"Paslaptingas ir nepakartojamas laukimosi metas... Hormonų pertvarkos dėka moters organizmas atjaunėja. O kodėl neišnaudojus šio dėkingo periodo ir nepradėjus naujo gyvenimo? Juk įmanoma pamažu priprasti prie sveikos gyvensenos ir lieknėti. Kažkas pamanys, kad juokaujame kaip gali sulieknėti besilaukianti, kai paprastai svorio priauga? (Protingos knygos rašo, kad iki 12 kg, tačiau realybėje šis skaičius šokteli iki 15-20 kg). Nejuokaujame.
Jei nėštumo ir žindymo metu laikytųsi tam tikrų mitybos taisyklių, bet kuri sveika moteris galėtų ne tik nepriaugti antsvorio, bet ir nusikratyti tų nereikalingų kilogramų, kurie susikaupė dar iki nėštumo.
Pradėkime nuo papildomų kilogramų sąvokos. Iš ko jie susidaro? Suskaičiuoti paprasta:
1. Nėštumo pradžioje organizmas strategiškai sukaupia apie 1-1,5 kg riebalų atsargų pilvuko srityje tai papildoma augančio vaisiaus apsauga; 2. Vaisiaus vandenys sveria apie 1 kg; 3. Optimalus kūdikio svoris prieš gimimą 3,5 kg; 4. Placentos svoris 0,5-0,7 kg; 5. Krūtų, gimdos bei kraujotakos padidėjimas iki 2 kg.
Vadinasi, normalu, jei priaugsite 8-10 kg. Kitaip tariant, jei nėštumo eiga buvo normali ir iki gimdymo nėščioji priaugo 10 kilogramų, vadinasi jos svoris palaipsniui mažėjo. Kieno sąskaita galima sulieknėti arba nepriaugti antsvorio nėštumo metu (be abejo, nepakenkiant vaisiui ir rūpinantis jo sveikata)?
Sveikas maistas, jokių pusfabrikačių ir rafinuotų produktų; Mityba praturtinta natūraliais vitaminais, mineralinėmis druskomis ir mikroelementais; Teisingas maisto porcijų paskirstymas visai dienai; Ypatinga paskutinio nėštumo trimestro dieta.
Dabar apie viską iš eilės:
Sveika mityba
Visi žino, kad nėštumo metu moteris privalo maitintis sveikai valgyti daug žalumynų, daržovių, vaisių, kuriuose gausu vitaminų, pieno produktų, sėlenų ir t.t.
Kiekvieną rytą prieš valgį išgerkite daržovių ar vaisių sulčių (ypač naudingos citrinų ir morkų sultys), per pusę atskiestų vandeniu; Prieš valgį bei nakties miegą gerkite rūgščių sulčių, pasaldintų medumi; Gerkite gyvą tyrą vandenį, nes virintas vanduo miręs vanduo; Valgykite vientisą produktą: jei vaisių ar daržovę su luoba, lupena, lapais (kuriuos įmanoma). Labai naudingos sėlenos; Nepiktnaudžiaukite mėsos produktais. Nes yra daugybė kitų, žymiai naudingesnių baltymų šaltinių: jūros gėrybės, paukštiena, kiaušiniai, pieno produktai, grybai, baklažanai, riešutai, pupos, grikių kruopos. O liesos mėsos galima vartoti 1-2 kartus per savaitę; Stenkitės vartoti kuo mažiau druskos ji ir nenaudinga, ir skatina vartoti daugiau skysčių; Nepervirkite maisto produktų, geriau gaminkite juos garuose, troškinkite, venkite kepto svieste maisto.
Geriausiai vitaminai pasisavinami iš maisto produktų. Stenkitės maitintis taip, kad jų netrūktų, bet ir nepersistenkite, nes didžioji dauguma vitaminų turi savybę kauptis organizme, o perdozavimas, kaip ir trūkumas, kenkia.
Kaloringą ir sunkiai virškinamą maistą valgykite pirmoje dienos pusėje. Vakare valgykite varškę, lengvų salotų su aliejaus užpilu ir t.t. Po 19-20 val. valgyti nepatartina, nes organizmas (tiek jūsų, tiek mažylio įsčiose) jau ruošiasi poilsiui. Jei vakare labai išalkote, užkrimskite džiovintų ar šviežių vaisių, riešutų.
