QUOTE(tura @ 2008 07 07, 20:15) Paimam litrą mėgstamo jogurto (aš imu braškinį). Kuo liesesnis tuo geriau. Išrirpinam 1-2 šaukštus žalatinos, supilam į jogurtą ir primetam daug daug uogų - braškių, mėlynių, aviečių.... Iš visai nekaloringa ir kaip skanu. o kam želatina?
Mercredi
2008 07 08, 07:59
QUOTE(karolytee @ 2008 07 07, 20:57) o kam želatina?  Kad būtų kaip drebučiai, žėlė, bent aš taip suprantu
Apvalute
2008 07 08, 08:04
QUOTE(rozinee @ 2008 07 02, 11:40) Žiūrint kokio kaloražo maistą mes šiame skyrelyje vadiname lengvu. Man asmeniškai ~ 400 kcal salotoms, kuriose net nėra mėsos, o vien daržovės, yra nemažai  tikrai daugoka. Mano pietus is 400 kcal buna jau soootus
galiu pasiūlyti pasigaminti lavašo suktinukų:
imi lavašą (armėniška duona, atrodo kaip blynas), aptepi ją tepamu sūreliu, tada kloji salotų lapus, tada dedi tai, ką nori (arba liesą mėsytę, arba lašišą sūdytą, arba krabų lazdeles pjaustytas), pridedi riekutėmis supjaustytų pomidorų ir agurkų. visą tą gėrį sukloji ant blyno ir vynioji suktinuką vis paspausdama, kad gerai suliptų. tada susuki visą suktinį į maistinę plėvelę ir dedi bent valandai į šaldytuvą, kad susistovėtų. prieš dedant ant stalo, supjaustote maždaug 2 pirštų storio gabalėliais. skanu nerealiai, o kadangi daug daržovių - tai ir ne itin kaloringa. skanaus
Šaltmėtė
2008 07 18, 18:07
Na, prisižadėjau panelėms parašyt savo sriubos su lašiša receptą. Tokio kaipo tikro recepto nebus, nes dariau viską iš galvos. Bet, žodžiu, į verdantį vandenį sumečiau kelias pjaustyta bulves, tada daržoves kokias tik jums į galvą šauna..  aš dėjau kalafijorą, morkas, brokolį, saldžiųjų žirnių ankštis (šaldytos buvo).. lyg ir viskas..  tada kažkiek pavirus sudėjau pjaustytą lašišos filė (aš pirkau jau pamarinuotą pomidorų padaže). Paviriau kokias 5 min. Tada užbaldžiau liesa grietinėle (pas mane ji tik 7 proc. riebumo), dar šlakelį pieno, prieskonius sudėjau beverdant. dar kelatą minučių paviriau ir viskas. Kūda ji man gavos, 100 gr tik 41 kcal  didžiulė lėkštė tik apie 200
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 07 18, 19:07) Na, prisižadėjau panelėms parašyt savo sriubos su lašiša receptą. Tokio kaipo tikro recepto nebus, nes dariau viską iš galvos. Bet, žodžiu, į verdantį vandenį sumečiau kelias pjaustyta bulves, tada daržoves kokias tik jums į galvą šauna..  aš dėjau kalafijorą, morkas, brokolį, saldžiųjų žirnių ankštis (šaldytos buvo).. lyg ir viskas..  tada kažkiek pavirus sudėjau pjaustytą lašišos filė (aš pirkau jau pamarinuotą pomidorų padaže). Paviriau kokias 5 min. Tada užbaldžiau liesa grietinėle (pas mane ji tik 7 proc. riebumo), dar šlakelį pieno, prieskonius sudėjau beverdant. dar kelatą minučių paviriau ir viskas. Kūda ji man gavos, 100 gr tik 41 kcal  didžiulė lėkštė tik apie 200  Jo tokia sriubytė super  . Aš panašią darau, tik vis patingiu kcal pasiskaičiuoti tai dabar žinosiu.  Tik aš dedu bulves ir daug brokolių ir lašišą, svogūnų laiškų, krapų ir petražolių. Tai tikras apsirijimas
Alatuna
2008 07 22, 00:49
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 07 18, 19:07) Na, prisižadėjau panelėms parašyt savo sriubos su lašiša receptą. Tokio kaipo tikro recepto nebus, nes dariau viską iš galvos. Bet, žodžiu, į verdantį vandenį sumečiau kelias pjaustyta bulves, tada daržoves kokias tik jums į galvą šauna..  aš dėjau kalafijorą, morkas, brokolį, saldžiųjų žirnių ankštis (šaldytos buvo).. lyg ir viskas..  tada kažkiek pavirus sudėjau pjaustytą lašišos filė (aš pirkau jau pamarinuotą pomidorų padaže). Paviriau kokias 5 min. Tada užbaldžiau liesa grietinėle (pas mane ji tik 7 proc. riebumo), dar šlakelį pieno, prieskonius sudėjau beverdant. dar kelatą minučių paviriau ir viskas. Kūda ji man gavos, 100 gr tik 41 kcal  didžiulė lėkštė tik apie 200  Ach pagaliau, radau! Ieskojau receptu temoj, o lengvo maisto receptai, pasirodo, cia pat, kur sportas ir dietos  Dekui tau Kokio dydzio gabaliukais mazdaug ta lasisa pjaustai ir ji turbut jau nulupta nuo odos buna ar ne?
