QUOTE(Kerida @ 2008 08 12, 10:08)
na yra dar ka nuveikti, bet jau daug maz viskas surganizuota..liko tik smulkmenos
Laikiausi ir as sios dietos, numeciau 6 kg, bet taip ir nepasiekiau issvajotuju 59kg (ugis 1.70), tuo paciu metu sportavau 2 kartus per sav.
Energijos budavo ir siaip viskas super, tik paskuij prasidejo baliai festivaliai ir baigesi sportai, tai svoris gryzo i pradinius 65 kg, bet daugiau ir nelipa, bent jau tiek gerai
Laba vakara
Atgavau rysi su pasauliu
ir kur mes visos?
as grizau is meduciu kopinejimo
Sveikos gyvos!!
kaip laikotes, kaip sekasi? praleidau sias kelias savaites atostogaudama ir dabar stai grizau prie darbu ir prie moncio!
Sveikos, Mončio fanės
Noriu grįžti Ar priimsit?
aisku kad priimsim..kaip gi kitaip..kazko tema apmirus..
kaip suprantu, ankstesnė tema jau ištrinta?
O ten visko tiek daug buvo
senas visada trina
Iškilo man toks klausimas
Montis soją valgyt leidžia? Knygutės dabar neturiu, tai ir mąstau. Radau, kad virtos sojos glikemijos indeksas yra 20, tai taip išeina, kad galima. Tik niekaip nesuprantu, kaip čia taip yra su alumi Ok, rytoj pietums bandysiu soją gamint. Mąstau apie kotletukus, keptus orkaitėje
man atrodo kad soja leidzia valgyt...
Labas dienas
Klausykit, kaip Jūs sriubas verdat? Sultinio dirbtinio dėl ten esančio cukraus aš nenoriu dėt (na, dar ir dėl E621 ir kito gėrio ten esančio), tai man jau tokia neskani ta sriuba gaunasi O jei mėsytę nuvirčiau, kaži, tiktų? Man geriau, kai aš tokią a la lietuvišką kasdienę virtuvę prie Mončio sau pritaikysiu, negu ten kažkokius egzotiškus patiekalus gaminsiu
Kadangi yra besidominčių, tai trumpai paaiškinu, kame čia esmė
Glikemijos indeksas matavimo sistema, padedanti įvertinti kaip greitai angliavandeniai yra suvirškinami ir pasisavinami, ir kaip veikia cukraus kiekį kraujyje. Tai yra būdas palyginti kaip gliukozės kiekį kraujyje veikia gramas maisto. Aukščiausią glikemijos indeksą turi angliavandeniai, kurie greičiausiai suskaidomi organizme. Žemiausią glikemijos indeksą turi angliavandeniai, kurie organizme skaidomi lėčiausiai ir gliukozė į kraują išskiriama tolygiai. (www.maistassportui.lt) O kuo blogai valgyti "blogus" angliavandenius paaiškina hiperinsulizmas. Jo esmė: kai kraujyje atsiranda gliukozės, kasa išskiria insuliną jai sumažinti. Hiperinsulizmas - kai kasa išskiria perdaug insulino. Tai sužadina riebalų susidarymo mechanizmą (organizmas labiau linksta riebaliukus kaupti po valgio, kai yra gliukozės perteklius). O jei žmogus nuolat valgo perdaug "greitų" angliavandenių (tokių, kaip batonas, saldumynai ir pan.) pas jį nuolat yra hiperinsulizmas. Ir gaunasi užburtas ratas O dabar ką siūlo Montignac: 1. Valgyti neribojant maisto kiekio, neskaičiuojant kalorijų. 2. Nepraleidinėti valgio. 3. Neužkandžiauti tarp valgių. 4. Maistas turi būti įvairus. 5. Visų trijų valgių metu reikia išlaikyti angliavandenių, riebalų ir baltymų pusiausvyrą. 6. Pusryčiai: didžioji dalis - angliavandeniai, šiek tiek riebalų arba visai be jų. 7. Pietūs: juos turi sudaryti visi trys komponentai, tik angliavandenių GI turi būti žemas (ne daugiau kaip 35) 8. Vakarienė panaši į pusryčius, bet maistas turi būti lengvesnis, riebalų kiekis mažesnis. 9. Kuo mažiau vartoti sočiųjų riebalų. 10. Valgio metu galima išgerti vyno ar alaus (nebūtų prancūzas 11. Kavai - ni ni ni. Reikia gerti ją be kofeino. Žodžiu, valgai maistą, kurio GI iki 50, apmažini taukiukus ir aliejukus ir viskas tada ok
