Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar jūsų išrinktas vardas patiko kitiems?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
burbuliukas:)
Norejau suzinoti, kokia buvo aplinkiniu nuomone del jusu isrinkto vardo vaikui. Palaike, nieko nesake ar stojo piestu? smile.gif
sena niekšė
koks skirtumas patiko ar nepatiko -- negi pervadinsit dabar?
Aisku nepervadinsim, bet idomu, ar buvo tokiu, kurie labai priestaravo? g.gif
*GAILĖ*
buvo buvo... bet čia jų problemos. visiems neįtiksi
bucka
vardelis visiems patiko thumbup.gif o is tikruju man tai nerupi - svarbiausia man ir Mb jis grazus. kai bobules, mamos, tetos turejo vaiku, jos jiems rinko vardus, kurie joms patinka. taigi turejo progu "pasireiksti". dabar kaip sakoma jau musu eile atejo blush2.gif
Tai zinoma. Bet pas mus buvo tokiu, kurie siule savo variantus ir sake: "tik neduokit sito vardo". doh.gif
Isila
a koks jų reikalas? Nedaviau vaikui kokio durno, neištariamo vardo ar raidžių kratinio. Bandė siūlyt kitus variantus, bet griežtai nukirtom - ne, bus toks ir viskas.
sena niekšė
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 07 09, 07:53)
Tai zinoma. Bet pas mus buvo tokiu, kurie siule savo variantus ir sake: "tik neduokit sito vardo".  doh.gif
*

aš tai kol laukiausi, ir kai visi klausinėjo "tai kokį vardą duosi" tai tylėjau šikną suraukus. paskelbiau tik tada, kai jau pavadinau. dėl to neišgirdau jokių "vadink taip, nevadink taip". aišku, buvo nusivylusių, nepatenkintų, bet tai jau ne mano bėdos.
Svarbiausia, kad tevams mielas ir ne per daug imantrus. Buna tevu, kad duoda vardus vaikams tokius keistus ir serialinius tik is mandrumo. doh.gif
Sidabrinė
Patiko ir labai biggrin.gif Negirdejau kokiu nepatinka ar nevadint taip ax.gif
Ypac mano tevams ir uosviams patiko bigsmile.gif
Akutore
Dukros vardas patinka visiemas
O vat pirmojo is dvynuku varda, mano mociute, labai iskreipia, vadina ji Rikiu. Mane tas tiesa sakant siutina, nemegstu sutrumpinimu, ypac graziu vardu...
QUOTE(Akutore @ 2008 07 17, 18:46)
Dukros vardas patinka visiemas
O vat pirmojo is dvynuku varda, mano mociute, labai iskreipia, vadina ji Rikiu. Mane tas tiesa sakant siutina, nemegstu sutrumpinimu, ypac graziu vardu...

*

Idomus jusu vardas - Rijucis. 4u.gif
stebukliuke
Buvo labai prieštaringų nuomonių, bet manau, nereikia tų nuomonių pernelyg klausyti, ypač, jei jos motyvuotos tik kažkieno skoniu. Aišku, jeigu būtų tokia situacija kaip... na, vieni pažįstami norėjo sūnų pavadinti Helmintu, kol aš jiems išaiškinau, kad helmintas reiškia kirminas doh.gif doh.gif doh.gif Tai vat, esant argumentuotiems prieštaravimams - įsiklausyčiau, bet tai vienintelė sąlyga - argumentai.
Lahja
As net nezinau,patiko jiems,ar ne...svarbu mums grazus buvo
QUOTE(stebukliuke @ 2008 07 19, 16:16)
Buvo labai prieštaringų nuomonių, bet manau, nereikia tų nuomonių pernelyg klausyti, ypač, jei jos motyvuotos tik kažkieno skoniu. Aišku, jeigu būtų tokia situacija kaip... na, vieni pažįstami norėjo sūnų pavadinti Helmintu, kol aš jiems išaiškinau, kad helmintas reiškia kirminas doh.gif  doh.gif  doh.gif  Tai vat, esant argumentuotiems prieštaravimams - įsiklausyčiau, bet tai vienintelė sąlyga - argumentai.
*

