taip taip, tikrai turiu ka pasakyti.... jau kokie du metai man tas pats: gaudau ora ir negaliu ykvepti tiek kiek noriu, del to ir jauciuosi labai blogai...kaip sakant, kyla nervas ir nezinojau kas man yra. gryzusi i lietuva (gyvenu svetur) pirmiausiai nuejau issitirt kas man. ogi taip buna labai daug kam. tai yra sirdies kraujotakos nepakankamumas, zodziu susije su voztuvais ir sirdimi. nieko baisaus, tik reikia kas metus stebeti ar nera ten pokyciu: ar nedideja tarpelis tarp voztuvu. geriu vaistu BOIRON SEDAFIN PC homeopatiniai - lyg ir geriau. taip pat geriau stipresniu kazkokiu buve israse - nepamenu pavadinimo - padejo tikrai. taip yra tikrai daugkam - tad is esmes - nieko cia tokio baisaus kaip kad galima prisigalvoti...
O kas man gali buti?... Dazniausiai vakarais irgi atrodo lyg truktu oro, kazkaip skausmingai ikvepiu ir iskvepiu, na tiksliau kai visa tai uzeina pradeda skaudeti kazkur nuo puses kaklo iki beveik sonkauliu apacios...
QUOTE(Godutia @ 2005 11 23, 22:30) O kas man gali buti?... Dazniausiai vakarais irgi atrodo lyg truktu oro, kazkaip skausmingai ikvepiu ir iskvepiu, na tiksliau kai visa tai uzeina pradeda skaudeti kazkur nuo puses kaklo iki beveik sonkauliu apacios... Man buvo panašiai, vėliau tai peraugo į labai įžūlų kosulį QUOTE(Godutia @ 2005 11 23, 22:30) O kas man gali buti?... Dazniausiai vakarais irgi atrodo lyg truktu oro, kazkaip skausmingai ikvepiu ir iskvepiu, na tiksliau kai visa tai uzeina pradeda skaudeti kazkur nuo puses kaklo iki beveik sonkauliu apacios... Na man irgi būna tokių skausmų "nuo puses kaklo iki beveik sonkauliu apacios", tai LOR'as rado trachėjos uždegimą (ryklės - aš taip suptrantu
che, man taip pat neseniai buvo...siaip tyriaus skydliauke, aciu dIEVUI nieko nerado....daktare paskae, kad tai greiciausiai nuo streso didelio, ar nervu...istikruju buvo labai sunkus laikotarpis, buvau ketvirtam kurse, reikejo baigiamaji darba rasyti, palaidojau per puse metu savo teti ir seneli...
Jėga, ir kaip tau dabar? ar tebetrūksta oro?
Dažnai tai būna dėl labilios vegetacinės nervų sistemos. jei neradai rimtesnių problemų išsityrusi, gali viską jai ir nurašyt.
NUeikite į kvėpavimo kursus
pasikaitykite kada vyksta jums tinkamu metu čia : www.gyvenimomenas.lt Siūlyčiau išbandyti...daug zmonių po tų kursų,išsigydė net bronchinę astmą........dusulio priepuolius......
Prie viso to, paskutiniu metu dar ir galva svaigt pradėjo, vaikštau kaip girta
Man penkta diena, kai pradėjo trūkti oro, pražydo nagai, svaigsta galva, skrandis kažkoks ne toks kaip turėtų. Žodžiu, gero nieko
Mergytes ir man truksta oro, spaudzia krutine lyg akmuo butu uzritintas, lyg skaudetu nuo kaklo iki duobutes tarp sonkauliu. Galvojau sirdis, bet sako, kad su sirdim nieko tokio ner. Persviete plaucius ir nieko nerado. Sako nervai ir liepia pas psichoterpiauta zygiuot. Na, kadangi man vegetacine distonija jau seniai diagnuozuota, tai gan greit viska "nervams" nuraso. Vat galvoju, kad cia dar gali skydliauke but. O gal stemple? Vyras dave savo vaistu nuo remens, bet kazkaip man nuo ju negereja. Tain gal ne remuo tada. Jauciuos ligu ieskotoja, bet kad labai jau negeras gyvenimas su tokia savijauta.
na man irgi sita problema kiekviena diena pora metu apsireiskia...bet as lankaus porto kluba ir nieko...
