Na mes jau pagaliau sulaukėm savo antrojo stebuklėlio
Tik mane neramina mintis, ar pakanka mano pienuko??? Bandžiau nusitraukti, norėdama įsitikinti kad pakankamai yra, bet niekaip nesigauna...
Labutis, mamytės
Na mes jau pagaliau sulaukėm savo antrojo stebuklėlio Tik mane neramina mintis, ar pakanka mano pienuko??? Bandžiau nusitraukti, norėdama įsitikinti kad pakankamai yra, bet niekaip nesigauna...
Jei vaikutis ramus,pavalgęs užmiega ir priauga pakankamai svorio,tai pienelio pakanka.Svorį,žinoma,tik po mėnesio gydytojos kabinete daugelis sužino.
jeigu nezirzia, šlapinasi normaliai (gausiai), bei priauga pakankamai svorio, vadinasi pienuko užtenka. nutraukinėjimas tiksliai nepadeda sužinoti, nes vaikas išraukia daugiau, o beto nutraukinėjimas ilgainiui gali mažinti pieno gamybą
O kam nusitraukineti piena?Jai vaikutis ramus,miega vadinasi jam uztenka
labas
po maitinimu as -paziurejau ar liko dar pieno krutinej. o kada atejo laikas mazylei valgiti, as is vienos kruties istraukiu piena ir matau kiek yra.po to kitoi ,ir tikrai zinau kiek mazylis suvalgo. o pieno kas dien gali buti siek tiek daugiau ar maziau, priklauso nuo mamos mytibos ir kiek mama isgeria skiscio. ir uzeik cia rasi atsakymus i savo kitus klausimus http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=12
manau, kad siuo atveju geriau sverti vaikelį prieš maitinimą ir po...
Bent jau maniškį ligoninėje sverdavo... nes buvo problemėlė, kol priešpienis prasisunkė... Žinoma namie ne visi turi tikslias svarstykles, kurios rodo ne tik 100 g, bet ir mažiau... o nutraukti tikrai nepatariu... Jei vaikas ne per daug ramus... ir neverkia labai - manau jaudintis neverta... Maniškis pradžioje (ligoninėje) per ramus buvo, nukrito daugiau nei 10 proc. - va tada jau tikrai reikėjo rūpintis... Ačiū Dievuliui, dabar pienas upeliais bėga... Bet reikia laiko... ir kantrybės, bei vilties, kad pieno yra ir bus... QUOTE(Perlute @ 2008 07 09, 23:48) Tiesa visai pamirsau kad niekaip nesuzinosi kiek vaikutis isgeria(nebent nusitraukusi is buteliuko duosi) nes jis gaminasi vaikui bezindant As taip ir nesuzinojau kiek mano vyresnelis isgerdavo
Nusitraukusi pieno niekada nesuzinosi kiek reliaijo yra, nes kaip jau rase, jis gaminasi bezindant.. ir lelius istraukia kur kas daugiau, nei pati nusitrauktum.
Stebek ar slapinasi normaliai ir ar priauga svorio.. neramus lelius gfali buti ne tik neprivalges, bet ir del kitu priezasciu.
Sutinku su jumis, bet kiek priaugom svorio sužinosim tik kai nueisim pas gydytoją (t.y. po 2 sav.)