Ypatinga paskutiniųjų mėnesių dieta
Paskutiniaisiais mėnesiais ypač didėja vaisiaus svoris. Gydytojai pataria šiuo laikotarpiu beveik nevartoti mėsos produktų, kiaušinių, baltos duonos. Likus 3 savaitėms iki gimdymo, nebevartoti pieno produktų, žuvies, paukštienos, kiaušinių. Valgyti tik daržoves, vaisius, košes, virtą daržovienę. Pakilkite nuo stalo tuomet, kai dar jaučiate lengvą alkio jausmą. Maistas ne vienintelis energijos šaltinis šiame pasaulyje. Šios dietos besilaikančiai moteriai gimdyti bus tikrai lengviau. "
Sveikos Perskaičiau šį straipsnelį www.supermama.lt puslapy ir toooks įkvėpimas apėmė Aš neseniai įžengiau į antrąjį nėštumo trimestrą, turiu pliuso 4kg. Viskas atrodytų normalu, bet kad tie kilogramai užsidėjo per paskutines 2 savaites ir tikrai žinau, kad ne dėl nėštumo, bet dėl mano besaikio rijimo, kad net naktim sunkiai užmigdavau tiek skrandį prikišus. Na visą gyvenimą esu kažkiek priklausoma nuo maisto, tad visą laiką mano svoris svyruodavo 5kg, visą laiką po lieknėjimo periodo sekė apsirijimo ir svorio ataugimo. Taigi paskutinės 2 savaitės buvo kaip tik tokios. Tiesa, dietų nesilaikau, visada lieknėdavau imdama maitintis saikingai - valgai tik kai išalksti. Tai va, per pora savaičių ėmiau nebetilpti į savo kelnes; ne per pilvą, per klubus ir šlaunis. Ir tai sukėlė lengvą paniką  Nors draugės guodžia, kad pagaliau turiu pasiteisinimą būti storai ir valgyti kiek telpa, bet aš manau, kad nėštumas ne priežastis sverti bet kiek ir atrodyti bet kaip. Priešingai, visada įsivaizduodavau save besilaukiančią, liekną, su atsikišusiu pilvuku, visą švytinčią..  Taigi pritariu šiam straipsniui, kad tai puikus metas, kada moterys pražysta, atjaunėja, medžiagų apykaita paspartėja.. O be to vasara - toks puikus metas, ir toks dosnus mūsų mitybai. Mums ir mūsų vaikeliams reikia sveiko ir vertingo maisto. O skrandžių perkimšimas niekam ne į naudą, kaip ir aptekimas per daug papildomų kilogramų. Kai kas gali piktintis, kad nėštumo metu galvoju apie svorį, bet manau daug yra mane suprantančių. Tad kviečiu jungtis visas norinčias ar sulieknėti, ar per daug nepriaugti, ar palaikyti svorį. Ar šiaip norinčias paplepėti, o gal patarti, ar pagimdžiusias, galinčias pasidalinti savo patirtimi.. Nesiūlau aklai sekti straipsnio, nes kiekviena intuityviai jaučia kokio maisto jai reikia. Tik siūlau sveikiau maitintis, nepersivalgyti, gerti daug skysčiu, lengvai pajudėti ir pasidalinti rezultatais
Leticija
2008 07 08, 09:54
Visa tai tinka velesniam nestume, nes pradzioj tai dauguma negali pakesti tam tikro maisto kvapo, as pavyzdziui, negaliu prisiversti valgyti tam tikro maisto, sunkiai beissirenku ka valgysiu, nes nuo visko bloga.
QUOTE(Leticija @ 2008 07 08, 10:54) Visa tai tinka velesniam nestume, nes pradzioj tai dauguma negali pakesti tam tikro maisto kvapo, as pavyzdziui, negaliu prisiversti valgyti tam tikro maisto, sunkiai beissirenku ka valgysiu, nes nuo visko bloga. Na man ir pirmame nėštumo trimestre panašiai buvo. Galima sakyt idealiai maitinausi - jei išalkus nepavalgai pykina, jei per daug jau privalgai - pykina, į saldumynus nė žiūrėt negalėjau. Valgiau daug vaisių, daržovių, košes, virtą paukštieną ir daug kefyro, ir džiaugiausi, kad svoris neauga. Matyt taip jau pats organizmas atsirinko ko ir kiek jam valgyti. Antrame trimestre pykinimai liovėsi, vėl viską galėjau valgyti. Na ir valgiau normaliai ir skaniai, juk nėštumo metu ypač jautrus ir skonis, ir uoslė  Bet va sudalyvavau giminės baliui, kur 3 dienas nekilom nuo stalų, ir kaip užsivedžiau, nebegalėjau nustoti valgyti, ir per pora savaičių užsimečiau 4kg, o ir veidą visą išbėrė spuogais, nors nėštumo pradžioj oda buvo palygėjus. Žinau, kad čia ne organizmas tiek maisto reikalavo, čia man psichologiškai, nes ir anksčiau taip būdavo Tai va, bet nuo šiandien pasiryžau vėl klausytis savo organizmo, valgyt sveikiau, valgyt kai išalkstu, ir nepersivalgyt Pasisvėriau šiandien - 60kg. Bet sekti svorį nėštumo metu turbūt nelabai patikima, tad dar ir išsimatavau klubų ir šlaunų apimtis. Klubai dabar 100cm, o šlaunis storiausioj vietoj 56cm  Na žiūrėsim kas čia gausis.
Oi, ir aš labai norėčiau žydėti  . Bet realybė kitokia. Ir stengiuos valgyt kuo įvairesnį maistą, mėgautis vaisiais ir daržovėmis, ir nepersivalgau. Judėt taip pat nepamiršau. Bet svoris auga ne dienom, o valandom. Organizme pradėjo kauptis skysčiai, sulėtėjo (ypatingai) medžiagų apytaka, todėl jau priaugau 6,5 kg, nors dar tik 23-čia savaitė. Nerimauju, nes žinau, kad galėčiau "apsisukti" ir su 11 kg per visą nėštumą (tiek priaugau per pirmąjį nėštumą), tačiau su dabartiniais tempais perspektyva darosi niūresnė. Kur rast stebuklingus receptus?
