos ar apvirtos daržovės, pvz. brokoliai, kalafiorai ar šparaginės pupelės su mažu žiupsneliu tarkuoto sūrio ir prieskoniais

bulvinius blynus galima "palengvinti", įtarkavus cukinijos ar morkos

dar galima kepti grikių miltų (yra pirkti ir ryžių miltų, avižinių miltų) blynukus, bet į juos daugiau kiaušinių reikia dėti.

galima į paprastus miltus įmaišyti šiek tiek sojos miltų

čia nuorodėlė į japoniškus blynus. kadangi juose daug daržovių, vis tik kažkiek sveikesni už paprastus miltinius išeina. namiškiams galit patiekti su majonezu, o pačios su sojos padažu paskanauti mirksiukas.gif

šituos žadu vakare kepti:

Morkų sklindžiai
10-12 smulkiai tarkuotų morkų, 0,5-1 stiklinės miltų (aš naudosiu rupius), 1-2 kiaušiniai, truputis cukraus

dar galima įdėti ir apie 100 g trintos liesos varškės. viską sumaišom ir kepam smile.gif
Neeri
Dabar kaip tik brinkinu avižinius dribsnius kepsiu blynukus:
2 stiklinės avižinių dribsnių;
2 stiklinės pieno ar vandens;
1-2 kiaušiniai;
2-3 šaukštai kvietinių miltų;
druskos.
Dribsnius užpilti vandeniu ar pienu (nors nepaminėta recepte, bet aš užpyliau verdančiu vandeniu) ir palaikyti 2h , kol išbrinks .Tada sudedami likusieji produktai , gerai išmaišoma ir kepama maži blynukai.
olé
Troškintos šparaginės pupelės su pomidorais
pakepu ant 1 arb. šaukštelio alyvuogių aliejaus svogūną, tada dedu šaldytas šparagines (atšildytas), druskos truputį ir troškinu uždengtoj keptuvėj ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja. tada dedu smulkintų pomidorų (pakeliui šaparaginių reiktų 2 vidutinio dydžio pomidorų. prieš smulkindama juos nuplikau ir nulupus odelę. jei labai tingisi, galima nelupti), pipiriukų, kitų prieskonių (pvz. petražolių ir bazilikų) ir dar pakaitinu, kol pomidorai suminkštėja. vasarą taip pat troškinu šviežias šparagines pupeles, tik jos ilgiau troškinasi.

Lavašo suktinukai
Reikės:
lavašo,
šaldytų ar šviežių brokolių
šiek tiek neriebaus sūrio (pvz. mocarelos ar pusriebės fetos)
paprikos (nebūtinai)
šiek tiek žiedeliais pjaustytų alyvuogių

prieskonių

lavašą supjaustau tais stačiakampiais, kur per perlenkimus, dedu įdaro (brokolius prieš tai reikėtų pagarinti arba apvirti), kraštelius patepu šlakeliu alyvuogių aliejaus, susuku ir palaikau vidutinio karštumo orkaitėj (žaibiškai sušyla, reikia vis užmesti akį).

Pica "light" (įkvėpta evukos24 pyrago įdaro)
Reikės:
1 lavašo,
1 indelio (200 g) grūdėtos varškės,
100 g žalios lašišos
maždaug pusės pakelio šaldytų brokolių arba vieno nedidelio šviežio
1 mažytės raudonos paprikos
6 žiedeliais pjaustytų alyvuogių
raudonėlių
druskos, pipirų

į didelę skardelę įtiesti lavašą, apipjaustyti kraštus. lavašo pagrindą pabarstyti raudonėliais, sudėti grūdėtą varškę (grietinėlę prieš tai nupilti), plonai pjaustytą lašišą (ją geriau prieš tai bent pusvalandį palaikyt prieskoniais pabarsčius), pagarintus ar apvirtus susmulkintus brokolius, smulkintą papriką, alyvuoges. jei šonuose lieka kraštelis, patepti jį šlakeliu alyvuogių aliejaus.

galima ir be lašišos, vien su varške ir vien su daržovėm tokią "light" picą daryti, tai dar lengvesnė išeitų. bet kuriuo atveju, ji mažiau kaloringa nei įprastinė pica, nes ir padažų nereikia (nuo varškytės taip lengvai sušlampa tas lavašo padas), o ir pats lavašas gi baisiai plonas, tai ir miltų nedaug susivalgo. ir sūrio nereikia, nes čia jį varškė atstoja. ir tikrai skanu, tik jei bandysit, labai atsargiai - kepkit vidutinėj temperatūroj ir vis užmeskit akį - iškepa žaibiškai, ypač greitai tie krašteliai paruduoja.

dar vienos salotos, internete kažkada radau receptą, labai patiko:

Agurkų ir grūdėtos varškės salotos
indelis (200 g) grūdėtos varškės
agurko
1 skiltelė česnako
truputis druskos, krapų

agurką supjaustyti mažais kubeliais, susmulkinti krapus, išspausti arba labai smulkiai sukapoti česnako skiltelę. nupilti nuo grūdėtos varškės grietinėlę, sudėti varškę į agurkus, viską išmaišyti. šventinis variantas - po šaukštą salotų dėti į mažesnius salotų lapus (geriausiai ne per daug gležnus, pvz. Aisberg ar Pekino) ir gražiai išdėlioti lėkštėje. tada imi su visu lapuku ir valgai smile.gif

jei salotas valgysit ne iš karto arba darysit šventinį variantą, agurką supjausčius prieš maišant su varške reiktų palaikyti padruskintą sietelyje, kad sultys nubėgtų.
meškutė_Nida
Kukuliai

Faršas
Kiaušiniai, česnakas, prieskoniai, manų kruopos
Morkos
Svogūnai
Lauro lapai,pipirai
pom.padažas/grietinė

Iš produktų suminkyti kotletinį faršą. Formuojate kukulius. Jei naudojate kiaulienos faršą, reiktų juos nuvirti puode su vandeniu (po to panaudojant sultinį sriubai) 10-15 min.
Sutarkuoti morkas, supjaustyti svogūnus, viską suberti į troškintuvą ar keptuvę su dangčiu, įmesti lauro lapą, pipirų, įpilti truputį vandens ir palaukti, kol užvirs. Sudėti ant viršaus kukulius ir troškinti apie pusvalandį. Pabaigoje įdėti:
1. tik pom. padažo (naudoju "Čipo")
2. tik grietinę (naudoju liesą)
3. ir pom. padažą, ir grietinę).
Jei gavosi labai skysta, užtirštinti krakmolu.