siaip esu labai alergiska ir maistui ir sienlige,taigi glai but ir nuo to,glai but ir nuo sirdies,tai gal reiks daktares paklaust... QUOTE(jėga @ 2005 05 20, 20:53) Paskutiniu metu taip jaučiuosi lyg trūktų oro. Na, tiesiog ne tai kad oro (dar nedūstu Jeigu ką nors supratot, gal patarsit, kas tai gali būti? tai gali buti nosies pertvara. man truksta oro ir viskas prasidejo nuo sinusito... dabar nesu issityrusi (nesu LT) bet tikrai neabejoju turiu nosies pertvara, kuria reikia operuoti... is baimes delsiu kreipimosi i gydytojus. QUOTE(eglincia @ 2007 08 08, 03:02) na man irgi sita problema kiekviena diena pora metu apsireiskia...bet as lankaus porto kluba ir nieko... siaip esu labai alergiska ir maistui ir sienlige,taigi glai but ir nuo to,glai but ir nuo sirdies,tai gal reiks daktares paklaust... O man kaip tik nuo sporto viskas ir prasidėjo, pradėjau lakstyti ir pradėjau jausti, kad trūksta oro, nustojau lakstyti bet oro vistiek truksta, na gal ne oro bet negaliu giliai ikvepti, nuo to žiopčiojimo net krūtine skauda. O prisigalvojau visokiu nesamoniu, bet perskaičiau jūsų šitą temikę ir truputi apsiraminau, bet pas gydytoja jaučiu reik vistiek apsilankyti, nors taip nesinori. QUOTE(sssaule @ 2008 11 11, 20:31) O man kaip tik nuo sporto viskas ir prasidėjo, pradėjau lakstyti ir pradėjau jausti, kad trūksta oro, nustojau lakstyti bet oro vistiek truksta, na gal ne oro bet negaliu giliai ikvepti, nuo to žiopčiojimo net krūtine skauda. O prisigalvojau visokiu nesamoniu, bet perskaičiau jūsų šitą temikę ir truputi apsiraminau, bet pas gydytoja jaučiu reik vistiek apsilankyti, nors taip nesinori. Man pradejo trukti oro jau paskutinese mokyklos klasese.Viska tyriausi,kiek visokiu daktaru apejau, nieko taip ir nerado.Gal kazkiek buvo geriau,kai lankiau joga.O siaip,nieks nepada.Kartais labiau,kartais,maziau, bet taip ir ziopcioju,kaip zuvis
va va dar viena ir as. visi tie patys simptomai. ar inhaliatoriams reikia recepto? einu pas gydytoja tik rytoj bet jau sdn nekas yra
QUOTE(ema666 @ 2008 11 17, 13:33) va va dar viena ir as. visi tie patys simptomai. ar inhaliatoriams reikia recepto? einu pas gydytoja tik rytoj bet jau sdn nekas yra Parašyk kaip sekėsi? Ką nustatė. Aš esu užsirašiusi penktadienį, bet dabar lygtais man jau pagerėjo, tai galiu ir neprisiruošti nueiti.
O mergaites gal darete tokius tyrimus?
http://bak.lt/medicinines-paslaugos/funkcine-diagnostika http://www.youtube.com/watch?v=Rpw0jICBDYI...eikaszmogus.lt/ as zadu vaziuot nes irgi kazkaip keistaikrutine spaudzia.
man irgi jau kuri laika truksta oro, norisi giliai ikvept, toks jausmas kad kvepuoju dirbtinai, kad jeigu neprisiminciau, tai nekvepuociau visai
Pasidariau tyrimus (kraujo, skudliaukes, sirdies, plauciu), viskas gerai. Bet nuo to man ne geriau, giliai ikvepti vistiek negaliu, kazkaip truputi baime ima, kazkas vistiek netvarkoj.
