Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Krabų lazdelės, krabų mėsa ir pan.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
JJG
Kai tik prekyboje atsirado krabu lazdeles, ant ipakavimo visada rasydavo, kad "nerekomenduojama vaikam iki 3 metu". Dabar tokio uzraso ant jokiu krabu lazdeliu nebematau. Tai ar galima duoti pvz 2m vaikui toki maista (is surimio)?
bitemajagsm
QUOTE(JJG @ 2005 05 21, 11:51)
Kai tik prekyboje atsirado krabu lazdeles, ant ipakavimo visada rasydavo, kad "nerekomenduojama vaikam iki 3 metu". Dabar tokio uzraso ant jokiu krabu lazdeliu nebematau. Tai ar galima duoti pvz 2m vaikui toki maista (is surimio)?
*

Aš tokių dalykų nei pati valgau, nei tuo labiau vaikams duodu. Paskaityk šių krabų lazdelių sudėtį - ten krabų tai tik aromatas, o visa kita žuvies mėsa ir visokiausi E. Geriau nusipirk žuvies ir paruošusi sumaitink savo vaikui - tikrai bus sveikiau. Arba jau pirk tikrą krabą, vėžius. Kam visokiausiais E nuodyti savo vaikučio organizmą - dar spės su įvairiais saldumynais (kai negalėsi sukontroliuoti, kur deda dienpinigius) prisiragauti.
JJG
QUOTE(Violetukas @ 2005 05 22, 14:44)
Aš tokių dalykų nei pati valgau, nei tuo labiau vaikams duodu. Paskaityk šių krabų lazdelių sudėtį - ten krabų tai tik aromatas, o visa kita žuvies mėsa ir visokiausi E. Geriau nusipirk žuvies ir paruošusi sumaitink savo vaikui - tikrai bus sveikiau. Arba jau pirk tikrą krabą, vėžius. Kam visokiausiais E nuodyti savo vaikučio organizmą - dar spės su įvairiais saldumynais (kai negalėsi sukontroliuoti, kur deda dienpinigius) prisiragauti.
*

Klausimas buvo del SURIMIO. Ar galima duot vaikui ir nuo kokio amziaus produktus is surimio. Nieko baisaus tose krabu lazdelese nera. Tu E bet kurioje desroje yra net daugiau... Ir ne visi E yra taip blogai, kaip tu manai...
O del produkto sveikumo, tai cia net ner ka diskutuot. Sveikas produktas yra tik naturalus! bet pabandyk tu vaikui tai paaiskinti...
Tučka
QUOTE(JJG @ 2005 05 21, 12:51)
*

As retkarciais duodu krabu lazdeliu, zuvies pirsteliu. O ka daryt kai vaikas naturalios zuvies nevalgo ax.gif Tiesa, kazkur skaiciau gydytojos nuomone, kad vaikui geriau jau duot zuvies pirsteliu nei jokios zuvies neduot unsure.gif
tauskalyte
QUOTE(JJG @ 2005 05 22, 17:10)
Klausimas buvo del SURIMIO. Ar galima duot vaikui ir nuo kokio amziaus produktus is surimio. Nieko baisaus tose krabu lazdelese nera. Tu E bet kurioje desroje yra net daugiau... Ir ne visi E yra taip blogai, kaip tu manai...
O del produkto sveikumo, tai cia net ner ka diskutuot. Sveikas produktas yra tik naturalus! bet pabandyk tu vaikui tai paaiskinti...
*

