Tuoj prazilsiu nuo visu situ tyrimu ir informacijos gausos interneto platybese Zodziu, taip du is tu tyrimu, kurie yra daromi privaciai vadinasi prolaktinas ir kortizolis. Per google galima susirasti pakankamai informacijos apie juos, pakankamai, kad prazilti  As atsakymus jau turiu, bet dar pas gydytoja isaiskinimo nebuvau, privacioje klinikoje neaiskino, sake, kad turetu siuntes gydytojas viska paaiskinti. Be to sake, kad reiktu tureti visus tyrimus vienoj vietoj, kad matyti realia situacija -SUTINKU, bet nervu tai kainuoja OHO ho ho Del tu likusiu tyrimu nepamenu kaip vadinosi, issiaiskinsiu kai grisiu pas endokrinologe. Darykites tyrimus ir isvadas  Reikalaukite tyrimu Beje, gal kiekvienam zmogui konkreciu atveju daromi skirtingi tyrimai, bet mano nusiskundimas buvo ryskus naktinis prakaitavimas. Tikiuosi, kazkam si info pades
ANIE 2 baisieji hormonai pas mane normoj, skydliaukes hormonai prie zemesnes ribos, toliau paskyre skydliaukes echoskopija, jei butu netvarkoj viens is pirmuju 2-ju hormonu + butu skiriama aninksciu echoskopija dar kazkoki kitoki cukraus tyrima paskyre...jau sian pasidariau ir pakartotinai TTH tyrima paskyre...dar liepe cukru aparaciuku nakti pasimatuoti (pasiskolinti is ko nors)kai prabundu suprakaitavus.... Tai kol kas tiek ziniu Tiesa, dar apziurejo kuna ar nera dideliu raudonu striju ant slaunu ir pilvo (ne gimdyviniu, o kazkokiu dideliu).
meumeuke
2008 04 16, 14:55
QUOTE(MijaV @ 2008 04 16, 15:16) Tiesa, dar apziurejo kuna ar nera dideliu raudonu striju ant slaunu ir pilvo (ne gimdyviniu, o kazkokiu dideliu). Hmm, labai idomu, kuo cia detos strijos... Nieko nesake?
Jie ju neturi -tai neverta ir nervuotis
Juračiuks
2008 04 18, 09:55
Sveikos merginos, ir aš su ta pačia bėda- vyro prakaitavimu.Pačios mes tai greitai pas daktarus, o su jais ...  . Aš ir galvoju, kad maniškiui nuo nervų, nors dar labai daug rūko ir mažai geria skysčių- vien kavą. Darbe komisija tikrino , bet ar jie ten geria žiūri AR KAI SAKO, KAD TIK ANTSPAUDUS SUDĖT? Gal tikrai skydliaukę ir cukrų reik varyt patikrint.
Sian ir vel einu pas endokrinologa atsakymu...tik cukru visai pamirsau pasimatuoti, kitam kartui pasimatuosiu, vistiek dar grizt reiks po echoskopijos
Buvau -skydliaukes tyrimai geri, bet dar vistiek echoskopija padarys. Liepe kortizolio tyrima pasikartoti ir estradioli pasidaryti. Pastaraja del to, kad kai ginekologei pasiguodziau del to prakaitavimo tai israse estrogeno ovules, bet netyre pries tai, o is akie israse. Kadangi apie estrogena paskaiciau internete ir suzinojau, kad nera jos tokios jau nekaltos -tai sunaudojau tik 2 vnt ir lioviausi...endokrinologe labai nustebo, kad ginekologe neistyrusi israse siu pavojingu vaistu...tad pati ir paklausiau endokrinologes ar galima butu tyrima del estrogenu padaryti... Tai dabar ir vel krauja duosiu Zodziu toliau skatinsiu zilu plauku atsiradima
Labux, O su manim nieks nenori pabendrauti situo klausimu...gal ir man Jusu patirtis praverstu  Ar daugiau nieks i gydytojus del naktinio prakaitavimo nesikreipe?
