Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Montignaco metodas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Dieta
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Daisiuke
QUOTE(Kerida @ 2008 08 12, 10:08)
yahoo.gif  kaip smagu! tada gero ruošimosi, tikiu, kad visko daug suplanuot, paruošt ir t.t. reikia.
*

na yra dar ka nuveikti, bet jau daug maz viskas surganizuota..liko tik smulkmenos smile.gif
zuikad
Laikiausi ir as sios dietos, numeciau 6 kg, bet taip ir nepasiekiau issvajotuju 59kg (ugis 1.70), tuo paciu metu sportavau 2 kartus per sav.

Energijos budavo ir siaip viskas super, tik paskuij prasidejo baliai festivaliai ir baigesi sportai, tai svoris gryzo i pradinius 65 kg, bet daugiau ir nelipa, bent jau tiek gerai smile.gif
Sasha
Laba vakara 4u.gif
Atgavau rysi su pasauliu thumbup.gif t.y. interneta siandien ivede mirksiukas.gif
Sasha
ir kur mes visos? g.gif
Daisiuke
as grizau is meduciu kopinejimo smile.gif imsiuos Monci visu pajegumu smile.gif
Kerida
Sveikos gyvos!! 4u.gif
kaip laikotes, kaip sekasi?
praleidau sias kelias savaites atostogaudama ir dabar stai grizau prie darbu ir prie moncio! thumbup.gif
Nellie
Sveikos, Mončio fanės 4u.gif

Noriu grįžti angel_sadangel.gif Kažkada laikiausi, po to apleidau, dabar vėl pradėsiu cool.gif

Ar priimsit? ax.gif
Daisiuke
aisku kad priimsim..kaip gi kitaip..kazko tema apmirus..smile.gif
Nellie
kaip suprantu, ankstesnė tema jau ištrinta?
O ten visko tiek daug buvo mad.gif
Daisiuke
senas visada trina unsure.gif
Nellie
Iškilo man toks klausimas g.gif

Montis soją valgyt leidžia? Knygutės dabar neturiu, tai ir mąstau. Radau, kad virtos sojos glikemijos indeksas yra 20, tai taip išeina, kad galima.

Tik niekaip nesuprantu, kaip čia taip yra su alumi smile.gif Jo 100g yra tik 5g angliavandenių, bet glikemijos indeksas 110 blink.gif

Ok, rytoj pietums bandysiu soją gamint. Mąstau apie kotletukus, keptus orkaitėje essen.gif
Daisiuke
man atrodo kad soja leidzia valgyt... rolleyes.gif
Nellie
Labas dienas ax.gif

Klausykit, kaip Jūs sriubas verdat? Sultinio dirbtinio dėl ten esančio cukraus aš nenoriu dėt (na, dar ir dėl E621 ir kito gėrio ten esančio), tai man jau tokia neskani ta sriuba gaunasi doh.gif Nors supilu aš ten tų prieskoninių žolelių begalę g.gif
O jei mėsytę nuvirčiau, kaži, tiktų? Man geriau, kai aš tokią a la lietuvišką kasdienę virtuvę prie Mončio sau pritaikysiu, negu ten kažkokius egzotiškus patiekalus gaminsiu blush2.gif Truputį nervuoja, kad ten viskas užsieniečiams pritaikyta. Paprastoj lietuviškoj kavinėj beveik nieko neprisitaikysi. Jau nekalbu apie kokią nors valgyklą doh.gif
Nellie
Kadangi yra besidominčių, tai trumpai paaiškinu, kame čia esmė 4u.gif

Glikemijos indeksas – matavimo sistema, padedanti įvertinti kaip greitai angliavandeniai yra suvirškinami ir pasisavinami, ir kaip veikia cukraus kiekį kraujyje. Tai yra būdas palyginti kaip gliukozės kiekį kraujyje veikia gramas maisto. Aukščiausią glikemijos indeksą turi angliavandeniai, kurie greičiausiai suskaidomi organizme. Žemiausią glikemijos indeksą turi angliavandeniai, kurie organizme skaidomi lėčiausiai ir gliukozė į kraują išskiriama tolygiai.

