Norejau suzinoti, kokia buvo aplinkiniu nuomone del jusu isrinkto vardo vaikui. Palaike, nieko nesake ar stojo piestu?
koks skirtumas patiko ar nepatiko -- negi pervadinsit dabar?
Aisku nepervadinsim, bet idomu, ar buvo tokiu, kurie labai priestaravo?
buvo buvo... bet čia jų problemos. visiems neįtiksi
vardelis visiems patiko
Tai zinoma. Bet pas mus buvo tokiu, kurie siule savo variantus ir sake: "tik neduokit sito vardo".
a koks jų reikalas? Nedaviau vaikui kokio durno, neištariamo vardo ar raidžių kratinio. Bandė siūlyt kitus variantus, bet griežtai nukirtom - ne, bus toks ir viskas.
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 07 09, 07:53) aš tai kol laukiausi, ir kai visi klausinėjo "tai kokį vardą duosi" tai tylėjau šikną suraukus. paskelbiau tik tada, kai jau pavadinau. dėl to neišgirdau jokių "vadink taip, nevadink taip". aišku, buvo nusivylusių, nepatenkintų, bet tai jau ne mano bėdos.
Svarbiausia, kad tevams mielas ir ne per daug imantrus. Buna tevu, kad duoda vardus vaikams tokius keistus ir serialinius tik is mandrumo.
Patiko ir labai
Ypac mano tevams ir uosviams patiko
Dukros vardas patinka visiemas
O vat pirmojo is dvynuku varda, mano mociute, labai iskreipia, vadina ji Rikiu. Mane tas tiesa sakant siutina, nemegstu sutrumpinimu, ypac graziu vardu...
Buvo labai prieštaringų nuomonių, bet manau, nereikia tų nuomonių pernelyg klausyti, ypač, jei jos motyvuotos tik kažkieno skoniu. Aišku, jeigu būtų tokia situacija kaip... na, vieni pažįstami norėjo sūnų pavadinti Helmintu, kol aš jiems išaiškinau, kad helmintas reiškia kirminas
As net nezinau,patiko jiems,ar ne...svarbu mums grazus buvo
QUOTE(stebukliuke @ 2008 07 19, 16:16) Buvo labai prieštaringų nuomonių, bet manau, nereikia tų nuomonių pernelyg klausyti, ypač, jei jos motyvuotos tik kažkieno skoniu. Aišku, jeigu būtų tokia situacija kaip... na, vieni pažįstami norėjo sūnų pavadinti Helmintu, kol aš jiems išaiškinau, kad helmintas reiškia kirminas Na man vardo reiksme irgi turejo itakos. Geriau, kai reiksme normali.
Dėl vardų niekada neklausiau niekieno patarimų ir stengiausi net galimų variantų neišduot, kad negirdėčiau replikų. Šiaip vaikų vardai neįmantrūs, tad ir komentarų nebuvo
QUOTE(Bertute @ 2008 07 22, 15:03) Man tai irgi nesmagu budavo, kai apkalbedavo tiek varda, tiek tevus, kurie toki varda dave. Papildyta: QUOTE(Sweet Dreams @ 2008 07 24, 02:08) Dėl vardų niekada neklausiau niekieno patarimų ir stengiausi net galimų variantų neišduot, kad negirdėčiau replikų. Šiaip vaikų vardai neįmantrūs, tad ir komentarų nebuvo "Pavaro" jusu mociute...
Ne visiems patiko
pareplikuoja: "koks keistas", "oi koks sunkus" ir t.t. ir dar su tokiom veido išraiškom... Močiutėm užrašėm iš pradžių, dabar jau išmoko ir atsimena Papildyta: QUOTE(Bertute @ 2008 07 22, 16:03) man irgi taip buvo.. bet kad ir kokį išrinksi, visitek aptarinės mes kadangi nežinojom ką turėsim, tai ir vardo nerinkom
visiems labai patiko: ir bobutėms su diedukais, ir jauniems
QUOTE(muminukas @ 2008 08 03, 14:51) visiems labai patiko: ir bobutėms su diedukais, ir jauniems Jeigu as sunu turesiu, tai ir mano Jonas bus. Man tai labai grazus vardas.
