Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada netekome pirmojo dantuko?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
Belty
Mano berniokui 6metai (sueina uz 3dieneliu)- tai dar visi kaip ikalti dantys stovi.
Kai paskaiciau, kad kitu jau nuo 4.5m. pradejo kristi...
Hmm...kazin nuo ko priklauso, kad vieniem taip anksti, kitiem zymiai veliau?
Gal berniukam veliau?
delfinarija
mano mergaitei pirmas iskrito 5metu dabar jei 6 metai ,tai jau keturis naujus turi penktas kliba bigsmile.gif
-Radė
dkrytei pirmas dantukas iškrito 4m.8mėn. netrukus ir dar vienas, bet jau daugiau nei mėnuo nauji nepasirodo g.gif rodėmės gydytojai, nieko negalėjo pasakyt, tik galva pakraipė, kad dar nematyti dantukų ir kad anksti iškrito, bet čia paskaičius, tai atrodo, kad ne mano vienai mergaitei anksti dantukai krenta schmoll.gif bet kodėl nedygsta g.gif
JDA
nurimau as cia pasiskaicius jusu dantuku istorijas, nes vakar mano suneliui 4.5m iskrito pirmas dantukas as jau galvojau eit pas gyd, bet dabar turbut neiskosiu, ko nera smile.gif
Rasma
Dukrytei išdygo nuolatinis krūminukas ir užvakar atradau naujai išdygusį pirmąjį nuolatinį dantuką apačioje, o va senasis pieninis, net nežada kristi schmoll.gif ir vietos naujajam dantukui neduoda blink.gif Dukrelei jau 6 metai ir 3 mėnesiai, o visi pieniniai dantukai stiprūs, baltučiai, gražučiai bigsmile.gif Eisim pas dantukų gyd., turbūt reiks traukti... verysad.gif
myma
Maniškiui dabar yra 5metai ir 8mėn tai jau nebeturim vieno dantuko apačioje ir šalia jau kliba kitas ax.gif

o neteko papraščiausiu būdu, kad tikras pacanas doh.gif tas dantukas jau gerokai klibėjo, tai darželyje su draugu susitumdė ir dantukas iškrito doh.gif tai gerai, kad neprarijo, auklėtoja sakė, kad greit išspjovė, oi tie bernai cool.gif
Sensuelle
o kaip jusu vaikuciai eina pas dantista? g.gif nes savajai kai pasakau kad reikes nueit tai verkti pradeda nors dar niekada nera buvusi.jau 5.3m bet dar visi dantys savo vietose net neysivaizduoju kaip ji reaguos kai prades klibet doh.gif kokia buvo jusu vaikuciu reakcija kai pradejo klibet pirmasis dantukas?
gaga*
pas mus pelyte pirma karta atkeliavo kai dukrai buvo 7m . velai pradejo augti- velai ir krenta
karavela
Sveikos mamytes,mano vyresniajam 5.4 m. Musu dantukai net nezada klibeti,o vaikas laukia,nes draugas darzelyje jau dvieju pienisku neturi,o dar ir girias kad pinigeliu uz tai gavo!
arden
mano vyrukui tik dabar iškrito apačioj 2, o viršuj kaip įkalti dar. mums labai vėlai dygt dantys pradėjo, tai gal nuo to ir keitimąsis priklauso g.gif
Endži
maniskiui spali suejo 7 metai, bet dantis nekrito, tik lapkricio men pradejo klibeti, o kiti nauji jau pradejo augti apacioj, tai teko eit pas dantista, kad juo israuti, nes nauji kreivai pradejo augti doh.gif
Vitaliux 31
Pas mano vaiką dantukų fėja apsilankė likus 1mėn.iki 6 gimtadienio,o dabar jau 3 bigsmile.gif neturim
karavela
Sveikutes,mano vyresniajam 5 metai ir 4 men buvo kai dantukai klibeti pradejo-2 iskarto!Taip klibejo 1.5 men ir net nesiruose kristi.kai pamaciau ,kad jau naujas dygsta teko klibancius traukt!O koks jis dabar patenkintas kad nauji dantukai su ``karunom`` auga! bigsmile.gif
gobsiukas
kazi ar gal dabar pradet klibet nes berniukas sako truputi skauda (matyt jautrus) dabar jam beveik penki be keliu dienu?