VOLVIKE
2008 07 08, 15:26
o tai jei vaiko svoris didelis kaip mano kad gime 4600g. ir vandenu buvo nemazai, pati priaugau 24kg.  o numeciau dar daugiau kai pradejau maitinti ir ismaitinau 1m ir 3 men. manau vienoms auga tas svoris o kitoms ne,tik jau po gimdymo reike save priziureti priemones ir maista tikrai kol maitini neviska gali valgyti ir tas svoris atsistato.
man atrodo kiekvienai skirtingai as priaugau daugiausia pirmose dviejuose trimestruose 23 kg, o treciame tik 2 kg. Metasi kg labai sunkiai, plius tik dvi savaites maitinau, gal ir del to
QUOTE(*Loli* @ 2008 07 08, 16:16) Oi, ir aš labai norėčiau žydėti  . Bet realybė kitokia. Ir stengiuos valgyt kuo įvairesnį maistą, mėgautis vaisiais ir daržovėmis, ir nepersivalgau. Judėt taip pat nepamiršau. Bet svoris auga ne dienom, o valandom. Organizme pradėjo kauptis skysčiai, sulėtėjo (ypatingai) medžiagų apytaka, todėl jau priaugau 6,5 kg, nors dar tik 23-čia savaitė. Nerimauju, nes žinau, kad galėčiau "apsisukti" ir su 11 kg per visą nėštumą (tiek priaugau per pirmąjį nėštumą), tačiau su dabartiniais tempais perspektyva darosi niūresnė. Kur rast stebuklingus receptus?  Pas mane nėštumo kalendoriuje rašo, kad jei labai kaupiasi skysčiai, tai patartina kartą į savaitę daryt iškrovos dieną: 400g ryžių be druskos, 2 obuoliai, brokolių, morkų, pomidorų, 2 bananai. O šiaip sekimui kiek priaugai atliekamų kilogramų reikia matuotis klubų ir šlaunies per storiausią vietą apimtis. Nes tikrai galbūt tas svoris dėl vaiko, dėl krūtinės, placentos ir vandenų.
geguzevasaris
2008 07 08, 18:02
Ech, laimingos tos, kurios svorį augina tilk leliuko sąskaita  Man , deja, kitaip, jei tik daugiau sau leidžiu-tuoj šlaunys į kraštus , o ties keliais -į vidų.Ir taip buvo pirmus du nėštumus, ir taip dabar...Nors aš po šešių nevalgau,saldumynų nenoriu, (net ledų nenoriu) laikausi sveikos mitybos rekomendacijų , jau pavargau nuolat galvoti apie maistą (ką neskanaus-bet sveiko- vėl gaminsiu tik sau  ), tačiau kai tik pagalvoju apie apsilankymą pas gyd. ir svarstykles-iškart tampu pati sau paklusni O kai perskaičiau, kad paskutinį trimestrą reiks dar labiau save riboti, ir tai kaip tik tuo metu, kai būni namuose( dekrete), turi daug laiko ir mažai veiklos-ojojoj, nežinau ar ištversiu...Be to šeimai vistiek kažką reiks gaminti kažką tradiciško. Bala nematė tų virškilogramių  Kai maitinau pirmuosius-nukrito viskas ir dar daugiau.Tikiu, kad ir dabar panašiai bus
QUOTE(geguzevasaris @ 2008 07 08, 19:02) Bala nematė tų virškilogramių  Kai maitinau pirmuosius-nukrito viskas ir dar daugiau.Tikiu, kad ir dabar panašiai bus  Tai jei žinai, kad ir taip viskas nukris, tai ir nepergyvenk labai dėl to svorio. Ir nekankink savęs nepatinkančiu maistu vien dėl to, kad jis "neina į kūną". Man valgymas vienas iš gyvenimo malonumų, tad manau, kad reikia labai nekankinti savęs renkantis maistą. O šiaip visą gyvenimą ir aš panašiai tik apie maistą ir dietas galvoju.. Bet labiausiai man lieknėjant padėjo Paul McKennos metodika, kuri visiškai prieš dietas, padeda iš psichologinės pusės labai. Jei įdomu, galiu parašyti 4 pagrindinius principus, pagrindines taisykles, kurių intuityviai laikosi visi liekni žmonės: 1. Valgyk tik kai esi alkanas - organizmas supranta, kad prireikus visada gaus maisto, tas pagyvina medžiagų apykaitą ir nebekaupia atsargų. 2. Valgyk tai ko norisi - išmokstama įsiklausyt į organizmo poreikius, ir tik taip pajuntamas tikras malonumas. O uždraudus sau kokį maistą jis tik dar patrauklesnis pasidaro. 3. Gerai kramtyk ir mėgaukis kiekvienu kąsniu - gerai kramtant maistas geriaus virškinamas ir įsisavinamas, o kai neskubi ir mėgaujiesi kiekvienu kąsniu - gauni tikrąjį malonumą ir pasisotini mažesniu maisto kiekiu. 4. Kai jauti, kad jau sotus - nustok valgyt - organizmas pats pasako kiek maisto jam pakanka. Kai tą ribą peržengi, su kievienu kąsniu junti vis didėjantį diskomfortą, o maisto perviršis nusėda į riebalus.
