Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip pasidaryti varškę
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2
uzniukas
Peržiūrėjau daug temų, bet niekur neradau kaip pasigaminti pačiai varškę, gal žinot kokių "paslapčių" kad skanesnė gautusi g.gif
Aš tai buvau viena ausim nugirdus patį principą tai ir darau bilekaip doh.gif bet kartais gaunas kaip guminė... o darau taip:

3 litrai saldaus pieno
3 litrai rūgusio pieno
druskos
cukraus

saldų pieną užvirinu, dedu cukraus, druskos, tada supilu rūgpienį ir kai sutraukia ir pasidaro balkšvas skystis, išgriebiu varškę rolleyes.gif
T.P.Keberiokst
kazkur saldumynu temoj maciau g.gif ,varau paieskoti ...paciai aktualu...


stai ka radau...nukopinau is kazkurios posto..Raso,kad taip gamina ricotos suri,bet kazkuri is mamyciu taip varske daro.Reiks tikriausiai pabandyt.

Gaminti rikotos sūrį namų sąlygomis nėra labai sudėtinga. Svarbiausia reikia turėti pieno ir rūgšties varškės gumulėliams suformuoti. Ką tik pagamintas sūris, laikomas šaldytuve, išliks šviežias savaitę laiko. Jei norite jį išlaikyti ilgiau, užšaldykite.

I būdas:
3 l. natūralaus pieno, 1 su trupučiu šaukštelio citrinos rūgšties, 1 nepilnas šaukštelis druskos.

Supilkite pieną, citrinos rūgštį ir druską į didelį puodą apsaugotą nuo cheminių reakcijų. Įkaitinkite turinį iki 90 laipsnių celsijaus reguliariai maišydami. Kuomet pradeda formuotis varškės gumuliukai, atsiskyrę nuo pieno išrūgų, užsukite ugnį ir leiskite mišiniui 15 minučių pabūti. Tuomet patieskite dvigubą sluoksnį audeklo rėtyje ar dideliame sietuve ir supilkite ten gaminamą mišinį. Džiovinkite sūrį apie 1 valandą arba tol kol pasieksite norimą konsistenciją. Laikykite pagamintą sūrį šaldytuve, sandariame inde, ir ne ilgiau kaip savaitę.

II būdas:
3 l. natūralaus pasterizuoto pieno, 1/4 puodelio balto distiliuoto acto, nepilnas šaukštelis druskos.

Puode įkaitinkite pieną iki 85 laipsnių celsijaus. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite likusius ingredientus. Lengvai išmaišykite. Varškės gumulėliai pradės formuotis akimirksniu. Uždenkite puodą 2 valandoms. Tuomet patieskite dvigubą sluoksnį audeklo rėtyje ar dideliame sietuve ir supilkite ten gaminamą mišinį. Leiskite sūriui džiūti valandą ar dvi, priklausomai nuo to, kokio kietumo/drėgnumo norite. Laikykite pagamintą sūrį šaldytuve, sandariame inde, ir ne ilgiau kaip savaitę.

uzniukas
T.P.Keberiokst, ačiū, ryt gaunu šviežio pieno tai ir bandysiu thumbup.gif
lapute33
QUOTE(uzniukas @ 2008 07 01, 12:38)
T.P.Keberiokst, ačiū, ryt gaunu šviežio pieno tai ir bandysiu thumbup.gif
*



Pasidalink po visko ispudziais 4u.gif
slatkiuke
As tai darau taip:

1 litra pieno uzvirinu, tada supilu 1 litra kefyro, ismaisau ir nutraukiu nuo ugnies. Po keliu valandu (kartais padarau is vakaro, tai palieku per nakti) perkosiu per merliuka. O tada jei noriu isidedu pagal skoni druskos ar cukraus arba nieko nededu, jei naudoju ta varske apkepui.

uzniukas
QUOTE(lapute33 @ 2008 07 01, 13:23)
Pasidalink po visko ispudziais  4u.gif
*



na, dariau pagal tą pirmą variantą mirksiukas.gif skani gavos varškytė, bet labai jau mažai g.gif o pas mane dažnai lieka rugusio pieno tai nebėra kur tą padėt g.gif
Povila$
Kaimiskas paprasta variantas: biggrin.gif