Dariausi kortizolio tyrima dar karta ir vel padidintas, skyre antinksciu echoskopija, tai echoskopuotojo paprasiau, kad patikrintu visus vidaus organus -taigi nieko nerado ir pasiule pasidaryti kompiuterine tu paciu organu tomografija, paaiskino, jog echoskopu matosi tik grubus pakitimai ir dariniai.
vestinukas
2008 05 18, 22:15
sveikutes,
gerai kaip tave tinkama linkme kreipia del tyrimu, o tau neskauda po kairiu sonkauliu, mane kazkaip ir ispyle prakaitas nakti, bet tai pirma karta, tai sakiau reik ir eit issitirt, nes pries tai turejau du persileidimus, gal cia hormonai durniuoja?
So Lucky
2008 05 19, 16:22
MB prakaituoja kaip prakaitavęs. Bet nieko nedarom dėl to. Va tik išmoko su pižama miegoti. Porą kartų bandžaiu vėl su juo po viena kaldra miegoti - tai visa jo prakaitu permirkau. Nepatiko vienu žodžiu  , tai ir vėl miegam po atskirom kaldrom ir nieko nekeičiam. Gal rimtai reikia jį pas daktarę varyti
Ne, po sonkauliu man neskauda Uztat issiaiskinau, kad verciau darytis magnetini rezonansa nei kompiuterine tomografija. Kompiuterine tomografija yra l.kenksminga, o rezonanasas -ne, o parodys ta pati. Tik i rezonansa milziniskos eiles, o ir kainuoja atsakanciai. Sian einu siuntimo, tada bus matyt. Oi, prazilsiu as nuo nervu
QUOTE(MijaV @ 2008 05 20, 09:57) Ne, po sonkauliu man neskauda Uztat issiaiskinau, kad verciau darytis magnetini rezonansa nei kompiuterine tomografija. Kompiuterine tomografija yra l.kenksminga, o rezonanasas -ne, o parodys ta pati. Tik i rezonansa milziniskos eiles, o ir kainuoja atsakanciai. Sian einu siuntimo, tada bus matyt. Oi, prazilsiu as nuo nervu  Turiu siuntima i magnetini rezonansa...darysiu kita treciadieni
Nors ir nieko nerašom, vistik mums įdomu ir atsakymų laukiam
kariatide
2008 06 11, 11:12
QUOTE(So Lucky @ 2008 05 19, 17:22) MB prakaituoja kaip prakaitavęs. Bet nieko nedarom dėl to. Va tik išmoko su pižama miegoti. Porą kartų bandžaiu vėl su juo po viena kaldra miegoti - tai visa jo prakaitu permirkau. Nepatiko vienu žodžiu  , tai ir vėl miegam po atskirom kaldrom ir nieko nekeičiam. Gal rimtai reikia jį pas daktarę varyti  aisku varyk, vis ka nors galbut suzinosit as neisivaizduoju kaip man saviski nuvaryt, nes jam matai ir taip gerai, o mane tai baigia isvest is proto su maniskiu ir istisa beda  ...nera nakties, kad neplauktu lig baseine ir vis persikrausto paskui i mano lovos puse  ...kazkaip nebejuokingai atrodo sitie dalykai  ...skaiciau apie ta hočkino liga, bet is pozymiu tinka tik prakaitavimas, tai kaip ir atmetamas variantas... Papildyta:QUOTE(Juračiuks @ 2008 04 18, 10:55) Sveikos merginos, ir aš su ta pačia bėda- vyro prakaitavimu.Pačios mes tai greitai pas daktarus, o su jais ...  . Aš ir galvoju, kad maniškiui nuo nervų, nors dar labai daug rūko ir mažai geria skysčių- vien kavą. Darbe komisija tikrino , bet ar jie ten geria žiūri AR KAI SAKO, KAD TIK ANTSPAUDUS SUDĖT? Gal tikrai skydliaukę ir cukrų reik varyt patikrint. tie darbiniai tyrimai tikrai nera issamus, o vos pavirsutiniski  ... pas mus darbovietei kai tikrino, tai jiems uzteko kaip mokyklos laikais isvardint raideles viena akim ir ant vienos kojos pastovet  ...jei tai padarai, tu sveikas kaip ridikas  ...kazkox absurdas del tu visu tyrimu, tai kaip suprantu pradzioj pas sheimos gydytoja reikia?