Mes gimėm 3800 gr.svorio, o kai išleidinėjo namučio nukritęs buvo iki 3650gr. Šiaip dukrytė rami, neverkšlena, daug miega, kartais net keliu, kad pavalgytų pienuko...Ir naktį tik kartą keliasi, todėl ir neramu man.... O be to dar jau para kai nepadaro kakučio, tai visai... QUOTE(deimoka @ 2008 07 10, 08:19) Sutinku su jumis, bet kiek priaugom svorio sužinosim tik kai nueisim pas gydytoją (t.y. po 2 sav.) Mes gimėm 3800 gr.svorio, o kai išleidinėjo namučio nukritęs buvo iki 3650gr. Šiaip dukrytė rami, neverkšlena, daug miega, kartais net keliu, kad pavalgytų pienuko...Ir naktį tik kartą keliasi, todėl ir neramu man.... O be to dar jau para kai nepadaro kakučio, tai visai... nakti tik karta keliasi? Tai tu laiminga ir laiminga mama.. na, as manau kad tau net nera del ko nerimauti.. tik gimusio leliaus svoris gali nukristi net 30 proc, taigi - nesijaudink
Man atrodo, kaip tik būtų gerai, kad dažniau keltųsi
turiu zurnaliuka apie zindyma, ten raso taip:
pieno uztenka, jei: -kudikio odele rausvos spalvos -slapimas skaidrus -tustinasi geltona spalva -vaikas ramus -kai nemiega aktyvus -pagal norma priauga svorio QUOTE(deimoka @ 2008 07 09, 21:04) Labutis, mamytės Na mes jau pagaliau sulaukėm savo antrojo stebuklėlio Tik mane neramina mintis, ar pakanka mano pienuko??? Bandžiau nusitraukti, norėdama įsitikinti kad pakankamai yra, bet niekaip nesigauna... Nusitraukiant matuoti absurdiska,nes pienukas gaminasi pagal kudikio poreikius. Kad jo netruksta,rodo svoris,pirmus men vidutiniskai dideja po 1kg, minimaliai turetu but po 500g. Slapintis ne maziau kaip 6-8 kartus paroj. Kakojimas nieko nerodo. Kadangi MP labai gerai pasisavinamas,tai gali kakot tik karta i savaite ir tai bus normalu. Arba po kiekvieno maitinimo- tai irgi normalu. Del kelimosi jus teisi, iki puses metu bent karta i nakti atsikelt yra gerai,nes kuo mazesnis kudikis,tuo greiciau suvirskina ir vel isalksta. Be to,zindant reciau kaip 4-6val (nakti irgi) gali mazeti pieno. Tad nepatingekite nakti karta ar du atsikelt ir pakutent paduku,kad gautu savo porcija QUOTE(mylimuke @ 2008 07 10, 21:07) Nusitraukiant matuoti absurdiska,nes pienukas gaminasi pagal kudikio poreikius. Kad jo netruksta,rodo svoris,pirmus men vidutiniskai dideja po 1kg, minimaliai turetu but po 500g. Slapintis ne maziau kaip 6-8 kartus paroj. Kakojimas nieko nerodo. Kadangi MP labai gerai pasisavinamas,tai gali kakot tik karta i savaite ir tai bus normalu. Arba po kiekvieno maitinimo- tai irgi normalu. Del kelimosi jus teisi, iki puses metu bent karta i nakti atsikelt yra gerai,nes kuo mazesnis kudikis,tuo greiciau suvirskina ir vel isalksta. Be to,zindant reciau kaip 4-6val (nakti irgi) gali mazeti pieno. Tad nepatingekite nakti karta ar du atsikelt ir pakutent paduku,kad gautu savo porcija Na, va, kaip gražiai viską surašė mamytė. Kaip iš rašto QUOTE(deimoka @ 2008 07 09, 22:04) Labutis, mamytės Na mes jau pagaliau sulaukėm savo antrojo stebuklėlio Tik mane neramina mintis, ar pakanka mano pienuko??? Bandžiau nusitraukti, norėdama įsitikinti kad pakankamai yra, bet niekaip nesigauna... Jau daug kas parašė kokie požymiai rodo, kad leliukui trūksta pieno. Jei daugelį jų pastebi ar šiaip nerimauji, o tikslių svarstyklių neturi - tai mano nuomone, reik nesikankinti ir nueiti pas gydytoja anksčiau, kad pasvertų. Bent jau aš tai labai nusiraminau, kai nuėjau ir maniškę pasvėrė
na o mes tai jei mama tik maziau pavalgo ar isgeria tai dukryte is karto pasako -kas 10 min pradeda papus atakuot ir vis usnusta ir vel pabunda alkana-tai mama tekina skysciu,daug maisto ir po kokiu 5val vel pieno buna pakankamai kad dukryte pavalgius uzmigtu arba ramiai zvaliai dairytusi.bet taip optimistiskai mamyte nusiteikus gal tik kokia pora dieneliu-o kai vel pamazes pieno ne neabejoju kad dar daug kartu stresuosiu ar mano maze ne alkana-tokia jau ta musu pirmakarciu dalia-kaip kuo nors gali buti tikras,jei patirtis toje srityje lygi 0
manau jei pienuko neuztektu, tai maziuke vis prasytu valgyt ir slapintusi mazai ir nerami butu, o dabar man atrodo viskas gerai
Gimdymo namuose gydytoja mus taip mokino: jei vaikas neverkia, daug miega, kakoja ir sisioja, reiskiasi privalges.