Imam pasildom piena iki ~35C tada puoda uzdengiam laukiam kol surugs ir pasidarys "rugstus pienas" (cia mazdaug para laukti) smile.gif Tuomet imam ta puoda, statom ant virykles ir kaitinam kol pasidarys varskes gumuliukai, tada viska perkociam ir stai jums varske mirksiukas.gif
uzniukas
QUOTE(Povila$ @ 2008 07 12, 18:53)
Kaimiskas paprasta variantas:  biggrin.gif

Imam pasildom piena iki ~35C tada puoda uzdengiam laukiam kol surugs ir pasidarys "rugstus pienas" (cia mazdaug para laukti)  smile.gif  Tuomet imam ta puoda, statom ant virykles ir kaitinam kol pasidarys varskes gumuliukai, tada viska perkociam ir stai jums varske  mirksiukas.gif
*




O, dar tokio varianto nežinojau bigsmile.gif bandysim , bandysim thumbup.gif
Povila$
QUOTE(uzniukas @ 2008 07 12, 21:10)
O, dar tokio varianto nežinojau  bigsmile.gif bandysim , bandysim  thumbup.gif
*



Nezinau, bet pas mus kaime tai visos mociutes taip daro, varse buna tokia biri - tikrai ne gumine (na aishku jeigu gerai neperkosi tai irgi nebus biri) skanaus ir parasykit kaip sekesi 4u.gif
RiMami
Aš irgi taip visada darau varškę, t. y. pašildau ant viryklės surūgusį pieną. Svarbu jo neperkaitinti, nes varškė gausis sausa, šildau maždaug tiek, kad įkišus pirštą jam nebūtų karšta. Geriau truputį mažiau pašildyti negu perkaitinti, mano nuomone. Tada supilu į sūrmaišį ir pakabinu kad nuvarvėtų išrūgos arba užsukus tą maišą padedu ant grotelių virš puodo. Jei padarau iš vakaro - ryte jau ragaujame šviežią varškytę.

Kaip T. P. Keberiokst aprašė II variantą, aš taip darau vadinamą saldaus pieno sūrį. Parašysiu kaip darau. Verdu pieną (aš darau su kaimišku tikru pienu, nežinau ar čia tinka pienas iš pakelių, tiesiog tokio niekad neperku ir nebandžiau). Pasūdau pagal skonį.Verdu beveik iki virimo, prieš pat virimą pradedu pilti po šaukštą actą 9 proc. Iš pradžių galima įpilti 2-3 šaukštus, išmaišau, matau, kad dar nesutraukė pieno, dar įpilu šaukštą, vėl išmaišau ir t.t., kol susidarys balti varškės gabaliukai ir atsiskirs žalsvos spalvos išrūgos, jei dar matosi kad išrūgų spalva balkšva tai dar įpilu šaukštą acto. Po to supilu į sūrmaišį, atsargiai nes labai karšta, nuvarvinu kol išbėga išrūgos, jos palyginti greit išbėga. Ir dar karštą, užrišusi stipriai sūrmaišį, paslegiu. Iš 3 l pieno gaunasi normalaus dydžio apie 600-700 g sūris. Mes labai tokį mėgstame. Sėkmės.
DeepsorroW
QUOTE(Povila$ @ 2008 07 13, 18:07)
Nezinau, bet pas mus kaime tai visos mociutes taip daro, varse buna tokia biri - tikrai ne gumine (na aishku jeigu gerai neperkosi tai irgi nebus biri) skanaus ir parasykit kaip sekesi  4u.gif
*


Taip pas mane kaime irgi visos mosciutes taip sitaip varske gamina smile.gif o ten jau birumas koks bus tai priklauso nuo to ka sugalvos daryt ar seip valgyti ar suri spausti mirksiukas.gif man paciam asmeniskai tokiu budu gaminta varske skaniausia t.y. vien is rugusio pieno
uzniukas
QUOTE(RiMami @ 2008 07 14, 02:08)
Aš irgi taip visada darau varškę, t. y. pašildau ant viryklės surūgusį pieną.
*