mano pacios mociute kai suzinojo kad laukiuos vis norejo kad jos garbei jos arba senelio vardu vaika pavadintumeme
patiko
Sugalvojo pas mus giminėj duoti vardą Kęsmina - patiko tik man
o mano, amzina atilsi, mociute, kai suzinojo,kad dukra ketiname pavadinti gabriele, vis deklamavo smagu eilerastuka - juozas, petras ir gabrys, siko puodan visi trys
QUOTE(Erkesta @ 2008 07 29, 00:48) Ne visiems patiko pareplikuoja: "koks keistas", "oi koks sunkus" ir t.t. ir dar su tokiom veido išraiškom... Močiutėm užrašėm iš pradžių, dabar jau išmoko ir atsimena Papildyta: man irgi taip buvo.. bet kad ir kokį išrinksi, visitek aptarinės mes kadangi nežinojom ką turėsim, tai ir vardo nerinkom O labai sunkus vardas, kad reikėjo užrašyti? Ar Žiogelis vardas, biški nelabai supratau tai atsiprašau
kai buvo priimtas sprendimas tai visiems patiko, nes nebuvo reikalo ginčytis jau juolab, kad patarimo ir neprašėm
A.a. vyro močiutė mūsų dukrelę vietoje Smiltės vadino Smilga, o vieną kartą nuoširdžiai prasitarė: "užgaugs Smiltelė, pasikeis vardą" ir iki savo gyvenimo pabagos vadino užsispyrusi ją krikšto vardu - Marija. Sūnaus vardo ji jau nesužinojo, tikriausiai nuomonė būtų panaši
O šiaip jau, jei vardas nepatinka tetukėms-tetutėms-tetulėms, močiutėms ir šiaip pagyvenusioms kaimynėms, - man yra geras ženklas QUOTE(Pitija @ 2008 09 03, 20:29) A.a. vyro močiutė mūsų dukrelę vietoje Smiltės vadino Smilga, o vieną kartą nuoširdžiai prasitarė: "užgaugs Smiltelė, pasikeis vardą" ir iki savo gyvenimo pabagos vadino užsispyrusi ją krikšto vardu - Marija. Sūnaus vardo ji jau nesužinojo, tikriausiai nuomonė būtų panaši O šiaip jau, jei vardas nepatinka tetukėms-tetutėms-tetulėms, močiutėms ir šiaip pagyvenusioms kaimynėms, - man yra geras ženklas Grazus jusu vaikuciu vardai...
mes kazkaip ir nesidomejom ar patinka ar ne
Mano mama tai stojo piestu dėl vardo ir verkė ir pyko, kad tik nevadintume tuo vardu. Sako, vaikui gyvenimą sugadinsim. Rinko visokius vardus, skambinėjo, siūlė, bet nepakeitėm nuomonės. Tai paskui sakė, kad tokiu atveju vaiko vardu nevadins. Ji prisigalvos visokių mažybinių vardelių ir taip bendraus. Anyta irgi nelabai buvo patenkinta vardu. Per daug nieko nesakė, tačiau pareiškė, kad labai nelankstus vardas, klausė, kaip mes ją meiliai vadinsim. O dabar visi patenkinti tuo vardu. Jis aiškus, trumpas, tuo labiau, kad pavardė ilga ir sudėtinga.
Papildyta: QUOTE(Aniukes mama @ 2008 09 05, 20:38) Mano mama tai stojo piestu dėl vardo ir verkė ir pyko, kad tik nevadintume tuo vardu. Sako, vaikui gyvenimą sugadinsim. Rinko visokius vardus, skambinėjo, siūlė, bet nepakeitėm nuomonės. Tai paskui sakė, kad tokiu atveju vaiko vardu nevadins. Ji prisigalvos visokių mažybinių vardelių ir taip bendraus. Anyta irgi nelabai buvo patenkinta vardu. Per daug nieko nesakė, tačiau pareiškė, kad labai nelankstus vardas, klausė, kaip mes ją meiliai vadinsim. O dabar visi patenkinti tuo vardu. Jis aiškus, trumpas, tuo labiau, kad pavardė ilga ir sudėtinga. betgi Ana toks gražus ir romantiškas vardas
Musu dukryciu vardai visiems patiko.