alkoholicka
2008 07 22, 08:49
QUOTE(Alatuna @ 2008 07 22, 01:49) Ach pagaliau, radau! Ieskojau receptu temoj, o lengvo maisto receptai, pasirodo, cia pat, kur sportas ir dietos  Dekui tau Kokio dydzio gabaliukais mazdaug ta lasisa pjaustai ir ji turbut jau nulupta nuo odos buna ar ne? o as lasisos sriuba verdu is lasisos kauliuku galvos, buna toks pirkti lasisos rinkinys zuvienei. tai iva ta rinkini apverdu kokias 5 - 10 minuciu istraukiu, o i ta skysti itarkuoju morkos bulves smulkiai, prieskoniu visokiu ir kol bulves verda lasisos "kaulus" nuvalai isrankioju ir kai jau bulves isverda supilu lasisa. paskui uzsidedu grietines ir valgom. sriuba tikrai supper, net MB kuris sriubu nevalgo isvis sios sriubos dvi lekstes maziausiai sutaso. iseina daug pigiau, nes tas rinkinys kurio sriubai tikrai uztenka ir tikrai nemazam puoduj, kilogramas kainuoja 3.99 (prekybos centruose gal net pigiau, nes pirkau mazoje parduotuveje kur visu produktu kainos gerokai didesnes), man tai lasisa gera deti gaila geriau susisudau ir sumustinukus su lasisa ir pievagrybiais pasidarau.
Aš kadangi dažniausiai perku visą lašišą, susitvarkau, susipjaustau ir užsišaldau. Tai į sriubą dedu tą vadinamą` lašišos pjausnį. Paverdu 5 min, su prieskoniais, paskui išimu, perkošiu sultinį, sudedu bulves pjaustytas, paverdu kelias minutes. Nuo lašišos nuimu skūrą, išnagrinėju, kad nebūtų kaulų, ir sudedu į sultinį su bulvėm, tada brokolių įpilu kokius 200-300g, svogūnų laiškų, petražolių ir krapų, prieskonių ir verdu apie 5-10min. Užbalinu grietine. Visa šeima valgo, o ypatingai tai mažoji kerta, nes brokolius tai dievina
Šaltmėtė
2008 07 22, 11:57
QUOTE(Alatuna @ 2008 07 22, 01:49) Ach pagaliau, radau! Ieskojau receptu temoj, o lengvo maisto receptai, pasirodo, cia pat, kur sportas ir dietos  Dekui tau Kokio dydzio gabaliukais mazdaug ta lasisa pjaustai ir ji turbut jau nulupta nuo odos buna ar ne? aš kai viriau, tai ji pas mane buvo jau supjaustyta ir pamarinuota, bet čia jau grynai skonio reikalas kaip tu ją pjaustysi ir kokią dalį dėsi ir pan. Aš ant viso puodo dėjau panašiai 300 gr. O dėl visų tų atliekų, galvų ir pan, pas mane tokie dalykai keliauja tiesiu taikymu į šiukšlių dėžę. Atiduočiau katinui, jei turėčiau, bet deja. Šiaip aš žuvienės ne mėgėja, todėl ir savo sriubą net nevadinu žuviene, o sriuba su lašiša, ir valgau tik su tokia sąlyga, kad joje yra grynai gabaliukų, o ne tik skonis žuvies.
