matau pribrendom temai.
siūlau išsakyti savo nuomones apie konkursus čia.
kas ir kur tinka, nepatinka, taisyklėse, nuotraukose, ką rekomenduotumėte, kad nuotrauka turėtų pasisekimą.
(čia ne pamokom apie fotošopus ir kitus dalykus)
matau pribrendom temai.
siūlau išsakyti savo nuomones apie konkursus čia. kas ir kur tinka, nepatinka, taisyklėse, nuotraukose, ką rekomenduotumėte, kad nuotrauka turėtų pasisekimą. (čia ne pamokom apie fotošopus ir kitus dalykus) QUOTE(Rustė @ 2008 07 05, 10:03) prižadu pasimaivyt jei paskelbsit Na kiek galima but gražiais , solidžiais , rimtais , kartais ir padurniot juk galima žodžiu dar kartą siūlau savo pasiūlymą QUOTE(Lera @ 2008 07 05, 22:34) prižadu pasimaivyt jei paskelbsit Na kiek galima but gražiais , solidžiais , rimtais , kartais ir padurniot juk galima žodžiu dar kartą siūlau savo pasiūlymą Tikrai butu fainai konkursas "crazy supermama" . Prizadu dalyvaut
jei kalbet apie taisykles, man nepatinka fotokonkurso aptarimai. kiekviena karta yra drabstomasi purvais, intrigos, nuotraukos objektu tiesioginiai izeidinejimai, apkalbinejimai rubu, isvaizdos ir viso kito, kas visisiskai nesutampa su foto aptarimais... arba reikia griezciau moderuoti visus barnius ir aiskinimusis, kad nebutu vietos izeidinejimams, arba tiesiog panaikinti aptarimus.
nes tiesiog liudna buna, kai kuri mama pasitraukia is konkurso neislaikiusi izeidimu jos vaikui ar jai, kaltinimu fantazijos nebuvimu, foto nekokybiskumu, plagijavimu ir panasiais dalykais. manau fotokonkurse neturetu dalyvauti profesionaliu fotografu darytos foto. visu prima jos nelabai gali varzytis kokybe, visu antra - pats nuotraukos autorius niekaip nera susijes su supermama. manau turi but ivesta taisykle, kad dalyvaujantis turi buti ir nuotraukos autoriumi. juk tai yra fotokonkursas, fotografuojantiems tevams.. mazas nuopelnas nueiti i fotoatelje ir gauti kokybiska vaiko foto. suprantu, kad atsiras trintis, tarp gerai fotografuojanciu tevu, kurie ta kokybe gali isgauti ir namuose. pati neprastai fotografuoju bet man visada buna pikta, kai kito fotografo foto yra laimetoja, o vardas prie jos - supermamos ar supertecio.... visu pirma tai ir sioks toks autoriniu teisiu pazeidimas (juk nezinom tikro fotografo vardo, jo autoriumi indentifikuojamas tik nikas), visu antra - man tai ir negarbinga atrodo supermamos konkursus laimi ne tema atitinkancios foto, o kokybiskos, su graziais leliukais ar nestukemis, romantiskos, idiliskos del rekomendaciju dalyviams - nuotrauka turi kelti emocijas. tai pagrindinis reikalavimas. jei visi ziuredami aikcioja - jau ir gerai. jei peikia - ir tai nera bloga, visgi nuotrauka yra pastebeta, o tai daug geriau, nei foto, kuria be emociju atsivertei ir uzsivertei. sekmes visiems ir lauksim nauju fotokonkursu QUOTE(Sansara @ 2008 07 08, 15:27) manau fotokonkurse neturetu dalyvauti profesionaliu fotografu darytos foto. visu prima jos nelabai gali varzytis kokybe, visu antra - pats nuotraukos autorius niekaip nera susijes su supermama. manau turi but ivesta taisykle, kad dalyvaujantis turi buti ir nuotraukos autoriumi. QUOTE(Sansara @ 2008 07 08, 15:27) jei kalbet apie taisykles, man nepatinka fotokonkurso aptarimai. kiekviena karta yra drabstomasi purvais, intrigos, nuotraukos objektu tiesioginiai izeidinejimai, apkalbinejimai rubu, isvaizdos ir viso kito, kas visisiskai nesutampa su