Būtų labai naudinga, jei pasidalintumėt, kokias priemones naudojate, kad išliktumėt gražios, ir kiek jos veiksmingos. Pvz., įvairūs stangrinamieji kremai, kremai nuo strijų. Taip pat ir kitos priemonės, kurios man dar net į galvą nešovė  . Redaguota administracijos Labai išsami vienos dalyvės apibendrinta informacija iš šios temos. QUOTE(slitka @ 2009 09 18, 15:44) na as irgi paieskose vienintelio ir nepakartojamo kremo savo pilvukui, perskaiciau visa temyte, tikrai pastebejau yra is ko rinktis, bet padariau siokia tokia suvestine, deja, kai kuriu gaminiu kainu nesuzinojau, gal kas susidomes ir gal kam pravers:) populiariausi sie trys kremukai: 1. Avent firmos , kaina nuo 55 lt 2.COCOA BUTTER MOISTURISING STICK Drėkinamasis kūno priežiūros pieštukas su kakavos sviestu (75 ml) ir kiti body shop sviestiniai kremukai 3. Frey Oil aliejus (parduodams vaistineje, kaina pigiau nei Avent firmo produktu) ir kiti produktai: Sebamed aliejus; Pregnacare kremas , jo sudėtyje yra: Nakvišos aliejus bei natūralūs medetkos ir alijošiaus ekstraktai - raminantys ir apsaugantys besitempiančią odą. D-pantenolis ir vitaminas C reikalingi kolageno, kuris būtinas odos elastingumui ir stangrumui, gamybai. Vitaminas E maitinantis ir saugantis odos dermos sluoksnį. Reguliariai naudojamas Pregnacare kremas padeda išlaikyti lygią, švelnią ir stangrią odą. kaina apie 36 lt BEPANTHEN kremas :Sausos, šiurkščios, įtrūkusios odos priežiūrai. Smulkiems odos pažeidimams (nedideliems nudegimams arba įbrėžimams) gydyti, odos sudirginimui (po radioterapijos, fototerapijos arba ultravioletinio švitinimo), išbėrimui nuo vystyklų šalinti, lėtinei opai ir praguloms, išeinamosios angos įtrūkimui gydyti, persodintos odos priežiūrai.Gimdos kaklelio gleivinės pažeidimui gydyti.Jei daroma pertrauka ar nutraukiamas gydymas kortikosteroidais.Krūtų priežiūrai žindymo metu (skausmingų arba įtrūkusių spenelių priežiūrai). kaina api 15 lt Chicco Mamma Donna kremas - nezinau kur galima nusipirkt, lygtais galima uzsisakyt internetu, kaino nezinau Elancyl Galenic geras kvapas, gerai geriasi, maloniai tepasi, taupus - indelio užtenka 14-16 dienų). 70 lt rusu gamybos "Aromatika" firmos aliejuka nuo striju, jis 100% is zoleliu, ypac tinka alergiskoms ir jautrioms nestukems. "Eurovaistineje" kainuoja iki 20 Lt. kremas Weleda, su naturaliais aliejais, jo sudetyje parinda sudaro migdolu aliejus,jojobos, kveiciu gemalu, vit E, arnikos ekstraktai ir tt. oda ilgai issilaiko aksomine svelni, nors reik ilgai imasazuoti, parduodamas eurovaistineje krema Abena - neradau informacijos, bet forumietes si krema naudoja Original ATOK - apie si irgi nieko doro nesuzinojau, bet naudojamas  Jeanne Piaubert "Vergeturyl Creme" galima nuspirkti Kristianoj, kaina netoli 200 lt Kremas nuo strijų FREZYDERM PREVENSTRIA - Kremo sudėtyje yra specialių natūralių odos elastingumą saugančių medžiagų; ekstrakto iš jūros dumblių nuo uolėtų Bretanės krantų, kuris sergi elastiną jungiamajame audinyje, aktyvina odos kvėpavimo funkciją ir taip padidina odos atsparumą. Riebalų rūgščių derinys, esantis kremo sudėtyje, palankiai veikia nusilpusią odą, skatina vandens apykaitą joje ir apsaugo nuo išsausėjimo. Minkštinamieji esteriai, iš avokado ekstrakto išskiriamas skvalenas prisideda prie odos sekrecijos ir ją drėkinančių medžiagų išsaugojimo. Kremas praturtintas CM gliukanu, kuris neleidžia silpti odos imuninei funkcijai, prarasti jai drėgmės ir tamprumo. Kremas patikrintas dermatologų. Norint, kad nesusidarytų strijų, kremą reikia pradėti tepti trečią nėštumo mėnesį ir naudoti dar 23 mėnesius po gimdymo, taip pat staiga netekus ar priaugus svorio, intensyviai sportuojant, ilgai vartojant kortikosteroidus, pakitus hormonų pusiausvyrai ar mitybai. kaina apie 50 lt, vaikiskas jonhson aliejukas aliejukas HIPP, nuo strijų. Sudėtis kaip daugumoje brangių aliejukų nuo strijų, o kaina kažkur apie 13 Lt. galima nuspirkti Rimi, vaikiškų prekių skyrelyje Kvapas neerzinantis, neaštrus. Kremas nuo strijų VICHY ANTI - STRECH MARK CREAM - kainas apie 100 lt kremas apsaugo odą nuo strijų atsiradimo ir jas mažina. Kremo nuo strijų sudėtyje veikia aktyvūs ingredientai: Silikonas, Azijos Centela, Hidrocsiprolinas - restruktūrizuoja audinius, Glicerolis- drėkina, Agurklės aliejus - maitina ir regeneruoja, Taukmedis - švelnina ir maitina odą. Kremas sutvirtina epidermį, oda tampa elastingesnė ir lygesnė. Naujų strijų nebeatsiranda, o esamos sumažėja. Kremas lengvos tekstūros, puikiai susigeria; Tinka naudoti nuo pirmųjų nėštumo mėnesių; PERCUTALFA- yra drėkinantis kremas kūnui, kurio