Man jau tuoj bus metai kaip prakaituoju naktimis, tik va man prasideda kažkur 2 sav. iki mėnesinių, o po to 2 sav. vėl viskas normaliai. Iš tiesų net nežinau ką čia daryt, bandau ieškot atsakymų pati: pirmoji priežastis būtų, kad persikraustėm gyvent į butą, miegamas gana mažas, o dar mes mėgstam užsidaryt duris (nuo katino) bei langus (nuo triukšmo), tai gal per tvanku būna kambary. Kita priežastis, kad per mm truputį pakyla kūno temperatūra ir galbūt to užtenka, kad prakaituočiau.
Sveikos... MB kamuoja naktinis prakaitavimas Sia nakti prabudo visas slaputelis (ir patalyne visa permirkusi...) Kazi kas jam blogai, man taip neramu...
Wildberry
2008 09 24, 09:34
Sveikos, Matau, kad ne mane vieną kankina ši problema...MB ir žiauriai prakaituoja naktimis, ankščiau dar netaip, bet pastarosiomis dienomis ypač Sako ,kad neišsimiega, rytais pykina, labai blogai jaučias,nebežinau kas daryt Reiks pas daktarą varyt, nes nebenormalu jau čia darosi
MB taip pat buna nakti sprakaituoja, net prisiliesti neimanoma, slapias kaip varliukas. Bet jis labai daug skysciu vartoja, gal virs 3 litru isgeria.
Mantoshius
2009 05 19, 19:11
Pagalba prakaituojancioms. mano zmona prakaitavo 2 metus istisai.. varvejo upeliais kol neatradom vaistu. driclor'as - superinis dalykas,isnyko jai visi varvejimai galit isigyti is manes jei jus irgi tai kankina tel 862605462 arba emeil mantoshius@live.com
Sveikos mergikes, As naktimis prakaituoju del kosmarisku sapnu... o sapnai pas mane del labai ytempto darbo, gyvenimo, turiu labai jautrius nervus teko kazkada gerti antidepresantus (tiesa po nedideles operacijos). Tai vis verciu kalte silpniems savo nervams. O dar gyvenime pasiseke kaip reikiant ir darba ytempta tureti Papildyta:QUOTE(Mantoshius @ 2009 05 19, 18:11) Pagalba prakaituojancioms. mano zmona prakaitavo 2 metus istisai.. varvejo upeliais kol neatradom vaistu. driclor'as - superinis dalykas,isnyko jai visi varvejimai galit isigyti is manes jei jus irgi tai kankina tel 862605462 arba emeil mantoshius@live.com  kazkuom kvepia Papildyta:QUOTE(www.prakaitavimas.tik.lt @ 2009 05 28, 18:32) Jei nusibodo jums prakaitavimas, tai sis puslapis kaiptik jums:) 100% veiksmingumas:) uzeikite i www.prakaitavimas.tik.lt ten rasite ko reika:) ogi reklama!
kamilyytee
2009 05 29, 10:16
As girdejau apie ta driclor,kad jis pavojingas sveikatai, atseit gali sukelti kruties vezi, nes i ji ieina aliuminio druskos. Va sake yra injekcija Dysport veiksmingai salina prakaitavima,botulinas suleidziamas i prakaituojancias vietas, atrodo siaubingai skamba  ,bet jeigu padeda kodel nepabandzius.
Nenoriu gąsdinti. Prakaitavimas gali būti aktyvios tuberkuliozės požymis. Asmeniškas šis mano patyrimas.