foto aptarimais... arba reikia griezciau moderuoti visus barnius ir aiskinimusis, kad nebutu vietos izeidinejimams, arba tiesiog panaikinti aptarimus. nes tiesiog liudna buna, kai kuri mama pasitraukia is konkurso neislaikiusi izeidimu jos vaikui ar jai, kaltinimu fantazijos nebuvimu, foto nekokybiskumu, plagijavimu ir panasiais dalykais. manau fotokonkurse neturetu dalyvauti profesionaliu fotografu darytos foto. sutinku QUOTE(Sansara @ 2008 07 08, 15:27) o kaip tu tai atrinksi? Ir kas tas profesionalas - tas kuris fotosesijas rengia kitiem, nors pramokęs grynai iš pomėgio - jau laikomas profesionalu? Yra kas daro fotosesijas, bet yra kas papildomai neuždirbdami iš to kur kas profesionaliau padaro. Tu pati viena iš pirmųjų būtum pripaišyta prie profesionalų Kaip ten bebūtų - o profesionalas koks jis bebūtų (ką juo besuprastume) pats dalyvauti su savo vaiko nuotraukom konkursuose gali? Ar todėl, kad "profesionalas" to daryt nebegali, jam fotografuot ir rodyt savo nuotraukų konkursuose nebegalima? Teoriškai tai suprantu apie ką, bet praktiškai tiesą sakant nematau jokio to įgyvendinimo galimybių - prašyt prie paraiškos pažymėjimo, kad ne profesionalas prisegt? Ar iškelt ribą, kad konkursuose gali dalyvaut fotografuojantys tik vadinamom muilinukėm (anei jokiais ne veidrodiniais - nes gi irgi - kokybe paprastas skaitmenukas su veidrodiniu varžytis negali) kainuojančiom iki tiek ir tiek...nu iki 1000 Lt ar iki 900... ar..dar mažyn. Kad sąlygos apyligės būtų. Nu nebus taip niekada, paprasčiau žiūrėt į tuos konkursus reikia. Nu arba kad būtų lygios salygos visiem organizuojant įrašyt, kad va šitame konkurse fotografuojam tik su tokio ir tokio modelio olympusais, šitame tik su fudžiais tokiais ir tokiais, šitam tik su senom juostinėm muilinukėm tokiom ir tokiom. Neįronizuoju, tiesiog nematau būdo tai norimai lygybei - nes nesuvienodinus fotoaparatų modelių tai vis tiek niekaip neįmanoma. Siūlau supermamai.lt pamąstyti apie supermama.lt firminį fotoaparatą QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 12:00) o kaip tu tai atrinksi? Ir kas tas profesionalas - tas kuris fotosesijas rengia kitiem, nors pramokęs grynai iš pomėgio - jau laikomas profesionalu? as manau cia buvo taikyta nuotraukoms kurios akivaizdziai matosi jog yra is fotosesiju, kad ir ta kuri laimejo pastarajame konkurse (nieko asmenisko, tai tik pavyzdys), bent jau as taip supratau ir pilnai su tuo sutikciau, nes man jos labiau tiktu kokiai konkreciai temai, nei kaisiot i bele koki fotokonkursa, kur jos savo tobulumu (ne visada) bet pranoksta kitas QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:29) nai ir (tiesa man tai ką minėjot nėra akivaizdu)? O jei tą fotosesiją surengė tėtis? Ar kitas šeimos narys? tada jau dalyvaut negalima? Todėl, kad moki nufotografuot geriau už kitus? Aš taip nemoku, į profesionalumą nepretenduoju, bet tarkim savo šeimą taip pat kartais nusitempiu į pievas "fotosesijoms". Tai galiu dalyvaut ar ne? Suprantu, jei kalba apie iš principo svetimo žmogaus darytą nuotrauką, bet dėl profesionalesnio vaizdo fotografijose ar sugebėjimo ir galimybių profesionaliau ar ne fotografuot - kalba beprasmė...praktiniam lygmeny. Papildyta: QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:29) nes man jos labiau tiktu kokiai konkreciai temai, nei kaisiot i bele koki fotokonkursa, kur jos savo tobulumu (ne visada) bet pranoksta kitas Tai jeigu aš sugebu ir turiu galimybes padaryti nuotrauką (nesugebu, bet tarkim) gerokai pranokstančią kitas, negaliu jos dėti į konkursą ar kaip išeina? Tokiu atveju tuos kurie laimi reikia po laimėjimo iškart įtraukt į sąrašus, kad jiems daugiau dalyvauti nebegalima. O į konkursus dėt nuotraukas labai atidžiai žiūrint, kad tik jos kaip nors nelenktų kitų...Bet tai absurdas. Tada renkim "neprofesionalų" parodas (gerai kaip minėjau fotografuojančiu vienodu muilinukės modeliu), o ne konkursus. QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 12:42) ![]() ![]() kad ir sitos dvi nuotraukos - pirmoji man nera naturali, matosi kad fotosesija, ir nesvarbu tetis, mama, teta ar nepazistamas dede fotkino - manau tokios turi dalyvauti tam skirtuose konkursuose, o kita (matosi kad tikrai daryta ne muiline) - labai kokybiska, bet naturali, profesionali, bet skirtumas nuo pirmos akivaizdziai didelis, bent jau man asmeniskai. Cia yra mano asmenine nuomone, ir niekam jos nepersu QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:50) kad ir sitos dvi nuotraukos - pirmoji man nera naturali, matosi kad fotosesija, ir nesvarbu tetis, mama, teta ar nepazistamas dede fotkino - manau tokios turi dalyvauti tam skirtuose konkursuose aišku, net jei ją padarai pats (ar šeimos narys) - dalyvaut jūsų supratimu negalima. O aš nepritariu. Net jei forumo narys - profesionalas. Nes tai absurdas. Konkurse turi būt kokybiškų ir gerų foto. Arba matau tik tokią išeitį kokią pasiūliau Beje, jei nuotrauka buvo išrinkta nugalėtoja, reiškia daugumai balsavusių ji buvo priimtina, tad nelabai čia ir yra ką svarstyti api konkretų vaizdelį QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 12:56) aišku, net jei ją padarai pats (ar šeimos narys) - dalyvaut jūsų supratimu negalima. O aš nepritariu. Net jei forumo narys - profesionalas. Nes tai absurdas. Konkurse turi būt kokybiškų ir gerų foto. Arba matau tik tokią išeitį kokią pasiūliau nesusisnekam mes man ir sesijines ir nesisijines nuotraukos grazios, pati tokiu turiu nemazai (ne pati dariausi), bet SM konkursuose ju nededu, nes jos kad ir labai geros kokybes, bet yra fotosesijos, kuriai buvo pozuota ar bent jau stengtasi pozuoti - o konkursuose norisi matyti ne tik kokybe bet ir naturaluma QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 15:04) na matai tu toje aptartoje nuotraukoje nematai natūralumo, kiti mato. Beje ir net nepanašiose į fotosesijines, ir net nelabai kokios kokybės nenatūralumo ir pozavimo taip pat galime rasti per akis QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 14:00) Ar iškelt ribą, kad konkursuose gali dalyvaut fotografuojantys tik vadinamom muilinukėm (anei jokiais ne veidrodiniais - nes gi irgi - kokybe paprastas skaitmenukas su veidrodiniu varžytis negali) kainuojančiom iki tiek ir tiek...nu iki 1000 Lt ar iki 900... ar..dar mažyn. Kad sąlygos apyligės būtų. Nu nebus taip niekada, paprasčiau žiūrėt į tuos konkursus reikia. Nu arba kad būtų lygios salygos visiem organizuojant įrašyt, kad va šitame konkurse fotografuojam tik su tokio ir tokio modelio olympusais, šitame tik su fudžiais tokiais ir tokiais, šitam tik su senom juostinėm muilinukėm tokiom ir tokiom. ne visos su skaitmeniniais veidrodiniais padaro super duper kokybe... o kitos su muilinem nenusileidzia profu nuotraukoms....