Skanaus biggrin.gif
Merisier
Pamaciau meskutes kukulius ir prisiminiau savo morku kotletus blush2.gif
Tai, reikes:
500 gr Farso
500gr morku
1 kiausinio
prieskoniu pagal skoni

Morkas sutarkuoti burokine tarka, suminkyti farsa, morkas, kiausini ir priskonius, suformuoti delno dydzio gan plokscius kotletus ir kepti keptuveje su valgomu saukstu aliejaus.
Kadangi morkos linkusios gerti riebalus, tai susigerus aliejui ipilti puse puoselio vandens (arba tiek,kad visiem kotletam uztektu,bet nesemtu ju). Toliau vandens pripilyneti pagal reikala-kad nesviltu,bet ir nesitroskintu 4u.gif

p.s. man asmeniskai pirma kart sitas receptas nuskambejo nekaip blink.gif bet is tiesu labai skanu 4u.gif

olé
dar įmetu salotų receptukų:

Daikono (baltojo ridiko) salotos su morkom
sutarkuoju daikoną, morką, dar dedu sausai paskrudintų saulėgrąžų (vienai porcijai apie 0,5 - 1 arbatinį šaukštelį), padažui naudoju natūralų jogurtą pusiau su neriebiu majonezu, dar skanu įdėti truputį smulkintų krapų

Daikono ir agurkų salotos
tarkuotas daikonas, agurkas (šviežias, jei norisi švelnesnių salotų arba raugintas, jei norisi truputį rūgštesnių), poras, natūralaus jogurto pusiau su neriebiu majonezu padažas

Kopūstų, agurkų ir cukinijos salotos
smulkiai supjaustyti kopūstai ir cukinijos, šiaudeliais pjaustyti agurkai, svogūnų laiškai arba porai, petražolės. padažas - natūralus jogurtas pusiau su neriebiu majonezu. dar gražu dėl spalvos truputį raudonos paprikos įmest)

Pekino, porų ir agurkų salotos
supjaustom Pekino salotą, agurkus, porus. padažas - natūralus jogurtas (pvz. "Danone")
VILMA123
ŠALTAS ŽUVIES UŽKANDIS

2 jūros lydekos , arba menkės , manau kad tiks ir kita jūrinė žuvis išvirti su
priesoniais.Atšaldyti ir susmulkinti , aš tai nepjaustau , nes labai gražiai išsilukštena gabaliukai. Sudėti į indą, aptepti padažiuku ( 1 šaukštas neriebaus majonezo , truputį citrinos sulčių ), pabarstyti smulkintais graikiniais riešutais , baziliku . Porcija 100 gr -100 kalorijų Skanaus.
olé
QUOTE(Lona @ 2006 03 02, 18:13)
Olė būl gerutė įmesk burokų kotletus ar kaip tuos kepsniukus tu vadini. Ačiū. Gal galit daugiau burokų patiekalų, būčiau amžinai dėkinga, nes biški burokų turiu blush2.gif
*

aš baisiai mėgstu burokėlius, iš jų darau salotytes su raugintais agurkais ir saulėgrąžom arba pupelėm (su šlakeliu aliejaus), dar karštas salotas, tai šitie receptai čia įmesti yra. įmesiu burokėlių kepsniukus su kitais daržoviniais kepsniukais, o daugiau, išskyrus barščius, lyg ir nieko iš burokėlių nedarau g.gif

beje, burokėlius salotoms ir kitiems patiekalams galima ne išvirti, o iškepti folijoj. iš anksto įkaitintoj iki 180 C orkaitėj mažesni burokėliai (nuplauti, nusausinti, suvynioti folijoj) iškepa maždaug per 1,5 val. (bet čia nuo orkaitės priklauso). kai ką nors kito kepi orkaitėj, galima kartu išsikepti ir burokėlių. man kepti skanesni nei virti.

SALIERŲ KEPSNIUKAI
Reikės:
Didelio saliero gumbo,
1 petražolės šaknies (nebūtinai),
didelio svogūno (galima poru pakeisti, tada jo nereikės apkepti),
pusės stiklinės manų kruopų,
2 kiaušinių,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
prieskonių (tinka krapai, petražolės, mairūnas, bazilikas, kalendra ir kitkas pagal nuotaiką)
sėlenų apvoliojimui
trupučio aliejaus kepimui

Smulkiai sukapokite svogūną ir apkepkite šlakelyje aliejaus. Saliero gumbą bei petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkesne burokine (“morkine”) tarka. Į tarkuotas daržoves įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, prieskonius, svogūnus ar porus, pagardinkite druska ir prieskoniais. Viską gerai suminkykite. Iš gautos masės formuokite kotleto formos paplotėlius, apvoliokite sėlenose ir kepkite ant labai nedidelės ugnies, kol kotletai gražiai apskrus (galima uždengus, tai minkštesni išeina)

skonis labai įdomus, toks švelnus, visai ne salieriškas, jei kas nelabai juos mėgsta. man skanu su sojos padažu.

BUROKĖLIŲ KEPSNIUKAI (suimprovizuoti pagal salierų kepsniukų receptą)
reikės:

didesnio virto ar kepto burokėlio (arba dviejų mažesnių),
1 kiaušinio
1 didesnės morkos (nevirtos)
1 svogūno (jį galima pakeisti poru)
0,5 - 1 stiklinės manų kruopų (priklausys nuo masės drėgnumo),
druskos, pipirų, kvapių prieskonių (aš dėjau mairūno, petražolių ir baziliko)
1 česnako skiltelės (galima ir daugiau)
aliejaus kepimui
sėlenų pavoliojimui

svogūną smulkiai supjausčiau ir apkepiau šlakelyje arbatinio šaukštelio aliejaus (mano keptuvė tefloninė, tai nedaug tereikia). burokėlį sutarkavau burokine tarka, o morką - šiek tiek smulkesne tarka. į daržoves įmušiau kiaušinį, įspaudžiau česnako, bėriau prieskonius, viską išmaišiau, tada po truputį pyliau manus. nurodytas manų kiekis santykinis, jo reikės priklausomai nuo to, kiek daržovių dėsit. manų pyliau tik tiek, kad išeitų tirštesnė masė (bet vis dar drėgnoka), iš kurios galima būtų formuot kepsnelius, bet labai daug nepridėkit, nes jie išeis kietoki. suformavau kepsnelius, apvoliojau sėlenose ir kepiau įkaitintoj keptuvėj su trupučiu aliejaus ant nedidelės ugnies uždengtus

skanu su raugintais agurkais, su sojos padažu.

KOPŪSTŲ KEPSNIUKAI
Reikės:
maždaug 0,5 galvos kopūsto
2 plakti kiaušiniai
1 svogūnas (galima jį pakepti šlakelyje aliejaus arba pakeisti poru)
0,5 stiklinės manų kruopų
maltų pipirų
sėlenų apvoliojimui
trupučio aliejaus kepimui

Kopūstą sutarkuoti per burokinę tarką, sudėti likusius produktus. Formuoti kotleto formos kepsniukus, apvolioti ir dėti į įkaitintą keptuvę. Kepti uždengtus ant nedidelės ugnies.
skanu su sojų padažu.

prie visų šitų kepsniukų nesiliekninantiems namiškiams galima padaryti kokį nors sotesnį, pvz. baltą padažą.
Silwer
Temoj apie burokelius ,daviau minti burokelius kepti folijoj orkaitej-dabar as juos kepu kepimo maiselyje,iskepa daug greiciau. Gan nemazi burokeliai iskepa per 40-45min.
Pabandykit tikrai skanu.

ole -tavo labai faini receptukai. As vis is ju ,kazka pritaikau ir savo seimai. Mes derinam maista, tai dedu ne visus ingredientus.
olé
QUOTE(Silwer @ 2006 03 03, 09:48)
Temoj apie burokelius ,daviau minti burokelius kepti folijoj orkaitej-dabar as juos kepu kepimo maiselyje,iskepa daug greiciau. Gan nemazi burokeliai iskepa per  40-45min.
Pabandykit tikrai skanu.
ole -tavo labai  faini receptukai. As vis is ju ,kazka pritaikau ir savo seimai. Mes derinam maista, tai  dedu ne visus ingredientus.
*

vadinasi, tau turiu dėkinga būti už tą idėją thumbup.gif smagu, kad tau patinka receptukai. o gal kokį ir iš savo mėgstamų įmesk prie progos, jei nesunku?

