Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesigula ant pilvo
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Balandiene
Maze nesigula ant pilvo nors tu ka. Tik ant pilvo, is karto i asaras. Iki 1 men. geriausiai ant pilvo gulejo, nes taip atsirugdavo, ir galvyte islaike. O dabar nebesigula ant pilvo, ir jei bandai paguldyti, galvos nebepakelia. Kaip jus mokinate mazius ant pilvo galva laikyti? Kas buna jei nesigula, ar tai reiskia, kad ilgai neismoks sedeti ar galvos laikyti? g.gif
Lioka
Va, va, ir mums panaši situacija, nebenori gulėti ant pilvo, nors anksčiau gerai galvytę kėlė...Tai stengiuosi guldyti, kai nebuna pavargusi, dar priekyje žaisliuką padedu,padedu atsiremti dilbiais...situacija gerėja lotuliukas.gif
bimkutele
mano dukryte klykdavo kai paguldydavau ant pilvuko,bet gydytoja sake vistiek palaikyti ant pilvuko pries kiekviena maitinima,kad stipretu pilvuko raumenys.taip ir dariau,dabar jau pati persivercia ir zaidzia thumbup.gif
Versmė
Mano irgi nemėgdavo ant pilvo gulėt, tai ir neguldžiau (kam abiem nervus gadintis) Gal dabar vaikui toks periodas, kai to nemėgsta. Pabandykit po savaitės, gal vėl pradės patikti. Arba galit pabandyt paguldyt ant gimnastikos kamuolio, kad vaikutis į jus rankutėm įsikabintų ir linguot pirmyn atgal, gal jam įdomiau bus, nei ant lovos gulinėt.
DMNT
maniskis irgi nevisada megsta paguleti. tai as nutaikau, kada pries maitinima jo nuotaika buna geresne, paguldau ant nugarytes, pamasazuoju, pilvuka, kojytes (labai megsta masziukus, net issisiepes guli), o tada apverciu ant pilvuko, pamasazuoju nugaryte. ir palieku ramiai paguleti ant pilvuko vienam. vos pradeda niurneti, duodu soskiuka. jis aprimsta ir dar neblogai paguli.

bet kartais zinoma jsi tiesiog nenori smile.gif tada panesioju zemun pilvuku ant rankos pasidejusi. labai patinka thumbup.gif
mabi
na mano mazei jau 5.5men, bet ji visai nenori guleti ant pilvelio. paguldau, praeina 5min, ir niurzgejimai. tai as jos ir nekankinu. o sedeti tik leiskite, nuo to visai nepriklauso, ar ji guli ant pilvo ar ne. bet kai nemegsta ant pilvo guleti, tai ir nesivarto. bet nematau as cia nieko blogo.
SimplyTheBest
Mums jau greit 7men, o maziuke nuo gimimo megsta guleti ant pilvo, kitaip ir neuzmiega, nors yra nuomoniu, kad taip vaikuciui nelabai gerai. Sesele sake, kad miega taip, nes ir man taip miegot patinka biggrin.gif Jei vaikutis miega ant nugaros, manau nereiktu jo guldyti, taip kaip nemegsta biggrin.gif O kai paaugs, pats atsiguls kaip nores biggrin.gif
jurgaMac
pabandykite ant krutines pasiguldyti smile.gif ypac ryte, kai buna geros nuotaikos ir prie idomios aplinkos. maniskis megsta taip paguleti ir paziopsoti smile.gif o ir man malonu paklausyti o ulbavimo smile.gif
Mičiko
Mes irgi nemėgom pilvo. Labai padėjo savaitė masažo užsiėmimų poliklinikoje. drinks_cheers.gif
Gydytoja sakė, jog dažniausiai nemėgsta gulėt ant pilvo su tonuso sutrikimais. Maniškė buvo padidinto tonuso. Bet po mankštelės ir masažo jau daaaug geriau wub.gif
Minlina
QUOTE(Balandiene @ 2008 07 02, 21:33)
Kaip jus mokinate mazius ant pilvo galva laikyti? Kas buna jei nesigula, ar tai reiskia, kad ilgai neismoks sedeti ar galvos laikyti?  g.gif
*