Na man vardo reiksme irgi turejo itakos. Geriau, kai reiksme normali. biggrin.gif
Bertute
smile.gif o mes tai niekam per daug dar nesigiriam kokį vardą planuojam, nes prieš tai kai tik sugalvodavom - pasigiriam, tai ir prisiklausom replikų... verysad.gif Kažkaip mane tai jos labai veikia, nenoriu, kad mano vaiko vardą už akių kas aptarinėtų. g.gif
SD
Dėl vardų niekada neklausiau niekieno patarimų ir stengiausi net galimų variantų neišduot, kad negirdėčiau replikų. Šiaip vaikų vardai neįmantrūs, tad ir komentarų nebuvo ax.gif Tik MB močiutei pasakius, kad dukrytę pavadinom Saule, ši po ilgos pauzės atsakė: "Koks keistas vardas, niekada negirdėjau, kad taip vaiką pavadintų. Galėjot ir kitą sugalvot..." doh.gif biggrin.gif Bet neimu į galvą irnesakyk.gif Nors vėliau ji dar geriau "suskėlė" - sako, sugalvojau pagaliau jai vardą lotuliukas.gif Saulė nešventas vardas, tai pakrikštysit ir bus Monikutė lotuliukas.gif
QUOTE(Bertute @ 2008 07 22, 15:03)
smile.gif o mes tai niekam per daug dar nesigiriam kokį vardą planuojam, nes prieš tai kai tik sugalvodavom - pasigiriam, tai ir prisiklausom replikų...  verysad.gif Kažkaip mane tai jos labai veikia, nenoriu, kad mano vaiko vardą už akių kas aptarinėtų. g.gif
*

Man tai irgi nesmagu budavo, kai apkalbedavo tiek varda, tiek tevus, kurie toki varda dave. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Sweet Dreams @ 2008 07 24, 02:08)
Dėl vardų niekada neklausiau niekieno patarimų ir stengiausi net galimų variantų neišduot, kad negirdėčiau replikų. Šiaip vaikų vardai neįmantrūs, tad ir komentarų nebuvo ax.gif Tik MB močiutei pasakius, kad dukrytę pavadinom Saule, ši po ilgos pauzės atsakė: "Koks keistas vardas, niekada negirdėjau, kad taip vaiką pavadintų. Galėjot ir kitą sugalvot..."  doh.gif  biggrin.gif Bet neimu į galvą irnesakyk.gif Nors vėliau ji dar geriau "suskėlė" -  sako, sugalvojau pagaliau jai vardą lotuliukas.gif Saulė nešventas vardas, tai pakrikštysit ir bus Monikutė lotuliukas.gif
*

"Pavaro" jusu mociute... biggrin.gif 4u.gif
Erkesta
Ne visiems patiko schmoll.gif Bet aš nelabai ir klausinėju kodėl? kaip? kas? irnesakyk.gif
pareplikuoja: "koks keistas", "oi koks sunkus" ir t.t. ir dar su tokiom veido išraiškom... doh.gif bet čia vyresnės kartos, jaunimas visi labai giria wub.gif

Močiutėm užrašėm iš pradžių, dabar jau išmoko ir atsimena 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Bertute @ 2008 07 22, 16:03)
smile.gif o mes tai niekam per daug dar nesigiriam kokį vardą planuojam, nes prieš tai kai tik sugalvodavom - pasigiriam, tai ir prisiklausom replikų...  verysad.gif Kažkaip mane tai jos labai veikia, nenoriu, kad mano vaiko vardą už akių kas aptarinėtų. g.gif
*

man irgi taip buvo.. bet kad ir kokį išrinksi, visitek aptarinės 4u.gif

mes kadangi nežinojom ką turėsim, tai ir vardo nerinkom rolleyes.gif o jei ką sugalvodavom tai tik tarpusavy pašnekėdavom. Kai vaikutis buvo 2 savaičių nuvažiavom ir gimimo liudijimą išsiėmėm. Ir pasibaigė visos diskusijos - teko pamilti tą vardą ir pirprasti 4u.gif
muminukas
visiems labai patiko: ir bobutėms su diedukais, ir jauniems nail.gif sužino vardą ir sako: Ooo, tai jau Jonines visada galėsit švęsti biggrin.gif tik SM daug kam tas vardas kliūva, visada kaip pavyzdį sako: uždėsim Jonuką ar Petriuką doh.gif
QUOTE(muminukas @ 2008 08 03, 14:51)
visiems labai patiko: ir bobutėms su diedukais, ir jauniems nail.gif sužino vardą ir sako: Ooo, tai jau Jonines visada galėsit švęsti  biggrin.gif tik SM daug kam tas vardas kliūva, visada kaip pavyzdį sako: uždėsim Jonuką ar Petriuką  doh.gif
*