QUOTE(DeepsorroW @ 2008 07 16, 01:05)
tokiu budu gaminta varske skaniausia t.y. vien is rugusio pieno
*



nu tai dar patikslinkit - ar tas pienas turi būti jau visiškai surūgęs - nu rūgpienis- ar tik sugyžęs g.gif pereitą savaitę gavosi kažkokia neskani varškė, tai nusprendėm su MB kad gal pienas buvo perrūgęs, gal nereik iki galo suraugint blink.gif
RiMami
QUOTE(uzniukas @ 2008 07 16, 11:15)
nu tai dar patikslinkit - ar tas pienas turi būti jau visiškai surūgęs - nu rūgpienis- ar tik sugyžęs


Pienas turi būti šviežiai ir visiškai surūgęs, t. y. kol jo nesumaišai, jis kaip ir vientisu gabalu surūgsta, žodžiu, tirštas. Po to jį pamaišau ir dedu ant viryklės šildyti. Tik neperkaitink, nes varškė gausis sausoka, o jei visai mažai pašildysi - varškė gausis šlapia ir išrūgos ilgai varvės. Reikia "pagaut" aukso vidurį - nei per karštai, nei per mažai (aš tikrinu pirštu, kad jam nebūtų karšta ir gaunasi gerai). Man varškė skaniausia kai darau iš šviežiai surūgusio pieno, t.y. ilgai nelaikau jo surūgusio tuoj ir šildau. Na, jei kartais rūgpienis perrūgo, varškė vistiek gausis, tik būs rūgštesnė, bet visokiems kepiniams galima ir tokią skaniai sunaudoti smile.gif
Tiesa, aš darau varškę iš lieso pieno mirksiukas.gif
uzniukas
QUOTE(RiMami @ 2008 07 16, 20:31)
Pienas turi būti šviežiai ir visiškai surūgęs, t. y. kol jo nesumaišai, jis kaip ir vientisu gabalu surūgsta, žodžiu, tirštas. P
*



Dėkui, dabar viskas aišku thumbup.gif o mes gaunam labai riebų pieną blink.gif aš tą nusistovėjusią grietinėlę graibau graibau, bet vistiek lieka labai riebus doh.gif
RiMami
QUOTE(uzniukas @ 2008 07 16, 20:53)
aš tą nusistovėjusią grietinėlę graibau graibau


Aš irgi graibau, graibau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ale gerai ta grietinėlė ir grietinės turi. Kartais kai grietinės susikaupia daugiau ir nebesuvalgom, tai trilitriake sviestą sumušame thumbup.gif
munyt
QUOTE(uzniukas @ 2008 06 30, 21:50)
Peržiūrėjau daug temų, bet niekur neradau kaip pasigaminti pačiai varškę, gal žinot kokių "paslapčių" kad skanesnė gautusi g.gif
Aš tai buvau viena ausim nugirdus patį principą tai ir darau bilekaip doh.gif bet kartais gaunas kaip guminė... o darau taip:

3 litrai saldaus pieno
3 litrai rūgusio pieno
druskos
cukraus

saldų pieną užvirinu, dedu cukraus, druskos,  tada supilu rūgpienį ir kai sutraukia ir pasidaro balkšvas skystis, išgriebiu varškę  rolleyes.gif
*



prabegdama per temas pamaciau sita ir tiesiog nusprendziau paraysyt savo elementariausia recepta, tiesiog uzaugau kaime ir ten visad patys darydavomes varske. darydavom paprastai: supili rugusi piena i puoda ir kaitini ant nedideles ugnies, kol sutraukia (pasidaro varskes grumuliukai) ir tada po truputi pili pieno ir vis kaitini, o pieno pili realiai tiek kiek nori - jei nori, kad gautusi saldesne ir minkstesne pili daugiau ir riebesnio pieno, jei ne - maziau. ir isties nededavom nieko daugiau, nei druskos nei cukraus nei dar ko, varske gaudavosi puiki thumbup.gif supylus piena dar siek tiek pakaitini,kol pienas pavirsta i permatoma skysti, tada isgriebi varske ir skanauji!
regna
Munyt,gal galetume parašyt ,kam yra pilamas saldus pienas į jau sutrauktą pieną,varškę,ką tai duoda varškiai.
Kiek man žinoma, kai atšildomas pienukas,kai iš jo kaitinant pasidaro varškė,jis supilamas į drobinį,merlinį pasiūtą tlikampinį vokelį,kad išbėgtų tas skystis,pakabinamas.O,tas skystis buvo naudojamas blynų masei užmaišyti,aišku sumaišant su vandeniu ar pienu,paprastų ruginių bandėlių raugams.
Bet,mane dabar sudomino jūsų receptas 4u.gif .
Aš,tikiu,jūs įmesite 4u.gif
munyt
QUOTE(regna @ 2008 11 19, 17:15)
Munyt,gal galetume parašyt ,kam yra pilamas saldus pienas į  jau sutrauktą pieną,varškę,ką tai duoda varškiai.
Kiek man žinoma, kai atšildomas pienukas,kai iš jo kaitinant pasidaro varškė,jis supilamas į drobinį,merlinį pasiūtą tlikampinį vokelį,kad išbėgtų tas skystis,pakabinamas.O,tas skystis buvo naudojamas blynų masei užmaišyti,aišku sumaišant su vandeniu ar pienu,paprastų ruginių bandėlių raugams.
Bet,mane dabar sudomino jūsų receptas 4u.gif .
  Aš,tikiu,jūs įmesite 4u.gif
*