Aš praėjusį nėštumą priaugau 10 kg  Po dviejų mėnesių, kai susitraukė pilvukas tiko visi prieš tai nešioti drabužėliai. O dabar vėl laukiuosi  Pačioj pradžioj labai norėdavau lietuviškos virtuvės  , bet dabar pats organizmas prašo vaisių, daržovių, sulčių, vandens, liesų pieno produktų
Tai ir svarbiauia yra įsiklausyti į organizmą, jis pats pasako ko jam reikia
geguzevasaris
2008 07 08, 20:44
QUOTE(Izolda @ 2008 07 08, 20:47) Tai jei žinai, kad ir taip viskas nukris, tai ir nepergyvenk labai dėl to svorio. Ir nekankink savęs nepatinkančiu maistu vien dėl to, kad jis "neina į kūną". Man valgymas vienas iš gyvenimo malonumų, tad manau, kad reikia labai nekankinti savęs renkantis maistą.  ačiū už padrąsinimą. Beje, prie tavo cituotos metodikos trečio punkto galima būtų pridurti: jei tk įmanoma- naudokis peiliu ir šakute . Tada tikrai sulėtėja valgymo procesas, ilgiau kramtosi, o tuo pačiu ir mėgaujamasi.
QUOTE(geguzevasaris @ 2008 07 08, 21:44)  ačiū už padrąsinimą. Beje, prie tavo cituotos metodikos trečio punkto galima būtų pridurti: jei tk įmanoma- naudokis peiliu ir šakute . Tada tikrai sulėtėja valgymo procesas, ilgiau kramtosi, o tuo pačiu ir mėgaujamasi.  Aha  O jei nesinaudojama, tai geriau atitraukt ranką nuo maisto iki kol kramtomas kąsnis
Yra ir genetiniai dalykai, medžiagų apykaitos procesai, amžius ir daugelis šalutinių veiksnių nuo mūsų norų ir pastangų nelabai priklausantys.
Taip, yra genetika. Tačiau tik apie 30% mes priklausom nuo genų, likusius 70% lemia gyvenimo būdas. Aš manau, kad žmogus yra sutvertas būti lieknas, nes tai yra natūralu, taip gamta surėdė, kad sveikas žmogus yra lieknas. O nutukimas - tai civilizacijos ir netinkamos mitybos pasekmė. Visi turi teisę būti liekni ir sveiki - tai natūralu. Tereikia vėl išmokt klausytis organizmo. Kai pavargastam mes miegame, kai ištrokštame - geriame, išalkstame - valgome, kai pasisotiname - nustojame, ir... judame O kiek iš mūsų šiandien pajuda? Ryte išlipa iš lovos, su mašina iki darbo, darbe sėdi, po darbo su mašina namo ir klest ant sofkutės. O juk žmogus turi raumenis, jis sutvertas judėti
geguzevasaris
2008 07 09, 09:40
QUOTE(Izolda @ 2008 07 09, 09:26) O kiek iš mūsų šiandien pajuda? Ryte išlipa iš lovos, su mašina iki darbo, darbe sėdi, po darbo su mašina namo ir klest ant sofkutės. O juk žmogus turi raumenis, jis sutvertas judėti   nesusilaikysiu nepasigyrus Aš kiekvieną vakarą nukeliauju apie 5-6 km. Einu su šunimi, kartais yra kas lydi , kartais tenka vienai .Tai yra ėjimas laukais (keliuku, pro užtvanką , pro rugių lauką, pro plynes), ne aplink namus  .Jei reiktų lankyti kokį sporto klubą, ko gero ir pasimuliuočiau, bet su šunim juk nepasimuliuosi, ateina laikas ir pats įkyriai iš paskos sekioja  kaip priminimas-laikas eiti. Dabar laukiuosi, pilvas atsikišęs jau, galėčiau nevedžioti-bet ne- BŪTINAI vedžioju ir vedžiosiu kol paeisiu :DTam reikalui turiu visą reikalingą amuniciją-botus, apsiaustą, skėtį... Žodžiu, nesvarbu koks oras-einu ir viskas ...Tiesą sakant, tai vienintelis būdas pajudėti, nes visur kitur- tik su mašina
svorio priaugimo tempai ir priezastys man kol kas mistika: iki 26 sav. buvau priaugusi 2.4 kg, jau nerimas buvo pradejes imti, kad galbut kas nors negerai maziukui... taciau veliau per 7 sav. sugebejau priaugti 6.9 kg  , nors nepasakyciau, kad valgiau daugiau - kaip tik atsirado daugiau vaisiu racione - arbuzai, tresnes... ir dabar kai uzlipu ant svarstykliu matau, kad svoris auga, kita vertus prasidejo tinimai, kurie irgi zenkliai prisideda prie bendro svorio...
Tai labai individualūs dalykai, viską suabsoliutinti neįmanoma.
pukepuke
2008 07 09, 13:53
QUOTE(RVJ @ 2008 07 09, 11:41) Tai labai individualūs dalykai, viską suabsoliutinti neįmanoma. Ir as taip manau. Kolkas stengiosi ir sportuoti, ir vaikscioti kuo daugiau. Bet kas ten zino kaip toliau seksis...