Musu atvejis buvo atvirkstinis, nes mazyle visiskai nemego buti ant nugarytes. O siaip daugelis mazyliu nemegsta ant pilvuko, ir daryti nieko nereikia, viskam ateis laikas. Tikrai nemanau, kad tai itakos tolimesnius veiksmus, atvirksciai, atsises gal net anksciau, nes gulint ant nugarytes bus didesnis noras sestis wink.gif
nakvisa
maniske tai nuo 3 savaiciu ant pilvuko guli ir galvyte kelia,tik sunku nutaikyti tinkama proga,nes pries valgi buna alkana ir galvytes nekelia ,o tik rankytes ciulpia... lotuliukas.gif o po valgio uzmiega... blink.gif
simbarela
Ner cia ko pergyvent, nenorejo ant pilvo gulet, verstis, bet atejo laikas ir pats viska pradejo daryt. Labai padejo masazai po ju taip sustipredavo thumbup.gif . Po kekvieno masazo matydavau pasistumejima i preki smile.gif

P.S. o kaip tada pergyvenau, dabar juokas ima prisiminus biggrin.gif ( prie pergyvenimo labai prisidejo ortopede vaje ir to nedaro ir ano)
Jonsi
Manau cia nieko baisaus. Manoji nemego ant pilvo but guldoma. Iskart i asaras. Bet kai pradejo vartytis, tai dabar negaliu net ant nugaros paguldyt. Reikia pampersa keist, o ji jau ant pilvo. Blogiausia kai pavalgo, tada skranduka uzspaudzia ir atpila. O dabar dar repliot pradejom, tai apie gulejima ant nugaros, net kalbos nera.
TheSweetest
QUOTE(Jonsi @ 2008 07 12, 20:04)
Manau cia nieko baisaus. Manoji nemego ant pilvo but guldoma. Iskart i asaras. Bet kai pradejo vartytis, tai dabar negaliu net ant nugaros paguldyt. Reikia pampersa keist, o ji jau ant pilvo. Blogiausia kai pavalgo, tada skranduka uzspaudzia ir atpila. O dabar dar repliot pradejom, tai apie gulejima ant nugaros, net kalbos nera.
*