QUOTE(AGFA @ 2006 03 03, 11:53)
Gal gali parašyt kaip, su kuo....bandau ir aš derinimą  sau pritaikyti 
*

o gal merginos naują temelę užveskit apie derinimą, gal dar kas prisijungs, kam įdomu, o tai kas šios temos neskaito ir neras paskui.

Karštos sojos pupelių salotos
šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepti smulkintą svogūną (galima dar ir morką) ir raudoną papriką, įmaišyti virtas sojos (galima ir paprastas) pupeles, pagardinti prieskoniais.

Sojos dribsnių ir sėlenų kotletukai
lygiom dalim dėti į dubenį sojos dribsnių, avižinių dribsnių ir sėlenų, berti prieskonių (tinka bazilikas, mairūnas, raudonėlis, žodžiu kokie nors kvapnūs prieskoniai, dar truputį maltų pipirų, truputį druskos arba 1-2 šaukštus sojos padažo. po truputį pilti į masę verdantį vandenį (tiktų ir sultinys) ir maišyti. nepadauginkit vandens, tik tiek, kad gautųsi tokia lipni košė, nes paskui papildomai reikės dėti avižinių dribsnių arba byrės kepant. dar papildomai dedu daržovių - smulkintos raudonos paprikos, poro arba šlakelyje aliejaus pakepto svogūno ir įspaudžiu česnako porą skiltelių, beriu daug kapotų žalumynų.
tada lipdau tokius plokštesnius kotletukus, dar pavolioju sėlenose, kad nekibtų prie keptuvės, dedu į įkaitintą keptuvę ir kepu nedideliam aliejaus kieky ant nesmarkios ugnies.
tiesa, aš kiek esu darius, tai dėjau smulkius avižinius dribsnius (kuriuos virt tik 1 min. tereikia), su stambesniais dar nesu bandžius, juos gal pabrinkint ilgiau reiktų. manau, čia tiktų ir kitokie dribsniai - pvz. kelių grūdų.
skanu su sojos padažu ir kokiom nors gaiviom salotom.

Sveikuoliška 5 grūdų košė su imbieru
tik nesumaišykit su 5 grūdų dribsnių koše - čia kruopos.
verdu pagal nurodymus ant pakelio - vandens ir kruopų santykis 1:3, pamirkau bent valandą (kuo ilgiau mirks, tuo trumpiau virs) ir verdu ant labai mažos ugnies uždengtą, įmetus lauro lapą ir pasūdžius. baigiant virti dedu pakeptų alyvų aliejuje svogūnų, prieskonių ir truputį maltų pipirų. kai išverda, dedu smulkiai sukapotų petražolių ir sutarkuoto imbiero (daug nereikia, kokio nubraukto arbatinio šaukštelio tų tarkių užteks), palaikau uždengus truputį ir jau galima valgyt. labai skanu su kokiom gaiviom salotom, arba šiaip pasipjausčius pomidorų ir agurkų.
jei darau troškinį, tai verdu mažiau košės ir pakepus svogūną dar su tuo svogūnu patroškinu daugiau kokių nors daržovių, pvz. morkų ir paprikų, arba česnako, poro ir pomidorų arba cukinijos ir/ar moliūgo. galima sumaišyt su išvirusia koše, galima patiekt šalia jos kaip garnyrą.

Lengvas varškės padažiukas
liesą varškę pertrinti per sietelį (jei šlapesnė, pakanka šaukštu gerai ištrinti) ir maišant įpilti tiek raugintų pasukų arba lieso kefyro (man tiek pasukos, tiek kefyras skaniausi "Valgyk lengvai"), kad išeitų padažo konsistencijos. tada įspausti česnako skiltelę, įberti daug susmulkintų krapų (skaniau su šviežiais).
su tokiu padažiuku valgom virtas bulves.
Silwer
Mano receptai visi paprasti as stengiuos nemaisyti daug produktu. Imesiu kelis receptelius,bet ar patiks tai cia jau skonio ir pripratimo rekalas. Mes stengiames maitintis sveikai.

Troškinti žiediniai kopūstai
Sveikas, mažai kaloringas patiekalas. Gali būti kaip garnyras ar pagrindinis patiekalas.
Apvirti žiedinį kopūstą, jį susmulkinti. Pakepinti aliejuje smulkiai supjaustytą svogūno galvutę, tada suberti žiedinius kopūstus ir juos užpilti 2 kiaušinių plakinių. Baigiant kepti patiekalą pabarstyti žalumynais .

Grikių šiupinys
Išmirkytus grikius sumaišykite su patroškintomis smulkiai tarkuotomis morkomis ir svogūnais, užpilkite 1-2 šaukštus alyvų aliejaus. (Galima papildyti žaliaisiais žirneliais, agurkais, salotomis.)

olé
QUOTE(Silwer @ 2006 03 06, 09:46)
Troškinti žiediniai kopūstai
Sveikas, mažai kaloringas patiekalas. Gali būti kaip garnyras ar pagrindinis patiekalas.
Apvirti žiedinį kopūstą, jį susmulkinti. Pakepinti aliejuje smulkiai supjaustytą svogūno galvutę, tada suberti žiedinius kopūstus ir juos užpilti 2 kiaušinių plakinių. Baigiant kepti patiekalą pabarstyti žalumynais .
*

ačiū, Silwer, už receptus. aš panašią užkepėlę iš brokolių darau, bet reiks pabandyti ir su kalafiorais.

BROKOLIŲ UŽKEPĖLĖ
brokolius (žiemą šaldytus naudoju, imu visą pakiuką) truputį pagarinu, kad atšiltų, tada sudedu įkarščiui atsparų indą, pateptą šlakiuku aliejaus ir užpilu kiaušinių plakiniu (2 - 3 kiaušiniai, pora šaukštų pieno ar vandens, kad geriau išsiplaktų, druska, pipirai, dar kokie kvapūs prieskoniukai pagal nuotaiką ir žiupsnelis tarkuoto sūrio) ir pašaunu į įkaitintą orkaitę. labai greitai iškepa.
skanu su pomidorais ar kokiom gaiviom lengvom salotom, sojos padažas. jei pietums gaminsit, galima su ryžiais valgyti, kad būtų sočiau.
turėtų ir su kalafiorais skaniai išeit tokia užkepėlė, kai pabandysiu, parašysiu
olé
QUOTE(olé @ 2006 03 03, 21:42)
Karštos pupelių salotos
šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepti smulkintą svogūną (galima dar ir morką) ir raudoną papriką, įmaišyti virtas sojos (galima ir paprastas) pupeles, pagardinti prieskoniais.
*

variacija: 1 arb. šaukštely aliejaus apkepti svogūniuką ir smulkiai supjaustytas morkas, kai suminkštės, dėti 1-2 smulkintus pomidorus (jei yra laiko, prieš tai nuplikius nulupti odelę), virtas pupeles, viską patroškinti su šlakeliu sojos padažo, petražolėm ir bazilikais

Kopūstų-daikonų salotos
smulkiai pjaustyti kopūstai, tarkuoti daikonai, porai. padažas - citrinos sultys. labai gaivios smile.gif

