as tai kai pirmaji gimdziau, tai buvau susitarus su akusere, o va del antro, tai dar nezinau.
Su pirmuoju nesitariau. gimdymas praėjo sklandžiai ir labai greiti. ir dabar nesitarsiu. manau antras gimdymas bus dar lengvesnis.
As manau, kad tikrai verta susitarti su gydytoju is anksto, nes nezinai koks gydytojas tuo metu budes, kai nuvyksi gimdyti. Nenoreciau atsiduoti likimui ar tiketi sekme, tokiu atveju, tai ne loterija kur galima bandykti dar karta. As tikrai jauciausi saugiau ir del saves ir del vaikuciu, kai zinojau, kad gimdyma priims tas gydytojas su kuriuo esu susitarusi. Pries gimdyma juk su gydytoju sutari gimdymo plana, t.y. ar darysi epidura, ar ne kada darysi ir pan.
del pirmo nesitariau, del antro ir del trecio tariausi.
Visais trim kartais buvau labai patenkinta mediku darbu
as nesitariau
as tariausi ir kitom patarciau tartis, nors kazkiek saugiau. jeigu tau demesio nereikia arba per daug nebent tada nereik tartis. o jeigu kokia jautresne esi, tai geriau apsisaugoti.
O kaip isivaizduojate tartis su gydytoju? Juk nenuvaziuosi siaip i ligonine ir nepradesi visu daktaru ir akuseriu klausinet: Atsiprasau, gal noretumet priimti mano vaika?
turiu jau siuntimą vasario 9 į ligoninę, nes turbūt bus cezaris. Su gydyt nesitariau, bet esu pasiruošus duoti tam, kuris budės.
as tai manau ,kad gimdai vis delto ne kasdien ir paaukoti tukstanti litu vien del savo ir vaiko geroves nera blogai ,juk skausmas gimdymo medtu ir po to nebus toks malonus tai ir noresis ,kad prieziura ir palaikymas jaustusi is daktaru ir kitu aplinkiniu... o jei to nebus tai paskui ir prasideda visokios pogimdymines depresijos ir pan..
QUOTE(Herahedera @ 2009 02 05, 15:56) as tai manau ,kad gimdai vis delto ne kasdien ir paaukoti tukstanti litu vien del savo ir vaiko geroves nera blogai ,juk skausmas gimdymo medtu ir po to nebus toks malonus tai ir noresis ,kad prieziura ir palaikymas jaustusi is daktaru ir kitu aplinkiniu... o jei to nebus tai paskui ir prasideda visokios pogimdymines depresijos ir pan.. pritariu
Su pirmu nesitarariau. Ir buvi viskas OK.
Gimdydama pirmą, nesitariau - nėštumas buvo sklandus, vaikas buvo įsitaisęs žemyn galva, svorio per daug nepriaugau, jokių iš anksto numatytų rizikos faktorių, tad pasitikėjau savimi. Juolab mane prižiūrinti gydytoja gimdymų nepriiminėja, o su nepažįstama tartis nenorėjau. Pagimdžiau, viskas buvo gerai, bet kitą kartą tarsiuosi.
Kodėl? Todėl kad dabar jau žinau gydytoją, pas kurią norėčiau gimdyti - lankysiuos pas ją nuo nėštumo pradžios iki pabaigos. Todėl, kad per mano neilgą gimdymą pasikeitė pamaina - dvi gydytojos ir dvi akušerės. Todėl, kad pirmoji gydytoja galima sakyti privertė mane sutikti su skatinimu, kas pastaruoju metu žiūriu Lietuvos GN yra pasidarę kasdienybe, o antroji lakstė per gimdyklas vos gaudydama kvapą. Na čia taip man "pasisekė", kad tuo metu buvo daug gimdyvių. Todėl, kad tai iš tikrųjų ypatingas įvykis gyvenime ir norisi pačios geriausios, o ne atsitiktinės priežiūros prabėgom. Gaila, kad tai supratau ne prieš gimdymą QUOTE(Herahedera @ 2009 02 05, 16:56) as tai manau ,kad gimdai vis delto ne kasdien ir paaukoti tukstanti litu vien del savo ir vaiko geroves nera blogai ,juk skausmas gimdymo medtu ir po to nebus toks malonus tai ir noresis ,kad prieziura ir palaikymas jaustusi is daktaru ir kitu aplinkiniu... o jei to nebus tai paskui ir prasideda visokios pogimdymines depresijos ir pan.. Nesutinku. Kiekvienas turi atlikti savo darba. Jus eidamos i parduotuve apsipirkti mokat tukstancius,pardavejoms uz tai kad jos dirbat savo darba? Jei gydytoju netenkina alga tegul pasiesko kito darbo. O savo pareigas turi atlikti, cia tik baimes perimtos