ta prasme varske gali padaryt tik is rugstaus pieno (surugusio) ir va ji kaitinant ir gaunasi varske. jei paragautum varske padaryta tik is surugusio pieno ji butu gana rugsti ir kietoka (kai kam taip net labiau patinka), todel saldu (paprasta) piena ir pili tam, kad varske butu saldesne ir tuo paciu minkstesne. o del sunkimo tu visai teisi, baigus kaitinti pilama i toki maiseli, kaip ir rasei trikampi, nors mes pamenu kartais tiesiog nusunkdavom supyle i paprasta kiaurasamti, o atvesus varske sukieteja ir ja gali paprastai isimt is jo kaip koki pyraga. kai del likusio skyscio, tai mes jo nelabai ieskodavom kur patiem sunaudot, nes parsiukam irgi reikdavo ko skanesnio ax.gif
nzn ar atsakiau i tavo klausima, bet tikiuosi mirksiukas.gif
regna
Munyt, širdingai dėkavoju už gana išsamų paaiškinimą. 4u.gif DĖKUI.
munyt
QUOTE(regna @ 2008 11 20, 00:26)
Munyt, širdingai dėkavoju už gana išsamų paaiškinimą. 4u.gif DĖKUI.
*



oj tikrai nera uz ka! kad tik pavyktu, o tada tik gardziuotis essen.gif
loretaMl
Sveikutės "
Čia aš naujokė .Skaitau, kad nelabai žinote kaip pasigaminti varškę . Paprasčiausias būdas :
Imkite pieno ir rūgusio lygiom dalim (rūgusio galima ir daugiau išeiga didesnė).Saldų pieną pakaitinkite iki virimo tada supilkite rūgusį ,truputuką maišydamos dar pakaitinkite ir supilkite į tokį inda ,kad pasūkos galėtų nuvarvėti .Ir skanaus . O druskos ar cukraus galima ir taip įsididėti .Beje jei įdėsite kmynų ir suspausite taip gausite sūrį.Yra dar ir kitokių būdų .
Matti
thumbup.gif drinks_cheers.gif
akvilyte
o kokia mazdaug iseiga??? nezinau kiek cia to pieno pas bobute nusipirkt rolleyes.gif na tarkim puse kilo varskes is kiek pieno iseitu???
uzniukas
QUOTE(akvilyte @ 2008 11 22, 18:03)
o kokia mazdaug iseiga??? nezinau kiek cia to pieno pas bobute nusipirkt  rolleyes.gif  na tarkim puse kilo varskes is kiek pieno iseitu???
*



nu išeiga nedidelė schmoll.gif iš trijų litrų pieno puse kilo neišeina g.gif šiaip paskaičiavau maždaug kad pirkt labiau apsimoka varškę, nu bet čia fintas tame kad žinai ką valgai thumbup.gif
akvilyte
QUOTE(uzniukas @ 2008 11 22, 18:33)
nu išeiga nedidelė  schmoll.gif iš trijų litrų pieno puse kilo  neišeina  g.gif šiaip paskaičiavau maždaug kad pirkt labiau apsimoka varškę, nu bet čia fintas tame kad žinai ką valgai thumbup.gif
*