Vegetariškas plovas
Stiklinė ryžių, 1-2 svogūnai, 1 -2 morkos, (dar galima raudonos paprikos), sauja nedideliais kubeliais pjaustyto moliūgo, razinų, abrikosų (ir/arba datulių), aliejaus, druskos, prieskonių

Smulkiais šiaudeliai pjaustytą morką ir svogūną pakepinti, dėt džiovintus vaisius, ryžius, užpilti 2,5 stiklinėmis verdančio pasūdyto vandens ir uždengus nemaišant pavirti 5 min. ant silpnos ugnies. tada puodą susukti į laikraščius ir dar į kokį šiltesnį užtiesalą ir valandą palaikyti.

kažkada radau šitą receptą ir labai jis man patiko. nuo to laiko, jei tik yra šiek tiek laiko, panašiai verdu ir kitas kruopų košes:
grikius (vandens turi būti dvigubai) ir ryžius (vandens ir ryžių santykis 1,5:1). 5 minutes paverdu, tada apmūturiuoju ir padedu šiltai. košė daug skanesnė išeina, negu paprastu būdu virta.
evuka24
4u.gif sveikutes
siulau lasisa pasigaminti taip :
i nedideli puoda ipjaustai morkyte ir svoguniuka, uzpili vandeniu, kad apsemtu ir truputi patroskini kokias 5 min, tada dedi lasisos file ar kepsniuka, pamarinuota, as tai marinuoju su zoleliu misiniu zuviai, citrina, uzpili vandenuko kad apsemtu lasisa, netgi gali ir nelabai apsemti, uzdengi puoda ir patroskini kokias 7 min, na kad lasisa isvirtu, tada deti krapus zalius. as valgau su toskintais sparagais ir brokoliais. siaip i si receepta eina ir grietinele, bet as tai jos tikrai nededu ir nepasigendu. viska sudedu i bliudeli, kad galima butu valgyti ir bulijona, kuriame vire lasisa. lasisa turi buti labai sviezia oranzines, o ne ruzavos spalvos, as tai lasisa perku Rimi, nes karta maksimoj nusipirkau, tai maniau daugiau nevalgysiu lasisos apskritai.

dar labai skanu ir sotu yra trintos sriubytes, as darau arba vien is darzoviu, arba dar dadedu 100gr kalakuto krutineles arba menkes file;

taigi dedu 300gr ivairiu darzoviu - sparagu, spinatu, kalafioru, brokoliu, na kokiu turiu, tinka ir zirneliai ir morkyciu truputi, tik tuomet kaloringesne gaunasi, jei darau tik is darzoviu tada dedu 400gr darzoviu, idedu ssvoguniuko, puse kubelio sultinio, krapu, petrazoliu, paverdu, tuomet viska dedu i plakikli ir sutrinu, kol gaunasi piure, tik nereikia padauginti vandens, nes tuomet nelabai tirsta gaunasi, galiausiai jau lekstuteje pagardinu naturaliu jogurtu, o vietoj skrebuciu prisilauzau krispo su kmynais. 2 dideles lekstes tokios sriubytes teturi apie 220 kcal. ai dar idedu truputi cesnakines druskos. aisku suvalgius dvi lekstes antro patiekalo jau nereikia valgyti, bet ir tikrai nesinori biggrin.gif

as bandysiu kepti Oles varskes apkepa tik su avizu selenom, be manu, tai parasysiu kaip gavosi;

o siandien pasidariau toki sveika patiekaliuka, nei tai kosyte, nei desertas, nes jau varske buvo atsibodusi, taigi, 15 gr avizu selenu isviriau vandeny (puse puodelio), su saldikliu ir siek tiek druskytes, gavosi tokia kosyte skani, i ja idejau 100gr liesos varskes, lieknos, na tokia grudeta, grudeliai, ir isipyliau 100ml naujo vanilinio gefilus jogurtinio gerimo becukrio, bet galima bet kokio jogurto, truputi cinamono, na labai skanu ir maistinga, aisku galima visko cia prideti dar ir dziovintu vaisiu, bet as truputi riboju angliavandenius po pietu tongue.gif

per iskrovos diena, kad negerti vienu pasuku, i puodeli pasuku isidedu pora sauksteliu kokio vaisinio becukrio jogurto, arba i naturalu jogurta, kokio saldesnio jogurto, labai skanu, beje taip galima atprasti nuo visu saldziu jogurtu, kurie tikrai nera labai sveika ax.gif skanaus
akvilyte
sveikos 4u.gif

šiandien dariau tokius kepsniukus.... man buvo žiauriai skanu essen.gif

reikia 130g tokio malsenos mišinio: user posted image vieno kiaušinio, 100g pievagrybių ir 50g tarkuotų morkų.

mišinuką užpilam 200ml vandens, įmušam kiaušinį. pievagrybius su morkom 5min dėjau į mikrobangę. tada darom paplotėlius, dedam įdarą ir formuojam tokius kaip cepelinus. aš viriau ant garų bigsmile.gif bent jau man laabai patiko ir vienas suktinukas tik 110kcal bigsmile.gif taip kad lieka kcal ir padažiukui iš trupučio grietinės ir pievagrybių blush2.gif

ten ant pakelio yra 5 receptukai bigsmile.gif

tiesa kelioms merginoms sakė nepatiko schmoll.gif aišku skonio reikalas 4u.gif

tiesa, dariau jogurtą thumbup.gif dar išplakiau jį tai gavos toks švelnutis ir purutis thumbup.gif
olé
QUOTE(akvilyte @ 2006 03 06, 21:50)
šiandien dariau tokius kepsniukus.... reikia malsenos mišinio
tiesa kelioms merginoms sakė nepatiko
tiesa, dariau jogurtą
dar išplakiau jį tai gavos toks švelnutis ir purutis
*

akvilyte, aš kažkada irgi dariau su tuo mišiniu kepsniukus, man irgi buvo labai skanu. o tavieji dar su įdaru, tai išvis tikras gardumynas turėtų būt essen.gif
aš irgi naminiu jogurtu atsidžiaugt negaliu. man jį vis gaila išplakt būna, nes jis toks vientisas ir todėl panašus į kaimišką rūgpienį, kai ištraukiu iš po apmūturiavimų, na, bet reikia, nes aš į stiklainiukus išpilstau, tai vis tiek išsiardo.
beje, aš naminį jogurtą saldinu trupučiu fruktozės, bet pastebėjau, kad vis mažiau ir mažiau man jos norisi dėtis, turbūt tuoj galėsiu valgyt visai natūralų. beje, pirktinio kažkada neseniai šaukštuką paragavau, tai toks jis man baisiai saldus pasirodė ir tie dirbtiniai aromatai pasijautė, nors anksčiau visai patikdavo. naminis tikrai sveikiau ir skaniau smile.gif

įmetu truputį pieniškų sriubyčių

Pieniška avižinių kruopų arba dribsnių sriuba su morkytėm
į verdantį vandenį sudedu smulkiais šiaudeliais pjaustytą morką (ar kelias mažesnes), avižines kruopas arba stambius avižinius dribsnius ir mažą žiupsniuką razinų. kai morkos ir avižos suminkštėja, užbaltinu trupučiu pieno.

Pieniška grikinių makaronų sriuba
išsiverdam truputį grikinių makaronų (būna pirkt prie ekologiškų produktų), užbaltinam sriubą trupučiu pieno. išpilsčius į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įberiu dar nedidelį žiupsniuką sausai skrudintų saulėgrąžų, jos labai paskanina sriubą.