QUOTE(Rasa1976 @ 2009 09 26, 17:04) Nenoriu gąsdinti. Prakaitavimas gali būti aktyvios tuberkuliozės požymis. Asmeniškas šis mano patyrimas.  O kokie dar pozymiai?
QUOTE(rsc @ 2009 09 27, 21:51) Sveiki. Pagrindiniai požymiai kosulys, skrepliavimas (nors gali ir nebūti), sufebrili temperatūra, naktinis prakaitavimas, svorio kritimas, silpnumas.
radastele
2009 10 22, 23:20
QUOTE(MijaV @ 2008 05 21, 07:34) Turiu siuntima i magnetini rezonansa...darysiu kita treciadieni  Kur pradingus? Rasyk toliau kaip tau seksi tirtis. Zinosim ir mes kur eiti ir ka daryt. Tavo patirtis labai mums pravers.
aramelle
2010 03 18, 17:46
Matau tema seniai uzvesta.Pas mane ir ta pati beda,buvau pas endokrinologe,apciupinejo skydliauke,tyrimu neskyre,sake,kad prakaitavimas nuo streso,nervu ir tt,liepe maudytis vonioj su azuolo zieve.Niekas nepadejo,ta pati problema liko.Kita sav vel pas ja einu,reikalausiu hormonu tyrimu.
vile999
2010 03 18, 18:18
Man irgi yra naktinis prakaitavimas ne visada, bet kai skydliaukes hormonai kaitaliojasi, va tada tai buna  Siaip nuo streso, nerimo taip pat prakaitavimas buna
lazdona
2010 03 19, 17:37
QUOTE(vile999 @ 2010 03 18, 19:18) Man irgi yra naktinis prakaitavimas ne visada, bet kai skydliaukes hormonai kaitaliojasi, va tada tai buna  Siaip nuo streso, nerimo taip pat prakaitavimas buna  Sveikos, naktinis prakaitavimas gali būt ir cukrinio diabeto požymis
Tigriukė@
2010 03 19, 22:09
Sveikos  Aš irgi labai pavargau nuo naktinio prakaitavimo,bet mane vargina ne tik prakaitavimas bet ir šalčio krėtimas ypač nakty,o jeigu užmiegu atsibundu nuo prakaito ir vėl man šalta,todėl kad esu kaip varle visa šlape. Papildyta:QUOTE(lazdona @ 2010 03 19, 18:37) Sveikos, naktinis prakaitavimas gali būt ir cukrinio diabeto požymis  Šią savaitę pridaviau kraujo glukozei ir cholesteroliui,ginekologas paskyrę tyrimus. Gal tikrai turiu cukraus kraujyje,mane pradėjo labai troškinti,nors geriu pakankamai daug
Danačka
2010 03 25, 09:47
Labas merginos, mane kankina ta pati problema, bet supratau kad tai vyksta pries menesines, per vienas lengviau, o per kitas sunkiau. Zodziu pastebejau, kad kas antra menesi jos buna sunkesnes. Nezinau kiek kitoms yra metu, bet supratau kad cia yra priesklimaksinis sindromas. Diena jokiu pozymiu, o va nakti tai kosmaras, kaip ir rasote, greziami naktiniai ir patalyne buna. Tai dar dziaugiuosi kad kas antra menesi ir tik kelias dienas. Mano drauge dar uz mane jaunesne ir dar seniau tuo kamuojasi. O as irgi dar nesu tokio amziaus kad jau butu mano kaip produktyvios moters pabaiga, o kamuojuosi jau nuo 36 metu, iskarto po antro vaiko pagimdymo prasidejo. Ir ko tik neklausiau, tai nakvisu gerk, tai dar ko gerk, ai zodziu niekas nepades supratau ir viskas. Mano menstruac.reguliarios, negausios, neskausmingos, na rodos viskas su manim gerai butu. Tai va, gal kuri pastebekite save, gali buti ir tas PMS sindromas tokioj formoj. Na zodziu pasiguodziau, dar ir ramiau paliko, kad as ne viena tokia Linkiu visom geros sveikateles.