tai pas musu bobute ir varškės būna.. tik ji man neskani g.gif tai galvoju pabandysiu pati pasidaryt... o kainuoja pas ją 7lt/kg rolleyes.gif
parsiveziau beveik 5litrus tai bandysiu rolleyes.gif
uzniukas
man asmeniškai skaniausia varškė iš saldaus pieno, o iš rūgusio darau tada kai dėsiu kur į kepinius. Ir man pasirodė kad darant tik iš rugusio gaunas daugiau, o vien tik iš saldaus mažiau g.gif Tai matyt bobutės ir daro iš rųgpienio , todel ji tokia sausesnė ir rugštesnė g.gif
akvilyte
QUOTE(uzniukas @ 2008 11 22, 21:42)
man asmeniškai skaniausia varškė iš saldaus pieno, o iš rūgusio darau tada kai dėsiu kur į kepinius. Ir man pasirodė kad darant tik iš rugusio gaunas daugiau, o vien tik iš saldaus mažiau g.gif  Tai matyt bobutės ir daro iš rųgpienio , todel ji tokia sausesnė ir rugštesnė g.gif
*


kažką praleidau, bet kaip pasidaryt iš saldaus blink.gif

pasidariau ir aš bigsmile.gif sunkiai sekėsi nes pienas beveik keturias paras nesiteikė surūgt blink.gif vyras kaip sakė iš po karvės parnešė tai tikrai buvo geras lotuliukas.gif na bet surūgo, tai tai įpyliau saldaus dar šiek tiek, nu ir gavos super skani varškė thumbup.gif saldi tokia wub.gif

tik kt kartą nugribsiu gritinėlę.. nes bais daug nusistovėjo doh.gif
uzniukas
QUOTE(akvilyte @ 2008 11 25, 12:19)
kažką praleidau, bet kaip pasidaryt iš saldaus  blink.gif

*



aš va taip darau, man thumbup.gif

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 07 01, 11:20)
I būdas:
3 l. natūralaus pieno, 1 su trupučiu šaukštelio citrinos rūgšties, 1 nepilnas šaukštelis druskos.

Supilkite pieną, citrinos rūgštį ir druską į didelį puodą apsaugotą nuo cheminių reakcijų. Įkaitinkite turinį iki 90 laipsnių celsijaus reguliariai maišydami. Kuomet pradeda formuotis varškės gumuliukai, atsiskyrę nuo pieno išrūgų, užsukite ugnį ir leiskite mišiniui 15 minučių pabūti. Tuomet patieskite dvigubą sluoksnį audeklo rėtyje ar dideliame sietuve ir supilkite ten gaminamą mišinį. Džiovinkite sūrį apie 1 valandą arba tol kol pasieksite norimą konsistenciją. Laikykite pagamintą sūrį šaldytuve, sandariame inde, ir ne ilgiau kaip savaitę.

*




Athena
Aš šiandien dariau varškę pagal Hare Krišna Vegetarinių valgių knygutę. Kadangi varškę gaminau pirmą kartą, tai pabijojau ir dariau tik iš litro pieno. Esu viduryje didmiesčio, tai natūralaus pieno čia nerasi, paėmiau riebiausią, ką radau prekybos centre. Užvirinau litrą pieno, pradėjus jam kilti supyliau pusės citrinos išspaustas sultis ir išmaišiau. Kai viskas atsiskyrė, nuėmiau nuo ugnies ir iškošiau.

