Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštumo pabaiga ir vaikiuko judesiai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2
Lietuva
Man skaičiuoti tiksliai judesius liepė nuo 28 savaitės. Iki to laiko sakė, svarbu, kad kiekvieną dieną judėtų, o kiek ir kada nesvarbu.
O nuo 28 sav. svarbu, kad per dieną sujudėtų 10 kartų: turi išeiti 5 kartai per pusvalandį (pvz. ryte ir 5 kartai per pusvalandį vakare).

Mūsų mažė (nors nėra iš tų judriųjų), bet juda, kartais net megztinis kilnojasi. Bet dabar per paskutines 2 dienas aprimo ir jei ir jaučiau, tai labai mažai. Išsigandau, kad ir tų 10 kartų nesuskaičiuoju lygtais blink.gif

Nuvarėm dėl visa ko šiandien į Antakalnio klinikas (kur ir gimdysiu) pasitikrinti. Taip man daktarė ir sakė elgtis, jei kils įtarimų.

Tai mane ten jau užregistravo tvarkingai, visus popierius užpildė. Galvoju - nu šakės, - jei jau pasiliks gimdymui - net krepšio neturiu - nepradėjau krautis net doh.gif

Po to matavo lėlytės širdies tonusus. Ir verdiktas - viskas gerai, širdutė plaka be pakitimų. Dar rankom apžiūrėjo daktarė atėjusi: gimdos kaklelis nesutrumpėjęs, vadenų nepamažėję. Viskas super.
Tiesiog gal pasisuko kitaip kaip pupa mūsų, ir išgasdino mamą ir tėtį doh.gif

Tai išėjom laimingi ir patenkinti.

Bet pabuvau ten toje aplinkoje ir supratau, kad nedaug jau beliko ir teks sugrįžti rimtam darbeliui - gimdymui. Ir fantastiniam susitikimui su Dievo siųstu Stebuklu wub.gif
harmonija...
Na man irgi virs 30 savaites daug maziau juda. Liko tokie pabraukymai. Kartais buna dienu, kai stipriau pasispardo, bet siaip tikrai silpnesni judesiukai. Na bet per diena 10 suskaiciuoju... Nors ir kelia nerima, kad mazeja judesiukai.
pilkoji28
Man 32 sav. tai labiau tokie šliaužimai, braukymai jaučias, bet įspiria kartai, o kai verčias net skauda, pilvas banguoja, dar žagsi dažnokai ir būna toks jausmas lyg spurdėtų g.gif
ELWOOD
QUOTE(pilkoji28 @ 2010 03 12, 11:00)
Man 32 sav. tai labiau tokie šliaužimai, braukymai jaučias, bet įspiria kartai, o kai verčias net skauda, pilvas banguoja, dar žagsi dažnokai ir būna toks jausmas lyg spurdėtų  g.gif
*