Labutis,
Aš nesilaukiu, bet irgi žiauriai trūksta oro. Vaikštau ir gaudau orą kaip žuvis akvariume. taip kankinuosi jau antra savaitė, net krūtinę pradėjo skaudėti nuo žiopčiojimo Gal kas paporins kas tai galėtų būti? QUOTE(Švelnutė @ 2009 01 22, 12:53) Labutis, Aš nesilaukiu, bet irgi žiauriai trūksta oro. Vaikštau ir gaudau orą kaip žuvis akvariume. taip kankinuosi jau antra savaitė, net krūtinę pradėjo skaudėti nuo žiopčiojimo Gal kas paporins kas tai galėtų būti? Perskaičius šitą temikę kiekvienai nustato vis kitokią ligą. Man pvz. šeimos gydytoja sakė kad gali būti kažkas su vegetacija, kaip kad Soffi rašo, o pulmonologė įtaria, kad gali būti diafragmos, skrandžio išvarža, arba per laisva diafragma QUOTE(sssaule @ 2009 01 22, 20:33) Perskaičius šitą temikę kiekvienai nustato vis kitokią ligą. Man pvz. šeimos gydytoja sakė kad gali būti kažkas su vegetacija, kaip kad Soffi rašo, o pulmonologė įtaria, kad gali būti diafragmos, skrandžio išvarža, arba per laisva diafragma Labutis, Žinokit moterytės nepatikėsit. Dvi dienas gėriau žolyčių tabeltes su valerijonu. Šiandien pirma diena kaip nesijaučiu žuvis akvariume. QUOTE(sssaule @ 2009 01 27, 18:36) Labutis, Taigi aš vartojau VALERADIX. Žemiau linkas-pasiskaityk. http://www.100metu.lt/275/3650/nervams/raminatys/valeradix p.s. tikrai netikėjau, kad padės, bet matyt, kad nerviniu pagrindu man trūko oro. Dabar viskas gerai. pabandykk turėtų padėti, jeigu ne kita kokia priežastis. QUOTE(Švelnutė @ 2009 01 28, 10:09) Labutis, Taigi aš vartojau VALERADIX. Žemiau linkas-pasiskaityk. http://www.100metu.lt/275/3650/nervams/raminatys/valeradix p.s. tikrai netikėjau, kad padės, bet matyt, kad nerviniu pagrindu man trūko oro. Dabar viskas gerai. pabandykk turėtų padėti, jeigu ne kita kokia priežastis. Ačiū
Sveikos visos moterys , cia tasp jusu isimasys vaikinukas, man lygiai tas pats kaip jums daugumai ir tai pgi lb gazdina viena karta man buvo uzeja bunant su savo pana ir as lb isikandau kad tai musu paskutinis pasymatimas, beje man tai uzeina per 2men 1 karta, bet daznai as db gyvenu ne taip kaip anksciau bet as su tuo susitaikiau lb keistai matau daiktus keistai zodzsius suprantu, i9r bijau eiti pas daktarus kad negaciau tariamo "balto bilieto" , as jokiu vaistu nenaudoju ir bijau ka naudodi.
Sveikutės
Man trūkdavo oro,ypač bent kiek susinervinus,tada net tekdavo prisėsti,atsigauti (tai buvo po pirmojo
man irgi taip yra tik nemanau kad tai astma kaip cia kai kurios sake nes bronchine astma sergu nuo vaikystes o sis reiskinys prasidejo gal pries metus seip manes nedusina kaip dusina kai paumeja astma cia toks noras buna ziovauti ir giliai ykvepti oro bet atrodo kad tuo oru nepasitenkini atrodo kad deguonies nera o ziovulys tai užeidavo tokiais priepuoliais tai seimos daktare siunte y kauna dare visokius tyrimus sviete galva ir pan bet nieko nerado sake kad tai greiciausiai del nervu streso ir pan paskyre vaistus ir viskas taip ir gyvenu su tokiu baisiu nepatogumu...buvo nusiunte dar pas psichetra bet tas is savo puses nieko nepasake tik sake kad reiktu padaryt toks tyrimas ar pilnai kiek reikia kraujas yra prisotintas deguonies...tai vat...
toks pats "deguonies trūkumas" man užeina nuo streso, baimės kažkokios...kvėpiu, kvėpiu, bet jausmas, kad oras neužpildo pilnai plaučių. Labai bjaurus jausmas
QUOTE(XXXVyras @ 2009 02 01, 12:42) Sveikos visos moterys , cia tasp jusu isimasys vaikinukas, man lygiai tas pats kaip jums daugumai ir tai pgi lb gazdina viena karta man buvo uzeja bunant su savo pana ir as lb isikandau kad tai musu paskutinis pasymatimas, beje man tai uzeina per 2men 1 karta, bet daznai as db gyvenu ne taip kaip anksciau bet as su tuo susitaikiau lb keistai matau daiktus keistai zodzsius suprantu, i9r bijau eiti pas daktarus kad negaciau tariamo "balto bilieto" , as jokiu vaistu nenaudoju ir bijau ka naudodi. Labas , labas, Manau, kad neturėtum bijoti, o atvirkščiai nueiti pas terapeutą bent jau pradžioj. Jei užeina tik kartą per du menesius-gali buti ramus, kad tai nieko nblogo nera. Ir nereikia laukti kol prades uzeidineti po karta per savaite, o po to kiekviena diena Sekems tau! p.s. ir kodel zmones taip daktaru bijo?
