QUOTE(Dzanetukas @ 2008 07 23, 14:33)
Kokia grazi mergyte avatare
na, mano mažąjai dar nereikia sakyti, kas kur yra, nes ji dar labai mažytė, bet tėveliai mums tą vietą įvardindavo kaip "cipka" (na, kai kuriuose kraštuose vištos vadinamos cyputėmis
mes tai "persikeliu" vadiname.
Kai buvau maza, mano mama ta vieta ivardino - putryte arba putra
Savo dukrai ivardinau - putyte ir uzpakaliukas Dar mano tevai naudodavo - rura - ruryte
Aš kol dar su šia bėdele nesusidūriau, tai negalvojau, bet va mano mama tai man mažytei sakydavo dziundzinas, dabar mastau ir niekaip nesuvokiu, kodėl vyriškos giminės žodį naudojo
QUOTE(Dzanetukas @ 2008 07 23, 15:33) Mes irgi Bet va , buvo bajeris, kai mano draugų trečiaklasė dukra, ruošė namų darbus tai aš jau saviškes prieš pirmą klasę supažindinau ir su tikrais vardais
"Pelė"
juokingai skamba persikelis,uogyte,idomu kaip paskui paaiskinate kad ir cia uogyte tikra ir tikras persikelis,nemanau kad gerai vaika klaidinti reikia sakyti tikraisiais pavadinimais.As savajai sakau putyte ir uzpakaliukas.Dar esu girdejusi kad kaikas"mizyte" vadina.
Teisybė, kad reikia daiktus ir organus vaidinti tikraisiais vardais.
Kai atlikinėjau vet.praktiką, tai viename kaime močiutės "putytėm" savo vištukes vadino
Tada reikia sakyti nors jau bendrinį pavadinimą pvz. genitalijos, lytiniai organai, lytinės lūpos, varpa.. Mažam vaikui kažkaip..Nematau nieko blogo, jei pakeičia kažkuo kitu
Mes vadiname PUPCE.
mes tai sakom pūtka
Nu man visaip negrazu
Manau, kad visa tai reikėtų vadinti tikraisias vardais.
sveikos mamytes ir mergytes, prisijungsiu prie jusu diskusijos
Mes vadinome paprasciausiai uodega, uodegiukas, neisskiriam kur pute , o kur kta anga
neklauskit kodėl, tikrai nežinau, bet mano 5metė neseniai savo putką pradėjo vadint Gerarda
Esu girdėjusi kaip čiulptuką dziundze vadina
Koko arba cypa ir uzpakaliukas. Taip sesuo savo vaiku "tas" vieteles vadina.
Kazkas minejo "pisiukas"...
[quote=Heida,2008 08 12, 13:04]
Esu girdėjusi kaip čiulptuką dziundze vadina
Truputį paskaitinėjau temutę. Tai visi pavadinimai, gal ir neužkliuvo, nu bet jau pisiukas tai sory, žiauriau nebūna.... kaip mergytei galima taip vadint
mano vaikas tai neįvardija savo vietelių niekaip, bet mes su vyru vadinam užpakaliuku ir putyte. Ta prasme vadinam viską savais vardais
nezinau kodel tevams kyla tokiu minciu? absurdas ar is kvailumo, atleiskit uz issireiskima, ar is neturejimo ka veikt...
visi normalus zmones vadina daiktus savais vardais. ta pati seimoje darome ir mes ir nesukame del to galvos... kodel nekuriate temos ir neklausiate kaip reikia vadinti klausymo organus???
[quote=JO/NE,2008 08 14, 10:20]
[quote=Heida,2008 08 12, 13:04] Esu girdėjusi kaip čiulptuką dziundze vadina NU JAU ČIA PERDAUG DZIUNZE VADINTI SOSKĘ Jau nukvakus bobutė tikrai
mano dukrytei 3 metukai. viska adinam tieiog ,,putuku,, ir be jokiu problemu ar gedos apraisku. viska priima normaliai ir zodis putukas jai atrodo taippat normaliai kaip akyte ar rankyte ar pilvukas ir t.t.
na mes vadinam putyte
Papildyta: [quote=Airidux,2008 08 22, 19:38] [quote=JO/NE,2008 08 14, 10:20] [quote=Heida,2008 08 12, 13:04] Esu girdėjusi kaip čiulptuką dziundze vadina NU JAU ČIA PERDAUG DZIUNZE VADINTI SOSKĘ Jau nukvakus bobutė tikrai [/quote] ciulptukas DZIUNZE ?
