Bet nuo mišinukų išgėrė, likom su MP. Per pirmą mėnesį priaugom net 1,230 kg.
Tada nusprendėm kad pienuko tikrai yra užtektinai.
aš manau, kad visoms "žalioms" mamytėms kyla klausimas - ar užtektinai turiu pieno. Ir man taip buvo. Antrą savaitę net bandėm mažiuką mišinukais primaitinti, nes vakarais labai dažnai valgyt norėdavo, vos ne kas kelias valandas. Galvojau mažai pieno.
Bet nuo mišinukų išgėrė, likom su MP. Per pirmą mėnesį priaugom net 1,230 kg. Tada nusprendėm kad pienuko tikrai yra užtektinai.
Mums dar nera mensiuko, bet maziukas labai valgus ir kartais neuztenka...Tai buna tada koncertai.Tikiuos paaugs ir reciau valgyti prasys, tada uzteks.
QUOTE(elenuxus @ 2010 10 30, 18:31) Mums dar nera mensiuko, bet maziukas labai valgus ir kartais neuztenka...Tai buna tada koncertai.Tikiuos paaugs ir reciau valgyti prasys, tada uzteks. Cia pas jus menesio krize, kaip vaikutis auga ir jam reikia daugiau pienuko. Svarbu maitinti pagal poreiki ir viskas susitvarkis. Mes irgi tokia krize pergyvenom, kai galvojau, kad pieno truksta. Tai dazniau maitindavau ir viskas gerai buvo. Sekanti tokia krize bus triju menesiu
mum jau menuo, bet kaip btik vakaras ateina taip galima sakyti nuo kruties nenulipa, pabuna kokias 5min ir vel pradeda rekti, duodu kruti viskas gerai, tai per vakara galima sakyt abi krutis issiunkia, musu vakaras trunka kazkaur nuo 18val iki 23val... tai galvoju gal cia kazkas negerai, nes ir paciai sunku taip vaika ant kruties laikyt... diena viskas gerai, bet vakare viskas prikaustyta esu
QUOTE(zilkute @ 2010 11 01, 20:26) mum jau menuo, bet kaip btik vakaras ateina taip galima sakyti nuo kruties nenulipa, pabuna kokias 5min ir vel pradeda rekti, duodu kruti viskas gerai, tai per vakara galima sakyt abi krutis issiunkia, musu vakaras trunka kazkaur nuo 18val iki 23val... tai galvoju gal cia kazkas negerai, nes ir paciai sunku taip vaika ant kruties laikyt... diena viskas gerai, bet vakare viskas prikaustyta esu Jei vaikas nakti mazokai krutine ciulpe, tai arciau vakaro gali sumazeti pienelio. Po keliu tokiu ilgu vakaro valgymu turetu pienelio padaugeti. man taip buvo
tai vat kad jau visa savaite taip yra, beda manau dar tame yra kad neima soskytes tai krutis gaunasi gal vietoj soskytes, nes kartais man atrodo kad tik burnoj krutine butu ir jam gerai tik istrauki iskart rekia ir kai atgal duodu tai truputi pavalgo ir vel nebevalgo o tik laiko... per men priaugom viena kg tai manau pienuko uztenka...
QUOTE(zilkute @ 2010 11 04, 17:02) tai vat kad jau visa savaite taip yra, beda manau dar tame yra kad neima soskytes tai krutis gaunasi gal vietoj soskytes, nes kartais man atrodo kad tik burnoj krutine butu ir jam gerai tik istrauki iskart rekia ir kai atgal duodu tai truputi pavalgo ir vel nebevalgo o tik laiko... per men priaugom viena kg tai manau pienuko uztenka... Tai cia normalu, kad mazas kudikis nori beveik visa laika krutini salia tureti. Jam juk mamos reikia, o ne gumines soskytes. Atsipalaiduokite, ir megaukites tuo, nes vaikui mamos labai reikia. Kad soskes neima, cia tik pliusas, nereikia soskes vaikui, jeigu jis kruti zinda.
bandysiu jusu patarimu pasinaudot, t.y. atsipalaiduot
mano dukrytei 5 men ir sveriame 6.7kg, o ugis 66cm. norejau pasiklausti ar normalu, kad per paskutini men priaugo tik 200gr ir istyso 3cm? maitinu tik mp. dukryte jauciasi gerai, labai judri, kalbi valgo taip pat gerai. gal be reikalo pergyvenu?
p.s gime 3.53kg ir 53cm
MIelos mamos, čia yra labai geras puslapis apie vaikučio žindymą. Gydytojas K. Vitkauskas, parašęs knygą apie žindymą "Nepakeičiamas, kaip motinos meilė" kartais atranda laiko ir atsako į mamų pateiktus klausimus, susijusius su žindymu. www.zindyk.lt
Idomu, reiks pasiskaityti.Siaip tai pagal priaugima uztenka pienuko, bet dienos begyje buna nedavalgo, tada jau versmai prasideda, "pauksciavimai".Trumpam padeda soske, kol dar pienuko prisikaupia, o kai davalgo viskas buna gerai
na ir man iskilo toks klausimas kai jau nzn uz ko grieptis vekia istisai
oi,kaip mane kankino tas klausimas
Taip, jau daugelis cia rase - ziureti svori, ar ramus,... Mes tikrinomes isvaziuodami namucio po 3 paru: paeme lasiuka kraujuko is kulniuko - dare cukraus kiekio kraujyje tyrima.
jei vaikas neirzlus ir patenkintas, tikrai uztenka
Jeigu priauga kas mėnesį norma ir yra ramus, tai nėra ko pergyventi
kadangi valgom tik MP, o 5 men sveriam 8160g, tai manau tikrai trukumas nesijaucia
O ka galvoti jei nekakoja jau 3 para?