kartais tikrai neatskirsi, kas darė, bet aš pritarčiau tam, kad nuotraukos turėtų būti natūralios, be pozavimo
QUOTE(Frekė @ 2008 07 11, 18:14) ne visos su skaitmeniniais veidrodiniais padaro super duper kokybe... o kitos su muilinem nenusileidzia profu nuotraukoms.... ai tai rinkt pagal kokybę - kokybiškom negalima, nelabai kokybiškom - į konkursą? Kas padaro, kas nepadaro yra viena - kalbėjau apie tai, kad vieni kad ir kaip besvarstytume turi geresnes technines galimybes. O jos kaip ten besvarstytume žmogui suteikia daugiau galimybių - kitas klausimas ar jis joms pasinaudoja. Tiesa tą frazę girdėjus n kartų, bet žinai realiai tokie pavyzdžiai ne ant kiekvienos pakampės mėtosi...kurios su muiline nenusileistų gerom (o ne bet kokiom) profų nuotraukom. Papildyta: QUOTE(insi @ 2008 07 11, 18:49) kartais tikrai neatskirsi, kas darė, bet aš pritarčiau tam, kad nuotraukos turėtų būti natūralios, be pozavimo Man irgi kur kas gražiau nepozuotos nuotraukos, bet pritaikant tai taisyklėse - tai beliktu tik subjektyvus moderatoriaus vertinimas pozavo ar ne. Ir aiškinimasis, kad mes nepozavom, kaip jūs atmetėt. QUOTE(insi @ 2008 07 11, 17:49) kartais tikrai neatskirsi, kas darė, bet aš pritarčiau tam, kad nuotraukos turėtų būti natūralios, be pozavimo Na, nesutikčiau. Iš esmės neturėtų būti svarbu, pozuojama ar natūralu. Jei nuotrauka yra puiki (visais atžvilgiais), kelia emocijas, visai nesvarbu, pozuojama joje ar ne. Dėl profesionalumo sutinku su Karbyne.
kai pozuojama - tai matos ir emocijų kyla lygiai 0
QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 19:09) ai tai rinkt pagal kokybę - kokybiškom negalima, nelabai kokybiškom - į konkursą? Kas padaro, kas nepadaro yra viena - kalbėjau apie tai, kad vieni kad ir kaip besvarstytume turi geresnes technines galimybes. O jos kaip ten besvarstytume žmogui suteikia daugiau galimybių - kitas klausimas ar jis joms pasinaudoja. Tiesa tą frazę girdėjus n kartų, bet žinai realiai tokie pavyzdžiai ne ant kiekvienos pakampės mėtosi...kurios su muiline nenusileistų gerom (o ne bet kokiom) profų nuotraukom. as turejau mintyje kad neteisinga isskirti fotoaparatus. na tarkim as savo fotika pirkau uz 900lt irodykit kad ne, nors jis skaitmeninis veidrodinis. Ebay visokiu fintu pasitaiko as manau, cia vistiek reiktu tada koki profesionalesni zmogu paskirti, kad filtruotu nuotraukas... ala konkursiniu nuotrauku moderatorius...
būtų labai faina, jei filtruotu ne kokybę, o tai, ar temą atitinka, nes kiek stebėjau konkursų temą atitiko gal koks 20% nuotraukų, o šiaip buvo kilomentrai ne tik negražių, bet ir temos neatitinkančių foto. tas pats fotopatarimų konkursas buvo tikra pavadinimo parodija
QUOTE(Frekė @ 2008 07 11, 21:41) as turejau mintyje kad neteisinga isskirti fotoaparatus. na tarkim as savo fotika pirkau uz 900lt irodykit kad ne, nors jis skaitmeninis veidrodinis. Ebay visokiu fintu pasitaiko as manau, cia vistiek reiktu tada koki profesionalesni zmogu paskirti, kad filtruotu nuotraukas... ala konkursiniu nuotrauku moderatorius... nu tai sakiau - jokių veidrodinių, modelis toks ir toks. Gi patikslinau, kad nebūt visokių mokėjau tiek ir tiek, bet veidrodinis. Paprasta Va, jamam visos, kad ir tokį (konkursui vienodą - o mokėkit už jį kiek kas norit, kad ir 5 tūkst. http://www.fotofabrikas.lt/data/images/cat...imax%20S760.jpg Ir visi turim lygias galimybes. Arba (mintis nusižiūrėta