sudėtyje yra labiausiai odai reikalingų medžiagų: vaisių ir polinesočiųjų riebiųjų rūgščių. Šis kremas padeda išvengti strijų nėštumo, brendimo ir ryškaus svorio kitimo laikotarpiais. Percutalfa sumažina jau atsiradusias strijas, kol jos dar yra rausvos spalvos ir nesurandėjusios. parduodamas vaistinese, kaina- apie 80 lt; MATERN PROGRAM Kūno želė nuo strijų 200 ml - kaina iki 70 lt, , MATERN PROGRAM Kūno aliejus nuo strijų 50 ml - 60lt, nepastebejau kur galima nusipirkti, bet per tinklapi www.pigu.lt, bet tikriausiai ir musu parduotuvese galima rasti Palmers masažo losjonas nuo strijų Masažo losjonas nuo strijų padeda apsaugoti ir sumažinti odos iplyšimus . Speciali kakavos sviesto, vitamino E, elasteno ir kolageno kombinacija drėkina odą, padėdama susigrąžinti natūralų odos elastingumą ir drėgnumą. Labai gerai įsigeriantis, viso kūno losjonas, panaikina odos sausumą, kuris yra susijęs su besitempiančia oda tiek nėštumo, tiek svorio metimo metu. Naikina net įsisenėjusias strijas. 250 ml. kaina 40 lt radau per platintojus http://www.palmerskosmetika.lttai tiek, gal kas dar papildys:)
Visa nestuma tepliojausi Lorealio kremu nuo striju... Rezultatas...... - sedyne ir krutine nusetos strijomis...  ech...
Per pirma nestuma naudojau Frey Oil aliejuka, rezultatas: krutine dryzuota, o pilvas ir slaunis visai nieko  Bandziau Avent, Vichi kremus - tiesiog nepatiko Per si netuma zadu pabandyti Pregnacare tepaliuka  Kvapas visai nieko, kaip pats kremukas dar nezinau.
Jolanta:)
2005 05 24, 10:26
Sveikos, būsimos mamytės  Aš nuo pat nėštumo pradžios, t.y. nuo tada, kai sužinojau  , naudojau Avon spec. kremą nuo strijų. Nežinau, ar kremas padėjo, ar kad svorio ne per daugiausiai priaugau, bet tikrai jokių naujų strijų, nors mano oda linkus trūkinėti (nuo paauglystės greito svorio kitimo turiu kelias išlikusias žymes  )
giedraja
2005 05 24, 11:11
Aš irgi jau maždaug savaitę tepuosi Avon želė nuo strijų. Kol kas efekto dar nematyti, iki gimdymo liko 4 mėnesiai, bet tikiuosi, kad padės  . Girdėjau apie šią priemonę išties gerų atsiliepimų. Bent jau esamas strijas naudojusioms tikrai sumažino.
Editulia
2005 05 24, 11:43
Aš naudojau kremą Avent Indulgent Body Cream, na nežinau ar jis toks jau geras, ar čia kaip, bet strijų nėra.  Nors per nėštumą priaugau 22 kilogramus  Man tai jis labai fainas ir kvapas malonus, ir susigeria gerai, ir oda būna švelni.
QUOTE(AJ_Lt @ 2005 05 24, 10:00) Per si netuma zadu pabandyti Pregnacare tepaliuka  Kvapas visai nieko, kaip pats kremukas dar nezinau. Geriau nebandyk - tepliojasi kaip "snarglys" (sorry, uz išisireiškimą  , visiškai į odą neįsigeria. Spalva - įtartinai žalsvai gelsva. Kaina - apie 35 lt, o užteko man jo tik 5 dienom  Vienintelis išskirtinis efektas, ko neturėjo nei viena mano vartota priemonė - išsitepus jaučiamas "gnaibantis" šaltukas. Šiuo metu vartoji AVENT aliejuką nuo strijų - tikrai labai nebloga priemonė. Visų pirma lengva užsipurkšti, nereikia "terlioti" kaip kremo, kol įsigeria. Blizgesio nelieka po kelių minučių, porų neužkemša. Labai smagu buvo juo purkštis šaltesniu metų laiku - kai pvz. prieš einant miegoti taip nesinorėdavo teptis šaltu kremu. Kaina už tokio pačio poveikio AVENT kremą didesnė 10 lt, bet mano manymu tikrai verta pirkti. Rezultatai kol kas neblogi - jau priaugta apie 16 kg ir į trečią trimestrą įžengta be mažiausios strijytės  Aišku, netvirtinu, kad vien dėl AVENT
QUOTE(Vasila @ 2005 05 23, 14:53) Būtų labai naudinga, jei pasidalintumėt, kokias priemones naudojate, kad išliktumėt gražios, ir kiek jos veiksmingos. Pvz., įvairūs stangrinamieji kremai, kremai nuo strijų. Taip pat ir kitos priemonės, kurios man dar net į galvą nešovė  . As kai buvau neščia naudojau Avent kremą nuo strijų ir pas mane viskas  nė vieno ruoželio. Bet aš nemanau, kad tai vien kremo poveikis, kadangi daug kas priklauso nuo odos tipo, jeigu oda neelastingatepkit kuo norit, nors ir pačiais brangiausiais krekais jų vis tiek atsiras. Taip pat rekomenduočiau kremu nuo strijų tepti ir kokį mėnesį po gimdymo, bet tik pilvą kol jis susitrauks. Nes daug kam per nėštumą nebūna, o po gimdymo visą pilvą išvagoja.
svetima
2005 05 29, 07:09
Pirmą nėštumą niekuom ypatingu netepiau ir nei vienos strijos Bet aip sakant-tada dar buvau jauna ir graži, o dabar tai tik graži Todėl intensyviai tepliojuosi-tokiu Sebamed aliejum ir da Avent kremu nuo strijų-šitas tai man super Na, už kelių savaičių gimdymas, tai kol kas jokių strijų, nors gal jos ir vėliau išlenda Po teisybei-gėda džiunglėms, bet nežinau kaip jos atrodo  Nu bet lyg nieko įtartino kol kas nematau...