as irgi pries visokias krabu lazdeles, stengiuosi pati kuo maziau valgyti to s.......... vyra smano tai megsta toki slamsta. o siaip del to, kad pabandyk vaikui tai paaiskinti, kad nesveika, tai yra tap: ka patys tevai valgo, ta ir vaikai, ir kitaip nebus. todel reikia patiem maitintis sveikai ir vaikai bus tokie patys, juk jie ima pavyzdi is suaugusiu. juk kudiki pradedant primaitinti, jis gi nezino kas skanu kas ne, viska duodi bandyti ir valgo
Prikolnaja
As specialiai neperku dukrai,bet kai valgau pati visada ir jai duodu,ne vien sausainiais uzkandziaut tarp valgiu tongue.gif bigsmile.gif
Cvetocek
Aš tai dar nebandžiau savajam duoti,manau kad dar palaukti reikia,mažas tokiems dar jis produktams g.gif .
*Bambolina*
o maniske kerta net ausys linksta, labai megsta zuvies pirstelius ir krabu salotas (parduotuvines) blink.gif net dreba biggrin.gif
-ELI-
Sveikutės smile.gif
Aš deja nežinau nuo kiek metų galima duoti tas krabų lazdeles,bet trečiadienį eisiu pas gydytoją ir pasiteirausiu g.gif
Man tik keista,kad žmogus klausia vieno klausimo,o kitos mamos moralizuoja doh.gif Ką galima valgyti ir ko negalima schmoll.gif
Mano nuomone jei nežinai atsakymo,tai ir nerašyk,o ne moralus kurk ax.gif O aš pasiteirausiu gydytojos ir parašysiu,jei kuri kita mama dar nebus atsakius. Bent dabar man atrodo,kad jeigu jau vaikas turi bent 2 metukus, tai galima g.gif
Laimuška
Maniškė tai žiauriai mėgsta krabų lazdeles ir žuvų pirštelių neatsisako.Dažniausiai nuperku jai mini pakuotę(5 lazdelės) ir ji būna soti ir laiminga biggrin.gif Blogai, kad ji man nelabai mėsytę valgo, tad ir tenka tokiais valgiais užkandžiauti...O apie tas rekomendacijas nevalgyti iki 3m,nebuvau net girdėjusi.Savo mažulei pirštelius jau nuo kokių 1m perku g.gif
Birbiziukas
esu davus krabų lazdelė, bet labai ja nesusižavėjo schmoll.gif tuom viskas ir baigėsi cool.gif
lotta
Maniskis paragavo, bet nesuizavejo, tai daugiau ir nesiulome... ax.gif
Gymantė
O maniškis vieną kartą nučiupo krabų lazdelę tešloj, tai suvalgė pasičepsėdamas. Ir nieko, neišbėrė, nepykino, reiškia viskas thumbup.gif .
Vladislava
MES RAGAVOM,BET NE PATIKO
ArTutė
Maniske labai megsta krabu lazdeles ax.gif tik as jai daug neduodu rolleyes.gif
Brava
QUOTE(lotta @ 2006 03 09, 02:06)
Maniskis paragavo, bet nesuizavejo, tai daugiau ir nesiulome... ax.gif
*

