Sveiki, pas mus truputi kebloka situacija - istekejau ir gyvenu Jav (zalios kortos dar neturiu).Tuoj vaziuosiu i Lietuva pagal ideja 4 iem menesiam, taciau pati noreciau gimdyti Lietuvoje, kainos priimtinesnes, klimatas ir t.t. Norejau paklausti jei vaikas gims Lietuvoje kaip bus su pilietybe ir ar nebus problemu isvaziuojant i Jav (tevas Jav pilietis). Is anksto dekui uz atsakymus
siaip tai i INS pasiskambink ir atsakys i tavo klausima 1 (800) 375-5283 . Gali ir ju websaite pasiziureti apie tai http://uscis.gov/graphics/index.htm
O siaip tai, atrodo, jei vienas is tevu pilietis, tai ir vaikas gaus pilietybe..Galiu ir klysti... Tik reikes kruva popieriu sutvarkyti ir tikriausiai bus gana sunku ir Lietuvos ishsikrapstyti - lietuviska biurokratija ne prastesne uz amerikietiska Bet kokiu atveju sekmes su nestumu ir visom kelionem!!!
Jei vaikas gimtu JAV, jis is karto gautu JAV pilietybe, kadangi JAV pilietybe suteikiama ten gimusiems ir neziurint kokios pilietybes tevai.
Lietuvoje pilietybe suteikiama pagal tevu pilietybe. Tavo gimes vaikas gaus Lietuvos pilietybe ir jei reikes skristi lietuviska pasa. Automatiskai klausimai su viza ir t,t. Kaip vaikas galetu gauti JAV pilietybe, jei jis gimes Lietuvoje, o tevas JAV pilietis, reiketu ziureti JAV pilietybes istatyme. Taip pat pasidomek ten, kur nurode MAMA2T
tai kiek supratau, jei vaikelis gimtu Jav, tai ar gautu tada lietuvos pilietybe (dviguba iskart)
Siaip daugelis valstybiu riboja dviguba pilietybe. Pagal Lietuvos istatymus jums reiktu apsispresti, kurios valstybes pilieti auginate. Kol kas kontrole pas mus maza, ir tik problemai iskilus sugaudo, kad asmuo turi 2 pilietybes. Tavo vaikas visada gales tapti Lietuvos pilieciu, nes tu Lietuvos piliete
mano dukra gime JAV . ji automatiskai tapo Jav piliete. greitai uzsiimsiu ir Lietuvos pilietybe. dar nescia teiravausi lietuvos konsules, sake nebus jokiu problemu. del gimdymo salygu, zinoma Amerika. as gavau viska nemokamai. zinau, kad nemokama ne visose valstjose, as gimdziau New York, NY.
Papildyta @ [mergetime]1077502439[/mergetime] ir dar, Lietuvos pilietybe lengviau gauti nei Amerikes
INS del Lietuvos pilietybes tau nepatars, nes tai ne ju sritis. Si organizacija juk skirta imigrantams JAV. O tavasis vaikas nebus joks imigrantas, net ir gimes LT (nes automatiskai gauna dvi pilietybes: tavo ir tavo vyro. Ir JAV, ir Lietuva leidzia tureti dvi). Siulyciau pasiskambinti i JAV ambasada Lietuvoje ir susizinoti, kokius popierizmo kelius reiktu praeiti. Jei reikes dokumentu, parodanciu tevo pilietybe (ir tavo sasajo su juo) - gal juos lengviau susirinkti dar esant JAV? O jei gimdysi JAV, tai sek MAMOS2T ir kt. patarimus del antros - lietuviskosios- vaiko pilietybes: skambink i Lietuvos ambasada JAV ar tai i konsulata Papildyta @ [mergetime]1077506695[/mergetime] SVARBUS P.S.: Jei galvoji vaziuoti i Lietuva tik del gimdymo kainu JAV, apsilankyk http://www.healthystartassoc.org . Tai - federaline organizacija, suteikianti nemokama prieziura nestukems. Vienintelis kriterijus - ne super dideles seimos pajamos. Banko saskaitos ar turimo turto vertes netikrins
Mamaitiene,
Pas mus buvo panasi situacija, mano mergaite gime Vokietijoje. Kadangi jos tevas JAV pilietis jai automatiskai be jokiu problemu dave JAV pilietybe tik dadejo National Citizen. Tau reiks eiti i JAV ambasada Lietuvoje ir pristatyti popierius. Kokiu popieriu reiks dabar tiksliai negaliu prisimint tik atsimenu, kad reikejo metrikacijos pazymejimo ir irodymo, kad mano vaiko tevas tikrai yra JAV pilietis. Sekmes
moka uz viska
dekui visoms uz atsakymus
patarkit, visai susibalamutijau... ar kieno nors vaikas konkreciai turi dvi pilietybes (t.y. lietuviska ir dar koki nors pasa?)