Iš litro pieno man gavosi 198 g minkštos, purios varškės, saldi, su švelniu citrinos aromatu, visai nerūgšti, žodžiu super thumbup.gif Kitą kartą jau su kokiais 3 litrais darysiu.
Athena
Tiesa, proporcijos pieno ir citrinos sulčių, knygoj rašo kad 600 ml pieno reikia 1 šaukšto citrinos sulčių. Jeigu įpylus tam tikrą kiekį sulčių, išrūgos yra neskaidrios, reikia įpilti dar truputį, kol bus skaidrios - žalsvai gelsvos.
Srove
As irgi namie tankiai daraus varske ir surius.Esu paskaiciavus, kad man didziausios iseigos iseina, kai gerai surugsta pienas(perku kaimiska), taciau, kai buna saltoka, ar kokia perkunija pasitaiko, jis nesurugsta taip, kaip turetu surugti i tvirta vienalyti gabala, as labai daznai tam nusiperku paprasto kefyro ir i kambario temp. piena truputi jo ipilu ir ismaisau, ryte buna labai graziai suruges, tuomet dedu ant virykles ir kaitinu, kol pasimato isrugos, svarbu yra neperkaitinti, tada iseigos stipriai sumazeja, maisyti dayg nemaisau, labai atsargiai apsuku su saukstu pora kartu ir viskas, pilu i durslioka biggrin.gif nuvarvejimui.Jei darau suri, tai ta varske sumetu i uzvirinta, bet neverdanti piena(daug pieno nereikia), truputi palaikau, kol pienas isskiria isrugas ir supilu varske i spec. maisiuka, ji uzrisu ir trumpam paslegiu.Labai skanus, saldus, minkstas suris gaunas. 4u.gif
regna
Nežinau ar,tai tiesa,bet man pasakojo draugė,kad jeigu norima ,kad pienas greičiau surūgtų į pieną reikia įmesti citrinos gabalėlį.
Pati,taip nedariau,bet ruošiuosiu išbandyti,kaip tik turiu pieno.
Dar,ji man pasakojo,kad nereikia pieno statyti į šaldytuvą,norint jį surauginti{tai būdinga kaimiškam pienui.
Nežinau kiek tame yra tiesos,kol pats neesi išbandęs. 4u.gif
Pasidalinkite savomis įdėjomis,bet tikromis. 4u.gif
alexxandra
Nūūū, kadangi išmokau namie pasidaryti ricott'ą, tai dalinuosi. Nežinau ar toks receptas jau buvo.

Reikės:

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių

Pasiruošti nemažą dubenį, į kurį tilps ir nepaskęs Jūsų kiaurasamtis. Į kiaurasamtį įtiesti trigubą marlinio audinio skiautę.
Pasiruošti citrinos sultis ir laikyti jas ranka pasiekiamoje vietoje, netoli puodo, kol Jūs darbuositės prie viryklės. Puode sumaišyti pieną, grietinėlę ir druską, dėti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinti nuolat maišant (kad neprisviltų apačia). Kai pienas pasieks tokią, mažais burbuliukais burbuliuojančią stadiją, bet dar nevirs (o Jūs jau jausite kad virš puodo laikyti ranką garuose darosi karšta, šliūkštelti citrinos sultis (kurios ir padarys iš jūsų pieno švelnios tekstūros ricottos sūrį, liaudiškai - sutrauks) ir greitai greitai maišykite su mediniu šaukštu ar mentele, kad viskas gerai ir tolygiai susimaišytų, leiskite šiai masei dar 1 min pasikaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Palengva mažindami ugnį (kad neužvirtų), kaitinkite dar apytiksliai vieną minutę, nemaišykite ir viryklę išjunkite. Palikite masę puode dar vienai minutei ir supilkite ją į jau paruoštą kiaurasamtį.
Švelni varškės masė atsiskirs nuo nereikalingo skysčio. Tegu taip ir stovi, atvėsta iki kambario temperatūros (tai užtrunka apie valandą). Sudėkite ricottą į sandarų indelį ir dėkit į šaldytuvą. Nors man skani dar ir šilta smile.gif

user posted image

user posted image

Visą "reportažą" galit pažiūrėti čia.

regna
[quote=alexxandra,2009 05 28, 22:45]
Nūūū, kadangi išmokau namie pasidaryti ricott'ą, tai dalinuosi. Nežinau ar toks receptas jau buvo.

Reikės:

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių

Alexxandra, 4u.gif -ar dar liko to tavo sūrio 4u.gif
Ir įlysk tu man,kaip tu jau buvai užtepusi 4u.gif
Taip,sužadinai apetitą,kad rytojus bus naujų darbų pradžia 4u.gif
AČIŪ 4u.gif ,Tau, 4u.gif kad pasidalinai įdėjomis 4u.gif
alexxandra
QUOTE(regna @ 2009 05 28, 21:55)
lexxandra, 4u.gif -ar dar liko to tavo sūrio 4u.gif
Ir įlysk tu man,kaip tu jau buvai užtepusi 4u.gif
Taip,sužadinai apetitą,kad rytojus bus naujų darbų pradžia 4u.gif
AČIŪ 4u.gif ,Tau, 4u.gif kad pasidalinai įdėjomis 4u.gif
*