Alatuna
2008 07 23, 21:55
QUOTE(alkoholicka @ 2008 07 22, 09:49) o as lasisos sriuba verdu is lasisos kauliuku galvos, ... QUOTE(hifi @ 2008 07 22, 10:20) Aš kadangi dažniausiai perku visą lašišą, susitvarkau, susipjaustau ir užsišaldau. Tai į sriubą dedu tą vadinamą` lašišos pjausnį... QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 07 22, 12:57) aš kai viriau, tai ji pas mane buvo jau supjaustyta ir pamarinuota, ... Dekui uz idejas
OBUOLIU KOSES IR AVIZINIU DRIBSNIU MUFFINAI 1puodelis (p- 240ml) aviziniu dribsniu 3/4 p miltu ( as emiau whole wheat ) 1p. nesaldintos obuoliu tyreles 0.5 p pieno 2 kiausiniu baltymai 2 saukstai maltu linu semenu 2 saukstai aliejaus 1 s. kepimo milteliu 0.5 s kepimo sodos 0.5 s malto muskato riesuto 1 s cinamono dziovintu razinu, spanguoliu ar kitu vaisiu viska sumaisyti, ir kepti 190 C orkaiteje 20 min, isjungti orkaite ir palikti kol atsals. 1 muffinas = 120 kcal, 3 g baltymu, 3g riebalu, 20 g angliavandeniu, 3 g skaidulu (fiber).
SPALVINGOSIOS TUNO SALOTOS 1 pakelis virtų ryžių 1 skardinė koncervuoto tuno (galima imti savo sultyse, bet man aliejuje koncervuotas - skaniau. žinoma, aliejaus iš skardinės į salotas nepilame  ) saujelė (apie 20g) pjaustyto poro 100g skirtingų spalvų paprikos, supjaustytos kubeliais. 40-50g neriebaus majonezo. viską gerai išmaišyti, paskaninti mėgstamais prieskoniais (labai tinka džiovintas bazilikas). Išeiga - apie 500g, tai 1 besidietinančio (200g) ir 1 nesidietinančio (300g) žmonių porcijos. Galima valgyt pusryčiams  . 100g-130kcal
manyciau visai idomus tie muffinai...reiks kada bandyt daryt
Laumiux
2008 08 28, 15:53
Skaniai atrodo jūsų pasiūlytų valgių receptai. Bet aš turiu vieną didelę bėdą - jei man skanu, tai 100g tik apetitui sužadinti. Aš kol nesušlamščiu bent puskilio tokio skanumyno, net nuo stalo nekylu. Tai tas 130 kalorijų padauginus iš 5 visai nemenka porcijukė išeina, a nia Todėl ir svoris mano oho koks (matyti linuotėje)  . Tai dabar kadangi pradėjau lieknintis (užtat ir liniuotę pasidariau), tai stengiuosi apsieiti be kulinarijos vingrybių. Tiesiog išverdu mėsos ar žuvies gabaliuką be prieskonių ir su žaliais agurkėliais sukramsnoju.
 atsiprašau, či gal ne visai į temą, bet daug kur rašot, kad viena porcija turi tiek kalorijų, o vat man iškilo klausimas, ta viena porcija, tai kiek? kaip ją pamatuoti? šaukštais, samčiais, gramais?
icibici
2008 09 08, 21:43
QUOTE(Laumiux @ 2008 08 28, 14:53) Tai dabar kadangi pradėjau lieknintis (užtat ir liniuotę pasidariau), tai stengiuosi apsieiti be kulinarijos vingrybių. Tiesiog išverdu mėsos ar žuvies gabaliuką be prieskonių ir su žaliais agurkėliais sukramsnoju.  Oi,sirdele,nedaryk taip  Nelabai skaniai kramsnojasi tokie patiekalai....Geriau skaniai viska gaminkis,tiksliai skaiciuok kolorijas,ir valgyk....Kai mityba bus pilnaverte,tikrai neslamsi vien saldumynu.Patikek,kalbu tik as savo pacios praktikos.As irgi visai neseniai buvau saldumynu verge,ir valgydavau juos dezemis.Ir as sveriau dar ne taip senai vos ne simta....  Zinok,ka as tau pasakysiu,eiks i temele Minus 10,pamatysi-visko ismoksi,jei tik noras bus.Puiki seimyna ten renkasi... ATSIPRASAU UZ PASISAKYMA NE I RECEPTU TEMA