(www.maistassportui.lt)

O kuo blogai valgyti "blogus" angliavandenius paaiškina hiperinsulizmas. Jo esmė: kai kraujyje atsiranda gliukozės, kasa išskiria insuliną jai sumažinti. Hiperinsulizmas - kai kasa išskiria perdaug insulino. Tai sužadina riebalų susidarymo mechanizmą (organizmas labiau linksta riebaliukus kaupti po valgio, kai yra gliukozės perteklius). O jei žmogus nuolat valgo perdaug "greitų" angliavandenių (tokių, kaip batonas, saldumynai ir pan.) pas jį nuolat yra hiperinsulizmas. Ir gaunasi užburtas ratas cool.gif

O dabar ką siūlo Montignac:

1. Valgyti neribojant maisto kiekio, neskaičiuojant kalorijų.
2. Nepraleidinėti valgio.
3. Neužkandžiauti tarp valgių.
4. Maistas turi būti įvairus.
5. Visų trijų valgių metu reikia išlaikyti angliavandenių, riebalų ir baltymų pusiausvyrą.
6. Pusryčiai: didžioji dalis - angliavandeniai, šiek tiek riebalų arba visai be jų.
7. Pietūs: juos turi sudaryti visi trys komponentai, tik angliavandenių GI turi būti žemas (ne daugiau kaip 35)
8. Vakarienė panaši į pusryčius, bet maistas turi būti lengvesnis, riebalų kiekis mažesnis.
9. Kuo mažiau vartoti sočiųjų riebalų.
10. Valgio metu galima išgerti vyno ar alaus (nebūtų prancūzas cool.gif
11. Kavai - ni ni ni. Reikia gerti ją be kofeino.

Žodžiu, valgai maistą, kurio GI iki 50, apmažini taukiukus ir aliejukus ir viskas tada ok drinks_cheers.gif
MO
Ačiū, Pūkuotuke 4u.gif 4u.gif

Labiausiai sutinku su trečiu teiginiu- JOKIŲ užkandžiavimų ax.gif

bet aš vis tiek nesuprantu, kaip žinot, kurie produktai turi žemą GI indeksą, kurie- aukštą? g.gif blush2.gif

o sotieji riebalai- kas tokie? (jetau, tundra...) blush2.gif
Daisiuke
QUOTE(monikiux @ 2008 09 25, 08:40)
Ačiū, Pūkuotuke  4u.gif  4u.gif

Labiausiai sutinku su trečiu teiginiu- JOKIŲ užkandžiavimų  ax.gif

bet aš vis tiek nesuprantu, kaip žinot, kurie produktai turi žemą GI indeksą, kurie- aukštą?  g.gif  blush2.gif

o sotieji riebalai- kas tokie? (jetau, tundra...)  blush2.gif
*

glikemijos indeksas ten kazkaip skaiciujamas, bet namu salygomis manau to nepadarysim, ten apie sudeginta energija ir t.t. o geriausias budas tai pasiziuret lenteleje...ten daug produktu, galima atsirinkt, arba bent panasius rast.smile.gif
MO
QUOTE(Daisiuke @ 2008 09 25, 09:27)
glikemijos indeksas ten kazkaip skaiciujamas, bet namu salygomis manau to nepadarysim, ten apie sudeginta energija ir t.t. o geriausias budas tai pasiziuret lenteleje...ten daug produktu, galima atsirinkt, arba bent panasius rast.smile.gif
*

ar galima rasti internete tą lentelę? blush2.gif
Nellie
QUOTE(monikiux @ 2008 09 25, 09:29)
ar galima rasti internete tą lentelę?  blush2.gif

Brangioji, internete galima rasti viską cool.gif

http://www.southbeach-diet-plan.com/glycemicfoodchart.htm

o šiaip, google.lt, ten glycemic index, ir rasi visko, ko nori smile.gif

O sotieji riebalai - tai dažniausiai gyvulinės kilmės, kurie didina chlolesterolio kiekį.
Kraujas tampa riebesnis, riebalų perteklius užkemša ląstelių membranas, todėl pro jas pradeda blogai cirkuliuoti įvairios medžiagos.
Šiaip, mano asmenine nuomone, visada reikia žiūrėti, kiek riebalų gauni per dieną, bet jais piknaudžiauti nebūtina schmoll.gif Kuo man padėjo visokių knygučių skaitymas - ėmiau skaityti, kas parašyta ant pakuotės smile.gif
Irena G.
Sveikos,