Regna, jau senų seniausiai jo nebėra, ir dar nežinia kiek kartų jau buvau padariusi smile.gif
žiauriai geras gaunasi rolleyes.gif
regna
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 29, 12:17)
Regna, jau senų seniausiai jo nebėra, ir dar nežinia kiek kartų jau buvau padariusi smile.gif
žiauriai geras gaunasi  rolleyes.gif
*


Alexxandra 4u.gif 4u.gif -Didelis ačiū 4u.gif užnuostabų receptuką 4u.gif
Skonis liuksiškas 4u.gif
Kaip tik Rytoj Sekminėms.tiks 4u.gif
Tuo pačiu noriu pasveikinti visas 4u.gif su artėjančiomis Sekminėmis 4u.gif 4u.gif 4u.gif -būkite visad geros nuotaikos,ją dovanokite savo artimiesiems 4u.gif 4u.gif
alexxandra
regna, išbandei? bigsmile.gif
Gabona
O kur galima butu panaudoti ta likusi skysti? g.gif na jo kaip ir nemazai lieka, o ispilt i kriaukle nesinori.... na jei jis vertingas aisku ax.gif
regna
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 30, 23:05)
regna, išbandei?  bigsmile.gif
*


4u.gif jo išbandžiau,labai patiko 4u.gif ,niam,niam ax.gif
Athena
QUOTE(Gabona @ 2009 05 30, 23:52)
O kur galima butu panaudoti ta likusi skysti?  g.gif  na jo kaip ir nemazai lieka, o ispilt i kriaukle nesinori.... na jei jis vertingas aisku  ax.gif
*



Duonos kepimo temoje yra receptas:
PASUKU DUONA
300ml-pasukos
1,5valg.sauksto margarino
1arb.s. druskos
1valg.s. cukraus
540g 550D miltu
1pokelis sausu mieliu
1saukstas sezamo seklu,2saukstai saulegrazu.

Jos kepa su mašina, bet gal galima ir orkaitėje padaryti g.gif Dar yra gera tema Maisto produktų gaminimas namuose Ten lyg kažkokio gėrimo su laipsniais receptas iš pasukų buvo kažkur. Kiti geria jas.
mama_Greta
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 28, 22:45)
Nūūū, kadangi išmokau namie pasidaryti ricott'ą, tai dalinuosi. Nežinau ar toks receptas jau buvo.

Reikės:

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių


*


siandien isbandziau - super wub.gif aciu uz skanu aprasyma ir recepta notworthy.gif itariu, kad darysiu ir darysiu varskyte pagal si recepta smile.gif
alexxandra
QUOTE(mama_Greta @ 2009 06 12, 21:25)
siandien isbandziau - super wub.gif  aciu uz skanu aprasyma ir recepta notworthy.gif itariu, kad darysiu ir darysiu varskyte pagal si recepta smile.gif
*



Šaunu. Aš irgi sėkmingai naudoju receptą smile.gif
linaslinelis
Na, pabandžiau ir aš.
Liko pora litrų naminio pieno, kurs šviežiai parūgo. Mėgstu saldžią varškę, bet karvė po ranka nepasipainiojo su šviežiu pienu, teko gamint tik iš rūgpienio.

Puodą su rūgpieniu iš lėto kaitinau. Jokių priedų nedėjau. Tai visas reikalas vos vos pašilo ir man jau pradėjo baltymai suktis. Dar šaukštu pamakalavau ir jau matėsi, kad reik košti, nors iki virimo dar labai toli buvo.
Varškytė gavosi nereali, pusę kiekio prarijau dar šiltąsmile.gif Ir visai nerūgšti.