is bobuciu ir mamu, jei neduosi, tai kanors blogo padarys... Tik tegul pabando neatlikti savo darbo ant ausu pastatysim Turiu pazystamu, kurie dirba gimdymo namuose ir sako ar duosi ar neduosi vis tiek padarys viska ka reikia. Papildyta: QUOTE(VelDan @ 2009 02 06, 20:18) Todėl, kad pirmoji gydytoja galima sakyti privertė mane sutikti su skatinimu, kas pastaruoju metu žiūriu Lietuvos GN yra pasidarę kasdienybe, o antroji lakstė per gimdyklas vos gaudydama kvapą. Na čia taip man "pasisekė", kad tuo metu buvo daug gimdyvių. Todėl, kad tai iš tikrųjų ypatingas įvykis gyvenime ir norisi pačios geriausios, o ne atsitiktinės priežiūros prabėgom. Gaila, kad tai supratau ne prieš gimdymą O manai, kad susitarus su gydytoja, jei bus jos pamaina ir gimdyviu antpludis sulauksi daugiau demesio? Kazin... Papildyta: QUOTE(Herahedera @ 2009 02 05, 16:56) as tai manau ,kad gimdai vis delto ne kasdien ir paaukoti tukstanti litu vien del savo ir vaiko geroves nera blogai ,juk skausmas gimdymo medtu ir po to nebus toks malonus tai ir noresis ,kad prieziura ir palaikymas jaustusi is daktaru ir kitu aplinkiniu... o jei to nebus tai paskui ir prasideda visokios pogimdymines depresijos ir pan.. As paaukoiau ta tukstanti tik tokiu atveju, jei uz mane pagimdytu... Kadangi nori nenori, gimdyti teks paciai tai niekam ir nemokesiu. Nebent po gimdymo, jei neturesiu priekaistu atsilyginsiu simboliskai. O palaikys ir paguos vyras, gydytojai ne tam, kad guostu.
[quote=damora,2009 02 06, 20:54]
Nesutinku. Kiekvienas turi atlikti savo darba. Jus eidamos i parduotuve apsipirkti mokat tukstancius,pardavejoms uz tai kad jos dirbat savo darba? Jei gydytoju netenkina alga tegul pasiesko kito darbo. O savo pareigas turi atlikti, cia tik baimes perimtos is bobuciu ir mamu, jei neduosi, tai kanors blogo padarys... Tik tegul pabando neatlikti savo darbo ant ausu pastatysim I parduotuve as einu beveik kiekviena diena, o gimdau viena ar du kartus per gyvenima, todel manau,kad tokiu dalyku negalima lyginti. Kur pardavejos atsakingumas skenuojant prekes, o kur gydytojos priimant kudiki...
[quote=k_linele,2009 02 06, 22:22]
[quote=damora,2009 02 06, 20:54] Nesutinku. Kiekvienas turi atlikti savo darba. Jus eidamos i parduotuve apsipirkti mokat tukstancius,pardavejoms uz tai kad jos dirbat savo darba? Jei gydytoju netenkina alga tegul pasiesko kito darbo. O savo pareigas turi atlikti, cia tik baimes perimtos is bobuciu ir mamu, jei neduosi, tai kanors blogo padarys... Tik tegul pabando neatlikti savo darbo ant ausu pastatysim I parduotuve as einu beveik kiekviena diena, o gimdau viena ar du kartus per gyvenima, todel manau,kad tokiu dalyku negalima lyginti. Kur pardavejos atsakingumas skenuojant prekes, o kur gydytojos priimant kudiki... [/quote] Na tada kitas pvz., kai pasigauni sloga ar skauda gerkle moki gydytojai tukstancius? Taipogi nezinai i ka gali komplikuotis, gal i koki mirtina pauksciu gripa, plauciu uzdegima, meningita ar dar i kokia zaraza. Tiek vidaus gydytoja tiek ginekologai dirba savo darba jiems tai kasdienybe, cia, o tu jei neturi kur pinigu deti, gali kisti daktarams, dar ir gaisrininkams gali duoti viena, kita tukstanti, o jei kada gaisras kils Papildyta: Tai cia tavo baimes ir prietarai, gydytojai tuo ir naudojas. Kaip neimti pinigu jei duoda... As irgi imciau... QUOTE(damora @ 2009 02 06, 20:54) Nesutinku. Kiekvienas turi atlikti savo darba. Jus eidamos i parduotuve apsipirkti mokat tukstancius,pardavejoms uz tai kad jos dirbat savo darba? Jei gydytoju netenkina alga tegul pasiesko kito darbo. O savo pareigas turi atlikti, cia tik baimes perimtos is bobuciu ir mamu, jei neduosi, tai kanors blogo padarys... Tik tegul