Švelni pieniška žuvienė
šlakely aliejaus pakepinu smulkiais šiaudeliais pjaustytą morką ir smulkintą svogūną, dedu juos į verdantį pasūdytą vandenį kartu su trupučiu smulkintų bulvių arba ryžių. kai truputį paverda, dedu jūros lydekos filė didesniais gabaliukais supjaustytas (kad galima būtų paskui išgriebt) ir verdu, kol suminkštėja žuvis (nepervirkit). tada žuvytę greit susemiu ir išžvejoju, į sriuba maišydama įpilu mažam puodely šalto virinto vandens išmaišytą arbatinį šaukštelį miltų, maišau, kol užverda. tada jau galima lauro lapų, pipiriukų imest ir kitų prieskonių, kelias minutes pavirt ir tada įpilt šalto pieno. kai pienas sušyla, sudedu atgal žuvytę ir kokią minutę pašildau. tiesa, jei dedu šviežių krapų ar petražolių, tai jau išjungus ugnį, kad vitaminai neprapultų

cia kazkada radau senoj rusiškoj knygoj šitą receptą. ten aiškino, kad reikia to šaukštelio miltų ir žuvytės išgriebimo prieš įpilant pieną, kad pieno nesutrauktų.
Endži
Sveikutes,radau kelis idomius receptus smile.gif
Egzotiskos salotos su vistiena
2 porcijoms reikes: 60 g vistos krutineles,50 g raudonu papriku,citrinos, 70g obuoliu,50g apelsinu,30g juodu alyvuogiu, 5g svieziu petrazoliu,30g salotu lapu,20g aliejaus,druskos,pipiru.Vistiena supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska, iskepti,uzpilti isspaustomis citrinos sultimis ir palikti 15 min. Tuo metu obuolius, paprikas ir apelsinus supjaustyti tokiais pat kubeliais kaip ir vistiena. Petrazoles susmulkinti. Alieju sumaisyti su likusiomis citrinu sultimis, iberti druskos ir pipiru. Vistiena sumaisyti su vaisiais ir sudeti i lekste, isklota salotu lapais.Viena porcija turi 147 kcal.

Brokoliai su pomidorais
4 porcijoms reikes:1 kg brokoliu,500g pomidoru,1 skiltele cesnako,20g parmezano surio,1 saukstelio petrazoliu, druskos,pipiru. Brokoliu ziedynus isvirti pasudytame vandenyje,nuvarvinti ir isdelioti i karsciui atsparu inda. Pomidorus supjaustyti riekelemis, isdelioti ant brokoliu. Pabarstyti tarkuotu suriu ie neilgai kepti orkaiteje. Pries pateikiant pabarstyti petrazolemis. 1 porcija-98 kcal.
Lona
Super nekaloringas ir sotus troškinys su vištiena, garstyčiomis ir medumi
Ėmiau 260 g vištienos krūtinėlės (kažkada minus 10 apsisprendėm, jog 100g-100kcal).
450g (pokelį) šaldytų daržovių mišinio(100g-30kcal, viso 135kcal)
1 a.š. aliejaus - 40kcal
Prieskonių: kario, rytietiškų vištienos, vegetos biški ir česnako granulių.
1 a.š. medaus
1 a.š su kaupu aštrių garstyčių.
Vištieną supjaustom gabaliukais ir kepam aliejuj, aš iškart apibarsčiau visų rūšių prieskoniais, biški apkepus sumečiau šaldytas daržoves ir ipyliau pusę puodelio vandens.
Tuo metu sumaišiau medų su garstyčiom, gavosi tiršta, tai biški praskiedžiau vandeniu ir supyliau į troškinį. Visą šitą gėrį troškinau 20 min iš viso.
Gavosi 2 didelės porcijos troškinio, kurio viena teturi 262,2 kcal tai dar iki 300kcal užsimečiau grietinės, bet jaučiu kcal skaičių padidinau, nes dėjau 15 proc. tai bandau įsivaizduot kiek kcal gali turėt 2 a.š. g.gif
Prie troškinio valgiau gaivias salotas iš 100g marinuotų burokėlių, 50g morkos ir 50g obuolio, kaip padažą pyliau 2 v.š. burokėlių rasalo dar įdėjau druskos ir česnako granulių, viso daviau 100kcal.
Tai mano pietukai gavos 400 kcal, o tikrai apsivalgiau. Dar rytdienai liko troškinio.
Endži
QUOTE(Vita333 @ 2006 02 26, 12:17)
Vištienos "ryšulėliai" su karštomis daržovėmis
Pasiruošiam folijos gabalėlius tiek kiek bus valgančiųjų. Tada į kiekvieną jų pripjaustom:
- 125g vištienos file gabalėliais    – 125 kcal
- 1 nedidelė bulvė supjaustyta kubeliais (60 gr)    – 50 kcal
- 100g šaldytų daržovių (1/4 pokelio, pvz Bonduelle ar Hortex, dedu sušalusius)  – 30 kcal
- 1 šaukštelis vegetos      – 15 kcal
- 1 šaukštelis sviesto      -  55 kcal
- 1 šaukštas 12 proc. riebumo grietinės    – 35 kcal
- šakelė petražolių, krapų
Viso:_______________________________________________________________ - 310 kcal
Foliją suimu ir susuku viršuje kaip "ryšulėlį", dedu į orkaitę ir kepu 200 orkaitėje apie 40 min. Beje, paruošimas užima maximum pusvalandį, kai darau 4 žmonėms pietukus.
Gaunasi labai sultinga vištiena ir vištienos sultyse bei svieste ištroškintos karštos daržovės. Nebereikia atskirai virt bulvių ir daryt salotų, viskas viename ryšulėly.
Siūlau paragauti, nes tikrai nesudėtingas paruošimas ir labai skanu
*

Siandien bandziau tik su zuvim thumbup.gif
olé
VIŠTIENOS IR PIEVAGRYBIŲ SALOTOS
nedideliais gabaliukais supjaustyta garinta vištienos krūtinėlė (galima ir virtą dėt), susmulkinta Pekino salota, plonom riekelėmis pjaustyti pievagrybiai (žali!), trupučiukas druskos ir pipirų. padažas - citrinos sultys. tikrai labai skanios salotos

beje, nesiliekninantiems namiškiams padažui galima naudoti majonezą smile.gif
ten, kur nusižiūrėjau šias salotas, jas patiekdavo su majonezu, o vištiena būdavo truputį parūkyta.

Lona, šitos tau turėtų patikt, nes mėgsti žalius pievagrybius smile.gif
Estrella...
Aš tokį receptėlį radau,gal ir nieko visai g.gif

Dietiniai pusryčiai
2 dideli obuoliai, 2 šaukštai maistinių kviečių gemalų, 2 šaukštai maistinių kviečių sėlenų, 2 šaukštai riešutų (tinka įvairūs, kokių turite), 1 šaukštas medaus, 2 šaukštai vandens, pusės citrinos sultys.