Mašinytė
2005 05 29, 11:43
Naudoju Avent krema probleminem vietom ir Jonsons aliejuka kitoms (kojoms ir rankoms). Tai ipusejus 8 menesiui pastebejau strijas ant papu ir klubu sonu. Devinta menesi tos strijos laaaabai padidejo, ju padaugejo, atsirado ir ant slaunu. Manau ne kremuose esme, o zmoguje. Mano mama irgi turi striju po gimdymu. Be to as normaliai sustorejau  . Taigi neturiu ko kaltinti  .
Siracusa
2005 07 01, 10:48
na, as nuo pat pradzios tepuosi Avon kremu. kol kas tf tfu tfu ne vienos strijos.  bet kremukas eina i pabaiga, o dabartiniame kataloge nera to kremo nzn is kur reiks gaut
Visa nestuma naudojau Avent krema, siandien isigijau Avon, nes anas baigesi. Striju kol kas neturiu tfu tfu tfu, iki gimdymo liko 1.5 men. Siaip Avent kvapas pradzioj patiko, bet i gala tai nosi suraukus tepdavausi, matyt atsibodo.
As nusipirkau kosmetikos pardej kazkokios negirdetos bulgariskos firmos Rubela krema nuo striju nescioms "Deba". Tepu karta i diena, kol kas ramu- striju nera
Aš irgi esu pirkusi DEBA. Tiktai, kad mano kremas ne bulgarisškas, o šveicariškas. Man truputi riebokas - rankos po trynimo sunkiai nusiplauna.
o sakykite nuo kelintos  savaitės reikėtų pradėti teptis
spyglis2
2005 07 04, 08:58
sveikos man irgi tas pats klausimas iskilo, nuo kada teptis tais kremais. ko tai itariu reikia oradeti dabar, nes ziauriai krutine dideja ir vyras sako, kad striju pradmenis ant krutines jau dabar matyti. tai kaip ir persigandau. ar nieko, jei taip anksti teptis pradesiu? mano mazylis pilvuke 
"Per anksti" nebūna. O jei jau dabar matosi strijos, tai... jų nebeišvengsi. Tokia jau tavo odos struktūra. Viskas priklauso nuo odos elastingumo. Galima tik šiek tiek pagelbėti. Naudok kremukus, aliejukus (skirtus nuo strijų ar tuos, kurie drėkina), pasimankštink ( spec partimai krūtinei), apsipylinėt šaltu dūšu.
drugelis.
2005 07 04, 10:41
QUOTE(Sheba @ 2005 05 25, 15:05) Geriau nebandyk - tepliojasi kaip "snarglys" (sorry, uz išisireiškimą  , visiškai į odą neįsigeria. Spalva - įtartinai žalsvai gelsva. Kaina - apie 35 lt, o užteko man jo tik 5 dienom  Vienintelis išskirtinis efektas, ko neturėjo nei viena mano vartota priemonė - išsitepus jaučiamas "gnaibantis" šaltukas. Šiuo metu vartoji AVENT aliejuką nuo strijų - tikrai labai nebloga priemonė. Visų pirma lengva užsipurkšti, nereikia "terlioti" kaip kremo, kol įsigeria. Blizgesio nelieka po kelių minučių, porų neužkemša. Labai smagu buvo juo purkštis šaltesniu metų laiku - kai pvz. prieš einant miegoti taip nesinorėdavo teptis šaltu kremu. Kaina už tokio pačio poveikio AVENT kremą didesnė 10 lt, bet mano manymu tikrai verta pirkti. Rezultatai kol kas neblogi - jau priaugta apie 16 kg ir į trečią trimestrą įžengta be mažiausios strijytės  Aišku, netvirtinu, kad vien dėl AVENT  Visiškai nepritariu. Naudoju "Pregnacare" nuo 12 savaitės, strijų kol kas nesimato. Man jo užtenka apie 1,5 mėn. Gal tu jo tepiai "be proto", kad tik 5 dienom užteko? Ir jei jau tiek išnaudojai per 5 dienas, tai tikrai tikiu, kad į odą nesigėrė, kai užtepi vos ne 1 cm. Dėl spalvos - tikrai normali, eilinio kremo spalva... Man tai jis
Eimante
2005 07 09, 11:04
Laba visom Nezinau ar pataikysiu sitoj temoj paklaust, bet niekur panasios neradau  arba busiu is tu, kurios iesko iesko ir neranda  vakar parasiau grozio skyrely, bet ten niekam neidomu  as cia ne apie kremukus, bet apie depiliatorius, elektrinius ir ju naudojima nestumo metu. Man vakar iskilo toks klausimas: ar galiu as juo naudotis nestumo metu? Siaip tai as ji naudoju ir kojom ir bikinio sriciai. Jeigu del skausmo tai nieko, nes as jo nejauciu. Man kaip tik kaip masazas  tik va beda kad jie labai garsiai burzgia...Nu zinokit gi visi vienodai, draugas nupirko man nauja Braun, nes jam senukas mano Philips nepatiko del burzgimo garso  o pasirodo, kad ir tas naujas taip paciai garsiai varo  Tai as susigalvojau tokia beda, ar tas garsas nekenks leliui, nu vistiek jau depiliuojant slaunis ar bikini zona...  As isivaizduoju, kaip kvailai gal skamba sitas klausimas  sorry, nu bet kad man neramu ir tiek. Gal ir nesamone, bet idomu, kaip jum atrodo, nes as vis dar naudotis juo dabar  nedristu...