va va, manoji irgi panele taip pat drinks_cheers.gif Nemego ant pilvo gulet ir is karto i asaras ir po to koki pusvalandi dar raminti tekdavo ant ranku, kad tik nustotu verkti doh.gif Bet mums tai galvoju del diegliu buvo jai skaudu ant pilviuko ispusto guleti ir verke del to, bet as ir neguldziau paskui jau jos, nors daktare ir liepe, bet ne jai paskui vaika ramint reikia, todel as jos ir neklausiau. O nuo 4 menesio tai jai labai pradejo patikti ant pilviuko ir vartosi ji jau man nuo 4 menesiu kai tik ant pilvio pradejom gultis taip ir galva nulaike kuo puikiausiai, nors praktikos ir neturejo ir vartytis pradejo. Todel nevirkdykit vaikuliu, ateis laikas ir pamegs, paskui net pamperso neis uzsegt, kaip mamyte cia rase, nes iskart ant pilvo versis. Po valgymo beja, manoji irgi labai nori ant pilvo, bet kadangi tada atpila neleidziu schmoll.gif lotuliukas.gif
Jonsi
As pradzioj pergyvenau, kad mano vaikas nesivystys, nemokes galvos nulaikyt, ka gydytoja pasakys...... ax.gif Bet nieko panasaus nenutiko. Viskas kuo puikiausiai. O pilvo presas sake net labai istreniruotas biggrin.gif
MonaLina
Mano zuikius (greit 3 mėnesiai) irgi nelabai ant pilvo paguli schmoll.gif , porą minutukių ir zirzliukai lenda. Jau ir žaisliukus visokius dėlioju ir pamasažuot bandau, pasidairo kiek ir aria nosim paklodę, jau atrodo bando tą nosiuką į veiduką sukamžlint lotuliukas.gif . Gydytoja liepia vistiek guldyt, tai vis taikom momentus, gi su tuo ponuliu šiaip nesusitarsi,- vistiek darys ką norės ax.gif
Ievosius
O mes is po truputi pripratinom, nes is pradziu ir nelabai mego.Bet po minute kita ir vis ilginant tai budavo kad net vienu kartu 10 min isguledavo galiausiai.
Kantrybes tik reikia.Viskas po truputi ir gerai gaunasi.
calibra
Maniškis irgi nemėgdavo ant pilvo gulėt iki 3,5 mėn., na gal kokia minutę, o tada riksmai prasidėdavo. Visi sakė, kad būtinai reikia taip gudyt, tai pradėjom treniruotis. Įsigijau didelį gimnastikos kamuolį ir pradėjau pratinti. Praėjo 2 savaitės, dabar jau net pusvalandį paguli ant pilvuko, sukasi ratu ir net negalvoja verstis. Pradėjo tvirtai galvą laikyti, net ant dilbių pasikelia. Manau, kad mums kamuolys labai padėjo. O be to, kažkur skaičiau, kad ant kamuolio labai lavėja vaiko lygsvara.
Balandiene
QUOTE(calibra @ 2008 07 18, 08:05)
Maniškis irgi nemėgdavo ant pilvo gulėt iki 3,5 mėn., na gal kokia minutę, o tada riksmai prasidėdavo. Visi sakė, kad būtinai reikia taip gudyt, tai pradėjom treniruotis. Įsigijau didelį gimnastikos kamuolį ir pradėjau pratinti. Praėjo 2 savaitės, dabar jau net pusvalandį paguli ant pilvuko, sukasi ratu ir net negalvoja verstis. Pradėjo tvirtai galvą laikyti, net ant dilbių pasikelia. Manau, kad mums kamuolys labai padėjo.  O be to, kažkur skaičiau, kad ant kamuolio labai lavėja vaiko lygsvara.
*

Calibra, o kaip jus ant kamuolio treniruojates? Guldai ji ant kamuolio ant pilvuko ir laikai uz kojyciu, ar kaip?
calibra
QUOTE(Balandiene @ 2008 07 19, 00:55)
Calibra, o kaip jus ant kamuolio treniruojates? Guldai ji ant kamuolio ant pilvuko ir laikai uz kojyciu, ar kaip?
*

Taip ir guldau ant to kamuolio. Ant pilvo, šonu į mane ir laikau už vienos rankos ir kojos. Arba priekiu į mane ir laikau už abiejų rankų, o kai vaikas kojom pasiekia žemę, dar ir atsispirt bando. o dar ir į šonus "pakočioju" smile.gif
O dar pasodinu ir pšokinėjam.
SĖKMĖS SPORTUOJANT bigsmile.gif
zvirbliukas
Mano dukrytė irgi labai nemėgo ant pilvo gulėti, bet kai išmoko vartytis, tai situacija pasikeitė- dabar pastoviai ant pilvo guli smile.gif
j.ole
QUOTE(calibra @ 2008 07 24, 16:42)
Taip ir guldau ant to kamuolio. Ant pilvo, šonu į mane ir laikau už vienos rankos ir kojos. Arba priekiu į mane ir laikau už abiejų rankų, o kai vaikas kojom pasiekia žemę, dar ir atsispirt bando. o dar ir į šonus "pakočioju" smile.gif 
O dar pasodinu ir pšokinėjam.
    SĖKMĖS SPORTUOJANT bigsmile.gif
*