Man asmeniskai pienas labai sunkiai atsiradinejo, ligonineje primaitint teko, todel gryzusi namo irgi baisiai nerimavau, vis vaidendavosi, kad dukrytei mano pieno maza. Po kiekvieno valgymo lekdavau dar misinio dadaryti. Del to nerimo vos isvis savo fabrikelio neuzdariau
Jei vaikutis laimingas ir svoris auga,nemanau,kad reiketu rupintis.
Girdėjau tokią mintį: jei norit kad pienukas baigtųsi, atsivežkit namo svarstykles ir pradėkite kūdikį sverti prieš maitinimą ir po jo...
Svėrimas nieko neparodo, nes kartais vaikiukas tiesiog nori atsigerti ar nusiraminti ir suvalgo tarkim 30 g - baisu būtų pasvėrus Jau minėtas paprastas būdas patikrinti ar užtenka pienuko - vaikas turi "sisioti" mažiausiai 6 kartus dienoje. Dėkit medžiaginius vystyklus ir skaičiuokit - tikrai nemanau, kad reikės laukti visą dieną - jie bus "patvarkyti" per pora valandų Pienukas gaminasi smegenyse
svarbiausia tiketi kad pienelio uztenka ir tikrai uzteks
o pagrindinis irodymas tai kudikio svorio augimas kas menesi, yra normos, vidurkiai, jei priauga maziau nei turetu va tada manau jau verta susirupinti
jei vaiko svoris auga, daro pakankamai sysiu, neverkia pavalges, tai manau pakanka
pas mane tai mazai pieno....vaikas buvo ramus jam lyg ir uztekdavo, nevergdavo pavalges, bet pas mus svoris nlb auga
Sveikos mamos,
pirmaji menesi ir as bedeliu del pieno turejau. Vaikas uzmigdavo bevalgydamas, maniau, kad pasisotindavo, o is tiesu, nieko nepritraukdavo ir pavarges luzdavo. po menesio buvo priauges tik 300 gr... tada nusipirkome pientrauki ir svarstykles. Pientraukis nelabai patiko, nes zalojo spenelius nuo traukimo, bet jau tada padejo issiaiskinti, kad pieno tik 50 gr is abieju krutu. o svarstykles tiksliai parode, kiek maze suvalge. O pienuko pradejo daugeti tada, kad VALGYTI pradejau. pasirodo uzsilaksciusi ne visada gerdavau ir valgydavau. Tad seima pradejo nuozmiai maitinti ir pieno atsirasdavo, ir vaiko svoris pradejo augti. manau svoris ir tera pagrindinis rodiklis
Maniske pradejo valgyt prasyti kas 2 valandas (pasak gydytojos per daznai) Pasverus pasirodo kad svorio mazokai priaugom. (nors su tuo svoriu irgi neaisku, nes sesele skaicius raso is akies: pirma men numete net 400 gr nuo svarstykliu parodymu, antra menesi vaikas judejo tai ji vidurki nueme nuo matytu skaiciu
Nusitraukiau gryzusi pienuko is vienos kruties virs 100 ml buna kas dvi val. Maniske valgo 15 min ir tik viena kruti vienam maitinimui. Karta pabandziau sumaitinti ta nutraukta pienuka- tai suvalge tik 70ml. Paskaiciavus kad valgo 10 kartu po 70 ml gaunas 700 ml per para, o jei sveriam ~5 kg tai turim suvalgyt 1000 ml. ISVADA: mazyles skrandukas per mazas Beje del ramumo vaiko: tai mano sesers mazylis pirma menesi per mazai pienuk gavo (paaiskej tik pasverus) bet buvo ramus ir nemazai miegodavo, bet pastoviai soske zysdavo.. nors jkio irzlumo nebuvo
Maniškis tai klykdavo jei mano pienuko neužtekdavo... bet ir baigės jis po dviejų savaičių... niekas nepadėjo susigrąžint...