pabando neatlikti savo darbo ant ausu pastatysim Turiu pazystamu, kurie dirba gimdymo namuose ir sako ar duosi ar neduosi vis tiek padarys viska ka reikia. Papildyta: O manai, kad susitarus su gydytoja, jei bus jos pamaina ir gimdyviu antpludis sulauksi daugiau demesio? Kazin... Papildyta: As paaukoiau ta tukstanti tik tokiu atveju, jei uz mane pagimdytu... Kadangi nori nenori, gimdyti teks paciai tai niekam ir nemokesiu. Nebent po gimdymo, jei neturesiu priekaistu atsilyginsiu simboliskai. O palaikys ir paguos vyras, gydytojai ne tam, kad guostu. na ir sulyginot na o aš dariau taip...savo daktarės paklausiau ar galiu skambint kai gimdysiu-tai atsakė taip...bet, prieš gimdant nusprendžiau, kad jei tai įvyks naktį ar savaitgalį-tai nekviesiu aš jos (baisiai ja nepatogu)...o kadangi įvyko jos darbo metu-tai vyras paskambino, kad nusileistų į antrą aukštą QUOTE(damora @ 2009 02 06, 19:05) Na tada kitas pvz., kai pasigauni sloga ar skauda gerkle moki gydytojai tukstancius? Taipogi nezinai i ka gali komplikuotis, gal i koki mirtina pauksciu gripa, plauciu uzdegima, meningita ar dar i kokia zaraza. Tiek vidaus gydytoja tiek ginekologai dirba savo darba jiems tai kasdienybe, cia, o tu jei neturi kur pinigu deti, gali kisti daktarams, dar ir gaisrininkams gali duoti viena, kita tukstanti, o jei kada gaisras kils Papildyta: Tai cia tavo baimes ir prietarai, gydytojai tuo ir naudojas. Kaip neimti pinigu jei duoda... As irgi imciau... QUOTE(damora @ 2009 02 06, 22:05) Na tada kitas pvz., kai pasigauni sloga ar skauda gerkle moki gydytojai tukstancius? Taipogi nezinai i ka gali komplikuotis, gal i koki mirtina pauksciu gripa, plauciu uzdegima, meningita ar dar i kokia zaraza. Tiek vidaus gydytoja tiek ginekologai dirba savo darba jiems tai kasdienybe, cia, o tu jei neturi kur pinigu deti, gali kisti daktarams, dar ir gaisrininkams gali duoti viena, kita tukstanti, o jei kada gaisras kils Papildyta: Tai cia tavo baimes ir prietarai, gydytojai tuo ir naudojas. Kaip neimti pinigu jei duoda... As irgi imciau... Tai taip, jeigu uzsidegtu du namai is karto skirtinguose miesto galuose, tai kisdama gaisrininkui pinigus noreciau, kad jis pirmiau mano nama gesintu QUOTE(k_linele @ 2009 02 07, 00:43) Tai taip, jeigu uzsidegtu du namai is karto skirtinguose miesto galuose, tai kisdama gaisrininkui pinigus noreciau, kad jis pirmiau mano nama gesintu Ne manau, kad viena gydytoja dirba, jei ne ta tai kita, koks skirtumas... QUOTE(k_linele @ 2009 02 06, 20:43) Tai taip, jeigu uzsidegtu du namai is karto skirtinguose miesto galuose, tai kisdama gaisrininkui pinigus noreciau, kad jis pirmiau mano nama gesintu Na,o kita mamyte,tarkim,neturejo pinigeliu tarimuisi su gydytoja,tai dabar tegu kankinasi ir velnias zino,kas jiem nutinka,nes gretimoj palatoj turtingesne mamyte,kuri "paslauga" nusipirko...O juk sitoj situacijoj turetu but lygybe QUOTE(linausius @ 2009 02 07, 00:00) Na,o kita mamyte,tarkim,neturejo pinigeliu tarimuisi su gydytoja,tai dabar tegu kankinasi ir velnias zino,kas jiem nutinka,nes gretimoj palatoj turtingesne mamyte,kuri "paslauga" nusipirko...O juk sitoj situacijoj turetu but lygybe Turetu buti lygybe bet jos nera QUOTE(linausius @ 2009 02 07, 00:00) Na,o kita mamyte,tarkim,neturejo pinigeliu tarimuisi su gydytoja,tai dabar tegu kankinasi ir velnias zino,kas jiem nutinka,nes gretimoj palatoj turtingesne mamyte,kuri "paslauga" nusipirko...O juk sitoj situacijoj turetu but lygybe Tai va kaip yra... QUOTE(k_linele @ 2009 02 07, 01:11) Tai va kaip yra... As bent galvoju, jei tektu gimdyti be vyro, vienai, tai tarciausi, bet kai salia bus vyras jis pakovos uz mane. Jis del manes visus ten pasokdintu.