Jei kudikis pavalges neverkia, neirzlus bei jo pampersai prisisioti
QUOTE(diamantina @ 2010 12 28, 20:04) QUOTE(KAPPA @ 2010 12 29, 17:48) O ka galvoti jei nekakoja jau 3 para? Jei maitini pati, tai normalu, valgydamas MP mazylis gali nekakoti iki 10 paru, nes labai egrai paisavina viska , tad nesirupink, aisku tik jei tai nesukelia diskomforto paciam mazyliui, jei neskauda pilvuko ir t.t. Jei vaikas miega, ir yra ramus, viskas cia gerai
Viska pasako svoris, jei svoris normalus tai super. Juk kas menesi daktare sveria
Viskas yra gerai, jei vaikučio nuotaika gera ir auga svoris.
Manau jei vaikučio svoris nekrenta, miega, sysioje pakankamai dažnai ir tuštinasi, tai tikrai pakanka pieno.
Mano leliukas sunkiai valgo kažkaip, trumpai žindžia krūtį (apie 10 minučių ir tai su sustojimais), ligoninėj nukrito lygiai 10 procentų svorio tai baisoka buvo, bet pradėjo augti svoris ir išleido namo, dabar stengiuosi dieną kelti kas 2 valandas ir maitinti, kad jam to pienuko užtektų
QUOTE(sandruciukass @ 2011 02 07, 13:20) Mano leliukas sunkiai valgo kažkaip, trumpai žindžia krūtį (apie 10 minučių ir tai su sustojimais), ligoninėj nukrito lygiai 10 procentų svorio tai baisoka buvo, bet pradėjo augti svoris ir išleido namo, dabar stengiuosi dieną kelti kas 2 valandas ir maitinti, kad jam to pienuko užtektų Maziau nervinkites ir pergyvenkite del svorio. Sypsokites, glauskite prie saves suneli, tegu zinda tiek kiek nori. be reikalo nekelkite nakti, isvargs. Bus alkanas pats pabus. Dukryte gime maza (2800 g.). Nakti atsikeldavo tik viena karta pazisti. Per menesi priaugo 1200 g. Bet diena nuo miegojo ant manes ir krutine zisdavo vos ne kas valanda QUOTE(sandruciukass @ 2011 02 07, 12:20) Mano leliukas sunkiai valgo kažkaip, trumpai žindžia krūtį (apie 10 minučių ir tai su sustojimais), ligoninėj nukrito lygiai 10 procentų svorio tai baisoka buvo, bet pradėjo augti svoris ir išleido namo, dabar stengiuosi dieną kelti kas 2 valandas ir maitinti, kad jam to pienuko užtektų Viskas gerai jei tik miega ir yra ramus vaikas ir sysioja ir kakoja. Maniškis ir trumpai žindžia, bet manau pakankamai stipriai, kad jam net oro priktrūksta. Namie pasisvėrėm jau 1kg priaugom. QUOTE(ligiukss @ 2011 02 07, 17:41) Viskas gerai jei tik miega ir yra ramus vaikas ir sysioja ir kakoja. Maniškis ir trumpai žindžia, bet manau pakankamai stipriai, kad jam net oro priktrūksta. Namie pasisvėrėm jau 1kg priaugom. Miega su garsiukais truputi, bet tikrai normaliai miega ir naktį tik 1 kartą keliuosi, p oto tik ryte
Labutis visiems...
mums 2.5 men...valgom MP....nekakoja jau 6 para.....siusiojo daznai.....kai budrauja istisai suka dvirati kojom, vietoj nepaguli,neirzlus,gugoja ir dainuoja, sypsosi....bet perpuse men priaugo 100 gr...nors per pirma 900gr o per antra men 800. Ka daryti?
kubnicka , tu gal su gydytoja pasikonsultuok
svarbiausia sysioja, nes jeigu nesysiotu tai tada pienelio neuztenka, bent jau mums taip aiskino seimos gydytoja. o siaip ir svoris parodo ar uztenka pienelio, jei priauga svorio tai viskas gerai. o kakoja mano mazius pvz kartais tik 2 kartus per diena.
svoris auga, vaikas ramus laimingas, vadinasi pieno jam užtenka
Maitinant tik mamos pieno yra normalu priaugti tik 500g. jei vaikas gerai miega ir slapinasi vadinasi uztenka pienuko.Mano vaikas irgi pradejo tik 10min valgyt seniau apie 30min budavo. bet svoris auga vadinasi uztenka
jei vaikutis žvalus, ne irzlus, jei šlapinasi 6 kartus ir daugiua per parą, jei šlapimo kvapas ne aitru- vadinasi pienuko užtenka
Is pradziu ir as jaudinausi ar uztenka pienuko, nes vaikas kruti valgydavo apie 40-50 min kai buvo naujagimiukas, budavo irzlus pavalges. Bet visas abejones issklaide svorio augimas - po 1-1.5 kg per menesi
Svarbu, kad vaiko svoris auga ir nemazai, tai reiskia viskas Ok
na žandai pučiasi svoris auga vadinasi viskas gerai
pavalgius visada uzmigdavo arba budavo rami patenkinta pavalgius tokia
skaiciuoju sauskelnes, jei virs 6iu - ok, jei ramus - dar geriau, o jei svoris auga - isvis gyvenimas puikus!
Kudikiai istraukia geriau nei pientraukis, o ar uztenka pienuko - jei ramus vaikiukas ir normaliai priauga svorio tai tikrai uztenka
|