šiandien nusprendžiau nuo rytojaus susirūpinti savo mityba. smile.gif Jau anksčiau esu girdėjusi apie Montį (man žiauriai patiko, kaip meiliai jūs jį vadinate lotuliukas.gif ) tai nusprendžiau pasidomėt daugiau, bet kad nelabai daug info radau. g.gif
Pagalvojau, kad galbūt kuri nors bus labai draugiška ir norėtų pasidalinti su kitomis stebūklingaja knygute...? Nuskenuoti ją, ir patalpinti kur nors (pvz. www.failai.in) ax.gif
Kerida
Sveikos gyvos 4u.gif

dukte paklydele grizo blush2.gif per tuos kelis menesius spejau ir prisiaugint kg doh.gif ir vel atsikratyt. Kazkoks siaubas kai taip. Taigi vel eilini karta suimu save i rankas cool.gif
pepilota
Labas 4u.gif Ar cia gyvu dar yra?? AS labai saziningai nesilaikau, bet tiesiog stengiuosi daugiau maziau, kad produktai butu mazo GI, nes bent jau man tai su jais daug greiciau pavyksta pasisotint ir neuzpuola umus alkio priepuoliai.

Kur visos dinge? Negi niekam nesinori pagrazet iki Kaledu? ax.gif
Sasha
Ar atsiras man cia bendraminciu?
Daisiuke
QUOTE(Sasha @ 2009 01 31, 14:44)
Ar atsiras man cia bendraminciu?
*

drinks_cheers.gif
Sasha
QUOTE(Daisiuke @ 2009 01 31, 22:30)
drinks_cheers.gif
*

Vau, siandien beveik tvarkingai laikiausi. kaip visada padauginau maisto vakare, bet tik leidziami produktai
Daisiuke
QUOTE(Sasha @ 2009 01 31, 22:35)
Vau, siandien beveik tvarkingai laikiausi. kaip visada padauginau maisto vakare,  bet tik leidziami produktai
*

as vis dar pasibusiu su dietologes valgiarasciu..skrandis susitrauks..jauciu jau kad pasitrauke..ir tada moncio imsiuos smile.gif
naura14
keliu tema i virsu, albai jau idomu 4u.gif
LaimingaMamyte
ar yra dar besilaikanciu sios dietos???
ellinga
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2010 06 16, 01:01)
ar yra dar besilaikanciu sios dietos???
*

Atrodo, kad nea biggrin.gif as zadu po gimdymo grizti, nes tikrai nuostabus budas thumbup.gif
Bluebell
laba diena 4u.gif temuke lyg ir apmirus, keliu virsun.

kaip keista unsure.gif siandien jau pasiryzau susirasti sita temute ir jungtis i pokalbius, nes pasiryzau laikytis sios ''dietos'' .
ir ka tik per tv nugirdau kad siandien numire sios dietos autorius ponas Montinjakas verysad.gif 66 metu buvo !

dabar knyga vartau ir galvoju reik tikrai tikrai pasiryzt, gal kas kartu nori pradet?
as noreciau numesti apie 10 kg.
LaimingaMamyte
QUOTE(Bluebell @ 2010 08 26, 15:02)
laba diena  4u.gif temuke lyg ir apmirus, keliu virsun.

kaip keista  unsure.gif  siandien jau pasiryzau susirasti sita temute ir jungtis i pokalbius, nes pasiryzau laikytis sios ''dietos'' .
ir ka tik per tv nugirdau kad siandien numire sios dietos autorius ponas Montinjakas  verysad.gif  66 metu buvo !

dabar knyga vartau ir galvoju reik tikrai tikrai pasiryzt, gal kas kartu nori pradet?
as noreciau numesti apie 10 kg.
*

gleciau padeti, bet greiciau butu per az, nes nezdaznai uzskusu i sia tema 4u.gif
ellinga
QUOTE(Bluebell @ 2010 08 26, 15:02)
kaip keista  unsure.gif  siandien jau pasiryzau susirasti sita temute ir jungtis i pokalbius, nes pasiryzau laikytis sios ''dietos'' .
ir ka tik per tv nugirdau kad siandien numire sios dietos autorius ponas Montinjakas  verysad.gif  66 metu buvo !

