Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip žinot ar pakanka kūdikiui mamos pienuko
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
Zivukas.d
aš manau, kad visoms "žalioms" mamytėms kyla klausimas - ar užtektinai turiu pieno. Ir man taip buvo. Antrą savaitę net bandėm mažiuką mišinukais primaitinti, nes vakarais labai dažnai valgyt norėdavo, vos ne kas kelias valandas. Galvojau mažai pieno.
Bet nuo mišinukų išgėrė, likom su MP. Per pirmą mėnesį priaugom net 1,230 kg.
Tada nusprendėm kad pienuko tikrai yra užtektinai. biggrin.gif
elenuxus
Mums dar nera mensiuko, bet maziukas labai valgus ir kartais neuztenka...Tai buna tada koncertai.Tikiuos paaugs ir reciau valgyti prasys, tada uzteks.
aurytee2583
QUOTE(elenuxus @ 2010 10 30, 18:31)
Mums dar nera mensiuko, bet maziukas labai valgus  ir kartais neuztenka...Tai buna tada koncertai.Tikiuos paaugs ir reciau valgyti prasys, tada uzteks.
*

Cia pas jus menesio krize, kaip vaikutis auga ir jam reikia daugiau pienuko. Svarbu maitinti pagal poreiki ir viskas susitvarkis. Mes irgi tokia krize pergyvenom, kai galvojau, kad pieno truksta. Tai dazniau maitindavau ir viskas gerai buvo. Sekanti tokia krize bus triju menesiu mirksiukas.gif
zilkute
mum jau menuo, bet kaip btik vakaras ateina taip galima sakyti nuo kruties nenulipa, pabuna kokias 5min ir vel pradeda rekti, duodu kruti viskas gerai, tai per vakara galima sakyt abi krutis issiunkia, musu vakaras trunka kazkaur nuo 18val iki 23val... tai galvoju gal cia kazkas negerai, nes ir paciai sunku taip vaika ant kruties laikyt... diena viskas gerai, bet vakare viskas prikaustyta esu verysad.gif
Ksesanko
QUOTE(zilkute @ 2010 11 01, 20:26)
mum jau menuo, bet kaip btik vakaras ateina taip galima sakyti nuo kruties nenulipa, pabuna kokias 5min ir vel pradeda rekti, duodu kruti viskas gerai, tai per vakara galima sakyt abi krutis issiunkia, musu vakaras trunka kazkaur nuo 18val iki 23val... tai galvoju gal cia kazkas negerai, nes ir paciai sunku taip vaika ant kruties laikyt... diena viskas gerai, bet vakare viskas prikaustyta esu verysad.gif
*

Jei vaikas nakti mazokai krutine ciulpe, tai arciau vakaro gali sumazeti pienelio. Po keliu tokiu ilgu vakaro valgymu turetu pienelio padaugeti. man taip buvo smile.gif patarciau atsigulti ir taip maitinti. Kantrybes smile.gif
zilkute
tai vat kad jau visa savaite taip yra, beda manau dar tame yra kad neima soskytes tai krutis gaunasi gal vietoj soskytes, nes kartais man atrodo kad tik burnoj krutine butu ir jam gerai tik istrauki iskart rekia ir kai atgal duodu tai truputi pavalgo ir vel nebevalgo o tik laiko... per men priaugom viena kg tai manau pienuko uztenka...
M.Rasele
QUOTE(zilkute @ 2010 11 04, 17:02)
tai vat kad jau visa savaite taip yra, beda manau dar tame yra kad neima soskytes tai krutis gaunasi gal vietoj soskytes, nes kartais man atrodo kad tik burnoj krutine butu ir jam gerai tik istrauki iskart rekia ir kai atgal duodu tai truputi pavalgo ir vel nebevalgo o tik laiko... per men priaugom viena kg tai manau pienuko uztenka...
*