Berniukas kol neištardavo sakydavo 'pinanas' tai taip ir vadinom, kol vieną dieną atėjęs iš darželio nepareiškė, kad čia pimpalas, o ne pinanas!
O pas mergaitės tai putytės ir tiek.
manoji kolkas tas vieteles ivardija rurytes
Sveikos mamytes
Ilindau i jusu temele, nes turiu truputeli kitu klausimu del sios vietos, kuria mes vadiname Cypce. Cia musu tete si zodi naudoja, jis mums ir prilipo. Mane taip pat siuo zodziu apvadina Zodziu prie esmes. Musu mergytei ne uz kalnu į metukai. Ji siuo metu pradejo krapstytis po ta vieta Ka jus manot? QUOTE(1juraciukas @ 2008 09 16, 15:08) Musu mergytei ne uz kalnu į metukai. Ji siuo metu pradejo krapstytis po ta vieta Ka jus manot? Pirma tai nemanau, kad del to reiketu pernelyg pergyventi, beje yra apie tai tema, tik nemoku nuorodos prideti O del vieteles ivardinimo, tai musu mazoji dar per maza kad suprastu, bet daznai apie tai pagalvodavau. Tik viena karta nugirdau kai vyresnelis sunus sake vyrui : teti, pas mane yra pimpaliukas, o pas sese nera, jinai turi pute
Nezinau net is kur, bet vadinam "cypka" pas abu. Buna abudu pas broli "pimpalu" vadina, bet man nelabai graziai, tai skamba, tai sudraudziu, kad per daznai sako.
QUOTE(juremarija @ 2008 08 24, 12:27) mano dukrytei 3 metukai. viska adinam tieiog ,,putuku,, ir be jokiu problemu ar gedos apraisku. viska priima normaliai ir zodis putukas jai atrodo taippat normaliai kaip akyte ar rankyte ar pilvukas ir t.t. QUOTE(Elinga_27 @ 2008 09 24, 13:03) O i darzeli nevedat? Is ten musu vaikai gryzta tikri isminciai Mano va labai gerai isimine zodi papai, nors namuose tokio zodzio niekas nemini. O vat vyro sesute zodziu kisenej neiesko- vaikiski lakatoriai viska pagauna. Man drauge pasake, kad mano vaikas jai paaiskino, kad ji turi maza broliuka kuriam dar nieko negalima, tik pienuko is papo. Dar parode kaip reikia isspausti ta pienuka. Idomiausia tai, kad mergyte buvo pas mociute ir dar nebuvo maciusi nei broliuko, nei kaip jis valgo. Na nesu as tokia gera mama, buna ir nusikeikiu ir pan., bet tokiu vulgariu zodziu nenaudojam mes. Pas mus visus yra tai dubces, tai cypces, sysiokai. Gal del to, kad vyras lenkas
mes irgi vadinam putyte arba putuku jai lengviau sakyti ruryte
mano mergytė sugalvojo pati pavadinimą - minkštoji
Mano sunus vakar besimaudydamas sesei sako : " pas mane pimpaliukas, o pas tave pumputukas"
Vieną kartą buvo toks įvykis. Sėdėjom kavinėje, prie kito staliuko sėdėjo mama su kokių penkių metų berniuku ir jos draugė. Kažkas mamai paskambino ir susitarė dėl susitikimo. Vaikas paklausė, kas ateis ir pasakė, kad parodys savo svečią. Mama su drauge paklausė, kas tas svečias, tai vaikas atsistojęs ant kėdės išsitraukė savo pimpaliuką. Mama pakraupo, vaikas leipsta juokais, vaizdelis neblogas, paskui išsiaiškino, kad kažkas darželyje taip parodė... Taip, kad mūsų atžalėlės išmoksta visko, net mūsų nesiklausydamos...
Mes taip pat viską vadinam užpakaliuku... |