Laumiux
2008 09 08, 21:52
QUOTE(kriro @ 2008 09 08, 07:54)  atsiprašau, či gal ne visai į temą, bet daug kur rašot, kad viena porcija turi tiek kalorijų, o vat man iškilo klausimas, ta viena porcija, tai kiek? kaip ją pamatuoti? šaukštais, samčiais, gramais?  Tai kad kalorijos, jei neklystu, paprastai rašomos 100-ui gramų. Tai ir reikia pasverti su svarstyklėm arba įsipilti mažesnę pusę stiklinės. O šiaip čia receptukai labai geri savaitgaliui, kai noriu atsikvėpti nuo prėsko maisto. Papildyta:QUOTE(icibici @ 2008 09 08, 21:43) Oi,sirdele,nedaryk taip  Nelabai skaniai kramsnojasi tokie patiekalai....Geriau skaniai viska gaminkis,tiksliai skaiciuok kolorijas,ir valgyk....Kai mityba bus pilnaverte,tikrai neslamsi vien saldumynu.Patikek,kalbu tik as savo pacios praktikos.As irgi visai neseniai buvau saldumynu verge,ir valgydavau juos dezemis.Ir as sveriau dar ne taip senai vos ne simta....  Zinok,ka as tau pasakysiu,eiks i temele Minus 10,pamatysi-visko ismoksi,jei tik noras bus.Puiki seimyna ten renkasi... ATSIPRASAU UZ PASISAKYMA NE I RECEPTU TEMA Aš rašiau ne apie saldumynus, bet skanumynus. O man skanumynas gali būti kad ir ta lašišos sriubytė. Saldumynai man buvę nebuvę. Jei labai užsinoriu, tai kartą per kelias dienas man užtenka medaus arbatinį šaukštelį nulaižyti. Praeitą penktadienį, tiesa, suvalgiau 4 saldainius. Be didelio apetito. O po to nuo jų taip bloga buvo, kad supratau, jog ilgai jų nenorėsiu. O su skaniais valgiais man kaip stikliuko mgėjui su degtine. Kol nėra - ir nereikia. Bet jei paragavo vieną taurelę - gers iki žemės graibymo. Aš pati abstinentė. bet skaniai pavalgyti mėgstu. Ir pasilieku tą malonumą savaitgaliui. O darbo dienomis man gerai ir prėskai valgyti. Ir visai skani ta virta žuvytė su agurku. Man pradeda patikti liesesnis valgis. Tai net savaitgalį netraukia riebūs, kepti patiekalai.
Šaltmėtė
2008 09 09, 08:14
QUOTE(Laumiux @ 2008 09 08, 22:52) O su skaniais valgiais man kaip stikliuko mgėjui su degtine. Kol nėra - ir nereikia. Bet jei paragavo vieną taurelę - gers iki žemės graibymo. Aš pati abstinentė. bet skaniai pavalgyti mėgstu. Ir pasilieku tą malonumą savaitgaliui. O darbo dienomis man gerai ir prėskai valgyti. Ir visai skani ta virta žuvytė su agurku. Man pradeda patikti liesesnis valgis. Tai net savaitgalį netraukia riebūs, kepti patiekalai. nu kažkaip keistai ir klaidingai tu čia mąstai.. atseit skanūs gali būt tik riebūs kepti patiekalai...  juk labai skaniai galima pasigaminti liesai, tik reikia nepamiršti prieskonių...  juk ne tik riebalai daro maistą skanų... Kad ir tos pačios žuvytės.. vietoj to, kad verdi, kodėl tau jos neištroškinus orkaitėje, su daržovėmis.. bus žyymiai skaniau  tą patį galima daryti su vištiena, bulves kepti orkaitėje be riebalų arba su a.š. alyvuogių aliejaus, užbarsčius oreganu...