*

Oho blink.gif o nuo ko mire? g.gif
Bluebell
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2010 08 26, 14:50)
gleciau padeti, bet greiciau butu per az, nes nezdaznai uzskusu i sia tema  4u.gif
*

ok, atsiusiu tau asmenine zinia biggrin.gif

bet fainai butu jei ir montinjako gerbejos cia rinktus, gal prikeltume temuke
bigsmile.gif
QUOTE(ellinga @ 2010 08 26, 15:49)
Oho  blink.gif o nuo ko mire?  g.gif
*

lyg nuo infarkto jei teisingai nugirdau, absurdas zinant jo gyvenimo buda, nu bet ka jau dabar.
jolitamaria
sveikutes ,
kaip puiku ,kad radau sia temute SM

M.M knyga jau turiu seniai- patinka sis metodas , nes tai gal net ne dieta ,valgyt galima viska,isikyrus neveikus produktus (cukru ,baltus miltus ....),
Metu svori 5 savaites ,nebadauju -numeciau 4kg

dar esu maitinanti mama - tai pristabdau arklius smile.gif po truputi mazias zingsneliais

Naudojuosi ne vien siuo metodu ,bet ir kitais mokslininku ir sveiku protu paremtais teiginiasi apie mityba .

Jei ka galiu pakonsultuot ,po Nauju metu busiu baigus savo mokymosi kursus mirksiukas.gif

ar yra daugiau mamyciu ,po nestumo norinciu atgaut formas ????

Žaislų Karalienė
QUOTE(jolitamaria @ 2010 12 07, 11:01)
sveikutes ,
kaip puiku ,kad radau sia temute SM

M.M knyga jau turiu seniai- patinka sis metodas , nes tai gal net ne dieta ,valgyt galima viska,isikyrus neveikus produktus (cukru ,baltus miltus ....),
Metu svori 5 savaites ,nebadauju -numeciau 4kg

dar esu maitinanti mama - tai pristabdau arklius smile.gif po truputi mazias zingsneliais

Naudojuosi ne vien siuo metodu ,bet ir kitais mokslininku ir sveiku  protu paremtais teiginiasi apie mityba .

Jei ka galiu pakonsultuot  ,po Nauju metu busiu baigus   savo mokymosi kursus mirksiukas.gif
ar yra daugiau mamyciu ,po nestumo norinciu atgaut formas ????
*

Laba diena 4u.gif Pagaliau radau sia tema user posted image Jeigu atvitai, tai ieskojau Mišelio Montinjako blush2.gif Tai, kad jo sistema veikia duodu 100 % thumbup.gif tik reikia laikitis pastoviai. doh.gif Po gimdimo buvau numetusi 30 Kg, pradejau kai dar maitinau , bet meciau ir 20 grizo labai greitaiuser posted image o po to ir dar beveik 5 per visus mano bandymus, atrasti ka nors kita doh.gif
Asmeniskai man padeda tik sita sistema user posted image esu isbandziuti tikrai daug, bet jokio rezultato: ta kopustu sriubos, Dukano, Kremliaus ir t.t.
Dabar vel jos laikausi, tai jei atsiras bendraminciu bus labai malonu wink.gif Ar jei kam kils klausimu, galiu pasidalinti savo mintimis.
Aurosoma
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2011 03 10, 18:51)
Laba diena  4u.gif  Pagaliau radau sia tema user posted image Jeigu atvitai, tai ieskojau  Mišelio Montinjako  blush2.gif  Tai, kad jo sistema veikia duodu 100 %  thumbup.gif  tik reikia laikitis pastoviai.  doh.gif  Po gimdimo buvau numetusi 30 Kg, pradejau kai dar maitinau , bet meciau ir 20 grizo labai greitaiuser posted image  o po to ir dar beveik 5 per visus mano bandymus, atrasti ka nors kita  doh.gif 
Asmeniskai man padeda tik sita sistema user posted image esu isbandziuti tikrai daug, bet jokio rezultato: ta kopustu sriubos, Dukano, Kremliaus ir t.t.
Dabar vel jos laikausi, tai jei atsiras bendraminciu bus labai malonu wink.gif Ar jei kam kils klausimu, galiu pasidalinti savo mintimis.
*