Tai nėštumo metu gal ir mistiškas tas svorio priaugimas  Bet bent jau man tai tikrai nebuvo jokios mistikos  - ėdžiau viską iš eilės be pertraukų Bet nuo šios savaitės pristabdžiau arklius, nes tikiu, kad nėštumas ne priežastis sverti bet kiek ir atrodyt bet kaip. Tai kaip tik puikus metas, kai galima mėgautis maistu (nereiškia persivalgyti), nes pojūčiai užaštrėję, daugiau laiko skirti sau ( bent jau man), gražiai susišukuoti, susitvarkyti nagus. Nes mačiau daug gražių moterų, kurios pastojusios tarsi apsileisdavo, nebesidažydavo, nesipuošdavo, tik bėdavodavo, kad greičiau tas laikas praeitų. Man pirmą kartą toks potyris gyvenime, tad ketinu juo pasidžiaugti ir visiems rodyti augantį pilvuką O kas dėl svorio, jei valgysiu saikingai, tiek kiek reikia, ir vistiek svoris, ta prasme ir ant klubų, šlaunų, bepaliovos didės, bent žinosiu, kad taip turi būti ir rami sau lauksiu mažo stebukliuko
geguzevasaris
2008 07 09, 20:18
QUOTE(Izolda @ 2008 07 09, 17:33) Nes mačiau daug gražių moterų, kurios pastojusios tarsi apsileisdavo, nebesidažydavo, nesipuošdavo, tik bėdavodavo, kad greičiau tas laikas praeitų. Man pirmą kartą toks potyris gyvenime, tad ketinu juo pasidžiaugti ir visiems rodyti augantį pilvuką Nors tai ne apie mane  , bet prisipažinsiu, kad aš kartais nesidažau specialiai-kad pasigrožėčiau savimi tokia , kokia esu dabar.O dabar aš jaučiuosi be galo laiminga ir mane veža tas dabartinis negražumas  Visų pirma, tai turiu slaptą viltį, kad savo grožiu šiuo metu dalinuosi su mergaite  (juk jau turiu du berniukus)... Kita vertus, leidžiu sau įsigyti brangesnės kosmetikos, kaip prizą sau, už tai, kad šiuo metu esu nėščia  Atsirado pas mane ta pačia proga ir Dioro, ir Chanel, ir Clinique
Katarinka
2008 07 10, 08:35
sveiki, tiesą sakant, aš nėštumo metu jaučiuosi nepaprastai- gal net labiau seksualesnė, nei prieš nėštumą, ir vyrui taip sakiau, sakė, kad gerai ir atrodau. Juk kaip jautiesi viduje pati, tokia ir atrodai kitiems..... tik mitybą man tai reiktų susibalansuoti- nėštumo pradžioje augau minimaliai, o dabar taip smarkiai svoris šoktelėjo, kad ir išsigandau- jei taip toliau, tai greit be savo pilvuko daugiau nelabai ką ir matysiu......
geguzevasaris
2008 07 10, 09:39
QUOTE(Katarinka @ 2008 07 10, 10:35) sveiki, tiesą sakant, aš nėštumo metu jaučiuosi nepaprastai- gal net labiau seksualesnė, nei prieš nėštumą, Aha, ir aš  Visų pirma man labai gražu , kad krūtinė papilnėjo.Štai vakar pirkausi liemenėlę- C dydžio, o šiaip tai ir A būdavo vos ne per didelė.
Sveikos, o aš tai kūdėju ir nežinau džiaugtis tuo ar ne. Ta prasme pilvas ir papukai apvalėja ir didėja, o kojelės ir rankelės - plonėja
geguzevasaris
2008 07 10, 14:58
QUOTE(mamuse @ 2008 07 10, 16:37) pilvas ir papukai apvalėja ir didėja, o kojelės ir rankelės - plonėja  Nu man tai čia būtų svajonių svajonė
QUOTE(mamuse @ 2008 07 10, 15:37) Sveikos, o aš tai kūdėju ir nežinau džiaugtis tuo ar ne. Ta prasme pilvas ir papukai apvalėja ir didėja, o kojelės ir rankelės - plonėja  Na man tai ir būtų svajonė. Bet jei ir taip esi liekna, tai gal reikštų, kad nepakankamai maitiniesi, o kūdikis auga ir ko jam reikia ima iš tavęs O jei yra kur kūdėti ir labai savęs valgant neriboji, tai manyčiau viskas gerai
QUOTE(Izolda @ 2008 07 10, 21:54) Na man tai ir būtų svajonė. Bet jei ir taip esi liekna, tai gal reikštų, kad nepakankamai maitiniesi, o kūdikis auga ir ko jam reikia ima iš tavęs O jei yra kur kūdėti ir labai savęs valgant neriboji, tai manyčiau viskas gerai  Liekna buvau prieš susilaukiant pirmo vaiko, paskui apaugau lašinukais bet labai dėl jų nepergyvenau nekankinau savęs dietomis. Kai dabar pastojau tai dar daugiau lašinukų atsirado ant šlaunų, pilvo, užpakalio ir t.t.  Tai va, o dabar per paskutinį mėnesį kojos ir rankos suplonėjo, pilvas atsikišo. Valgau po nedaug nes "netelpa", bet dažnai.