Labai skeptiskai ziuriu i "kysius" ir zmoniu skirstyma pagal tai,kiek dave,todel niekada finansiskai nesu atsidekojus niekam,kas tiesiog dirbo savo darba...O,kas liecia gimdyma,tai jo as visai nesureiksminu,didziulis ivykis- proceso rezultatas(vaikelio gimimas),o ne pats procesas...Ir,dar pasikartosiu,jokiu budu nelaikau gimdymo rizikavimu savo ir vaikelio gyvybe,na gal laikyciau,jei gimdyciau toli nuo civilizacijos...
Papildyta: QUOTE(k_linele @ 2009 02 06, 21:11) Tai va kaip yra... o tai jei,pataikot gimdyt ant gydytojo budejimo valandu,tai kita mama,kaip mokesciu moketoja,kaip suprantu, irgi turi teise i prieziura,juk,jei jai,neduokdie,kas nutiks,gydytojas nepasiaiskins,kad mazdaug nespejau pas ja nulekt,nes reikejo paglostyt galva mamytei,kuriai gimdymas atsiejo "stuka" man i kisene...Arba tarkim gimdo vienu metu mamytes,susimokejusios tai paciai gydytojai,tai kuriai pirmenybe?Tai kuri dave daugiau? O jei rimciau,tai nemanau,kad isties buna tokiu situaciju,kad gimdyve yra paliekama pacio gimdymo proceso metu,juk,jei jau gimdyviu antpludis, yra ir gydytojos ir akuseres... Papildyta: QUOTE(damora @ 2009 02 07, 10:23) As bent galvoju, jei tektu gimdyti be vyro, vienai, tai tarciausi, bet kai salia bus vyras jis pakovos uz mane. Jis del manes visus ten pasokdintu. As irgi taip sakau,svarbiausia,kad gimdyme dalyvauja artimas zmogus,o tos dirbtines,nusipirktos sypsenos ir rupestis man nereikalingi QUOTE(linausius @ 2009 02 07, 21:30) Labai skeptiskai ziuriu i "kysius" ir zmoniu skirstyma pagal tai,kiek dave,todel niekada finansiskai nesu atsidekojus niekam,kas tiesiog dirbo savo darba...O,kas liecia gimdyma,tai jo as visai nesureiksminu,didziulis ivykis- proceso rezultatas(vaikelio gimimas),o ne pats procesas...Ir,dar pasikartosiu,jokiu budu nelaikau gimdymo rizikavimu savo ir vaikelio gyvybe,na gal laikyciau,jei gimdyciau toli nuo civilizacijos... Papildyta: o tai jei,pataikot gimdyt ant gydytojo budejimo valandu,tai kita mama,kaip mokesciu moketoja,kaip suprantu, irgi turi teise i prieziura,juk,jei jai,neduokdie,kas nutiks,gydytojas nepasiaiskins,kad mazdaug nespejau pas ja nulekt,nes reikejo paglostyt galva mamytei,kuriai gimdymas atsiejo "stuka" man i kisene...Arba tarkim gimdo vienu metu mamytes,susimokejusios tai paciai gydytojai,tai kuriai pirmenybe?Tai kuri dave daugiau? O jei rimciau,tai nemanau,kad isties buna tokiu situaciju,kad gimdyve yra paliekama pacio gimdymo proceso metu,juk,jei jau gimdyviu antpludis, yra ir gydytojos ir akuseres... Papildyta: As irgi taip sakau,svarbiausia,kad gimdyme dalyvauja artimas zmogus,o tos dirbtines,nusipirktos sypsenos ir rupestis man nereikalingi aš niekaip nesuprantu...apie kokias nusipirktas šypsenas Jūs kalbat? QUOTE(kristinita @ 2009 02 08, 14:22) aš niekaip nesuprantu...apie kokias nusipirktas šypsenas Jūs kalbat? O tai kalba eina apie tai,ar tartis del gimdymo is anksto su pasirinktu gydytoju,tokiu atveju ir pinigai,manau,pries gimdyma,arba bent jau gydytojas zino,kad jam mokesit....O "kysiu" neduodu ne del to,kad neturiu,tiesiog tokiu budu nusizengciau savo isitikinimams