o maniskiui kaip tik labai patinka krabu lazdeles...tai ir duodu, nemanau kad jos labai jau prastas maistas, jau gal geriau nei kokie cipsai ar kokakola...
JuMa
o pas mane benas nuo 1 ir 3 men valgo krabu lazdeles tesloje, na tarp maitinimu, jam jos labai skanu, o zuvies pirsteliu pati nevalgau ir vaikui stengsiuos kuo veliau duot, nes jos tai tikrai s.....!!!
lauricinaa
maniskis labai megsta krabu lazdeles.as net nepagalvojau,kad ju negalima duoti vaikams,juk ne kiekviena diena valgo,manau kad nieko baisaus
Vilsen
pati nemėgstu ir vaikui neduodu,gal kai pats norės paragauti tada duosiu ax.gif
Liepa*
Musiškis krabų lazdelių nemėgsta,bet krevečių doh.gif tik paduok. biggrin.gif Aišku duodame su saiku biggrin.gif
garuolyte
Aš tai pasistengsiu nors iki 3 m. vaiką apsaugot nuo įvairių "marmalų"
Antigonė
Aš pati kertu,tai net ausys lapsi biggrin.gif Vaikučiui neduodu,nes ten daug chemijos ir tikrai nebus į naudą mellow.gif
diamaja
Eina sau, kaip sudėtinga su tais "marmalais" tongue.gif Nebūtų jų parduotuvėj ir galvos nesuktum, duoti vaikui ar neduoti... O dabar patys valgom visokias nesamones: krabų lazdeles, pirštelius, dešreles, koldūnus ir kitokį šlamštą blink.gif , o vaiką reik ant dribsnių sodinti bigsmile.gif reik kažkaip prisiversti vaikui kompaniją padėt palaikyt valgant kruopienes ir daržovienes, nes šiandien va labai jau taikėsi į mūsų vakarienę: keptas bulves su faršu unsure.gif biggrin.gif
vailija
Mes kartais paduodam. Labai mėgsta tešloje tai tik duok. Bet tankiai nevalgom ,gal nieko baisaus.
Krisliukas
Aš maniau, kad krabų lazdelės visiška sintetika biggrin.gif Nieko naturalaus.
mamke
Man krabu lazdeles tai nelabai patinka,bet maniskei tik paduok.Ji jau nuo metu jas valgo.
adrytės mama
Na kas jau kas, bet krabų lazdelės tikrai netinkamas maistas vaikui. Patikėkit, sakau, nes vyras dirba "Vičiūnų" įmonėje, kur gaminamos lazdelės, tai sakė iš tokio š... jas ten daro doh.gif . Modifikuotas krakmolas, kvapų esensijos, nuo kurių bloga darosi kai uostai jas supiltas į talpas, dažai ir kt. š... Visa geriausia krabų lazdelių produkcija iškeliauja į užsienį, o mums tiekia bruda. Tiesa, vyras minėjo, kad pačios geriausios iš "Vičiūnų" gaminamų krabų lazdelių - tai snieginiai krabai ("Snow crabs"), ale vistiek nieks nepriverstų jų duoti savo vaikui... (biški antireklamos pavariau biggrin.gif )
Sachara
QUOTE(adrytės mama @ 2006 09 27, 23:20)
Na kas jau kas, bet krabų lazdelės tikrai netinkamas maistas vaikui. Patikėkit, sakau, nes vyras dirba "Vičiūnų" įmonėje, kur gaminamos lazdelės, tai sakė iš tokio š... jas ten daro  doh.gif . Modifikuotas krakmolas, kvapų esensijos, nuo kurių bloga darosi kai uostai jas supiltas į talpas, dažai ir kt. š... Visa geriausia krabų lazdelių produkcija iškeliauja į užsienį, o mums tiekia bruda. Tiesa, vyras minėjo, kad pačios geriausios iš "Vičiūnų" gaminamų krabų lazdelių - tai snieginiai krabai ("Snow crabs"), ale vistiek nieks nepriverstų jų duoti savo vaikui... (biški antireklamos pavariau  biggrin.gif )
*

As taip pat neduodu vaikams nei krabų lazdelių, nei žuvies pirštelių doh.gif . Dukrytei 5 m., tai yra valgiusi kelissyk krabų salotų (bet ne iki 3 m.), o dėl žuvies piršt. - tai, man atrodo geriau paimti žuvies filė pamirkyti į tą pačią tešlą ir iškepti - ir skaniau, ir sveikiau 4u.gif . Čia mano nuomonė, 4u.gif
Esu skaičiusi, kad tose krabų lazd. - krabų nėra nei kvapo- viskas sintetika, aromato ir skonio stiprikliai, E ir pan. O svarbiausia, kad jos yra labai stiprus alergenas, dėl to nerekomenduojama duoti vaikams iki 3m. schmoll.gif
adrytės mama
QUOTE(Sachara @ 2006 09 28, 16:30)
Esu skaičiusi, kad tose krabų lazd. - krabų nėra nei kvapo- viskas sintetika, aromato ir skonio stiprikliai, E ir pan. O svarbiausia, kad jos yra labai stiprus alergenas, dėl to nerekomenduojama duoti vaikams iki 3m. schmoll.gif
*

tik naivuolis gali tikėti, kad krabų lazdelėse yra krabų mėsos lotuliukas.gif
giedruthele
o pasakykit kur ne sintetika? paštetai, visokios dešrelės, dešros, kas ten galvojat sudėta? taip ir čia, kiekvienas renkasi ką duoti, ir ką mėgsta mirksiukas.gif
adrytės mama
QUOTE(giedruthele @ 2006 10 03, 22:08)
o pasakykit kur ne sintetika? paštetai, visokios dešrelės, dešros, kas ten galvojat sudėta? taip ir čia, kiekvienas renkasi ką duoti, ir ką mėgsta  mirksiukas.gif
*