QUOTE(mamuse @ 2008 07 11, 08:36) Liekna buvau prieš susilaukiant pirmo vaiko, paskui apaugau lašinukais bet labai dėl jų nepergyvenau nekankinau savęs dietomis. Kai dabar pastojau tai dar daugiau lašinukų atsirado ant šlaunų, pilvo, užpakalio ir t.t.  Tai va, o dabar per paskutinį mėnesį kojos ir rankos suplonėjo, pilvas atsikišo. Valgau po nedaug nes "netelpa", bet dažnai. Na tuomet manau viskas gerai  Kadangi valgai dažnai, kaip suprantu išalkusi, po nedaug, tai reikškias ir nepersivalgai, tuomet organizmas pats sueikvoja nereikalingas riebalų atsargas. Kam jam jų reikia, jei ir taip išalkus visada gauna maisto. Tik žiūrėk, kad maistas būtų įvairus, kad visų medžiagų užtektų
pradingau
2008 07 16, 12:32
Visai patiko straipsnis,reikes pasinaudot patarimais.dabar mums 21 savaite, taciau as nepriaugau kilogramu. Manau reikia daug vaikscioti ir tiek. Nes valgau siaip tiek pat kaip iki nestumo, gal siektiek maziau,nes vasara, taciau jau reikia bandyt atsisakyt visokiu sokoladuku ir pan.
Na kaip jums sekasi? Aš tai savaitgali prisivalgiau, tai dabar niekaip nesiseka susiimt - valgau be pertrauku, jaučiu dar ir pliuso pavariau. Gal nereik labai sielotis, bet taip ryt ir negerai. Na stengsiuos sveikiau maitintis
QUOTE(Izolda @ 2008 07 17, 21:17) Na kaip jums sekasi? Aš tai savaitgali prisivalgiau, tai dabar niekaip nesiseka susiimt - valgau be pertrauku, jaučiu dar ir pliuso pavariau. Gal nereik labai sielotis, bet taip ryt ir negerai. Na stengsiuos sveikiau maitintis  Sveika mane labai patraukė japonų virtuvė. Sušius valgyčiau ir valgyčiau  Labai skanu  Tik restorane palyginus brangu, darysiu pati namuose tai nors atsivalgysiu
Raimonda-Gema
2008 07 18, 16:05
man taip pat svoris krenta, valgau labai daug vaisiu ir darzoviu ir vandens, per 2 sav nukrito 1.5 kg, nors dar tik niestumo pradzia, valgau normaliai, tikrai nesikudinu bet i mesa negaliu ziuret, pikina
Mamyte :)
2008 07 30, 08:37
na nzn kaip jums tai pavyksta kad svoris neauga ir dar krenta... mano nuomone cia dar labai daug hormonai itakos turi... as 36savaite nescia ir jau +11kg, ir dar visas men pries akis  .... o valgau palyginti nedaug... valgau daug uogu, vaisiu, aviziniu kosiu.... ir t.t. taciau kaip auga svoris taip auga.,.,.
***Saulyte***
2008 07 30, 10:11
kaip as jum pavydziu mergaiotes,man dar tik pati pradzia ,o jau turiu pliuse 3,5 kg,seip sverdavau 49-50 kg,o dabar 53,5 kg (mano ugis 165 cm)  nzn i ka as busiu panasi nestumo gale jei toliau tokiais tempais augsiu  Bet va man su skrandziu problemu yra ir jauciu labai suletejo medziagu apykaita.
Faithful
2008 07 30, 14:27
QUOTE(***Saulyte*** @ 2008 07 30, 11:11) kaip as jum pavydziu mergaiotes,man dar tik pati pradzia ,o jau turiu pliuse 3,5 kg,seip sverdavau 49-50 kg,o dabar 53,5 kg (mano ugis 165 cm)  nzn i ka as busiu panasi nestumo gale jei toliau tokiais tempais augsiu  Bet va man su skrandziu problemu yra ir jauciu labai suletejo medziagu apykaita. Na nemanau kad labai jau blogai čia pas tave..man irgi dar pradžia, šiaip sverdavau 50-55, paskutiniu metu 56, ūgis mano 167, dabar sveriu 59 kg, tačiau prieš savaitę svėriau 60, per savaitę pamečiau vieną kg.  manau dėl to, kad liovėsi tie užeinantys valgymo priepuoliai, dabar stengiuso kuo sveikiau maitintis, daug skysčių  mums 11 savitėlių o kg 3-4 jau pas mane, bet nemanau kad katastrofa, kai laukiausi pirmosios priaugau 32 kg  žodžiu sakė gydytojos rekordas  tačiau po pusės metų po gimdymo svėriau 48  na nžn...žinoma sveikai maitintis nėštumo metu labai gerai.....dar kuo daugiau judėti, nors pirmojo metu labai daug judėjau...tačiau gydytoja sakė kad pas mane buvo nerealiai daug vandenų  nemanau kad nėštumas yra tas laiko tarpas kai reiktų save labai suimti į rankas - tiesiog reikia visko - bet saikingai  sėkmės visoms nėštutėms