žinokit, aš žuvies visai nemėgstu, tik visai neseniai mano viena pažįstama pavaišino patiekaliuku kuris be galo patiko. Esmė tokia, į puodą supjausati griežinėliais bulves, antrą sluoksnį morkų, trečią dedam žuvies, na kokią kas mėgsta, geriausiai , žinoma, kad būtų filė, ir verdam, nu skonis tai pasakiškas, o vietoj druskos ji dėjo citrinos sultytes ir pipiriuko.. valgyčiau dabar beveik kasdien... ir kai pagalvoju, gi visai nekaloringa ir sveika
Laumiux
2008 09 09, 20:38
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 09 09, 08:14) nu kažkaip keistai ir klaidingai tu čia mąstai.. atseit skanūs gali būt tik riebūs kepti patiekalai...  juk labai skaniai galima pasigaminti liesai, tik reikia nepamiršti prieskonių...  juk ne tik riebalai daro maistą skanų... Kad ir tos pačios žuvytės.. vietoj to, kad verdi, kodėl tau jos neištroškinus orkaitėje, su daržovėmis.. bus žyymiai skaniau  tą patį galima daryti su vištiena, bulves kepti orkaitėje be riebalų arba su a.š. alyvuogių aliejaus, užbarsčius oreganu... Žinoma, kad bus skaniau. Bet tada 100g orcijos man neužteks. Tada kad ir tokio maisto turėsiu valgyti daug, nes pilvas kad pradės urgzti, tai nežinosiu, kur dingti. O prėskai virtas tai irgi normaliai lenda. Bet pasisotinu ir nuo 100g gabalėlio. O savaitgaliais tai gaminu pvz., įdarytas paprikas (viskas kaip balandėliams, tik faršą kemšu į išdorotas paprikas) arba pasitroškinu mėsos su raugintais kopūstais. ten nieko kepto nėra. Bet pilvas vis tiek gerai išpamsta.
na, aš tai pritariu irgi tai nuomonei, kad savrbiausia yra suvalgyto maisto kiekis, na, taip, reikia
QUOTE(SilRa @ 2008 07 12, 15:57) galiu pasiūlyti pasigaminti lavašo suktinukų:
imi lavašą (armėniška duona, atrodo kaip blynas), aptepi ją tepamu sūreliu, tada kloji salotų lapus, tada dedi tai, ką nori (arba liesą mėsytę, arba lašišą sūdytą, arba krabų lazdeles pjaustytas), pridedi riekutėmis supjaustytų pomidorų ir agurkų. visą tą gėrį sukloji ant blyno ir vynioji suktinuką vis paspausdama, kad gerai suliptų. tada susuki visą suktinį į maistinę plėvelę ir dedi bent valandai į šaldytuvą, kad susistovėtų. prieš dedant ant stalo, supjaustote maždaug 2 pirštų storio gabalėliais. skanu nerealiai, o kadangi daug daržovių - tai ir ne itin kaloringa.
Aš tai tokius suktinukus dar vaflinėje apkepinu. Apsiryjimas Tik aš ne sūrelį tepu, o kokio neriebaus padažiuko sumakaluoju (neriebus majonezas arba natūralus jogurtas, prieskoniai, kartais šiek tiek krienų ar garstyčių).
dija777
2008 09 11, 15:18
QUOTE(Pukuotukė @ 2008 09 11, 14:05) Aš tai tokius suktinukus dar vaflinėje apkepinu. Apsiryjimas Tik aš ne sūrelį tepu, o kokio neriebaus padažiuko sumakaluoju (neriebus majonezas arba natūralus jogurtas, prieskoniai, kartais šiek tiek krienų ar garstyčių). na man tai nelabai dietiskai skamba tie blynai ir padaziukas  , bet kartais manau galima, skanu
QUOTE(dija777 @ 2008 09 11, 16:18) na man tai nelabai dietiskai skamba tie blynai ir padaziukas  , bet kartais manau galima, skanu  o kodėl ne dietiškai? nėra blogo maisto, yra tik blogas jo kiekis Tas blynas apie 100kcal gaunasi, o visa kita galima sudėlioti pagal tai, kokio kaloringumo nori. Ir dar, kartais, kai neturiu lavašo, kepu paprastus lietinius blynus. Skonis aišku skiriasi, bet vistiek skanu
dija777
2008 09 12, 15:01
radau šiandien įdomų patiekalą, bandysiu gaminti vakarienei Lietuviški suši 6 suktinukai 1 suktinuko energetinė vertė- apie 90 kcal. Reikės:1 vid. dydžio cukinijos Įdarui: 3 šaukštų grūdėtos varškės, 3 šaukštų virtų ilgagrūdžių ryžių, druskos, pipirų ir krapų (pagal skonį), sūdytos lašišos. Supjaustykite cukiniją pilgais plonais griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepkite sausoje keptuveje. Sumaišykite ryžius ir grūdėtą varškę, pagardinkite druska, pipirais ir smulkiai kapotais krapais. Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Ant pakepintų cukinijos juotelių uždėkite įdaro, į vidurį idėkite gabalėlį lašišos ir susukite. Jei suktinukai nesilaikys, juos susmeikite smeigtuku arba apvyniokite laiškiniu česnaku.