as turejau galvoje, kad nuotraukos autorius turi buti pats SM narys. nesvarbu jis profesionalas, neprofesionalas, fotkina su mobiliu, skaitmena ar juosta. nelabai aiskiai turbut issireiskiau
cia pagrindinis principas - autoryste. QUOTE(Sansara @ 2008 07 08, 14:27) jei kalbet apie taisykles, man nepatinka fotokonkurso aptarimai. kiekviena karta yra drabstomasi purvais, intrigos, nuotraukos objektu tiesioginiai izeidinejimai, apkalbinejimai rubu, isvaizdos ir viso kito, kas visisiskai nesutampa su foto aptarimais... QUOTE(Sansara @ 2008 07 08, 14:27) del rekomendaciju dalyviams - nuotrauka turi kelti emocijas. tai pagrindinis reikalavimas. jei visi ziuredami aikcioja - jau ir gerai. jei peikia - ir tai nera bloga, visgi nuotrauka yra pastebeta, o tai daug geriau, nei foto, kuria be emociju atsivertei ir uzsivertei. Truputį prieštarauji sau - nepatinka aptarimai, bet jei aikčioja ar peikia yra gerai... QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:04) o konkursuose norisi matyti ne tik kokybe bet ir naturaluma Natūralumas natūralumui nelygu... QUOTE(insi @ 2008 07 11, 19:01) kai pozuojama - tai matos ir emocijų kyla lygiai 0 Matosi, bet daugumai tai priimtina ir net siektina. Štai vyresnė karta nesupranta kaip pvz. kokie jaunavedžiai nesifotografuoja sustoję ar neina į atelje. Apskritai ši tema bus greitai priplepėta, o vieningos nuomonės taip ir nebus, nes skonis jau toks dalykas, kad dėl jo nuolat ginčijamasi. Tai subjektyvu... QUOTE(Sansara @ 2008 07 11, 23:57) Tai aš dėl šito pritariu. Kad nuotrauka turi būt kiek įmanoma labiau sava. O kad dar pridėjus punktą - visi su vienodu...
jūs čia diskutuojat, bet iš esmės visi akmenys į mano daržą...
juk atrenku foto aš... kartais būna labai sunku, kad nežinau, tinka ar ne, tada tariuosi su moderatorėm, bet su profesionaliom nuotraukom sudėtingiau... nepriversiu visų daryti prastų nuotraukų, kad jos būtų "natūraliai paprastos" juk ir technika kitokia, ir pats fotografuotojas skirtingai mato ir supranta kadro grožį, išdėstymą ir pan... galima būtų sugriežtinti atranką kad būtų daugiau kokybės, bet pakartosiu kažkieno žodžius, kad čia mamų forumas, ir vertėtų atsižvelgti į tai, kad ne profesionalės čia dalyvauja, o paprastos mamos, kurios deda jų manymu gražią ir tinkama nuotrauką tad būkime atlaidesnės paprastom nuotraukom ir nepergirkime profesionalių foto, kad ir kokios gražios jos būtų
O as visai nesuprantu, del ko cia liaudis taip pavydi, tiem kurie galbut sugeba nusisamdyti profesionala fotografa
QUOTE(babumm @ 2008 07 13, 00:14) O as visai nesuprantu, del ko cia liaudis taip pavydi, tiem kurie galbut sugeba nusisamdyti profesionala fotografa Ne, babum, nepavydi - ir pati tai supranti, tik tyčia bandai taip palenkti kalbą. Jei pats moki, gali, turi kuo (kas kartais beje kainuoja gerokai daugiau nei samsyta fotosesija) ir pan. nelabai kas čia problemos ir kelia. Čia apie savo darbo (o ne tik savo pinigų) įdėjimą. Bet tą ir pati supranti, tik vat norėjosi įgelt tokiu kampu, ar ne?
Nesutinku dėl fotoaparatų klasifikavimo konkursams,negi norint dalyvauti reiktų pirkti tam tikros firmos fotoaparatą,tai kiek jų reiktų turėti,mintis mano manymu nelabai gera.O dėl tipo natūralių kadrų tai patikėkit galima taip pozuoti kad bus sunku nustatyti kad tai ne netyčiukas kadras.Ir dar jei jau nuotraukytė nepatinka gal nustokim dergti ją,o paprasčiausiai nerašykim nieko,kitam ji bus ir graži ir miela.