Tai cia normalu, kad mazas kudikis nori beveik visa laika krutini salia tureti.
Jam juk mamos reikia, o ne gumines soskytes. Atsipalaiduokite, ir megaukites tuo, nes vaikui mamos labai reikia.
Kad soskes neima, cia tik pliusas, nereikia soskes vaikui, jeigu jis kruti zinda.
zilkute
bandysiu jusu patarimu pasinaudot, t.y. atsipalaiduot ax.gif
Linavaido
mano dukrytei 5 men ir sveriame 6.7kg, o ugis 66cm. norejau pasiklausti ar normalu, kad per paskutini men priaugo tik 200gr ir istyso 3cm? maitinu tik mp. dukryte jauciasi gerai, labai judri, kalbi valgo taip pat gerai. gal be reikalo pergyvenu?
p.s gime 3.53kg ir 53cm
aistukass
MIelos mamos, čia yra labai geras puslapis apie vaikučio žindymą. Gydytojas K. Vitkauskas, parašęs knygą apie žindymą "Nepakeičiamas, kaip motinos meilė" kartais atranda laiko ir atsako į mamų pateiktus klausimus, susijusius su žindymu. www.zindyk.lt smile.gif Apsilankykite ir tikrai rasite daug vertingos informacijos-aš nuo pirmosios dienos skaičiau knygą ir puikiai sekėsi žindyti, be to iškart nusiramindavau, radusi atsakymą į rūpimą klausimą.
elenuxus
Idomu, reiks pasiskaityti.Siaip tai pagal priaugima uztenka pienuko, bet dienos begyje buna nedavalgo, tada jau versmai prasideda, "pauksciavimai".Trumpam padeda soske, kol dar pienuko prisikaupia, o kai davalgo viskas buna gerai ax.gif
1986mama
na ir man iskilo toks klausimas kai jau nzn uz ko grieptis vekia istisai doh.gif kad ir pavalges tai gydytoja siandien patare man taip daryti dave is klinikos svarstykles ir pries kiekviena maitinima pasisvert ji ir po maitinimo pasisverti ir matysim kiek jis suvalgo MP nes buna taip kad diena valgo po10 min tai dar sveriu tai buna kad istraukia 60ml ir 80ml na svoris auga jis nekrenta o jei valgo pusvalandi tai ir 120ml kaip pilna buteliuka jam bus 2menesukai 13diena smile.gif
Elra
oi,kaip mane kankino tas klausimas doh.gif bet dukryte budavo linksma,normaliai priaugdavo svorio,tai meciau panikuoti,o db kai jau valgom papildomai,tai visai pradingo nerimas thumbup.gif
p Raganyte
Taip, jau daugelis cia rase - ziureti svori, ar ramus,... Mes tikrinomes isvaziuodami namucio po 3 paru: paeme lasiuka kraujuko is kulniuko - dare cukraus kiekio kraujyje tyrima. wink.gif Pagal ji gydytoja ir pasake ar pakankamai vaikutis VALGE (ne tik zindo).
kate+++
jei vaikas neirzlus ir patenkintas, tikrai uztenka mirksiukas.gif
Nosyte_
Jeigu priauga kas mėnesį norma ir yra ramus, tai nėra ko pergyventi 4u.gif
diamantina
kadangi valgom tik MP, o 5 men sveriam 8160g, tai manau tikrai trukumas nesijaucia biggrin.gif ax.gif
KAPPA
O ka galvoti jei nekakoja jau 3 para? g.gif gydytoja sako, kad "mazhai pienuko", bet ash manau jo pakankamai, nes ismiega ramiai po 2-3 val g.gif
ligorija
Jei kudikis pavalges neverkia, neirzlus bei jo pampersai prisisioti smile.gif buna, svorio priauga, tai vadinasi uztenka pienuko 4u.gif
Agnestar
QUOTE(diamantina @ 2010 12 28, 20:04)
kadangi valgom tik MP, o 5 men sveriam 8160g, tai manau tikrai trukumas nesijaucia  biggrin.gif  ax.gif
*

bigsmile.gif thumbup.gif Na joa..maniskis 2,5men sveria jau 7kg lotuliukas.gif doh.gif Tai kaip sakant irgi nesiskundziam, o gimem 4,160g..Bet is ligonines grizom 3,7kg..