rutast
Mums tai pradėjo pirmasis dantukas klibėti šešerių su puse smile.gif
Nikolete
Oi kaip gerai, kad radau sita tema bigsmile.gif Vakar praradom pirmaji dantuka (5m4men), galvojau, kad per anksti, bet skaitau tema, kad visai normaliai. Tik naujo dar nematyti lens.gif Man kazkaip atrodo, kad dar tas dantukas galejo pagyventi burnytej, bet vaikas kazkokia virve per dantis pratrauke ir jaucia, kad kliba doh.gif O is dantuku fejos tai norejo uzsiprasyti zaislo, bet issiderejom, kad uzteks saldainio, nes gi krize ir fejoms biggrin.gif
ūlkyte
sveikos 4u.gif
mane sende toks sokas istiko doh.gif
pas dukra jau isdygo apacioj dantukas, o senas beveik net nekliba, ji pati net nepastebejo schmoll.gif net nezinau ka daryt, vaikas isterijoj, neduoda net paziuret normalei unsure.gif reiks tartis kazkaip ir vest pas gydytoja. mergaitei 5 metukai.
Aushrinė
Pirmasis dantukas sūnui iškrito 4,5 m rolleyes.gif ... Dabar mums 6m.4mėn - apačioje jau 2 nuolatinius "karūnuotus " biggrin.gif turim, ir 3 "laisvas" vietas naujiems dantukams 4u.gif
mama_Carina
Prisiminus kaip neteko sunus pirmo dantuko, tai juokas ima biggrin.gif
Sedejo viena diena uz stalo, kazka valge ir kaip pasoko!"Mama, dantis man juda!"
Tai as apziuejau, kad jis vos laikosi, net nepastebejom to anksciau. Sakau, kad gerai butu ji istraukt iki nakties, kad paskui jei iskris nakti, kad neuzspringtu. Tai visa diena sedejo su veidroziu rankoje ir trauke ta savo danti. Vakare istrauke thumbup.gif ir visai nebijojo. Sunui buvo 6 m. ir 1 menuo.
dominyka3
QUOTE(ūlkyte @ 2009 02 21, 19:20)
sveikos 4u.gif
mane  sende toks sokas istiko doh.gif
pas dukra jau isdygo apacioj dantukas, o senas beveik net nekliba, ji pati net nepastebejo schmoll.gif  net nezinau ka daryt, vaikas isterijoj, neduoda net paziuret normalei  unsure.gif  reiks tartis kazkaip ir vest pas gydytoja. mergaitei 5 metukai.
*

Nėra čia ko isterikuoti rolleyes.gif Maniškis kelias dienas skundėsi, kad kažkas jo dantukams, lyg skauda, pasižiūriu, o ten jau 2 dantukai išdygę, nors nei vienas dar neiškritęs, tai nuėjom pas dantistą, liepė jam stumdyti tuos neiškritusius dantukus su liežuviu pastoviai, ir kai šie iškrito naujieji po truputį atsistatė į savo vietas thumbup.gif . tada jam buvo 5 metai, dabar jau jam 6 metai ir3mėn. ir jau neturi 6 dantų, tose vietose visi nauji
biggrin.gif
Danielitaa
na ir as siandien pasiemu savoisdikeli is darzelio o jis man ir sako kad va dantukas skauda kazkaip jam,davai ziureti kas ten nutiko o tas musu priekinis dantukas kliba jau,mums tik 4,5 tai galvojau anksti g.gif bet va paskaiciau mamyciu nuomones tai ir lengviau atsikvepiau,pasirodo visaip buna su tom dantu fejom ax.gif tik mano tai jaudinasi kaip cia be dantuko eis i darzeli ir kada paskui ta pelyte kita atnes dantuka
Kleckutė
Mes pirmojo dantuko netekome neperseniausiai. Dukrai dabar yra 5 metai ir 8 mėn. ir 29d. Tačiau klibėti pradėjo prieš gerą mėnesį. Ir vietoj iškritusio jau auga naujas dantukas, be to šalia kliba ir antrasis.