LR tikrai negalima tureti antros pilietybes (bent jau pagal pilietybes istatyma), gavus kitos valstybes pilietybe reikia atsisakyti lietuviskos.. jei to nepadarai, gauni bauda jei kas nors issiaiskina.. Bet jei ambasadose kam nors sako, kad tai yra imanoma.. Labai noreciau, kad viena diena ir mano dukra gautu lietuviska pasa..
Ar tikrai negalima Radau toki straipsniuka, kad tipo galima http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/a....php?id=1375437
Kadangi Lietuvos istatymai keiciaisi dazniau negu oras
Aš šitą situaciją labai gerai žinau, tai galiu smulkiai paaiškinti. Nežinau kaip tai veikia praktikoje, bet kukutis gimsta šią savaitę, tai greit ir sužinosiu.
Jav pilietybė: jei vaikas gimsta JAV piliečiui (Tavo vyrui) ir ne JAV piliečiui (Tau) bunant užsienyje (t.y Lietuvoje), vaikas gauna JAV pilietybę tokiais atvejais: a) Tavo vyras yra JAV pilietis nuo gimimo, kaip yra maniškis, tai pilietybė vaikui yra duodama automatiškai; b) Tavo vyras įgijo JAV pilietybę ne gimdamas, tada yra problemėlių. Reikia pateikti įvairiausias pažymas apie išbūtą laiką (5 metų) JAV ir dar daug kvailokų reikalavimų (tai padaryta norint išvengti imigrantų iš Pietų Amerikos antplūdžio ir piktnaudžiavimų), vienu žodžiu tokiu atveju geriau skrist į JAV. Lietuvos pilietybė: LR pilietybė, kaip antra pilietybė, galima dviem atvejais: a) suteikiama išimties tvarka (iškart atpuola) b) LR pilietybė suteikiama asmenų, kurie iki 1940 m. birželio 15 d. gyveno Lietuvoje vaikams ir vaikaičiams ir jei tie asmenys bei jų vaikai ir vaikaičiai nerepatrijavo (t.y neišvyko gyvent į užsienį) iš Lietuvos. Būtent šia norma mes ir naudojamės. Šiuo atveju migracijos departamentui pateikiami senelių seni gimimo, santuokos liudijimai ir pan. Vienu žodžiu tai įrodyti paprasta, jei jie prieš karą gyveno Lt. Čia vėl kyla keletas klausimų: 1. kaip supratau nusprendei gimdyti JAV, todėl neaišku kaip Tavo tą išvykimą gali traktuoti migracijos departamentais, kuris tai gali pripažinti repatriacija ir LR pilietybės vaikučiui nesuteikti 2. čia jau labai rimta teisinė problema. Įst. minimi vaikai ir vaikaičiai asmenų, gimusių iki 1940, tačiau, žinoma nežinau, kiek Tau metų, bet pvz. mano leliukas jiems jau bus provaikaitis. Nes vaikai mano tevai, o vaikaičiai aš. Šis kl. ir man aktualus, bet į jį gali atsakyti tik Konstitucinis Teismas, todėl pasitarus su kolegom nusprendžiau, kad geriau nesiaiškinti, o tyliai eiti i migracijos dep., tikintis, kad jie taip smarkiai įstatymo nebus nagrinėję ir jokios problemos nesuras. Praktikos šiuo klausimu nėra jokios. Tai tiek. Šiaip gali man parašyti lynlyn@sala.lt su mielu noru padėsiu, jei kas bus neaišku
pasiskambinau i Lietuvos konsulata, esanti Niujorke. pasakiau, kad man gime dukra ir noriu pradeti tvarkyti reikalus del jos lietuviskos pilietybes. savaites begyje konsule atsiunte man visa paketa anketu ir taisykliu siam reikalui sutvarkyti
Ir ka ten raso...kokiu dokumentu reikia?
Kaip nors padarysim savo leliukus Lietuvos pilieciais
o jei neleis
Parasiau uzklausima siuo klausimu i LR Ambasada Otavoj. Laukiu ziniu
LR pilietybė, kaip antra pilietybė, galima dviem atvejais: a) suteikiama išimties tvarka (iškart atpuola) už nuopelnus Lietuvai
Informuok, kokia situacija.