O gal galetumete smulkiau aprasyti sia dieta, i ankstesne tema nekelia, tai info labai truksta. ax.gif
ellinga
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2011 03 10, 17:51)
*

as laikiausi ir labai sekmingai, bet po gimdymo nu niekaip negaliu grizti doh.gif saldainiai mano draugai
citrinutė
QUOTE(Aurosoma @ 2011 03 10, 19:13)
O gal galetumete smulkiau aprasyti sia dieta, i ankstesne tema nekelia, tai info labai truksta.  ax.gif
*

Labutis,
as irgi issamesnes informacijos nerandu g.gif butu idomu suzinoti, bent pagrindinius principus ax.gif
ellinga
QUOTE(citrinutė @ 2011 03 10, 21:55)
Labutis,
as irgi issamesnes informacijos nerandu  g.gif  butu idomu suzinoti, bent pagrindinius principus  ax.gif
*

Pagrindinis principas maisto produktu turinciu zema glikejimos indeksa vartojimas ir atsisakymas produktu turinciu auksta GI t.y. batonai, miltai, ryziai, bulves, saldumynai
citrinutė
Labas rytelis,
perskaiciau visa temele ir daug ka suzinojau smile.gif Reik jungtis prie jusu burelio. 4u.gif Vasara ant nosies, reikia formas pagerint. Per kelis metus "uzsimeciau" beveik 10 kg...Kasmet vis po pora kg priaugu ir susidare apvalus skaicius. Reik suimt save i rankas smile.gif
ellinga
QUOTE(citrinutė @ 2011 03 11, 08:07)
Labas rytelis,
perskaiciau visa temele ir daug ka suzinojau smile.gif Reik jungtis prie jusu burelio.  4u.gif Vasara ant nosies, reikia formas pagerint. Per kelis metus "uzsimeciau" beveik 10 kg...Kasmet vis  po pora kg priaugu ir susidare apvalus skaicius. Reik suimt save i rankas smile.gif
*

Pirma karta kai meciau svori per nepilnus 3 meesius numeciau 10 kg, net nepastebejau kaip tai ivyko bigsmile.gif Bet dabar nors nusisauk, negaliu prisiversti doh.gif geda man geda

Tiesa, kas nori issamaus metodo aprasymo idealu, tureti knyga... as ir dabar ja vis istraukiu paskaityti
citrinutė
Reiks knygynuose paziurineti knygeles. Bet kiek internete radau info, is to susidariau vaizdeli, kad neapsiryti ir nevalgyti cukru, krakmolu reik. Zodziu, daugiau darzoviu ir maziau batono su uogiene smile.gif Bandysiu ziuret ka i pilva dedu smile.gif Jau praeita savaite porcijas sumazinau, nes lapnojau tiek pat kiek ir mano vyras..DAUG !!!! smile.gif
Žaislų Karalienė
QUOTE(citrinutė @ 2011 03 11, 11:40)
Reiks knygynuose paziurineti knygeles. Bet kiek internete radau info, is to susidariau vaizdeli, kad neapsiryti ir nevalgyti cukru, krakmolu  reik. Zodziu, daugiau darzoviu ir maziau batono su uogiene smile.gif Bandysiu ziuret ka i pilva dedu smile.gif Jau praeita savaite porcijas sumazinau, nes lapnojau tiek pat kiek ir mano vyras..DAUG !!!! smile.gif
*

citrinutė, leiskit nesutikti schmoll.gif

Maisto kiekio M.M. neriboja, kiek prisimenu tai tik varskes negalima per viena karta daugiau negu 180-200 gr. g.gif bet daugiau ir nesuvalgysi schmoll.gif
Todel man asmeniskai it tiko sita sistema, kad tai ka galima - gali nors kilogramais valgyti user posted image