Ačiū, Pūkuotuke
Labiausiai sutinku su trečiu teiginiu- JOKIŲ užkandžiavimų bet aš vis tiek nesuprantu, kaip žinot, kurie produktai turi žemą GI indeksą, kurie- aukštą? o sotieji riebalai- kas tokie? (jetau, tundra...) QUOTE(monikiux @ 2008 09 25, 08:40) Ačiū, Pūkuotuke Labiausiai sutinku su trečiu teiginiu- JOKIŲ užkandžiavimų bet aš vis tiek nesuprantu, kaip žinot, kurie produktai turi žemą GI indeksą, kurie- aukštą? o sotieji riebalai- kas tokie? (jetau, tundra...) glikemijos indeksas ten kazkaip skaiciujamas, bet namu salygomis manau to nepadarysim, ten apie sudeginta energija ir t.t. o geriausias budas tai pasiziuret lenteleje...ten daug produktu, galima atsirinkt, arba bent panasius rast. QUOTE(Daisiuke @ 2008 09 25, 09:27) glikemijos indeksas ten kazkaip skaiciujamas, bet namu salygomis manau to nepadarysim, ten apie sudeginta energija ir t.t. o geriausias budas tai pasiziuret lenteleje...ten daug produktu, galima atsirinkt, arba bent panasius rast. ar galima rasti internete tą lentelę? QUOTE(monikiux @ 2008 09 25, 09:29) ar galima rasti internete tą lentelę? Brangioji, internete galima rasti viską http://www.southbeach-diet-plan.com/glycemicfoodchart.htm o šiaip, google.lt, ten glycemic index, ir rasi visko, ko nori O sotieji riebalai - tai dažniausiai gyvulinės kilmės, kurie didina chlolesterolio kiekį. Kraujas tampa riebesnis, riebalų perteklius užkemša ląstelių membranas, todėl pro jas pradeda blogai cirkuliuoti įvairios medžiagos. Šiaip, mano asmenine nuomone, visada reikia žiūrėti, kiek riebalų gauni per dieną, bet jais piknaudžiauti nebūtina
Sveikos,
šiandien nusprendžiau nuo rytojaus susirūpinti savo mityba. Pagalvojau, kad galbūt kuri nors bus labai draugiška ir norėtų pasidalinti su kitomis stebūklingaja knygute...? Nuskenuoti ją, ir patalpinti kur nors (pvz. www.failai.in)
Sveikos gyvos
dukte paklydele grizo
Labas
Kur visos dinge? Negi niekam nesinori pagrazet iki Kaledu?
Ar atsiras man cia bendraminciu?
keliu tema i virsu, albai jau idomu
ar yra dar besilaikanciu sios dietos???
laba diena
kaip keista ir ka tik per tv nugirdau kad siandien numire sios dietos autorius ponas Montinjakas dabar knyga vartau ir galvoju reik tikrai tikrai pasiryzt, gal kas kartu nori pradet? as noreciau numesti apie 10 kg. QUOTE(Bluebell @ 2010 08 26, 15:02) laba diena kaip keista ir ka tik per tv nugirdau kad siandien numire sios dietos autorius ponas Montinjakas dabar knyga vartau ir galvoju reik tikrai tikrai pasiryzt, gal kas kartu nori pradet? as noreciau numesti apie 10 kg. gleciau padeti, bet greiciau butu per az, nes nezdaznai uzskusu i sia tema QUOTE(LaimingaMamyte @ 2010 08 26, 14:50) ok, atsiusiu tau asmenine zinia bet fainai butu jei ir montinjako gerbejos cia rinktus, gal prikeltume temuke QUOTE(ellinga @ 2010 08 26, 15:49) lyg nuo infarkto jei teisingai nugirdau, absurdas zinant jo gyvenimo buda, nu bet ka jau dabar.