QUOTE(Saulutea @ 2008 12 01, 18:29) Beje del ramumo vaiko: tai mano sesers mazylis pirma menesi per mazai pienuk gavo (paaiskej tik pasverus) bet buvo ramus ir nemazai miegodavo, bet pastoviai soske zysdavo.. nors jkio irzlumo nebuvo Kogero mazylis buvo jau pasilpes, todel ir nezirzdavo, miegodavo daug. O siaip vaikai tikrai "pasako", kai yra alkani..
Nors ir mano mergyte mazute, bet del maitinimo nesukau sau galvos, kiek ji noredavo tiek ir duodavau. Kartais bevalgydama uzmigdavo, prabusdavo ir vel valgydavo. Nei nusitraukdavau, nei normuodavau. Ir dabar dar maitinu viena 2 kartus per para
Labas mamytes!!!
Man butu idomu suzinoti, kaip auga jusu leliukai. Nes kiekviena gydytoja sako vis kitaip...O ir augimo lenteles tokios skirtingos Mums dabar keturi menesiai ir: Ugis - 63cm Svoris - 8130kg Galvutes ap - 41cm Parasykit savo leliuku duomenis juk taip idomu palyginti QUOTE(langolf @ 2009 09 14, 01:27) Labas mamytes!!! Man butu idomu suzinoti, kaip auga jusu leliukai. Nes kiekviena gydytoja sako vis kitaip...O ir augimo lenteles tokios skirtingos Mums dabar keturi menesiai ir: Ugis - 63cm Svoris - 8130kg Galvutes ap - 41cm Parasykit savo leliuku duomenis juk taip idomu palyginti Mums siandien kaip tik trys menesiukai, kai grisim is gydytojos butinai parasysim kaip mes augame
[CODE]
QUOTE(kruopa12 @ 2008 11 29, 00:43) Papildyta: QUOTE(langolf @ 2009 09 14, 00:27) Musu vaikiuko duomenys 2 men. Ugis 62 Svoris 6900 Galvytes ap. 41 Valgo MP. Gime 4130 g.
Tai va grizom is gydytojos. Esu nusiminusi ir sunerimusi
Musu duomenys (3 men): Ugis 60 cm Svoris 5300 gr Galvytes apimtis 39,5 cm Tikra coliuke QUOTE(miix @ 2009 09 14, 17:39) Tai va grizom is gydytojos. Esu nusiminusi ir sunerimusi Musu duomenys (3 men): Ugis 60 cm Svoris 5300 gr Galvytes apimtis 39,5 cm Tikra coliuke tu tik nepergyvenk svarbiausia, kad priaugo svorio. va jai svoris kristu tada manau reiktu sunerimti....