Nemoku valgyti mazai user posted image

Cia galima pasiskaityti rusiskai, ne s LT info neradau
http://www.dieta.ru/avtordiets/montin/

Kai pasveiks mano dukryte, turesiu daugiau laiko ir galesiu parasyti , ka su kuo galima valgyti thumbup.gif
citrinutė
Dekui uz paaiskinimus, Žaislų Karalienė 4u.gif
Na, kadangi, as neturiu knygeles, tai kiek radau info internete, tai tiek smile.gif Nezinau, kaip ten su tom porcijom. Na, mano didziausai beda ta (as taip manau), kad pagrinidinis valgymas vakare, o visa diena jokio rimto pavalgymo, tai kai griztu is darbo-prisikemsu, kad ridinejuosi biggrin.gif
Reiks butinai normalios literaturos isigyti ir pasiskaityti apie sita M.M. metoda
88888888
Sveikutes 4u.gif
Laikiausi saziningai ,buvo super ,efektas ant akiu thumbup.gif Paskui atsipalaidavau ,bet kai ko laukausi iki siol ,jau 6 metus ,ir tikrai svoris neauga stipriai .Zinau ,kad jei laikyciausi ir vel saziningai ,tikrai nukristu tie nelemti 3 kg biggrin.gif kurie man trukdo doh.gif
Mano mokytoja buvo si knyga
http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?ISBN=9955-567-70-8
Tebeturiu ja ,jau planuoju vel atsiversti biggrin.gif

Meskute88
Sveikos, kodėl ši tema numirusi? Nejaugi nesiruošiate pavasariui? smile.gif
Žaislų Karalienė
QUOTE(Meskute88 @ 2011 04 10, 17:43)
Sveikos, kodėl ši tema numirusi? Nejaugi nesiruošiate pavasariui? smile.gif
*

Oi doh.gif tiktai, vis uzeinu, o cia tyla verysad.gif

Bet valgau pagal sia sistema, tik savaitgaliais sugriesinu, sauso vyno isgeriu blush2.gif , tai del to ir svoris letai krenta, kaz kur nuo vasario numeciau 8 Kg
88888888
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2011 04 19, 12:15)
svoris letai krenta, kaz kur nuo vasario numeciau 8 Kg
*

blink.gif blink.gif blink.gif nuo sio vasario ???
jei nuo sio tai daug blink.gif
Žaislų Karalienė
QUOTE(88888888 @ 2011 04 19, 15:09)
blink.gif  blink.gif  blink.gif nuo sio vasario ???
jei nuo sio tai daug  blink.gif
*

Taip, nuo sio, gal nuo sausio vidurio, tiksliai nepamenu, kai baisesi visos sventes ax.gif Tiesiog, kai pirma karta laikiausi sios sistemos ( labai grieztai rolleyes.gif nes dar maitinau, tai vyno buvo negalima ) tai per pirmus 2 men numeciau net 10 kg thumbup.gif
ellinga
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2011 04 19, 15:40)
Taip, nuo sio, gal nuo sausio vidurio, tiksliai nepamenu.  ax.gif Tiesiog, kai pirma karta laikiausi sios sistemos ( labai grieztai  rolleyes.gif  nes dar maitinau, tai vyno buvo negalima ) tai per pirmus 2 men numeciau net 10 kg thumbup.gif
*

tai labai puikus rezultatai net jei tik 8 kg... cia ne tik, o net bigsmile.gif
Žaislų Karalienė
QUOTE(ellinga @ 2011 04 19, 15:49)
tai labai puikus rezultatai net jei tik 8 kg... cia ne tik, o net  bigsmile.gif
*

Oi , aciukas aciuks.gif net nuotaika pagerejo assa.gif o tai MM arteja, tai is saldytuvo neislendu, bet valgau tik tai leidziama maista rolleyes.gif bet kokiais kekiais doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.