agotele+
2005 07 09, 17:55
[quote=Eimante,2005 07 09, 12:04] Laba visom Nezinau ar pataikysiu sitoj temoj paklaust, bet niekur panasios neradau  arba busiu is tu, kurios iesko iesko ir neranda  vakar parasiau grozio skyrely, bet ten niekam neidomu  as cia ne apie kremukus, bet apie depiliatorius, elektrinius ir ju naudojima nestumo metu. Man vakar iskilo toks klausimas: ar galiu as juo naudotis nestumo metu? Siaip tai as ji naudoju ir kojom ir bikinio sriciai. Jeigu del skausmo tai nieko, nes as jo nejauciu. Man kaip tik kaip masazas  tik va beda kad jie labai garsiai burzgia...Nu zinokit gi visi vienodai, Oi tikrai net nezinau ka tau patarti.  bet as atsisakiau depiliatoriaus, nusprendziau panaudoti kremuka  aisku tai ne tas pats, bet vis geriau negu nieko, juk nevaiksciosi apzelusiomis kojomis  Man paciai vyras neleido naudotis depiliatoriumi,sako, kad jei man skauda tai ir maziukui skauda, o jis tikriausiai irgi girdi nemalonius garsus to depiliatoriaus. Ir dar beto elektra prie pat jo. Tai is manes depiliatoriu ateme  Nors gal teisingai ir padare
mazhulia
2005 07 10, 08:30
QUOTE(Eziuke @ 2005 07 05, 11:42) Tushka, as suprantu, bet bendrai ar kremai nepakenks kudikiui? Jug siokia-tokia chemija  na nuo striju dauguma kremu yra gaminami specialiai nesciosioms. Taciau stipresni, su receptais parduodami turi tokia vaistu sudeti, kurios nesciosios negali vartoti. QUOTE(Eimante @ 2005 07 09, 11:04) Laba visom Nezinau ar pataikysiu sitoj temoj paklaust, bet niekur panasios neradau  arba busiu is tu, kurios iesko iesko ir neranda  vakar parasiau grozio skyrely, bet ten niekam neidomu  as cia ne apie kremukus, bet apie depiliatorius, elektrinius ir ju naudojima nestumo metu. Man vakar iskilo toks klausimas: ar galiu as juo naudotis nestumo metu? Siaip tai as ji naudoju ir kojom ir bikinio sriciai. Jeigu del skausmo tai nieko, nes as jo nejauciu. Man kaip tik kaip masazas  tik va beda kad jie labai garsiai burzgia...Nu zinokit gi visi vienodai, draugas nupirko man nauja Braun, nes jam senukas mano Philips nepatiko del burzgimo garso  o pasirodo, kad ir tas naujas taip paciai garsiai varo  Tai as susigalvojau tokia beda, ar tas garsas nekenks leliui, nu vistiek jau depiliuojant slaunis ar bikini zona...  As isivaizduoju, kaip kvailai gal skamba sitas klausimas  sorry, nu bet kad man neramu ir tiek. Gal ir nesamone, bet idomu, kaip jum atrodo, nes as vis dar naudotis juo dabar  nedristu...  aisku kad galima naudotis jei tik tau skausmas neerzina. Juk turi nusidepiliuoti ir susitvarkyti, neauginsi plauku  As vis vasku depiliuojuosi viska pas kosmetologe, o tai irgi ne maziau skauda
As naudoju Johnsons Baby aliejuka, kuri tepu pilvo, krutines, slaunu srityse, zodziu problematiskiausiose vietose. Pasitepu kiekviena karta islindus is duso ir pastebejau, kad jei kokia diena nepatepu, pilvukas pasidaro siurkstus ir sausas. Todel stengiuose drekinti kasdien. Esu jau 8 men. nescia, bet kol kas jokiu striju neatsirado.
Sveikutes, na mano pilvelio oda taip pat pradejo sauseti, bet as patepu arba drekinamuoju kremuku arba vaikams skirtu aliejuku. Paskutiniais menesiais nusipirksiu nestukems skirta krema nuo striju, nors nelabai tikiu, kad pades. Mano vyro sesuo nuo trecio menesio tepesi avent kremuku tris kartus per diena, bet pilvas vis tiek siaubingai atrode ir jau praejo 5 menesiai kai pagimde, taciau vaizdelis ne koks  Manau, kad vis delto striju atsiradima tik is dalies lemia kremu naudojimas, o siaip daugiau viskas nuo organizmo priklauso
QUOTE(Eimante @ 2005 07 09, 11:04) as cia ne apie kremukus, bet apie depiliatorius, elektrinius ir ju naudojima nestumo metu. Man vakar iskilo toks klausimas: ar galiu as juo naudotis nestumo metu? Siaip tai as ji naudoju ir kojom ir bikinio sriciai. Jeigu del skausmo tai nieko, nes as jo nejauciu. Man irgi labai aktuali ta tema! Visada dariausi depiliacija vasku salone, bet si karta tiesiog nespejau, ir pasinaudojau kremu Cliven. Ar nepakiankiau vaikui? Galvoju apie tai, kad nusipirkti elekrini depiliatoriu, bet taip pat abejoju, ar galima juos naudoti netumo metu, be to, labai bijau skausmo Kas zino, ar padeda te visi atsaldymai ir masazuotojai?  Stai ir vel as. ka tik nusipirkau Avent alieju. Eurovaistineje uz 44.29  Specialiai paklausiau del kremo, bet man atsake, kad jo tiekiejai negauna jau pora menesiu...