Obuolius sutarkuokite burokine tarka, sudėkite kviečių gemalus, kvietines sėlenas ir riešutus. Sumaišyti medų, vandenį ir citrinos sultis ir užpilti ant obuolių masės, viską gerai išmaišyti. Tai puikus ir labai skanus dietinis produktas, galima valgyti pusryčiams, pasidarius didesnį kiekį tinka kaip pagrindinis patiekalas pietums. O taip pat puikiai tinka patiekti kaip desertą.
olé
QUOTE(Vita333 @ 2006 02 26, 11:17)
Vištienos "ryšulėliai" su karštomis daržovėmis
*

vakar dariau šituos ryšulėlius, labai skanus ir lengvas patiekalas thumbup.gif
aš tik vištieną iš vakaro gabaliukais supjausčius truputį pamarinavau su kariu, imbieru ir šlakeliu sojos padažo. dar dėjau šlakelyje aliejaus pakeptų smulkiai pjaustytų svogūniukų ir morkų, ir į savo porciją bulvių nedėjau, o vietoj grietinės ir sviesto į savo porciją sojos padažo truputį įpyliau.
ačiū Vitai333 už receptą 4u.gif

įmetu lengvo obuolių pyrago (jam nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei grietinės, nei riebalų (tik kruopelės sviesto skardelei patept) receptuką:

LENGVAS OBUOLIŲ PYRAGAS
reikės:
maždaug 5-6 vidutinio dydžio obuolių, geriau būtų nelabai kietų
maždaug 2 stiklinių manų (aš trečdalį jų pakeičiu sėlenom),
tirštesnio jogurto apie 0,5 litro (aš pildavau "Labas rytas" persikinį, dabar darau su naminiu),
šiek tiek cukraus (aš dedu 3 šaukštus. jei kas mėgstat saldžiai, dėkit 4-5) arba fruktozės (apie 2 šaukštus),
vanilinio cukraus,
šiek tiek razinų (galima dar saujelę riešutų, o vietoj razinų - datulių ar figų), cinamono, kardamono
kokoso drožlių ar migdolų plokštelių pyrago viršui pabarstyt (nebūtinai)
sviesto ar margarino skardelei patept ir džiūvėsėlių jai pabarstyt

į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardelę dedu gana plonom skiltelėm supjaustytus obuolius (neluptus) taip, kad visas skardelės dugnas jais pasidengtų (gražiai dėliot nebūtina), o šiaip galima ir daugiau, man tai skanu, kai pyrage daug vaisių ir mažai pyrago. obuolius pabarstau cinamonu ir kardamonu, razinom, riešutais. tada ant obuolių sluoksnio pilu sluoksnį manų, sumaišytų su cukrum, vaniliniu cukrum ir sėlenom. manus reikia pilti tolygiai. jų reikia tiek, kad obuoliai pasidengtu nelabai storu sluoksneliu (jei supilsit tiek, kad paviršius bus lygus ir nesimatys obuolių kauburėlių, gali išeit per sausas pyragas). tada ant manų sluoksnio reikia nestoru sluoksniu išspausti ar užtepti jogurtą. galima jogurto sluoksnį pabarstyti kokoso drožlėm ar migdolų plokštelėm (tada riešutų į patį pyragą nededu). kiek laiko keps, priklauso nuo to, kokio aukščio pyragas ir kokia orkaitė, labai apytikriai būtų maždaug 200 C apie 40 min.

sluoksnių maišyt nereikia - kepant manai sudrėksta nuo obuolių ir jogurto. turiu perspėt, kad kol išmokau, kiek visko maždaug reikia dėt, keliskart pyragas išėjo per šlapias ar per sausas. bet jau kai įsivažiavau, pavyksta visuomet.

šį pyragą kepdavo mano draugė, bet aš truputį padžiazavau su juo ir "pasveikuolinau" jį. originalus receptas buvo toks - obuolių sluoksnis, tada sluoksnis sumaišytų lygiom dalim manų, miltų ir cukraus (bet man per saldu taip), o ant viršaus - grietinės sluoksnis (reikia didelio indelio 30%).

šis pyragas skaniausias karštas (švenčių proga galima su trupučiu ledų rolleyes.gif )
olé
LENGVAS VARŠKĖS KREMAS
imam liesą varškę ir petrinam per sietelį arba, jei šlapesnė, pakanka šaukštu gerai ištrinti (arba 3 variantas - naudojam "Mūsų švelniąją" liesą varškę, bet ji brangesnė). tada maišydamos įpilam tiek jogurto, kad pasidarytų kremuko konsistencija. jei jogurtas pirktinis, tai saldinti nebereiks, nes jie saldūs. jei naminis, galima pasaldinti trupučiu fruktozės arba medaus. ko dar dėsit į kremuką - fantazijos reikalas. vasarą skaniausia su šviežiom uogytėm, o ir su įvairiais vaisiais galima valgyti - jų smulkintų įmaišius arba papuošus jais - persimonais, bananais, kiviais ir t.t.
galima pabarstyti žiupsniuku kokoso drožlių, galima kelias razinas užsimesti

o aš tai paprasčiau darau - tiesiog ant varškės užpilu jogurto, o valgant vis tiek susimaišo smile.gif
Lona
Kas dėl lengvo kremo, tai aš darau jį dar lengvesnį, tiesiog į varškę pertrintą pilu mineralinio ar paprasto vandens ir kombaine išplaku, ar šiaip su šaukštuku, saldiklio įpilu skysto ir apibarstau cinamonu.
aaagnex
Na, as parasysiu labai paprastu salotu recepta, bet man labai patiko:
dariau taip:
pripjausciau pekino salotu nemazais gabalais, 1 pomidora, gabaleli paprikos. Uzpylaiu sauksteli aliejaus, uzberiau dziovintu krapu ir uzpyliau valdorfo padazu su paprikom (cia tas, kur tik 28 kcal turi). Dar galima deti agurko, bet as neturejau. Tiesa, uzmirsau - dar saulegrazu saujele ideti.
Skanaus aciuks.gif
Stirnaitė
mano pietūs- viena porcija 4u.gif

apie 1/2 pakelio šaldytų daržovių dedu į nedidelį uždengiamą stiklinį indą, apibarstau vegeta ar kt. prieskoniais, uždengiu, dedu į mokrobangę vidutiniškai/stipresniu režimu 4-5 minutėms.(jei gabaliukai smulkūs- trumpiau)
Į tą laiką suplaku 1-2 (pagal apetitą)kiaušinius su prieskoniais, kartais kliūsteliu pieno.
Ant daržovių supilu tą plakinį ir vėl kokiom 5 min į mikrobangę (riebalų nededu jokių)
Galima lyd. sūrio užberti ar įmaišyti. Arba sėlenų.
Galima vištos gabalėlių įmaišyti, ar žuvies. Arba kad ir kotlečiuką pasmulkintą