***Saulyte***
2008 07 30, 14:39
QUOTE(Sandrutė @ 2008 07 30, 16:27) Na nemanau kad labai jau blogai čia pas tave..man irgi dar pradžia, šiaip sverdavau 50-55, paskutiniu metu 56, ūgis mano 167, dabar sveriu 59 kg, tačiau prieš savaitę svėriau 60, per savaitę pamečiau vieną kg.  manau dėl to, kad liovėsi tie užeinantys valgymo priepuoliai, dabar stengiuso kuo sveikiau maitintis, daug skysčių  mums 11 savitėlių o kg 3-4 jau pas mane, bet nemanau kad katastrofa, kai laukiausi pirmosios priaugau 32 kg  žodžiu sakė gydytojos rekordas  tačiau po pusės metų po gimdymo svėriau 48  na nžn...žinoma sveikai maitintis nėštumo metu labai gerai.....dar kuo daugiau judėti, nors pirmojo metu labai daug judėjau...tačiau gydytoja sakė kad pas mane buvo nerealiai daug vandenų  nemanau kad nėštumas yra tas laiko tarpas kai reiktų save labai suimti į rankas - tiesiog reikia visko - bet saikingai  sėkmės visoms nėštutėms  na kad man taip nelabai iseina,per para dirbu 13 val ir sedima darba tai pavalgau retai,bet sociai uztai nepasakyciau kad jau labai taisyklingai maitinuosi
Apsimetele
2008 07 30, 23:02
As pastojusi tapau vegetare  : mesos net is tolo neprisileidziu  nors daugelis sako, kad tai labai negerai, bet negi as tureciau kankintis ir prievarta ja valgyti?  anksciau jausdavau malonuma valgydama, o dabar man viskas neskanu, norisi tik sviezio, sveiko maisto ir tik mazom porcijom... is tikruju as dabar zymiai maziau valgau nei pries nestuma ir netgi manau, kad sulieknejau  ir visai del to nedarau tragedijos, nes manau, kad jeigu organizmui reiketu, jis pareikalautu produktu, kuriu jam reikia, ar ne? ir nieko cia nepakeisi. o del to straipsnelio apie lieknejima bunant nesciai, tai manau, kad jis nera visiskai teisingas. juk negali visos nesciosios imti pradeti sveikai maitintis, jei pries tai to nedare. o ka daryti tom, kuriom ypatingai norisi keptu bulviu ir kito "junk food"? kankintis? juk netgi daug rukiusioms nesciosioms gydytojai nerekomeduoja staigiai mesti rukyti, kad nepatirtu streso... todel man sitas straipsnis ir pasirode juokingas
QUOTE(Apsimetele @ 2008 07 31, 00:02) o del to straipsnelio apie lieknejima bunant nesciai, tai manau, kad jis nera visiskai teisingas. juk negali visos nesciosios imti pradeti sveikai maitintis, jei pries tai to nedare. o ka daryti tom, kuriom ypatingai norisi keptu bulviu ir kito "junk food"? kankintis? juk netgi daug rukiusioms nesciosioms gydytojai nerekomeduoja staigiai mesti rukyti, kad nepatirtu streso... todel man sitas straipsnis ir pasirode juokingas  Tai galima ir tų keptų bulvių, jei labai norisi. Tik svarbiausia, kad valgymo malonumas nevirstų apsirijimu. Ne mažiau už maistą, kurį valgome, svarbus ir jo kiekis. Reikia įsiklausyti į organizmą, kai išalksti valgyti ko labai norisi, mėgautis maistu ir sustoti pasisotinus. O nėštumo metu organizmas dar labiau pajautrėja, tai padaryti lengviau. O šiaip visada patariama rinktis sveikesnį ir natūralesnį maistą. Nebūtina atsisakyt silpnybių, svarbu jos nevirstų dideliais apsirijimais vakarais prieš teliką. Galima išmokti mėgautis maistu
Radvilyte
2008 10 23, 11:16
o gal yra kazkokios arbatos, gerinancios medziagu apykaita? man dabar 22 savaite, o priaugusi esu 6 kg, nors tikrai nepersivalgau ir nebuna tu alkio priepoliu  tiesiog, nuo 1 karta per diena maisto perejau prie 3-4  tai vat ir idomu, kaip dar galima palengviniti sau situacija, nekenkiant mazyliui
***Saulyte***
2008 10 25, 09:37
na o as jau turiu +9 kg,nors mum dar eina tik 18 savaite. Manau priaugsiu daug,nes per pastaraji menesi priaugau 5 kg.ir toliau augu,o vat saldumynu atsisakyt negaliu,bet stengiuosi juos vartot saikingai.