TamsiMergaite
2010 03 27, 00:19
Naktini prakaitavima turiu apie pora metu. prabudus veidas net slapias kaip po maratono. negasdinkit su tuberkulioze..
aganiux
2010 03 28, 09:40
Sveikos. Turejau sia problema, bet jau neturiu  Man turbut buvo sis prakaitavimas nuo antsvorio, nors neturejau jo daug, bet sureguliavus mityba ir numetus 6kg man viskas praejo
migluzele
2010 03 31, 13:32
antsvoris, stresas, neteisinga mityba, hormoniniai pokyciai gali paskatinti prakaitavima, bet kiekvienas gydytojas labai sunerimsta isgirdes, kad zmogus prakaituoja taip, kad paklode tampa slapia, arba reikia keisti naktinius makrskinius. Tai vadinamoji B simptomatika: naktinis prakaitavimas, pakilus kuno temperatura bei krentantis svoris. Daznai tai yra rimtu ligu nespecifinis pozymis: ivairu uzdegimu, tarp ju TBC bei labai daznas onkologiniu ligu simptomas, ypac hematologiniu. Todel saunu, kad jusu gydytojai puola patikrinti skydliauke, ar skiria brangius antinksciu hormonu tyrimus (kas mano nuomone pasiteisina tik labai retai), bet taip pat labai svarbu istirti krauja (eritrocitus, limfocitus, trombocitus, LDH ir kitus parametrus, kurie gerai zinomi bendrosios praktikos gydytojui), uzciuopti limfmazgius bei bluzni, padaryti krutines rentgena, paziureti, kaip atrodo tonziles. Sorry, jei as cia per daug rimtai, bet man atrodo tokius faktus verta zinoti kiekvienam. Naktinis prakaitavimas tikrai nera normalus reiskinys!
Tigriukė@
2010 03 31, 16:52
Sveikos migliuzele labai gerai parašei,bet nesutinku,kad visi gydytojai išgirdus apie bėdas su prakaitivamu sunerimsta  Mane prakaitiavimas kankina beveik 4 metus, bet iki tol,kol pagaliau nepakeičiau ginekologa net nekreipia dėmesio į mano nusikundimus. Taip, turiu bėdu su skydliauke,ginekologas išrašė siuntimą pas endikrenologą ( tiriausi prieš metus) ,padarem kraujo tyrimus,cukrus geras,negero cholesterolio nėra, hemoglobinas labai geras, tik šlapime leukocitų yra,bet nedideli skaičiai. Antsvorio neturiu,va stresuoju labai dažnai. Norėjau paklausti,o kaip sužinoti kaip veikia kepenys?  Reikia irgi krajo tyrimus daryti? Dabar lauksiu vizito pas endokrenologą
migluzele
2010 03 31, 18:28
Kepenu funkcija galima ivertinti, padarius kraujo tyrima (ASAT, ALAT, g-GT, AP, Bilirubina), papildomai galima padaryti echoskopija. Na aisku CT arba MRT, bet cia jau turint tam tikru itarimu, siaip profilaktiskai nera tikslo ju daryti. o kad ne visi gydytojai sunerimsta... hmm  man sunku ivertinti, bet as pati bei mano kolegos isgirde, jog pacientas pasakoja, jog taip smarkiai prakaituoja, tikrai bet butinu tyrimu namu neleidziam. gal pas jus gydytojai masto kiek kitaip. matyt mokyklu skirtumas.