Jeigu as sunu turesiu, tai ir mano Jonas bus. Man tai labai grazus vardas. wub.gif
w.o.w.
mano pacios mociute kai suzinojo kad laukiuos vis norejo kad jos garbei jos arba senelio vardu vaika pavadintumeme blink.gif butu nusipelnius gal ir butumem pavadine taip biggrin.gif o siaip niekam daugiau musu vaiko vardas neuzkliuvo biggrin.gif
QUOTE(w.o.w. @ 2008 08 15, 20:10)
mano pacios mociute kai suzinojo kad laukiuos vis norejo kad jos garbei jos arba senelio vardu vaika pavadintumeme blink.gif butu nusipelnius gal ir butumem pavadine taip biggrin.gif  o siaip niekam daugiau musu vaiko vardas neuzkliuvo biggrin.gif
*

O kuo vardu? ax.gif
Upokšnis
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 07 08, 18:36)
Norejau suzinoti, kokia buvo aplinkiniu nuomone del jusu isrinkto vardo vaikui. Palaike, nieko nesake ar stojo piestu?  smile.gif
*

Vardai vaikų normalūs, lietuviški, bet buvo žmonių, kam netiko blink.gif Pradžioje imdavo pyktis, dabar nekreipiu dėmesio. Man jie gražūs ir taškas wub.gif
Gita_jj
patiko thumbup.gif
Turkish
Sugalvojo pas mus giminėj duoti vardą Kęsmina - patiko tik man biggrin.gif
angliste
o mano, amzina atilsi, mociute, kai suzinojo,kad dukra ketiname pavadinti gabriele, vis deklamavo smagu eilerastuka - juozas, petras ir gabrys, siko puodan visi trys lotuliukas.gif nu, bet mes nuomones nepakeitem
Lars
QUOTE(Erkesta @ 2008 07 29, 00:48)
Ne visiems patiko  schmoll.gif Bet aš nelabai ir klausinėju kodėl? kaip? kas? irnesakyk.gif
pareplikuoja: "koks keistas", "oi koks sunkus" ir t.t. ir dar su tokiom veido išraiškom...  doh.gif  bet čia vyresnės kartos, jaunimas visi labai giria  wub.gif

Močiutėm užrašėm iš pradžių, dabar jau išmoko ir atsimena  4u.gif
Papildyta:
man irgi taip buvo.. bet kad ir kokį išrinksi, visitek aptarinės  4u.gif 

mes kadangi nežinojom ką turėsim, tai ir vardo nerinkom  rolleyes.gif o jei ką sugalvodavom tai tik tarpusavy pašnekėdavom. Kai vaikutis buvo 2 savaičių nuvažiavom ir gimimo liudijimą išsiėmėm. Ir pasibaigė visos diskusijos - teko pamilti tą vardą ir pirprasti  4u.gif
*

O labai sunkus vardas, kad reikėjo užrašyti? Ar Žiogelis vardas, biški nelabai supratau tai atsiprašau smile.gif
ssanta
kai buvo priimtas sprendimas tai visiems patiko, nes nebuvo reikalo ginčytis jau juolab, kad patarimo ir neprašėm
Pitija
A.a. vyro močiutė mūsų dukrelę vietoje Smiltės vadino Smilga, o vieną kartą nuoširdžiai prasitarė: "užgaugs Smiltelė, pasikeis vardą" ir iki savo gyvenimo pabagos vadino užsispyrusi ją krikšto vardu - Marija. Sūnaus vardo ji jau nesužinojo, tikriausiai nuomonė būtų panaši tongue.gif

O šiaip jau, jei vardas nepatinka tetukėms-tetutėms-tetulėms, močiutėms ir šiaip pagyvenusioms kaimynėms, - man yra geras ženklas cool.gif

QUOTE(Pitija @ 2008 09 03, 20:29)
A.a. vyro močiutė mūsų dukrelę vietoje Smiltės vadino Smilga, o vieną kartą nuoširdžiai prasitarė: "užgaugs Smiltelė, pasikeis vardą" ir iki savo gyvenimo pabagos vadino užsispyrusi ją krikšto vardu - Marija. Sūnaus vardo ji jau nesužinojo, tikriausiai nuomonė būtų panaši  tongue.gif

O šiaip jau, jei vardas nepatinka tetukėms-tetutėms-tetulėms, močiutėms ir šiaip pagyvenusioms kaimynėms, - man yra geras ženklas  cool.gif
*

Grazus jusu vaikuciu vardai... 4u.gif wub.gif
Žana B
mes kazkaip ir nesidomejom ar patinka ar ne biggrin.gif
Pitija
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 09 04, 08:45)
Grazus jusu vaikuciu vardai...  4u.gif  wub.gif
*