Kokio cia amziaus? Nes as tik guldau ant kamuolio, o sodint baisoka g.gif Negi galima? blink.gif
mmamux
QUOTE(zvirbliukas @ 2008 07 27, 15:53)
Mano dukrytė irgi labai nemėgo ant pilvo gulėti, bet kai išmoko vartytis, tai situacija pasikeitė- dabar pastoviai ant pilvo guli smile.gif
*

Va maniske ir ta pati darydavo, tik ant pilvo ir asaru pakalnes , o man baisu budavo nes 3 menesiu vos vos galvyte nulaikydavo, o aplinkiniai sakydavo, kad nori ar nenori jin reikia guldyt, bet prisipazinsiu kuo maziau stengdavau kankint savaja, o dabar va kai ismoko vartytis (ismoko neperseniausiai 4u.gif )tai va net pampersa kai reikai pakeist doh.gif tik pumpt ir jin jau ant pilvo ir pabandyk apverst ... lotuliukas.gif anksciau buvo asaros kai paguldydavau o dabar asaros jei apverciu lotuliukas.gif o lovytei tai ratais duodas, net nakti reikia pries duodant misinuko paieskot ar galvyte dar toj vietoj kur palikau ar jau ten kojos ir aisku dazniausiai randu ten kojytes lotuliukas.gif o pati uzmigus ant pilvuko..
Žydriausia
mano mazute jau 4 men, bet ant pilvo gulet baisi tragedija, kaip kazkuri cia rase, paskui ramint reikia. ko tikm nebnadziau, ir kamuoli, ir su zaisliukais, ir pati guluosi jai proe nosi, ir antr krutines, nepatinka nors tu ka. manau todel ir galvyte sunkiau laiko, nes paprasciausiai nesitreniruoja. kjau nebesugalvoju budu, kaip gulejima ant pilvo padaryt jai na ne malonumu, bent jau pakeciamu, kad galetume pagulet bent kelias minutes g.gif g.gif
LaVitaea
musu mazulyte taip pat nemegsta ant pilvuko guleti mums tai tragedija didziausia ax.gif
Beautiful Life
QUOTE(SimplyTheBest @ 2008 07 04, 15:51)
Mums jau greit 7men, o maziuke nuo gimimo megsta guleti ant pilvo, kitaip ir neuzmiega, nors yra nuomoniu, kad taip vaikuciui nelabai gerai. Sesele sake, kad miega taip, nes ir man taip miegot patinka biggrin.gif Jei vaikutis miega ant nugaros, manau nereiktu jo guldyti, taip kaip nemegsta biggrin.gif O kai paaugs, pats atsiguls kaip nores biggrin.gif
*

Nuo pat gimimo musu pupa megdavo guleti ant pilvo, o kai ismoko vartaliotis pati, tai tik ant pilvo ir buna doh.gif , neimanoma vaiko paguldyti ant nugaros, is karto rekia doh.gif , ir uzmiega ant pilvo, paguldau ja ant sono, o ji bac ir jau ant pilvo ir nieko padaryti negaliu, beveik visa nakti ismiega ant pilvo, tik uzpakaliukas is lovos matosi lotuliukas.gif
megyte
maniskis nuo pat gimimo nemegsta guleti ant pilvo, ir dabar dar sunkiai guli, nesiremia rankytemis, nekelia galvytes ir todel nesivarto doh.gif .Pradejom vaikscioti i mankstas tikiuosi jos duos gera rezultata g.gif
Bertute
smile.gif mano dukrytė taip pat nemėgsta ant pilvelio gulet, kokias tris minutes paguli ir pradeda niurzgėt. Aš kažkaip ir neprievartauju, neverčiu per ašras taip gulet, nors gydytoja sake, kad leliukams taip pagulet labai naudinga, stipreja nugaros ir pečių juostos raumenukai mirksiukas.gif
magreen
QUOTE(LaVitaea @ 2009 01 13, 17:21)
musu mazulyte taip pat nemegsta ant pilvuko guleti mums tai tragedija didziausia ax.gif
*