QUOTE(KAPPA @ 2010 12 29, 17:48)
O ka galvoti jei nekakoja jau 3 para? g.gif gydytoja sako, kad "mazhai pienuko", bet ash manau jo pakankamai, nes ismiega ramiai po 2-3 val g.gif
*

Jei maitini pati, tai normalu, valgydamas MP mazylis gali nekakoti iki 10 paru, nes labai egrai paisavina viska , tad nesirupink, aisku tik jei tai nesukelia diskomforto paciam mazyliui, jei neskauda pilvuko ir t.t.
Jei vaikas miega, ir yra ramus, viskas cia gerai 4u.gif
-LiuksE-
Viska pasako svoris, jei svoris normalus tai super. Juk kas menesi daktare sveria smile.gif
pookutis
Viskas yra gerai, jei vaikučio nuotaika gera ir auga svoris.
ligiukss
Manau jei vaikučio svoris nekrenta, miega, sysioje pakankamai dažnai ir tuštinasi, tai tikrai pakanka pieno. biggrin.gif
sandruciukass
Mano leliukas sunkiai valgo kažkaip, trumpai žindžia krūtį (apie 10 minučių ir tai su sustojimais), ligoninėj nukrito lygiai 10 procentų svorio tai baisoka buvo, bet pradėjo augti svoris ir išleido namo, dabar stengiuosi dieną kelti kas 2 valandas ir maitinti, kad jam to pienuko užtektų g.gif tuštinasi geltona spalva ir manau pakankamai dažnai t.y po kiekvieno maitinimo keičiu pampersiuką ir sisioja lyg ir nemažai, bet vistiek bijau, kad neprivalgo, o svorį tai tik po mėnesiuko sužinosiu doh.gif gal kažkuri iš jūsų turėjo panašią situaciją ? ar susitvarkė jums viskas ? unsure.gif
Ksesanko
QUOTE(sandruciukass @ 2011 02 07, 13:20)
Mano leliukas sunkiai valgo kažkaip, trumpai žindžia krūtį (apie 10 minučių ir tai su sustojimais), ligoninėj nukrito lygiai 10 procentų svorio tai baisoka buvo, bet pradėjo augti svoris ir išleido namo, dabar stengiuosi dieną kelti kas 2 valandas ir maitinti, kad jam to pienuko užtektų  g.gif tuštinasi geltona spalva ir manau pakankamai dažnai t.y po kiekvieno maitinimo keičiu pampersiuką ir sisioja lyg ir nemažai, bet vistiek bijau, kad neprivalgo, o svorį tai tik po mėnesiuko sužinosiu  doh.gif gal kažkuri iš jūsų turėjo panašią situaciją ? ar susitvarkė jums viskas ? unsure.gif
*

Maziau nervinkites ir pergyvenkite del svorio. Sypsokites, glauskite prie saves suneli, tegu zinda tiek kiek nori. be reikalo nekelkite nakti, isvargs. Bus alkanas pats pabus. Dukryte gime maza (2800 g.). Nakti atsikeldavo tik viena karta pazisti. Per menesi priaugo 1200 g. Bet diena nuo miegojo ant manes ir krutine zisdavo vos ne kas valanda smile.gif
ligiukss
QUOTE(sandruciukass @ 2011 02 07, 12:20)
Mano leliukas sunkiai valgo kažkaip, trumpai žindžia krūtį (apie 10 minučių ir tai su sustojimais), ligoninėj nukrito lygiai 10 procentų svorio tai baisoka buvo, bet pradėjo augti svoris ir išleido namo, dabar stengiuosi dieną kelti kas 2 valandas ir maitinti, kad jam to pienuko užtektų  g.gif tuštinasi geltona spalva ir manau pakankamai dažnai t.y po kiekvieno maitinimo keičiu pampersiuką ir sisioja lyg ir nemažai, bet vistiek bijau, kad neprivalgo, o svorį tai tik po mėnesiuko sužinosiu  doh.gif gal kažkuri iš jūsų turėjo panašią situaciją ? ar susitvarkė jums viskas ? unsure.gif
*

Viskas gerai jei tik miega ir yra ramus vaikas ir sysioja ir kakoja. Maniškis ir trumpai žindžia, bet manau pakankamai stipriai, kad jam net oro priktrūksta. Namie pasisvėrėm jau 1kg priaugom. mirksiukas.gif
sandruciukass
QUOTE(ligiukss @ 2011 02 07, 17:41)
Viskas gerai jei tik miega ir yra ramus vaikas ir sysioja ir kakoja. Maniškis ir trumpai žindžia, bet manau pakankamai stipriai, kad jam net oro priktrūksta. Namie pasisvėrėm  jau 1kg priaugom.  mirksiukas.gif
*