Ačiū 4u.gif

Aniukes mama
Mano mama tai stojo piestu dėl vardo ir verkė ir pyko, kad tik nevadintume tuo vardu. Sako, vaikui gyvenimą sugadinsim. Rinko visokius vardus, skambinėjo, siūlė, bet nepakeitėm nuomonės. Tai paskui sakė, kad tokiu atveju vaiko vardu nevadins. Ji prisigalvos visokių mažybinių vardelių ir taip bendraus. Anyta irgi nelabai buvo patenkinta vardu. Per daug nieko nesakė, tačiau pareiškė, kad labai nelankstus vardas, klausė, kaip mes ją meiliai vadinsim. O dabar visi patenkinti tuo vardu. Jis aiškus, trumpas, tuo labiau, kad pavardė ilga ir sudėtinga.
MonaLina
biggrin.gif mano mama bandė anūko vardą perdaryt, neva tam tikros raidės būtinos, sėkmę neš ir tt. Kiti prieš traukinį nėjo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 09 05, 20:38)
Mano mama tai stojo piestu dėl vardo ir verkė ir pyko, kad tik nevadintume tuo vardu. Sako, vaikui gyvenimą sugadinsim. Rinko visokius vardus, skambinėjo, siūlė, bet nepakeitėm nuomonės. Tai paskui sakė, kad tokiu atveju vaiko vardu nevadins. Ji prisigalvos visokių mažybinių vardelių ir taip bendraus. Anyta irgi nelabai buvo patenkinta vardu. Per daug nieko nesakė, tačiau pareiškė, kad labai nelankstus vardas, klausė, kaip mes ją meiliai vadinsim. O dabar visi patenkinti tuo vardu. Jis aiškus, trumpas, tuo labiau, kad pavardė ilga ir sudėtinga.
*

betgi Ana toks gražus ir romantiškas vardas wub.gif
Smartmart
Musu dukryciu vardai visiems patiko.
La pluie
Musu su vyru isrinktas vardas suneliui Motiejus is pradziu ne daug kam patiko, visi sake, jog vaikai ji sauks molio Motiejum smile.gif Taciau dabar visi apsiprato su tuo vardu ir sako, jog kitas vardas tam mazam berniukui ir netiktu mirksiukas.gif
Sis vardas ypac nepatinka itin jauniems zmonems, taciau man nelabai tai rupi ax.gif
colka
mano dukrytes vardas Edmilija
tai niekam nepatiko jis,o dabar visi apsiprato ir visiem labai grazus jis...
manau nereikia ziureti i kitu nuomone,jusu vaikutis ir jus jam renkate varduka:)
zarazna
Na jei žmonės mandagūs, tokiu klausimu savo nuomonę pasilaikys sau. O aš jos ir nesiteiravau...
lora2006
Mūsų sūnaus vardas nepatiko mano anytai, bet man į tai nusispjaut. Svarbu mums su vyru gražu. Berniukas vardu Karolis. smile.gif
QUOTE(lora2006 @ 2008 11 26, 12:10)
Mūsų sūnaus vardas nepatiko mano anytai, bet man į tai nusispjaut. Svarbu mums su vyru gražu. Berniukas vardu Karolis.  smile.gif
*

thumbup.gif wub.gif thumbup.gif
agute07
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 18, 17:39)
Musu su vyru isrinktas vardas suneliui Motiejus is pradziu ne daug kam patiko, visi sake, jog vaikai ji sauks molio Motiejum smile.gif  Taciau dabar visi apsiprato su tuo vardu ir  sako, jog kitas vardas tam mazam berniukui ir netiktu mirksiukas.gif 
Sis vardas ypac nepatinka itin jauniems zmonems, taciau man nelabai tai rupi ax.gif
*

Šaunuolė thumbup.gif Šį vardą ir aš buvau išrinkusi,tačiau nušvilpė doh.gif visi, o aš kaip višta doh.gif ir suabejojau, o dabar visas pastangas dėsiu,kad pakeisti,tik nežinau dar ar galima g.gif
QUOTE(agute07 @ 2008 12 03, 03:24)
Šaunuolė thumbup.gif Šį vardą ir aš buvau išrinkusi,tačiau nušvilpė  doh.gif visi, o aš kaip višta doh.gif ir suabejojau, o dabar visas pastangas dėsiu,kad pakeisti,tik nežinau dar ar galima g.gif
*