Mums irgi buvo,bet paprasem gydytojos,kad paskirtu nemokamus masazus-tai po to viskas pasitaise! 4u.gif
Dzolina
Mano sūneliui 7mėn, o gulėti ant pilvo jam tikra kančia
zostena
mano mazajai 6,5 men, taip pat kancia gulet ant pilvo. Siuo metu ieskau kineziterapeutes i namus. pries tai atlikom masazu seansa, dabar norisi truputi manksteliu, gal panores....
mari73
QUOTE(zostena @ 2010 05 07, 23:06)
mano mazajai 6,5 men, taip pat kancia gulet ant pilvo. Siuo metu ieskau kineziterapeutes i namus. pries tai atlikom masazu seansa, dabar norisi truputi manksteliu, gal panores....
*

sveiki 4u.gif Ir neprievartaukit savo mazyliu.Ateis jam skirtas laikas ir viska pats prades daryti su didziausiu malonumu.Mano mergyte pati vartytis pradejo gan velai-apie 10men.Guleti ilgeliau ant pilvo nemegsta net dabar-mums jau daugiau nei metukai.Vaikas guvus,kuo sveikiausias.Nesuprantu siuolaikines gydytoju nuostatos vaika mokinti prievarta visko nustatytu laiku.Juk kiekvienas vaikelis individualus.Sekmes,mamytes. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
maidala
QUOTE(mari73 @ 2010 05 08, 13:52)
sveiki 4u.gif Ir neprievartaukit savo mazyliu.Ateis jam skirtas laikas ir viska pats prades daryti su didziausiu malonumu.Mano mergyte pati vartytis pradejo gan velai-apie 10men.Guleti ilgeliau ant pilvo nemegsta net dabar-mums jau daugiau nei metukai.Vaikas guvus,kuo sveikiausias.Nesuprantu siuolaikines gydytoju nuostatos vaika mokinti prievarta visko nustatytu laiku.Juk kiekvienas vaikelis individualus.Sekmes,mamytes. 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

va net sirdis atsigavo paskaicius smile.gif mums pas daktare net eit nesinori, nes kaskart tik ir karksi "vaje kokie zandai", ir atseit butu kudesne tai anksciau viska daryt pradetu. aisku noretusi man kad jau pati atsisestu, nes jau beveik 10 menesiu mum, bet tai per prievarta juk nepriversi vaiko. aisku darom visokius pratimus kai nuotaika gera, bet jei pvz. paguldzius ant pilvo verkia tai iskarto pakeliu.
atsakant i tema tai ant pilvo irgi nemegstam gulet nuo kokiu 2 menesiu, ir vartytis pradejom veliau nei 4 menesiu. svarbu kad vaikas sveikas, o tos normos knygose aprasytos tikrai ne visiem tinka schmoll.gif
Debasy
Pritariu, kad nereik nieko daryt per prievartą. Taigi čia ne rodiklis. Tiesiog, vienas vaikas mėgsta, jam patogu, kitas - ne. Štai, mano sūnelis labai mėgdavo miegot ant pilvo, o duktė tiesiog pakęst negalėdavo.
O dabar mažylis vėl dievina būt ant pilvo - jei jau viskas negerai - tai ant pilvo liuks. Jau vieno mėn. būdamas nuo šono ant pilvo pats apsivertė ir užmigo.
mgiedre
QUOTE(Balandiene @ 2008 07 02, 21:33)
Maze nesigula ant pilvo nors tu ka. Tik ant pilvo, is karto i asaras. Iki 1 men. geriausiai ant pilvo gulejo, nes taip atsirugdavo, ir galvyte islaike. O dabar nebesigula ant pilvo, ir jei bandai paguldyti, galvos nebepakelia. Kaip jus mokinate mazius ant pilvo galva laikyti? Kas buna jei nesigula, ar tai reiskia, kad ilgai neismoks sedeti ar galvos laikyti?  g.gif
*