T.P.Keberiokst
2008 09 12, 18:24
QUOTE(icibici @ 2008 04 30, 21:40) Cia,paneles,man ypac patikusi tirsta poru sriuba.Jai reikes: 3porai/apie 250gr/ 1 vidutinis svogunas 25gr sviesto 500gr bulviu 1.2 vistienos sultinio,paruosto is 2 kubeliu 150ml grietineles 1arb.saukstelis citrinos sulciu druska,pipirai,muskato riesutas Eiga:1.porus perpjauti isilgai ir supjaustyti 5mm plocio gabaleliais  tik nepradekit matuoti,as cia verciu is anglu,tai viskas bus pazodziui  nuplauti dideliu kiekiu tekancio salto vandens 2.Svoguna supjaustyti 5mm griezineliais taip pat.3.Istirpinti sviesta inde,kuriame virsite sriuba,sudeti porus kartu su svogunais,inda uzdengti ir troskinti apie 10min retkarciais pamaisant.4.kuomet porai su svogunais jau pakankamai minksti,sudeti 5mm griezineliais supjaustytas bulves,uzpilti vistienos sultiniu,padruskinti,papipirinti,itarkuoti muskato riesuto,ir sumazinus ugni viska virti apie 10min.5.nukelus nuo ugnies ,naudojant maisto smulkintuva,trintuva ar mikseri viska trinti tol,kol viskas pavirs i tyre/apie 3min/6.supilti grietinele ir dar karteli uzvirinti. Patiekiant i stala galima pabarstyti smulkintom petrazolem.Nu,zinokit,labai skanu.As pabandymui normas emiau per puse,ir isskaiciavau,kad 200ml sios sriubos turi 140kcal.Skanaus!  As panasiai darau,tik 2/3 sutrinu ,visa kita gabaliukais palieka ir gale dar lasisos pjaustytos idedu
dija777
2008 09 17, 15:54
MB siandien gaminsiu troskinuka, nezinau kiek kaloriju neskaiciavau. Pakepinu vistienos krutinele( 1 saukst. aliejaus) supjaustyta kubeliais- 300g., priedeu prieskoniu pagalskoni, i ta pacia keptuve sudedu saldytu darzoviu viena pakeli ir patroskinu viska 10 min. (kartais ipilu slakeli alaus arba balto vyno del skonio), pabaigoje idedu sauksta neriebios grietines.  , labai liesa ir skanu. Tinka besilaikancioms dietos.
icibici
2008 09 21, 19:30
Siandien gaminau grikiu apkepa.Gal atsiras norinciu ismeginti
70gr grikiu kruopu 100gr varskes 1kiausinis 1arbatinis saukstelis naturalaus jogurto 1skiltele cesnako 20gr fermentinio surio krapai,druska
Grikius isvirti.I varske imusti kiausini,ideti sauksteli nat.jogurto,pagardinti smulkintu cesnaku,krapais ir druska.Mase gerai istrinti.I kepimo inda paskleisti puse grikiu mases,ant virsaus sudeti varskes mase ir vel grikius.Apkepa pabarstyti tarkuotu fermentiniu suriu ir kepti orkaiteje,kol apkepo virsus graziai apskrus.
Gavosi toks nedidukas apkepelis/385gr bendro svorio/,kurio 100gr turi 169kcal
Laumiux
2008 09 27, 12:01
QUOTE(Viktorija Voronko @ 2008 04 11, 21:31) as valgau kosyte, nes sveika. bet , prisipazinsiu, atbulais dantim. pabandysiu isbrinkinti jogurte. aciu  Man su jogurtu labai skanu  , bet skrandžiui labai nepatinka. Po to būna taaaip sunku ir bloga  . Gal todėl, kad kažkada iš to skanumo... padauginau Tai dabar dribsnius galiu valgyti tik vandenyje išbrinkintus arba išvirtus.
* WORONKE *
2008 09 30, 09:30
QUOTE(Laumiux @ 2008 09 27, 13:01) Man su jogurtu labai skanu  , bet skrandžiui labai nepatinka. Po to būna taaaip sunku ir bloga  . Gal todėl, kad kažkada iš to skanumo... padauginau Tai dabar dribsnius galiu valgyti tik vandenyje išbrinkintus arba išvirtus. Aisku reik pasirinkt, kaip tau skaniau ir geriau. As daba nuo kosiu ilsiuosi. Ir nuo jogurtu. nusibodo labai.