Man tai patinka tokie pašarai smile.gif

Kartais ryžių košę apmaišau plaktu kiaušiniu ir taip "pasikepu"- tačiau man tai kaip desertinis patiekalas- turi būti su cukrumi ax.gif , gali būti su džiov. vaisiais, šviežiais vaisiais ar uogiene blush2.gif
Lona
Troškinys su šaldytom daržovėm:
Vištienos krūtinėlės-100g-100kcal. Dedu maždaug pusę jos, tai būna panašiai apie 250-300g., apkepu 1a.š. aliejaus su prieskoniais, dedu vegetos, meksikietiškų vištienos, šiaip vištienos, pagal nuotaiką. Tada pakelį šaldytų daržovių, jei turiu dar ir pievagrybių. Ir patroškinu kol vištiena bus gatava, kokį 15-20 min. Vsio. Valgau su salotom, vyrui išverdu ryžių. Kaip kad esu grietinės maniakė, užsimetu 2 a.š. liesos grietinės, arba vieną riebios ir ok.
Užkepėles gali daryt.
Trinta daržovių sriuba:
Įmeti bulvę vieną kitą , šaldytų daržovių ir vegetos (sriuboms man ji geriausiai tinka), kai viskas išverda pusę sriubos meti į blenderį ir sutrini, tada ją supili į likusią dalį ir gaunasi tokia trinta su gabaliukais sriuba, jei dar grietinės...
Įvairius troškinius su faršu, žuvim, mėsa daryt galima, valgoma su ryžiais, bulvėm , makaronais..Omletus kepti.
yuppy
Sveikos,

as irgi pasidalinsiu patirtimi su saldytom darzovemis. Jas as dedu beveik visur - i sriubas, i mesos troskinius, i apkepus, i omleta ir pan. Kazkada labai megau toki troskini daryti: Sojos mesa kubeliais, ja ismrkau verdanciam vandeni su prieskoniais, tada nupili, nugrezi. I gilia keptuve dedi saldytras darzoves, troskini kol atsyla, tada sumeti soja kubeliais ir dar patroskini. prieskoniai pagal skoni, galima grietinele gardinti. tongue.gif
Dar yra toks tailandiskas ar malaizietiskas pateikalas:
Issiverdi ryziu, reikia issikepti toki kaip omleta, t.y. isplaki pora kiausiniu, dedi prieskoniu ir truputi vandens, kepi teflonineje keptuveje, jei gera nereikia net riebalu, jei reikia, tai as pilu truputeli alyvuogiu aliejaus biggrin.gif . kai viena puse apkepa apverti ir kepi. iskepta omleta reikia supjaustyti (jis gaunasi kaip blynas) tokiomis juostelemis, o tada susmulkinti. toliau imi giliakeptuve, dedi sladytu darzoviu, jas troskini kol suminksteja, tada supili virtus ryzius, o paskui smulkinta omleta, viska makaluoji keptuvej, dedi prieskonius ivairius, l.tinka karis, sojos padazas, nu bet kokie rytietiski. ir toki ale plova valgai. thumbup.gif siaip labai sotu
Raseliuke
as darau panasu i ole's greito paruosimo zuvi.
skaniausia man su meksikietiskom darzovem. taigi dedu maiseli tu darzoviu ir truputi patroskinu (pilu 1 sauksta vandens, as zepter puose darau), tada zuvi (lydekos file naudoju) itrinu meksikietiskais prieskoniais ir dedu ant tu darzoviu. kai zuvis issitroskina ja isimu is puodo ir ant darzoviu pilu padaziuka (60gr naturalaus jogurto ir 20 gr pomidoru padazo). nekaloringa ir labai skanu!!!
Raseliuke
va, ka tik internete radau tokias salotas, turetu buti skaniios.

Avižinių dribsnių ir obuolių salotos

Du šaukštai avižinių dribsnių, obuolys, indelis (125 g) natūralaus jogurto, šaukštas saulėgrąžų, sezamų ar moliūgų sėklų. Dribsnius užpilti keliais šaukštais vandens ir palikti išbrinkti. Paskui juos sumaišyti su stambiai tarkuotu obuoliu, sėklomis bei jogurtu.

olé
esu įmetus brokolių užkepėlę ir šparaginių pupelių troškinį, tai ne sezono metu visad juos iš šaldytų daržovių darau. o šiaip kaip garnyras šaldytos daržovės man skaniausios garintos, nepalyginsi su virtom - skanumėlis. aišku, skaniausios garintos - šviežios, bet žiemą ir šaldytos gerai. kai sudedu virš garų, nededu jokių druskų ar prieskonių mišinių su druska (jų iš viso nevartoju), bet gausiai pabarstau kokiais nors kvapniais prieskoniais - pvz. mairūnais, bazilikais, raudonėliais, peletrūnais, rozmarinais, Provanso žolelėmis, petražolėmis, na, žodžiu, kad begarinant skaniai prakviptų visa virtuvė smile.gif o jau išėmus į lėkštę, pašlaukstau sojos padažu - tada ir druskos netrūksta, ir pikantiškumo šiokio tokio atsiranda. jei su kuom nors labai lengvu valgot - pvz. virta jūros žuvim, tai galiam antį tų daržovių dar užsimesti mažą žiupsniuką tarkuoto sūrio.

vitta
Akvilytės iš Minus 10 (tekstas kopijuotas, tikiuosi akvilytė nesupyks)
Grybų sriuba
Imu apie 3l vandens (kartais nuvirto vištienos sultinio, o kartaus su kubeliais darau) tai va dedu smulkiai supjaustytas bulves 3-4 na tai čia kokie 200kcal. jas laaabai suverdu, tada surtinu. tada dedu tarkuotą morką na apie 50kcal. verdu tolaiu. tada ant galo supjaustytus šampinjonus na apie 50kcal. ir sultinio kubelių... dar 60kcal. na ir aišku prieskonių pagal skonį.. jei nuo bulvių tirštumo neužtenka tai dar šaukštąmiltųįdedu (nzn kiek čia kcal.... na tarkim 50) tai viso gaunas apie 350kcal taigi puslitris tik 50-70kcal
Angel*ina
Kadangi LABAI mėgstu žele, tai darau tokį želinį desertą 4u.gif
Imu 1 ar 2 pakelius želatinos (100 g. žalatinos 342 kkal), supilu į didelį stiklinį dubenį, užpilu karštu vandeniu, maišau kol ištirps. Tada pridedu visokių smulkiai pjaustytų pageidautina šviežių (galima ir šaldytų, arba konservuotų - bet šitie kaloringesni) vaisių: obuolių, kriaušių, kivi, apelsinų, ananasų, persikų, vyšnių.. Čia aišku kiekvienas pagal skonį dedasi.. Viską išmaišau ir leidžiu sustingti.
O kai sustingsta, dažnai imu diiidelį šaukštą ir valgau tiesiai iš dubenio blush2.gif O darau stikliniame dubenyje, nes kai sustingsta labai gražiai matosi visi spalvoti vaisių gabaliukai ax.gif
Super skanus ir lengvas desertas 4u.gif
Neeri
Kopūstų pyragas

250g miltų (nors kai kepiau su sviestu, o ne su margarinu dėjau 150g, kad tešla būtų grietinės tirštumo) - 783kcal;
150g Veiverių margarino - 338kcal;
200g piemenėlio 15% grietinės - 278kcal;
3 kiaušiniai po 50g - 210kcal;
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelų - ?kcal (bet manau ne esmė);
500g kopūsto - 125kcal;
1 šaukštas prieskonių mišinio - 10kcal;
Šiaip į tešlą reiktų 1 šaukšto cukraus, bet aš jo nededu, o jei jūs dėsite tai pripliusuokite dar tas kcal. Aš dėjau druskos truputį.

2 kiaušinius išplakti su druska ( jei dedate cukraus , tai su juo), sudėti grietinę ir tirpintą margariną, išmaišyti. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vėl išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Kopūstus sutarkuoti per burokinę tarka (aš su kombainu susmulkinu), imaišyti į juos išplaktą kiaušinį su prieskoniais ir gerai išmaišyti. Pilti į formą truputį daugiau , gal 2/3 tešlos, paskirstyti ir užtepti kraštus, dėti įdarą ir užpilti likusia tešla. Dėti į įkaitintą iki 150 laipsnių orkaitę ir kepti 45min.
Kepinio svoris iškepus išeina 1010g, taigis 100g - 173kcal.