Kaip iškrito dantukas, tai dukra jį pasidėjo po pagalve, kad dantukų fėja atneštų pinigėlį už dantuką. Ir kaip ryte atsikėlė ir rado pinigėlį labai apsidžiaugė.
cvetocik
pirmas dantukas iskrito birzeli, bet naujo dar net nesimato g.gif
Saulyte DD
QUOTE(Nikolete @ 2009 02 20, 16:09)
Oi kaip gerai, kad radau sita tema  bigsmile.gif Vakar praradom pirmaji dantuka (5m4men), galvojau, kad per anksti, bet skaitau tema, kad visai normaliai. Tik naujo dar nematyti  lens.gif Man kazkaip atrodo, kad dar tas dantukas galejo pagyventi burnytej, bet vaikas kazkokia virve per dantis pratrauke ir jaucia, kad kliba  doh.gif O is dantuku fejos tai norejo uzsiprasyti zaislo, bet issiderejom, kad uzteks saldainio, nes gi krize ir fejoms  biggrin.gif
*

Mes irgi vakar "praradom" pirmą dantuką lotuliukas.gif blush2.gif . Mama tikrai padėjo lotuliukas.gif . Prieš pora savaičių iš pykčio įkando į striukę ir dantukas ėmė judėti. Vakar dar pakalbėjome, kad reikia būtinai judinti, sukioti. O po valandėlės papasakojau, kad su siūlu reikia traukti, sako sūnelis, kad siūlą užriščiau, aš kaip "rišau" tik .... lotuliukas.gif lotuliukas.gif(nusprendžiau, kad geriau greitai, netikėtai ir veiksmingai ir išroviau, net nesuprato) Ir neliko. Pelytė naktį buvo atbėgusi, 5 litukus už dantuką paliko. Sakome, kad sesei atneštų, nes jau 8 mėnesiai, o nė nematyti dantukų pirmų blink.gif

Bet ir aš kažkaip išsigandau, kad gal dar anksti buvo, nes labai ilgas dantukas išsitraukė unsure.gif
fiesta2
Mums 5 su puse bet kol kas nekliba dantukai, o bijau,kai tai prasides bus problemos, nes labai bijo smile.gif
sause
Mums praeitą savaitę labai netikėtai iškrito pirmas dantukas. Vaikinas pasijuto jau labai didelis didis.gif
Paranormali
Mano dickiui pirmas dantis iskrito 6.7m, o va maziui 4m ir 7 men doh.gif Jau neturim dvieju, ale jau isdygo labai greit kazkaip. Per naujus iskrito, o nauji jau isdyge g.gif
AiGyRo
Mano pupai jau 5.7 men ir dar turime visus tijiuosi kad iki rudens dar issaugosime nes vasara eisime i vestuves bus pamergyte .Na tai kazkaip norisi buti grazioms blush2.gif
Leilla
manajam jau 5m ir 7 mėn bet net nesimato,kad ruoštųsi kristi g.gif šiaip vėlai pirmasis dantukas išdygo tik 9 su puse mėnesio tai gal ir kris vėlai g.gif
medison
Berniukui kažkaip anksti gal sakyčiau,5 metai ir mėnuo g.gif
Lakštingala
Mano bernuzeliui pirmas dantis pradejo klibeti 6,3 metu smile.gif
JOLITUKAS
Pirmi 2 dantukai iškrito 6 metų, dabar - 6.5 m, bet daugiau nė vienas nekliba (labai jau sunkus tas dantukų byrėjimo metas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif )
merlina
Dukrytei pirmasis dantukas iškrito prieš 2sav. 6,5 metuku, paskutinei iš grupės biggrin.gif Tai kai iš krito buvo be galo laiminga bigsmile.gif Bet taip keistai tas naujas dantukas auga į vidų, kaži čia nieko blogo g.gif Po truputį kasdien dantuką masažuojam
twins2
turiu dvynius, mums 5m. sunus dar su visais dantim, o dukra jau 4m, pamete pirma danti, o db jau neturi 2 virsuj, apacioj 1 kliba, o virsuj dar du i pabaiga eina, tai va ne kas, silpni dantys.