QUOTE(***Saulyte*** @ 2008 10 25, 11:37) na o as jau turiu +9 kg,nors mum dar eina tik 18 savaite. Manau priaugsiu daug,nes per pastaraji menesi priaugau 5 kg.ir toliau augu,o vat saldumynu atsisakyt negaliu,bet stengiuosi juos vartot saikingai. Sveikutes mergaites Na va grizome po atostogu  tai yra visa savaite po lasaline ligonineje  mes jau puse kelio nuejome ir priaugome tik 2.9kg.pasirodo pas mane ANEMIJA,slapymas pilnas acetono  Va tau ir mazai svorio  tai manau gal geriau daugiau svorio negu kaip mum
QUOTE(NILE** @ 2008 11 27, 22:26) Sveikutes mergaites Na va grizome po atostogu  tai yra visa savaite po lasaline ligonineje  mes jau puse kelio nuejome ir priaugome tik 2.9kg.pasirodo pas mane ANEMIJA,slapymas pilnas acetono  Va tau ir mazai svorio  tai manau gal geriau daugiau svorio negu kaip mum Na nelabai manau, kad šitie dalykai labai susiję.. Ne daktarė aš, bet acetono šlapime daug gal todėl, kad per mažai vandens geri. O anemija, nes geležies trūksta. Man taip pat anemija, nors svorio daug priaugau. O nėštumo vidury kažkur taip pat acetono buvo šlapime, liepė per dieną 2l vandens išgert.
vaida L
2008 12 02, 11:44
Aš pastojus mėsos atsisakiau, kažkaip savaime gavos. Dabar 17 savaičių, o net mėsos kvapo nepernešu, bet duona ir bulves valgau nerealiais kiekiais  Be jų nei dienos, jaučiu dar daugiau priaugsiu nei valgyčiau mėsą. Dabar priaugau 6 kg. Per pirmą nėštumą priaugau 14 kg, bet tada labai daug judėjau ir labai ribojau maistą sau, o šį kartą mėgaujuos valgymu, nes šiaip gyvenime labai riboju
burbanti princiesa
2008 12 03, 02:35
Sveikai maitintis nestumo metu butina,bet kai tik pagimdziusios mamos pradeda laikytis dietos(vajetau ,vajetau-liko pora kilogramu) ir vaikiukai maitinasi ne normaliu motinos pienu ,o vos ne vandeniutai jau atsiprasau,tai kam tada gimdyti ,jei motinos galvoja ne apie vaiku imuniteta ,o apie save tiktai
Clotilde
2008 12 05, 09:53
Žinau geriausią vaistą ! Natūralus jogurtas  Galbūt ir nelabai skanu, bet užtat labai veiksminga ir naudinga  Skaniau yra isimašyti truputi medaus
krisliuke
2009 01 01, 23:34
Aš per kelis mėnesiu priaugau daug svorio (apie 9 kg), tai jau buvau beketinanti įsigyti treniruoklį ir imtis sporto, bet kaip tik tuo metu sužinojau, kad aš  Šiaip nesportuoju jau gal 3 metus, bet dabar, nors ir besilaukianti, noriu atsikratyti kelių kg, nes pati blogai jaučiuosi (dar niekada tiek daug nesvėriau, kaip dabar)... Po kelių dienų eisiu pas gyd., bet bijau net užsiminti, kad noriu mesti svorį, nes nežinau, ar nėštumo metu tai galima... Be to, nežinau jo požiūrio į "lieknėjančią nėščiąją" Kol kas svarstau pradeti nuo porcijų mažinimo (šiuo metu valgau iki nukritimo) ir turbūt pradėsiu gerti vandens (šiaip jo išgeriu labai mažai) bei valgyti daržovių ir vaisių  Tikiuosi, valia nedings, kai pradesiu
Aš tik pastojusi priaugau apie 2 kg-gal todėl, kad iki tol ribodavau maistą, o sužinojusi apie  leidau sau viską. Reikėtų paderinti maistą ir dabar, bet kažkaip klausau organizmo. Vieną kartą nežmoniškai užsimaniau čipsų, nors nesu jų mėgėja. Suvalgiau pokiuką, atsivalgiau, daugiau net pažiūrėt į juos nenoriu. Bet juk jie nesveika..... Nuo duonos ir bulvių man kietėja viduriai ir nuo jų aš visada storėjau, bet pagal knygas jų valgyti būtina. Va taip ir atsiranda tie kg.
zhydelka
2009 01 02, 11:09
as kai suzinojau, kad pastojau (man 13 savaiciu dabar) tai kazkaip pati nustojau valgyti. sveriu 2 kg maziau nei pries nestuma ir gydytoja del to labai gyre  . valgau po mazai, kelis kartus per diena ir daugiausia darzoves, vaisius, varske, kiausinius. pats organizmas to praso. jauciuosi palengvejusi ir kartu palaimingejusi
lasvegiete
2009 01 02, 20:33
QUOTE(zhydelka @ 2009 01 02, 02:09) as kai suzinojau, kad pastojau (man 13 savaiciu dabar) tai kazkaip pati nustojau valgyti. sveriu 2 kg maziau nei pries nestuma ir gydytoja del to labai gyre  . valgau po mazai, kelis kartus per diena ir daugiausia darzoves, vaisius, varske, kiausinius. pats organizmas to praso. jauciuosi palengvejusi ir kartu palaimingejusi  As esu apvalaina, niekad apetitu nesiskundzianti moteris. Bet va jau 9sav kaip  ir kilogramai vien tik tirpsta. Specialiai nieko nedarau, nesidietinu, tiesiog absoliuciai praradau nora valgyti. Valgau per prievarta, kad nors kazkas i burna patektu ir nepakenkciau maziukui. Man yra pasislykstejimas maistu, o ypac saldumynais. Ziuresiu kaip toliau nestumas keis mano poziuri i maista, kad tik nebutu taip, kad po visisko apetito nebuvimo uzpuls didziuliai alkio priepoliai
|
|