manau tiesiog tinginiukas... draugu maziui taip buvo, tai masaziste pasieme... pasportavo pasimankstino, pamasazavo is kart pagerejo.... o gal tiesiog vaikas nemegsta...
reduleee
maniskei patinka gulet ant pilvuko tink neilgai pradeda kniurkset tai paguldom ant nugarytes uztat kai pasiguldau ant saves tai ir uzmiega ant pilvuko smile.gif
Busiukas
Mano dukryte nemego ant pilvuko guleti,kol nelaike pati galvytes taip paguldyta.Kai pradejo laikyti,pasidare megstamiausia gulejimo poza,o dabar nuo 8men.ir miega ant pilvuko.
linella
mano mazutis nuo pat pradziu nemego ant pilvo. Paguldai is kart niurzgia, tai ir nekankinau. Pavaiksciojom i masazus. Ir stai mums 9 menesiai ir jau geras 3 savaites tik ant pilvuko guledami ir teuzmiegam smile.gif
manau nieko cia blogo.... gal tiesiog tada nueiti pas neurologa, ji ivertins situacija ir siuntimuka duos masazams.
Isila
vyresnėlis nė už ką ant pilvo neguldavo. Daryk, ką nori. Iš pradžių įbesdavo nosim į paviršių ir paleisdavo kakarinę. paskui išmoko vartytis ir viskas - papūsk jam į uodegą irnesakyk.gif
Dalika
Oi, maniskis nemego ant pilvo guleti, vos paguldydavau - verkdavo. bet po biski prisipratinom. dienom vis pazaizdavau - paguldau ant pilvo - pravirksta - vel ant nugaros perverciu. dabar labai patinka guleti ant pilvo, ir lovytej ant pilvuko miega smile.gif
Ksesanko
o manoji kaip tik megsta ant pilvuko guleti smile.gif Ir miega tik ant pilvuko. jei paguldau ant nugaros ar sono, ismiega vos pusvalandi, po to pabunda. O ant pilvuko ramiausiai 3 valandas ismiega smile.gif Tikiuosi nieko ir nepasikeis smile.gif
guandolina
mano panele niekada nesiguldavo ant pilvo , tik paguldydavau tuoj verkti preadedavo, tai per daug ir nekankinau vaiko..dabar jau beveik 5 menesiukiu tai paguli truputuka, bet pavargsta galvyte ir supyksta, bet po truputuka po truputuka isguli ilgiau.
lunatikas
mano lelyte taip pat nenori gulet ant pilvuko tai as ja ant saves guldau ant pilvuko ir tada ziurim viena i kita is arti lotuliukas.gif lotuliukas.gif o kai pavargsta laikyt galvyte padeda ant krutines ir pasnaudzia bigsmile.gif
pavasaris-vasara
mano dukryte pirma menesi tik valge arba buvo po valgio (maitinu MP, tai cia turbut kol susireguliavo viskas), tai kazkaip nebuvo kaip ja guldyt ant pilvuko blush2.gif antra menesi pradejau guldyt, bet galvytes visai nenorejo kelt-su nosim are lova ir reke baisiausiai,gavom masazu, dabar jai 2men 16d pakelia galvyte, palaiko, bet gulet anr pilvuko laaaaabai nepatinka.
sunu guldziau ant pilvuko nuo pat pirmu dienu ir kele jis galvyte anksti ir ant pilvuko patiko gulet, tai nzn gal del to dukrytei ir nepatinka ant pilvuko, kad laiku neguldziau, paskui svoriukas augo, o raumenukai netvirtejo ir jau sunku jai g.gif
jolanta9
labai ilgai nemėgsta gulėti bet keliolika sek vistiek paguldau kad pasportuotų
egvida
maniškei jau pusmetis, bet ant pilvo gulėt nenori. Pradedu nerimauti g.gif
jorune32
O mes nuo pat gimimo megstam ant pilvo ir tik taip uzmigdavom.tik kai susirgom bronchitu ir sunku kviepuoti buvo tai ir atpratom taip miegoti.O dabar tai pagulim bet labai ilgai nebemegstam smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.