ir dar man iskilo klausimas ta tema-koki kruvi gali pakelti gydytojas?Nes klaidu padaroma ir del nuovargio...Tarkim,man po nemiegotos nakties,akys raibuliuoja,smegenis spaudzia,koncentracijos nulis...O,jeigu taip gydytojui,kuris po sunkios budejimo nakties,vaziuoja namo,nesulaukdamas momento,kai kris i lova, ir stai jus paskambinat,jog jau prasidejo gimdymas,o jei jis dar ilgai trunkantys...Na,kad ir koks profesionalas butu,vistiek ne vienas gydytojas nera robotas ir savo energijos limitus turi,o dar,jei jis yra "paklausus",tai galit issivaizduoti kiek "susitartu" gimdymu priima,o kur dar darbo valandos,kurios kartais buna be proto sunkios...Taip,kad nepasidarius sau "meskos paslaugos"
QUOTE(linausius @ 2009 02 08, 20:04) O tai kalba eina apie tai,ar tartis del gimdymo is anksto su pasirinktu gydytoju,tokiu atveju ir pinigai,manau,pries gimdyma,arba bent jau gydytojas zino,kad jam mokesit....O "kysiu" neduodu ne del to,kad neturiu,tiesiog tokiu budu nusizengciau savo isitikinimams tai kas kad aš užklausiau savo daktarės ar galėčiau jai skambint kai gimdysiu, bet įpareigota nebuvau jai duoti pinigų...bet va naktį ir savaitgalį-tai...jūs įsivaizduokit, daktarė pas jus atvaro naktį ir kitą ryt jai į darbą-tai jau kaip neduoti? QUOTE(kristinita @ 2009 02 09, 05:33) tai kas kad aš užklausiau savo daktarės ar galėčiau jai skambint kai gimdysiu, bet įpareigota nebuvau jai duoti pinigų...bet va naktį ir savaitgalį-tai...jūs įsivaizduokit, daktarė pas jus atvaro naktį ir kitą ryt jai į darbą-tai jau kaip neduoti? Kadangi uzdavet klausima "ar galesiu skambinti,kai gimdysiu?",vadinasi,norejot,kad butent si gydytoja priimtu jusu gimdyma t.y susitaret is anksto ir tokiu atveju negalit sakyt,jog nebuvot ipareigota jai duot pinigu...Juk tokie dalykai visi zinom,kad ne uz aciu... QUOTE(linausius @ 2009 02 09, 21:19) Kadangi uzdavet klausima "ar galesiu skambinti,kai gimdysiu?",vadinasi,norejot,kad butent si gydytoja priimtu jusu gimdyma t.y susitaret is anksto ir tokiu atveju negalit sakyt,jog nebuvot ipareigota jai duot pinigu...Juk tokie dalykai visi zinom,kad ne uz aciu... as manau visko gyvenime buna ir visokiu zmoniu, o taip pat gyditoju. Nemanau, kad tu cia save ispareigoji is karto, bet jeigu nori tai ir atsidekoji. O buna visokiu situaciju, buna ir tokiu, kad neima, nors ir nakti atvaziuoja QUOTE(reginamilos @ 2009 02 09, 23:04) as manau visko gyvenime buna ir visokiu zmoniu, o taip pat gyditoju. Nemanau, kad tu cia save ispareigoji is karto, bet jeigu nori tai ir atsidekoji. O buna visokiu situaciju, buna ir tokiu, kad neima, nors ir nakti atvaziuoja Kazkaip tokios istorijos neteko girdeti QUOTE(reginamilos @ 2009 02 09, 19:04) as manau visko gyvenime buna ir visokiu zmoniu, o taip pat gyditoju. Nemanau, kad tu cia save ispareigoji is karto, bet jeigu nori tai ir atsidekoji. O buna visokiu situaciju, buna ir tokiu, kad neima, nors ir nakti atvaziuoja Ar jus tikra,kad buna tokiu situaciju,kai gydytojas iskvietus atvaziuoja i gimdyma ne savo darbo metu ir neima gimdyves duodamu pinigu?...na,sutinku,visokiu zmoniu buna,bet,kad yra tokiu gydytoju labai abejoju
Aš labai džiaugiuosi, kad šiais laikais yra labai didelė pasirinkimo laisvė ir papildomų oficialiai mokamų paslaugų įvairovė. Pasirinkau nėštumo priežiūrą ir gimdymą pas tą patį gydytoją ne dėl galimų šypsenų, perdėto rūpesčio, tai nėra svarbiausia, o dėl mediko profesionalumo, specializuotos priežiūros, savo psichologinio komforto, atsakingumo, saugumo, privatumo jausmo, bendravimo ryšio, išankstinio apsipratimo su aplinka, kurioje gimdysiu, medikų personalu, tvarka.