azen
pirmas iskrito kazkur 5m ir 9men. po poros dienu jau radom virsunele naujo. o praejus poarai menesiu ir antras iskrito, o po juo jau ir naujo virsunele taip pat yra bigsmile.gif
aby dantys iskrito savaime patys.
po pagalve nedejau, pasidejau i dezute.
ingridukas
Maniskis neteko iskart keturiu priekiniu,nes juos issimuse.nebuvo ne dvieju metuku.
Leilla
maniskiui uzvakar pirmasis dantukas iskrito , tai cia 6 metukai ir beveik du menesiukai biggrin.gif
salomejaxx
mums iskrito 5,5 m. du dantukai apacioje priekiniai (tie kurie pirmieji ir isdygo). turejome juos israuti, nes apacioje jau matesi nauji. o kiek streso buvo help.gif , konsultavomes su seneliais, uzrisom siula ir vis tampom, o tie dantys dar gana tviratai laikesi, tada tevelis sukaupes visa drasa gerai truktelejo ir pavyko lotuliukas.gif
Tasira
Maniskiui pirmasis ir kol kas vienintelis iskrito 5.9men. Tai buvo pries pusantros savaites, o vakar jau pamatem naujo virsunele bigsmile.gif
miix
Mano vaikinas pats issitrauke klibanti dantuka savo 6-ojo gimtadienio proga thumbup.gif . Pelyte uz tai po pagalve pinigeliu paliko bigsmile.gif
~MILENA~
Mums siandien pirmas iskrito, 6 metai 5 men.
Calmness
6 metų,iškart du dantukai iškrito
ugne77
pirmasis iškrito 5 m. , pot iš karto ir kitas iškrito, abu kartu praktiškai, o va šiandiena kankiname ir trečiajį, nes jau ir šis ruošiasi kristi rolleyes.gif
jekaterina.s
QUOTE(ingridukas @ 2009 10 02, 16:09)
Maniskis neteko iskart keturiu priekiniu,nes juos issimuse.nebuvo ne dvieju metuku.
*

vargsas mazylis verysad.gif
Betta
Mums siai dienai 5 metukai ir 4 menesiai,ir kliba du apatiniai dantukai,tikiuosi ryt- poryt pamesim.O sunus taip laukia dantuku fejos,kad net apsakyt sunku...
Sensuelle
Maniskei pirmasis dantukas iskrito pries pat 6-aji gimtadieni.Dabar ruosiasi krist dar 3 is karto wub.gif Vos laikosi o isimit neduoda o ir pati bijo doh.gif O kaip jusu vaikuciam pavyko isimti dantukus??????Ar patys issieme ar jus padejote o gal pas dantista vedet kad istrauktu g.gif Butu idomu suzinoti ax.gif Pasidalinkit savo patirtimi blush2.gif
-Neužmirštuolė-
Mano sūnui pirmasis dantukas iškrito 6 metų ir 2 mėnesių, po mėnesio antras. Beje pirmieji iškrito tie, kurie pirmieji ir išdygo.
fleita
Maniškei 4m ir 10 mėn, iškrito pirmas dantukas, po poros dienų pamatėme naujo dantuko viršūnėlę mirksiukas.gif , atrodo šalia ir kitas klibėti pradeda.
Sanita
Pirmasis 5,8 men iskrito ax.gif
Mamytes, o pas jusu vaikucius ateina dantuku fejos (ar pelytes) pasiimti dantuko??? blush2.gif 4u.gif
Siren@
Maniskei jau 6m ir 2 men nekliba dar nei vienas dantukas schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.