klaida
QUOTE(*Rutele* @ 2008 12 03, 23:44) Nors ir mano mergyte mazute, bet del maitinimo nesukau sau galvos, kiek ji noredavo tiek ir duodavau. Kartais bevalgydama uzmigdavo, prabusdavo ir vel valgydavo. Nei nusitraukdavau, nei normuodavau. Ir dabar dar maitinu viena 2 kartus per para Manau pats geriausias rodiklis yra svorio augimas. Niekad nen/usitraukinejau pieno, kad isitikinti ar jo mtruksta ar ne. Nes manau, kad vis tiek tiesos neparodys. Juk pieno labai nemazai pasigamina ir vaikui bevalgant. QUOTE(langolf @ 2009 09 13, 22:27) Labas mamytes!!! Man butu idomu suzinoti, kaip auga jusu leliukai. Nes kiekviena gydytoja sako vis kitaip...O ir augimo lenteles tokios skirtingos Mums dabar keturi menesiai ir: Ugis - 63cm Svoris - 8130kg Galvutes ap - 41cm Parasykit savo leliuku duomenis juk taip idomu palyginti Na o mums jau greit 7 menesiai, bet mus matavo pries 10 dienu,tai buvom: Ugis - 72 cm svoris - 7.700 kg galvos apimtis - 43.5 cm. Nors as visuomet sakau, kad manoji tikra coliuke, nes gimem tai vos 2.700kg te sverem. O va kaip uzaugom
4 men. buvom
ugis 64 cm. svoris 7700 g. galvos apimtis
sveikos mamytes,
Mes ir norime pasigirti
Ir as taip maitinau galvodama kad pienuko uztenka,nerami buvo,galvoju nusitrauksiu ir paziuresiu,ir ka gi,per puse dienos is abieju krutu tik 90gr.
QUOTE(buruliuke @ 2009 09 21, 21:14) Ir as taip maitinau galvodama kad pienuko uztenka,nerami buvo,galvoju nusitrauksiu ir paziuresiu,ir ka gi,per puse dienos is abieju krutu tik 90gr. zinai padarei klaida, kad nusitraukei, nes tai klaidina mamas. tai tikrai neparodo, kad pas tave nera pienuko. o kai pamatei stai toki rezultata, tai ir nusivylei, tikriausiai pradejai duoti misinelius ir pienukas dingo. o vaikas buna neramus ir del kitu priezasciu. dauguma vaiku pirmaisiais savo gyvenimo metais yra neramus, bet tai ne rodiklis. Vienintelis rodiklis rodantis, kad tikrai neuztenka mamos pienuko vaikeliui, kai priauga mazai svorio ir kai slapinasi retai! QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 22, 00:50) zinai padarei klaida, kad nusitraukei, nes tai klaidina mamas. tai tikrai neparodo, kad pas tave nera pienuko. o kai pamatei stai toki rezultata, tai ir nusivylei, tikriausiai pradejai duoti misinelius ir pienukas dingo. o vaikas buna neramus ir del kitu priezasciu. dauguma vaiku pirmaisiais savo gyvenimo metais yra neramus, bet tai ne rodiklis. Vienintelis rodiklis rodantis, kad tikrai neuztenka mamos pienuko vaikeliui, kai priauga mazai svorio ir kai slapinasi retai! QUOTE(buruliuke @ 2009 09 21, 23:14) Ir as taip maitinau galvodama kad pienuko uztenka,nerami buvo,galvoju nusitrauksiu ir paziuresiu,ir ka gi,per puse dienos is abieju krutu tik 90gr. Ji svorio ir priaugdinejo mazai,tik po 300gr.