as parasysiu visa teisybe apie epiliatorius. pati ji naudoju, nes pas kosmetologe su vasku brangokai atsieina. bet epiliatoriaus bikinio sriciai nepatartina net nenesciom, nes kenkia kiausidem. taigi tas burzgimas vaikeliui gal ir nieko, bet nestumui ir jusu sveikatai blogai  . tiesa ir pazastim nerekomenduojama, nes ten dirgina limfmazgius.
nebezinau kuo tiket. spec.paklausiau ginekologes musu skyrelyje. ir ji atsake, kad niekam jis nekiankia  nebezinau...
mazhulia
2005 07 14, 05:14
QUOTE(Tomana @ 2005 07 11, 20:19) as parasysiu visa teisybe apie epiliatorius. pati ji naudoju, nes pas kosmetologe su vasku brangokai atsieina. bet epiliatoriaus bikinio sriciai nepatartina net nenesciom, nes kenkia kiausidem. taigi tas burzgimas vaikeliui gal ir nieko, bet nestumui ir jusu sveikatai blogai  . tiesa ir pazastim nerekomenduojama, nes ten dirgina limfmazgius. nemanau, kad epiliatorius kam nors kenkia. Juk tiek laiko merginos epiliuojas, depiliuojas. Jei kenktu epiliatoriu vadinasi k enkia ir depiliavimas vasku- tas pats procesas- raunami plaukai netikiu as tavo pasakymu Tomana nors tu ka
QUOTE(mazhulia @ 2005 07 14, 05:14) nemanau, kad epiliatorius kam nors kenkia. Juk tiek laiko merginos epiliuojas, depiliuojas. Jei kenktu epiliatoriu vadinasi k enkia ir depiliavimas vasku- tas pats procesas- raunami plaukai netikiu as tavo pasakymu Tomana nors tu ka  man aiskino, kad del vibracijos, o ne del rovimo, bet po musu ginekologes atsakymo, as jau nebezinau kuo ir tiketi. patogiau netiketi, tai teks istikruju ir netiketi
spyglis2
2005 07 14, 08:45
sveikos pries savaite kaip tik delfyje buvo straipsnis apie grozio priemones nestumo metu. ten buvo labai aiskiai parasyta, kad kenkia elektriniu budu depiliavimas ir depiliavimas vasku. o kenkia jis del skausmo. kaip man paskui pasidomejus placiau paie tai buvo paaiskinta, nesciojai negalima kenteti (cia apie skausma kalba), atseit tokiu atveju susitraukineja gimda ir yra didesne tikimybe persileisti. na, kazkaip panasiai. aisku, daug kas nepaiso siu patarimu, bet gal vertetu tuos kelis menesius pasikankinti su peiliukais ir paprastu depiliaciniu kremu
Bonda, respect! o man tai tikrai problema  ką daryti? elektroepiliatorius - vibracija. vaškas - skausmas. kremai - chemija. o peiliuku negaliu, nes ir taip esu plaukuota, o jei skusiuos, būsiu visai gauruota, kaip meška  O į pliažą tai norisi, ir šiaip su sijonu vaukščiuoti...
Rasytee
2006 01 24, 21:24
sveikutes mamytes
norejau paklaust jusu ar nestukes gali darytis visas proceduras, tokias kaip vakuuminis masazas,depiliacija ir t.t????
Simpatiaska
2006 01 31, 13:52
QUOTE(bonda @ 2005 07 04, 15:00) ar tepsi, ar netepsi - jei oda linkusi i ta trukinejima, nera tokia elastinga - bus tu striju  Netiesa........jei ir oda neelastinga vis tiek reikia tepti kremuku.............strijos nebus nors tokios riskios. Man Avent buvo per silpnas kremukas, jauciasi odos tempimas, kai nusupirkau PREGNACARE....tempimo jausmas isnyko..nors istikrujiu sunku ji itrinti..kartais nervia kai reikia laukti kai isigers i oda. Bet po to kremuko labai svelni oda.Ir manau jis ilgiau veikia negu Avent. Bet tai tik mano nuomone. Man labai patinka kaip greit isigeria AVENT. Naudojiu ji kai tik reikia labai skubiai apsirenkti pvz.ryte..O pregnacare vakare kai turiu daug laiko...
laiminga_mamyte
2006 02 10, 00:12
QUOTE(Jolanta:) @ 2005 05 24, 10:26) Sveikos, būsimos mamytės  Aš nuo pat nėštumo pradžios, t.y. nuo tada, kai sužinojau  , naudojau Avon spec. kremą nuo strijų. Nežinau, ar kremas padėjo, ar kad svorio ne per daugiausiai priaugau, bet tikrai jokių naujų strijų, nors mano oda linkus trūkinėti (nuo paauglystės greito svorio kitimo turiu kelias išlikusias žymes  ) Patarčiau nesitikėti iš avon kažko stebuklingo.Ten daugiau pasakų,nei veiksmingumo.pati dar turiu to kremo - naudingumo koeficientas - nulis sveikų.Čia anksčiau bandžiau - ant krūtinės taip pat nuo dydžio kitimo atsirado,tai vat,dabar tu  ,tai tikrai reiktų mesti tą avon į šalį ir pasidairyt  tinkamesnio kremo. Papildyta:QUOTE(Simpatiaska @ 2006 01 31, 13:52) Man Avent buvo per silpnas kremukas, jauciasi odos tempimas, kai nusupirkau PREGNACARE....tempimo jausmas isnyko..nors istikrujiu sunku ji itrinti..kartais nervia kai reikia laukti kai isigers i oda. Bet po to kremuko labai svelni oda.Ir manau jis ilgiau veikia negu Avent. Bet tai tik mano nuomone. Man labai patinka kaip greit isigeria AVENT. Naudojiu ji kai tik reikia labai skubiai apsirenkti pvz.ryte..O pregnacare vakare kai turiu daug laiko...  Va ir aš pregnacare pirksiu.Daug gero apie jį prisiskaičiau.Aš kolkas kaskart po dušo išsitepu Johnsons baby aliejuku,labai suminkština odą,bet kad pilvelį labai tempia,o aš vis neprisiruošiu įsigyti to kremo nuo strijų  Teks prisiverst ir žygiuot į vaistinę