Mergytes, dviguba pilietybe LT leidzia jau nuo pernai metu!!! Manoji drauge teisininke patare neskubeti su dokumentais, kol istatymas dar nenusistovejo, bet tas buvo jau senai
Taip kad visos mes ir musu vaikai galim tvarkytis dokumentus, nes pilietybes istatymas nebereikalauja jokiu ypatingu nuopelnu... Ir nebereikalauja jokiu isskirtiniu gimimo/tremimo datu...
Tikiu, kad tai tiesa. Mane siuo atveju domina konkreti procedura ir konkretus dokumentai (ko ir klausiau, rasydama i Ambasada, bet dar negavau atsakymo). Jeigu labai daug terliotis, tai as dar palauksiu su Pauliaus LR pilietybe
Galvojau paskaicius mamyciu mintis pasidarys aiskiau del pilietybes, bet ne.
Mano sunus gime JAV. Ilgai ir nuobodziai bendravau su Lietuvos Ambasada del jo LT pilietybes. Is pradziu viskas atrode sklandziai, bet po ilgo laiko ir kruvos visokiu popieriu, galiausiai jam atsiunte tik gimimo liudijima, bet pareiske, kad lietuviskas pasas jam butu suteiktas tik tuo atveju, jei atsisakytume Jav pilietybes. Pries kelis menesius ilgai studijavau LR Pilietybes Istatyma bei daug visokiu straipsniu sia tema. Vieni sako dviguba pilietybe galima, kiti - ne. Pasidare visai neaisku. Jei kas esate gave sau ar vaikui dviguba pilietybe, parasykite.
galiu atfaxuoti
Pasakyk pirma, kiek puslapiu - gal as tiek popieriaus namie neturesiu? PS Mano faksas ijungiamas buna tik konkretiems atvejams... Reiktu susiderinti laika
Asmenys dėl Lietuvos Respublikos pilietybės pateikia: 1 nustatytos formos prašymą dėl Lietuvos Respublikos pilietybės; 2 asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą arba jo nuorašą; 3 dokumentą, patvirtinantį turimą užsienio valstybės pilietybę arba tai arba jo nuorašą; 4 dokumentus, įrodančius iki 1940 m. birželio 15 d. turėtą Lietuvos Respublikos pilietybę, arba jų nuorašus. 5. giminystės ryšį patvirtinančius dokumentus arba jų nuorašus, jeigu dėl pilietybės kreipiasi asmens, turėjusio Lietuvos pilietybę iki 1940 m. birželio 15 d., vaikas, vaikaitis ar provaikaitis; 6. vardo ar pavardės keitimą patvirtinančius dokumentus arba jų nuorašus, jeigu šie duomenys buvo pakeisti. Asmenys, nuolat gyvenantys užsienyje, prašymus paduoda Migracijos departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos (Vilnius, Šventaragio g. 2), Lietuvos Respublikos diplomatinei atstovybei ar konsulinei įstaigai užsienyje arba Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos patvirtintiems lietuvių organizacijų pirmininkams. Pati naujausia info, plačiau gali pasiskaityti http://www.migracija.lt/MD/piliet_ig.htm
Reikalauja Bet įgyvendint šita reikalavima labai paprasta
Nezinau, kokia info suteike NY, bet Chikagos konsulate, man dave toki sarasa dokumenteliu, kad mano vaikas galetu tureti LT pilietybe, kad man akyse pazaliavo. Gimimo liudijima leituviska gavome be problemu, bet tai dar ne pilietybe, Esme tame kad mano seneliai ne gyveno Lietuvoje 1940m. it.t., nors as Lietuvos piliete, vaiko tevo seneliu duomeny reikia labai ilgai ieskoti, nes viskasprarasta, ir nezynia kas ir kokiose arhyvose yra. Skambinomes su savo tevais, tai yra sy vyro tevais,( kadangi pagal mane piletybe vaikui padaryti negalima, nes mano tevai negime Lietuvoje (nor ir pilieciai) ir seneliai (blogieciai) negyveno Lietuvoje 1940 m. ). Vyro motina uz galvos usiemus bando atrasti irodymus, kad jos tevai gyv, Lietuvoje, BET.... kadangi jie buvo isiskyre, tai dar reikia atkasti ju santuoku ir skyrybu liudijimu (nzn kam), ka dabar praktiskai padaryti LABAI LABAI LABAI sunku, nes rysiai su seneliais prarasti pre 1000 metu. Po tu visi skambinejimusi, vazinejumusi ir t.t. , mano usoviene jau verkia kruvinom asarom, o as galvoju AR MANO VAIKUI REIKIA LIETUVOS PILIETYBES!!!! nu va isliejau, ooooi
va va butent , kartais ta yra sunkoka padaryti, irodyti tuos rysius ir t.t
Jooo.... Kai jau atsiuncia jie formu, tai net plaukai stojasi piestu... Ir dar jiems viska reikia pas notara patvirtinti
Praejo noras keistis pasa
Mano mazhas turi dviguba pilietybe,- LT ir JAV
Nelabai zinau kur rasyti, tai tiks gal ir cia.