Gimdymas, manyčiau, kad yra vienas svarbiausių gyvenimo egzaminų ir tam reikia būti pasirengus, išnaudoti visas galimybes, kad vėliau nereikėtų gailėtis, ar ko nors kaltinti. Juk sėkmė priklauso ir nuo pačių mūsų, kai mes gerai jaučiamės, suvokiam kas vyksta, esam kiek galima geriau pasirengią. Tada ir nepapuolam į nežinomybę, baimę ir paniką, ir į tai kas galėtų papildomai komplikuoti situaciją. QUOTE(RVJ @ 2009 02 10, 07:36) 1.Aš labai džiaugiuosi, kad šiais laikais yra labai didelė pasirinkimo laisvė ir papildomų oficialiai mokamų paslaugų įvairovė. 2. dėl mediko profesionalumo, specializuotos priežiūros. 3.Gimdymas, manyčiau, kad yra vienas svarbiausių gyvenimo egzaminų ir tam reikia būti pasirengus, išnaudoti visas galimybes, kad vėliau nereikėtų gailėtis, ar ko nors kaltinti. Juk sėkmė priklauso ir nuo pačių mūsų, kai mes gerai jaučiamės, suvokiam kas vyksta, esam kiek galima geriau pasirengią. Tada ir nepapuolam į nežinomybę, baimę ir paniką, ir į tai kas galėtų papildomai komplikuoti situaciją. 1.Gal galetumet mane apsviesti kokiu butu gimdymas yra oficialiai mokama paslauga?Nes as suprantu tik toki atveji,jei gimdote privacioje klinikoje 2. O jus nepagalvojot,kaip ankstesniam poste buvau minejus,jog tas profesionalas,gali buti isvarges po sunkiu darbo valandu ir turys papildomai vaziuoti i jusu gimdyma... 3.Teisingai sakot,sekme priklauso nuo musu paciu,nuo musu minciu,psichologinio pasirengimo,saugumo jausmo...Ir siu dalyku kiekvienas pasiekia skirtingai-vieni nusiperka,kiti padirba su savim ir pan....Jei kalbant apie save,gimdymo nelaikiau jokiu egzaminu,man tai-naturalus,tukstancius metu gamtoje vykstantis, procesas...Nestumas buvo be jokiu komplikaciju,tad neabejojau,jog viskas bus gerai...Vaziuodama gimdyti,nemaniau puolanti i nezinomybe,puikiai zinojau,kur ir ko keliauju,ir su gimdymo skyrium ir personalo aptarnavimo tvarka buvau susipazinus(ne del to,kad jausciaus saugiau,siaip idomu buvo),nezinojau tik kas mane pasitiks,taciau zinojau,jog tai bus zmogus,kuris sugeba priimti gimdymus,jei jau toki darba dirba...Jauciausi saugi,atsipalaidavus,visiskam komforte,gal del to ir pavyko viskas taip lengvai ir greitai...
As tariausi del gimdymo - ir labai dziaugiuosi
Kas domisi dėl papildomų oficialiai mokamų paslaugų valstybinėse įstaigose (ligoninėse), reikėtų pasiskambinti arba nuvykti išanksto į tą ligoninę, kurioje nutarėte gimdyti ir pasiklausti arba pasiskaityti informacinėse lentose apie papildomas mokamas paslaugas, jų rūšis (nėštumo priežiūros konsultacijos, gimdymas, pasirenkant gydytoją, artimo žmogaus nakvynė, palatų pasirinkimas ir t.t.), tikimybes, kainas. Svarbiausia, kad jas pasirinkus - labai specializuota, nuosekli priežiūra ir pagalba bei mažos kainos, lyginant su privačiomis klinikomis.