Tigriukė@
2010 03 31, 19:39
QUOTE(migluzele @ 2010 03 31, 19:28) Kepenu funkcija galima ivertinti, padarius kraujo tyrima (ASAT, ALAT, g-GT, AP, Bilirubina), papildomai galima padaryti echoskopija. gal pas jus gydytojai masto kiek kitaip. matyt mokyklu skirtumas.  O pas ką reikia prašyti siuntimo tos tyrimus padaryti? Pas šeimos gydytoja? Labai daug raidelių prirašėt  esi ne medike todėl nesigauna suprasti. Tai kokius geriau daryti,ar daromi visi šitie 5 tyrimai vienu duriu?  O jeigu yra leukocitų šlapime ką tai reiškia,gal galėtum parašyti?
migluzele
2010 03 31, 20:57
Tie kepenu parametrai daromi dazniausiai visi vien kartu, tokiu budu galima ivertinti pagrindines kepenu funkcijas. Nenorejau isgasdinti.  Bet kodel tu nori issitirti kepenis, ar turi konkreciu nusiskundimu? Leukocitu slapime dazniausiai buna del uzdegimo slapimo takuose. Bet turetum nepamirsti, kad priduodant slapimo megini, reikia imti "vidurini" slapima, tai yra, kiek pasisioti  ir tada ta antra porcija priduoti, o likuti trecdali - i tualeta. Nes daznai pas moteris slapimas buna uzterstas maksties sekretu ir duoda klaidinanti atsakyma.
mano vyras pries metus turejo gausaus naktinio prakaitavimo perioda...budavo nakti prisiliesciu,tai kaip vandeniu apipiltas... siek tiek pakrito svoris... kreipesi i gydytoja(UK) ,galiu pasakyti,kad sis ne tai kad sunerimo,bet i jo simptomus paziurejo rimtai ir dave siuntima daryti visus imanomus kraujo tyrimus...as tai buvau sunerimus labai.... istyre kepenu veikla,inkstu-viskas gerai...net veziniu lasteliu ziurejo-nieko.nu zodziu sveikas...tuomet susidomejo emocine busena...o buvo gan stresinis metas(gyvenom atskiruose miestuose,maziukas,keitesi darbas,ieskojom naujos gyvenamos vietos ir pan...) pasirodo stresas viska dare...vyras skaite knygas panasias kaip "Kaip susidraugausti su stresu " ir t.t. praejo visi neramumai,praejo ir prakaitavimas....
vile999
2010 07 12, 19:59
man taip pat buvo pries dvejus metus, naktimis pabusdavau visa kaip perlieta vandeniu, nustate, kad tai nuo ilgalaikio streso, o ne nuo skydliaukes taip buvo
zalia zylute
2010 07 15, 18:17
QUOTE(dolly` @ 2010 07 12, 14:35) mano vyras pries metus turejo gausaus naktinio prakaitavimo perioda...budavo nakti prisiliesciu,tai kaip vandeniu apipiltas... siek tiek pakrito svoris... kreipesi i gydytoja(UK) ,galiu pasakyti,kad sis ne tai kad sunerimo,bet i jo simptomus paziurejo rimtai ir dave siuntima daryti visus imanomus kraujo tyrimus...as tai buvau sunerimus labai.... istyre kepenu veikla,inkstu-viskas gerai...net veziniu lasteliu ziurejo-nieko.nu zodziu sveikas...tuomet susidomejo emocine busena...o buvo gan stresinis metas(gyvenom atskiruose miestuose,maziukas,keitesi darbas,ieskojom naujos gyvenamos vietos ir pan...) pasirodo stresas viska dare...vyras skaite knygas panasias kaip "Kaip susidraugausti su stresu " ir t.t. praejo visi neramumai,praejo ir prakaitavimas....  na maniskis taip pat labai prakaituoja nkti,kazin gali buti streso poveikis  bet gal reikia duoti pagerti B vit ir krauja issitirti
aroonele
2011 11 23, 17:53
Mano vyras taip pat prakaituoja naktim, gali atset - jei saltas ir slapias reiskia uzmigo. na bet juokas juokais, paskaicius sia tema, tai juokas nebeima... o as girdejau, kad prakaituojama nes kalio truksta...
loretita2
2011 11 23, 23:57
As jau antrus metus prakaituoju, daugiausia naktim, nuejau pas endokrinologa, tai jis man sako ,kad labai gerai, galetum dar daugiau prakaituot, nes silpni mano plauciai,  ne nu galvoju ot paguode.
|
|