Aciu Karbyne, Sansaros zinutes neisiskaiciau gerai, galbut, kad jau gana velu buvo
QUOTE(Lady Dy @ 2008 07 13, 10:02) Nesutinku dėl fotoaparatų klasifikavimo konkursams,negi norint dalyvauti reiktų pirkti tam tikros firmos fotoaparatą,tai kiek jų reiktų turėti,mintis mano manymu nelabai gera. Aš tai net nežinau ką čia dėl tų konkursų pasakyt.. gal kad griežčiau būtų atrenkama? nors čia vėl, visas darbas eina Rustei. ir pačioms dalyvaujančioms gal reiktų kažkaip permastyt. Dėl profesionalių ir ne foto, neturiu nieko prieš. kol konkursas yra bendras, tol ir bus įvairių foto. jei mano galimybės ribotos, išgaunu ką galiu geriausia, ir tiek. tinka tema, dalyvauju. vienintelis dalykas, kas patiktų, kad nebųtų prizų, o tik SM medaliai. nereiktų sukt galvos dėl rėmėjų ieškojimo, ir tų konkursų daugiau būtų, galbūt trumpesnis balsavimas. kas norės, žinos pabalsuos pirmą savaitę... bet būtų daugiau šansų pasireikšt, daugiau išmokt, gal galų gale ir ta kritika ir pagyrimai pasidarys tokie "žmoniškesni".
kad tas vienodų fotoaparatų pasiūlymas buvo juokai, manau beveik visi suprato
QUOTE(grange @ 2008 07 13, 16:36) nu zdrastie...nepasirašytų. Dėl medalių pritariu.
kiek pamenu tai ne del prizu tie remejai ieskomi, o del to kad kazkaip butu $ foto talpinimui, nes foto daug vietos uzima, o talpa kainuoja etc.
jei kazka nuspangau tai sorry
gali būt aišku, kad ir foto patalpinimas forume kainuoja.
tai reiktų tą kažkaip spręsti irgi.. gal tik palikti prizines vietas net nežinau kaip čia tie techniniai dalykai gali būti sprendžiami. arba , kaip kažkur esu mačiusi, tik nepaskaysiu kur, kad balsavimui dalyvauja visos foto aišku, o tos, kurios negavo nė balso, tiesiog daugiau nebepublikuojamos. nedaug susitaupytų, bet visgi
Man smalsu pasidarė: o Daidora dar turi savo nėštumo nuotraukų iš pievos?
Kodėl netenka? Pasižiūri su kuo fotkyta, jei modelis aparato ne tas ir atmeti. Lengviau nebūna.
QUOTE(Karbynė @ 2008 07 15, 15:10) cia turejo omeny, kad kiek buvo konkursu, kur galejo dalyvauti va cia
Na ir kas, aš sakau, kad atmesti paprasta bus (bet ką), jei ne su tokio modelio aparatu fotkyta paprasta būtų, jei būtų įvesta taisyklė dėl suvienodinto aparato.
O fotografuota jos ne su mano nurodytu modeliu, taigi atmesti bus galima QUOTE(grange @ 2008 07 14, 23:13) gali būt aišku, kad ir foto patalpinimas forume kainuoja. tai reiktų tą kažkaip spręsti irgi.. gal tik palikti prizines vietas net nežinau kaip čia tie techniniai dalykai gali būti sprendžiami. arba , kaip kažkur esu mačiusi, tik nepaskaysiu kur, kad balsavimui dalyvauja visos foto aišku, o tos, kurios negavo nė balso, tiesiog daugiau nebepublikuojamos. nedaug susitaupytų, bet visgi Dėl talpos tai gera mintis Karbyne, man regis, jei pradės dar riboti fotoaparatų modelius ir galimybes, tai dalyvauti noras visai praeis, nes nepatenkintų daugės (jų ir dabar užtenka)... Koks gi skirtumas profas darė ar ne, "šustras" fotoaparatas ar ne... Akivaizdu, kad laimi ne pagal šį kriterijų. Buvo ir yra aibės nuotrukų, kur trūksta kokybės (raiškos), bet surenka tikrai nemažai balsų ar net laimi. Tai daugiau priklauso nuo idėjos, nuo nuotaikos, nuo pateikimo...
nu o tai kas trukdo nuotaikas, idėjas ir pateikimą vienodu modeliu realizuot? Aš už lygybę
QUOTE(laukine @ 2008 07 15, 16:08) cia turejo omeny, kad kiek buvo konkursu, kur galejo dalyvauti va cia o paskutiniam konkurse tai buvo paviešinta ir visi žinojo, kad ta nuotrauka jos |