Man rodos, kad jau nebegalima. Vaikas tik pilnametystes sulaukes gales pats pasikeisti, jeigu nores. g.gif
LokiTana
QUOTE(lora2006 @ 2008 11 26, 14:10)
Mūsų sūnaus vardas nepatiko mano anytai, bet man į tai nusispjaut. Svarbu mums su vyru gražu. Berniukas vardu Karolis.  smile.gif
*

O koki anyta norejo duoti varda, idomu... g.gif

Karolis - man graziai skamba thumbup.gif
Braskyte;)
musu seimoje niekas nepriestaravo,tik vyras truputi gincijosi su manim,norejo pavadinti sunu Simonu. ax.gif
Lantaja
Siųlė mums keletą vardų, ypač senelis bandė vieną "prastumt", bet mes su vyru schmoll.gif nes jau buvom radę mums patinkantį, sutvarkėm gimimo liudijimą ir tik po to visiems pranešėm. Ir man visiškai dzin jei kam nepatinka tongue.gif
VelDan
QUOTE(angliste @ 2008 08 26, 20:40)
juozas, petras ir gabrys, siko puodan visi trys lotuliukas.gif
*

thumbup.gif lotuliukas.gif

Na mes dėl to su vyru ir nesakėm, kokiu vardu sūnų vadinsim, nors jį žinojom dar tada, kai vaikų net neplanavom (tiesiog MB tas vardas buvo gražus ir jis pasakė, kad taip norėtų pavadinti sūnų, man jis tada nelabai koks pasirodė, bet pagalvojau, kad ai kol dar tų vaikų bus, tai ir sutikau, bet va ir išlaukėm, ir man vardas gražus pasidarė).
Kai laukiausi, vienas draugas iš Anglijos buvo atskridęs. Vakarojom kompanijoj, o jis sako - skridau, o šalia manęs buvo mama su kūdikiu, vardu Bernardas. Nu ir prasidėjo: man gražu, man ne, o man kaip šuns vardas skamba doh.gif Tada ir supratau, kad gerai nusprendėm, kad niekam nesakom, o taip gali milijoną kartų persigalvoti. O kai tik gimė, iškart visiems pranešėm ir tada neišgirdom nei vieno blogo žodžio, priešingai, visi gyrė mūsų pasirinkimą.
Šiaip aš pati niekada nekritikuoju vaikučių vardų, bet kartais tėvai tooookius parenka, kad turbūt iš veido išraiškos pasimato, ką galvoji blink.gif
QUOTE(VelDan @ 2008 12 20, 01:25)
thumbup.gif  lotuliukas.gif

Na mes dėl to su vyru ir nesakėm, kokiu vardu sūnų vadinsim, nors jį žinojom dar tada, kai vaikų net neplanavom (tiesiog MB tas vardas buvo gražus ir jis pasakė, kad taip norėtų pavadinti sūnų, man jis tada nelabai koks pasirodė, bet pagalvojau, kad ai kol dar tų vaikų bus, tai ir sutikau, bet va ir išlaukėm, ir man vardas gražus pasidarė).
Kai laukiausi, vienas draugas iš Anglijos buvo atskridęs. Vakarojom kompanijoj, o jis sako - skridau, o šalia manęs buvo mama su kūdikiu, vardu Bernardas. Nu ir prasidėjo: man gražu, man ne, o man kaip šuns vardas skamba  doh.gif Tada ir supratau, kad gerai nusprendėm, kad niekam nesakom, o taip gali milijoną kartų persigalvoti. O kai tik gimė, iškart visiems pranešėm ir tada neišgirdom nei vieno blogo žodžio, priešingai, visi gyrė mūsų pasirinkimą.
Šiaip aš pati niekada nekritikuoju vaikučių vardų, bet kartais tėvai tooookius parenka, kad turbūt iš veido išraiškos pasimato, ką galvoji  blink.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Super vardelis. wub.gif
gyvatėlė
Pas mus jokių prieštaravimų nebuvo, nes mes neskelbėm kokius vardus turime išrinkę. Kiekviena dukrytė prieš ateidama turėjo po kelius variantus, o iškart po gimimo ir gaudavo vardą. Tą, kuris labiau tiko, pažiūrėjus į jų mielus veidelius wub.gif
Visiems linkiu nepasiduoti provokacijoms ir pasilikti savo išrinktus vardus 4u.gif
Jazza
Varduką visiems paskelbėm tik tada, kai jau turėjom gimimo liudijimą rankose. Kad nekiltų nereikalingų diskusijų. Bet, panašu, kad visiems patiko. Sūnelis vardu Vytenis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.