Musu su vyru isrinktas vardas suneliui Motiejus is pradziu ne daug kam patiko, visi sake, jog vaikai ji sauks molio Motiejum
Sis vardas ypac nepatinka itin jauniems zmonems, taciau man nelabai tai rupi
mano dukrytes vardas Edmilija
tai niekam nepatiko jis,o dabar visi apsiprato ir visiem labai grazus jis... manau nereikia ziureti i kitu nuomone,jusu vaikutis ir jus jam renkate varduka:)
Na jei žmonės mandagūs, tokiu klausimu savo nuomonę pasilaikys sau. O aš jos ir nesiteiravau...
Mūsų sūnaus vardas nepatiko mano anytai, bet man į tai nusispjaut. Svarbu mums su vyru gražu. Berniukas vardu Karolis.
QUOTE(JurgaSim @ 2008 11 18, 17:39) Musu su vyru isrinktas vardas suneliui Motiejus is pradziu ne daug kam patiko, visi sake, jog vaikai ji sauks molio Motiejum Sis vardas ypac nepatinka itin jauniems zmonems, taciau man nelabai tai rupi Šaunuolė
musu seimoje niekas nepriestaravo,tik vyras truputi gincijosi su manim,norejo pavadinti sunu Simonu.
Siųlė mums keletą vardų, ypač senelis bandė vieną "prastumt", bet mes su vyru
QUOTE(angliste @ 2008 08 26, 20:40) Na mes dėl to su vyru ir nesakėm, kokiu vardu sūnų vadinsim, nors jį žinojom dar tada, kai vaikų net neplanavom (tiesiog MB tas vardas buvo gražus ir jis pasakė, kad taip norėtų pavadinti sūnų, man jis tada nelabai koks pasirodė, bet pagalvojau, kad ai kol dar tų vaikų bus, tai ir sutikau, bet va ir išlaukėm, ir man vardas gražus pasidarė). Kai laukiausi, vienas draugas iš Anglijos buvo atskridęs. Vakarojom kompanijoj, o jis sako - skridau, o šalia manęs buvo mama su kūdikiu, vardu Bernardas. Nu ir prasidėjo: man gražu, man ne, o man kaip šuns vardas skamba Šiaip aš pati niekada nekritikuoju vaikučių vardų, bet kartais tėvai tooookius parenka, kad turbūt iš veido išraiškos pasimato, ką galvoji QUOTE(VelDan @ 2008 12 20, 01:25) Na mes dėl to su vyru ir nesakėm, kokiu vardu sūnų vadinsim, nors jį žinojom dar tada, kai vaikų net neplanavom (tiesiog MB tas vardas buvo gražus ir jis pasakė, kad taip norėtų pavadinti sūnų, man jis tada nelabai koks pasirodė, bet pagalvojau, kad ai kol dar tų vaikų bus, tai ir sutikau, bet va ir išlaukėm, ir man vardas gražus pasidarė). Kai laukiausi, vienas draugas iš Anglijos buvo atskridęs. Vakarojom kompanijoj, o jis sako - skridau, o šalia manęs buvo mama su kūdikiu, vardu Bernardas. Nu ir prasidėjo: man gražu, man ne, o man kaip šuns vardas skamba Šiaip aš pati niekada nekritikuoju vaikučių vardų, bet kartais tėvai tooookius parenka, kad turbūt iš veido išraiškos pasimato, ką galvoji
Pas mus jokių prieštaravimų nebuvo, nes mes neskelbėm kokius vardus turime išrinkę. Kiekviena dukrytė prieš ateidama turėjo po kelius variantus, o iškart po gimimo ir gaudavo vardą. Tą, kuris labiau tiko, pažiūrėjus į jų mielus veidelius
Visiems linkiu nepasiduoti provokacijoms ir pasilikti savo išrinktus vardus
Varduką visiems paskelbėm tik tada, kai jau turėjom gimimo liudijimą rankose. Kad nekiltų nereikalingų diskusijų. Bet, panašu, kad visiems patiko. Sūnelis vardu Vytenis.
|