Kas domisi dėl papildomų oficialiai mokamų pasaugų valstybinėse gydymo įstaigose (ligoninėse), reikia skambinti arba nuvykti išanksto į tą ligoninę, kurioje gimdysite ir pasiklausti arba pasiskaitysti informacinėse lentose apie papildomas paslaugas (nėštumo priežiūra, gydytojo pasirinkimas gimdymui, palatų pasirinkimas, artimo žmogaus nakvynė po gimdymo ir t.t.) jų rūšis, tikimybę, kainas. Svarbiausia, kad būna labai specializuota priežiūra ir pagalba bei simbolinės kainos, lyginat su privačiomis klinikomis.
QUOTE(linausius @ 2009 02 09, 21:19) Kadangi uzdavet klausima "ar galesiu skambinti,kai gimdysiu?",vadinasi,norejot,kad butent si gydytoja priimtu jusu gimdyma t.y susitaret is anksto ir tokiu atveju negalit sakyt,jog nebuvot ipareigota jai duot pinigu...Juk tokie dalykai visi zinom,kad ne uz aciu... kadangi aš lankydamasi privačiai pas ją ir taip krūvą sumokėjau-tai manau, kad neįpareigota aš buvau jai mokėt ir per gimdymą QUOTE(kristinita @ 2009 02 11, 18:33) kadangi aš lankydamasi privačiai pas ją ir taip krūvą sumokėjau-tai manau, kad neįpareigota aš buvau jai mokėt ir per gimdymą Hmm...Vadinasi,mokejot uz oficialiai mokama paslauga-privacias konsultacijas...Gimdymas,sakyciau,visai kas kita,nebent buvo reglamentuota,jog i konsultaciju kaina ieina ir gimdymas is anksto susitarus,kuom as labai abejoju...taigi, tai jau papildoma paslauga,tik tiek,kad neoficiali...Zinoma,oficialiai ne,bet moraliai,tai tikrai buvot ipareigota gydytojai sumoketi,o ir pati butu labai naivi,jei manytu,kad ne savo darbo metu atvaziuos i gimdyma ir nieko uz tai negaus,juolabiau,kai paciente turinti pinigu... QUOTE(linausius @ 2009 02 12, 02:26) Hmm...Vadinasi,mokejot uz oficialiai mokama paslauga-privacias konsultacijas...Gimdymas,sakyciau,visai kas kita,nebent buvo reglamentuota,jog i konsultaciju kaina ieina ir gimdymas is anksto susitarus,kuom as labai abejoju...taigi, tai jau papildoma paslauga,tik tiek,kad neoficiali...Zinoma,oficialiai ne,bet moraliai,tai tikrai buvot ipareigota gydytojai sumoketi,o ir pati butu labai naivi,jei manytu,kad ne savo darbo metu atvaziuos i gimdyma ir nieko uz tai negaus,juolabiau,kai paciente turinti pinigu... Nematau nieko blogo, jei susitari su gydytoja, ji atvyksta priimti tavo gimdymo, o tu jai po visko atsidekoji. Siaip tai nematau nieko blogo, jei daktare pati pasakytu, kiek ji noretu gauti uz tai, kad atvaziuos i gimdyma pagal susitarima. Dar net maziau rupesciu butu - nereiketu per aplinkui aiskintis, kiek moketi, kada duoti ir pan. Man atrodo, geriausia butu, jei oficialiai iteisintu tokia paslauga, kaip susitarimas su gydytoju del gimdymo: kas noretu, tartusi ir moketu oficialiai, kas nenoretu - gimdytu pas budincius QUOTE(Miena @ 2009 02 12, 11:58) Nematau nieko blogo, jei susitari su gydytoja, ji atvyksta priimti tavo gimdymo, o tu jai po visko atsidekoji. Siaip tai nematau nieko blogo, jei daktare pati pasakytu, kiek ji noretu gauti uz tai, kad atvaziuos i gimdyma pagal susitarima. Dar net maziau rupesciu butu - nereiketu per aplinkui aiskintis, kiek moketi, kada duoti ir pan. Man atrodo, geriausia butu, jei oficialiai iteisintu tokia paslauga, kaip susitarimas su gydytoju del gimdymo: kas noretu, tartusi ir moketu oficialiai, kas nenoretu - gimdytu pas budincius Pritariu, galetu buti oficialiai susitarimas su gydytoju. As tariausi, bet buvo labai nedrasu uzkalbinti ir pasisakyti, ko as cia noriu. Po keliu minuciu pokalbio supratau, kad jiems tai kasdienybe ir nera ko lauzytis. Pati esu patenkinta, nes man buvo ramiau, kadangi esu "zuikis" ir visko bijau QUOTE(Miena @ 2009 02 12, 08:58) Nematau nieko blogo, jei susitari su gydytoja, ji atvyksta priimti tavo gimdymo, o tu jai po visko atsidekoji. Siaip tai nematau nieko blogo, jei daktare pati pasakytu, kiek ji noretu gauti uz tai, kad atvaziuos i gimdyma pagal susitarima. Dar net maziau rupesciu butu - nereiketu per aplinkui aiskintis, kiek moketi, kada duoti ir pan. Man atrodo, geriausia butu, jei oficialiai iteisintu tokia paslauga, kaip susitarimas su gydytoju del gimdymo: kas noretu, tartusi ir moketu oficialiai, kas nenoretu - gimdytu pas budincius As ir nesakau,jog tai yra kazkas blogo,mano poste kalba eina apie konkretu atveji,kai gydytoja neva nezinojo,jog paciante jai mokes...O siaip tai,jei jus tokiu budu uzsitikrinat sauguma,tai,zinoma,nieko blogo ir as nematau,o jei dar taptu oficialu,tai isvis netureciau prie ko "prikibt"...