Rose Prick
2008 10 07, 15:30
na negi niekas lengvai nebevalgo? mano fantazija išsisėmė vienas itin skanus receptukas : pora pokelių ryžių keli šimtai gramų žiedinio kopūsto (virto) ir uncle bens arba kitokio mėgstamo padažo su daržovėmis ir pomidorais. virtus ryžius sumaišyti su virtu žiediniu kopūstu,pakepinti ant sviesto ar alyvuogių aliejaus ir sumaišyti su padažu,pora minučių patroškinti ir galima valgyti tinka ir kaip pagrindinis patiekalas ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. skanaus
Zivilka
2008 10 09, 15:33
as sian bandysiu vakarienei toki padaryti: plonas baklazano riekeles i skarda, ant virsaus pomidoro riekele ir mocarelos riekele, pabarstyti bazilikais. kepti nzn kiek, kol baklazanas suminkstes. nebandziau, bet esu sumasciusi pabandyti sian. skarda aisku aliejum reiks patepti, bet vis liesiau nei baklazana keptuveje kepant , kai tauku prisigeria. siaip toki bajeri darau vietoj baklazano su duoniukais ruginiais, tai labai skaniai gaunasi
Zivilka
2008 10 13, 10:20
QUOTE(Zivilka @ 2008 10 09, 17:33) as sian bandysiu vakarienei toki padaryti: plonas baklazano riekeles i skarda, ant virsaus pomidoro riekele ir mocarelos riekele, pabarstyti bazilikais. kepti nzn kiek, kol baklazanas suminkstes. nebandziau, bet esu sumasciusi pabandyti sian. skarda aisku aliejum reiks patepti, bet vis liesiau nei baklazana keptuveje kepant , kai tauku prisigeria. siaip toki bajeri darau vietoj baklazano su duoniukais ruginiais, tai labai skaniai gaunasi tai va pabandziau ,dar ant baklazano uztepiau naturalaus jogurto su ispaustu cesnaku. baklazana padruskinau. iskepe gan greitai, per koki 20 minuciu elektrinej orkaitej ant maksimumo - labai skanus uzkandis prie sauso vyno
Diancikas
2008 10 13, 10:29
QUOTE(Zivilka @ 2008 10 13, 11:20) tai va pabandziau ,dar ant baklazano uztepiau naturalaus jogurto su ispaustu cesnaku. baklazana padruskinau. iskepe gan greitai, per koki 20 minuciu elektrinej orkaitej ant maksimumo - labai skanus uzkandis prie sauso vyno  o as vietoj mocarelos - varskes dejau (cesnako irgi). liux
Zivilka
2008 10 14, 08:44
irgi idomiai
icibici
2008 10 27, 01:05
Siltos vaisiu salotos Paimti 2persikus,2nektarinus,2 dideles melynas slyvas(iskaulinti).Vaisius supjaustyti plonais griezineliais.I teflonine keptuve iberti ziupsneli vanilinio cukraus,cinamono ir sudeti vaisius.Troskinti apie 5 minutes, nuolat maisant medine mentele.Galima pasaldinti.Pabarstyti skrudintais migdolu lapeliais.Valgyti silta Skanaus Beja,gamindama jas sudejau 425gr nektarinu/persiku,120gr slyvu ir prisiskrudinau 35gr migdolu lapeliu.Kiekis gavosi labai nemazas,tikrai bus 2iem kartam.100gr verte 102kcal
Zivilka
2008 10 28, 15:35
skamba labai skaniai, aciu
SKANIOS, SOČIOS, PIGIOS IR NEKALORINGOS SALOTOS  1 porcija: 100g marinuotų šparaginių pupelių 100g virtų bulvių šiek tiek svogūno 10g salotų majonezo druska ir pipirai daržoves supjaustyti kubeliais, viską paskaninti majonezu, druska ir pipirais ir valgyti  galima prie kokios mėsos, bet skanu ir vienos su duona ar ne jos  gaunasi apie 250g, visoje porcijoje tik 140kcal
QUOTE(SilRa @ 2008 11 03, 13:33) SKANIOS, SOČIOS, PIGIOS IR NEKALORINGOS SALOTOS  1 porcija: 100g marinuotų šparaginių pupelių 100g virtų bulvių šiek tiek svogūno 10g salotų majonezo druska ir pipirai daržoves supjaustyti kubeliais, viską paskaninti majonezu, druska ir pipirais ir valgyti  galima prie kokios mėsos, bet skanu ir vienos su duona ar ne jos  gaunasi apie 250g, visoje porcijoje tik 140kcal  Skamba tai labai skaniai  Kaip tik turiu marinuotų šparaginių pupelių, reiks pabandyt
QUOTE(Jucy @ 2008 11 03, 16:08) Skamba tai labai skaniai  Kaip tik turiu marinuotų šparaginių pupelių, reiks pabandyt  manau, kad tiktų ir virtos šparaginės pupelės, tik reikėtų kokios rūgšties
QUOTE(SilRa @ 2008 11 03, 17:13) manau, kad tiktų ir virtos šparaginės pupelės, tik reikėtų kokios rūgšties  Kokio rauginto agurkėlio....