mums irgi 32 savaite tai leliukas vis dar aktyvus, sakyciau net labai, ir spiria ir tas toks braukymas jaucias ir vartosi...buna kai spiria tai net krupteli, kartais skaudziai spiriai i skrandi ar sonkaulius, i kairy sona kazkur, matyt kepenis...taigi judesiukia pakolkas tikrai nesumazejo... smile.gif
-Alice-
Man 36 savaitė. Jaučiu, kaip judesių sumažėjo, bet jie tapo tokie stipresni, jaučiu, kad lelius stambesnis biggrin.gif
Dar kas labai faina - kai lelius nejuda, pašnekinu jį ir jis sujuda, duoda mamytei ženklą, kad mane girdi tongue.gif
Nightmoon
Mano lelius mane kartais gasdina nes kai nejuda sunerimstu o kai jau pradeda judeti beldzia i visas sienas biggrin.gif tik vat pastaruoju metu gana skausmingai makaluojasi ten.. zemai blush2.gif tai net paskausta ir atrodo kad tuoj išlys. nestuke.gif
elenuxus
Judesiuku tikrai sumazejo nestumo pabaigoj.Ilgiau miega vaikutis.Jau antra karta nestuke.gif tai kazkaip ramiai del to jauciuosi ax.gif
~Beauty~
Maniškis paskutinėm savaitėm kaip tik nerealiai daug malasi thumbup.gif lotuliukas.gif Ypač naktimis doh.gif bigsmile.gif
maskanyte
Kapsi paskutines dieneles nestuke.gif 4u.gif O mano zirniukas ir liko krutuliukas. Negaliu sakyti, kad judesiuku nesumazejo, bet jie db daug stipresni ir aiskesni wub.gif Daznai uzciuopiu kaip ties bamba ireme kojyte thumbup.gif
Evi
Man tik 32 savaites, bet pries kelias dienas maziukas isgasdino – iki to laiko buvo pilvas toks isitempes, didelis, ir istisai mane is vidaus apspardydavo – bent jau ramu buvo, kad aktyvus. O po to per nakti kazkaip viskas pasikeite – pilvas tarsi subliusko, ir judesiai vos vos jauciami (yra ju, bet tik nesmarkiai kazkur giliai bumpsi), ir dar pazagsi kazkur zemai man uz gaktos.. O is itempto pilvo tai liko kazkoks lasiniu guzas :/ Gal sakau, tai reiskia, kad leliukas jau nusileido ir statosi i gimdymo padeti? (nors dar butu anksti pagal viska).
kalipso82
As normaliai pradejau jausti judesiukus tik nuo kokios 27 savaites. Iki to jutau aisku pakutenimus, bet pilvas tikrai nebangavo, tai daug del to pergyvenau. O nuo to laiko kuo toliau tuo geriau... Dabar eina 39 savaite ir sumazejimo jokio nejauciu - diena muistosi, labai gerai jauciu kai nemiega - tada kojytes laksto per sona ir uzpakaliukas issiriecia, o kartais is viso tokius cirkus isdarineja, kad turiu staigiai keisti kuno padeti -kad ta kruopyte biski pusiausvyra prarastu ir taip manes nekankintu. Tiesa ji greitai vel grizta prie savo 'juodu darbeliu'. Vienu zodziu - judesiu nesumazejo.
mirrra
gal truputi ir sumazejo, gal ne kiek sumazejo, o pasidare ne tokie judrus, nes vistiek vietos mazeja ten jam ir tie judesiai kitokie pasidaro tik vartosi, nelabai gal ir spirti gali.... lotuliukas.gif
Lotos'ik
Mums 34 savaites, leliukas per valanda juda 5/6 kartus, ar tai normalu? Daktare itaria Hypoxia Factus, kas tai tokio nepaaiskino unsure.gif
marmoozele
ju gal nesumazejo, bet jie kitokie pasidare, nebumsejimas, o taip rodos, prideda rankyte ar kojyte ir traukia per pilveli wub.gif nemoku paaiskint blush2.gif o dar labai gera, kai iskisa ka nors wub.gif noris dar ir dar tai pajust wub.gif
Ferrero Roci
man irgi pora savaiciu iki termino ir judesiuku sumazejo,buna su kojyte isispiria,pabaksnoja,zagsi dazna wub.gif i,turbut vietos maziau jam ten,bet vistiek kazkaip neramu unsure.gif
melanezija
Man atrodo, kad judesiai tapo ramesni, ne tokie staigus. Manau, kad judesiu neturetu sumazeti g.gif
bordo
Man judesių sumažėjo kažkur 39 savaitę,atrodo kad vaikas tiesiog ramesnis pasidarė,nebe tokie staigūs judesiai smile.gif
puma
Stipriu ir staigiu judesiu apmazejo, dabar jauciu labiau kazkoki vartymasi, isipyrimus, sukiojimasi, baigesi pasiruosimas futbolo cempionatui biggrin.gif 4u.gif
M.u.n.i.
QUOTE(puma @ 2012 05 24, 14:19)
Stipriu ir staigiu judesiu apmazejo, dabar jauciu labiau kazkoki vartymasi, isipyrimus, sukiojimasi, baigesi pasiruosimas futbolo cempionatui biggrin.gif  4u.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus lygiai tas pats, lelyte dazniau tik pasisukineja, pasimuisto, isispiria stipriai su kojytem ar sikniuku biggrin.gif
Kitte
Ju tikrai nesumazejo, bet kitokie pasidare, nieko keista, juk vietos per mazai biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.