Miega su garsiukais truputi, bet tikrai normaliai miega ir naktį tik 1 kartą keliuosi, p oto tik ryte smile.gif ir sisioja ir kakoja, tikiuosi viskas bus gerai ax.gif jam beja žindžiant irgi oro pritrūksta dažnai biggrin.gif
ligiukss
QUOTE(sandruciukass @ 2011 02 07, 17:17)
Miega su garsiukais truputi, bet tikrai normaliai miega ir naktį tik 1 kartą keliuosi, p oto tik ryte smile.gif ir sisioja ir kakoja, tikiuosi viskas bus gerai  ax.gif  jam beja žindžiant irgi oro pritrūksta dažnai  biggrin.gif
*

Maniškis kniurkia kaip paršiukas blush2.gif lotuliukas.gif
kubnicka
Labutis visiems...

mums 2.5 men...valgom MP....nekakoja jau 6 para.....siusiojo daznai.....kai budrauja istisai suka dvirati kojom, vietoj nepaguli,neirzlus,gugoja ir dainuoja, sypsosi....bet perpuse men priaugo 100 gr...nors per pirma 900gr o per antra men 800. Ka daryti? 4u.gif
pina colada
kubnicka , tu gal su gydytoja pasikonsultuok g.gif Bet jei vaikiukas ramus ir sypsosi, gal nieko blogo? buna, kad vaikiukai, valgydami MP, taip gerai ji suvirskina, kad nekakoja. girdejau tokiu istoriju. bet buna, kad po kiekvieno maitinimo apsikrauna (kaip maniske pirmus 2 menesius). Svarbu, nors kazkiek svoris auga - jau gerai 4u.gif Bet vistiek tavo vietoje pasitarciau su gydytoja 4u.gif
nraminta
svarbiausia sysioja, nes jeigu nesysiotu tai tada pienelio neuztenka, bent jau mums taip aiskino seimos gydytoja. o siaip ir svoris parodo ar uztenka pienelio, jei priauga svorio tai viskas gerai. o kakoja mano mazius pvz kartais tik 2 kartus per diena.
jolanta9
svoris auga, vaikas ramus laimingas, vadinasi pieno jam užtenka
jorune32
Maitinant tik mamos pieno yra normalu priaugti tik 500g. jei vaikas gerai miega ir slapinasi vadinasi uztenka pienuko.Mano vaikas irgi pradejo tik 10min valgyt seniau apie 30min budavo. bet svoris auga vadinasi uztenka
sidrulka
jei vaikutis žvalus, ne irzlus, jei šlapinasi 6 kartus ir daugiua per parą, jei šlapimo kvapas ne aitru- vadinasi pienuko užtenka thumbup.gif thumbup.gif mane tokiais pamokymais nuramino žindymo konsultantės, kai jau buvau puolusi į ne viltį, kad mažai pienuko.... nors svoris auga ne per virš, bet kraujo tyrimas geras, dar be to pradėjome ragauti košes, telpam į lentelių normas, taip kad labai nepergyvenu... kaip mane gražiai nuramino - ,,juk ne penimą paršelį augini"
perliuke11
Is pradziu ir as jaudinausi ar uztenka pienuko, nes vaikas kruti valgydavo apie 40-50 min kai buvo naujagimiukas, budavo irzlus pavalges. Bet visas abejones issklaide svorio augimas - po 1-1.5 kg per menesi doh.gif dabar esame 4.5 kg, sveriam 9 kg, mazius nera nieko ragaves isskyrus mano piena. Dabar stengiames daryt siek tiek didesnes pertraukas tarp maitinimu, nes visi gasdina, kad maziukas storas bus....
Deimantuke*
Svarbu, kad vaiko svoris auga ir nemazai, tai reiskia viskas Ok 4u.gif
jolanta9
na žandai pučiasi svoris auga vadinasi viskas gerai
aile
pavalgius visada uzmigdavo arba budavo rami patenkinta pavalgius tokia smile.gif is to sprendziau kad uztenka 4u.gif
Monce1110
skaiciuoju sauskelnes, jei virs 6iu - ok, jei ramus - dar geriau, o jei svoris auga - isvis gyvenimas puikus!
katinulis
Kudikiai istraukia geriau nei pientraukis, o ar uztenka pienuko - jei ramus vaikiukas ir normaliai priauga svorio tai tikrai uztenka
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.