Mėnulio duktė
2006 02 11, 10:58
Kai pati dar nebuvau nescia, ieskojau kremuko nuo striju savo nesciai draugei. Pasitaike sazininga kosmetologe ir pasake, kad is tikruju NE KA TIE KREMUKAI PADEDA...  Arba tavo oda elastinga ir pati atsistatys, arba ne....  As tada ja patikejau... Kai pati pastojau, jokiu specialiu priemoniu iki siol nenaudoju (matyt, man pasiseke, nes mano oda elastinga  ) Tik kaskart po duso issitepu iprastu kremu/losjonu kunui, kuriuo tepdavausi ir nebudama  Savo oda saugoju nuo paauglystes - visada po duso pasitepu kremuku, kazkada naudojau Jonsons aliejuka - irgi geras efektas. O veida prausiu Nivea prausikliu ir pasitepu dieniu/naktiniu Nivea kremuku. Gerbiu Nivea - niekad neapvile. O plaukuciams labiausiai patinka rusiskas sampunas is serijos "Sekrety babushki Agafji" (zoleliu pagrindu, apie 4 Lt). Fantastiskas sampunas, tik reikia parinkti tinkamiausia tavo plaukams. Ir kvepia skaniai. Dabar man rupi rasti tinkamiausia kremuka speneliams ir vaikeliui, kuriu prireiks pagimdzius....  Cia merginos kalbejo apie depiliatorius ir pan..... na, as nezinau, kiek jis gali pakenkti, ypac, jeigu kai kurioms neskauda? As visuomet naudojuos tik Gillette peiliukais ir specialia zele moterims Satin Care, ir vargo nezinau.  O tie visi depiliatoriai, kremai, pleistrai - brrrrrrrrrr, kaip skauda!!!!!!!!! O specialiu masazu ir siaip visokiu proceduru vengiu...  Labai noreciau nuvaziuoti i Druskininkus, pasilepinti sanatorijoje, bet bijau, kad  netinka nei purvo vonios, nei masazo vonios, nei kiti panasus malonumai....  Nebent praverstu muzikos terapija.  Ka jus galvojate apie tai?
šilauogė
2006 02 14, 21:24
labutes del kremu nezinau - neka galiu pasakyti, pati tepuosi iprastu drekinamuoju, niezulio kokio nejauciu (gal dar ne laikas), oda linkus sauseti, tai petepi kuom nors, kas pagal kvapa ir poveiki tinka ir ok (man bent jau) epiliacija ir depiliacija negerai tik del skausmo ir streso, bet as kai ta reikaliuka darausi jau  bene 14 metu... tai skausmo barjeras kaip tai nunykes... susitvarkau ka reikia, ir nesuku sau galvos... bikinio tai jau pati tuoj del savaime suprantau priezasciu nematysiu - eisiu pas kosmetologes depiliuotis, visa kita  nzn  is manes moteriskumo neateme matyt vonios, jacuzzi ir panasus velniai nera gerai  del a) silumos poveikio - atpalaiduoja raumenukus - gimdai ner gerai,  nera gerai sirdziai, nes padaugeja organizme kraujo, ir taip sirduke dirba virsvalandzius, o dar jus jai proceduru... be to sanatorijose be gydytoju neilisit i jokias vonias, o gydytojai pamate pilvus neleis. Geriausia vaikscioti, plaukioti baseine, joga labai gerai...
Mėnulio duktė
2006 02 15, 11:02
Aš irgi nemažai girdėjau linksniuojant bephanten kremuką Tik dar būtų įdomu sužinoti jį naudojusių žindyvių nuomonę. O dėl odos priežiūros išvada būtų tokia - geriausia (ir būtina) savo oda rūpintis dar prieš nėštumą. Tada ir nėštumo metu nekankins nei strijos, nei niežuliai, nei kiti vargai.  Čia kaip ir sportas - juk nepradėsi sportuoti pastojusi, jeigu anksčiau to nedarei. O kremukai nuo strijų gal tik truputį pagerina odos būklę, juk tai ne vaistas, jis neišgydo įtrukusio paodžio.... QUOTE(šilauogė @ 2006 02 14, 22:24) vonios, jacuzzi ir panasus velniai nera gerai  del a) silumos poveikio - atpalaiduoja raumenukus - gimdai ner gerai,  nera gerai sirdziai, nes padaugeja organizme kraujo, ir taip sirduke dirba virsvalandzius, o dar jus jai proceduru... Tikra tiesa! Mane irgi gydytoja perspėjo, kad vengčiau gulėti vonioje, verčiau praustis po dušu, nes šiluma veikia gimdą. O mano gimda ir taip yra pernelyg dirgli, dažnai sukietėja...  Ačiū Dievui, kad esu nėščia žiemą, nes vasarą būtų tikra kančia dėl karščio...
Aš naudojau italų firmos chicco kremą Mamma Donna pilvui nuo strijų, kojoms nuo venų išputimo ir krutinei, apsaugo spenelius, ypač pirmom maitinimo dienom ir patogu , kad jo nereikia nuplauti prieš maitinant. Zirafos sese rašo, kad jie neišgydo įtrukusio paodžio. Tai aš pradėjau naudoti nuo 7 nėštumo mėn, tada oda tampa elastinga ir oda neįtruks, o jeigu pradėti naudoti po gimdymo, kai jau yra strijos, tai aišku nepadės. Man jie padėjo, neliko jokių pėdsakų. Tiubeliai dideli, viso nesunaudojau, jeigu kam reikia, atiduočiau nebrangiai.
kristute.u
2006 02 27, 15:22
Gal galetumet patarti? Po pirmu nestumu likau nuseta strijomis ypac pilvas po bamba, jokiu kremu nenaudojau  . Dabar vel laukiuosi ir suku galva ar reikia nusipirkti koki kremuka, kad dar blogiau nebutu, ar neverta leisti pinigu?