QUOTE(Jucy @ 2008 11 03, 21:12) Kokio rauginto agurkėlio....  beje, nešiausi šiandien jas į darbą, tai įsipjausčiau pusę dešrelės (30g +100kcal), dar pasiėmiau pusę riekelės duonos (+45kcal) ir turiu puikiausius subalansuotus pietus už 300kcal
Tessa_i.p.
2008 11 05, 17:42
Sveikos, Radau čia labai daug lengvų ir skanių receptų, todėl noriu ir savu pasidalinti Itališki makaronai su varškeReikės: 0,5 pakelio makaronų (aš verdu sraigtukus); 3 didelių pomidorų; 1 pakelio liesos varškės; 1 a.šaukštelio aliejaus; 2 skiltelių česnako; sauso baziliko (apie 1 a.š. man kartais ir daugiau prieskonio norisi įsidėti); Vegetos pagal skonį (aš dedu apie 1 a.š.); Trupučio druskos. Gaminimas: Atskiram puode lengvai pasūdytam vandeny išverdam makaronus. Kol verda makaronai kubeliais supjaustom pomidorus (kubeliai 1-2 cm), susismulkinam česnaką. Į įkaitintą keptuvę įpilam arbatinį šaukštelį aliejaus ir jame apkepinam smulkintą česnaką kol lengvai pagels, tada sudedam pjaustytus pomidorus, pamaišom ir uždengus dangčiu paliekam pasitroškinti 5 min. ant nedidelės ugnies. Kai pomidorai aptyžta, sudedam prieskonius, viską gerai permaišom ir po truputį maišant dedam varškę. Gal kam pakelio bus per daug, tai pradžiai įdėkite pusę pakelio, o jei skanu, tai ir visą. Man skanu, kai daugiau varškės. Tada išmaišytą padažą supilam ant nukoštų makaronų, dar kartą gerai išmaišom ir ragaujam. Skanaus!  p.s. receptą draugė parvežė iš Italijos.
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 11 05, 17:42) po truputį maišant dedam varškę. Gal kam pakelio bus per daug, tai pradžiai įdėkite pusę pakelio, o jei skanu, tai ir visą. Man skanu, kai daugiau varškės. Tada išmaišytą padažą supilam ant nukoštų makaronų, dar kartą gerai išmaišom ir ragaujam. dėkui už receptuką  , užsimaniau paragaut  , o gal gali dar pasakyti, kiek laiko kaitinti, kai sudedi varškę? ar ji turi išsilydyti, ar kaip?
Šaltmėtė
2008 11 06, 09:15
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 11 05, 17:42) p.s. receptą draugė parvežė iš Italijos. abejoju, ar Italijoj deda į patiekalus tokią bjaurastį kaip vegeta
Tessa_i.p.
2008 11 06, 13:39
QUOTE(SilRa @ 2008 11 06, 09:13) dėkui už receptuką  , užsimaniau paragaut  , o gal gali dar pasakyti, kiek laiko kaitinti, kai sudedi varškę? ar ji turi išsilydyti, ar kaip?  Aš kaitinu kol varškė išsimaišo, tai apie porą minučių. Svarbiausia, kad prieš dedant varškę pomidorai jau butų tokie aptižę. QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 06, 09:15) abejoju, ar Italijoj deda į patiekalus tokią bjaurastį kaip vegeta  Dėl Vegetos, tai ir aš abejoju, bet matyt LT nėra tų prieskonių, kad draugė rekomendavo dėti Vegetą.
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 11 06, 13:39) Aš kaitinu kol varškė išsimaišo, tai apie porą minučių. Svarbiausia, kad prieš dedant varškę pomidorai jau butų tokie aptižę.  aciuks
SuperMama
2008 11 06, 14:11
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|