Sveikos,
Man taip pat paauglystel labai trukos oro, ir daktarai buvo nustate sirdies voztuvo sutikima, tai neva isaugama liga, tai jokiu vaistuku neskire. dabar jau paauglyste praeiti, o tas oro trukumas vel atsinaujino, ir sirdis kartais pradeda taip judet, kad atrodo jog islips lauk, kaip galvojat gali cia nuo kontraceptiku buti? nes tie simptomai atsinaujino butent pradejus juos gert. QUOTE(Catty @ 2009 02 22, 17:17) Sveikos, Man taip pat paauglystel labai trukos oro, ir daktarai buvo nustate sirdies voztuvo sutikima, tai neva isaugama liga, tai jokiu vaistuku neskire. dabar jau paauglyste praeiti, o tas oro trukumas vel atsinaujino, ir sirdis kartais pradeda taip judet, kad atrodo jog islips lauk, kaip galvojat gali cia nuo kontraceptiku buti? nes tie simptomai atsinaujino butent pradejus juos gert. As manau tikrai kad nuo KT, nes as dar kai ir sportavau, greit pavardavau labai, KT apsunkina sirdies darba, ir pulsas daznesnis ir dar visokiu daugiau buvo... tai dziaugiuosi metusi gert jas QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2009 02 22, 15:33) As manau tikrai kad nuo KT, nes as dar kai ir sportavau, greit pavardavau labai, KT apsunkina sirdies darba, ir pulsas daznesnis ir dar visokiu daugiau buvo... tai dziaugiuosi metusi gert jas Va ir man pulsas labai padaznejo, nieko neveikiu, o pulsas kartais 100/min.
O aš pasakysiu taip: užeinu į maksimą ir iš karto galvą svaigsta, atrodo net svyruoju kažkiek.....
O dėl kvepavimo, ir man oro trūksta, o labiausiai išsigandau sporto klube, pabėgiojau ant takelio, tai ir širdis atrodė iššoks iš krūtinies ir oro niekaip neįkvėpiau, tai iš vis išėjau iš salės. Dėl KT - jas naudoju labai seniai, aš irgi dariaus kraujo tyrimus, hemoglobiną tikrinau - viskas gerai. Dėl nervų - na nepasakyčiau kad labai nervinuos, atvirksčiai gal net, esu gana rami. Pas daktarę bijojau eiti būtent dėl oro trūkumo, nes pagalvojau kad nesupras manes, bet kai Jūsų čia tiek daug, manau grišiu pas ją. Ėjau dėl svaigulio, tai pasakė atseit žemas spaudimas, pagerk gerimax, pradėk sportuot...... aišku nieks nepraėjo, kaip sukos galva taip ir sukas, ir oro kaip trūko taip ir trūksta :-( Na vat vyrui vis pasakau, kad plaučiai mano nemoka kvepuot, o jis visai to nesupranta, atseit nu nežinau, aš tai normaliai kvepuoju.... vat bijau ir daktarų tokios reakcijos, pagalvos, kad atejau ligų ieškot kur jų nėr...
Nu ir man taip buna ..kai sunku kvėpuoti,man pasireiškia kiekviena vasara
Bet manau čia gali būti arba nervų sistema pažeista arba kaip jūs sakot dėl kraujotakos nepakankamumo,aš manau kad man nuo nervų,nes būna kad daug nervuojuos ir tada fsio.
Toks trukumas oro man prasidejo paauglystej, paastredavo pavasari ir rudeni arba nuo itampos ir streso. Tada atsiranda jausmas, kad negali pakankamai ikvepti, ziovauji tusciai ir daznai. Dabar nezinau ar tai susije man atsirado toks dusuliukas kai ilgiau sneku. Tada tenka sustot trumpam atsikvepti ir toliau galiu sneket. Bet dar pablogeja jei eidama sneku, tada jauciuos kaip nubegus pora km. buciau ir negaliu atgauti kvapo. Gal dar kam nors taip yra?