Mėnulio duktė
2006 02 27, 17:26
Bet kokiu atveju pinigus verta leisti PRIEŠ atsirandant bėdai, o ne PO TO. Tau vertėtų jau dabar tepti odą (ir ne tik pilvuko) kremu arba aliejumi - kas labiau patinka.  Trumpai tariant, visada po maudynių reikia išsitepti kremuku. O tos strijos......... Jeigu bus, tai bus. Aš netikiu, kad yra stebuklingų kremų nuo strijų. Paklausk kosmetologės - ji tą patį pasakys....
laiminga_mamyte
2006 02 27, 18:51
QUOTE(zirafos sese @ 2006 02 27, 17:26) Bet kokiu atveju pinigus verta leisti PRIEŠ atsirandant bėdai, o ne PO TO. Tau vertėtų jau dabar tepti odą (ir ne tik pilvuko) kremu arba aliejumi - kas labiau patinka.  Trumpai tariant, visada po maudynių reikia išsitepti kremuku. O tos strijos......... Jeigu bus, tai bus. Aš netikiu, kad yra stebuklingų kremų nuo strijų. Paklausk kosmetologės - ji tą patį pasakys....  pritariu  aš po maudynių visuomet išsiteplioju aliejum visą kūną.Ir kojas ir rankas,ir krūtinę,pilvą,sėdimąją....
Mėnulio duktė
2006 02 27, 20:29
Aš šiuo metu esu pasinešusi ant šilko!  Patinka visos priemonės su šilku: dušo želė ir pan. Tik va, kremukas kūnui kažkoks keistas pasitaikė - be galo sunku išsitepti, tiek vargo reikia, o juk dabar nelengva su tuo pilvūzu.... Toks patrauklus pasirodė, LAURA VANDINI, su šilku, kvepiantis, RIMI pardoškėj už 13 Lt pirkau. Kai išsitepi po vonios, kūnas dar ir visą kitą dieną kvepia........  Bet kažkaip sunkiai įsigeria tas kremukas, reikia trinti trinti trinti....  o aš, bliamba, dar iš karto du nusipirkau....
Sveikos Iš savo patirties (atrodo, kad jau senos  ) dėl kremukų nuo strijų - tai iš tikrųjų, strijų atsiradimas priklauso nuo organizmo (daug lemia paveldimumas), o kremukai tik padeda, kad tos strijos nebūtų tokios gilios ir ryškios. Aš pati pradėjau tepliotis nuo 5 mėn berods Chicco Mamma Donna kremuku, tai žinokit  Iki šiol pamenu, kad toks švelnus neįkyrus kvapas, bet svarbiausia - odą taip sutangrino, kad ant šlaunų celiulitas ryškaii sumažėjo  Iki nėštumo pabaigos sunaudojau 1 ar 1,5 tūbelės (jo kaina apie 50Lt, kiekis nemažas, gal 400 ml?) tai dar po gimdymo likusį išsitepliojau. Strijos neturiu nė vienos, bet ir mano mama neturi po dviejų gimdymų. Bet tas kremas, vis galvoju jo dar kartą nusipirkt profilaktiškai (yra ir po gimdymo skirtas sumažinti esamoms strijoms), nes nu labai geri prisiminimai, niekada neturėjau tokios stangrios odos, kaip tepliodamasi tuo kremuku
Esemesas
2006 03 01, 11:20
Ir aš manau, kad daug kas nuo organizmo priklauso (ypač dėl strijų). Vienos nuo 4 mėnesio "sutrūkinėja", o kitos po kelis vaikučius pagimdo ir nei vienos neturi. Kai aš paklausiau pirmaisiais mėnesiais savo akušerės, ką daryt dėl strijų, ji sako, o ką jums jau reikia kokio kremo, atsirado strijų? Sakau ne, bet mano draugė labai daug turi... O ji man - o kodėl jūs manote, kad ir jūs turėsite? Bet profilaktiškai aš vis viena naudoju - kad paskui gailėtis netektų, kad nieko nedariau  Nusipirkau Avent, jau antrą pakuotę tuoj pradėsiu (man kasdien tepantis apie 2 mėn jo užteko), ir kol kas atrodo (beldžiu į stalą), kad saugo jis mano pilvuką
Ksandrija
2006 03 05, 14:33
Aš naudojau Locobase Repair. Nežinau, ar čia tas kremas, ar mano oda tokia , bet nesutrūkinėjo, kaip man daktarė aiškino, kad tame kreme yra lipidų, kurie didina odos elastingumą, tai manau, kad ir kremas padėjo
Skraiduole
2006 03 08, 23:26
aš tai manau, kad argumentas, kad jei oda linkusi į strijas, tai jos ir atsiras, tėra tik savęs pateisinimas. Paauglystėje staigiai išaugus man atsirado strijų ant kojų, todėl nėštumo metu labai bijojau, kad vėl turėsiu šitą baisumą. Taigi, dėl tos priežasties persiskaičiau labai daug informacijos apie kremus nuo strijų, ir pradėjau juos naudoti nuo 12 savaitės, kai dar net pilvo nesimatė. Kremais tepdavausi minimum 2 kartus per dieną, atlikdama tiksliai nurodytus judesius - t.y. pilvą tepdavau tik pagal laikrodžio rodyklę abiem rankomis, jei masažuodavau per centrą, o po to apimdavau pilvą abiem rankom iš apačios ir tarsi keldavau jį aukštyn, bet ne per pilvo centrą, o per pakraštį. Na, tarsi pieščiau ratą su rankomis nuo apačios į viršų. Šlaunis tepdavau iš apačios į viršų, o krūtis irgi iš apačios į viršų analogiškai, kaip ir pilvą. Nesuprantu, kaip kai kurioms