Su antraja viskas pas mus kitaip
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 21, 23:50) zinai padarei klaida, kad nusitraukei, nes tai klaidina mamas. tai tikrai neparodo, kad pas tave nera pienuko. o kai pamatei stai toki rezultata, tai ir nusivylei, tikriausiai pradejai duoti misinelius ir pienukas dingo. o vaikas buna neramus ir del kitu priezasciu. dauguma vaiku pirmaisiais savo gyvenimo metais yra neramus, bet tai ne rodiklis. Vienintelis rodiklis rodantis, kad tikrai neuztenka mamos pienuko vaikeliui, kai priauga mazai svorio ir kai slapinasi retai! Ir man gydytoja sakė, kad išsiaiškinčiau, ar užtenka pieno.Reikia nusitraukti pieną.Aš taip to nenroėjau ir nebanfdžiau. Dukrytė rami, neverkia, tik tuštindavosi retokai. Ilgai mane kankono mintis, ar užtenka pieno.Ir man regis, nuo tokių minčių gal ir sumažėja pienas. Kai kiekvieną kartą mąstau: "Ar užtenka?Gal jai trūksta?", nervinuosi pati, tai nieko gero ir negali būti.Tai tikinau save, kad viskas gerai.Ir dabar mums jau beveik 6 mėnesiukai, bet vis dar maitinu pati
Manau, kad jei pakankamai priauga svorio, rami ir patenkinta, tai ir pienuko pakanka
Sunelis gime 3,4 kg, 3 men svere 5,7 kg. Bet... ne pienelio trukume turbut bedos. Kankino vaikuti auksinis stafilokokas, po to zarnyne buvo grybelis isiveises, taigi.. Nors minciu visokiu buvo, kad truksta pienuko gal, bet kazkaip nuvijau jas salin. Nenusitraukinejau ne karto, bet kartais patikrindavau kai vaikas baige valgyti ir uzsnusta ar bega dar pienukas. to, kad paspaudus issisunkdavo lasiukas man uzteko isitikinti, kad pienuko dar yra
Dabar mums beveik 4 men. Vaikutis sveria 6 su trupuciu. QUOTE(Luttuke @ 2009 10 04, 20:06) Sunelis gime 3,4 kg, 3 men svere 5,7 kg. Bet... ne pienelio trukume turbut bedos. Kankino vaikuti auksinis stafilokokas, po to zarnyne buvo grybelis isiveises, taigi.. Nors minciu visokiu buvo, kad truksta pienuko gal, bet kazkaip nuvijau jas salin. Nenusitraukinejau ne karto, bet kartais patikrindavau kai vaikas baige valgyti ir uzsnusta ar bega dar pienukas. to, kad paspaudus issisunkdavo lasiukas man uzteko isitikinti, kad pienuko dar yra Dabar mums beveik 4 men. Vaikutis sveria 6 su trupuciu. O stafilokoką išvijote?O kaip įtarė, kad žarnyne Jums yra grybelis?Tik iš tyrimų ar jautėte kažkokius simptomus?
Savo maziuka nuo pat pradziu maitinau pati. Pirmaji menesi, atrodo, pienuko pakankamai buvo, tik paskui jis vis neramesnis daresi, po kiekvieno pamaitinimo nepraeidavo ne pusvalandzio, o jis vel saukdavo, taip ir leidau dienas praktiskai vien lovoj, atrode, kad nieko daugiau nedarau, tik maitinu... Beje, nezinau del kokiu priezasciu, bet, baigiantis antrajam menesiui, per kokias 2 dienas pienuko labai staigiai sumazejo, tiksliau jo labai mazai besigamindavo (pastebejau tai pagal krutine
Skaitau jusu patarimus ir labai nusiminiau, galvoju, gal man vis delto nereikejo tu misinuku duot, gal butu viskas susitvarke? QUOTE(Nersim @ 2009 10 05, 14:52) O stafilokoką išvijote?O kaip įtarė, kad žarnyne Jums yra grybelis?Tik iš tyrimų ar jautėte kažkokius simptomus? Stafilokoka isvijo antibiotikai, kurie buvo gerti del kitu priezasciu. Aie grybeli suzinojom is tyrimo, bet, kad negerai labai kazkas buvo matyti is zalios kakuciu spalvos, plius vaikas viduriuodavo ir buvo laaabai neramus. Nors pilvuko putimas kamuoja iki siol, bet vaikas bent jau neklykia kiekvieno valgymo metu... |