sveikutes ,
kaip puiku ,kad radau sia temute SM M.M knyga jau turiu seniai- patinka sis metodas , nes tai gal net ne dieta ,valgyt galima viska,isikyrus neveikus produktus (cukru ,baltus miltus ....), Metu svori 5 savaites ,nebadauju -numeciau 4kg dar esu maitinanti mama - tai pristabdau arklius Naudojuosi ne vien siuo metodu ,bet ir kitais mokslininku ir sveiku protu paremtais teiginiasi apie mityba . Jei ka galiu pakonsultuot ,po Nauju metu busiu baigus savo mokymosi kursus ar yra daugiau mamyciu ,po nestumo norinciu atgaut formas ???? QUOTE(jolitamaria @ 2010 12 07, 11:01) sveikutes , kaip puiku ,kad radau sia temute SM M.M knyga jau turiu seniai- patinka sis metodas , nes tai gal net ne dieta ,valgyt galima viska,isikyrus neveikus produktus (cukru ,baltus miltus ....), Metu svori 5 savaites ,nebadauju -numeciau 4kg dar esu maitinanti mama - tai pristabdau arklius Naudojuosi ne vien siuo metodu ,bet ir kitais mokslininku ir sveiku protu paremtais teiginiasi apie mityba . Jei ka galiu pakonsultuot ,po Nauju metu busiu baigus savo mokymosi kursus ar yra daugiau mamyciu ,po nestumo norinciu atgaut formas ???? Laba diena Jeigu atvitai, tai ieskojau Mišelio Montinjako o po to ir dar beveik 5 per visus mano bandymus, atrasti ka nors kita Asmeniskai man padeda tik sita sistema esu isbandziuti tikrai daug, bet jokio rezultato: ta kopustu sriubos, Dukano, Kremliaus ir t.t.Dabar vel jos laikausi, tai jei atsiras bendraminciu bus labai malonu QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2011 03 10, 18:51) Laba diena Jeigu atvitai, tai ieskojau Mišelio Montinjako o po to ir dar beveik 5 per visus mano bandymus, atrasti ka nors kita Asmeniskai man padeda tik sita sistema esu isbandziuti tikrai daug, bet jokio rezultato: ta kopustu sriubos, Dukano, Kremliaus ir t.t.Dabar vel jos laikausi, tai jei atsiras bendraminciu bus labai malonu O gal galetumete smulkiau aprasyti sia dieta, i ankstesne tema nekelia, tai info labai truksta. QUOTE(citrinutė @ 2011 03 10, 21:55) Pagrindinis principas maisto produktu turinciu zema glikejimos indeksa vartojimas ir atsisakymas produktu turinciu auksta GI t.y. batonai, miltai, ryziai, bulves, saldumynai
Labas rytelis,
perskaiciau visa temele ir daug ka suzinojau QUOTE(citrinutė @ 2011 03 11, 08:07) Labas rytelis, perskaiciau visa temele ir daug ka suzinojau Pirma karta kai meciau svori per nepilnus 3 meesius numeciau 10 kg, net nepastebejau kaip tai ivyko Tiesa, kas nori issamaus metodo aprasymo idealu, tureti knyga... as ir dabar ja vis istraukiu paskaityti
Reiks knygynuose paziurineti knygeles. Bet kiek internete radau info, is to susidariau vaizdeli, kad neapsiryti ir nevalgyti cukru, krakmolu reik. Zodziu, daugiau darzoviu ir maziau batono su uogiene
QUOTE(citrinutė @ 2011 03 11, 11:40) Reiks knygynuose paziurineti knygeles. Bet kiek internete radau info, is to susidariau vaizdeli, kad neapsiryti ir nevalgyti cukru, krakmolu reik. Zodziu, daugiau darzoviu ir maziau batono su uogiene citrinutė, leiskit nesutikti Maisto kiekio M.M. neriboja, kiek prisimenu tai tik varskes negalima per viena karta daugiau negu 180-200 gr. Todel man asmeniskai it tiko sita sistema, kad tai ka galima - gali nors kilogramais valgyti Nemoku valgyti mazai ![]() Cia galima pasiskaityti rusiskai, ne s LT info neradau http://www.dieta.ru/avtordiets/montin/ Kai pasveiks mano dukryte, turesiu daugiau laiko ir galesiu parasyti , ka su kuo galima valgyti
Dekui uz paaiskinimus, Žaislų Karalienė
Na, kadangi, as neturiu knygeles, tai kiek radau info internete, tai tiek Reiks butinai normalios literaturos isigyti ir pasiskaityti apie sita M.M. metoda
Sveikutes
Laikiausi saziningai ,buvo super ,efektas ant akiu Mano mokytoja buvo si knyga http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?ISBN=9955-567-70-8 Tebeturiu ja ,jau planuoju vel atsiversti
Sveikos, kodėl ši tema numirusi? Nejaugi nesiruošiate pavasariui?
QUOTE(88888888 @ 2011 04 19, 15:09) Taip, nuo sio, gal nuo sausio vidurio, tiksliai nepamenu, kai baisesi visos sventes QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2011 04 19, 15:40) Taip, nuo sio, gal nuo sausio vidurio, tiksliai nepamenu. tai labai puikus rezultatai net jei tik 8 kg... cia ne tik, o net |