kremų užtenka mėnesiams. Man ilgiausiai užtekdavo 16 dienų. Specialiai skaičiuodavau, kokio kremo kokiam laikotarpiui užtenka. Mano patirtis buvo tokia: Vichy kremas (l. patiko, tik kvapas specifinis, gali ir erzinti, bet man gal šiek tiek per brangiai kainavo) - indelio užteko 10 dienų. Elancyl Galenic (labiausiai patikęs kremas, ties juo ir apsistojau, labai geras kvapas, gerai geriasi, maloniai tepasi, taupus - indelio užtekdavo 14-16 dienų). Avent (nelabai patiko kvapas, ir labai staigiai susigerdavo, todėl buvo visai netaupus, ir nors kaina mažesnė, indelio užteko tik 5 dienoms, be to, oda vis tiek ėmė šerpetoti, ir bijojau, kad darbas nenueitų šuniui ant uodegos, nes tepiau šiuo kremu gal kokį aštuntą nėštumo mėnesį, kai jau pilvas buvo ohoho). Frei oil - na, čia gal toms, kas mėgsta būti riebios aliejuotos, man nepatinka, tai ir ties šiuo kremu neapsistojau. Loreal - paaiškėjo, kad netinka nėščioms kaip prevencija, o turėtų būti naudojamas jau atsiradusių strijų šalinimui, todėl naudojimą nutraukiau po dviejų dienų. Rezultatas - neturiu nei vienos strijos, įgytos nėštumo metu. Viena trumputė strija ant krūties atsirado, kai dukrytei buvo du mėnesiai, ir jau buvau nustojusi teptis su kremu nuo strijų. Mano kūno oda labai sausa, manau, kad tik dėl sistemingo ir reguliaraus kremo nuo strijų naudojimo dėka man pavyko jų išvengti. Todėl siūlau visoms nėštukėms neapgaudinėti savęs kalbomis, kad jei jau oda linkusi, tai niekas nepadės. Padeda, ir dar kaip! Svarbu netingėti ir negalvoti, kad va, pasitepiau vienu miligramu kremo, ir jau savo darbą atlikau. Reikia didesnių pastangų. O be to, manau, kad reikia laikytis principo, kad jei jos ir atsiras, tai mano sąžinė bus švari, kad padariau VISKĄ, kas nuo manęs priklauso, kad jų išvengčiau. Sėkmės!
sirsyte
2006 03 19, 10:32
QUOTE(Vasila @ 2005 05 23, 16:53) Būtų labai naudinga, jei pasidalintumėt, kokias priemones naudojate, kad išliktumėt gražios, ir kiek jos veiksmingos. Pvz., įvairūs stangrinamieji kremai, kremai nuo strijų. Taip pat ir kitos priemonės, kurios man dar net į galvą nešovė  . gal tai tik sutapimas, bet kol naudojausi avon kremu, tai problemų neturėjau. pakeitus kremą - plyšo papai.
laiminga_mamyte
2006 03 19, 10:55
O aš iš avono naudos jokios nemačiau. Nei prieš nėštumą,nei jo metu. Išvis mano nuomuonė apie avon ne kokia.
na ir as pasisakysiu apie kremus nuo striju. as naudojau ir avon, ir avent, ir dar kazkoki. bet jokio rezultato tai nedave. ir cia tikrai ne ismislas ar saves pateisinimas, kad oda linkusi i strijas.(cia kazkuri sake, kad tik save taip teisinam). visu pirma issiaiskinkit, kas per daiktas tos strijos. jokie kremai nepasiekia to sluoksnio, kur sutrukineja. kremai, gali tik padeti, kad strijos butu mazesnes ar greiciau isbluktu. aisku, kremai gali jums padeti su savo sazine  nors jausite ,kad viska isbandet ir padaret, kad to isvengtumet
laiminga_mamyte
2006 03 22, 19:46
Kadangi pas mane jau atsirado strijų ant krūtinės,tai aš iš to pykčio nebėgau ir nepirkau spec.kremuko.Naudoju ir toliau johnsons aliejuką. O jeigu daugumoje knygų yra rašoma,kad strijos yra paveldima bėda,tai nuo to mielosios tikrai niekur nepabėgsim.Galim palengvint tą reikalą,bet pabėgt... vargu.
Skraiduole
2006 03 23, 07:55
ir visgi aš manau, kad nenaudojant kremų norima tik pateisinti savo tingumą. Mano oda LINKUSI į strijas, turiu aš jų nuo paauglystės pilna ant kojų, bet nėštumo metu nei vienos neatsirado, nes, kaip ir sakiau jau čia, viską dariau reguliariai ir su gerų žinomų firmų kremais, kurių efektyvumas patikrintas. Be to,kaip ir minėjau, kremai BŪTINAI turi būti prevenciniai, skirti nėščiosioms, o ne tokie, kurie naudojami jau atsiradusioms strijoms šalinti (tiek Avent, tiek Lorealio būtent tokie), ir naudot juos reikia reguliariai, ir tepti ne bet kaip, o būtent konkrečiais judesiais, kurių tepimo instrukcijos pridėtos prie kremų (jau vien iš Lorealio instrukcijos matosi, kad tai kremas neskirtas nėščioms) Na, bet čia jūsų reikalas, naudotis jais, ar nesinaudot. Kai aš ieškojau informacijos apie kremus, jos čia nebuvo, todėl dabar jau pati turėdama patirtį nusprendžiau pasidalinti su jumis, o jau naudositės, ar ne jau ne mano reikalas, nes ne aš būsiu su strijomis  Sėkmės
|
|