mano nuomone, neverta asmeniškai tartis su gydytoju, nes šiaip, bent jau Antakalnio klinikose, nedirba žmonės kurie nemoka priimti gimdymų ar daryti Cezario, beveik visi turi auksčiausią kategoriją, šioje klinikoje gimdo didžiausią riziką turinčios gimdyvės iš apskrities ir t.t ,o jei galvoti, kad duoti pinigai į kišenę prideda proto gydytojui priimant sprendimus , mano nuomone, yra naivu. Nei viena gydytojas nerizikuos savo licenzija dėl to, kad neidėjai į kišenę. Ar priims sprendimą tokį, kad specialiai pakenktų žmogui kuris jam asmeniškai nesumokėjo.
Dėl psichologinės paramos ,ar konforto , tai čia jau atskira kalba. Antakalnio klinikose puikūs specai, o ir sąlygos dabar pagerėjo. Kviečiam
Jau seniai yra įteisintos papildomos, oficialiai mokamos, paslaugos. Ir gydytojo pasirinkimas - viena iš daugelio paslaugų. Ir yra pacienčių, kurios moka oficialiai už pasirinktą, papildomą paslaugą. Net yra ir draudimo rūšių, kurios kompencuoja pasirinktas medicinines paslaugas. Iškyla klausimas: - Kokiame amžiuje gyvename ir kaip tą suvokiam, ir ar norim gyvent civilizuotai?
QUOTE(RVJ @ 2009 02 13, 07:37) Jau seniai yra įteisintos papildomos, oficialiai mokamos, paslaugos. Ir gydytojo pasirinkimas - viena iš daugelio paslaugų. Ir yra pacienčių, kurios moka oficialiai už pasirinktą, papildomą paslaugą. Net yra ir draudimo rūšių, kurios kompencuoja pasirinktas medicinines paslaugas. Iškyla klausimas: - Kokiame amžiuje gyvename ir kaip tą suvokiam, ir ar norim gyvent civilizuotai? Na,as jau seniai ne LT gyvenu,tai gal kazko ir nezinau,bet del gimdymo,kiek suprantu,tai tarimasi su gydytoju is anksto gal tik kai kurios ligonines yra iteisine,antraip gi ne vokeliuose pinigai butu duodami ir kainos nesvyruotu(na vienas gydytojas ima 5oo,kitas 1000),jei butu oficialus,valstybes, ar pacios institucijos nustatyti ikainiai...
As tai labai dziaugiuosi, kad tariausi, nes tikrai kai pazysti gydytoja tai daug lengviau viska pernesti. As pas savo gydytoja labai seniai lankausi ir nedvejodama pas ja gimdziau, pasitikejau viskuom ka ji sake. Ir tikrai negaila sumoketu pinigu, nes kai pagalvoji koks ju sunkus darbas, o oficialiai jos gauna labai nedaug, tai tikrai negaila sumoketi uz gera darba
Susitariau ir labai džiaugiuosi. Svarbiausia, kad gydytojos ir gimdyvės požiūris į gimdymą sutaptų
as gimdziau TRAKUOSE tai su nieko nesitariau,as priregistrouta TRAKU R,tai ir nepargyvenau labai,nes ten visi daktarai
ash tai noriu tartis, nes pirma vaika gimdziau su pazystamais medikais, ir ne Vln, o dabar gimdyti planuoju AK, o ten nieko nepazystu, todel galvoju, kad reikia tartis.. maza ka, papulsiu ant "kirpejo"..
|