Iskilo toks klausimukas - atsirado galimybe gauti Vokietijos pilietybe (senelis vokietis, tai gavau dokumentus pasidaryti pilietybei). Ar ja pasidariusi neprivalesiu atsisakyti LT pilietybes? T.y.- ar galesiu tureti abi pilietybes? Ir dar - uz 2-ju menesiu isteku. Ar kai istekesiu ir pasikeisiu pavarde, atsiras kokiu kliuciu vok. pilietybei gauti? Zodziu - esu pasimetusi dabar Dekui uz atsakyma
Gavau laiska su visokiom priesagom is LT Ambasados. Galeciau persiusti, jeigu nori
Jei pilietybes gavimas susijes su seneliu, tai santuoka itakos netures, taciau Lietuvoje draudziama tureti 2 pilietybes. Jei igysi Vokietijos, teks atsisakyti Lietuvos
Įsigaliojus naujai Pilietybės įstatymo redakcijai pagal Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymo 18 straipsnio 1 dalies 2 punktą Lietuvos Respublikos pilietybės netenkama įgijus kitos valstybės pilietybę. Tačiau šis reikalavimas netaikomas:
- asmenims, iki 1940 m. birželio 15 d. turėjusiems Lietuvos pilietybę, jų vaikams, vaikaičiams ir provaikaičiams (jeigu šie asmenys, jų vaikai, vaikaičiai ar provaikaičiai nerepatrijavo). Repatrijavimu laikomas išvykimas į etninę tėvynę ir apsigyvenimas etninėje tėvynėje; - lietuvių kilmės asmenims, kurių tėvai ar seneliai arba vienas iš tėvų ar senelių yra ar buvo lietuviai ir pats asmuo pripažįsta save lietuviu. placiau
Na, ir kokie mazdaug reikalavimai?
Reikia tureti irodymu, kad vaiko seneliai ar vienas is ju turejo LR pilietybe iki 1940-06-15. Tai gali buti seni pasai, metrikai, gimimo ar karines tarnybos liudijimai ir pan. Be to nepilnameciam vaikui reikalingas abieju tevu sutikimas, jei tevu pilietybe skirtinga. Na, ir reikia uzpildyti tokia paraiskos forma bei susimoketi mokesti.
o ar reikia irodyti seneliu rysi? na, is kur jie zinos, kad ten bus mano senelio pasas ir pan.? tai reikia ir tevu?..
As pacitavau tai, kad man dede is Ambasados parase
Labai butu gerai Mano pasto adreso ieskok asmeninej dezutej. Aciu.
reikia
Sveikutes,kaip tik opiu klausimu kalbat.Su vaikais viskas daugmaz aisku.O kaip su tevais reikalai? As turiu liet.pilietybe,bet laukiu atsakymo norvegijos pilietybei gauti.Tad pasimeciau.Ar galiu tureti dviguba.Nes Liet. atsisakyti nenoreciau.Gal ka girdejot apie tokius atvejus?
cia nuo norvegu priklauso, klausk pas juos. Nes LT leidzia turet 2 pilietybes. Jei norvegai leidzia tik viena, teks vienos atsisakyt.
įgyjus kitos valstybės pilietybę, Lietuvos valstybės pilietybės netenkama.
As cia ne i tema , bet gal kas zinot koki internetini adresa kur galima butu rasti informacijos (geriau jei anglu kalba ) apie visa procedura (leidima gyventi LR , dokumentu tvarkima ir kt..) , jei JAV pilietis nori atvykti i LR ,vesti LR piliete ir pasilikti gyventi Lietuvoje .
Viskas aisku
be reikalo nusiraminai, nes lietuviai tikrai neleis turėti dviejų pilietybių.
as cia supainiojau, sorry
jei pirma butu norvegu, antra galetum gaut lietuviu, rajt? |