visiškai su tavim sutinku drinks_cheers.gif . Kas belieka - iš blogiausio rinktis geriausią biggrin.gif
kristyyynyte
as dar neduodu nej krabu nej pirsteliu,va o man paciai ta SIIINTETIKAAA LABAI SKANI essen.gif
AuDi-77
Pamąstymui.
user posted image

user posted image

Greenpeace informacija iš šio puslapio
turka
QUOTE(Prikolnaja @ 2006 01 27, 14:35)
As specialiai neperku dukrai,bet kai valgau pati visada ir jai duodu,ne vien sausainiais uzkandziaut tarp valgiu tongue.gif  bigsmile.gif
*

manau, kad geriau koks obuolys ar daržovė, na, arba tikra krabo mėsa nei ta sintetika.
Austre 123
Aš tai retkarčiais duodu pakepu tešloja thumbup.gif thumbup.gif tik spėk duoti.Ir daržovėse ir vaisiuose yra visokio š....... plauk neplovus ir lupus
edisada
Stengiuos neduot ir nerodyt tokių gudrybių... Bet jei vaikas mato ant stalo, vadinas, galima, ragaujam po truputį visko( ypač svečiuose, čia nesužiūrėsi, nors kiek saugosi)
Jolita0526
QUOTE(JJG @ 2005 05 21, 11:51)
*

Mano vyriokui bevei 2 metukai tai krabus labai megsta, as juos jau duodu.
Dasha
QUOTE(AuDi-77 @ 2006 11 03, 01:44)
Pamąstymui.
user posted image

user posted image

Greenpeace informacija iš šio puslapio
*

laugh.gif nu biski prajuokinot, Vichiunai- Rus produkcija niekad neatkeliauja i Lietuva tongue.gif Lietuvos rinkai yra visai kitos recepturos. Keista, kad skelbi bet ka..
remonda
as saviskiui krabu nuo metuku pradejau duot,bet ne daznai.Valgo,bet nepasakyciau,kad labai jam patinka
varhay
mano tai nemegsta jokiu krabu lazdeliu ir zuvies pirsteliu tai as ir neduodu nes man sie produktai neatrodo labai vertingi g.gif
Palaida Bala
sutinku su Varhay - nei sveika, nei skanu, tiesą sakant doh.gif
Adamo mamyte
Kartais duodu savo zvirbliui krabu lazdeliu keptu tesloje, jam tai didziausias skanestas! 4u.gif Aisku, viskas proto ribose mirksiukas.gif
rikutis
QUOTE(Adamo mamyte @ 2008 10 16, 17:57)
Kartais duodu savo zvirbliui krabu lazdeliu keptu tesloje, jam tai didziausias skanestas! 4u.gif Aisku, viskas proto ribose mirksiukas.gif
*

Adamo mamyte, šimtas metų :bye1 Kaip begyvenat?
Mano kleckas didelio susižavėjimo krabų lazdelėmis nerodo, nors kelissyk daviau paragauti. Per balių sukremta vieną kitą gabaliuką krabo tešloje ir vsio
ASTA79
dar neragavom, kazkaip yra ir vertingesnio maistelio, kuri turetu valgyti 1,5 metuku vaikutis smile.gif
*Liepa18*
QUOTE(ASTA79 @ 2008 12 12, 14:22)
dar neragavom, kazkaip yra ir vertingesnio maistelio, kuri turetu valgyti 1,5 metuku vaikutis smile.gif
*

Sutinku drinks_cheers.gif Nieko gero iš tų visų lazdelių, pirštelių ir pan. schmoll.gif protest.gif ax.gif
virgutej
teko duoti nes pasieme nuo stalo kai mamyte misraine is dare tai negrobiau is ranku... ir na manau kad cia gali but kazkas baisau nes cia juk ne vakarienei ar pietums maistas smile.gif tik uzkandis smile.gif
natuliona
Viena karta ragavo, bet nepatiko tai ir neduodu, man paciai neskanu schmoll.gif
marmelade
dar nebandziau duot reikes pabandyt,bet ten juk nelabai sveika... g.gif
Meškašunis
Sudetis baisi, ir patys nevalgom. O Vici produktai is vis nepatikimi man. Na, atleiskite, jei ka izeidziau blink.gif
dajna
QUOTE(Adamo mamyte @ 2008 10 16, 18:57)
*

sutinku drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.