O kur galima butu panaudoti ta likusi skysti? na jo kaip ir nemazai lieka, o ispilt i kriaukle nesinori.... na jei jis vertingas aisku
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 30, 23:05)
regna, išbandei?
jo išbandžiau,labai patiko ,niam,niam
QUOTE(Gabona @ 2009 05 30, 23:52)
O kur galima butu panaudoti ta likusi skysti? na jo kaip ir nemazai lieka, o ispilt i kriaukle nesinori.... na jei jis vertingas aisku
Duonos kepimo temoje yra receptas:
PASUKU DUONA
300ml-pasukos
1,5valg.sauksto margarino
1arb.s. druskos
1valg.s. cukraus
540g 550D miltu
1pokelis sausu mieliu
1saukstas sezamo seklu,2saukstai saulegrazu.
Jos kepa su mašina, bet gal galima ir orkaitėje padaryti Dar yra gera tema Maisto produktų gaminimas namuose Ten lyg kažkokio gėrimo su laipsniais receptas iš pasukų buvo kažkur. Kiti geria jas.
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 28, 22:45)
Nūūū, kadangi išmokau namie pasidaryti ricott'ą, tai dalinuosi. Nežinau ar toks receptas jau buvo.
Reikės:
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Reikės:
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
siandien isbandziau - super aciu uz skanu aprasyma ir recepta itariu, kad darysiu ir darysiu varskyte pagal si recepta
QUOTE(mama_Greta @ 2009 06 12, 21:25)
siandien isbandziau - super aciu uz skanu aprasyma ir recepta itariu, kad darysiu ir darysiu varskyte pagal si recepta
Šaunu. Aš irgi sėkmingai naudoju receptą
Na, pabandžiau ir aš.
Liko pora litrų naminio pieno, kurs šviežiai parūgo. Mėgstu saldžią varškę, bet karvė po ranka nepasipainiojo su šviežiu pienu, teko gamint tik iš rūgpienio.
Puodą su rūgpieniu iš lėto kaitinau. Jokių priedų nedėjau. Tai visas reikalas vos vos pašilo ir man jau pradėjo baltymai suktis. Dar šaukštu pamakalavau ir jau matėsi, kad reik košti, nors iki virimo dar labai toli buvo.
Varškytė gavosi nereali, pusę kiekio prarijau dar šiltą Ir visai nerūgšti.
Tai dabar porą kaimiečių patarimų pirmąkart bandantiems: - kaip ir daugelis minėjo - neperkaitinti viso reikalo, šildyti iš lėto ir stebėti.
Kai sudetate varškę į marliuką ar kiaurasamtį nereikėtų jos sąžiningai nuvarvinti ar išgręžti:) Turi likti drėgnoka, nes vėsdama varškytė dar išsausėja. Aš mažą kiekį iš 2 l pieno varvinau max 15-20 min ir buvo pats tas.
Liko pora litrų naminio pieno, kurs šviežiai parūgo. Mėgstu saldžią varškę, bet karvė po ranka nepasipainiojo su šviežiu pienu, teko gamint tik iš rūgpienio.
Puodą su rūgpieniu iš lėto kaitinau. Jokių priedų nedėjau. Tai visas reikalas vos vos pašilo ir man jau pradėjo baltymai suktis. Dar šaukštu pamakalavau ir jau matėsi, kad reik košti, nors iki virimo dar labai toli buvo.
Varškytė gavosi nereali, pusę kiekio prarijau dar šiltą Ir visai nerūgšti.
Tai dabar porą kaimiečių patarimų pirmąkart bandantiems: - kaip ir daugelis minėjo - neperkaitinti viso reikalo, šildyti iš lėto ir stebėti.
Kai sudetate varškę į marliuką ar kiaurasamtį nereikėtų jos sąžiningai nuvarvinti ar išgręžti:) Turi likti drėgnoka, nes vėsdama varškytė dar išsausėja. Aš mažą kiekį iš 2 l pieno varvinau max 15-20 min ir buvo pats tas.
Kaip gerai kad radau sita temuke Kaip tik perku piena namini ir dazniausiai jo nieks neisgeria. Tai gaminsim varske.Pyragams ir varskeciams bus liuks
QUOTE(Srove @ 2009 05 28, 15:29)
As irgi namie tankiai daraus varske ir surius.Esu paskaiciavus, kad man didziausios iseigos iseina, kai gerai surugsta pienas(perku kaimiska), taciau, kai buna saltoka, ar kokia perkunija pasitaiko, jis nesurugsta taip, kaip turetu surugti i tvirta vienalyti gabala,
nea apie perkūniją netiesa pienas nesurūgsta, jeigu karvė gauna antibiotikų.
QUOTE(Gabona @ 2009 05 31, 00:52)
O kur galima butu panaudoti ta likusi skysti? na jo kaip ir nemazai lieka, o ispilt i kriaukle nesinori.... na jei jis vertingas aisku
Veidą prausti senoviškas bobučių receptas, valo ir balina
*Apie procesą - kuo varškė liesesnė, tuo mažiau ją reikia kaitinti (sutrauks per daug), ir tuo greičiau ji "nubėga".
*Jei darote iš normalaus pieno (nu taip kaimiškai normalaus - 4-5 proc. riebumo) - nugriebkite grietinę, nes kitaip bus labai sunku išspausti varškę.
*Kaitinimo procese - geriau pakaitinkite ir palikite karštą pastovėti nei perkaitinkite.
* Geriausia išeiga, kai jau surūgęs pienas jau pastovi kokią parą. t.y. tarkime į ventisą gabalą susiformavo šianden, tai varškę darom rytoj.
QUOTE(Karusia @ 2009 07 29, 17:56)
Veidą prausti senoviškas bobučių receptas, valo ir balina
O kiek laiko ta skysti galima veido prausimui naudoti, ta prasme, kada jis pasidaro nebetinkamas, "sugenda"? Ir kur geriausia laikyti - saldytuve?
Sorry, kad ne i tema
[quote=Karusia,2009 07 29, 17:56]
nea apie perkūniją netiesa pienas nesurūgsta, jeigu karvė gauna antibiotikų.
Pasinaudojau jūsų patarimais,-tai yra tiesa
Vakar pasidariau sūrį su kmynais,kaip tik šiandiena bus pusryčiams
nea apie perkūniją netiesa pienas nesurūgsta, jeigu karvė gauna antibiotikų.
Pasinaudojau jūsų patarimais,-tai yra tiesa
Vakar pasidariau sūrį su kmynais,kaip tik šiandiena bus pusryčiams
QUOTE(Gabona @ 2009 05 31, 00:52)
O kur galima butu panaudoti ta likusi skysti? na jo kaip ir nemazai lieka, o ispilt i kriaukle nesinori.... na jei jis vertingas aisku
Skystimėlis netgi labai vertingas Rusiškoje sveikuoliškoje laidoje išgirdau, kad jį galima pilti (ar virti) į sriubą, galima padaryti šaltibarščius įdėjus grietinės, dar aš iš to skysčio išmaišau blynams tešlą, koldūnams, picai. Galima ir girą daryti, vadinasi "Pasukų gira". Skanaus