150g gabaliukas pusryčiams biggrin.gif
user posted image
O štai čia pyragėlis, be mano pusrytinio gabaliuko tongue.gif
user posted image
H&M
Ydesiu du lengvus ir nekoloringus bet skanius sriubos receptus.
Ryziu su darzovem:
50g. nevirtu ryziu (175kcal.)
morka 70g. (apie 30kcal.)
svogunas 30g. (9kcal.)
Saukstelis aliejaus 3g. (28kcal.)
Ryziu pavirti us bulionu, morka su svaogunu pakepinti ant aliejaus ir supilti y ryzius viska isvirti. Vandens nepadauginti, kad butu tirstoka. Labai paprasta ir tikrai skanu. Visa norma turi apie 242kcal.

Saltibarsciai:
100g. kefyro (pas mane 3.8% riebumo, 63kcal.)
150g. pomidoru sulciu (24kcal.)
100g. agurko (14kcal.)
1 kiausinis (80kcal)
svoguno laisku
Suplakti kefyra su sultim ir sudeti supjaustytus laiksus. Pabarstyti druska ir pipirais. Agurka supjaustyti juostelem ir pabarscius druska ir pipirais truputy palaikyti. Po to sudeti y kefyra su sultim. Kiausiny supjaustyti ir sudeti y saltibarscius. Visa porcija turi 181kcal. Labai skanu valgyti su bulvem ar bulviu kose
vitta
QUOTE(H&M @ 2006 03 17, 11:49)
Ydesiu du lengvus ir nekoloringus bet skanius sriubos receptus.
Ryziu su darzovem:
50g. nevirtu ryziu (175kcal.)
morka 70g. (apie 30kcal.)
svogunas 30g. (9kcal.)
Saukstelis aliejaus 3g. (28kcal.)
Ryziu pavirti us bulionu, morka su svaogunu pakepinti ant aliejaus ir supilti y ryzius viska isvirti. Vandens nepadauginti, kad butu tirstoka. Labai paprasta ir tikrai skanu. Visa norma turi apie 242kcal.
*

Aš į šitą dar įdedu pomidorų savo sultyse be odelių, ta rūgštelė tai mmmm, net seilytės bėga tongue.gif
Lona
Salotos
Morka-78g(nedidelė)-33,54kcal.
Salieras-100g-49kcal
pievagrybiai(žali)78g(4vidutiniai)-14.82kcal
Avokadas 60g(pusė)-136.8kcal
Biovelos 1proc.riebumo kalakutienos kumpelis 128g-83.2kcal
Suslavičiaus salotų padažas su aliejum - 28kcal (beje, vakar jame ir sojos padaže marinavau vištienos krūtinę, labai tiko).
Sojos padažas (kcal mizeris)
Pabarsčiau česnakų granulėm dar.
Va ir labai skaniai ir daug pietų pavalgiau, o kcal vos 350.
Lona
Dar kita tų salotų variacija:morkos, kiniškas kopūstas, avokadas, žirneliai, sojos padažiukas, suslavičiaus padažas, pipiriuko biški ir česnako granulių , sotu ir skanu.
olé
Graikiškos salotos (light variantas smile.gif)
į lėkštę dedu daug salotų, ant viršaus išdėlioju pomidorų skilteles, žiedeliais pjaustytus porus ir alyvuoges, mažais kubiukais (o ne tokiais šmotais, kaip kavinėse supjausto) pjaustyto pusriebio fetos sūrio (būna "Iki" ir "Ikiukuose"). fetos, aišku, labai daug nededu : ) pabarstau kapotom petražolėm, niu ir dar savo porcijai užsiberiu 3 smulkintas graikiškų riešutų puseles (kas nesilieknina, tiems galima ir daugiau). sau kaip padažą naudoju tik citrinos sultis (ir skanu, ir gaivu, ir vitamino C šaltinis), kitiems jas galima sumaišyti su alyvuogių aliejumi. druskos nededu, nes fetos sūrumo pakanka.
vasarą dar skanu dėti nevirtų kalafiorų žiedynėlių
Stirnaitė
Įsiterpsiu ir aš su savo nesąmonėm ax.gif

žalias kalafioras supjaustytas nedideliais gabalėliais+ pomidoro skiltelės+ prieskoniai (arba padažėlis, marinatas, na- grietinės nesiūlysiu...). Viską pamakaluoju (nuo ponmidorų skystimuko išbėga thumbup.gif ) ir...skanaus 4u.gif

Namie pas mus niekas okio daikto nevalgu, tai gal tik mano skonis toks...iškreiptas g.gif
Dilgė
Sveikos,mergaitės 4u.gif
Puikių receptukų čia radau,manau įdėsiu ir savo fantazijos vaisių,kiek kalorijų bus nežinau g.gif ,gal gudresnės paskaičiuos.
2 morkos
poras(nedidelis)
svogūno galvutė
400g žuvies filė
30g sviesto
1-2 šaukštai aliejaus
pievagrybiai -8
pusė stiklinės pieno
Žuvį supjaustyti juostelėm,apiberti žuvies prieskoniais,pašlakstyti citrinos sultim ir palikti porai valandų(manau,kad tai nebūtina,jei skubi).
Ant sviesto su aliejum pakepinti tarkuotas morkas,supjaustytą porą ir svogūną.Dėti žuvį ir kelias minutes dar pakepinti.Sudėti pjaustytus pievagrybius,įpylti pieno,pabarstyti mėgiamais prieskoniais ir uždengus patroškinti apie 15-20 min.
Manau,kad tai nėra kaloringas patiekalas.Maniškiai valgo su bulvėm,o aš su salotos lapu doh.gif .

olé
QUOTE(Dilgė @ 2006 03 18, 14:35)
  Puikių receptukų čia radau,manau įdėsiu ir savo fantazijos vaisių,kiek kalorijų bus nežinau g.gif ,gal gudresnės paskaičiuos.
  2 morkos
  poras(nedidelis)
  svogūno galvutė
  400g žuvies filė
  30g sviesto
  1-2 šaukštai aliejaus
  pievagrybiai -8
  pusė stiklinės pieno
  Žuvį supjaustyti juostelėm,apiberti žuvies prieskoniais,pašlakstyti citrinos sultim ir palikti porai valandų(manau,kad tai nebūtina,jei skubi).
  Ant sviesto su aliejum pakepinti tarkuotas morkas,supjaustytą porą ir svogūną.Dėti žuvį ir kelias minutes dar pakepinti.Sudėti pjaustytus pievagrybius,įpylti pieno,pabarstyti mėgiamais prieskoniais ir uždengus patroškinti apie 15-20 min.
  Manau,kad tai nėra kaloringas patiekalas.Maniškiai valgo su bulvėm,o aš su salotos lapu doh.gif .
*

Dilge, nedidelis pasiūlymas - pabandyk kepti tik ant aliejuko. sako, kad nelabai sveika svieste kepti, o ir kalorijų nemažai jis prideda. o net ir to paties aliejuko vieno, o ne dviejų šaukštų normaliai keptuvei turėtų būti per akis, o dar jei tefloninė, tai ir 1 arb. šaukštelio pakanka. žuvis ir daržovės - tikrai sveika ir nekaloringa, tik tie riebaliukai čia kalorijų užvožia nemažai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.