Tai dabar porą kaimiečių patarimų pirmąkart bandantiems: - kaip ir daugelis minėjo - neperkaitinti viso reikalo, šildyti iš lėto ir stebėti.
Kai sudetate varškę į marliuką ar kiaurasamtį nereikėtų jos sąžiningai nuvarvinti ar išgręžti:) Turi likti drėgnoka, nes vėsdama varškytė dar išsausėja. Aš mažą kiekį iš 2 l pieno varvinau max 15-20 min ir buvo pats tas.
bumbasi
Kaip gerai kad radau sita temuke thumbup.gif Kaip tik perku piena namini ir dazniausiai jo nieks neisgeria. Tai gaminsim varske.Pyragams ir varskeciams bus liuks thumbup.gif
Karusia
QUOTE(Srove @ 2009 05 28, 15:29)
As irgi namie tankiai daraus varske ir surius.Esu paskaiciavus, kad man didziausios iseigos iseina, kai gerai surugsta pienas(perku kaimiska), taciau, kai buna saltoka, ar kokia perkunija pasitaiko, jis nesurugsta taip, kaip turetu surugti i tvirta vienalyti gabala,
*



nea laugh.gif apie perkūniją netiesa schmoll.gif pienas nesurūgsta, jeigu karvė gauna antibiotikų.
QUOTE(Gabona @ 2009 05 31, 00:52)
O kur galima butu panaudoti ta likusi skysti?  g.gif  na jo kaip ir nemazai lieka, o ispilt i kriaukle nesinori.... na jei jis vertingas aisku  ax.gif
*


Veidą prausti bigsmile.gif senoviškas bobučių receptas, valo ir balina biggrin.gif


*Apie procesą - kuo varškė liesesnė, tuo mažiau ją reikia kaitinti (sutrauks per daug), ir tuo greičiau ji "nubėga".
*Jei darote iš normalaus pieno (nu taip kaimiškai normalaus - 4-5 proc. riebumo) - nugriebkite grietinę, nes kitaip bus labai sunku išspausti varškę.
*Kaitinimo procese - geriau pakaitinkite ir palikite karštą pastovėti nei perkaitinkite.
* Geriausia išeiga, kai jau surūgęs pienas jau pastovi kokią parą. t.y. tarkime į ventisą gabalą susiformavo šianden, tai varškę darom rytoj.
Benita
QUOTE(Karusia @ 2009 07 29, 17:56)
Veidą prausti  bigsmile.gif senoviškas bobučių receptas, valo ir balina biggrin.gif
*



O kiek laiko ta skysti galima veido prausimui naudoti, ta prasme, kada jis pasidaro nebetinkamas, "sugenda"? Ir kur geriausia laikyti - saldytuve? 4u.gif

Sorry, kad ne i tema blush2.gif
regna
[quote=Karusia,2009 07 29, 17:56]
nea laugh.gif apie perkūniją netiesa schmoll.gif pienas nesurūgsta, jeigu karvė gauna antibiotikų.
Pasinaudojau jūsų patarimais,-tai yra tiesa 4u.gif
Vakar pasidariau sūrį su kmynais,kaip tik šiandiena bus pusryčiams 4u.gif
Trongė
QUOTE(Gabona @ 2009 05 31, 00:52)
O kur galima butu panaudoti ta likusi skysti?  g.gif  na jo kaip ir nemazai lieka, o ispilt i kriaukle nesinori.... na jei jis vertingas aisku  ax.gif
*



Skystimėlis netgi labai vertingas smile.gif Rusiškoje sveikuoliškoje laidoje išgirdau, kad jį galima pilti (ar virti) į sriubą, galima padaryti šaltibarščius įdėjus grietinės, dar aš iš to skysčio išmaišau blynams tešlą, koldūnams, picai. Galima ir girą daryti, vadinasi "Pasukų gira". Skanaus
Papugele
QUOTE(Ievamul @ 2009 08 04, 16:45)
O kiek laiko ta skysti galima veido prausimui naudoti, ta prasme, kada jis pasidaro nebetinkamas, "sugenda"? Ir kur geriausia laikyti - saldytuve?  4u.gif

Sorry, kad ne i tema  blush2.gif
*


Nuo varskes atlikusas pasukas dar galima ir surauginti, buna dar skanesnes gerti ar taip kam. Panasus dalykas yra pirkti- Riazanka ax.gif
ruta19
Na o dabar as jus jauciu nustebinsiu su siuo receptu tongue.gif bet vakar isbandziau tai gaunasi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif negalejau pati patiketi

Ricota sūris iš kefyro

Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę.


Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei
paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.


Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr. švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t. Ekonomika elementari - palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek - indelis ricotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.

SKANAUS 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.