QUOTE(knielita @ 2009 06 09, 13:22) Toks trukumas oro man prasidejo paauglystej, paastredavo pavasari ir rudeni arba nuo itampos ir streso. Tada atsiranda jausmas, kad negali pakankamai ikvepti, ziovauji tusciai ir daznai. Dabar nezinau ar tai susije man atsirado toks dusuliukas kai ilgiau sneku. Tada tenka sustot trumpam atsikvepti ir toliau galiu sneket. Bet dar pablogeja jei eidama sneku, tada jauciuos kaip nubegus pora km. buciau ir negaliu atgauti kvapo. Gal dar kam nors taip yra? sveikutes visos su dusuliu kankinuosiu jau labai seniai. pirmas kartas buvo vaikystej apie 12 metu man tada buvo ir pasikartojo vel kokiu 21 ir tesiasin iki siol... rugpjiuti 30. issityriaus skersai isilgai QUOTE(Dytta @ 2009 04 03, 10:22) Nu ir man taip buna ..kai sunku kvėpuoti,man pasireiškia kiekviena vasara Bet manau čia gali būti arba nervų sistema pažeista arba kaip jūs sakot dėl kraujotakos nepakankamumo,aš manau kad man nuo nervų,nes būna kad daug nervuojuos ir tada fsio. Man del nervu sistemos pazeidimo irgi oro trukdavo, bet kas keisciausia - as niekada nesinervinu, o gydytojai vis karksi - nervu sistema nervu sistema. Pasirodo, kad nervu ligomis butent ir suserga tokie ramus zmogeliai - tad jjei norim nesirgti reikia nieko neuzlaikyti savyje, yra blogai ir saukiam, kad blogai - man tas padejo. Dabr jau senokai toks dusimas buvo, kai nesupranti is kur ir del ko jis atsiranda. Dabar tik maziukas pilve oro trukuma didina karts nuo karto, bet juk tai jau naturalu
Man idomu ar dar kam nors dusiukas pasireiskia net kalbant? Kalbi kalbi ir reikia sustot ikvept ir toliau kalbet. As net nekalbu apie kalba pries auditorija, tiesiog seimos rate kur nera nei itampos nei streso
Man oro trukumas prasidejo taip pat paauglysteje,o pablogejo kai laukiausi kudikio,turedavau nakti sokt is lovos,atsidaryti langa ir kvepuoti,nes atrodydavo,kad uzdusiu.Po gimdymo lyg ne taip,o va dabar vel prasideda ir galva taip sukasi,kad kita karta atrodo,jog nugriusi
Man irgi užeina priepuoliai, kai atrodo, trūksta oro, norisi žiovauti, sunkiai pavyksta įkvėpti. Kartais naktimis iš miego pašokstu, nes rodos, dūstu...
manau oro gali trukt nerviskai arba del stuburo iskrypimo buna plauciu talpa sumazeja
QUOTE(Eighteen @ 2010 02 12, 00:07) O jums pastoviai taip būna? Tokią problemą turiu jau kokie 2 metai, tokiais periodais užeina. Paskutiniu metu taip dažnai pradėjau nebegalėti įkvėpti oro, net pavargdavau nuo to kvėpčiojimo. Pradėjau gerti kalį + magnį, ir dabar galiu lengvai įkvėpti oro, tai tiesiog nežinau ar čia šitie mikroelementai padėjo ar savaime praėjo. QUOTE(knielita @ 2009 06 10, 10:22) Man idomu ar dar kam nors dusiukas pasireiskia net kalbant? Kalbi kalbi ir reikia sustot ikvept ir toliau kalbet. As net nekalbu apie kalba pries auditorija, tiesiog seimos rate kur nera nei itampos nei streso senas postas, bet gal dar uzsukat cia man taip yra QUOTE(knielita @ 2009 06 10, 11:22) Man idomu ar dar kam nors dusiukas pasireiskia net kalbant? Kalbi kalbi ir reikia sustot ikvept ir toliau kalbet. As net nekalbu apie kalba pries auditorija, tiesiog seimos rate kur nera nei itampos nei streso QUOTE(begike @ 2010 04 14, 23:31) senas postas, bet gal dar uzsukat cia man taip yra Senokai niekas neuždūsta, matau Pasakysiu iš savo netrumpos patirties (kaip tik dabar lankausi pas KMUK kardiologus) - jei su nervais viskas gerai, nueinat tiesiu taikymu pas šeimos gydytoją: atliekate EKG, K, Mg kiekio kraujyje tyrimą, o po to žiūrite, ar nėra fokusų su širdimi ar skydliauke. Aš irgi galvojau - nėštumo pradžia ir panašiai, pagersiu kalio-magnio, o pasirodo ni-fi-ga - ekstasistolės iš visų širdies pakampių lenda. Toks jausmas, kad nemoku kvėpuoti - kvepiu, kvepiu ir niekaip pilnais plaučiais neįkvepiu. Lyg plaučių tūris būtų sumažėjęs. MB net pykdavo - atseit nemoki kvėpuoti ar ką? Taip kad rekomenduoju neužmigti ant laurų ir pasiaiškinti kame priežastys - širdis, elektrolitų trūkumas ar kokia skydliaukė durniuoti pradėjo. Kad po to kaip man nereikėtų zonduoti širdies.
Visai neseniai ejau del sito dalyko tirtis...Persviete plauciu pasake,kad bronchine astma..Poto dar nusiunte pas kitus daktarus,ten puciau i visokias dudeles
|